MZA

Social media

• Skierniewice

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

12.12.2019 12:03

Max

12.12.2019 12:20

(usunięte przez administratora).. Pracowałem w normalnej firmie przyszedłem na szczęście na 5 lat do Mza z każdym miesiącem stawałem się coraz gorszą osobą. .. Zrezygnowałem teraz widzę jaki świat jest kolorowy. Ale nie wszyscy tak mogą. Pozdrawiam serdecznie kolegów Kierowców. ...
    KIERO WARSZAWA

12.12.2019 10:53

Witam. Mam pytanie. Prosił bym o prosta odpowiedź i nie komentowanie. Czy jest możliwość pracy tylko w weekendy w ztm na pół etatu?
    Kierowca

12.12.2019 01:56

Siema smoluchy. Co sie bardziej oplaca noce czy dodatki? I gdzie sie mniej narobie?
    Cielaczek

12.12.2019 07:19

Spróbuj popracować na cielakach - dodatkach oraz na nockach .Na dodatkach najlepsza kasiorka
    Zenek

11.12.2019 15:32

FIRMA MZA jest ok. pracuje już 2 mc i zarabiam 7k na ręke.
    Chore

11.12.2019 13:35

Powiedziec wam cos bulwersujacego? Wiecie jaki gora znalazla sposob na wyplate oremii SWOIM ludziom? Juz mowie :). Niektore osoby wybrane na paskucdostały 1050 zl premi jako nagroda KZU. Jest to nagroda za jazde ikarusem na linii 400 i 100... Wiadomo kto jezdzi takie linie wybrani :)))) (usunięte przez administratora) Polata 2-3 dnivw ROKU Ikarusem z konduktorem dla przyjemnosci i na koniec roku premia 1050... TO JEST CHORE. TO NIE JEST PLOTA ZAPYTAJCIE KOGOS KTO TO JEZDZIL JA TO NA PASKU WIDZIALEM

11.12.2019 10:48

Premia za godziny nie istniała. Jak wcześniej ustaliliśmy było to świadczenie jednorazowe z okazji świąt. Związki żawodowe w odpowiednim czasie powinny wystąpić do Zarządu z pismem o wypłatę takiego świadczenia i upublicznić to pismo. Odpowiedż Zarządu też powinna być podana do wiadomości pracowników. W tym roku rządący dwoma nazywającymi się reprezentatywnymi związkami zawodowymi , czyli Solidarność i ZZPKM nie wydały żadnego komunikatu w tej sprawie. Nie znamy ani stanowiska zarządu ani związków zawodowych. Zarząd może czuć się usprawiedliwiony bo nie wpłynął do nich żaden wniosek. Jeżeli o rządzących dwoma wspomnianymi związkami dowiemy się czym naprawdę się zajmują też nie będziemy się dziwić że nie interesują się pracownikami. Po dwóch najwyżej postawionych z Solidarności i ZZPKM to skład Rady Nadzorczej Spułdzielni Usług Socjalnych. Starsi pracownicy wiedzą że SUS to firma utworzona przez związkowców z majątku dawnego MZK w postaci Hoteli i Ośrodków wypoczynkowyck w Warszawie , w Górach, na Mazurach i nad Morzem. Miała zajmować się organizowaniem wypoczynku dla pracowników MZA, TW i ZTM ale szybko przeniosła się na rynek komercyjny. Obecnie obraca milionami a nasi związkowcy to nadzorują. Zgodnie z prawem spółdzielczym właścicielami spółdzielni są jej członkowie czyli obecni i byli etatowi działacze Solidarności i ZZPKm. Dane z KRS.
    3 cytryny

11.12.2019 11:16

Skoro miała zajmować się organizowaniem wypoczynku dla pracowników mza tw i ztm to jako pracownik jednej z tych firm mam prawo ubiegać się o wyjazd do jednego z tych ośrodków i na jakiś szczególnych zasadach ?
    Ogor

10.12.2019 15:43

Bedzie w koncu ta premia godzinowa? Takiej dezinformacji nigdy nie widzialem. Czesc mowi ze bedzie, czesc ze nie
    Krzysztof G r1

