MZA

Social media

• Skierniewice

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

CRIS

04.01.2025 09:02

Ciekawe czy w tym roku była premia prezesa A jeżeli tak to w jakiej wysokości

30.12.2024 12:11

Pytanie: ile osób w gratisie przyniosło pluskwy do domu? Ja przyniosłem, prowadząc rozmowę z profesjonalną firmą od zwalczania pluskiew w ostatnim czasie ten pracownik wykonywał dezynsekcję u 2 pracownikach z TW , więc jest nas 3, a może jest więcej?

02.01.2025 10:11

Okazuje się że w miastach mamy do czynienia z plagą pluskiew, które atakują przede wszystkim pasażerów komunikacji miejskiej. Jednak przedstawiciele KM stanowczo zaprzeczają, jakoby miało to jakikolwiek związek z zaniechaniami, dotyczącymi prawidłowej dezynfekcji autobusów czy tramwajów.

03.01.2025 13:28

Może być tylko kto mi zwróci 1 tyś zł, za dezynsekcję ?
    Zasilak

01.01.2025 12:37

To z nowym rokiem podwyżki stawki godzinowej dla tych co ratują plan? Jakie firma przewiduje?
    Kolorowy prezydent

03.01.2025 10:29

Nie ma i nie będzie pieniędzy, braków też nie ma.
    Zniesmaczony

31.12.2024 07:46

Propozycja jest taka . Jedna kara dla kierowcy równa sie jedno zgłoszenie do Inspekcji Pracy. Co wy na to?

24.12.2024 23:55

Ja nie wiem co się z wami dzieje że godzicie się tak sobą pomiatać za takie marne grosze. Nie potrafię tego zrozumieć, nawet jeśli ktoś jest tak zwanym najaranym miłośnikiem to przecież trzeba z czegoś żyć, jeść, robić opłaty a nie jest to możliwe w normalnym standardzie za wypłatę jaką się tu otrzymuje
    Miłośnik

26.12.2024 17:17

(usunięte przez administratora) Do życia (chociaż to życiem trudno nazwać, szczerze mówiąc) wystarczyła by mi bez problemu minimalna płaca jaka jest teraz w Polsce. Dzięki zarobkom w MZA w dwa lata odłożyłem bez problemu prawie 100 000. Ale wolałbym prawdziwą, bezinteresowną miłość niż te pieniądze i samotność. Praca kierowcy tylko tę samotność pogłębia. Taka prawda.

27.12.2024 18:22

Więc nie wiesz co straciłeś, kiedy ja się zatrudniałem na rękę brałem ile wynosiła średnia krajowa, ile mniej od średniej krajowej na rękę dostaniesz?
    RafałW

26.12.2024 09:52

Nie będzie niczego, nie ma pieniędzy i podwyżek nie będzie.
    Janusz

25.12.2024 14:02

Coś mało milionerów wczoraj na wyprawkach w zm B było!!!! Jestem ciekawy jak z sylwestrem w zm B i C . Jak z nowym rokiem zm A!!! A i jak zadowoleni milionerzy z premii godzinowej i bonusa? Przypomnijcie mi ,ile wam na konto weszło?

26.12.2024 08:03

Milionerzy wyjeździli co chcieli przed świętami i siedzą w domu a my jak te (usunięte przez administratora) jeździmy w wigilię Co z tego że mam umowę o pracę jak byłem na zwolnieniu lekarskim po operacji i premii rocznej nie dostałem ani godzinowej?

23.12.2024 07:05

24.12.2024 01:07

Widzisz toleruję wszystkie osoby nawet te które łamią przepisy KP, kim jesteś?

24.12.2024 01:11

Ty tego nie rozumiesz każdy z Nas musi wykonać swoją pracę, więc proszę Aaaa to kultowy nik zmień nazwę
    Bbbbb

18.12.2024 02:49

Ktoś wie czy będą jakieś podwyzki od nowego roku

22.12.2024 22:13

Na pewno zdrożeje gaz, podano, że ok 20%. Również LPG do samochodów. Wejdzie też dodatkowy podatek od paliw. Zatem taniej nie będzie.

