MZA

Social media

• Skierniewice

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

Karpik

23.12.2019 09:53

dzisiaj przyszedł karp-935 zł na konto.
    Sprawiedliwość

22.12.2019 19:43

Jaka to sprawiedliwość, ze jeden weźmie karpiowe ok 600zł drugi weźmie za wczasy 2000zł a trzeci za wczasy 3500zł. (Około). Powinno być po równo dla wszystkich. Jak pod gruszą kiedyś!
    Karp

22.12.2019 13:00

W poniedziałek karp około 900 zł i godzinówka,ale tylko dla tych co mieli wszystkie premie miesięczne.
    Wituś

22.12.2019 14:37

Karpia dostaną tylko Ci którzy nie brali dofinansowania do wczasów. W MZA obowiązuje zasada albo karp albo dofinansowanie wypoczynku wybór ma kierowca .
    Lalek z krainy Nanek

22.12.2019 14:41

Karp dla wszystkich ,godz dla wszystkich , wszystko dla wszystkich . Czy firma planuje poza tym karpiem oraz godz jakiś prezent noworoczny dla pracowników ( chętnie coś bym dostał )

21.12.2019 22:01

(usunięte przez administratora) w tej waszej Warszawie. Właśnie dostałem 980 zł nagrody rocznej+200 zł podwyżki od lutego+kolejne 200 zł w lipcu,a u was ani karpiówki,ani nagrody rocznej,ani przeszeregowania. Masakra po prostu.

22.12.2019 02:32

Zarabiam po 3 latach pracy i 4 przecierkach 3600 netto bez nadgodzin chłopie.Od Lutego 3730 zł netto a od lipca 3900 netto. (usunięte przez administratora)

22.12.2019 12:56

U mnie nie ma debilnych krawatów,przeszeregowań i nikt nie czepia się ciebie o byle bzdury.Jeżeli wasze związki nie potrafią wywalczyć dodatku na święta i głupiej podwyżki raz do roku to nie wiem jak to skomentować.
    Obywatel robol

21.12.2019 12:13

Mam 5dziesiat kilka lat ,od marca jestem zatrudniony w mza stanowisko kierowca. Na święta nie dostałem złamanego grosza, a nie miałem żadnej podpadki ani skargi. Pracowałem w różnych firmach przez swoje zycie, państwowe i prywatne . Nawet najgorszy szef sknera na święta sypną parę groszy . Ja się nie żale , po prostu pisze to by udowodnić że ta firma jest okropna.

22.12.2019 10:14

Osoby po 50 stanowią około 60% załogi, skoro twierdzisz że w zakładzie nie ma prowadzonej Dyskryminacji że względu na wiek, podaj procentowo ilu pracowników po 50 roku życia w ciągu ostatnich 6 lat otrzymało przeszeregowanie stawki płacowe.
    Bez nazwy

22.12.2019 10:43

To Ty nie w temacie jesteś, każdy kierowca pod koniec grudnia lub na początku stycznia dostanie 600 zł brutto na etat plus nadgodziny, najpierw się dowiedz a później oczerniaj zakład pracy a jeśli ci nie odpowiada to się zwolnij..proste..pozdrawiam.
    pawel

21.12.2019 21:17

Jeszcze tak źle w tej firmie nie było. I ktoś mógłby powiedzieć, że to wina Zarządu. Odpowiedź jest wbrew pozorom bardzo prosta. Wina leży po stronie pracowników! Dlaczego? No właśnie - nie widziałem jeszcze tak naiwnych ludzi jak tutaj. Z wolnego przychodzicie na każde zawołanie, zamieniacie dni na prośbę planisty bez żadnego sprzeciwu, jeździcie na "prochach" z gorączką itp... I teraz płaczecie że was wydy.mali. No i dobrze zrobili, bo takich właśnie tak się traktuje. Ten kto nie potrafi szanować samego siebie, nie będzie szanowany przez innych.
    Peter

20.12.2019 13:40

Witam wszystkich, Mam pytanie i chciałbym uzyskać merytoryczne odpowiedzi. Odchodzę z dotychczasowej pracy, a ponieważ przekroczyłem własnie 50 bede miał bardzo poważne problemy ze znalezieniem pracy w moim zawodzie (pracowałem dotąd w adminitracji i jestem za stary do korporacji). Pomyslałem o zrobieniu prawa jazdy D i rozpoczęciu pracy w MZA lub w innych firmach obsługujących komunikacje w Warszawie. Myslę o tym aby w tym zawodzie dojechać do emerytury bez wiekszych zawirowań. Jakie jest wasze zdanie na ten temat. Proszę o konkretne odpowiedzi. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
    Zachwycony 66