10.12.2019 17:46

Nie no nie dramatyzuj.... U nas ma być wigilia zakładowa. Ma nawet sam prezes przyjechać. Będziemy się dzielić opłatkiem i razem śledzia jeść.. I pospiewamy kolędy... Będzie tak... Rodzinnie, świątecznie.. PS. To oczywiście był sarkazm.... Jeżeli bym tego wąsatego (usunięte przez administratora)spotkał to bym mu w końcu powiedział co o nim myślę.... A jak mnie zwolni... No cóż. Nie jedno MZA wozi ludzi. Myślą że za 4800 brutto sobie znaleźli (usunięte przez administratora).
    Marian

10.12.2019 10:27

Pytanie czy ktoś dostał przeszeregowanie na wyższą stawkę od listopada po dwóch premiach od prezesa.. A jak nie to czy wiecie kiedy to nastąpi.

10.12.2019 13:17

Nie tak szybko... Aby dostać przeszeregowanie to oprócz ww warunków musisz się zwrócić do kierownika, aby on mógł wystąpić do zarządu z wnioskiem (prośbą) o przeszeregowanie. Jak mości zarząd nie będzie miał nic ważniejszego to może pochylą się nad kierownika prośbą....
    heheszek

10.12.2019 14:56

Nic nie trzeba było, w tamtym roku dostałem z automatu podniesiona stawkę od listopada. Może coś się zmieniło.
    Kier39xx

09.12.2019 21:31

Szanowni Koledzy pracujac na najnizszej stawce starzy kierowcy dostaja relatywnie mniejsza wyplate poniewaz wg regulaminu wlicza sie stazowe do placy zasadniczej .Przepracowalem 9 lat i mam wg obliczenia w najnizszej pensji stazowe.Zarabiam tyle samo co swiezak zatem odliczywszy stazowe 300 zl zarabiam zasadniczo o 300 stowki mniej.Prosze zatem o sprawiedliwe i zgodne z ustawa pracownicza naliczanie stazowego osobno do placy zasadniczej gdyz jest to dyskryminacja pracownika ze stazem pracy w zakladzie

10.12.2019 12:22

Zgodnie z wypowiedzią rzecznika prasowego spółki w 2014r. "MZA nie zaprzestały wypłaty wysługi. Od 1 lipca bieżącego roku po wprowadzeniu regulaminu wynagrodzeń została on włączony do wynagrodzenia pracowników, które zostało odpowiednio podwyższone".
    3 cytryny

10.12.2019 14:55

To za tem ile wyslugi, trzynastki, stażowego i jaką pensję bez tych dodatków ma kierowca pracujący 15 lat i ten który pracuje 4 lata i obaj na najniższej stawce ?
    100 % seroo

10.12.2019 13:32

Witam kolegów po fachu właśnie jestem po rozmowie z przedstawicielem działu płac na włościańskiej inf. jaką dostałem to śmiech na sali podobno to co rozpisanie jest na zajezdniach o tych pieniążkach że dostaniemy każdy z nas w skali % to jeszcze nawet nie jest zatwierdzone przez zarząd związki aby przypodobać się załodze to wywiesily Włościańska nic takiego na piśmie nie ma i na pewno dodatkowych funduszy w grudniu nie będzie bo ani nie ma na to papieru i jak to oni twierdzą takiego budżetu a gdy zapytałem o jakieś przysłowiowe 500 zł na święta to drogi pań mi się w twarz rozesmial i powiedział że nic takiego nie jest przewidziane w tym roku ! Po dłuższej rozmowie sam dał do zrozumienia puki jeździmy i jest ok to równo wywalczymy i tu się z nim zgodziłem. Pozdrawiam koledzy

09.12.2019 19:06

10.12.2019 13:18

Coś na zakładzie plociuchy plocą że może wypłacą 20 z karpiem. Wszak na pasku mam nagroda roczna kierowcy 1procent.... Tylko żadnej kwoty nie ma...
    Bingo