23.12.2024 22:03

Aaaa poza firmą oraz poza wiedzą na temat podwyżki która będzie na 100 % od nowego roku .

22.12.2024 23:17

Kierowca autobusu N34 w żaden sposób nie zareagował na moje polecenie do niego zachamować na przystanku autobusowym „Gotarda” o godzinie 23:13 22.12.2024
    Sprawiedliwy

23.12.2024 19:25

Kierowca nie przyjmuje żadnych poleceń od pasażerów. A ci nie mają żadnego prawa jakichkolwiek poleceń wydawać. Tym bardziej dotyczących sposobu prowadzenia pojazdu.

23.12.2024 19:41

Jakie polecenie? Bo z tego co ja wiem to trzeba dać kierowcy odpowiednio wcześniej jasny sygnał do zatrzymania autobusu na przystanku, bo inaczej pojedzie on dalej, a nas czeka dłuższy spacer lub konieczność oczekiwania na kolejny pojazd.
    Konfitura

20.12.2024 07:03

Od kiedy podwyżki dla kierowców ??? Te 400 zł brutto to od kiedy ? Styczeń czy kwiecień???

21.12.2024 17:08

Aaaa poza firmą oraz poza 400 zł podwyżką
    Konfitura

22.12.2024 16:17

Dobre i to . Trzeba brać co dają .

14.12.2024 00:00

Dobrze, kto chciał zrobić z komunikacji miejskiej zawód prestiżowy?, wyszło wam to tak że dziś blagacie żeby ktoś chciał do pracy się zatrudnić
    Wasza bez oka

21.12.2024 08:11

Sama poza firmą biega ale nie chcą go przyjąć i nigdy nie był prestiżowym kierowca

21.12.2024 20:41

Kiedyś, kluczowe słowo. Ludzie ludziom zgotowali ten los(co prawda to napisała Nałkowska) ale można to użyć w tym aspekcie. Najgorsze, że przyklepali to Związkowcy, mający chronić zdobycze socjalne kolegów protestujących ,,na styropianie,, w latach 90tych.

04.12.2024 11:30

Miejskie zakłady autobusowe czy to prawda proszę się ustosunkować oprócz 2 lat jeżdżenia przymusowego by odpracować kurs, co zresztą każdy zainteresowany wie, jest jeszcze na umowie że przez ten okres czasu tych dwóch lat jak dany delikwent będzie miał ponad 20 dni zwolnienia przez ten okres to musi zapłacić za cały kurs. Czy spółka potwierdza wprowadzenie takiego zapisu?
    @Pracodawca

16.12.2024 11:52

Umowa na dofinansowanie obejmuje okres odpracowania, który wynosi 24 miesiące, w ciągu których liczba dni zwolnienia nie może przekroczyć 20. Jeśli kursant nie spełni warunków umowy jest objęty opłatą zawartą w umowie, która stanowi sumę dla kursu na prawo jazdy kat. D i kwalifikacji wstępnej. Jeśli chce Kandydat zapoznać się ze szczegółowymi warunkami programu dofinansowania bądź ma Pan pytania odnośnie umowy szkoleniowej zachęcamy do udziału w dniu otwartym, który odbędzie się już 09.01.2025r. o godzinie 9:00 przy ulicy Woronicza 29 na terenie Oddziału Przewozów R-1 Woronicza, bądź do kontaktu osobistego z Ośrodkiem Szkolenia Kierowców.

