Limatherm Components

• Czeladź
  • Wojkowice
  • Bobrowniki
  • Piekary Śląskie
Chorzów - limatherm componets ul żelazna Chorzów
Katowice - Limatherm Components
Limanowa - Limatherm S.A.

3. Opinie o pracodawcach Chorzów
  5. Opinie o Limatherm Components Sp. z o.o.

Opinie o Limatherm Components Chorzów

Nie przegap nowości o Limatherm Components Sp. z o.o.!

Limatherm Components Sp. z o.o.

30.06.2025 15:40

Witajcie!
    Dziękujemy za Waszą obecność na naszym profilu w serwisie GoWork! Tutaj możecie dzielić się swoimi opiniami na temat naszej firmy. Każdy z Was ma możliwość dostosowania tego komunikatu do własnych potrzeb.
    Jako zespół pragniemy zapewnić, że to miejsce będzie otwarte na konstruktywną wymianę myśli oraz rzetelne dyskusje.
    Prosimy o to, aby treści publikowane w tym wątku były merytoryczne, zgodne z prawdą i kulturalne. Wszelkie wpisy naruszające zasady społeczności, zawierające obraźliwe treści lub szerzące dezinformację, mogą zostać usunięte przez administratora. Zachęcamy do wypełniania tego wątku pozytywną energią i szacunkiem dla wszystkich użytkowników.
    Dziękujemy za Wasze zaangażowanie i konstruktywny udział w dyskusji.
    Pozdrawiamy serdecznie,
    Maniek

18.09.2022 16:03

Czy to prawda że w firmie pracownicy na specjalistycznych stanowiskach typu Cnc itp ciągle zarabiają najniższą krajową i nie ma co liczyć na podwyżki?.

Mirek

06.11.2022 10:02

Niestety to prawda.

Lolka

24.04.2026 15:50

Tak. Wszyscy na najniższych. Jedynie piątka dyrektorów i prezes mają bajońskie wypłaty i żerują na innych niepełnosprawnych

Lucky Szczep

23.01.2024 10:24

Dzień dobry jestem byłym pracownikiem Państwa zakładu jeszcze jak znajdował się w K-ce. Posiadam Orzeczenie Niepełnosprawności czy była by możliwość zatrudnienia się w Limatchermie przy ul.żelaznej w Chorzowie? (usunięte przez administratora)

Kolega kolegi co zna kolegę

29.10.2023 19:17

Według Kodeksu Pracy, pracodawca musi zapewnić odzież i obuwie wtedy, gdy odzież własna pracownika może ulec zabrudzeniu bądź zniszczeniu. Zapomnieli dać butów od ponad roku proszenia się. Jak widać nawet rzecz mała podstawy nie jest spełniona.

05.09.2022 18:00

Witam, chcę się zapytać ile u was zarabia? Pozdrawiam.

17.09.2022 16:19

Jestem zainteresowany w tej pracy na stanowisku tokarz i chcę wiedzieć ile u was zarabia? Pozdrawiam.
    Maniek

18.09.2022 16:03

Z tego co mi każdy mówił średnia krajowa
    JAKIE SĄ GODZINY PRACY?

25.04.2022 16:33

Jakie są godziny pracy na stanowisku SPECJALISTA DS. HANDLU I MARKETINGU? Czy trzeba posługiwać się niemieckim i angielskim czy jest też możliwość pracy jedynie ze znajomością angielskiego?
    Oleg

20.02.2022 09:55

Cześć wszystkim! Po powrocie z Niemiec szukam nowych wyzwań zawodowych, wobec tego wszedłem na to forum. Czuję, że odszukam rzetelne informacje o pracodawcach z okolic Chorzowa. Proszę, dajcie znać jaka jest atmosfera pracy w firmie Limatherm Components Sp. z o.o.? Czy firma dba o pracowników? Czy jest tam w okolicy jakiś catering lub restauracja? Albo inna opcja na obiady? Moja dziewczyna ma dofinansowane posiłki i nie chce mi się gotować tylko dla mnie. Oleg
    Cela