10.12.2019 12:40

Hej, to ile jest tej nagrody prezesa brutto? Bo tak się składa że jestem na L4 i nie wydrukuje prędko paska

10.12.2019 13:07

1200zł brutto za cały rok wzorowe pracy

10.12.2019 13:13

Czyli 100zł brutto na miesiąc.... Czyli (jeżeli się mylę to aaaa. Popraw mnie) Wychodzi po odjeciu podatku i zusu całe 67 zł do ręki więcej... (usunięte przez administratora) NIE muszę mówić że przez naszych dzielnych kierowców, którzy chodzili z wolnego i dyspozytorow, którzy łAtali dziury nasz mości prezes dostanie kilkadziesiąt tysięcy złotych premii. Rada nadzorcza też biedna nie będzie na te święta....
    Polo

10.12.2019 11:26

Dostałem dwie premie prezesowskie marne bo 900 złotych za rok jazdy krystalicznej to nic . Ale dlaczego dalej jestem na najniższej stawce . Była mowa ,że po 2 latach jest przeszeregowanie . Obrażanie na żywca pracownika i nie trzymanie się regulaminu . Żenada. Gdzie kasa za godziny ? Gdzie karpiowka?
    STRAJK

09.12.2019 18:20

PO ZENUJACYCH WYNAGRODZENIACH NA SWIETA PROPONUJE STRAJK POWIEM WAM ZE BYLEM W GRONIE TYCH CO NIBY MIELI MIEC NAGRODE PREZESA DOSTALEM JEJ ZALEDWIE OKOLO 900ZLOTYCH TO JEDT SMIECH... A NAGRODY ZA GODZINY WGLE NIE MA!!! CO TO JEST???? PROPONUJE NIEZALEZNIE OD ZWIAZKOW W czwartek 12.12.2019 sparalizowac ra (usunięte przez administratora)MZA... KIEROWCY RANNI PRZYCHODZA 15 MINUT PRZED NI MINUTY WIECEJ I WSZYSTKO DOKLADNIE SPRAWDXAJA TAK ZEBY JAK NAJBARDZIEJ OPOZNIC WYJSZDY... TO JEST PARODIA JAKAS. CHCECIE ZEBY NAS ZOBACZYLI???? GADAJCIE KOLEGOM NA ZAKLADZIE ZE 12.12 CZWARTEK STRAJKUJEMY
    Krzysztof G r1

10.12.2019 09:03

(usunięte przez administratora) Mówiłem że w PRLu oczekiwalo się od robotnika (pracownika) że będzie pracował w służbie narodowi, z dumą i uśmiechem. Kierowca nie miał pracy. On miał służbę (nawet teraz masz na grafiku napisane). Niestety czasy się zmieniły. I teraz ludzie oprócz samej satysfakcji z pracy potrzebują pieniędzy i to normalnych. Z tydzień temu jeździłem 710. W Konstancinie na biedronce było ogłoszenie. Praca od zaraz. Zarobki od 4200 zł. Brutto. Odpowiedzialności zero, Nd, święta wolne... Praca od 6 do 22.30 My wielcy kierowcy... Mamy 4500 brutto (i jak nie podpadnieny to mamy premię... Pracujemy Świątek, piątek, traktuje się nas wszystkich jak najgorsze (usunięte przez administratora) Ztm tylko czai się żeby cię ukarać za brak krawata czy spodnie nie takie ( ja się pytam jaki to ma związek z bezpieczeństwem. Czy jeansy są mniej estetyczne od tych czarnych worków pokutnych co dostajemy... Wracając do biedronki... Nie będę was koledzy dolował ale na święta pracownicy dostali: dla każdego dziecka paczka za 450zl (zabawki firmowe nie badziewie, słodycze), pracownicy paczki (kawy, herbaty i inne specjały). A jako karpiowe dostaną świąteczne doładowanie 700 złotych na kartę, która można płacić w hebe i biedrze. W styczniu dostaną premię za 4kw 2019r... Ok 300 500 zł... A na zajączka dostaną premię dyrektorska... Tylko 1600 zł (do ręki, na konto). Warubek L4 nie dłuższe niż 180 dni w ciągu roku... Skąd to wiem. Mam kolegę w biedrze, także bajek nie opowiadam... Kolega to były kierowca...