21.12.2024 17:11

Ktos kto sie podpisuje jako pracodawca to potwierdza. Jrsli to naprawde pracodawca to ja sie chyba jednak nie zdecyduje na prace. Te warunki moim zdaniem wyzysk
    Chętny na zlecenie

21.12.2024 08:05

Mam pytanie do pracodawcy czy planowane jest podwyższenie stawki godzinowej dla kierowców zatrudnionych na podstawie umowy zlecenia? Jeśli tak od kiedy. Prosił bym zakład pracy o odpowiedź
    LG

16.12.2024 15:53

Ja to nawet bym się do was przyjął ale z drugiej strony... Ile linii przypada mniej więcej na jedną zajezdnię i jak je ogarnąć? Przecież to jakiś kosmos, wiedzieć gdzie skręcić, gdzie przystanek itd
    Vons

20.12.2024 10:55

Możesz jechać na aplikacji

20.12.2024 23:53

Aaaa poza firmą oraz poza aplikacją.

20.12.2024 22:31

Najgorszemu wrogowi nie życzę pracy w komunikacji miejskiej. Smród, bród i ogromna odpowiedźialność za marne grosze.
    Zlecenie

19.12.2024 11:28

Konieczny wzrost wynagrodzenia na 60 zl w tygodniu i 75 w swieto. Wszystko nadal coraz drozsze w tym kraju a od Stycznia oplaty ida w gore.

20.12.2024 09:14

Tak jest oraz przypominam że ciągle na wyprawce ratują sytuację pracownicy+ także MZA czekamy na podwyżki dla kierowców na umowę zlecenie

20.12.2024 10:08

Jaki masz problem?, zmień zasadę umowy cywilnoprawnej, przecież masz równe prawa w kształtowaniu umowy ze zleceniodawcą

20.12.2024 06:35

Czy poprawiła sie już sprawa pomieszczeń socjalnych na przystankach końcowych. Czy pracodawca umożliwił zjedzenie posilku w godnych warunkach. Bylo tu już o tym pisane?

16.12.2024 15:07

Kiedy wreszcie zrozumienie wynagrodzenie kierowcy to 6200 resztą składników wynagrodzenia to fotomorgana

18.12.2024 18:32

Dodaj magiczne słowo BRUTTO , bo zaraz komunikator społeczny będzie pompował te 6200 że niby netto
    BUS DZIENNIK

06.12.2024 22:02

Karpiówka w tym roku 1600zlotych netto.
    AndrzejOSTR

18.12.2024 13:25

Jest już, 1500 do ręki bez kilku groszy.

18.12.2024 18:29

Na pewno do końca roku. Są to twoje pieniądze odkładane ze składek na Fundusz Świadczeń Socjalnych, gdyby chciano mogliby je wypłacać po minimum 10 dniowym urlopie, ale niestety wolą czekać na koniec roku może się zwolnisz albo co innego. Ponad 10 lat temu była afera, zatem dmuchają na zimne trzęsąc reformami.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon
    Janusz

10.12.2024 00:07

Uwaga.!!!! Jeżeli ktoś z mza chcę dalej oddawać krew honorowo, chcę korzystać z ustawowo dni wolnych,to niech się przygotuje na koniec roku że nie dostanie bonusa. Mnie to kosztowało około 2900,zł bonus plus 100 zł co miesiąc z premi. Pozdrawiam wszystkich honorowych

15.12.2024 10:08

Z przyznawanymi premiami i różnymi dodatkami pracodawca może robić co chce, do tych składników wynagrodzenia pracownik roszczeń nie ma, nie ma znaczenia z jakiego powodu jest nieobecność usprawiedliwiona w pracy pracownika, znaczeniem jest ze pracownik nie był w pracy.

15.12.2024 16:44

Aaaa poza firmą oraz poza premią prezesa której nie dostaje od przeszło 10 lar .

12.12.2024 20:48

Na czym polega Test Kompetencji przy przyjeciu do pracy na stanowisku kierowcy?
    MZA

13.12.2024 09:47

Test kompetencji kierowcy (tzw. test ZTM) to 20 pytań zamkniętych, jednokrotnego wyboru: piętnaście pytań dotyczy kultury pracy kierowcy, pięć – topografii Warszawy (pytania są ogólne, dotyczą głównych punktów komunikacyjnych). Osobom będącym w procesie rekrutacji w MZA sp. z o.o. udostępniamy materiały, które ułatwiają przygotowanie do testu.

