Wiedza i Praktyka

Dlaczego my

Proces rekrutacyjny

Social Media

• Skierniewice

5. Opinie o Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

Opinie o Wiedza i Praktyka Warszawa

Nie przegap nowości o Wiedza i Praktyka sp. z o.o.!

Pawelecki

27.11.2018 12:45

to fakt te negatywne opinie na temat WIP czesto wynikaja z tego, ze ludzie nie czytaja umowy a potem maja pretensje jak dostaja faktury. osoby, ktore siedza na sluchawkach czesto odbieraja telefony w tej sprawie. generalnie firme polecam i jako pracownik i jako klient ;p
    Sandra W

21.11.2018 14:44

na słuchawce pracowałam przez rok czasu jeszcze jak na studiach byłam i szczerze mówiąc teraz mam ochotę do tego wrócić. widze, że sporo osób chwali prace w tym wydawnictwie wiec moze i ja sprobuje :)
    awirra

23.11.2018 13:08

no pewnie próbuj, tym bardziej jak masz doświadczenie ;p mi na początku było trudno ale dobrze mnie przygotowali, pokazali krok po kroku co i jak. no i w zespole jest tez sporo osób, które chętnie służą pomocą także głowa do gory i powodzenia!
    SM

19.11.2018 22:22

Firma daje ciekawe produkty. Większość negatywnych opinii, które wyczytałem były związane z brakiem przeczytania umowy przez użytkowników. Wartościowa wiedza w przystępnej cenie, moim zdaniem warto!
    Franecki

06.11.2018 15:44

wygląda spoko, a ile mniej więcej telefonów się robi na godzinę? i jaki jest procent zamówień?
    Milena

07.11.2018 10:46

Wiesz co, ciężko tak z gory określić bo tak naprawdę tylko od Ciebie zależy ile uda ci się wygenerować nowych zamówień. Na pewno to praca dla osób otwartych i lubiących kontakt z klientem. Szare myszki, które boją się aktywnie sprzedawać i proponować produktów będą mieć ciężej niż przebojowe osoby, które umią w "sprzedaż" :-) Grunt to pozytywne nastawienie, umiejętność prezentacji produktu i wsłuchanie się w to, czego klient w danej chwili potrzebuje :)
    domini-kana

31.10.2018 09:05

Byłam ostatnio w WiP na rozmowie i bardzo dobrze ją wspominam. Byliśmy w 4 osoby, najpierw pani przedstawiła ogólne warunki pracy, później przeszliśmy do miejsca, gdzie były osoby pracujące na słuchawce gdzie mogliśmy na żywo zobaczyć jak wygląda praca. Mogliśmy porozmawiać z osobami, podpytać o warunki o to jak wygląda to wszystko na żywo. Pani poinformowała nas, że oddzwoni jeśli będą zainteresowani współpracą i tak było :) Ja studiuję zaocznie, a więc spokojnie mogę w tygodniu pracować etatowo i sobie spokojnie zarobić na czesne :)
    Paulina B

29.10.2018 10:59

pracuję z WiP już 2 rok i powiem wam, że praca jest wymagająca nie ma co ukrywać - to przecież kontakt z drugim człowiekiem, ale bardzo satysfakcjonująca. warunku są jasne, lokalizacja jak dla mnie super no i współpracownicy, którzy tworzą całą atmosferę pracy. Dla mnie jedna z lepszych etatów jakie miałam :)
    artek

26.10.2018 08:46

ciekawa forma rekrutacji, jeszcze nie byłem nigdy na takiej - az z ciekawości złożę cv :)
    Kamisa

25.10.2018 21:50

no ciekawa oferta, widzę że pracownicy też się wypowiadają i nie negatywnie a to już duży plus :D może wyślę swoje CV, bo musze dorobić sobie popołudniami :)
    Beata

24.10.2018 18:25

zdecydowanie praca dla osób, które mają gadane i są otwarte na ludzi. Introwertycy lub osoby, które się wstydzą przekonać kogoś do ofetą raczej się tu nie nadają. Praca u nas jest bardzo dynamiczna i po prostu trzeba nadążać :) Ale za to stabilna, z fajnym widokiem na saską kępę i z dobrymi warunkami zatrudnienia :)
    addi

23.10.2018 13:01

jest ok :) w wip pracuję już 3 rok i mogę polecić każdemu. Widok z biura super, sama lokalizacja na Saskiej Kępie również. Praca jest stabilna i istnieje spora możliwość rozwoju, co było dla mnie jednym z ważniejszych kwestii. Praca na słuchawce nie jest trudna także idealnie poradzą sobie z nią osoby młode np. studenci :) Zresztą sami przyjdźcie i sprawdźcie.
    veronika K

