Wiedza i Praktyka

Dlaczego my

Proces rekrutacyjny

Social Media

• Ciechanów

5. Opinie o Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

Opinie o Wiedza i Praktyka Warszawa

Nie przegap nowości o Wiedza i Praktyka sp. z o.o.!

11.05.2023 12:12

Szanowni Państwo,

witamy wszystkich użytkowników GoWork, chcących poznać lub wyrazić opinię na temat pracy w firmie Wiedza i Praktyka w Warszawie.

Dziękujemy za czas poświęcony zarówno na poszukiwanie informacji o nas, jak i na wyrażenie swojego zdania na temat naszej firmy. Dzięki temu możemy nieustannie się rozwijać, odpowiadać na potrzeby naszych pracowników i wprowadzać rozwiązania podnoszące komfort pracy w WiP.

W naszej codziennej działalności kierujemy się zasadami takimi jak otwartość i nastawienie na rozwój, dlatego postaramy się udzielić odpowiedzi na wszelkie zadawane przez Państwa pytania oraz wyjaśnić poruszone przez Państwa zagadnienia. Ważny też jest dla nas wzajemny szacunek – zarówno do współpracowników, jak i klientów – prosimy więc o zachowanie go w zamieszczanych na tym forum wpisach.

Prosimy, pamiętać, że każda wolność ma swoje ograniczenia. Swoboda wypowiedzi nie oznacza wolności do obrażania kogokolwiek, czy naruszania czyjejś godności, pisania nieprawdy. Prawo zakazuje m.in. wypowiedzi mogących obrazić uczucia religijne, zawierających pomówienia i oszczerstwa, znieważających inne osoby lub grupy ludzi, zawierających treści obraźliwe, kłamliwe, szkalujące czyjeś imię. Ochronie prawnej podlega też ujawnienie informacji stanowiących tajemnice przedsiębiorstwa.

W celu uzyskania szerszych informacji o pracy i rekrutacji do WiP zapraszamy do lektury zakładki Kariera na naszej stronie http://www.wip.pl.

Jednocześnie każdą osobę, chcącą wyrazić opinię na temat jakości realizowanych przez nas usług i naszych produktów prosimy o korzystanie z formularza na stronie: https://kontakt.wip.pl/formularze lub kontakt telefoniczny pod numerem 22 518 29 29.

Wówczas będziemy mogli zweryfikować zgłoszoną sprawę i wdrożyć działania dążące do jej rozwiązania.

Z pozdrowieniami,
    EK

02.06.2025 22:36

Pracowałam w firmie ponad 7 lat i naprawdę dobrze wspominam ten czas. Najbardziej podobała mi się atmosfera w pracy – zgrany zespół, fajni ludzie i dobra współpraca między działami. Przełożeni byli otwarci na rozmowy i wspierali rozwój. Duży plus za elastyczne podejście do pracownika – zarówno jeśli chodzi o godziny pracy, jak i różne życiowe sytuacje. Dzięki temu łatwiej było pogodzić pracę z życiem prywatnym. Dodatkowo miłymi akcentami w przerwach od pracy były różne firmowe zabawy, czy to quizy, czy losowanie szczęśliwego numerka 😊 Zdecydowanie polecam pracę w tej firmie!

04.06.2025 09:47

Bardzo dziękujemy za tak ciepłe i pozytywne słowa! To dla nas ogromna satysfakcja, że po tylu latach pracy wspominasz ten czas z tak dobrą energią. Cieszy nas, że doceniłaś atmosferę, współpracę w zespole, otwartość przełożonych oraz elastyczne podejście – staramy się, aby każdy czuł się tu dobrze i miał przestrzeń do rozwoju. Miło też wiedzieć, że nasze firmowe inicjatywy dodawały uśmiechu na co dzień 😊 Życzymy Ci powodzenia na dalszej ścieżce zawodowej i serdecznie dziękujemy, że byłaś częścią naszego zespołu! Dział HR Wiedza i Praktyka

21.05.2025 08:28

Proces rekrutacyjny przebiegł sprawnie i w miłej atmosferze. Rekruterzy byli konkretni i rzeczowi, a wszystkie etapy odbyły się zgodnie z ustaleniami. Z perspektywy obecnego pracownika - firma jest dobrze zorganizowana, z przyjazną kulturą pracy i nastawieniem na współpracę. Widać też, że naprawdę dba o pracowników – zarówno w kontekście atmosfery, jak i rozwoju. Pozytywne doświadczenie – warto aplikować.

21.05.2025 09:12

Dziękujemy serdecznie za tak pozytywną i wartościową opinię! Cieszymy się, że proces rekrutacyjny oraz pierwsze doświadczenia w naszej firmie spełniły Twoje oczekiwania. Szczególnie miło nam słyszeć, że doceniasz organizację pracy, atmosferę oraz podejście do rozwoju pracowników – to dla nas bardzo ważne elementy. Życzymy Ci dalszych sukcesów i satysfakcji z pracy, a wszystkim zainteresowanym dołączeniem do naszego zespołu dziękujemy za zaufanie i zachęcamy do aplikowania! Pozdrawiamy Dział HR
    Marlena

16.06.2020 10:21

słuchajcie a tak z innej beczki. o co tak naprawdę chodzi z tą sprzedażą na próbę ? bo nie da się nie zauważyć, że to nie do konca jest chyba dobrze odbierane i stąd tyle nieporozumień ze strony klientow. hmmm ?
    Na zleceniu

04.03.2025 16:28

Kluczem pewnie jest "za kolejny okres". Sęk w tym, że zaganiani ludzie często nie mają czasu albo pamięci, żeby na czas zrezygnować. Potem na koncie wszytsko sie okazuje...