13.12.2024 23:49

O czym mówisz kierowcy z konkurencyjnej firmy śmieją się z tego testu, piszą się go na kolanie żeby kursant go zdał
    R-1

11.12.2024 07:03

Mial któryś z kolegów dostać przeszeregowanie i nie dostał ? Dostałem dwie premie roczne w przeciągu 36 miesięcy I przeszeregowanie na wyższą stawkę na pasku brak .
    Szeregowiec Ryan

12.12.2024 18:54

Ja tak mam, nie pytałem ale ten punkt regulaminu wszedł później niż Twoja i moja pierwsza premia (miałeś rok na +, rok na - i teraz rok na+) a prawo nie działa wstecz. Tak mi się wydaje
    WFF

13.12.2024 20:24

Bo musisz mieć dwa lata pod rząd bez wpadki.
    Szeregowiec Ryan

10.12.2024 05:26

Cześć, czy jest tu ktoś kto dostał przeszeregowanie? Czy na pasku ma nową stawkę? Bo wydawało mi się że powinienem dostać a mam nadal tą samą.
    Elektro

10.12.2024 19:10

Tak teraz dawali musisz to jak najszybciej wyjaśnić u twojego kierownika
    R-1

11.12.2024 14:24

Dwa lata pod rząd miałeś premie roczną ? Ja też powinienem dostać i nie dostałem mimo ,że spełniam warunki

09.12.2024 07:03

Z prasy: Minuta do planowego odjazdu, a kierowca autobusu robi sobie przerwę: "Ruszam dopiero za 15 minut" Jak tak można żeby kierowca robił sobie przerwę i nie odjechał z pętli zgodne z rozkładem ?
    Robert

09.12.2024 20:18

Ot skutki rozkładów jazdy napisanych na kolanie, jazdy przez rozkopane miasto z koszmarną (już nawet nie dramatyczną) infrastrukturą, umywania rąsi i przerzucania wszystkiego na Kierowcę. Prawdę mówiąc odbywając przerwę nie powinien nawet ludzi do autobusu wpuszczać, na Hallera jest ekspedycja...zamykasz auto i idziesz do ciepłego lokalu na 15 minut a reszta mało co Cię interesuje.
    starybyk

10.12.2024 18:32

Może tak, gdyż nie jest szoferem pani Deyzi, Pasażer nie jest jego właścicielem.

06.12.2024 15:53

09.12.2024 18:38

Jak najbardziej można wykonać pracę dla przewoźnika ZTM jeśli organizator przewozu na to zezwala żadne przepisy nie regulują iż kierowca ma być zatrudniony na umowę o pracę zawsze może przyjąć zlecenie czy to w komunikacji miejskiej czy trasach dalekobieżnych nie ma żadnej ustawy zabraniającej ma mieścić się w czasie pracy tygodniowym pilnować przerw i dbać o bezpieczeństwo pasażerów i mienie. Ponawiam pytanie bom widze że Aaaa się panicznie boi odpowiedzieć czy jesteś pracownikiem spółki miejskie zakłady autobusowe sp z.o.o ? Czy pracujesz dla innej firmy i wypowiadasz się tu nie mając do tego prawa gdyż nie jesteś pracownikiem ( pracownik na umowie zlecenie jest pracownikiem spółki podczas wykonywania pracy ustalonej z zleceniodawcą) tak wiem boli cie ten fakt znasz się na prawie jak .... Daruję ci idą święta także Zdrowych spokojnych radosnych świąt Bożego Narodzenia:-)

10.12.2024 08:45

Zgadza się KP mówi że jeżeli w zawartej umowie zachodzą znamiona stosunku pracy, bez względu co by nie stanowiła umowa jest to stosunek pracy, w niby umowach zlecenie zachodzi stosunek pracy, zleceniobiorca wykonuję pracę pod stałym nadzorem i kierownictwem zleceniodawcy.
    Robert

05.12.2024 13:39

Czy na umowie zlecenie jest dużo pracy czy tylko czasami?

