Wiedza i Praktyka

Dlaczego my

Proces rekrutacyjny

Social Media

• Ciechanów

5. Opinie o Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

Opinie o Wiedza i Praktyka Warszawa

Nie przegap nowości o Wiedza i Praktyka sp. z o.o.!

27.07.2021 10:50

W jaki sposób są weryfikowane są umiejętności kandydata na rozmowie kwalifikacyjnej w Wiedza i Praktyka sp. z o.o.?

27.07.2021 15:47

To zależy od stanowiska. Najczęściej pierwsza weryfikacja następuje podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Pytamy o doświadczenie, realizowane projekty i zadania, wykorzystywane narzędzia. Czasem są pytania merytoryczne z dziedziny, którą kandydata się zajmuje np. marketingu online, sprzedaży itd. Na niektórych stanowiskach (np. programista, webmaster, menadżer produktu) dajemy zadanie do wykonania w domu.

24.08.2021 07:48

Często są dwa spotkania: pierwsze z Działem HR, a drugie z przyszłym przełożonym. Po tym drugim podejmowana jest decyzja. Wszyscy kandydaci otrzymują odpowiedź. Ci zaakceptowani oczywiście szybciej.

18.08.2020 13:14

07.09.2020 08:33

Szanowna Pani Anno, jak sama Pani pisze, dzięki modelowi sprzedaży na próbę mogła się Pani przekonać, czy zaproponowany produkt Pani odpowiada, czy nie i podjąć świadomą decyzję o kontynuacji współpracy. Jeśli ma Pani konkretne uwagi co do merytorycznej zawartości danej publikacji lub serwisu, zapraszamy do kontaktu z redakcją danego tytułu. Pozdrawiam Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
    Oszukana

31.07.2021 01:20

Bezwartościowe (usunięte przez administratora)ogólnie dostępne w internecie. Taki (usunięte przez administratora)tworzony chyba przez gimbaze sądząc po języku jakim posługują się konsultanci w cok. Ludzie, dla których "polska języka to trudna języka". I taki sam poziom przekazywanej wiedzy.
    kaha

09.07.2021 09:59

Opinia negatywna: w chwili zgody na bezpłatne testowanie portalu nie przypominam sobie abym musiała rezygnować dwa razy, zarówno z z twój doradca w podatkach jak i doradca Vat. Wysłałam jedna rezygnację w obowiązującym terminie, po czym dostałam fakturę za prenumeratę.

12.07.2021 08:50

Szanowna Pani, z tego co Pani pisze wynikałoby, że zamówiła Pani dwa Produkty "Doradca VAT" oraz "Twój Doradca w Podatkach", by przekonać się, który z nich bardziej odpowiada Pani potrzebom. Są to publikacje drukowane, a uzupełnieniem oferty dla prenumeratorów jest bezpłatny dostęp do stron internetowych https://twojdoradca.wip.pl/ oraz https://portalvat.pl/. Rezygnacja z jednego produktu nie oznacza jednoczesnego rozwiązania umowy dotyczącej prenumeraty drugiego produktu. Stąd mogło wyniknąć nieporozumienie. W celu wyjaśnienia wszelkich wątpliwości zapraszamy do kontaktu z naszym Centrum Obsługi Klienta pod nr telefonu 22 518 28 08, adresem e-mail: [email protected] lub przez formularz kontaktowy na stronie https://kontakt.wip.pl/formularze/. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
    Os99