06.03.2025 13:05

Nasze faktury są płatne przelewem. Nie "ściągamy" nic z konta. Chyba to nie o nas ta opinia. Jeśli ma Pan/Pani jakiekolwiek pytania prosimy o kontakt z Centrum Obsługi Klienta pod nr telefonu 22 518 28 08, adresem e-mail: [email protected] lub przez formularz kontaktowy na stronie https://kontakt.wip.pl/formularze/
    Joanna Bażant

06.08.2024 08:56

Wydawnictwo "Wiedza i Praktyka" to niezawodny partner w zdobywaniu praktycznej wiedzy i rozwoju zawodowego. Ich publikacje są nieocenionym źródłem informacji, które są aktualne i rzetelne, co jest szczególnie ważne w dzisiejszym dynamicznie zmieniającym się świecie. Książki i poradniki oferowane przez "Wiedza i Praktyka" są nie tylko napisane w przystępny sposób, ale również zawierają praktyczne wskazówki, które można od razu zastosować w codziennej pracy. Cenię sobie także ich profesjonalne podejście do klientów, co sprawia, że współpraca z tym wydawnictwem to czysta przyjemność. Gorąco polecam każdemu, kto szuka wartościowych materiałów do nauki i samodoskonalenia.:-)

22.08.2024 15:26

Pani Joanno, bardzo dziękujemy za tą pozytywną opinię. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka

Klient

11.06.2026 08:46

Bardzo nieprofesjonalny proces rekrutacyjny.

11.06.2026 15:28

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Przykro nam, że proces rekrutacyjny nie spełnił Pana/Pani oczekiwań. Dokładamy starań, aby każdy etap rekrutacji przebiegał w sposób profesjonalny i zgodny z przyjętymi w firmie standardami. Pana/Pani uwagę traktujemy jako sygnał do dalszego doskonalenia naszych procesów. Pozdrawiamy Dział HR Wiedza i Praktyka
    kx9

25.05.2026 19:15

Firma, oceniając kandydatów, kieruje się niezrozumiałymi kryteriami. Doświadczenie w szeroko pojętej, telefonicznej obsłudze klienta jest w moim przypadku duże - wynosi prawie 8 lat i mam też ok. pół roku doświadczenia w obsłudze bezpośredniej. Do CV załączony był certyfikat. Moja ogólna ścieżka zawodowa sprowadza się zresztą nie tylko do obsługi klienta. Na rozmowie rekrutacyjnej opowiedziałem o moich umiejętnościach nieco więcej. Z informacji przeze mnie przekazywanych wynika jasno, że jestem kandydatem odpowiednim na stanowisko (telefoniczna obsługa). Zademonstrowałem też swoje umiejętności. Atmosfera w trakcie rozmowy była pozytywna. Mimo to zgodnie z manierą zupełnie typową, kiedy chce się zbyć kandydata - co świadczy oprócz tego o braku kreatywności ze strony firmy, podobnie jak w przypadku kultowego w swojej bezmyślności pytania na dzień dobry "dlaczego Pan do nas aplikował?" - poinformowano mnie, że o wyniku dowiem się w konkretnym terminie. I rzeczywiście - nie zaproszono mnie do współpracy. Równie dobrze mogłem się więc w ogóle nie łączyć z osobą przeprowadzającą rozmowę i nie marnować swojego cennego czasu.

kx9

26.05.2026 11:53

Zostało jasno powiedziane w trakcie rozmowy, że moje doświadczenie dotyczy też sprzedaży i na to wskazuje moja historia zatrudnienia zawarta w CV wraz z certyfikatem.

27.05.2026 09:00

Dziękujemy za doprecyzowanie. Nie kwestionujemy Pana doświadczenia ani kompetencji — decyzja wynikała wyłącznie z oceny dopasowania do konkretnej roli i aktualnych potrzeb zespołu na danym etapie rekrutacji. Pozdrawiamy Dział HR Wiedza i Praktyka
    P

13.01.2026 16:24

Jako były wieloletni pracownik tej firmy nie polecam pracy w tym miejscu. W moim doświadczeniu w organizacji panowała duża niepewność stanowiskowa – regularnie dochodziło do zwolnień w różnych działach, również w sytuacjach, gdy wcześniej komunikowano brak planowanych zmian. Oczekiwania wobec pracowników systematycznie rosły, natomiast wynagrodzenie i warunki pracy niestety nie szły z tym w parze.