08.12.2024 09:45

Za 170h mam 6400-6600 na rękę w zależności czy bardziej pracuje w tygodniu czy w weekend z reguły jeżdżę to co chcę i nie męczę się tak jak wcześniej gdy byłem na umowie o pracę i dostawałem grafik

09.12.2024 18:00

Chopie nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego ale w tak eleganckim mieście jak warszafka to na kasie w byle markecie większym zarobisz podobnie, ba a nawet i więcej bez bycia karanym za guzik więcej w koszuli bądź spodnie z nieregulaminowymi kieszeniami...więc czym tu się chwalić?

09.12.2024 15:48

Podwyżka wynagrodzenia dla kierowców i motorniczych o ponad 1000 zł brutto. Od 1 stycznia stawka wynagrodzenia zasadniczego za godzinę dla kierowców i motorniczych wzrośnie o ponad 15%. Oznacza to, że wynagrodzenie w tej grupie wzrośnie średnio o ponad 1000 zł brutto. To efekt podpisanego porozumienia między zarządem spółki Gdańskie Autobusy i Tramwaje, a trzema działającymi w spółce związkami zawodowymi. Miejskie zakłady autobusowe kiedy normalne podwyżki do stawki nie do premii? Czy ludzie dalej mają odchodzić. Proszę aby pracodawca się wypowiedział w przeciwnym razie będę zmuszony zgłosić wiele spraw do mediów które napewno Podłapia temat i Pan Sawicki będzie się tłumaczył z potem na czole
    terefere

07.12.2024 18:22

Nie ładnie , nie można wyrazić swojej opinii ani też dać lajka. Takie knebel nic nie da. Ubezpieczajcie Kierowców od OC w miejscu wykonywania pracy

06.12.2024 15:00

Do Wszystkich zlecenio biorców zrozumieć nie możecie jednego?, nie jesteście pracownikami spółki, wykonujeciecie tylko pracę dla spółki, poszukajcie sobie inny portal gdzie będziecie prowadzić sobie dyskusję że zleceniodawcą!!!!¡

06.12.2024 00:10

Mam pytanie jak wygląda sytuacja z obsadą lini nocnych na poszczególnych zajezdniach ? Chciałbym się przyjąć ale mogę pracować tylko w godzinach nocnych. Uprawnienia i doświadczenie w komunikacji w Warszawie posiadam.

06.12.2024 14:54

To jest portal dla pracowników i pracodawców, a nie pracodawców i pracodawców, skoro nie masz zamiaru być pracownikiem spółki nie zadawaj tu pytań.

04.12.2024 13:47

Od 1 stycznia wchodzą przepisy Pracodawcy nie będą mogli wliczać premii i dodatków do płacy minimalnej, która zostanie zrównana z wynagrodzeniem zasadniczym. Najniższa krajowa będzie musiała obejmować jedynie podstawowy składnik wynagrodzenia, bez premii i innych świadczeń, co uniemożliwi pracodawcom oferowanie pracownikom wynagrodzenia podstawowego niższego od minimalnej płacy. Pytanie czy Nasza stawka zasadnicza przekraczać będzie najniższe wynagrodzenie obowiązujące od 1 stycznia ?