17.09.2020 17:25

Witam. Moja opinia na temat portalu jest negatywna, są to zwykli naciągacze, do których pozew złożony przeze mnie jest już w drodze. Zacznijmy od tego ze procedura nagrywania rozmowy telefonicznej jest nielegalna, by zgadzała się z RODO brakuje podstawowych informacji, kto jest administratorem danych oraz w jakim celu rozmowa jest nagrywana. (usunięte przez administratora) Kolejna rzeczą jest to, że w mailu było wyraźne napisane by potwierdzić zgodę na otrzymywanie czasopism, czego nie zrobiłam. Według tych dwóch argumentów, żadna umowa nie została zawarta wiec wystawiona faktura jest bezpodstawna. Pomijając takie rzeczy jak, wprowadzenie mnie w błąd i powiedzeniu, że okres testowy wygasa sam. Oraz podawanie mi zupełnie innej daty rozmowy telefonicznej niż było w rzeczywistości. Prosze nie tłumaczyć się tym, ze rozmowy są przesłuchiwane bo na zdrowy rozum nawet jakby było coś nie tak i wina leżałaby po waszej stronie , to byście państwo nawet mnie o tym nie poinformowali. Od strony prawnej jesteście na miejscu przegranym wiec się lepiej proszę zastanowić nad wystawianiem ludziom jakiś faktur I naciąganiu . (usunięte przez administratora)

16.03.2021 09:12

Szanowna Pani, chociaż Klienci czasem straszą nas pozwami, jeszcze do takiej sprawy nie doszło. Może dlatego, że żaden Prawnik nie widzi do tego podstaw? Zanim Klient podejmie jakiekolwiek radykalne kroki zawsze zachęcamy do kontaktu z naszym Centrum Obsługi Klienta pod nr telefonu 22 518 28 08, adresem e-mail: [email protected] lub przez formularz kontaktowy na stronie https://kontakt.wip.pl/formularze/. Nasi konsultanci mają możliwość odsłuchania rozmów i wyjaśnienia wszelkich wątpliwości Klienta. Z poważaniem Wiedza i Praktyka Sp. z o.o.
    An

02.07.2021 14:59

(usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) !!!
    Radek

25.06.2021 12:01

(usunięte przez administratora) jesli mowia ze rozmowa nagrywana nie nalezy sie na to godzic ja tak zrobilem i mam spokoj a pozatym istnieje takie prawo ze zawierajac ustna umowe mozna z niej do ilus dni zrezygnowac.

29.06.2021 08:24

Szanowny Panie, za każdym razem kontaktując się z potencjalnym Klientem informujemy, że rozmowa jest nagrywana i Klient, który się na to nie zgadza może jej nie kontynuować. Nagranie służy weryfikacji, czy Klient otrzymał wszystkie niezbędne informacje oraz jaką podjął decyzję. Oczywiście w przypadku zawierania umowy na odległość lub poza lokalem przedsiębiorcy Konsument ma prawo odstąpić od niej w ciągu 14 dni bez podawania przyczyny. Wszystkich Klientów korzystających z tego prawa również o tym informujemy. Transparentna komunikacja w kontaktach z Klientami jest dla nas ważna na każdym etapie współpracy. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
    Wiesław Różycki 83-110 Tczew

02.06.2021 13:22

Witam.. Nie wiem jakim cudem otrzymałem od Was fakturę za prenumeratę czasopisma ''Office od podstaw''. Najbardziej irytująca jest faktura z wstępną grożbą windykacji. Dzwoniłem do Was w tej sprawie i nie wiem czy udało mi się ten proceder zatrzymać,gdyż nie chciałem i nie chcę otrzymywać od Was tego produktu. Mam już swoje lata i bardzo znikomą emeryturę /nie starcza mi nawet na leki/ i nie jest mi znany fakt zamawiania czegokolwiek, tak więc uprzejmie proszę o anulowanie tej faktury i nie przysyłanie mi czegokolwiek. z poważaniem Wiesław Różycki

08.06.2021 13:18

Szanowny Panie, fakturę otrzymał Pan, ponieważ dokonał Pan zamówienia na prenumeratę czasopisma "Office od podstaw". Najpierw otrzymał Pan numer zapoznawczy do testu na 14 dni. Ponieważ nie poinformował Pan nas o braku chęci kontynuowania współpracy, zgodnie z ofertą otrzymał Pan kolejne płatne już wydanie czasopisma wraz z fakturą za prenumeratę 6 numerów. Dopiero po Pana kontakcie z Centrum Obsługi Klienta mogliśmy odnotować rezygnację z kontynuacji prenumeraty i udzielić Panu pełnej informacji o okolicznościach wystawienia faktury. Jeśli zaproponowane przez konsultanta rozwiązanie nie jest dla Pana w pełni satysfakcjonujące, prosimy o ponowny kontakt z Centrum Obsługi Klienta pod nr telefonu 22 518 28 08, adresem e-mail: [email protected] lub przez formularz kontaktowy na stronie https://kontakt.wip.pl/formularze/ Z poważaniem Wiedza i Praktyka Sp. z o.o.
    Praktyka