15.01.2026 10:50

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Doświadczenia pracowników mogą się różnić w zależności od okresu oraz obszaru organizacji. Opinie takie jak ta, obok opinii obecnych pracowników, są dla nas jednym z elementów branych pod uwagę przy ocenie funkcjonowania firmy i wprowadzaniu zmian. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka

18.12.2025 14:13

Postanowiłam podzielić się oceną bo bardzo pomocnej opinii dot. mojej dziedziny , fajnie że mogę zajrzeć na portalbhp i skorzystać z wiedzy i doświadczeń innych specjalistów.
    #SpecjalistaDsBhp

18.12.2025 18:14

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Bardzo się cieszymy, że informacje dostępne na Portalu BHP okazały się pomocne w Pani pracy i że możliwość korzystania z wiedzy oraz doświadczeń innych specjalistów jest dla Pani wartością. Właśnie po to tworzymy to miejsce – by wspierać ekspertów i ułatwiać wymianę praktycznych doświadczeń. Zapraszamy do dalszego korzystania z portalu i dzielenia się swoimi spostrzeżeniami! Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka

31.07.2025 10:12

Nie polecam iść do oddziału w Lublinie na konstultanta, (usunięte przez administratora)ma swoją ulubienice która może więcej niż inni, przekraczanie przerwy, wychodzenie do sklepu po 16 pomimo BRAKU SWOJEJ PRZERWY, tylko na innych statusach, chodzenie na godzinne plotki do szefowej , rządzenie się pracownicy podczas nieobecności(usunięte przez administratora) Wszystko było zgłoszone i zero wyciągnięcia konsekwencji. W przeciągu maja czerwca lipca zwolniło się 6/7 osób, chyba jednak coś jest nie tak? A kierowniczka dalej chroni broni pracownicę i nie widzi że problem leży właśnie w niej… Nie oceniam pracy w innych oddziałach w innych miastach, mówię tylko o jednym w Lublinie.
    Eks pracownik

30.10.2025 01:59

Potwierdzam. Nic dodać, nic ująć. Absolutnie nie wypowiadam się negatywnie o samej pracy, która nauczyła mnie wiele! Kierowniczka oddziału to osoba niesamowicie kompetentna; z ogromną wiedzą nt sprzedaży, technik sprzedażowych. Praca do najtrudniejszych zdecydowanie nie należała, natomiast zachowanie tej jednej kobiety... Brak słów! Traktowanie z wyższością pracowników tego samego szczebla, chamskie komentarze totalnie nie na miejscu, "wybieranie sobie kampanii", którą "JA będę dzwoniła" i inne zachowania, poprzez które przychodzenie do pracy było naprawdę męczące.

30.10.2025 09:42

Dziękujemy, że zechciał/a Pan/Pani podzielić się swoimi spostrzeżeniami, potwierdzając jednocześnie pozytywne aspekty pracy i kompetencje Kierowniczki Oddziału. Jednakże, z najwyższą uwagą i troską podchodzimy do kwestii atmosfery i szacunku w miejscu pracy. Opisane przez Pana/Panią zachowania, są dla nas sygnałem alarmowym i wymagają natychmiastowej weryfikacji wewnętrznej. Podejmiemy kroki w celu wyjaśnienia tych kwestii i przypomnienia o obowiązujących w firmie standardach komunikacji i wzajemnego szacunku. Zapewniamy, że naszym celem jest stworzenie środowiska pracy, w którym profesjonalizm idzie w parze z życzliwością. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
    Anna

06.10.2025 11:47

Wydawnictwo Wiedza i Praktyka to dla mnie pierwsze miejsce, gdzie zaglądam, gdy coś się zmienia w przepisach – zawsze trafiają w sedno.

06.10.2025 14:54

Dzień Dobry Pani Anno, dziękujemy za ten pozytywny głos. Cieszymy się, że spełniamy Pani oczekiwania jeśli chodzi o aktualność i trafność opracowywanych przez naszych ekspertów treści. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka
    Lidia

05.09.2025 10:03

Mam kilka publikacji od wydawnictwa Wiedza i Praktyka i szczerze – nie raz pomogły mi uniknąć błędów w sprawozdaniach.

11.09.2025 09:21

Dziękujemy za podzielenie się opinią! 😊 Bardzo się cieszymy, że nasze publikacje okazały się pomocne w codziennej pracy i pozwoliły uniknąć błędów w sprawozdaniach. To dla nas najlepsza motywacja, by dalej tworzyć treści praktyczne i wspierające specjalistów w ich obowiązkach. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka
    Ania

07.08.2025 12:30

Materiały księgowe od wydawnictwa Wiedza i Praktyka są przejrzyste, konkretne i zgodne z prawem – warto je mieć, polecam

07.08.2025 15:34

Serdecznie dziękujemy za tak pozytywną opinię! Cieszymy się, że nasze materiały księgowe spełniają Pani oczekiwania – stawiamy na rzetelność, aktualność i przejrzystość treści, dlatego takie słowa są dla nas najlepszym potwierdzeniem, że idziemy w dobrym kierunku. Dziękujemy za polecenie i zaufanie – to dla nas ogromna motywacja do dalszej pracy! Wiedza i Praktyka
    Milena

07.07.2025 10:05

Publikacje od wydawnictwa Wiedza i Praktyka to codzienne wsparcie przy ewidencji, rozliczeniach i analizach finansowych. Zdecydowanie polecam

14.07.2025 19:04

Dzień Dobry, serdecznie dziękujemy z tą pozytywną opinię i rekomendację. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
    Ania

06.06.2025 07:51

Zawsze, gdy potrzebuję materiałów do pracy, sięgam po produkty wydawnictwa Wiedza i Praktyka – wiem, że mogę im zaufać.

06.06.2025 11:35

Serdecznie dziękujemy za zaufanie i miłe słowa! To dla nas ogromna radość, że nasze materiały są dla Pani wartościowym wsparciem w codziennej pracy. Staramy się dostarczać rzetelne i praktyczne treści, dlatego cieszy nas, że docenia Pani nasze produkty. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka
    Ola

05.05.2025 16:11

Wydawnictwo Wiedza i Praktyka wyróżnia się tym, że oferuje nie tylko teorię, ale też konkretne rozwiązania gotowe do wdrożenia.

