MZA

Social media

• Ciechanów

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

?

14.12.2020 06:47

Ile jest stawek wynagrodzenia w mza dla kierowcy obecnie i jakie?
    Boluś

14.12.2020 04:20

Od stycznia nieoficjalnie 3 stawki . 4700+300 5000+300 5300+300

13.12.2020 18:02

Jak można dawać się tak wykorzystywać i pracować za takie marne grosze?.Mając ogromną odpowiedzialność na plecach i tak ciężką pracę. Kierowca powinien zaczynać od 5 tys netto + inne dodatki. Wstawać o 2 w nocy lub się kłaść o 2 w nocy. Jaką pustkę trzeba mieć w głowie by się na to godzić??
    Nie lubię pedalarzy

13.12.2020 10:55

Ktoś mądry może się wypowie? Firma zmusza nas do noszenia umundurowania pod presją kary pieniężnej, to ja się pytam dlaczego nie mamy wypłacanego ekwiwalentu za pranie firmowej odzieży w domu?? Proszę tylko o normalne I prawdziwe wypowiedzi.

10.12.2020 17:09

11.12.2020 23:35

Jeżeli nie przepracował to raczej tak, ale polecam dzwonić do kadr i dopytać. Może jakiś błąd i coś dadzą.

13.12.2020 12:11

Brak premi "prezesa" za otrzymanie przez zakład pracy 2 dni opieki nad dzieckiem jest spornym tematem zachodzi prawdopodobieństwo Dyskryminacji pracownika niezgodny z Regulaminem Wynagrodzenia. Opieka na dzieckiem są to dodatkowe 2 dni urlopu pracownika które otrzymuje przy spełnieniu określonych zasad ustawowych. Urlop ten nie dostaje się obligatoryjnie kiedy pracownik złoży wniosek, a decyduje o przyznaniu dodatkowych 2 dni pracodawca, pracodawca może odmówić udzielenia tego urlopu. Zatem jeżeli pracodawca ma możliwość nie wyrażenia zgody na dodatkowe 2 dni wolne pracownika, wyraża zgodę udziela mu urlopu to dlaczego skotki własnej decyzji przenosi na pracownika?. Ostatnia zmiana Regulaminu Wynagrodzenia reguluje ilość dni chorobowych i w jaki sposób powinien zgłosić pracownik urlop na żądanie żeby nie stracić możliwości otrzymania premi "prezesa". W Regulaminie Wynagrodzenia została pominięta kwestia urlopu "opieka nad dzieckiem", zachodzi więc prawdopodobieństwo dowolnego stosowania udzielania pracownikowi "premi prezesa" w sposób nie określony Regulaminem Wynagrodzenia co dyskryminuje osoby którym spółka udzieliła dodatkowe 2 dni wolne choć miała prawo odmowy.
    Stella

11.12.2020 16:19

Kierowcy autobusow MZA w Warszawie są bardzo żle traktowani,a ich wynagrodzenie jest zbyt niskie żeby żyć w miarę na poziomie,Ktoś o tych ludziach zapomniał.Codziennie jeżdzę komunikacją i uważam że jest to praca bardzo stresująca i niezmiernie odpowiedzialna.

11.12.2020 23:41

Wynagrodzenie jest na odpowiednim poziomie. Do tej pracy nie trzeba nawet podstawowego wykształcenia. Robisz kategorię, za którą płaci Urząd Pracy i tyle. Jazda 30 km/h nie wymaga ponoszenia zbyt dużej odpowiedzialności. To widać. Wystarczy przejechać kilka przystanków. 85% pseudo kierowców nie ma pojęcia o prowadzeniu dużego pojazdu... i z tego powodu pracują w Komunikacji :)

11.12.2020 16:06

11.12.2020 23:38

Zgadzam się. To samo było z premią za wirusa. Też niedowiarki pisały, że nie ma a widziałem oprócz swojego wiele pasków i jakoś kasa na konto wpływała. Manipulują tymi małorolnymi spod Grójca i tyle.
    Perspektywa

11.12.2020 11:58

No i wszystko jasne nagrody nie ma bo byla wpadka w tym roku, przeszeregowania nie ma. Ale juz za okolo 750 dni jest nowa szansa na kase.
    heheszek