21.04.2021 14:23

Wynagrodzenie już płacone jest w terminie za wykonane zlecenie ? Czy nadal różne są to dni miesiąca?
    Oli99

27.04.2021 13:44

Dlatego jak widać ludzie nie czekają i się kontaktuję, a skoro tu odpowiadacie szybciej tzn. , że efekt jest osiągnięty choć tylko poprzez zauważenie przez Was problemu...

28.04.2021 08:42

Ale my uważamy, że nie ma problemu. Jeśli masz jakieś pytania, skontaktuj się proszę mailowo z Działem Płac pod adresem: [email protected].
    Andrzej

22.04.2021 15:12

Uwaga! Wysyłają darmowy produkt testowy ale jeśli w porę nie odmowi się prenumeraty trudno zrezygnować z abonamentu. Mam z tym zle doświadczenia.

25.04.2021 18:27

Panie Andrzeju sam Pan pisze, że jeśli złoży się rezygnację w terminie, to abonament nie rozpocznie się. Wystarczy tylko dopilnować tej jednej rzeczy.

16.04.2021 10:41

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Wiedza i Praktyka sp. z o.o.?
    Zadowolona

22.04.2021 12:18

Atmosfera jest super!
    aron

19.02.2021 20:22

Ja polecam, współpraca przebiegała pomyślnie, nie mam uwag. Zasady jasne i zrozumiałe, wziąłe okres próbny, ale ponieważ odpowiadały mi prenumerowane treści nie rezygnowałem, ale z tego co wiem to nie ma z tym problemu

03.03.2021 09:04

Dziękujemy za tę opinię

19.04.2020 11:03

Oksana

01.03.2021 14:22

(usunięte przez administratora) Uważajcie na tą firmę!!! Głośna reklama w internecie i darmowa dostawa jednego kompletu publikacji w cale nie jest darmowa! Później wysyłają kolejne publikacji o których nie proszono i już z fakturą za prenumeratę.
    Naciągnięta

23.02.2021 09:18

dzwoniła kobieta , zachęcał i mówiła, że w każdej chwili można zrezygnować. z naciskiem, że w każdej chwili. po drugiej wysyłce przyszła faktura, że do zapłaty ponad 400 zł, od razu zrezygnowałam poprzez kontakt elektroniczny, muśląc, że przyjdzie korekta faktury i do zapłaty trzeba będzie tylko zapłacić za numer który dostałam. DZWONIE TYM RAZEM NA INFOLINIĘ MÓWIĘ O WSZYSTKIM, NA TO KOBIETA PRZY TELEFONIE MÓWI: ŻE TRZEBA BYŁO SOBIE DOCZYTAĆ. (usunięte przez administratora)
    kris

12.02.2021 15:45

uwag to są jacyś (usunięte przez administratora) , nie też próbują naciągnąć, telemarketer dzwoni wprowadzając ludzi w błąd, twierdząc że to dostęp na próbą i następnie wysyła fakturę na roczny dostęp. To (usunięte przez administratora) i naciągacze sprawę zgłoszę do prokuratury UWAŻAJCIE NA TĄ FIRMĘ
    Ola

17.02.2021 20:39

Serio? Chyba Państwo sami je sobie wystawiają

18.02.2021 10:40

Cześć sami, cześć Klienci.