20.05.2025 10:28

Dzień Dobry, dziękujemy za tą pozytywną opinię. Staramy się by nasze wskazówki i narzędzia były jak najłatwiejsze do wykorzystania w codziennej pracy. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
    Ola

07.04.2025 11:27

Polecam wydawnictwo Wiedza i Praktyka każdemu, kto pracuje w księgowości – ich publikacje to ogromne wsparcie w codziennej pracy.
    Weronika

06.03.2025 10:27

Polecam Wydawnictwo Wiedza i Praktyka każdemu księgowemu! Ich czasopisma i portale to rzetelne źródło wiedzy, które ułatwia codzienną pracę i pomaga w interpretacji przepisów.

06.03.2025 12:58

Dzień Dobry Pani Weroniko, dziękujemy za Pani pozytywną opinię. Pozdrawiamy, Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

Oferty pracy - Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

Content Manager (rynek medyczny)

Warszawa

Specjalista/ka ds. Marketingu

Warszawa

WalletIcon

8000 - 10000 PLN / m

Jadzia

19.02.2025 22:32

Polecam świetne materiały informacyjne od Wiedzy. Wydawnictwo kultowe, treści nietuzinkowe, ceny przystępne. Musiałam się tylko przyzwyczaić, że miesięcznik w roku może mieć 18 lub 20 wydań, ale i to zaliczam im na plus. Bo wiedzy nigdy za wiele. Teraz chce się zapisać do Was na kurs AI. No to wszystko jest dobrej jakości

20.02.2025 11:22

Zapraszamy też na inne szkolenia merytoryczne, nie tylko te dotyczące AI. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka
    Zadowolony pracownik

25.11.2021 08:58

Pracuję w firmie od lat,mili ludzie,dobre godziny pracy,bardzo dobra atmosfera i uczciwość pracodawcy. Nie mogę powiedzieć złego słowa i nie mam zamiaru przenosić się gdzie indziej.

23.12.2024 14:26

e-mail: [email protected] Tylko w wiadomości podaj proszę swoje dane i z kim współpracujesz w firmie.
    Tadeusz

19.02.2025 14:06

Właśnie od czego zależy ,że raz jest płatne zlecenie 19, raz 21, a raz 29, czasem nawet i 15? Czy płace się nie wyrabiają?
    Marlena

07.01.2025 09:05

Wydawnictwo Wiedza i Praktyka dostarcza rewelacyjne materiały dla księgowych! Ich portale online są pełne aktualnych informacji i praktycznych porad, które ułatwiają codzienną pracę. Zdecydowanie polecam!

19.02.2025 10:09

Pani Marleno, bardzo dziękujemy za ten wpis. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka
    Weronika

06.02.2025 08:28

Wydawnictwo Wiedza i Praktyka to niezawodne źródło wiedzy dla księgowych. Ich czasopisma i portale są pełne rzetelnych informacji i praktycznych porad. Gorąco polecam!

19.02.2025 10:04

Dzień Dobry Pani Weroniko, cieszy nas Pani pozytywna opinia. Dziękujemy serdecznie za polecenie naszych produktów. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

25.09.2024 19:47

W WiP nie będziesz narzekać na nudę. Zadań, pomysłów i projektów jest tak wiele, że masz mnóstwo możliwości rozwoju swoich kompetencji i sprawdzenia się w nowych obszarach. To praca dla ludzi samodzielnych i odpowiedzialnych, takich których nie trzeba prowadzić za rękę, ani budzić rano do pracy. Ludzi kreatywnych i proaktywnych, nie czekających, aż coś się wydarzy, lecz samodzielnie inicjujących działanie.
    Alicja

20.12.2024 13:27

A wynagrodzenia są płatne w terminach? Bo słyszałam, że w zależności od umowy to również to bywa? Możecie zweryfikować? Czy macie jakieś benefity nie tylko dla tych na umowę o pracę?

23.12.2024 08:46

Terminy wypłat przy zleceniach zasadniczo są dwa: na koniec miesiąca lub na 10-go miesiąca następnego. Przy honorariach autorskich na połowę i koniec miesiąca. Jeśli chcesz porozmawiać o benefitach, zapraszam do kontaktu z Działem HR.
    A.

26.09.2024 10:38

Wiedza i Praktyka to firma, która przez lata z typowego wydawnictwa przeszła metamorfozę cyfrową (wewnętrzną i zewnętrzną), aby jak najlepiej dostosować się do wymagań klientów i rynku oraz ułatwiać pracę swoim pracownikom. Zasady współpracy mamy zgodne z prawem i przejrzyste, podobnie działają rozmaite serwisy streamingowe (filmowe i muzyczne), więc to powszechny model. Atmosfera w firmie jest bardzo dobra, praca z ciekawymi, kreatywnymi ludźmi, nowe wyzwania i możliwości. Zapraszamy! :)

12.12.2024 12:15

Sama prawda, też się pod tym podpisujemy. Dziękujemy za tą opinię. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
    Piotrek

02.10.2024 09:01

Korzystam z produktów Wiedza i Praktyka od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolony. Dzięki nim mam pewność, że moje działania w obszarze kadr i płac są zgodne z obowiązującymi przepisami.

12.12.2024 12:14

Bardzo dziękujemy za te miłe słowa. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wiedza i Praktyka?

