MZA

Social media

• Skierniewice

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

MZA w gacie ...

08.02.2025 11:23

@pracodawca kiedy zaczniecie szanować kierowców którzy na was zarabiają?

06.02.2025 10:44

Najgorszemu wrogowi nie życzę pracy w komunikacji miejskiej, smród, bród i ogromna odpowiedźialność za marne grosze. Zaczynasz pracę np o 4 rano i kończysz pracę w środku nocy.
    Xxxx

04.02.2025 14:06

Czy to prawda, że Ornitolog znowu zaczął obserwację?;)

22.01.2025 12:44

(usunięte przez administratora) nie udało się wychować, czas zmienić podejście do pracownika lub zarząd spółki. Pokolenie Z, coraz bardziej ceni treści eksperckie i użyteczne. Aż 49 proc. respondentów samodzielnie weryfikuje znalezione w sieci informacje, a 55 proc. ufa wyłącznie specjalistom z określonej dziedziny.
    Stary człowiek i może

31.01.2025 22:37

Pokolenie Z nie pojęcia jak ciężko było z pracą w latach 90 i początku 2000. Teraz jest najniższe bezrobocie i to mogą sobie stawiać wymagania. Jak nie będą mieli co do gara włożyć to szybko zmienią nastawienie. Historia kołem się toczy.

01.02.2025 17:10

Akurat nie lubię takich opinii, bo czy jest bezrobocie czy go nie ma, pracownik powinien mieć godne i sprawiedliwe warunki pracy zgodnie z literą prawa i nie być (usunięte przez administratora) pracodawcy. Ale Zetki przesadzają w drugą stronę.
    zz

26.01.2025 14:05

Mam zacząć pracę od lutego jako kierowca. Przed dwoma tygodniami odebrałem prawko. Pytanie moje jest o kartę kierowcy. Czy załatwiam ją po przyjściu do pracy poprzez MZA czy inaczej

29.01.2025 19:30

Mówisz? To albo jesteś w związkach albo masz znajomości z GD. Generalnie młody człowiek mający dzieci które niestety potrafią zachorować ma gwarantowane przy zwolnieniu lekarskim powyżej 7 dni 1000 brutto w plecy itp czyli jak chcesz pracować w MZA to bądź kawalerem albo nie myśl o rodzinie.
    wachnikr1

30.01.2025 20:05

Napisałeś prawdę i będziesz tutaj jechany za to. Są tutaj tacy co mają swoje życie i zdrowie gdzieś. Ja cały czas choruje, mam problemy z płucami, cały czas kaszle, ta praca wykańcza, jeden organizm reaguje tak drugi inaczej ale przyjdzie taki czas że te wszystkie lata pracy wyjdą i zobaczycie co to jest ból, brak sił i choroby. Do emerytury mało kto wytrzymuje a i co to za życie będąc wrakiem człowieka.

27.01.2025 09:16

Dzień dobry . Tylko pytam . Kiedy firma planuje dać podwyżkę dla kierowców i ile ? Wszystko zdrożało ,najniższa krajowa wzrosła, a pensja kierowcy w MZA stoi w miejscu .Co robią związki w tej sprawie ?
    Waszka bez oka

27.01.2025 17:19

Aaaa poza firmą oraz poza podwyżką która będzie ogłoszona na dniach
    Goniec

30.01.2025 18:32

Tak tak ogłoszona, tak jak miała być ogłoszona w październiku i później w grudniu, kierowcy są robieni (usunięte przez administratora) Ile się da.
    Jakub

29.01.2025 23:22

Witam nie wiem czy ten kierowca jest od was ale igndetyfikator kierowcy to 90000610 jest najlepszym kierowcą jakiego widziałem przemiły i jeśli jest od MZA jakaś podwyżka się należy dla pana pozdrawiam linia 719

28.01.2025 08:43

@Pracodawca dlaczego firma regulaminem pracy każe pracowników którzy mają dzieci i chorują? Czy firma zamierza brać odpowiedzialność za postawienie nieletnich chorych w domu ze względu na kary finansowe które dotkną potencjalnego rodzica w tej firmie za dbanie o zdrowie dziecka?
    Tak tak