Oferty pracy - Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

Content Manager (rynek medyczny)

Warszawa

Specjalista/ka ds. Marketingu

Warszawa

WalletIcon

8000 - 10000 PLN / m

21.12.2020 08:26

Wprawdzie nie było w tym roku spotkania wigilijnego dla pracowników na żywo tylko online, ale fajnie, że są słodkości i karty. Firma myśli o pracownikach i nie oszczędza.
    Justysia

04.02.2021 23:00

To mi się podoba. W takim razie przyjadę ????
    Robero

15.02.2021 20:04

Dobre
    Jerzy

19.01.2021 18:25

Dla mnie to jest klasyczne (usunięte przez administratora) internetowe. dzwonią na prywatny numer,(usunięte przez administratora), rozmowa często jest niezrozumiała, wyciągają adres firmy i przesyłają badziewie po horrendalnie wysokich cenach. Nie informują o regulaminie, nagrywaniu rozmowy i posługują się jakimś dziwnym swoim regulaminem. Ludzie od kiedy to sprzedawca namawia klienta, na siłę daje mu produkt i chce za to zapłaty. Brak woli kupna klienta ich nie interesuje.

28.12.2020 14:59

29.12.2020 10:11

Szanowna Pani, szkolenia przede wszystkim służą dzieleniu się wiedzą z naszymi Klientami lub potencjalnymi Klientami. Pozyskiwanie danych potencjalnych Klientów i ich zgody na przedstawienie oferty innych produktów firmy przy rejestracji na wydarzenie bezpłatne, to standardowa praktyka biznesowa. Klient ma zawsze możliwość podjęcia decyzji, czy z danej oferty skorzysta, czy nie a tym samym, czy pozostawi swoje dane. Również, gdy w ramach danej oferty proponujemy testowy dostęp do portalu, to (potencjalny) Klient ma możliwość zgłoszenia rezygnacji w okresie 14 dni i nie ponosi żadnych kosztów z tym związanych. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka

28.12.2020 14:12

29.12.2020 09:28

Szanowny Panie, bezpłatny numer pokazowy daje potencjalnemu Klientowi okazję do przekonania się, czy tematyka i treści danej publikacji są dla niego intersujące i przydatne. Jeśli potencjalny Klient stwierdzi, że nie jest zainteresowany dalszą prenumeratą, wystarczy o tym poinformować WiP mailem lub telefonicznie w ciągu 14 dni okresu testowego, a faktura za dalsze numery nie zostanie wystawiona. Informujemy o tym zarówno w trakcie rozmowy telefonicznej, w mailowym potwierdzeniu zamówienia jak też w liście dołączonym do publikacji wysyłanej pocztą. Zależy nam na Klientach podejmujących świadomą decyzję o kontynuacji współpracy. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka
    Kod Klienta: TERESA05608P

22.12.2020 20:37

Moje negatywne lecz kulturalnie napisane opinie nie sa publikowane. Trudno , trzeba sie sadzic.

28.12.2020 11:49

Szanowna Pani, Portal do publikacji opinii o pracodawcach nie jest najlepszym miejscem do rozwiązywania problemów na linii Klient-Firma. Każdy temat da się wyjaśnić, dlatego zapraszam do kontaktu z naszym Centrum Obsługi Klienta pod numerem telefonu 22 518 28 08 lub mailem na adres [email protected]. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka

22.12.2020 20:35

23.12.2020 07:09

Do mnie zadzwoniła jakaś(usunięte przez administratora) i powiedziała, że dostanę e-maila - żaden e-mail nie dotarł. Dopiero ostatnio dotarł ale już z Fakturą. Nie zapłacę ani grosza i chętnie dołącze do pozwu zbiorowego.

26.11.2020 09:15

Jaka jest kultura pracy w Wiedza i Praktyka sp. z o.o.? Obowiązuje typowy dress code?

01.12.2020 09:30

Nie, chyba że sytuacja tego wymaga, bo masz np. prezentację przed Radą Nadzorczą lub inne oficjalne wystąpienie czy spotkanie. Na co dzień ubieramy się dosyć swobodnie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wiedza i Praktyka?