02.03.2022 05:37

Witaj Olegu. Odpowiadając na Twoje pytanie nie będę skupiał się na negatywach. Raczej jest dobrze, z kasą też ok. Jeśli idzie o dofinansowane posiłki w pracy to polecam firmę Wienerberger z Oleśnica. Zatrudnieni (wiem to od narzeczonego bo tam pracuje) mają tam system informatyczny, dzięki której codziennie zamawiają posiłek w którego koszcie partycypuje pracodawca. To wygodne rozwiązanie, dzięki temu pracownicy nie tracą czasu na spacery do kantyny albo stanie w kolejce. Pozdrawiam. Cela.
    Robert

28.03.2022 15:58

Witam Pani Celo. Szukając informacji o firmach znalazłem powyższy wątek i pomyślałem, że dodam kilka konkretnych informacji. Firma Wienerberger, którą Pani przytacza używa do organizacji posiłków systemu SmartLunch. Skąd o tym wiem? Wdrażałem to rozwiązanie jako doradca klienta. Żywienie pracowników jest coraz bardziej popularnym benefitem pracowniczym. Zwłaszcza, że koszt takiego benefitu nie jest zbyt wysoki. Pozdrawiam Robert

25.04.2021 13:01

07.03.2022 10:31

Nerwica, Skolioza, depresja, endoproteza.
    Filipek

18.05.2018 10:54

Jak ktoś nie zapracował na premię to jej nie dostał i tyle!!!

22.10.2021 21:17

O jakiej premii mowa jeżeli nawet nie można liczyć na pensje ustalona na rozmowie kwalifikacyjnej.

01.03.2022 12:32

Jeżeli premią nazywasz 200 pln raz na 2 miesiące to współczuję :-)

04.08.2021 13:15

Z jakich powodów pracownicy kończą współpracę z Limatherm Components Sp. z o.o.? Czy sami rezygnują ze współpracy, czy są zwalniani?
    PB

22.10.2021 21:28

Odchodzą sami.

01.03.2022 12:29

Pomaga im się odejść :-) Strata czasu, omijać szerokim łukiem
    Mój nick

09.02.2022 21:28

Słyszałem że od tego roku znów Limatherm Components to zakład pracy chronionej. Tylko przed kim. Bo od jakiegoś czasu LC to bardziej arbaitslager niż ZPCh.
    Balonik

01.08.2017 14:12

Czy może mi ktoś wyjaśnić jak się mają wasze narzekania do tego, że firma otrzymała certyfikat ISO 9001: 2008 i ważny do 2018 roku, co świadczy o najwyższej jakości produktów.

22.10.2021 21:26

Balonik a co certyfikat ma wspólnego z traktowaniem pracowników? Widze ze nie rozumiesz certyfikacji :)
    One man

02.02.2022 16:38

Certyfikat ISO nie świadczy o jakości produktów, tylko o tym, że przestrzega się pewnych schematów postępowania. Możesz produkować badziewie, ale jeśli postępujesz cały czas wg pewnych reguł, to możesz się ubiegać o ISO. Tym samym narzekania pracowników nie mają tu nic do rzeczy.
    Nika

31.01.2022 13:41

Teraz taka polityka pracodawcy traktoja niepelnosprawnych jak skarbonki jak już się z nas kasy nachapia wyrzucają jak (usunięte przez administratora) A CO ZE NIEPELNOSPRAWNY TO JAKIS GORSZY !!!! UWAZAM ZE NIEPELNOSPRAWNI POWINNI PRZYNQJMNIEJ DOSTAWAC TYLE SAMO NA REKE CO PELNOSPRAWNY NIE OPRUCZ RETY I SOCJALI CHODZBY DLATEGO ZE NIEPELNOSPRAWNEGO TA SAMA PRACA KOSZTUJE WIECEJ SILY NIZ PELNOSPRAWNEGO ALE NIKT KTO NIE STAL SIE NIEPELNOSPRAWNY TEGO NIE ZROZUMIE Z TYM SE W NASZYM (usunięte przez administratora) KRAJU NIE MA OPCJI ZEBY ZROWNAC ZAROBKI NO BO PRZECIEZ JAK NIEPELNOSPRAWNY TO ODRAZU MOZE BYC (usunięte przez administratora) ZYCZE WSZYSTKIM TYM KTORZY TAK TRAKTUJA OSOBY NIEPELNOSPRAWNE ZNALEZIENIA SIE CHOCIAZ PRZEZ JEDEN DZIEN W TAKIEJ SYTUACJI !!!
    była pracownica