Zołzik

04.11.2024 20:44

A ja mam pytanie - skad mam wiedzieć na jaki okres jest prenumerata ? Teraz mam od pazdziernika do lipca. Skad mam to wiedziec kiedy przyjdzie mi kolejna faktura zeby zrezygnowac. Czemu nie moge zrezygnowac w kazdym momencie. Nie chce placic za 9 miesiecy - skad to sie bierze ? 20 gazetek 8 nr specjalnych i pakowanie - ponad 1000 zl Skad wiem jaki mam ten okres rozliczeniowy ?

12.12.2024 12:12

Dzień Dobry, Okres rozliczeniowy jest podany na fakturze, którą otrzymuje Klient. Tuż pod informacją o terminie płatności. W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących oferty, częstotliwości ukazywania się danej publikacji, czy możliwości rezygnacji z prenumeraty zachęcamy do kontaktu z Centrum Obsługi Klienta pod nr telefonu 22 518 28 08, adresem e-mail: [email protected] lub przez formularz kontaktowy na stronie https://kontakt.wip.pl/formularze/. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka sp. o.o.
    Andrzej Kaczmarek

11.12.2024 18:07

Bylejakość pracy pracowników za nie czytanie sms od klientów., można sądzić, że spółka wysyła materiały swoje bez zamówienia i lubi szybko wystawiać fakturę, za materiały, reklamówki papierowe o treściach dostępnych w publikacjach medycznych. Andrzej Kaczmarek

12.12.2024 12:06

Szanowny Panie, nie wysyłamy niezamówionych publikacji. Najprawdopodobniej zamówił Pan materiał do bezpłatnego testu i nie skontaktował się z Centrum Obsługi Klienta mailowo lub telefonicznie lub przez formularz kontaktowy przed upływem okresu testowego, aby poinformować o swojej rezygnacji. Nie przyjmujemy rezygnacji w formie wiadomości SMS. Jeśli chciałby Pan wyjaśnić historię swojego zamówienia prosimy o kontakt z naszym Centrum Obsługi Klienta pod nr telefonu 22 518 28 08, adresem e-mail: [email protected] lub przez formularz kontaktowy na stronie https://kontakt.wip.pl/formularze/. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
    Milena

04.12.2024 08:44

Zdecydowanie polecam produkty wydawnictwa Wiedza i Praktyka. Jako księgowa, zawsze szukam materiałów, które są nie tylko aktualne, ale także praktyczne. Publikacje wydawnictwa Wiedza i Praktyka to strzał w dziesiątkę – idealnie dopasowane do potrzeb mojej pracy.

12.12.2024 11:59

Pani Mileno, dziękujemy za tą pozytywną opinię. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
    Mmmm

05.11.2024 01:46

Niepoważna firma. Odbyłam rozmowę rekrutacyjną, a informacja zwrotna miała być do tygodnia po niej. Nie dostałam żadnej informacji, czy to telefonicznej czy mailowej. Zmarnowali moj czas i olali. Dzięki, że sami siebie zweryfikowaliscie, bo nie chciałabym pracować w miejscu, gdzie tak traktuje się drugiego człowieka.

05.11.2024 11:30

Szanowna Pani, bardzo nam przykro, że doszło do takiej sytuacji. Nie wiemy na jakie stanowisko Pani aplikowała, więc trudno nam zweryfikować, czy odpowiedź została wysłana czy nie. Staramy się kontaktować ze wszystkimi kandydatami w umówionym terminie. Czasem zdarza się, że jakiś proces rekrutacyjny trwa dłużej, niż pierwotnie zakładaliśmy, ale wszystkie osoby otrzymują informację najpóźniej w momencie zamknięcia danej rekrutacji. Pozdrawiamy Dział HR WiP
    Klaudia

05.11.2024 08:16

Jeśli chcesz uniknąć błędów w naliczaniu wynagrodzeń, publikacje Wiedza i Praktyka są tym, czego potrzebujesz. Gorąco polecam

18.09.2024 14:02

Pracuję w Wiedzy i Praktyce od wielu lat. Świetna atmosfera, elastyczne godziny pracy, miła atmosfera i ciągła możliwość rozwoju i mierzenia się z nowymi interesującymi wyzwaniami.

20.09.2024 12:25

To fakt - mamy w firmie wielu "długodystansowców", czyli osób, które pracują w firmie 5, 10, 15, 20 czy 25 lat, a nawet od samego początku jej istnienia, czyli od 1997 roku. W obecnych zmiennych czasach nie jest to już tak często spotkane. Doceniamy lojalność, ale też jesteśmy otwarci na nowe osoby, które do nas dołączają, wnosząc swoje doświadczenia z innych organizacji, wiedzę i chęć wdrażania nowych pomysłów.

Kontakt - Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

Łotewska 9A 03-918 Warszawa

NIP:5261992256

Branża główna: Wydawnictwa

23.08.2024 11:55

WIP jest stabilnym pracodawcą, wiele osób pracuje w firmie od lata. Ja szczególnie doceniam elastyczne godziny pracy, dzięki temu nie ma stresu że spóźnisz się do pracy szczególnie jak jeździsz komunikacją, albo można dopasować godziny pracę do prywatnych planów. Widełki są szerokie zaczynamy między 8:00, a 9:30.
    Redo

15.09.2024 19:07

Czy te pozytywne opinie zostały napisane na potrzeby trwających właśnie rekrutacji? Zastanawiam się czy wysłać CV na stanowisko specjalisty ds personalnych. Warto?