11.12.2020 13:50

Dokładnie tak, świetlana perspektywa. Dodam tylko że nie trzeba było mieć żadnej wpadki. Wystarczyło wziąć dzień opieki nad dzieckiem i to Cię pozbawiało przeszeregowania. To pokazuje jak zarząd traktuje kierowców. A związki zawodowe na FB robią sobie challenge ... na pokaż pasek. (usunięte przez administratora)
    Nie lubię pedalarzy

11.12.2020 09:52

Wolny człowiek

10.12.2020 23:07

Widze ze w tej firmie lepiej jest nie nosic krawata, dostawac kary od ztm i miec kilka kolizji to wtedy daja nagrode ale jak czlowiek nie bedzie mial nic ale zachoruje to nagroda juz sie nie nalezy. Dobry system motywacji kierowcow. Ktos powinien za to odpowiedziec bo kierowcy dla tej nagrody to i z covidem przychodzili zeby tylko ja dostac

11.12.2020 00:51

Pewnie jesteś również członem związków zawodowych. Ja mam wywalone. Śmigam w jeansach i koszulce typu "polo". Premii nie pobieram z "kolegami z pracy" nie rozmawiam. Byłem u pana A, na rozmowie i powiedział, że jeżeli będę dalej tak postępował to w sierpniu mi nie przedłużą umowy. Olałem kolesia, umowę przedłużyli a teraz jesteśmy w delikatnym impasie, ponieważ chcę ją rozwiązać jak najszybciej. Ostatnia propozycja była "pojeździj miesiąc". Kwestia jest taka, że ja mam wywalone i dla mnie mogą mnie zwolnić dyscyplinarnie. W dzisiejszych czasach to nie ma żadnego znaczenia. Po przepracowaniu kilku miesięcy swoje świadectwo pracy mogą sobie w rurkę wsadzić.

10.12.2020 09:32

10.12.2020 18:42

Dokładnie. Premie były zsumowane. Jeżeli ktoś dostał w okolicach 4000 to ma dwie. Jeżeli koło 2000 to dostał jedną i musi w kadrach sprawdzić z jakiego powodu. Akurat w tym wypadku wszystko jest jasne.
    dorobkiewicz

09.12.2020 20:37

Premia kierowcy 4800 brutto . Zaplecze 3300 brutto. I gdzie tu sprawiedliwość?????

09.12.2020 14:15

09.12.2020 19:47

Wiem że to nie podwyżka, ale na konto wpłynęło więcej. Jakoś trzeba sobie radzić. Nie oszukuję samego siebie i jestem za podwyższeniem naszych wynagrodzeń. Realnie jednak nie ma na co liczyć, zwłaszcza na pewne środowisko tzw. działaczy.

08.12.2020 12:37

08.12.2020 14:09

To pilnuj limitu i zaraz częstotliwość się zwiększy. Na podobnej zasadzie jak to z tym paliwem było tu opisane. Zwiększyć zużycie, a premie za oszczędności wrócą. Do dzieła pisarzu do dzieła.

07.12.2020 11:24

Ty

07.12.2020 12:23

W tej firmie jest taki przemiał ludzi że nie sposób wszystkich poznać.
    R1-R1

07.12.2020 09:51

Witam wszystkich Jaka bedzie w tym roku karpiowka? Godzinowka +doplata, ile??? Czy bedzie jeszcze jakaś kasa?? Kiedy zostaną wyplacone?

30.11.2020 12:15

04.12.2020 22:52

Godzinówkę wypłacą. Karpiowe będzie symboliczne. To przez te smutne 500 brutto podwyżki od listopada. Trzynastka jak w zeszłym roku - dla kadry. Premie za wirusa zakończone i nie wrócą. Info od osoby będącej "na spotkaniu".