20.12.2019 13:57

Zrobisz najlepszą decyzję w swoim życiu . Robota bajka , kasa ok - mnie po ponad 10 latach w MZA coraz bardziej się podoba ta praca ( z tobą będzie tak samo )
    Olo

21.12.2019 21:17

Zatrudnij się przy rozwozie pizzy. Kasa zdecydowanie lepsza, prestiż również. W tym wieku odpuść sobie D. Turystyki zagranicznej musisz się uczyć przynajmniej rok, żeby zarabiać dużą kasę. (usunięte przez administratora) Śmieszne pieniądze, zero szacunku, kiła i mogiła. No... chyba, że 3500 to szczyt Twoich oczekiwań. Wtedy jesteś idealnym kandydatem do KM.
    Na serio ????

20.12.2019 12:00

Hahaha właśnie sprawdziłem konto bankowe dostałem 49 zł od zakładu w tytule ekw .umund. czy ktoś mi napisze o co chodzi bo chyba nie wynagrodzenie za godziny ?

20.12.2019 20:14

Durnia udajesz czy taki jesteś?. Od lat wszystkie zakłady przed Świętami Bożego Narodzenia dają prezenty w formie talonu lub gotówki, tylko MZA jest taki skanera że pracownika nic nie dalo
    R-10

21.12.2019 16:04

Sądząc po wpisie, to jesteś pracownikiem zarządu MZA. Dla Ciebie pewnie te 800 PLN, to nic. Pewnie dostałeś 800 PLN w bonach, kolejne 800 PLN premii na andrzejki, kolejne na Mikołajki, "karpiówki" pewnie dostałeś ze trzy razy tyle, a jeszcze dostaniesz kolejną premię na sylwestra.
    R-10

21.12.2019 16:00

Koleżanki i Koledzy ???? Bardzo możliwe, że będzie można zobaczyć Naszą "karpiówkę i godzinówkę" oraz to, jak powinna wyglądać Wigilia w naszych domach. Tylko czy ktokolwiek z "zewnątrz" zostanie na to wydarzenie wpuszczony?
    Pewniak

21.12.2019 15:25

Mam pewna wiadomosc... Na Stalowej w poniedzialek prosze zglaszzac sie bezposrednio do kierownika za premie za godzony Licza na to ze malo kto bedzie o tym wiedzial inikt nie przyjdzie. Pieniadze do odebrania u kierownika

21.12.2019 09:19

(usunięte przez administratora) Piszecie o wielkiej fecie z okazji wykonania przez spółkę 88 mil wkm, jest to największy plan jaki spółka wykonała i przyznała sobie za to nagrody. Ale to nie jest prawda. W sprawozdaniu rocznym za 2018 rok spółka podaje: w 2018 r. wykonała 89,2 mln wkm, w 2017 r wykonała 88,8 mln wkm. Zgodnie z danymi spółki wykonane jest mnie 1 mln wkm i dopiero teraz poznałem powód brak prezentu świątecznego, za mało tyramy.

21.12.2019 09:43

Z roku na rok ZTM ustala nowy plan wkm dla MZA i jest on niższy, wiadomo z jakiego powodu brak kierowców. Nasuwa się inne pytanie jak to się ma umowy wieloletniej podpisanej z ZTM naykonanie wkm przez MZA czy ta umowa z roku na rok też jest modyfikowana?