14.08.2018 20:35

Jeśli ktoś stara się o pracę w Limathermie nie mając pojęcia co się tam produkuje, jeśli idealizuje siebie i mówi , że potrafi prawie wszystko jeśli potem zgadza się na warunki i podpisuje umowę...to o czym tu mówić ?! Dokonał wyboru, zgodził się na proponowane warunki, czyż nie tak ? Po fakcie zatrudnienia okazuje się, że spodziewał się schroniska dla niepełnosprawnych,nic nie robić a dużo zarobić, bo przecież jest niepełnosprawny i wszystko mu się należy ! MUSI mieć telefon w ręce praktycznie cały czas, przerwy w pracy co 15 minut, trzeba przecież zapalić, i poklikać na fejsbuku, żeby wszyscy byli na bieżąco. Nie daj Boże czegoś od niego wymagać, wtedy wszystko jest na " nie" A to go plecy bolą, a to nie może dźwigać, a to że się nie zna, nie umie...itd. Ludzie ogarnijcie się ! Miejcie trochę samokrytyki ! Nikt was do tej pracy nie zmusza ! Zawsze możecie odejść kiedy chcecie, dlaczego tego nie robicie ? Lepiej narzekać, uskarżać się i pisać nieprawdę. To was dowartościowuje?

22.10.2021 21:23

Niepełnosprawny w firmie potrzebny jest do dotacji i w gruncie rzeczy pracodawca ustala takie wynagrodzenie aby jego koszt był zerowy. WSTYD ze firma promuje się jako przyjazna niepełnosprawnym bo chodzi im jedynie o wyciągniecie jak najwięcej z PEFRonu.

14.06.2021 15:15

Mam orzeczenie o niepełnosprawności i chciałbym u Państwa od Września pracować, czy jest to realne jeżeli mam wykształcenie średnie jako technik prac biurowych i jestem po szkole dla słabowidzących i niewidomych w Chorzowie na hajduckiej? Proszę o odpowiedź w najbliższym czasie jeśli jest taka możliwość.

14.06.2021 15:12

Dzień dobry jakie zarobki u Państwa są około 3500 tysiąca brutto?

14.06.2021 15:07

Dzień dobry chciałbym od Września pracować w tej firmie mam orzeczenie o niepełnosprawności, jak i również Średnie wykształcenie w zawodzie Technik prac biurowych czy byłaby od Września możliwość pracy w Państwa Zakładzie? O ile jeszcze będzie miejsce. Zaznaczam że skończyłem już szkole. Ale brak mi doświadczenia i nie mam zawodu Ślusarza.
    coooo

17.01.2021 23:23

@X jak to bezpłatny?
    S

01.04.2021 15:49

Po prostu za friko
    X

17.01.2021 17:12

Bezpłatny udział w inwentaryzacjach w trakcie weekendów.
    agata46

06.12.2019 18:10

Limatherm to jedyny zaklad pracy chronionej zatrudniajac ludzi z orzeczeniem nie umie ich docenic Pracowalam tam przez trzy miesiace a raczej zapieprzalam jak osoba pelnosprawna praca nie jest ciezka i idzie wytrzymac na temat zarobkow sie nie wypowiadam gdyz podpisujac umowe to wiedzialam na co sie decyduje Boli mnie tylko to ze nawet w takim zakladzie jest zwykly wyzysk caly zarzad danego wydzialu nie potrafi docenic tego jak sie(usunięte przez administratora) tylko po trzech miesiacach wypoad i nastepni i kasa im idzie od nastepnych Moze niech sie ogarna do (usunięte przez administratora) i zrobia porzadek w biurach bo tam nalezy sie sroga selekcja bo biuralistow wiecej niz pracownikow to my (usunięte przez administratora) na ich wyplaty bo kto to widzial aby na jednego pracownika przypadaly dwie osoiby z biura tak bylo za komuny i tak jest teraz i toi ma byc unia Ludzie ogarnijcie sie bo jezeli tak bedzie to nas beda caly czas wykorzystywac i oszukiwac a oni zawsze spadna na cztery lapy Cala dyrekcja limathermu umie tylko mydlic oczy nic pozatym sa do niczego najpierw zmienic zarzad lub go ograniczy tzn zostawic ludzi madrych i odpowiedzialnych a tak po naszemu niech zrobia porzadki u siebie a dopiero biora za sile roibocza od ktorej zalezy funkcjonalnosc zakladu i wykonanie kazdego jednego zamowienia chyba ze panie z biura rekawiczki na dlonie ipraca wre
    lysy45