28.01.2025 00:21

Planista i przełożeni traktują Cię jak numer nie patrząc na bezpieczeństwo i twoje zdrowie jak tylko się rozchorujesz wypłaty nie wystarczy na opłaty dbają tylko o siebie

27.01.2025 19:58

@Pracodawca dlaczego firma nie chce przejąć leasingu po Relobus Solarisow i zdjąć ze stanu autobusy seria 18 i 11? Czemu zarząd naraża mieszkańców Warszawy na niebezpieczeństwo związane z podróżowaniem autobusami powyżej 18 lat których stan techniczny jest już wątpliwy i są wyeksploatowane. Proszę o odpowiedź
    Autobus

27.01.2025 14:32

Punktualność to cud! Kierowcy oderwani od rzeczywistości, czasem mam wrażenie i poczucie że wiozą ziemniaki!
    Szarak

27.01.2025 07:49

Witam jak jest z mechanikami w mza planuje składać swoje cv na to stanowisko ale nie wiem czy jest sens jak czytam takie opinie to nie wiem czy warto iść z jednego bagna do drugiego. Pozdrawiam

18.01.2025 08:35

Proszę o informacje czy w tej firmie występują braki wśród kierowców. Czy kierowcy są zobowiązywani do przychodzenia do pracy z dnia wolnego. Czy są takie sytuacje jrsli tak to jak często sie to występuje?

25.01.2025 19:01

Ojej . To możliwe zeby kierowcy przy tak ogromnej odpowiedzialnosci firma nie wykupowała ubezpieczenia OC dla kierowców??? Czy to prawda jest?

26.01.2025 06:08

Jak niby dostosowali?
    Młody z ReloBus

24.01.2025 17:47

Witam Wszystkich. Dajcie jakieś opinie o R-1 bo mam zamiar tam się przenieść. Jakieś opinie o kierownictwie,GD,dyspozytorach i może warsztacie. Jak tą zajezdnię ocenianie względem pozostałych? Z góry dzięki za pomoc
    Domyśl się

23.01.2025 16:26

Czy zarząd spółki MZA zamierza zorganizować parking dla pracowników zajezdni R1 "Woronicza"? Ponieważ nadal brak takowego miejsca postojowego dla pojazdów samochodowych pracowników, a od 3.02.2025 mają poszerzyć strefę płatna parkowania niestrzeżona o ulice Woronicza na Mokotowie, nawet jeśli ten pseudo parking który go udaje a który jest defacto "strefa zielona" przed zakładem MZA I TW będzie bezpłatny bo jest na granicy, to i tak nie wystarcza miejsca dla wszystkich pracowników którzy swoimi samochodami dojeżdżają do pracy, bo parkują w okolicach na spartańskiej bełzkiej itd. a kierownictwo itp mają zapewnione oczywiście jak zwykle bo jak to by inaczej na samej zajezdni na utwardzonym, swoje miejsca parkingowe. Więc co dalej bo sporo ludzi dojeżdża spoza miasta z Konstancina Piaseczna.

24.01.2025 10:42

Chcesz korzystać z luksusu jakim jest samochód to za parking płatny płać, nikt nie każe przyjeżdżać do pracy samochodem, możesz przyjechać do pracy rowerem
    Niedasię

28.12.2024 15:53

Pytanie do świerzaków o wypłatę. Ile realnie teraz jest na pasku z wypłatą. Wiem że są dodatki do podstawowej stawki. Zastanawiam się nad powrotem do tego (usunięte przez administratora) Na etat. Leśnym dziadkom i bajko pisarzom dziękuję zwłaszcza Aaaaaa.
    Kierowca hakowca

20.01.2025 21:56

10 lat temu to w Niemczech płacili 1600 Euro netto na I klasie podatkowej. Wiem bo wtedy pracowałem w DE na autobusach.
    Leśny Dziadek

24.01.2025 09:47

My tzn moje pokolenie potrafiło wywalczyć godne życie w czasach (usunięte przez administratora) Z pensji wziąłem kredyt na mieszkanie, żona nie pracowała, nie było 800plus i kupowałem w pewexach najlepsze ciuchy. A wy? Co robicie, cieszycie się że pan rzucił wam kości do obgryzania.
    Vizzz

23.01.2025 01:00

Czy za L4 zabierają całą premię motywacyjną 1000zł czy część?