21.12.2019 11:53

Kary finansowe pracownika Potrącenie kary pieniężnej „dokonane” na liście wynagrodzeń stanowi przychód pracodawcy (podatkowy), który powinien zostać zaewidencjonowany na koncie pozostałych przychodów operacyjnych zapisem: • Wn konto 231 „Rozrachunki z tytułu wynagrodzeń”, • Ma konto 764 „Pozostałe przychody operacyjne”. Pytanie czy spółka odprowadza podatek od uzyskanego dochodu?
    Coronelomen

21.12.2019 09:28

Po rozmowie z krzykaczem przekazuję że karp ma być 23 podobno 900 nanreke

20.12.2019 19:14

Koledzy nie będzie żadnej kasy na święta za godziny kierownictwo tylko nas zwodzi żeby nie wkurzyc nas żeby nie bobrali zwolnień na święta, więc pokażmy im niech stanie komunikacja miejska z powodu braku kierowców to może zostanie rozpedzony cały ten zarząd z wlosniaskiej

20.12.2019 23:18

(usunięte przez administratora). Miałem miec wigilię 2 zmianę, 1dz świat druga zmianę i sylwestra do 1ej. Właśnie się rozchorowałem. Muszę trochę odpocząć. Niech się teraz inni pomartwia.... A te premię prezesa to niech sobie w (usunięte przez administratora) wsadza... Sra.m na te ich 100 zł brutto na miesiąc
    Zadowolony

20.12.2019 08:31

No dzisiaj będzie kasiorka. Karpióweczka 830 złotych i godzinowka . Więc kolo 2000 tysięcy w padnie panowie . Jestem zadawalony .
    Zbuk polski

20.12.2019 20:59

Kasy nie będzie. Poszła na kredyty. Pracownicy dostali życzenia świąteczne od dyrekcji na kartce A3. Trzeba w zakładzie oprawic w ramke
    Jaś. F

20.12.2019 21:53

Bo kasy niema i nie będzie popłyneła Wisłą a są podobna od górne polecenie żeby uspokoić załogę to będą kity wciskać że trwają negocjacje o jakieś grosze bo na r3 od kilku dobrych dni wisi już w okienku od pobierania dokumentów szykamy jelenia z wolnego do roboty już im się wali plan ale ztm ma plan już obcinam brygady.
    karol

20.12.2019 19:06

Czy ktoś może napisać jakie są pytania na teście kompetencji ZTM,żeby zostać kierowca autobusu? Mam nadzieje,ze nic nie pokręciłem.

20.12.2019 12:00

Wybrane teksty z prasy. Linia autobusowa 500 jest najbardziej zatłoczona, rozkładowo jeździła w szczycie co 5-8 min. Po zmianach jeździ co 10 minut, jak będzie rzecznik ZTM pominął dyskretnym milczeniem pytanie, dlaczego częstotliwość 500-tek została niedawno zmniejszona. Mieszkańcy i mieszkanki korzystający z autobusów kursujących wzdłuż ulicy Bartyckiej skarżą się na niewystarczającą ilość oraz za mały rozmiar pojazdów obsługujących tamtejsze linie 108 i 167. Są też ciche cięcia w rozkładach weekendowych czy wieczornych, gdy na tramwaj trzeba czekać aż 20 minut. Powód: oszczędności. Pieniądze muszą jednak być, skoro nawet blisko Śródmieścia albo w samym centrum ZTM celowo utrzymuje linie autobusowe, które kursują tylko raz na pół godziny (130, 178, 195, 205, 227, 521). Warszawski Zarząd Transportu Miejskiego zapowiedział, że w 2020 roku zmniejszy częstotliwość kursowania autobusów i tramwajów w niedziele niehandlowe. Zmiana ma dotyczyć nawet kilkudziesięciu linii, a niektóre z nich wyjadą na ulice stolicy dopiero o godzinie 11. Pytanie: kiedy z powodu braków kierowców zobaczymy tabliczki „ Przepraszamy Komunikacja Miejska zamknięta”?

20.12.2019 12:39

Kolego. Przecież u nas ludzi pod dostatkiem. To są tylko oszczędności, za które będzie można kupić kolejne autobusy, tramwaje.... (oczywiście ww wpis to ironia). Który prezes ci się przyzna że przez (usunięte przez administratora)pensje nie ma ludzi do pracy.. PS. Podobna sytuacja była w Szczecinie... Niby oszczędności.. Dopiero jak linie całodzienne przestały w komplecie wyjeżdżać (zamiast 4 autobusów na godzinę był 1 może 2 i radio Zet i tv się zainteresowała tematem, to dopiero wówczas tamtejszy ZTM powiedział, że nie ma ludzi do pracy.... Niech nasze MZA z zarządem na czele jeszcze dalej robi uniki z premia i, karpiami (nie muszę wspominać że prezes i zarząd sobie przyznali premię po kilkanaście tys zł) za wyrobienie 88mln wzkm... To nagle się okaże że np 509,189, 190 lub inne linie zamiast jeździć co 6 minut będą jeździły co 20-30 minut to wtedy i u nas zjawi się radio i okaże się, że brakuje kierowców i nie są to oszczędności..... Jak to ztm wmawia