Julia

26.11.2020 12:54

To ja się wypowiem z pozycji klientki :) Jestem użytkowniczką portalu oświatowego, chociaż to trochę mało powiedziane, jestem jego fanka :) nie ma dnia bym tu nie zaglądała. W prawie oświatowym ciągle coś się zmienia, wiec łatwiej mi się w tym wszystkim odnaleźć i być na bieżąco. Możliwość zadania pytania ekspertowi jest moją ulubioną opcją, odpowiedzi dostaje się bardzo szybko.
    Iwona

25.11.2020 13:01

Ja cenie sobie w wipie przede wszystkim stabilność – wypłata zawsze na czas, bez problemów biorę urlop kiedy tego potrzebuję, jak muszę coś załatwić z dzieciakami to mogę wyjść wcześniej i odpracować w innym dniu. a teraz dodatkowo jeszcze praca zdalna dzięki czemu oszczędzam czas na dojazdach no i czuje się bezpieczniej.
    Daniel

25.11.2020 09:57

Pracuje w WiPie już od 5 lat choć na początku zakładałem raczej krótszą współpracę. jestem programistą i ciągle szukam wrażeń, zakładałem, ze praca tu będzie raczej stabilna, bez większych zawodowych wyzwań. To, ze dziś nadal tu jestem świadczy tylko o tym, że wtedy bardzo się pomyliłem :) co chwilę powstają nowe projekty i inicjatywy, zarówno te dotyczące systemów wewnętrznych jak i oferty dla klientów. Każdy znajdzie coś dla siebie. Dodatkowo zespół okazał się super, wiec póki co nie myślę o zmianach.
    Justyna -księgowa w szkole

23.11.2020 14:37

Proszę o kontakt -też jestem gotowa złożyć pozew zbiorowy .Tamtego roku zamawiałam roczny dostęp do "Portalu Oświatowego" gdyż byłam nowym pracownikiem księgowości. Dostęp do portalu jeszcze trwał a oni już przysłali następną fakturę na następny rok. Gdy kupowaliśmy z Dyrektorem dostęp w ubiegłym roku ,nikt nas nie poinformował, że musimy złożyć rezygnację na następny rok .W związku z tym że takiej rezygnacji dziś dokonaliśmy okazało się że tak musimy na następny rok zapłacić. To jest jawne (usunięte przez administratora) Proszę o jakąś radę lub kontakt

24.11.2020 09:05

Szanowna Pani, zasady i warunki zawierania i rozwiązywania umów są szczegółowo opisane w Regulaminie Portalu Oświatowego dostępnego na stronie https://www.portaloswiatowy.pl/regulamin. Jeżeli ma Pani jakiekolwiek pytania co do oferty, z której Pani skorzystała zamawiając dostęp do portalu zapraszam do kontaktu z Centrum Obsługi Klienta pod numerem telefonu 22 518 28 08, mailem na adres [email protected]. Tam uzyska Pani wszelkie potrzebne informacje. Pozdrawiam Wiedza i Praktyka
    HaniaJuwak

24.11.2020 07:56

Od ponad 2 lat jestem klientką WiP, korzystam z portalu kadrowego :) Znajduje tu zawsze rzetelne i sprawdzone informacje, które są przedstawione w bardzo przystępny dla odbiorcy sposób. ostatnio szukałam informacji, od jakich składników należy liczyć PPK, wystarczyło zajrzeć na portal i wszystko było jasne :)Jak pracuje się w dziale kadr, to wg mnie dostęp do takiego portalu jest niezbędny aby być ze wszystkim na bieżąco.
    Grzesiek

15.10.2020 13:21

Przeglądałem ostatnio profil Wiedzy i Praktyki na FB i zauważyłem, że stworzyli studio do nagrań. po co im coś takiego skoro to wydawnictwo ?
    jada

28.10.2020 10:59

Na ten moment mamy już zespół i póki co nie szukamy nikogo na to stanowisko. ale oczywiście warto obserwować zakładkę kariery, może się coś w tej kwestii zmienić w przyszłości :)
    Justy

30.10.2020 22:00

Tak. Jest pomysł na zdalne wesela, ale na razie tylko pomysł. Zobaczymy, pomysłów mamy dużo, No tak Te online konferencje to fajna sprawa i rozwojowe dla klientów, którzy korzystają z domu