24.01.2025 08:56

@pracodawca czy firma się wypowie dlaczego ustala regulamin który uwłacza godności osobistej kierowców i pozbawia praw z kodeksu pracy oraz dlaczego jest tyle braków kadrowych iż kierowcy jeżdżą po 6 dni z rzędu? Proszę o odpowiedź

24.01.2025 09:37

Coraz lepszych rzeczy ja sie tu dowiaduje. Piszcie prosze jak realnie wygladaja zarobki w tej firmie?

22.01.2025 13:37

@pracodawca dlaczego firma karze pracownika za urlop ojcowski opiekę nad dzieckiem czy zwolnienie lekarskie na żonę po porodzie zabierając premię motywacyjną mimo iż pracownik ma do tego prawo zgodnie z kodeksem pracy? Czy ten zapis jest zgodny z prawem? Dlaczego kierowcy związki zawodowe wyrażają zgodę na taki zapis ? Przecież to działanie na niekorzyść pracownika. Uprzywilejowania związane z kodeksem pracy są chyba ważniejsze niż regulamin firmy? Proszę również o głosy pracowników to mój numer służbowy 2216
    Kierowca hakowca

20.01.2025 21:27

A jak to wygląda jak chciałbym się zatrudnić tylko na weekendy na zlecenie? Można przyjść tylko na okres jesieni i zimy? Przechodzi się lekarza jak mam wpisane badania w prawko? W tygodniu pracuję w biurze, więc nie jestem zainteresowany całym etatem. Pracowałem kiedyś jako kierowca autobusu w Niemczech przez 7 lat. Ogólnie w jesienne i zimowe weekendy nie mam co robić. W lato to rower, motocykl, żagle, ale zimą totalna nuda.

20.01.2025 15:43

Kiedy obiecane podwyzki dla kierowców od stycznia tego roku ? Już 20 styczeń, a tu nic nie słychać, żadnej informacji nie ma . Jak zwykle związki dały (usunięte przez administratora) !!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon
    Nowy

10.01.2025 06:53

Jakie są tu realne zarobki bez nadgodzin?

19.01.2025 19:09

O to moze byc przyczyna braków kadrowych wśród kierowców. Marna płaca za ogromną odpowiedzialność?
    Achtung

19.01.2025 19:29

Że niby prąd lub produkty w supermarkecie są tańsze poza Warszawą? xD Co najwyżej mieszkania mogę być trochę tańsze
    TylkoPytam