06.12.2019 17:49

po 3 miesiacach mnie zwolnili objecuja po nowym roku spowrotem moim zdaniem w tej firmie powinny byc redukcje u umysliwych pracownikach a nie u fizyczych

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Limatherm Components?

Kontakt - Limatherm Components Sp. z o.o.

ul. Żelazna 5 41-506 Chorzów

Branża główna: Automatyka i pomiary

26.07.2019 12:38

ex

29.07.2019 08:31

A który Dyrektor to był zeszedł na temten świat?
    była pracownica

14.08.2018 20:51

Odpowiadam balonikowi - firma ma wdrożone wszystkie procedury, instrukcje. Ma wszystkie potrzebne certyfikaty, które upoważniają ją do produkowania wyrobów najwyższej jakości. Produkty sprzedaje w Europie, USA, Ameryce Południowej i Azji. Pomyślnie przechodzi wszystkie audyty.
    Byly pracownik

20.08.2018 18:24

W firmie mobbing i wyzysk są na porządku dziennym.Audyty nie mają z tym żadnego związku.Zdecydowanie odradzam wszystkim pracę w tej firmie.
    Bartek

31.07.2018 19:06

Zawsze dla swoich nieudanych wyników każdy szuka wytłumaczenia. Trzeba poprawić pracę a nie będzie stresu!
    Admin

01.08.2018 20:38

(usunięte przez administratora) się w łeb. Ta firma nie nagradza pracownika w zaangażowanie w rozwój firmy ( mam na myśli biurowych).

09.08.2018 22:13

Nawet Operatorów CNC którzy kombinują na wszystkie sposoby zeby było dobrze :) (usunięte przez administratora)
    Admin z Wiocha.pl

31.07.2018 20:13

Ta firma to "Śmiechu warte", płaca jak w krajach afrykańskich, (usunięte przez administratora) Dziwię się że nadal są na rynku..

17.07.2018 15:12

Anon

23.07.2018 16:12

Tak, tu się zgodzę. (usunięte przez administratora)
    Kamil.

27.06.2018 17:48

Odradzam tym którzy potrzebują pieniędzy. Operator CNC, Kontroler Jakości, Technolog, Ślusarz, Spawacz, Ochraniacz i przychlast ktory chodzi i sprząta pracują za taką samą cene. Dyrektor, który nie potrafi docenić czlowieka i jego umiejętności. Jeden wielki (usunięte przez administratora), ludzie boją się odezwać bo nie chcą stracić pracy o którą i tak ciężko w ich wieku ( ludzie po 50roku życia). Pracownicy kontroli jakości którzy są naprawdę chorzy zmuszani są do pracy przy maszynach CNC mimo np. Braku nogi pracownik musi biegać sam przy 4 maszynacb z programami po 3 minuty gdzie ponowne uruchomienie cyklu (razem z włożeniem korpusów do obróbki ) trwa okolo 1/2minut. Taki człowiek nie ma czasu nawet wyjsc do toalety. Cieszę sie że zrezygnowałem tej firmy od razu po umowie próbnej. Odradzam, odradzam i jeszcze raz odradzam! Czysty (usunięte przez administratora)! Spróbuj sie utrzymać sam bez renty i innych socjali na samej wypłacie z limatherm ????????????

17.05.2018 23:34

Praca na 3 zmiany za najniższą krajową. Pracowałem ponad 2 lata, ani razu nie dostałem żadnej premii. (usunięte przez administratora)
    Pracowałem w Limatherm Chorzów

17.05.2018 23:28

Witold

23.04.2018 10:03

Limatherm Components to firma z opinią bardzo dobrego pracodawcy!!
    nick

24.04.2018 20:59

chyba dziobiesz kase zarabiasz to tak gadasz kierownik co
    anonymous

28.04.2018 11:05

To firma z niezbyt dobrą opinią, co jest w pełni uzasadnione.
    anonymous

06.04.2018 17:05

Nieuczciwa firma
    Ciekawy

14.01.2018 13:14

Konkurencja inspiruje niektórych do pisania tych bzdur??