10.12.2019 11:19

Punkt widzenie zależny od punktu siedzenia. "Nasza Syrenka nr 200". "Zarząd od początku swojej działalności ustala własne reguły gry, nie interesując się wypełnianiem obowiązków nałożonych przez Umowę i traktując niektóre (warto to podkreślić!) jej zapisy jako niewiążące. Jest nawet gorzej. Zarząd MZA ignoruje nie tylko ustalenia Umowy dotyczące pracowników, ale wręcz swoje własne dokumenty, które uważa za nieznaczące świstki papieru. Urzędnicy z Włościańskiej piszą sobie a muzom jakieś notatki, w których na pozór zobo-wiązują się do pewnych rzeczy, ale gdy przychodzi co do czego „zapominają” o tym, co wcześniej uzgodnili i robią coś innego." Lata lecą i wszystko jest bez zmian.
    KIEROWCA

09.12.2019 19:09

Pozdrawiam wszystkich co godzinke przed odbiciem (wyjazdem) pojawiają sie w firmie mają pełne umundurowanie + krawacik i jezdzą z czasem ztm i przynaleza do zwiazkow dziekujemy za premie

09.12.2019 19:06

Koledzy I Koleżanki proponuję żeby pokazać im co myślimy po tak zenukacej wypłacie 20 nadgodzin i premia prezesa wziął em 5150zl to jest kpina idę na l4 zobaczymy jak sobie poradzą przed świętami Bożego Narodzenia niebac się bierzecie zwolnia

09.12.2019 18:41

Prawie 30 nadgodzin + prezes wyplata 5600 smieszne......
    Idzie ku "lepszemu"....

09.12.2019 17:22

(usunięte przez administratora)związki zawodowe wraz z zarządem spółki po raz kolejny (usunięte przez administratora)pracowników z należnych im pieniedzy, przyjmując skrajnie niekorzystny regulamin wypłaty nagrody rocznej oraz dodaku godzinowego. Kierowca któremu portrącono z premii miesięcznej przykładowo za brak brygadówki, umundurowania, czy nawet nieaktualne pliki w kasownikach, może się pożegnać z dodatkiem do każdej przepracowanej godziny za obecny rok. Jeszcze w tamtym roku nie brano pod uwagę miesiąca, kiedy wystąpiło potrącenie z premii za uchybienie do sumy godzin, natomiast teraz bardzo łatwo można pozbawić kierowcę należnych mu pieniędzy. Dawno nie spotkałem się z takim (usunięte przez administratora)
    Bbb

09.12.2019 15:32

Podobno ma nie byc premi godzinowej ktos cos slyszal?
    Je.... Trzaskowskiego

09.12.2019 15:46

Tak w piątek obcieli nam z 70gr na 35gr za godzinę i na dziś nie ma kilometrówki. Nie ma jak podbudować pracownika przed świętami. Najwyższa pora zrobić jakiś protest może wszyscy na l4

09.12.2019 09:45

Czarna

09.12.2019 14:36

Co wy tak się (usunięte przez administratora)? Każdy dostanie dodatkową kase na święta, spokojnie. Dział kadr
    R1

09.12.2019 15:43

Za godziny plus karpiowe plus prezesowskie :). Kto dobrze jeździł cały rok to dostanie wszystko.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon
    Kto? Ile?