20.09.2024 12:17

Czy warto aplikować, to już każdy sam musi ocenić zanim wyśle CV. W tych opiniach jest sama prawda, ale żeby się o tym móc przekonać na własne oczy, trzeba dołączyć do naszego zespołu. Pozdrawiamy Dział HR WiP

09.09.2024 08:20

Pracuję tu od pięciu lat. Moje doświadczenia z organizacją są bardziej niż pozytywne. Przyjazne nastawienie, pomocna dłoń, dużo uśmiechu, wynagrodzenia na czas (w zasadzie zawsze wcześniej) i elastyczność - to może przekonać pracownika/współpracownika do WiP.

20.09.2024 12:13

Dziękujemy za podzielnie się tą opinią. Cieszy nas gdy ludzie dobrze się u nas czują, pomagają sobie nawzajem w realizacji zadań i celów. Żart i uśmiech też się przydają, chociażby dla rozluźnienia gdy czasem jest trudniej.
    Karolina

05.09.2024 10:19

Praca w WiP to wyjątkowe doświadczenie. Atmosfera w zespole jest przyjazna i pełna wsparcia, co sprawia, że codzienne obowiązki wykonuje się z entuzjazmem. Pracodawca dba o potrzeby pracowników i bierze pod uwagę ich sugestie, co buduje poczucie współpracy i zaufania. Elastyczne podejście do godzin pracy pozwala na zachowanie zdrowej równowagi między życiem zawodowym a prywatnym. WiP to miejsce, gdzie znajdziesz nie tylko stabilne zatrudnienie, ale również społeczność ludzi, którzy są dla siebie nawzajem wsparciem i inspiracją.

20.09.2024 12:04

Dziękujemy za te miłe słowa. Przyjazna atmosfera w pracy, stabilność zatrudnienia i elastyczna organizacja to wartości, które Pracownicy WiP zawsze podkreślają i doceniają. Dział HR WiP
    Katarzyna

05.09.2024 09:52

Dzięki portalowi Rachunkowość i Podatki od wydawnictwa Wiedza i Praktyka mogę szybko i sprawnie rozwiązywać skomplikowane problemy księgowe. To duża pomoc!

20.09.2024 11:58

Pani Katarzyno, miło nam widzieć tak pozytywną opinię. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
    Ja to tylko tu zostawię

30.07.2024 13:08

UWAŻAJCIE NA TĄ FIRMĘ!! Ja wywalczyłam swoją rację za niesłusznie naliczoną fakturę na ponad 1200 zł! UWAGA do osób, które także są w tej samej sytuacji, zgodnie z literą prawa, umowa zawarta ustnie w rozmowie telefonicznej, nie jest dostateczna do wiążącego zawarcia umowy (ustawa konsumencka). Tym bardziej jeśli nie kliknęliście w link, który otrzymaliście na maila „Zgodnie z obowiązującymi przepisami, aby zamówienie mogło być realizowane, prosimy o kliknięcie poniższego potwierdzenia zamówienia. KLIKNIJ TUTAJ, ABY POTWIERDZIĆ ZAMÓWIENIE Z OBOWIĄZKIEM ZAPŁTY”, skutkuje to wtedy brakiem ostatecznego zawarcia umowy, poprzez niezatwierdzenie jej warunków. Spółka dodatkowo nie przekazuje zawartej umowy na nośniku trwałym, co jest wymogiem zgodnie z ustawą konsumencką. Zawarcie umowy przez telefon z konsumentem powinno odbyć się według poniższych kroków: 1. Przedsiębiorca nawiązuje kontakt telefoniczny z konsumentem. 2. Podczas rozmowy przedsiębiorca powinien podać przede wszystkim swoje dane identyfikacyjne, cechy świadczenia, cenę oraz termin i sposób zapłaty. 3. Po rozmowie telefonicznej przedsiębiorca wysyła do konsumenta treść umowy na trwałym nośniku. 4. Jeśli konsument odeśle oświadczenie o zawarciu umowy na trwałym nośniku, umowę uważa się za zawartą. Przedsiębiorca powinien wysłać do konsumenta potwierdzenie jej zawarcia, również na trwałym nośniku. 5. Jeśli konsument nie odeśle oświadczenia o zawarciu umowy – nie zachodzi do zawarcia umowy, a wszystko, co spełni przedsiębiorca na rzecz konsumenta, uważa się za niezamówione świadczenie.