27.02.2018 23:12

Konkurencja? zwróć uwagę na rotacje w tej firmie, ta firma istnieje tylko dlatego że nie ma dużej konkurencji i jedzie po kosztach. (usunięte przez administratora)
    To jo

04.12.2017 02:10

Atmosferę pracy w tej firmie (szczególnie produkcja) można porównać do warunków pracy w Koreii Północnej. (usunięte przez administratora)
    No wreszcie

04.12.2017 11:14

Dziękuje To Jo. Ktoś wreszcie napisał to, o czym w zaciszu mówi się po katach. Gratuluję. (usunięte przez administratora) bo pracownicy zawsze maja wyjście. Mogą odejść. I odchodzą.
    Blikoś

18.10.2017 19:42

Jesteście przekonani, że nie macie nic pozytywnego do powiedzenia na temat firmy Limatherm Components?
    Mhm...

27.10.2017 14:58

Pozytyw?... ładny budynek...
    Jo tyż

04.12.2017 11:10

No niestety jesteśmy przekonani... mało tego to o czym pisze To Jo większość doświadczyła....
    To jo

04.12.2017 02:05

Jerzyk

14.10.2017 20:04

Czy Limatherm Components ma jakieś potrzeby kadrowe? Nie mogę jakoś nic namierzyć. Słyszałem o firmie sporo dobrego ale zaskoczyły mnie wpisy na forum takie niezbyt przychylne. Myślę, że wszędzie może być trochę gorzej?
    Mama 3 dzieci, a każde z innym

15.10.2017 22:21

tak. złóż cv.
    Byłu pracownik nie żałuje

13.10.2017 23:49

Witam Jeśli jesteście jeszcze w pracy w LC i chcecie przenieść się do innej firmy która obsługuje osoby niepełnosprawne polecam firmę LAVORO. Transport do i z pracy. Wynagrodzenie + premie + dodatki można wyjść 2000 lekko na rękę. POLECAM
    tomasz

22.10.2017 13:51

Witaj A jaka to ta pRaca w LAVORO. Czy jest cięzka ? Stojąca ?. Znam LAVORO byłem tam ostatnio na rozmowie na zakład w Będzinie - mam wrażenie mega pozytywne. Martwi mnei tylko rotacja jaka tam panuje
    tomasz

22.10.2017 13:56

Ja tam na rozmowie byłem jakos 2 tygodnie temu :) NApisz jak wrazenia. Musze mieć jakieś informacje o pracy ;) bo oglądanie zakładu to 1 a praca jakiś czas to drugie ;) Jak normy. Ja się mega zastanawiam nad tą praca.
    xyz

07.10.2017 20:41

@Hanna ... już wcześniej było widać że moderujesz tu ze strony LC... Daj spokój... Nie to nie ma nic wspólnego z regulaminem.. Po prostu prawda w oczy kole...

04.10.2017 10:35

xyz

04.10.2017 11:24

@Hanna, masz tu 3 strony opinii, w większości kiepskich. Te bardzo złe są moderowane i usuwane. O pieniądzach też było nie raz. Jak napisał jeden z komentujących powyżej, podwyżki są jak zmienia się najniższa krajowa. Kilku innych to też skomentowało. Jest również sporo o atmosferze i kulturze pracy. Jakiej jeszcze informacji potrzebujesz? Bo to co jest napisane mówi wystarczająco dużo. W jaki sposób Ci jeszcze pomóc???
    Helper

03.10.2017 21:42

Najnizsza krajowa dla technologa z 10 letnim stazem i wyksztalceniem inzynierskim.
    Mariusz

11.09.2017 08:39

Skoro uważacie , że Limatherm Components jest dla niektórych taką złą firmą to przecież zawsze można zmienić na inną? Powiem tylko, że nie ma idealnych firm i wszędzie bywa bardzo różnie, takie jest moje zdanie.

Zostaw merytoryczną opinię o Limatherm Components Sp. z o.o.