Kontakt - Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

Łotewska 9A 03-918 Warszawa

NIP:5261992256

Branża główna: Wydawnictwa

JoannaE

16.09.2020 14:47

Witajcie :) Jestem zainteresowana pracą w wydawnictwie Wiedza i Praktyka. Czy ktoś z Was może napisać coś więcej o tej pracy na stanowisku specjalisty ds. organizacji szkoleń/webinarów? z góry dziękuje :)
    Gabrysia

23.09.2020 17:54

oj z tego co wiem to jednak jakieś tam doświadczenie jest jednak wymagane. Tu chodzi przede wszystkim o dział szkoleń online.
    Reneta

06.10.2020 23:24

No bez przesady. Jest dobrze i rozwojowo. Warto aplikować, bo warto.
    klientka

12.09.2020 00:28

Takie pytanie: czy po okresie próbnym jest możliwość rezygnacji z prenumeraty? Dodam, że nie skorzystałam nawet z zalogowania się na portal. Faktura została wystawiona. Nie jestem zainteresowana korzystaniem z usług. Jakie koszty będą naliczone w przypadku rezygnacji po upływie 14 dni.

14.09.2020 08:10

Szanowna Klientko, może Pani złożyć rezygnację z prenumeraty od kolejnego okresu rozliczeniowego. Zachęcam do kontaktu z Centrum Obsługi Klienta pod numerem telefonu 22 518 28 08, mailem na adres [email protected]. Tam uzyska Pani wszelkie potrzebne informacje. Pozdrawiam Wiedza i Praktyka
    No i tak

15.09.2020 00:34

Czyli po roku...

04.09.2020 12:53

Czytam

04.09.2020 22:07

Sporo negatywnych i emocjonalnych opinii klientów. Wszedłem, żeby poczytać o firmie i warunkach pracy....reputacja firmy jest dla mnie ważna, bo potencjalnie mogę tam pracować i przy zmianie pracy może mi to zaszkodzić... Skąd taka lawina negatywów?
    Yata

12.02.2020 11:57

wchodze poczyttać opinie o pracy w WiP i widze same opinie klientów. Jakie są, wszyscy widzą...czy ktoś z wewmątrz firmy stara się coś z tymi opiniami robić ? skąd to się bierze? szczerze mówiąc mocno zastanawiam się nad tym, czy w ogole wysyłać CV.Jaka panuje atmosfera w pracy ? Czy tą niechęć odczuwa się tam na co dzień ? będe wdzięczna za wszystkie informacje.

18.08.2020 09:44

Szanowna Klientko, Szanowny Kliencie, zamawiając prenumeratę publikacji czy wykupując dostęp do jakiejś usługi zwykle umawiamy się z dostawcą na określony czas, np. na 12 miesięcy. Na taki okres jest wówczas wystawiana faktura. W razie wątpliwości zapraszam do kontaktu z naszym Centrum Obsługi Klienta pod numerem telefonu 22 518 28 08, mailem na adres [email protected] lub korzystając z formularza kontaktowego https://kontakt.wip.pl/formularze. Pozdrawiam Wiedza i Praktyka

04.09.2020 09:40

Przypomnienia SMS są wysyłane do Klientów, którzy w trakcie rozmowy telefonicznej wyrazili takie życzenie.

19.03.2020 12:28

Rysiek

18.04.2020 10:15

Nie wiem co o tym myśleć, ale sprawiedliwości trzeba oddać... Po moim ostatnim mailu, odpowiedzieli że uznają moją rezygnację, jednak powinienem zapłacić za 2 miesięczny okres w którym "korzystałem" z wysyłanych do mnie materiałów. Przysłali korektę faktury i suma do zapłacenia jest faktycznie proporcjonalna i do przyjęcia. Więc z jednej strony to dobrze że jednak firma jest elastyczna, a drugiej strony sprawę można było załatwić wcześniej i równie polubownie, bez szarpania nerwów. Dlatego opinia jest neutralna