04.01.2025 14:05

A kiedy podwyżki? Kierowcy pracują nawet po 11 godzin dziennie, latem ograniczono im dostęp do wody, podczas przerwy mogą skorzystać najwyżej w plastikowej przenośnej toalety, tracą dodatki do pensji pod błahymi pretekstami. Stołeczny ZTM urządza sobie swoiste polowania na kierowców. Polityka płacowa MZA nie tylko może naruszać prawo pracy, ale też bezpośrednio zmniejsza bezpieczeństwo pasażerów, gdyż kierowca, który zachoruje traci premię, dlatego też kierowcy pracują chorzy i pod wpływem silnych leków. Wzięcie urlopu wypoczynkowego także karane jest odebraniem premii. ZTM urządza nagonkę dlatego że dobrze wie, że kara skutkuje wielostopniowo tzn. (nałożona kara w wysokości 180 zł powoduje następujące skutki: 180 zł kary plus brak premii miesięcznej, brak możliwości uzyskania premii rocznej oraz brak przeszeregowania przez dwa lata) Realna wypłata, przed procedurą ucinania premii to 4800 zł plus premie, a nie podawane w mediach czy to przez ratusz 7500 zł Kierowca najczęściej pracuje około 9h 30 minut jednak zmiany trwające ponad 10h i 30 minut stały się już codziennością. Dodaj do tego czas który poświęcasz na dojazd do pracy i dojazd do domu po pracy i okazuje się że faktycznie to poświęcasz około 13 godzin na pracę. NAJGORSZĄ RZECZĄ KTÓRA DOTKNĘŁA KIEROWCÓW TO RÓWNOWAŻNY CZAS PRACY. PRZY TYM SYSTEMIE PRACY KIEROWCY NIE SĄ W STANIE WYPOCZĄĆ Kierowcy są wyeksplatowani do granic wytrzymałości. Co kilka dni pojawia się klepsydra na drzwiach tuż przy ochronie, a wiek tych kierowców jest zatrważający 52 lat, 55 lat 53 lata, 60 oj to już staruszek. Tak eksploatuje ludzi ta spółka. Wszelkie dodatki do pensji, które kierowca otrzymuje ponad 4800 zł wynikają z tego, że kierowca przychodzi do pracy w dni wolne od pracy, czyli te dni które powinny być odpoczynkiem kierowcy. Kierowcy zwracają uwagę również na konieczność poświęcania wolnego czasu (około 30 minut dziennie) w celu koniecznych rozruchów i obsługi autobusów na pierwszych, porannych zmianach. Po zmianie popołudniowej kierowca musi zatankować autobus, następnie autobus przeglądany jest przez mechaników, sprzątany i myty po czym kierowca parkuje pojazd i zdaje dokumenty te czynności trwają dłużej niż 15 minut. A MZA opłaca tylko 15 minut, praktyka pokazuje, że takie czynności obsługowe wymagają nieraz nawet 45 minut. Szczególnie dotyczy to pojazdów z silnikami zasilanymi gazem. Kierowcy wezwali zarząd MZA do płacenia tych nadgodzin lub uwzględniania ich w grafiku. Kierowca ze zmiany porannej najczęściej zaczyna pracę między godziną 3.00 a 4.30 w nocy. Zmiany popołudniowe kończą się między godziną 23.00 a 1.30 w nocy dnia następnego. Osobną kwestią jest to jak ZTM traktuje kierowców w kwestii realizacji zadań na linii a konkretnie ustalanie nierealnych rozkładów jazdy. Mamy linię, która mierzy 20 kilometrów z krańca na kraniec na trasie linii jest 45 przystanków, światła, normalny ruch drogowy, poranne i popołudniowe korki i to wszystko musimy zrealizować w 49 minut. Kierowcy przyjeżdżają 20 minut opóźnieni i przecież nic wielkiego się nie dzieje, bo za to kar nie ma. Faktycznie za to kierowca karany finansowo nie jest, natomiast te 20 minut opóźnienia kompensowane jest przerwą 15 minutową która przysługuje kierowcy i jak łatwo zobaczyć, że z krańca kierowca wyjeżdża 5 minut opóźniony. Zatem kto faktycznie ponosi koszt nierealnych rozkładów jazdy… Nieśmiało zapytam, kiedy podwyżki do uposażenia podstawowego, kiedy dodatek drożyźniany? Kiedy taki dodatek, bo pensja warszawskiego kierowcy w Wieluniu, Wieruszowie czy Zduńskiej Woli może wystarczać, ale w Warszawie staje się powodem do drwin przez pracowników Lidla. Kiedy podwyżki? Kiedy zmiany po 8 godzin pracy? Tak pracuje i zarabia kierowca w Warszawskim MZA.

14.01.2025 09:00

Umowa o pracę jasno określa, praca wykonywana jest na terenie m.st. Warszawa w równoważnym systemie czasu pracy. Czego nie rozumiesz?, że spółka posiada oddziały na terenie m.st. Warszawy czy że równoważny system czasu pracy nie określa ile godzin dziennie będzie pracował pracownik i w jakich godzinach rozpoczynał i kończył pracę?
    Tenisista

19.01.2025 17:58

Jak piszesz, że są zmiany po 10-11 godzin to racz wspomnieć, że jest to równoważone dodatkami po 3-4 godziny pracy albo nawet dodatkowym dniem wolnym. Jak nie umiesz tłuku wypoczywać to się nie nadajesz. Premia jest dodatkiem do pensji za rzetelne wykonywanie obowiązków. Nie stosujesz się do regulaminu to się bujaj. I pamiętajcie dziady jak wy nie będziecie jeździć to będzie jeździć ktoś inny. Nieroby i brudasy! Przerwę masz 15 minut albo 30 minut do wykorzystania w zależności od czasu jazdy i pracy. Reszta na krańcach to nie przerwy tylko postój wyrównawczy więc jak masz pasażerów to masz nawet jeździć w kółko jak w kołowrotku!
    Max