09.12.2019 12:10

Zarobki w spółce są tajemnicą ściśle chronioną, jednak można określić średnią zarobków pracowników na poszczególnych stanowiskach. W 2018 roku wydatki na wynagrodzenie dla pracowników wynosiły 317 050 507,00 zł, przyjmując średnią wynagrodzenia kierowcy 5 200,00 zł przy 3432 etatach wydatki na wynagrodzenie wyniosły 214 156 800,00 zł. Przyjmując średnią wynagrodzenia zarobków zalecza 5 000,00 zł wydatki na wynagrodzenie wyniosły 36 180 000, zł. Pozostało 66 713 707,00 z sumy ogólnych wydatków na wynagrodzenie przeznaczoną na stanowiska nierobotnicze. Biorąc pod uwagę że w spółce jest 410 stanowisk nierobotniczych średnia na jedno stanowisko wypada 13 550,00 zł. Może by tak zacząć wykonywać oszczędności na stanowiskach nierobotniczych a nie na kierowcach i zapleczu?.

09.12.2019 14:59

A ja uważam że najlepiej byłoby zaorać całą tą włościańską. Tam jest wiele niepotrzebnych stanowisk, ludzie są trzymani byle do emerytury. Uważam też że każda zajezdnia to powinna być osobna firma ( tak jak obecnie pks). Wtedy to w firmie kierownikowi by zależało, żeby było jak najwięcej kursów wykonanych. Pracownicy by wiedzieli za co pracuja-(większą wykonalnosć kursów, to więcej kasy od miasta. A kierownik musiałby dbać o pracowników bo dzięki nim miałby kasę). I nie piszcie że to nie możliwe. Takie coś już działa w innych miastach np. Szczecinie. Są trzy zajezdnie. Każda z nich to osobna firma...

09.12.2019 15:34

Każda zajezdnia jest osobnym oddziałem tylko podlega dyrekcji, a dyrekcja podlega miastu.
    Premia

06.12.2019 22:18

Pytanko o premię. Ona przysługuje również kierowcom,którzy nie otrzymali wszystkich premii miesięcznych w roku? Miałem jedną przycierkę i jedną skargę w tym roku i nie wiem czy się załapię.

08.12.2019 20:41

Przy takiej ilości etatów roczny fundusz płac to ok 350 000 000 zł z tego 1% to 3 500 000 zł. Skąd te 14 milionów.

08.12.2019 20:48

Znowu idziesz na skróty, wydatki na wynagrodzenie w 2018 roku wynosiły 317 mil z tego należy wyliczyć 1% i dodaj prezent świąteczny będziesz miał 14 mil o których mówię. Teraz mamy można powiedzieć prezent świąteczny ale nie dla wszystkich pracowników.
    Jednak nie

08.12.2019 19:48

Co do nagrody rocznej- czytałem regulamin,przysługuje tylko kierowcom,którzy otrzymali 12 pełnych premii miesięcznych. Co do premii z godzin-przysługuje tylko kierowcom,którzy otrzymali wszystkie premie miesięczne,za wyjątkiem 5 tygodniowego L4. Czyli kaszana

08.12.2019 12:59

My

08.12.2019 15:14

To powiedz mi jak to jest , że jeżdżą tylko na dodatkach, nowymi wozami, parkują auta pod oknem , siedzą w czasie rezerwy u siebie w pokoju, mają wolne święta ( ja już trzecie z rzędu (usunięte przez administratora) o sylwku i nowym roku nie wspomnę..(usunięte przez administratora) Czemu pan (usunięte przez administratora) rzecznik, pani gd, nie traktuje nas kierowców równo tak jak mówi ten ich(usunięte przez administratora) kodeks etyki.
    Michał

08.12.2019 16:17

Znam tych panów bardzo dobrze, i nie wiem czemu ich nie lubicie!!!!???? (usunięte przez administratora)jest bardzo miłym i uczynnym kolegą, Adam jeden i drugi super goście, jak się o coś poprosi to nie ma rzeczy których nie załatwia bezinteresownie. . Przez rok chciałem przejść na dodatki, poszli i zalatwili, wjazd na teren zakładu, zalatwili, wolne święta, sylwester ,nowy rok ,zalatwili, naprawdę nie wiem o co wam chodzi. (usunięte przez administratora)przychodzi do pokoju i wszystko z nim zalatwiaja nie trzeba chodzić, dzwonić. Chciał bym żeby więcej takich dobrych ludzi pracowało na r4.