23.10.2018 11:14

Sama forma rekrutacji to nie jakaś nowość, inne firmy zwłaszcza reklamowe również taką formę preferują bo jakby nie patrzeć chodzi o czas i o to, że zawsze jest spore zainteresowanie :) Ja u nich też to przeszłam i pracuję już 3 miesiąc. Praca na słuchawce jest spoko, wiadomo trzeba mieć do tego predyspozycje i sporo cierpliwości, ale to fajna praca głównie dlatego, że ma się kontakt bezpośredni z klientem, a ja to lubię.
    aneta b

19.10.2018 16:32

mogę polecić, spoko atmosfera i bardzo dobra lokalizacja biura. praca nie jest jakoś bardzo uciążliwa, w miarę spokojna i stabilna. Moje sugestie dla Wydawnictwo „Wiedza i Praktyka”: mogę polecić, spoko atmosfera i bardzo dobra lokalizacja biura. praca nie jest jakoś bardzo uciążliwa, w miarę spokojna i stabilna.

Oferty pracy - Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

Content Manager (rynek medyczny)

Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

Warszawa

Specjalista/ka ds. Marketingu

Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

Warszawa

WalletIcon

8000 - 10000 PLN / m

Daga

18.10.2018 16:49

mnie do tej pory taka forma rekrutacji nie przyciągała, ale skoro mówicie że są ok to spróbuję aplikowac, a nuż się uda :)
    jarek

16.10.2018 11:09

fajna oferta zwłaszcza dla studentów bo weekendy są wolne. Stawka jak za taką pracę według mnie również ok, bo praca nie jest jakoś bardzo wymagająca a mozna sobie spokojnie dorobić do czesnego na zaocznych :)
    monika

16.10.2018 11:05

to prawda rozmowy kwalifikacyjne są grupowe, też na takiej byłam ale mimo moich obaw było bardzo dobrze. mieliśmy krótkie wprowadzenie i okreslenie warunków, potem mogliśmy podglądnąć jak na żywo wygląda taka praca - to było spoko. niestety nie dostałam telefonu, że przeszłam ale szacun za takie podejście do sprawy.
    BasKaa

05.10.2018 18:45

Ja nie mam zastrzeżeń co do wydawnictwa. Jeśli chodzi o pracę to ja jestem zadowolona. Myślę,że dobrzy pracownicy są odpowiednio doceniani pensja zawsze na czas i na dobrym poziomie. Mi się pracuje bardzo dobrze. A co do opinii klientów to moim zdaniem zawsze trafi się niezadowolony klient i swoją frustrację wylewa w internecie. Takie czasy.

20.09.2018 20:43

kasia

04.10.2018 16:50

POMOCY GDZIE Z TYM SIE UDAC PRZYSZLA FAKTURA NA PRAWIE 300 ZL DO ZAPLATY CO ROBIC TO NIE PORADNIK TO KILKA KARTEK POMOZCIE DO KOGO ZGLOSIC TEN FAKT Moj adres mailowy [email protected]
    Centrum obsługi klienta WiP

05.10.2018 09:38

Szanowana Pani, na pewno w materiałach, które Pani otrzymała jest kontakt do Centrum Obsługi Klienta. Podajemy jeszcze raz kontakt na naszą infolinię: tel. 22 518 28 08 lub kontakt mailowy na adres [email protected] Na pewno też otrzymała Pani produkt do zapoznania się, aby nie podejmować od razu decyzji o zakupie, nie widząc produktu. Prawdopodobnie nie złożyła Pani rezygnacji i stąd ta faktura. Zapewniamy, że nasze działania mają na celu zapewnienie satysfakcji naszych klientów stąd prosimy o kontakt pod wskazany nr telefonu lub mail. Będziemy też wdzięczni za podzielenie się opinią, jak ocenia Pani nasz serwis po rozmowie z Centrum obsługi klienta. Pozdrawiam, Centrum obsługi klienta Wiedza i Praktyka

31.07.2018 09:26

Centrum obsługi klienta WiP

14.09.2018 14:17

Nie podaje Pani faktów dlatego zapraszam Panią do kontaktu z nami, czyli Wiedza i praktyka pod nr tel. 22 518 28 08 lub na adres [email protected]. Jestem przekonana, że uda nas się sprawę wyjaśnić w wówczas będę wdzięczna za umieszczenie komentarza i opinii, jakie są Pani doświadczenia po rozmowie z naszym Centrum Obsługi Klienta. Pozdrawiam w imieniu WiP
    Centrum obsługi Klienta