04.12.2024 13:58

Mit o zarobkach 7500 padnie, od 1 stycznia pracodawca będzie zobowiązany w ogłoszeniach o pracę podawać płacę zasadniczą.
    Bbbbb

04.12.2024 13:45

Czy będą podwyzki od nowego roku ktoś coś wie ????
    Polikarp

03.12.2024 21:36

Nikt się nie pochwali z zarządu MZA, że po zrobieniu u nich prawa do jazdy, oprócz 2 lat jeżdżenia przymusowego by odpracować kurs, co zresztą każdy zainteresowany wie, jest jeszcze na umowie że przez ten okres czasu tych dwóch lat jak dany delikwent będzie miał ponad 20 dni zwolnienia przez ten okres to musi zapłacić za cały kurs, a kurs kosztuje tak pi razy drzwi z 10k wraz z kwalifikacją itd. bądźcie uczciwi i nie ukrywajcie prawdy ;) bo już tak jest kiepsko z pracownikiem w tej firmie że wcześniej w systemie poleceń pracownika (kierowcy) dostawałeś 1500 zł brutto i to jeszcze pod pewnymi wymaganiami mogłeś mieć dopiero te pieniądze jak tamten min. przyszedł na umowę o pracę i bodajże przez 3 miechy nie miał na siebie uzasadnionej skargi (pewnie coś pominąłem). Tak teraz od jakiegoś już czasu podwoili stawkę i jest 3000 zł brutto nie trudno się domyśleć że system nie zadziałał, nawet na bilbordach w piasecznie się już reklamy mza pojawiają np. takie R1 to jest jeden wielki odział geriatryczny zarówno kadra kierowców i zaplecza technicznego. Dziwi fakt że tak są pracowniczy kiepsko traktowani przez firmę a przede wszystkim przez kierowników swoich stanowisk pracy, wiedząc doskonale co się dzieje i jaka jest sytuacja, minęły trudne czasy bezrobocia gdzie było multum chętnych na jedno stanowisko pracy w tej spółce (to samo zresztą na tramwajach), wchodzą nowi ludzie na rynek pracy inne całkowicie pokolenie które nie jest skore i tak bardzo chętne do pracy w sob, niedz i święta wszystkie, na dwie zmiany które się zaczynają i kończą w nocy nie wspominając o odpowiedzialności i ogólnie charakterze tej pracy w dodatku problemy z ustaleniem sensownego urlopu, jak i zmiany w grafiku z dnia na dzień bez pytania się kierowcy a jak by tego było mało związki zawodowe niby się wszystkim zajmują a nikt z tych zacietrzewionych starych gamoni nie grzeje tematu 15 minut OC płatnego przez wyjazdem gdzie praktyka pokazuje że bardzo rzadko wystarcza taki czas i zazwyczaj trzeba 30 OC min a nawet czasami ok 50 OC min by wyjechać na czas z zakładu co daje nam w skali miesiąca porządną dniówkę albo nawet trochę lepiej jak dniówka która jest de facto pańszczyzną. Podsumowując filarem w tej firmie jest kierowca który jest na "froncie" bo to on finalnie zarabia na cały ten bałagan poprzez wyjeżdżenie tych wozokilometrów, zaraz równolegle przy kierowcy są mechanicy samochodowi elektrycy ślusarze wulkanizatorzy itd. ogólnie całe zaplecze techniczne bez którego też by nic nie działało jak należy, więc przy tym stanie rzeczy kiedy nie ma wymiany pokoleniowej na stanowiskach MZA, ten filar jest mimo wszystko podkopywany, kopany i ciosany przez przełożonych bezpośrednich jak i zarząd cały czas człowiek słyszy mimo chodem że ten i tamten już niedługo już zaraz przechodzi na emeryturę pomostową, mało kto dalej pracuje zazwyczaj ludzie mają dosyć już tej pracy i wszystkiego co z nią związane jak tak dalej pójdzie to w przeciągu kilku lat nie będzie komu naprawiać autobusów będą stać zepsute z awariami na placu i zalegać na warsztacie kiedy znaczna ilość januszy wąsatych odejdzie, brygad znaczna ilość ubędzie w obiegu gdyż również kierowców zabraknie, mimo że miasto dokłada do interesu i są kupowane nowe wozy to co wam po nich kiedy nie ma człowieka do obsługi tego wszystkiego? Zarząd udaje że nie ma problemu natomiast doskonale wiedzą że jest to poważny problem, problem który przede wszystkim rozwiążecie zmianą przede wszystkim mentalnościową, podejście do pracownika a także zaraz po tym wynagrodzenie które dla świeżaka będzie na początek do końca okresu próbnego wynosić będzie 7000 netto a później systematycznie z każdym podpisaniem nowej umowy podwyższenie kwoty o 500 zł co daje nam 8500 gdy się przejdzie na umowę na czas nieokreślony, plus do tego wysługa lat i wiele innych szczegółów dotyczących premiowania które trzeba zmienić. Nie ma na to pieniędzy? no to czas poważnie pomyśleć może nad zawijaniem interesu, jeśli ktoś myśli że taka spółka jest nie do ruszenia to niech sobie spojrzy na redukcję etatów w poczcie polskiej a także na sytuację PKP cargo to wtedy się zapali lampka kontrolna. Może dojdzie komuś to do rozumu.