06.12.2020 00:22

Dzisiaj potwierdzili wypłatę trzynastki i potwierdzili brak premii za wirusa. No i co niedowiarki? Szkoda tylko że karpiowe 180 złotych.
    Bolec

03.12.2020 20:09

Tak narzekacie na zarobki a co mają powiedzieć kierowcy z innych spółek z Polski? W MZA się najwięcej zarabia, 4800 brutto a w innych dużych miastach? MPK Poznań 4050 brutto to jakiś nieśmieszny żart!
    Bbb

04.12.2020 14:21

A patrzyłem na Wrocław?? Po 5 latach pracy masz 4800 +10% premii + 400 PLN dodatku frekfencyknego co daje razem 5680 brutto I do tego godziny nocne praca w święta paliwo więc co najmniej ok 6000-6200 brutto
    Raf

06.12.2020 00:19

Jeżeli chodzi o zarobki w komunikacji miejskiej to uważam, że w MZA są w miarę adekwatne do niezbędnych umiejętności. Przecież nie jesteśmy neurochirurgami. Odpowiedzialność? Jaka? Jeździsz 30-50 km/h po mieście. Języka obcego nie musisz znać. Polskiego prawie też nie. Topografia nie istnieje. Jedziesz po aplikacji. Z pasażerami nie możesz rozmawiać więc olewasz i się nie odzywasz. Taka trochę większa taksówka. Turystyka europejska to co innego i dlatego tam się zarabia 5 razy więcej.

03.12.2020 11:57

03.12.2020 13:31

Linie dzienne powinny mieć ostatnie zjazdy max 23cia z minutami, to jest bez sens by dzienne jeździły z nocnymi
    alkomat

02.12.2020 10:33

Kierowca po spożyciu przyszedł do pracy. .Brał zmianę i autobus mu nie odpalił , ciekawe co na to kierowca który oddawał mu zmianę.. Teraz okazało się ,że to kierowca MZA z R2 a nie ajent. A tacy mieliście być krystaliczni ,tylko ajenci mieli być be.. I co Wy na to...??? Ludzi wozicie i odpowiadacie za życie ... Zmieni się Wasze podejście kiedyś???, aby po alkoholu nie wsiadać za kółko???.

03.12.2020 09:49

Zabrzmi to wbrew wszelkim zasadom, ale przyznaje Ci milion procent racji...na własnym przykładzie przyznam że lepiej bym ogarniał fajere po "czteropaku" niż jak mam jeździć 10h...chociaz może to nie tyle te 10h pracy,na mnie negatywnie wpływa, co jej koniec o lub po północy. To jest niezaprzeczalny fakt

03.12.2020 10:51

Ale prawdą jest to że te 0.5 stworzy mniejsze zagrożenie niż kończenie po 9 czy 10h o północy lub później. To już tak abstrahując od przepisów

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon

27.11.2020 10:19

RAfik

29.11.2020 00:12

No ale to 500 brutto wisi na ścianie od miesiąca. O 13 nie słyszałem ale Starzy mówio że zawsze jest na koniec roku.

01.12.2020 19:59

To że nie dostawałeś premii za koronawirusa nie oznacza że inni nie dostawali. To była premia uznaniowa i wszyscy to wiedzieli. Karpiowe będzie malutkie. To też wiadomo od dawna. Trzynastka jak zawsze.

30.11.2020 15:31

Jezeli sie nie myle, to wychodzi na to ze pelna odpowiedzialnosc za pelen bak paliwa ponosi wylacznie kierowca wyjezdzajacy rano z zajezdni? W takim razie czy zwiekszy sie czas rannego OC za 15 np. na 30 min? Bo jak autobus nie bedzie zatankowany do pelna to kierowca ranny zobowiazany jest do zatankowania przed wyjazdem autobusu do pelna, czy bedziemy mieli na to 15 min tylko?
    Zzzz

30.11.2020 17:25

Wychodzi na to ze kierowcy zmiany A beda na lasce kierowcow zmiany B. Beda takie sytuacje ze kierowcy zmiany B nie beda tankowali pod korek bo np. bedzie sie im spieszylo na pociag do Garwolina czy innego Grojca. Jezeli kierowca ze zmiany A nie dotankuje rano autobusu to ma problem. Ja zawsze przychodze 20-25 min przed wyjazdem i nie zamierzam przychodzic wczesniej bo Mi za to nie placa wole sie wyspac, jak zobacze niezatankowany autobus to zglaszam to zielonym przyciskiem na centrale, robie dolewke i zglaszam na centrale ile wyjechalem opozniony i tyle w temacie.