03.09.2020 09:06

Szanowny Kliencie, zanim którakolwiek ze stron podejmie radykalne kroki, prosimy o kontakt z naszym Centrum Obsługi Klienta pod numerem telefonu 22 518 28 08 lub mailem na adres [email protected]. Z pewnością uda się sprawę wyjaśnić i znaleźć satysfakcjonujące obie strony rozwiązanie. Pozdrawiam Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
    Marta

19.08.2020 19:20

Witajcie :) planuje złożyć CV do WiP ale zastanawiam się jak w obecnych czasach wygląda proces rekrutacji ? czy spotkania z kandydatami odbywają się online czy normalnie w siedzibie firmy?
    Kasjana

31.08.2020 08:45

mozna tez zamienic komunikacje miejska na rower :) pogoda sprzyja, w biurze jest mniej osob bo sporo pracuje zdalnie wiec i zagrozenie zminimaliowane :)
    Jonty

31.08.2020 18:55

Super bonus. Coraz bardziej mnie przekonuje, co tu piszecie. No i w sumie z tych komentarzy wynika, ze to firma mocno otwarta na myślenie o pracowniku, rzadkie dzisiaj. Od razu widać, ze HR działa sprawnie i nowocześnie

31.08.2020 09:37

31.08.2020 14:02

Po zapoznaniu się z Państwa opinią, zaniepokojeni powstałym problemem bardzo prosimy o kontakt z naszym Centrum Obsługi Klienta pod numerem telefonu 22 518 28 08, mailem na adres [email protected] lub korzystając z formularza kontaktowego https://kontakt.wip.pl/formularze. Jesteśmy przekonani, że w trakcie rozmowy, szybko i skutecznie, uda nam się sprawę wyjaśnić i znaleźć satysfakcjonujące rozwiązanie. Pozdrawiam Wiedza i Praktyka
    Fruu

31.08.2020 18:50

Nie powinno się naginać rzeczywistości wobec Firmy. Zamawianie i mówienie, ze się nie otrzymało, bo przesyłka nierejestrowaną to działanie mocno nie fair...
    SkrzywK

30.08.2020 14:33

W podstępie “Wiedzy i Praktyki” ze sprzedażą prenumeraty na próbę jest słaby punkt. “WiP” egzemplarz okazowy wysyła jako przesyłkę pocztową nierejestrowaną i dlatego nie ma dowodu otrzymania jej przez adresata, chyba że on potwierdzi w jakikolwiek sposób jej odebranie. Jeżeli nawet dotarła do Was taka nierejestrowana przesyłka nie potwierdzajcie jej otrzymania i zaprzeczajcie temu. W ten sposób pozbawicie “WiP” podstawy do uwikłania Was w sprzedaż na próbę. “WiP” swoje przesyłki wysyła jako pocztowe nierejestrowane dlatego, że list polecony kosztuje 6,50 zł a to dla nich za drogo. Bez dowodu, że otrzymaliście przesyłkę nie wygrają sprawy w sądzie.
    SkiKlient

29.08.2020 14:20

“Wiedza i Praktyka” wysyłając ofertowy bezpłatny numer okazowy czasopisma nadużywa art. 592 § 2 k. c. o tzw. sprzedaży na próbę, ponieważ takie działanie nie jest sprzedażą na próbę, ponieważ umowa takiej sprzedaży wymaga (tzw. accidentalia negotii): - odpłatności, - oznaczonej ceny - odebrania przez kupującego przedmiotu sprzedaży (przy pocztowej wysyłce nierejestrowanej brak potwierdzenia kupującego, że ten przedmiot odebrał, chyba że potwierdzi odbiór). Ofertowy bezpłatny numer okazowy czasopisma to tylko zaproszenie do negocjacji. Prenumerata jako sprzedaż prenumeracyjna nie może być sprzedażą na próbę, w której kupujący uprawniony jest do oceny już istniejącego i odebranego przedmiotu sprzedaży. W prenumeracie chodzi o przyszły przedmiot sprzedaży, jeszcze nie istniejący i jeszcze nie otrzymany.
    StanPol