06.12.2019 20:27

06.12.2019 21:43

Jako kierowca problemu nie masz zamykasz się w kabinie i o zajsciu powiadamia Centrale Ruchu, gorzej jak do kabiny chcą się dostać musisz ewakuację robić przez okienko. Żeby nie odpowiadać karanie za nie udzielenie pomocy musisz wykonać przynajmniej dwie czynności, zatrzymać autobus i powiadomić Centrale Ruchu.

06.12.2019 17:29

R-2

06.12.2019 18:22

A to jest obowiązek pod groźbą kary tankowania w rękawiczkach??? Zakład powinien się cieszyć, że kierowca oszczędza ich rękawiczki. W krawacie jeżdżę cały rok, nawet w upały, ale zdejmuję go zaraz po zakończeniu przewozów i na Technicznym do obory jadę już bez. Tym bardziej nie mam go na pompach. Chciałbym, żeby jakiś pajac spróbował mnie za to ukarać.
    Norbert

05.12.2019 10:09

Jutro należy założyć czerwone czapki, które rok temu uczulały skórę na głowie. Koledzy szanujmy się. Wykonujemy bardzo ciężką i odpowiedzialną pracę. Nie róbmy wszystkiego co przychodzi odgórnie z polecenia ratusza, mam na mysli te idiotyzmy związane z 6 grudnia. Osobiście nie mam zamiaru na R-4 robić z siebie (usunięte przez administratora), gotować się w owej czapce na mieście przez ponad dziewięć godzin. Szerokości i spokojnej pracy.
    Flexx

05.12.2019 13:33

Przepraszam. A co jest złego w tym co napisałem? Prawdę napisałem. Powinna być dobrowolność w zakładaniu czapek
    Rafal

05.12.2019 13:58

To dla nich jest ważne, te głupie czapki, to robienie z ludzi pajaców a prawdziwe problemy jak chociaż zmiany na ponad 10 godzin i stwarzanie zagrożenia zmęczeniem kierowcy to już nie?! Czasami to aż brak słów.
    Malo

05.12.2019 09:44

Posłowie nie mogą utrzymać się w Warszawie przy 6,5 tys na rękę i dyjety 2,5 tys. Zapraszam ich do pracy w MZA nauczą się utrzymać przy 3,6 tys na rękę.

03.12.2019 11:11

Szefowi nie wolno w pełni swobodnie zmieniać zasad premiowania. Jeżeli prawo pracownika do premii wynika z umowy o pracę, to niekorzystna zmiana regulaminu premiowania może nastąpić tylko za jego zgodą wyrażoną w porozumieniu zmieniającym angaż lub w drodze wymówienia warunków płacy. Podobnie zmiana regulaminu modyfikująca podstawy obliczania premii lub wprowadzająca nowe warunki jej nabycia lub określająca jej wysokość wymaga wypowiedzenia zmieniającego, jeżeli prawo do premii wynika z angażu. Podobnie uznał SN 9 czerwca 2008 r. (II PK 328/07). Konieczność dokonania wypowiedzenia zmieniającego przewidują przepisy określające niekorzystną dla podwładnego modyfikację postanowień układu zbiorowego pracy (art. 24113 § 2 k.p.) lub regulaminu wynagradzania (art. 772 § 5 k.p.). Stosuje się to też, gdy na niekorzyść załogi szef zmienia zasady wypłaty premii i równocześnie podwyższa pensję zasadniczą. Wskazała na to uchwała siedmiu sędziów SN z 15 września 2004 r. (III PZP 3/04). Wprowadzenie układem zbiorowym pracy mniej korzystnych dla załogi warunków nabywania i ustalania wysokości niektórych składników wynagrodzenia za pracę wymaga wymówienia dotychczasowych warunków angażu także wtedy, gdy ukształtowane nowym układem wynagrodzenie nie obniżyło się (art. 24113 § 2 k.p.).