22.08.2024 15:23

Szanowna Pani, na wstępie chcemy poinformować, że w powyższym komentarzu nie przedstawiła Pani stanowiska potwierdzającego, dlaczego w Pani ocenie „faktura została niesłusznie naliczona”, wobec czego trudno jest ocenić, do kogo adresuje Pani komentarz i kim są „osoby, które także są w tej samej sytuacji”. Pani komentarz może zostać niewłaściwie zrozumiany przez innych użytkowników, którzy będą zupełnie nieświadomi, że zawierając umowę, Wiedza i Praktyka zrealizowała prawidłowo wszelkie ustawowe wymogi. Wyjaśniamy, że zasadniczo zgadzamy się z przedstawioną przez Panią procedurą, z wyjątkiem interpretacji „trwałego nośnika”. W celu dbałości o użytkowników, Wiedza i Praktyka posiada wiele regulaminów – po jednym dla każdego rodzaju produktu, aby ułatwić użytkownikom znalezienie niezbędnych informacji dla konkretnej zawartości. Każdy z regulaminów Wiedza i Praktyka spełnia wymogi przewidziane przepisami prawa, zarówno powołanej przez Panią ustawy o prawach konsumenta, jak i wszelkich innych ustaw. Poniżej przedstawiamy stosowną argumentację. Najpierw należy wskazać, że ustawa o prawach konsumenta, na którą się Pani powołuje, nie ma zastosowania do wszelkich osób, a co do zasady jedynie do osoby fizycznej dokonującej ze Spółką czynności prawnej (zawarcie umowy) niezwiązanej bezpośrednio z jej działalnością gospodarczą lub zawodową. Oznacza to, że co do zasady, powyższej ustawy nie stosuje się do osób prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą (przedsiębiorców) – wówczas umowa zawarta wyłącznie telefonicznie jest ważna i skuteczna, a zastosowanie znajdują przepisy kodeksu cywilnego. Zakładamy jednak, że Pani komentarz dotyczy wyłącznie konsumentów, przy czym wskazujemy, że nie jest w tym względzie precyzyjny i może wprowadzać w błąd. Przechodząc do przedstawionej przez Panią procedury, podkreślamy, że Wiedza i Praktyka realizuje wszelkie czynności zgodnie z przepisami prawa oraz regulaminami. Wszystkie osoby, które klikają w przycisk potwierdzenia z obowiązkiem zapłaty oświadczają również, że zapoznały się z udostępnionym regulaminem. Kolejno, wyjaśniamy, że nie jest prawdziwe Pani stwierdzenie, że „Spółka dodatkowo nie przekazuje zawartej umowy na nośniku trwałym.” Wszelkie zawarte umowy z konsumentami są przesyłane na trwałym nośniku – za pośrednictwem poczty elektronicznej. Wyjaśniamy, że pojęcie "trwałego nośnika" obejmuje w szczególności papier, pamięć USB, płyty CD-ROM, DVD, karty pamięci lub dyski twarde komputerów, a także pocztę elektroniczną. Jeśli ma Pani jakiekolwiek pytania dotyczące konkretnego zamówienia prosimy o kontakt z Centrum Obsługi Klienta pod nr telefonu 22 518 28 08, adresem e-mail: [email protected] lub przez formularz kontaktowy na stronie https://kontakt.wip.pl/formularze/ Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka

23.05.2024 09:44

28.05.2024 09:20

Dzień Dobry, Prosimy o kontakt z Centrum Obsługi Klienta pod nr telefonu 22 518 28 08, adresem e-mail: [email protected] lub przez formularz kontaktowy na stronie https://kontakt.wip.pl/formularze/. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

14.06.2024 15:12

Szanowna Pani, dziękujemy za tą pozytywną opinię. Cieszy nas, że jest Pani usatysfakcjonowana sposobem załatwienia sprawy. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka
    Gosia

14.03.2023 21:29

Dostalam telefon o bezpłatnym okresie próbnym pani mi dała sto informacji z zapewnieniem, że wszystko dostanę na e-mail bo tez nie miałam czasu na takie rozmowy bo zajmowałam się dziećmi. Dostałam fakturę za okres próbny. Żadnego regulaminu, w którym byłyby okresy wypowiedzenia warunki płatności za prenumeratę itd. Przeoczyłam dwa dni j dostałam fakturę na ponad 2 tysiące płatne z góry. Złożyłam rezygnacje w odpowiedzi dostałam informacje że wyłączą mi dostęp po roku i mam zapłacić. Naprawdę szkoda słów że portal z informacjami prawnymi zajmuje się (usunięte przez administratora). Już pomijając że kwota faktury nigdzie w emailach nie padła i nijak się to ma to faktury na 12 zł za okres próbny.

13.06.2024 19:01

U mnie to samo. Kilka telefonów. Chociaż tłumaczyłam,że nie mam teraz czasu. Panie nagabywały oczywiście bardzo "miło", żeby tylko przysłać bezpłatny numer. Niestety zgodziłam się. W powitalnym liście napisane, że jeśli się zdecyduję to w płatnych otrzymam rabat. Wyszczególnione są kwoty 39, 94+ 12,9 koszty pakowania i wysyłki za 12 wydan zwyklych i 4 specjalne. Żadnej wzmianki, że dostanę od razu pełna fv ponad 800 zł płatne z góry. Zadzwoniłam pod wskazany nr tel. i zostałam poinformowała, że muszę zapłacić bo wczoraj upłynął termin rezygnacji-Pani bardzo nieuprzejma. Uważam, że to zwykle (usunięte przez administratora) i naciąganie ludzi. Istnieją reklamację. Klienci niezadowoleni mogą zwrócić towar. To (usunięte przez administratora) pod przykrywką profesjonalizmu. Nadmienię, że okres próbny był w maju i do dzisiaj tj. 13.06.2024 otrzymałam władnie dzisiaj 1 płatny nr.

14.06.2024 15:08

Szanowna Pani, w związku z brakiem konkretnych danych nie jesteśmy w stanie ustosunkować się do opisanej przez Panią sytuacji. Prosimy o kontakt z Centrum Obsługi Klienta pod nr telefonu 22 518 28 08, adresem e-mail: [email protected] lub przez formularz kontaktowy na stronie https://kontakt.wip.pl/formularze/ Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

08.03.2024 08:36

20.03.2024 08:56

Dziękujemy za te miłe słowa. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

20.03.2024 06:44

Czemu ma służyć ten minimum 1 dzień w biurze wskazany w ofercie dla PHP Deva? Ze względu na zamieszkanie nie mogę się w takim razie podjąć pracy o ile udałoby mi się dostać. czy będzie może wdrażany projekt związany z przechodzeniem na tryb zdalny?