04.12.2024 11:07

jest jeszcze na umowie że przez ten okres czasu tych dwóch lat jak dany delikwent będzie miał ponad 20 dni zwolnienia przez ten okres to musi zapłacić za cały kurs, a kurs kosztuje tak pi razy drzwi z 10k wraz z kwalifikacją itd. bądźcie uczciwi i nie ukrywajcie prawdy Przecież to jest kryminał, uzależnienie umowy od czynników losowych, nikt nie może zaplanować że będzie chory, ulegnie wypadkowi.
    Jacek M.

04.12.2024 07:57

Czy w innych zakładach też będzie udostępniony pracownikom przyjeżdżającym samochodem parking strzeżony? Dlaczego pracownicy tylko jednego zakładu mają taką możliwość i to w miejscu bez strefy płatnego parkowania? Dlaczego pracownicy nie są traktowani jednakowo we wszystkich zakładach?
    Frywolny

01.12.2024 19:50

Czy kierowcy, motorniczowie, pracownicy metra są zwolnieni z mobilizacji w czasie W?
    Iro

30.11.2024 13:59

Witam Dlaczego ZTM nakłada kary za powieszenie kurki na szybie kabiny ? Dlaczego jeżdżąc w korkach 10 godz wszyscy muszą mnie obserwować ?Ciekawe czy kontrolerzy ZTM by tak chcieli pracować ?Jedyna ich praca to karanie kierowców ,niech pojeżdżą tak kilka godzin na widoku innych .Kiedy to się skończy ? Niedługo pensja będzie starczała na kary dla ZTM .Jest to bardzo stresujące dla kierowców którzy powinni mieć spokój w pracy Pozdrawiam
    Klombik

29.11.2024 21:08

Gratulacje dla naszego prezesa. To naprawdę niesamowity człowiek obiecał reaktywować R6 i jest R6 tylko że na płochocińskiej . Jedyny który nie rzuca słów na wiatr. Brawo Janku ;-)
    Zlecenie

28.11.2024 19:16

Podwyżka od stycznia na umowę zlecenie pilnie wskazana!

29.11.2024 10:02

Czy aż takie braki kadrowe?

21.11.2024 10:44

19 stycznia 2025 minie 36 miesięcy od ukazania się rozporządzenia o warunkach socjalnych dla kierowców komunikacji miejskiej. Termin przygotowania odpowiednich warunków minie, warunków nie mamy, kto zostanie pociągnięty do odpowiedzialności za nie przestrzeganie rozporządzenia?

24.11.2024 18:51

W tym przypadku ZZ nie ma znaczenia tu są przepisy które powinno się przestrzegać

27.11.2024 02:27

Pomieszczenia socjalne od 19 stycznia mi się należą i to nie jest mój wymysł tylko tak będą stanowić przepisy prawa

Zostaw merytoryczną opinię o MZA