10.01.2025 17:46

@Pracodawca Jak pójdziesz na zwolnienie lekarskie, więcej niż 60 dni to cię zwolnią, później w sądzie pracy opowiadają jaki jesteś zły, jak mało wartościowe jest dla firmy to że przychodzisz z wolnego. (usunięte przez administratora) i nic więcej, a pracownik to tylko numerek, i nic więcej.
    AAAAAA

18.01.2025 19:14

Ty tak serio? Skąd wiem? Bo je choćby widzę idąc ulicą. To nie są ukryte bunkry. Też mozesz je zobaczyć. Ckłop będzie zmieniał sytuacje w firmie w której nawet nigdy nie pracował. (usunięte przez administratora)
    Znawca tematu

18.01.2025 23:41

Dawno temu, gdy jeszcze pracowałem w tej firmie, jedynym rodzajem pracownika, który przez dziesięć lat mógł nie mieć żadnej wpadki był przyklejony do stołka funkcyjny związkowiec. Oddelegowany nie podpadał, bo nie jeździł, wszystkie premie zgarniał ale gadał zupełnie jak Ty. Czy coś się od tamtego czasu zmieniło?
    Poprad

18.01.2025 19:14

Dobra widzę, że wszystko kręci się wokół wynagrodzenia kierowców, a ile może dostać ślusarz bądź mechanik bo widziałem ogłoszenie?
    Nowy

15.01.2025 18:13

Mam pytanie co to znaczy + na wyprawce i jakiś numer? Jestem nowy i nie wiem o co chodzi
    terefere

16.01.2025 22:50

i tam dla dobrej zabawy niektóre ptaszki zapewnią ci zajęcie, byś się nie nudził.A wierz mi, są takie zgrywusy, niby miły kolega, a dostając strzępek władzy, zachowują się niczym (usunięte przez administratora) kapral. Pamiętam jednego takiego nielota z R3.
    kierman

18.01.2025 15:37

+ i numer służbowy to milioner czyli tak zwany zasilak. Aby wiadomo było jaki numer służbowy to przed numerem (4 ostatnie cyfry) jest +. A jeżeli jest to numer pełnoetatowca i na wyprawce jest z + to oznacza tylko jedno albo dodatek i rezerwa.

14.01.2025 16:30

@pracodawca czy prawda jest iż firma przejęła zajezdnię z rosyjską infrastruktura gazowa i autobusy w Warszawie były zasilane rosyjskim gazem? Czy prezes zostanie za to zwolniony dyscyplinarnie? Dlaczego rzecznik MZA kłamie ?

15.01.2025 10:19

Daj spokój żadnych zmian, zwolnień nie będzie, gdybyś znał historię dostawców "Gazu" byś wiedział pierwsza umowa na dostarczanie gazu do autobusów była podpisaną z Gazprom, a następnie zmieniane te umowy na inne spółki które już nie korzystają z rosyjskiego gazu. Tu wszystko jest legalne.

17.01.2025 08:12

I jest oficjalne potwierdzenie autobusy jeżdżą na ruskim gazie, tu wszystko jest tak jak to się rozumie.

16.01.2025 06:14

Pomieszczeń socjalnych na pętlach autobusowych nie ma i nie będzie, rząd wydłużył termin wejścia w życie ustawy o warunkach socjalnych kierowców komunikacji miejskiej o kolejne 36 miesięcy. Brawo ty.

16.01.2025 12:45

Bo ci pracodawcy grzeją ciepłe fotele w swoich wygodnych biurach za kasę większą niż wynagrodzenie kierowców. Więc o co mają się martwić. Oni mają czyste ręce, są najedzeni i wypróżniają się w czystych toaletach. Gdyby taka "pani czy pan i władca zza biurka" musieli wypinać (usunięte przez administratora) w toj toju w środku zimy puki nie wybudują pomieszczeń socjalnych na wszystkich pętlach, powstałyby one w ciągu pół roku.