20.03.2024 08:50

W okresie wdrożenia to jest nawet więcej niż 1 dzień. Praca w biurze pomaga szybciej poznać zakres zadań, systemy i technologie, które wykorzystujemy. Wspiera też integrację zespołu. Tak więc nie planujemy odejścia od trybu hybrydowego.
    anna

05.03.2024 10:03

Jestem kadrową i waszą klientką od wielu lat . Od jakiegoś czasu obserwuję zmiany zachodzące na portalach Wiedza i Praktyka i jestem nimi zachwycona. Portal Kadrowy staje się bardziej przyjazny, a jego obsługa jest teraz o wiele przyjemniejsza. Pierwsze, co rzuca się w oczy, to nowy, bardziej nowoczesny wygląd portalu. Kolorystyka jest stonowana i przyjemna dla oka, jest estetycznie. Nowa czcionka jest również łatwiejsza do czytania, co jest szczególnie ważne dla mnie - osoby spędzającej przed ekranem komputera wiele godzin. Widać zmiany jakościowe i pokoleniowe, widać ukłon w kierunku klienta.
    Małgorzata

05.03.2024 13:39

zgadzam się, widzę i doceniam te zmiany. portal wygląda bardzo nowocześnie i wszystkie interesujące mnie treści.
    @Pracodawca

05.03.2024 15:20

Szanowna Pani, Bardzo dziękujemy za opinię i cieszymy się, że Portal Kadrowy jest w taki sposób odbierany przez naszych Czytelników. To naprawdę dla nas ważne, bo przy Portalu pracuje cały zespół ludzi a to właśnie Czytelnik jest w stanie rzetelnie ocenić naszą pracę. W każdym miesiącu wprowadzamy coś nowego, a rok 2024 przyniesie też kolejne rozwiązania narzędziowe. Życzymy Pani dużo sukcesów na gruncie zawodowym i w razie potrzeby zachęcamy do kontaktu. Pozdrawiamy serdecznie. Redakcja Portalu Kadrowego

05.03.2024 10:37

Zauważyłam te odpowiedź dotycząca rekrutacji dla PHP Developera. Pojawiła się przy niej wzmianka dotycząca zadania rekrutacyjnego. Jakie przykładowe może zostać zadane i ile czasu ma się na rozwiązanie?

05.03.2024 13:25

Trzeba coś zakodować:-) przy wykorzystaniu technologii opisanych w ogłoszeniu, czyli przede wszystkim PHP, Symfony i React. Docker jest mile widziany. Szczegółowa instrukcja jest wysyłana do każdego kandydata. Czas wykonania to standardowo 5 dni roboczych, ale jak się ktoś uwinie szybciej, to nie ma przeciwwskazań. Oceniamy jakość kodu i czy funkcjonalność działa prawidłowo.

19.01.2024 07:11

A taki menadżer produktu? Jak może zarabiać? Czy wiecie? musze najpierw rozeznać się w zarobkach a w tej nowej ofercie wprost ich nie wskazano. Interesuje mnie także określenie w jaki sposób proces rekrutacyjny wygląda oraz to czy trudno jest dołączyć do zespołu? Sporo osób zazwyczaj kandyduje?

26.02.2024 13:18

O widełkach wynagrodzenia rozmawiamy z kandydatami biorącymi udział w rekrutacji. Rekrutacja jest zwykle trzyetapowa: pierwsze spotkanie online z przedstawicielem Działu HR, wykonanie zadania domowego, drugie spotkanie "na żywo" w biurze z przyszłym przełożonym. Zależy nam na kandydatach w największym stopniu spełniających oczekiwania i najlepiej dopasowanych do konkretnego zespołu. Patrzymy na dotychczasowe doświadczenia, na sposób komunikacji, postawę, na unikalne umiejętności, które kandydat/ka mógłby/mogłaby wnieść do naszej firmy. Pozdrawiamy Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
    Janina

07.02.2024 09:08

Wiedza i Praktyka oferuje dostęp do aktualnych i rzetelnych informacji, które są nieocenionym zasobem dla profesjonalistów z różnych dziedzin. Polecam jako księgowa. Wasze portale są dla mnie zbawieniem w codziennosci

26.02.2024 13:07

Bardzo dziękujemy za tą pozytywną opinię. Wiedza i Praktyka sp. z o.o.

06.02.2024 09:54

Wiecie, czy Wiedza i Praktyka sp. z o.o. udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?

06.02.2024 13:35

Laptop tak, a telefon to już zależy od stanowiska, czy jest potrzebny do pracy

26.02.2024 13:07

Sprzęt jest rekomendowany przez Dział IT w zależności od potrzeb danego stanowiska w ramach utrzymania określonego standardu (wydajnościowego ale też marki producenta), czyli zawsze to Dział IT przedstawia przełożonemu jedną lub dwie opcje do wyboru. Preferencje pracownika np. co do większego lub mniejszego monitora są jak najbardziej brane pod uwagę.

Zostaw merytoryczną opinię o Wiedza i Praktyka sp. z o.o.