20.12.2019 18:39

Sądzę że nie. Wystarczy spojrzeć jak cudownie MZA zachęcał emerytów do zasilania. 32 zł na rękę, brutto.. Przez miesiąc było w ciul ludzi z nr. Sł 90000.... A popatrz. Teraz zostało kilku.... A mza jak narazie nie stworzy umów zleceń i nie da wozów ludziom z ulicy... Narazie jeszcze będą ich ratować ludzie, którzy przychodzą z wolnego... Ale już niedługo... Kierowcy też są ludźmi i też chcieliby godziwe zarabiać... Niestety prezes i zarząd ma nas za ludzi mało inteligentnych....

20.12.2019 14:16

20.12.2019 14:34

A coś ty myślał... Ze firma przeleje pieniążki... Dzisiaj punkt 8. 05 dzwoniłem na kadry, rachubę. Na te godzinę panie twierdził, że negocjacje trwają (usunięte przez administratora) Mają przekaz od góry żeby tak mówić. Jakby powiedziały że nic nie ma w planach to by ludzie w złości w końcu pobrali L4 na święta... Już teraz jak kierowcy składają o opiekę nad dzieckiem to księżniczki w kancelarii kręcą noskami i się boczą, że dopiero teraz, że mało ludzi i będą problemy z obsadą.... Jednemu ponoć powiedziały, że nie można brać opieki w święta.... Więc zamiast karpia na święta będzie (najprawdopodobniej) wielkie ZERO. Też myślę nad zmianą fachu. Byłem ostatnio w LIDLU W Konstancinie. Na dzień dobry dają 4050 brutto. Odpowiedzialność zerowa (za kasę, towar, kradzieże). Praca Maks od 6.30 do 22.30. Wolne niedziele, święta... Dofinansowania do wczasów (bez kryteriów dochodowych, tony papierów, podań).... Złośliwi powiedzą 800 mniej. Tak. Ale za to można tam dostać premię, zajączka, i karpia (i bynajmniej nie mówię o zwierzątka h)...
    KARPIOWE I GODZINÓWKA? co dale

19.12.2019 14:54

Czy ktoś z zacnego towarzystwa na forum jest może w posiadaniu JAKIEJKOLWIEK prawdziwej informacji o KARPIÓWCE, GODZIWNÓWCE... czy wiadomo kiedy mają wypłacić, ile to może być? Jeżeli ktoś ma kontakt do jakiegoś NORMALNEGO związkowa, który udzieli informacji. Na zajezdniach jest pełna dezinformacja, nikt nic nie wie
    heheszek

20.12.2019 07:19

Przeżywacie te karpiowe jakby miało to Wam uratować życie, skoro do 16 grudnia był termin na składanie wniosków to wiadomo że nie będzie, jak Ci brakuje to pożycz w prowidencie

20.12.2019 08:04

Liczy się fakt traktowania pracownika, nawet najgorszy pracodawca na święta daje pracownikowi przysłowiowe 300 zł. Tu traktuje się pracownika jak per noga i okazuje mu się to stale.
    MR

19.12.2019 21:06

Witajcie, Jestem zainteresowany pracą w MZA, mam kilka pytań do tych którzy przechodzili już proces rekrutacji. 1. Czy sposób złożenia aplikacji (mailowo albo osobiście na Woronicza) wpływa na szybkość podjęcia decyzji o zatrudnieniu? Pytam, ponieważ jestem teraz poza miastem i musiałbym specjalnie jechać przywieźć dokumenty. Mogę je oczywiście wysłać mailem. Pytanie do tych którzy wysyłali mailem/przez ich formularz - długo czekaliście na telefon z firmy? 2. Czy przypisują cię do zajezdni "odgórnie" czy możesz coś zasugerować na której chciałbyś pracować (np. ze względu na bliskość zamieszkania, itp.)? 3. Czy jest szansa dogadania się, żeby pracować tylko na zmianę popołudniową? Pytanie dla mnie o tyle istotne, że sytuacja rodzinna nie pozwala mi pracować zmianowo, więc jeśli nie ma szans na pracę jednozmianową to w ogóle sobie odpuszczę aplikowanie. Dziękuję za odpowiedzi :)