16.01.2025 19:22

Ale niestety taka jest prawda. Pamiętaj, najlepiej prowadzi się autobus zza biurka. Taki czy taka wiedzą wszystko o tym co czuje głodny kierowca w środku zimy, gdy potrzebuje skorzystać z toalety, której nie ma.

15.01.2025 00:56

15.01.2025 18:10

Możesz, tylko nie sklap się przez dziurki w szybie od kabiny, żeby kropelki na twarz kierowcy nie poleciały.
    kierowca

12.08.2024 11:38

Jako już były pracownik to szczerze odradzam zwłaszcza młodym osobom, chyba, że naprawdę ktoś jest pasjonatą komunikacji miejskiej- bo tacy też tu pracują i nic mi do nich. Wstawanie o 2 w nocy jeśli ma się na pierwszą zmianę i wracanie do domu o 24 lub nawet po jeśli chodzi o II zmianę jest standardowe, co dwu tygodniowe przejście ze zmiany II na I- gwarantowana nie przespana noc i problemy w kolejnych. 15 minut OC przed wyjazdem, a więc za tyle macie płacone i tak niby macie przychodzić do pracy to jakaś parodia i trzeba przyjść min 30-40 min przed, za czekanie w kolejce do tankowania, oc ponad normę na II zmianie też nikt nie zapłaci i też nikt tego nie widzi. Zmiany na mieście - jak ktoś dojeżdża własnym samochodem to jeszcze sobie z miasta musi po niego wrócić. Urlopy planowane z góry, oczywiście jest możliwość negocjacji, ale ciężko wstrzelić się w jakiś termin. Dodatkowo sama specyfika pracy, korki, a tym samym brak przerw lub przerwy tylko w biegu za potrzebą, wiecznie niezadowoleni ludzie i skargi. Nie daj Boże jak kiedyś coś się komuś stanie (wypadek itd.) to bez konsekwencji też się nie obejdzie i w najlepszym przypadku nasracie sobie tylko w papierach w najgorszym..... . Jest wiele ciekawszych prac i nie wiele mniej płatnych z właściwie żadną odpowiedzialnością i bez potrzeby wstawania w nocy- bo 2 w nocy to nie jest rano. ODRADZAM !!!

13.08.2024 11:22

Mnie też śmieszą kierowcy i pozostali pracownicy, którzy mówią o nocnych godzinach RANO. Rano to jest 6, 7, 8, a NIE 2, 3, 4. Tak samo jako 23, 24 i 1, TO TEŻ JEST NOC. A co do planowania przez pracodawcę urlopów z góry z narzucaniem terminów to jest od lat jawne łamanie jednego z podstawowych praw Kodeksu pracy. Do tego brak realnych przerw na odpoczynek i brak zaplecza socjalnego oraz dostępu do wody i toalet na wielu tzw. krańcach. No i chamska postawa niektórych dyspozytorów i ekspedytorów przypomina jakiś (usunięte przez administratora). Widać co prawda światełko zmian, ale jest ono jeszcze za słabe.

15.01.2025 17:29

Czy ta sytuacja powoduje braki kadrowe? Czy uważasz że praca jest bezpieczna w takim systemie?

13.01.2025 11:52

Kto zaczyna grać w "rosyjską ruletkę"? Przekroczenie prędkości o ponad 50 km/h – teraz taryfikator za przekroczenie od 51 km/h do ponad 70 km/h przewiduje od 13 do 15 punktów karnych, mandat do 2500 zł; 5 tys. w recydywie. Tylko przypomnę dopuszczalna prędkość autobusów komunikacji miejskiej to 50 km/h

12.01.2025 12:03

Pytanie bezpośrednio do @Pracodawca ilu pracowników zostało przywróconych do pracy przez sąd i na jaką kwotę łącznie wypłacono im odszkodowanie narażając firmę na straty finansowe? Na jakiej zajezdni największy odsetek kierowców jest zwalniany za zwolnienie lekarskie i czy kierownicy odpowiadają finansowo za przegraną sprawę? Proszę o odpowiedź
    Marzyciel