04.12.2019 21:49

Przepisy weszły w życie od 1 listopada 2019 roku i po roku tak właśnie będzie rozliczania nagroda roczna

04.12.2019 21:56

Z tego wynika że w zakładzie nie ma reprezentatywnych ZZ. Gdyby były zakład miał by obowiązek wprowadzać zmiany w Regulaminie Wynagrodzenia na takich samych zasadach jak powstał Regulamin Wynagrodzenia.

02.12.2019 23:00

1 zł za każdą przekraczają godz. , przy 40 przy max. 40 godz.zwolnienia. Przy większej ilości godzin zwolnienia stawka za godz zmniejsza się do 70gr. Przy zwolnieniu ponad 200 godz nie dostajesz premii. Dodatkową każdy kto dostał wszystkie miesięczne premie dostanie dopłatę do każdej godz.

03.12.2019 21:32

A ci co dostali nagany za kolizji czy upomnienia to dostaną premije za godziny bo firma urywa im z premije co miesięcznej.

03.12.2019 23:51

Dostaniesz podstawową stawkę premii za wszystkie przepracowane godziny. Nie dostaniesz tylko dopłaty do stawki.
    Andrzej

03.12.2019 18:46

Koledzy na czym polega test kompetentności w MZA,żeby zostać przyjętym do pracy. Jakie są pytania?
    Gryzipiórek

03.12.2019 19:28

To kurs u nich nie wystarczy? Jeszcze jakiś test? Babeczka od rekrutacji mi mówiła żeby kurs koniecznie u nich robić i że przyjmują na wszystkie zakłady.
    Andrzej

03.12.2019 20:29

tak nam powiedzieli. Ze po tych wszystkich kursach na kategorie D i KWP,później jeszcze test kat.B plus test kompetencji.
    Nowy

03.12.2019 10:47

Witam, do kiedy mozna zlozyc wniosek o karpiowke?
    Kali

03.12.2019 14:29

To po co ga.moniu piszesz. Można złożyć do 16.12 Wtedy karpia dostaniesz pewnie z wypłatą w styczniu
    yoyo

01.12.2019 03:08

Co to się dzieje na Stalowej, odremontowane kible, piękne pachnące jasne i pachnące, odmalowane wszytkie i wyremontowane korytarze, wcześniej wyremontowana stróżówka na bramie, ciągle coś nowego, nowe trawniki z krzaczkami i trawą z rolek całe lato podlewane wręcz jakby monsun był. Przygotowanie kabli pod elektryki, remont chałupy mistrza, ciągle coś się naprawia i remontuje!!! O co tu chodzi, mówili że to idzie do likwidacji a tu prawie nowa zajezdnia powstała, metro pod bramą na zmiany wszędzie w max 20 minut dzięki temu no żyć nie umierać i tylko pracować !!!!!! o co tu chodzi skoro miała iść do likwidacji bo miały tu być mieszkania??
    Kali

01.12.2019 16:14

Zgodzę się z tobą w 50 procentach. To nie kierownik ogłasza remonty, robi przetargi. Ale skoro kierownik jest bardzo dobrym zaufanym przyjacielem prezesa to.... (tu dopowiedz sobie sam). Obrazowo. (usunięte przez administratora)przyszedł na R4 (zajezdnia to był obraz nędzy i rozpaczy). I nagle za jego kadencji zrobili biegiem nową dyspozytornie, wylali plac asfaltem, zrobili totalną odbudowę zakładu jakoś pierwszego. Teraz przeszedł na R4 i dzieje się to samo. Przypadek-nie sądzę (możliwe że za innych kierowników byłoby to samo, ale znacznie wolniej...
    woj

03.12.2019 11:47

fajnie, że remontują łazienki i dbają o wygląd zajezdni, to jest ważne, ale ważniejsze, aby w końcu zrobili porządną myjnię, bo ta obecna, kiedy wyłączyli lewy pas mycia, nie daje rady. Wczoraj wiele autobusów myła na sucho, woda nie szła przy wjeździe, tylko szczotki tarły, dopiero działało płukanie, więc dużo autobusów wyjeżdżało z nie umytymi tyłami, klika dni wcześniej myła samą pianą, przy wjeździe leciała sama piana i płukanie też było jakby z pianą. Ale nie ma co się dziwić jeden pas mycia na tyle autobusów, ta myjnia nie daje po prostu rady przez to kolejki do mycia a wielu brudnymi odjeżdża na parking. Warto by było aby w końcu zainwestować w dobrą myjnie, aby spokojnie można było zakończyć OC.