19.12.2019 22:31

A w ogóle to mieszkasz w Warszawie.??? Najlepiej zadzwoń jutro na Woronicza i się wszystkiego wywiedz. Sądzę że możesz na danej zajezdni pracować, praca jednozmianowa też nie powinna być problemem. Możesz na spokojnie zaaplikowac po świętach, nowym roku. Pomimo że mamy 21 wiek to lepiej jakbyś przyjechał osobiście. Nawet jak by ci mieli odmówić to zapytaj się o powód, co możesz poprawić, aby cię przyjęli... Ewentualnie możesz na pewniaka iść do prywaciarza (pks Grodzisk, mobilis). Jak na pętlach rozmawiam z chłopakami ro tam też są braki i tam grafikowcy bardziej idą na rękę ( jest szansa że nawet tam dostaniesz swoją stałą linię). Z finansami wszędzie podobnie... Póki co w Mza mamy 19.12 a nie wiadomo czy będzie premia dla wszystkich oraz kiedy będzie karp....
    MR

19.12.2019 23:34

Dzięki za odpowiedź. Tak, jestem z Warszawy. Z tymże czasowo życie wywiało mnie 300 km od tego pięknego miasta. Pracuję jako kierowca autobusu, więc doświadczenie mam, na codzień jeżdżę przegubowcami, dodatkowo mój pracodawca przeszkolił mnie na autobusy elektryczne, więc o kwestie doświadczenia raczej się nie obawiam. Swego czasu miałem też przygodę z warszawską komunikacją, jeździłem jakiś czas w PKS Grodzisk, jeszcze za czasów Scanii. Także topografię miasta znam, takich rzeczy ze swojego rodzinnego miasta się nie zapomina :) Teraz wracam na stałe 'z wygnania' i rozważam MZA, tylko się zastanawiam czy to nie za wysokie progi. Co do prywaciarzy - wstępnie byłem zdecydowany na Mobilis, na początku miesiąca dzwoniłem tam, to powiedzieli mi że firma jest w trakcie reorganizacji i że rekrutacje są wstrzymane. Żeby spróbować po nowym roku, prawdopodobnie wtedy ponownie ruszą.
    Smoluch

12.12.2019 10:54

Polecam dodatki bo najlepsza kasa , wolne weekendy , albo możliwość przyjścia z wolnego w sob lub niedz. Ja jestem na najniższej stawce ,ale poniżej 5500 netto nie schodzę . Lux robota dodatkowicza . Pozdrawiam
    3 cytryny

12.12.2019 20:55

Ale premia prezesa jest tylko raz w roku
    Tajemniczy

19.12.2019 22:45

Dzięki, ale praca od nocy do wieczora nie jest dla mnie. Totalne zmęczenie gwarantowane i nie zrekompensuje tego nawet wolny weekend. 13-14 godzin. No chyba, żebym miał mieszkanie za ogrodzeniem zajezdni, albo lepiej,mieszkał na zajezdni. Pozdrawiam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon
    Gerwant

19.12.2019 11:21

Cześć wszystkim, Z dwa tygodnie temu złożyłem osobiście dokumenty na Woronicza. Mam kategorię D+95 ale za to brak doświadczenia w prowadzeniu ciężkiego sprzętu. Bardzo miła pani z rekrutacji, która ze mną rozmawiała powiedziała, że będzie dzwonić do mnie przed świętami niezależnie od "werdyktu". Powiedziała również bym wybrał zajezdnię więc wybór padł na Stalową. Powiedzcie mi proszę jak duża szansa jest, że otrzymam pozytywną odpowiedź? Czy prawdą jest, że dostać się do MZA jest ciężko (tak powiedziało dwóch kierowców)? Czy dobrze zrozumiałem, że natychmiast po przyjęciu zostanę skierowany na szkolenie z jazdy przegubem a wcześniej na szkolenie z teorii prawa jazdy? Dzięki za pomoc. Pozdrawiam
    Matt

19.12.2019 20:54

Rok rocznie biorą wszystkich z kursów organizowanych z urzędu pracy z 0 doświadczeniem. I to jeszcze na Stalową nie przyjęli? Dziwne.
    Tajemniczy