18.12.2018 14:02

Panie i Panowie kierowcy! Policjanci poszli na L4 i przyniosło to skutek. Nauczyciele planuja isc na L4 i tez prawdopodobnie sobie wywalcza podwyzki wiec i my sie nie bojmy i tez idzmy. Tylko masowe L4 i nie wykonanie planu przez kilka dni moze spowodowac podwyzki w naszej firmie na naszym stanowisku. Zblizaja sie swieta wiec mozna sobie pomarzyc. Ja sobie marze o pensji minimum 4500zł NETTO plus premia uznaniowa plus % za wysługę lat liczona od 5 roku pracy w firmie. W innym przypadku szkoda naszego zdrowia i nerw na ta prace
    Ggg

11.01.2025 01:08

Nie ma tu z kim tego zrobić, większość to krzykacze z pod dyspozytorni nic więcej, trochę lizusow i garstka normalnych , ale to za mało niestety.
    Tomek 1968

05.01.2025 09:12

Kiedy dostanę dodatek inflacyjny?
    PiSda

08.01.2025 16:57

Ja przychodzę do pracy dopiero w marcu więc kręć tam swoje kółeczka i nie marudź, nie zabraniaj ludziom pracować
    Kierowca Adr

09.01.2025 05:52

Czytam żal i co z tym robicie jako kierowcy żalicie się w internecie:) Kierowcy to taki typ ludzi że wszystkim nie pasuję. Ale jak jest spotkanie z kierownikem to jest super. Krzykaczy usuwają a reszta (usunięte przez administratora)grzecznie pracuje i wyplate oddaje Zonce:) Zero charakteru. Tacy są ludzie.
    Zlecenie

04.11.2024 18:42

Kiedy solidne podwyzki na umowe zlecenie?
    Leśny Dziadek

07.01.2025 14:25

Misiu...no wydaje mi się że tak...Napisano... miejsce pracy Warszawa, później zajezdnia, a z zajezdni na linię
    Pan Tadeusz

08.01.2025 22:56

Tak, wybrałem sobię linię i zadeklarował że mogę jeździć cały miesiąc i tak 230 h robię cały czas
    Zasilający

07.01.2025 17:42

I cyk nowa umowa do końca 2025 podpisana:-) i jeździmy co chcemy kiedy chcemy:-)
    Lila

07.01.2025 13:40

191 oblewa pasażerów
    młodziak w autobusie.

06.01.2025 21:31

Czemu do tej pory nikt nie ubezpieczył Kierowcy w miejscu pracy od roszczeń cywilnych osób trzecich? Chodzi o pełne ubezpieczenie OC po upadku pasażera i innych zdarzeniach wewnątrz pojazdu. Chcecie wozić rowery wbrew przepisom i ustawom ,chcecie by Kierowca ponosił i ryzyko i odpowiedzialność w razie wypadku, zatem co w zamian? Jak zabezpieczacie swojego pracownika? Gdzie polisy takie jak kiedyś były w DASie? szkoda pieniędzy?

05.01.2025 09:46

Kiedy podwyżki stawki godzinowej?
    Kazik

29.12.2024 23:13

Od Stycznia 2025 podwyżki dla wszystkich kierowców po 400 brutto do podstawy czyli wychodzi 280 złotych wiecej do wypłaty . Pozdrawiam
    ...

04.01.2025 09:02

Przed bramą Witamy was Za bramą Mamy was Trzeba było spytać o zarobki zanim coś podpisałeś.
    Renta

04.01.2025 09:24

Ciekawe bo np. ja po ponad 10 latach pracy nawet 1 raz nie widziałem takiej kwoty a tylko sporo mniejsze.

03.01.2025 19:54

I co robole. Myśleliście że podwyżkę dostaniecie. Nic z tego . Jest tylu chętnych że podwyżki nie trzeba dawać. Będziecie prosili żeby z wolnego przyjść. I będzie brak możliwości. Hahaha.

04.01.2025 08:59

Za takie pieniądze w Świątek, piątek czy niedzielę w takich godzinach ciągle będą braki

04.01.2025 09:05

To co jednak nie bedzie podwyżek?

Zostaw merytoryczną opinię o MZA