19.09.2018 08:37

Dzień dobry, Zwracamy się z gorącą prośbą o kontakt z naszym Centrum Obsługi Klienta 22 518 28 08 lub na adres mailowy: [email protected] Dzięki bezpośredniemu kontaktowi będziemy mogli szybko i skutecznie rozwiązać Pana problem. Wiedza i Praktyka szczególnie koncentruje się na dobrych relacjach z Klientami. Chcielibyśmy wyjaśnić zaistniałą sytuację. Prosimy dać nam szansę i skontaktować się z nami. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka
    Marta

04.09.2018 20:25

Jeśli o mnie chodzi to ja jestem bardzo zadowolona z pracy w tym wydawnictwie. Co najważniejsze dla mnie to dobre wynagrodzenie i miła atmosfera w pracy. Nigdy nie miałam problemu z praca w zespole. Kierownictwo przychylne na wszelkie sytuacje losowe. Ja nie mam zastrzeżeń warto spróbować.
    M.B.

29.07.2018 22:19

Moja opinia o Wydawnictwie Wiedza i Prakrtka jest taka, że firma jest na serio ok. Bardzo dobrze traktują pracowników i nie mam większych zastrzeżeń. Polecam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wiedza i Praktyka?

13.06.2018 22:59

Dział HR Wiedza i Praktyka

14.06.2018 10:16

Chętnie się dowiem, o jakim stanowisku mówisz? Z pewnością mogę stwierdzić, że oferowane wynagrodzenie jest wyższe niż określone w ustawie minimalne wynagrodzenie za pracę. Dodatkowo np. w działach sprzedażowych dochodzą premie za realizację celów. Jak ktoś się stara, może zarobić bardzo przyzwoicie. Wszystko zależy od stanowiska i zaangażowania.
    Maria

11.05.2018 11:25

@Milka, a czy możesz powiedzieć coś więcej? Na czym ten rozwój polega? Czy masz możliwość brania udziału w różnych szkoleniach i tak dalej? @Alka, a w jakim trybie/godzinach pracuje się w Wydawnictwo „Wiedza i Praktyka”? Czy można bez problemu dostać umowę o pracę w tym miejscu? @Danuta, czy możesz napisać coś więcej? W tym momencie Twoja opinia jest dość ogólna. @Martyna, planujesz związać się z tą firmą na dłużej? Jakie widzisz plusy i minusy pracy w tym miejscu?
    Martyna

14.05.2018 11:55

Tak mam taką nadzieje że tak, plusy jest dużo po za tym firma bardzo rozwija ciebie jako pracownika, szkolenia i te sprawy, na razie minusów nie widzie i to chyba dobrze.
    Danuta

16.05.2018 10:04

Co jeszcze mogę powiedzieć ja odczuwam bardzo miłą atmosferę, po za tym to prawda można się rozwijać zawodowo w tej firmie wiec to jest fajne.
    Danuta

08.05.2018 15:12

pracuje w tym wydawnictwie, powiem tak miła i przyjemna praca.

08.04.2018 09:44

Czy aktualnie jest ktoś kto pracuje w tej firmie? Jak wygląda praca w firmie Wydawnictwo „Wiedza i Praktyka”? Jaka jest atmosfera?
    elka

07.05.2018 10:37

praca dobra, pozwala się rozwijać, ludzie mili i zawsze w razie czego mogą ci pomóc. Po za tym jesli chodzi o pieniądze to są dobre.

Kontakt - Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

Łotewska 9A 03-918 Warszawa

NIP:5261992256

Branże: Wydawnictwa

Milka

26.04.2018 10:31

To co mnie spotkało i jestem z tego zadowolona, to to że mogę się rozwijać, dają szanse się rozwijać.
    Alka

30.04.2018 14:59

O to prawda firma rozwija człowieka , można do czegoś dojść i dużo się nauczyć. Po za tym godziny dobre i wypłaty na czas.
    Martyna

24.04.2018 12:32

Pracuje w tej firmie od 3 miesięcy i jestem zadowolona, mogę się rozwijać i poszerzać wiedzę, po za tym nie zauważyłam aby firma się spóźniała z wypłatami .
    alamakota

10.09.2017 19:45

Nie polecam. Najniższa krajowa i system motywacyjny, zmieniany co miesiąc. Bez szans na premie.
    dora

06.03.2018 14:09

To przypomnijcie sobie styczeń //luty 2017 i premie obcięte w wyniku "pomyłki" przełożonego
    Joanna