19.12.2019 22:16

Szczerze, to Stalowej nie polecam ze względu na aktualną kierowniczkę, która ma kłopoty z komunikacją z pracownikami. No i autobusy tam nie są najlepsze.
    ROBSON

18.12.2019 18:53

Kiedy kasa za karpia i godzinowki . Święta za 5 dni ! To już lekka przesada ! Żadnej informacji dla pracowników . Żadnej . Masakra.
    Info

19.12.2019 10:41

Takiej zapomogi nie dostanie młody pracownik mający na utrzymaniu rodzinę i dostał dofinansowanie do kolonii dziecka , a dostanie stary związkowiec
    Info

19.12.2019 10:57

Wracając do tego co kilka dni wcześniej ktoś napisał o przewodniczącym Solidarności. Dotarłem do dwóch emerytowanych pracowników którzy potwierdzili że to człowiek z problemem (usunięte przez administratora). Kiedyś powinien być wyrzucony z roboty za picie a teraz uważa się za naszego reprezentanta. Jego zastępcą jest pracownik dyrekcji MZA.

18.12.2019 09:34

18.12.2019 17:30

Mam już kase na koncie 800 netto wpłynelo.
    Mati

18.12.2019 19:34

Nie miałem. Wypracowaliśmy rekordową liczbę wozokm. Może dostaniemy jakiś bonus w nagrodę ??

18.12.2019 14:21

Kaktus

18.12.2019 18:25

Chyba tobie dobrze ogarnial zagajnik i przychodzenie z wolnego tylko w niedziele po 10 godzin

18.12.2019 13:00

Spółka obecnie wydaje na materiały i energie rocznie około 234 mil zł. Ostatnio podpisana umowa na dostarczanie LPG do 160 autobusów opiera na sumę 100 mil zł. Spółka planuje dwukrotnie zwiększyć ilość autobusów gazowych tym samym zwiększyć koszt zakupu LPG do 200 mil zł. Czy ktoś umie racjonalnie wyjaśnić dlaczego spółka tak drastycznie podnosi koszty na materiały i energie.
    Lllll

17.12.2019 18:23

Został zatwierdzony już budżet na rok 2020 jestem tylko ciekaw czy w tym budżecie jest jakaś kwota zarezerwowana na nasze podwyżki. W sumie to my kierowcy wypracowywujemy cały zysk dla tej cholernej firmy
    Gdzie Nasza kasa???

17.12.2019 16:47

W ratuszu podczas corocznego honorowania kierowcow "bohaterow" zastępczyni dyrektora ZTM mowila ze ten rok jest rekordowym jesli chodzi o wyjezdzone wozokilometry prawie 88 mln wozokilometrow(jest artykul na tvn warszawa) Wiec to my kierowcy to wyjezdzilismy, wiec nam sie naleza premie karpiowka czy tez godzinowa zwana kilometrowka. Sie pytam gdzie one sa? Karopiowka miala byc placona z wyplata tak mowili w kadrach podczas skladania wniosku. Do dzis jej nie ma na kontach. Godzinowka byla obiecywana i co? Nie obchodzi mnie ze pękla rura na Wisle i Trzaskowski musial ją zalepic biorac pieniadze z kasy spolki! Niech se ja zalepia biorac pieniadze ze swojej pensji ,z pensji prezesa albo z nagrod ktore sobie poprzyznaja.
    Taka prawda

17.12.2019 16:56

Zgadzam sie w 100% A te coroczne honorowanie bohaterow to lekka kpina. Owszem sa sytuacje w ktorych mozna uznac jakis tam wyczyn kierowcy za bohaterski i go wyroznic ale wiekszosc tych opisywanych to normalna postawa nie wymagajaca wizyt w ratuszu i nagrod pienieznych Dodam ze w mojej 10 letniej karierze kierowcy mza srednio raz na rok wzywam do kogos karetke na linii i zostaje z nim do przyjazdu karetki a jakos nigdy nie zostalem za to wyrozniony. Ale patrzac po twarzach wyroznionych kierowcow z R-3 to to nie sa zwykli kierowcy wiec sie nie dziwie ze ich to akurat wyroznili. A taki zwykly szary kierowca jest niezauwazany pomimo rowniez swojej bohaterskiej postawy
    K2