29.08.2020 14:02

“Wiedza i Praktyka” nadużywa tzw. akceptu milczącego z art. 682 k.c. (“Jeżeli przedsiębiorca otrzymał od osoby, z którą pozostaje w stałych stosunkach gospodarczych, ofertę zawarcia umowy w ramach swej działalności, brak niezwłocznej odpowiedzi poczytuje się za przyjęcie oferty.”) Aby były spełnione warunki dla akceptu milczącego umowy o prenumeratę z klientem, który nawet za jego zgodą, otrzymał numer okazowy, powinien on: - być przedsiebiorcą, - pozostawać z “Wiedzą i Praktyką” w stosunkach gospodarczych, - stosunki te powinny być stałe. Jeżeli klient nie spełnia tych warunków nie może nastąpić zawarcie umowy o prenumeratę, a uznawanie przez “Wiedzę i Praktykę”, że taka umowa zaistniała jeżeli klient nie wniósł sprzeciwu w terminie 14 dni albo jakimkolwiek innym, jest nadużyciem. Faktura wystawiona na podstawie takiej prawomocnie nie istniejącej umowy nie zobowiązuje do zapłaty, ale jeśli adresat zapłaci to przez to konwaliduje umowę.
    Rrr

10.08.2020 13:00

Na e-mail nigdy nie było lista, a teraz nadchodzą do domu listy z fakturą i ponaglenie

11.08.2020 08:50

Szanowny Kliencie, w celu wyjaśnienia sprawy prosimy o kontakt z naszym Centrum Obsługi Klienta pod numerem telefonu 22 518 28 08, mailem na adres [email protected] lub korzystając z formularza kontaktowego https://kontakt.wip.pl/formularze. Pozdrawiam Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

05.08.2020 14:20

06.08.2020 08:16

Szanowny Kliencie, W przypadku jakichkolwiek wątpliwości co do warunków oferty i współpracy, czy prawidłowości rozliczeń prosimy o kontakt z naszym Centrum Obsługi Klienta pod numerem telefonu 22 518 28 08, mailem na adres [email protected] lub korzystając z formularza kontaktowego https://kontakt.wip.pl/formularze. Pozdrawiam Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
    Marinka

20.07.2020 10:58

hej wszystkim, ja z takim wakacyjnym pytaniem. Czas urlopowy w pełni, a jak to wygląda w WiPie? Można dostać 2 tygodnie urlopu bez problemu czy kręcą nosem? z góry dzięki za informacje w tej sprawie :)
    kazior

22.07.2020 06:40

Dokładnie jedyny problem jaki może się pojawić to w kwestii terminu. jak się dogadasz z ludzmi w zespole to wszystko da się ogarnąć :)
    AnnaO

23.07.2020 09:02

no i tu trzeba wspomnieć o jeszcze jednej, najważniejszej a przy okazji bardzo fajnej kwestii :) raz do roku można złożyć dofinansowanie do urlopu i wesprzeć wyjazdowy budżet ???? i to się tyczy także tych tygodniowych wyjazdów a nie jak w większości firm 14 dniowych.
    Violetta

22.06.2020 07:09

to ja swoje pytanie skieruje do ludzi pracujących na infolinii. czy tu da się odczuć jakoś bardzo dotkliwie tych klientów, którzy dzwonią z reklamacjami ? bo spotykam się z reguły z takimi opiniami i zastanawiam się jak to się ma od tej drugiej strony - osoby pracującej na słuchawce :)
    Zojka

25.06.2020 19:03

albo jest też tak, ze niektórzy dostają jeden produkt, z którego rezygnują, ale zobaczyli w międzyczasie że mamy coś innego w ofercie, co bardziej ich interesuję i chcą to przetestować. Wtedy najczęściej zostają z nami na dłużej :)
    Zofiaa

29.06.2020 10:50

Zawsze znajdzie się jakieś rozwiązanie, jeśli ktoś nie zgadza się z osobą na infolinii zawsze może skorzystać z opcji ambasadora klienta i zgłosić się do niego.

Zostaw merytoryczną opinię o Wiedza i Praktyka sp. z o.o.