08.03.2018 15:37

@dora Jeśli masz jakieś wątpliwości co do prawidłowego wyliczenia premii, zapraszam do przełożonego właśnie. Takie sprawy najlepiej wyjaśniać na bieżąco. W razie dalszych wątpliwości Dział HR również chętnie pomoże
    były

12.03.2014 01:25

skoro jest tak bardzo ok, to dlaczego w 2013 r. kilku pracowników złożyło pozwy przeciwko WIP?
    Obecny

07.02.2018 09:07

jak jesteś "byłym" to wiesz dobrze, że powodu tego już dawno nie ma. Pracuję to dłużej niż 10 lat, więc wiem o czym piszę.
    AG

09.11.2017 14:04

Dzień dobry. Nazywam się Anna Gryczewska, od 3 lata jestem w WiP'ie i jestem Dyrektorem Operacyjnym, który min. odpowiada za Dział Obsługi Klienta. Jak widzicie nie zamierzam się ukrywać pod "nikiem" lub w żaden inny sposób. Nie interesuje mnie "zabawa" w pomówienia lub odpieranie ataków. Jeśli ktoś chce naprawdę zweryfikować, jak wygląda praca w WiP w Centrum Obsługi Klienta lub naszym Mini Call Centrum, jak naprawdę płacimy i jakim jesteśmy pracodawcą to zapraszam do nas na rozmowę rekrutacyjną. Osobiście gwarantuję Wam spotkanie z Kierownikiem naszego działu, wizytę i oprowadzenie po miejscu pracy, zapoznanie z pracownikami oraz indywidualne spotkanie, bez udziału szefa z wybranym przez Was pracownikiem - sami będzie mogli zweryfikować informacje i opinie na nasz temat. 80% naszego zespołu to pracownicy, którzy są z nami minimum 3 lata choć praca jest dużym wyzwaniem a ja codziennie podziwiam ich zaangażowanie i profesjonalizm, dlatego właśnie pracują z nami NAJLEPSI. Nasi pracownicy nie mają problemu ze znalezieniem pracy w innych branżach. Czasami to może frustrować, że nie każdy jest w stanie sprostać naszym wymaganiom, ale pracujemy z NAJLEPSZYMI i takich też zapraszam na spotkanie z nami, chętnie poddamy się Waszej weryfikacji.
    BaSa

08.11.2017 11:32

Pracuję w tej firmie już jakiś czas i pracy jest sporo ale ogólnie nie jest źle. Pensja na czas, premie są wypłacane i to większe od podstaw, praca ośmio godzinna. Teraz byly premie za 20-lecie firmy dla wszystkich.
    nick

25.10.2017 10:44

Brak szacunku dla Klienta i Pracownika....
    człowiek stamtąd

06.10.2017 13:48

praca ciężka, przełożony nie wie co robi, płaca żenująca
    anonymous

09.11.2017 13:27

hamptons

17.10.2016 21:04

Pewnie, że prestiż jest dość cenny @baba, ale wiecie czy jest szansa na to, żeby znaleźć teraz zatrudnienie? Chętnie byym się załapał, bo doświadczenie jest niezłe. W końcu warunki finansowe pewnie odpowiadają każdemu. Premie są całkiem niezłe do podstawy.

31.05.2016 11:12

Polecam osobom chcącym zdobyć doświadczenie - można naprawdę dużo się nauczyć. I doceniają, jak masz wyniki. W ostatnich 2 latach dużo się zmieniło na plus, jeśli chodzi o atmosferę w pracy. I ludzie, którzy kiedyś odeszli, znowu tu wracają.
    nik

15.05.2013 20:46

WiP jako pracodawca w swojej branży jest bardzo ok.
    Mirek

07.05.2013 20:06

Można poprosić jeszcze o jakąś opinię? Zależy mi na aktualnej. Znalazłem ciekawa ofertę pracy w wydawnictwie „Wiedza i Praktyka” chociaż jest ona dość stara, nie wiecie, czy szukają teraz kogoś? Jak wygląda sprawa od strony zarobków? Pensja dociera na czas? Ile proponują na początku? Jakiekolwiek premie, czy bonusy? Czy w firmie są związki zawodowe? Czy praca jest w systemie zmianowym, jeśli tak to czy jest jakoś dodatek zmianowy do wypłaty doliczany?

30.03.2009 08:54

Wydawnictwo „Wiedza i Praktyka” to solidnafirma, barzo dbajaca o pracowników.

Zostaw merytoryczną opinię o Wiedza i Praktyka sp. z o.o.