17.12.2019 11:51

Czy to jest ostatni rok Nagrody Prezesa dla kierowcow?
    Zawiedziony po pachy

17.12.2019 13:25

Raczej tak - pamiętam bo dostałem pierwszą nagrodę w wysokości ok 2 tys zł a z roku na rok jest coraz skromniejsza ta nagroda . Jestem pewien że w przyszłym roku to będzie jakieś symbolicznie 500 zł by po kilku latach dostaniemy symboliczną kwotę
    3 cytryny

17.12.2019 14:00

Jak widać opłaca się nie chorować być wzorowym pracownikiem przychodzić godzinę do pracy wcześniej za co nie mamy płacone i jesteśmy do tego zmuszani jeździć w koło (usunięte przez administratora)bo są korki i bicie nadgodzin. Róbcie tak dalej.

13.12.2019 09:33

Kierowca Kraków

15.12.2019 10:25

Ale pracodawca nie ma prawa naklaniac do łamania prawa. Z drugiej strony sam instruktor twierdził na szkoleniu żeby pamiętać że trze a jeździć zgodnie z przepisami. Z drugiej strony to nie jest wina strachu przed przełożonymi tylko jakaś chora ambicja.

17.12.2019 12:13

To jesteś jakiś nie.dorobiony jak się takimi rzeczami przejmujesz..paniusia mówi, że się spóźni do pracy? Są korki, trzeba było wyjść na wcześniejszy autobus, ze to nie moja sprawa. Efekt: przez kilka lat pracy stosując tylko takie odżywki dostałem z 5 skarg. Na wszystkie odpisałem, że to nie są hamskie odzywki tylko udzielanie dobrych rad... Efekt. Z mojej pensji ne zniknęła ani złotówka na kary

15.12.2019 12:24

Komunikacja miejska nie może się spóźniać. Sąd kazał ZTM oddać pieniądze za kurs Uberem. Rozkłady jazdy autobusów komunikacji miejskiej do wymiany lub ZTM płaci za przejazd TAXI lub Uberem.

15.12.2019 17:09

Analogiczna odpowiedź dałeś, przy wydłużeniu czasu przejazdu żeby zachowywać częstotliwość kursowania autobusów trzeba zwiększyć ilość brygad.

17.12.2019 08:25

Nie muszę czekać rok, żeby napisać linie autobusowe w godzinach szczytu kursują co 15 minut. Tak będzie wiosna na Woli po otworzeniu Metra. 80% Lini autobusowych z tego kierunku w godzinach szczytu ma zaplanowane kursy co 15 minut lub więcej.

16.12.2019 21:52

Też nowy

17.12.2019 01:18

No witam. Link do ściągnięcia jest na każdej zajezdni (i dyspozytorniach). Loginem i hasłem jest twój numer karty miejskiej/legitymacji pracowniczej (prawy górny róg karty).

16.12.2019 10:14

Jeden

16.12.2019 16:21

Karpia są trzy stawki 900,1000,1100 zł brutto , Godzinówki ma być 40gr. I to jest oficjalna informacja. A na kiedy? .... na 20go.

16.12.2019 18:21

I to jest cudowna informacja. My kierowcy (robole) dostaniemy z 600 zł karpia i z 500 zł za godziny (licząc że premia za godz. będzie) (usunięte przez administratora) A my znowu rok będziemy pracować jak (usunięte przez administratora)

14.12.2019 18:54

15.12.2019 11:20

Prawda. W dniu 26.10.2018 roku MZA podpisało umowę o finansowanie odnowienia warszawskiej floty gdzie do dyspozycji spółki jest kredyt w wysokości 410 mil zł. W dniu 12.12.2018 roku MZA podpisało umowę z Agencją wykonawczą na dofinansowanie inwestycji polegającej na budowie infrastruktury do ładowania pojazdów elektrycznych w zajezdni Redutowa. Budżet projektu: koszty kwalifikowane 5 675 517,00 EUR, dofinansowanie 1 135 103,40 EUR. Koszty, wydatki, spłacany kredyt A KASY DLA PRACOWNIKA BRAK

12.12.2019 03:26

12.12.2019 20:47

Należy cały czas jeździć według pszepisow to ztm urealnii rozkład jazdy i będą odpowiednie przerwy.