02.12.2019 01:07

Gryzipiórek

02.12.2019 22:10

No firmę w każdym momencie można próbować założyć, oczywiście nie tyrając w urzędzie, bo tam mam zakaz, a dorabianie tylko za zgodą. Do tego przełożony gada ci, że masz robić darmowe nadgodziny ku chwale ojczyzny, wszędzie kliki i układy, żeby robić a administracji trzeba nie mieć jaj i kręgosłupa. Dlatego myślę o kat. D 95, wiem że narzekacie, ale czytam że nawet na nominale wychodzi koło 4, uwierzcie ze to więcej niż niejeden urzędas którego wieziecie przed 8 w autobusie.
    Waldemar

02.12.2019 22:31

Nie masz pojęcia o czym piszesz. Za nominał jest 3500 netto. Ale jeśli uważasz że to spora kasa ZAPRASZAMY. Tylko zastanów się najpierw 100 razy w co się pakujesz. Choć w sumie nie zastanowisz się bo każdemu się tylko wydaje z zewnątrz patrząc a potem zatrudnia się w MZA i po miesiącu rezygnuje.
    R1

02.12.2019 11:21

Witam wszystkich serdecznie Czy ktoś wie ile będzie wynosić premia prezesowska? Tzw karp? I ewentualnie czy wypłaca dodatkowa za godziny? I ewentualnie kiedy to wypłaca? Proszę tylko o wypowiedzi do tematu, bez żadnych zbędnych nieuprzejmosci, i cyrkow. Czy premia prezowska od nowego roku będzie rozbita na miesiące? No i co z tematem podwyżek? Ktoś coś wie? Proszę o rzetelne informacje.

30.11.2019 13:30

Brawo na prawo

30.11.2019 17:09

Będzie 5 zajezdni Ostrobramska , Woronicza , KLESZCZOWA , Redutowa oraz - Stalowa na Polfe [ Spedycyjna ok 2025 roku ]

30.11.2019 17:54

Choć teraz oficjalnie prezes mówi że miejscem docelowym nowych autobusów elektrycznych nie są te zajezdni na których stawiane są ładowarki. Na ładowarki można kasę wywalić można kto zabroni?.

29.11.2019 22:10

29.11.2019 22:32

Jeżeli przed rozpoczęciem pracy nie zglosisz sprzeciwu pracy w godzinach nadliczbowych mniej tylko do Siebie pretensje. Zgodnie z przepisami uznaje się że jeżeli pracownik nie zgłasza sprzeciwu pracy w godzinach nadliczbowych wyraża na to zgodę.
    Wafek

29.11.2019 22:12

Najlepsza zajezdnia to R-3 faj i Dyspozytorzy mona się dogadać i kierownictwo Oki plac nawet spoko jest gdzie zaparkować i nie długo schodzi z OC

27.11.2019 17:29

MZA

29.11.2019 16:17

Czytaj lepiej uważnie Posty.... Z postu wynika że na samym wejściu do kadr kierowca dostaje reprimende od wcipskich Pań. A ty od razu jak Ci nie podpiszą To Rub to czy Tam To.... Ja(usunięte przez administratora)

29.11.2019 17:09

Panie w kadrach są od przyjmiwania/wydawania dokumentów a nie decydowania które mogą przyjąć jak jest inaczej popraw
    Premię od prezesa

29.11.2019 15:25

Czy forumowicze byli w tym roku grzeczni i dostaną premię od prezesa? Swoje pytanie szczególnie kieruje do aaa, który rzekomo wszystko zgodnie z regulaminem i kodeksem robi

Zostaw merytoryczną opinię o MZA