14.12.2019 10:57

Jeżeli masz problem wykonania przerwy w pracy to jest wyłącznie Twoja wina. 10 lat trwało zanim MZA uznało jak prawidłowo powinien wykonywać kierowca przerwy w pracy. Nie ma dziś problemu zgłosić CR lub na ekspedycji że chcesz wykonać przerwę w pracy. Zgłaszaj i wykonaj.

10.12.2019 18:28

13.12.2019 08:23

Z Vistolami spółka dała sobie radę z 5% tras gdzie ruch odbywa się poza terenem zabudowanym też powinna sobie dać radę. Liczy się bezpieczeństwo pasażerów i innych użytkowników dróg. Dbam o dobre imię spółki by nikt nie pisał w prasie o szalenczych jazdach kierowców. Dlatego stawiam nacisk na ustawienie "kaganca" na max dozwolona prędkość jazdy autobusem w terenie zabudowanym 50 km/h.
    Lukaszekb22wawa

14.12.2019 10:33

Chłopie ja od 3 lat tu pracuje i od samego początku tak robię jazda płynna ekonomiczna bo ja im grosza nie popuszcze przerwy muszą być i 15 na zjazd do zajezdni. Naciagam firmę jak się tylko da ale co inni kierowcy patrzą (usunięte przez administratora) Potrafią tylko stanąć narzekać po pracy się zachlac i tyle. Tutaj pracują ludzie z honorem punktualność najważniejsza a nawet nadpunktualnosc. Jest kierowców sporo gdyby naprawdę każdy zaczął ciężko pracować jak ja nawet na zmianę przyjechać opóźnionym 50 minut i (usunięte przez administratora) na wszystko kłaść zrobiłby się paraliż linii. Jednej drugiej piątej miasto miało by problem. Nie skręcac w korku z prawego pasa w lewo tylko odjechać od przystanku i na lewy pas. Wtedy wyrwalibysmy większość tego co chcemy. Najpierw zmienili by rozkłady nie byłoby autobusu jak metra co 3 minuty w szczycie tylko co 6 albo więcej brygad. Powiem krótko w jedności siła.

13.12.2019 19:36

Jak tam wasza walka o parę groszy na święta i podwyżki? We Wrocławiu właśnie dostaliśmy 200 zł podwyżki.W lipcu dostaniemy kolejną podwyżkę.A wy dalej zajmujcie się rowerami i psami bez kagańca,zamiast walczyć o wyższe płace.Powiedzcie mi po co wy płacicie składki na te związki?
    r-3

13.12.2019 14:45

Mam pytanko czy może któryś z kolegów posiada informacje dlaczego mimo regulaminu nie było przeszeregowan o stawkę wyżej Dostałem dwa lata pod rząd premie prezesa ,a przeszeregowania brak bo sprawdziłem na pasku . Dzwoniłem na Wloscianska ,a one mówią że się tym nie zajmują . (usunięte przez administratora)
    Kamil R3

13.12.2019 17:31

A kolega z zajezdni nie może pójść do gł. Dyspozytora DANIELA albo do kierownika MARIUSZA i się ich o to zapytać??? Podobno kierownik musi jakieś pismo nasmarować do rady na włosciańskiej a oni jak nie będą mieli nic bardziej twórczego do roboty to może się nad tym pochylą... Możesz dostać przeszeregowanie za 3-3msc z wyrównaniem... Może się też okazać, że w lutym będzie podwyżka dla wszystkich i te twoje przeszeregowanie się zrowna z podwyzką.....
    Kolo

12.12.2019 18:02

Witam Skoro 3700 można wyciągnąć z nominału, to ile za nominał + jeden dzień z wolnego? 4 tysie? No i jedno pytanko jeszcze ile godzin wynosi nominał? Zastanawiam się czy gra warta świeczki bo kurs kosztuje chyba że z UP. Z góry zięki za odp.
    Ciekawy

12.12.2019 14:53

Ktoś wie kiedy wypłacają karpiowe? Jak wypłacali w zeszłym roku?
    pankracy110

12.12.2019 13:43

ile zarobię jako nowy kierowca na rękę?
    Danek

12.12.2019 14:06

Tak średnio bez nadgodzin, jeśli wpadnie Ci jakiś zwrot za paliwo, godziny nocne, to że 3700.

Zostaw merytoryczną opinię o MZA