28.11.2020 19:15

Prawy

30.11.2020 08:27

To jest jawna dyskryminacja ze względu na płeć. Dlaczego ja muszę jeździć na wszystkich liniach, o różnych porach dnia i nocy, podczas gdy kobiety w naszej firmie mają grafik układany pod siebie? Dlaczego kobiety jeżdżą na liniach gdzie na krańcach są ekspedycje podczas gdy ja muszę się zadowolić brudnym toi-toiem bez dostępu do bieżącej wody? Dlaczego kobieta zgłaszająca urlop na żądanie na pół godziny przed rozpoczęciem zmiany nie ponosi z tego tytułu żadnych konsekwencji? Tylko dlatego, że wytłumaczyła się bardzo bolesną miesiączką. Żądam równego traktowania wszystkich pracowników! Bez względu na płeć i inne upodobania

26.11.2020 09:26

Olo

27.11.2020 14:48

Ja też w lekkim szoku. W tym roku jest jak jest, więc nie marudziłem o wolne święta, nie brałem urlopu itd. Dostaję grafik i święta wolne, sylwester wolny, weekendy wolne (1 pracująca niedziela w całym miesiącu).

23.11.2020 23:11

Bbb

25.11.2020 01:58

Tylko nie zapomnij że jak będziesz miał kolizji i nie będziesz mieć przy sobie prawka ani e-prasa w smartfonie. To obowiązkowo podczas kolizji policjia żeby ustalić twoje uprawnienia. Tak że jak będziesz miał delikatna przycierke że swojej winy to oprócz premię która polecił jeszcze kilka zł stracisz na mandat.

23.11.2020 13:36

24.11.2020 02:58

.... Nadal nie rozumiesz chytrosci spółki, tak mało jest kierowców pracujących na najwyzszej stawce że spółce bardziej opłacało by się podnieść najwyższą stawkę plac niż wykonać to najniższym stawką, oszczędności to priorytet jest.
    młody kierowca

22.11.2020 13:28

Ja jestem bardzo zadowolony z pracy w MZA nie wiem z kąd tyle narzekania. Kasa jest na czas, a u prywaciarza musiałem z gardła wyrywać Tabor nowoczesny ale jak komuś się nie chce pracować to narzeka
    D+

22.11.2020 12:21

Do związkowców. Wypisuje się. Nic nie robicie. Z przynależności do was nie ma żadnych korzyści. Tylko koszty.
    D+

21.11.2020 16:31

Pytanko. Czemu w MZA o każdą pierdułę trzeba składać raport? Są rzeczy które należą się z urzędu. Karpiowe, gruszka, przedłużenie umowy (o to, to sami powinni Nas prosić).
    Sławek R1

21.11.2020 05:55

Witam gorąco wszystkich forumowiczów. Pytanie mam: dlaczego nie ma już w zakładce wyprawki rozkładow na R1? Świąteczne jeszcze są z poprzedniego weekendu a rozkładu powszedniego juz nie ma? Od ponad tygidnia juz nie ma rozkladu dnia powszedniego. Myslalem ze to odgorna decyzja zeby nie bylo ale inne zajezdnie maja. Do kogo to zgłosić żeby to było? Chodzi o to ze wyprawki są bardzo późno. Nie wiadomo o której kończymy. Nie ma jak ułożyć sobie planu dnia. Pozdrawiam.
    Anton

21.11.2020 09:08

Mordeczko przecież godziny rozpoczęcia i zakończenia pracy możesz sprawdzić w livebus. Nawet miejsce rozpoczęcia i zakończenia zmiany, a także numer wozu. Rusz głową i nie siej fermentu.

21.11.2020 13:25

Jak nie posiadam Livebus to jak mam to sprawdzić ? Mój telefon nie obsługuje tego ponieważ nie mam systemu android tylko inny na który owa aplikacja nie jest przewidziana...
    Świezak

20.11.2020 07:49

O jakiej kwocie mówimy jesli chodzi o karpiowe. Stare siofery nie chcą zbytnio mówić. I co to jest premia godzinowa, kiedy można się jej spodziewać?
    Kminek

20.11.2020 09:26

Karpiowe.. Zależy ile góra przyzna... W tamtym roku było to 560 zł do ręki, ale były i lata gdzie było 1000zl... Poki co narazie nic nie wiadomo nic o premii godzinowej. Od marca nasze kochane ZZ nie mogą sie dogadać (mają na to wywa.lone)...

20.11.2020 12:18

Masz rację ile góra przyzna, ale fundusz socjalny nie jest darowizna spółki dla pracownika. Spółka ma obowiązek go tworzyć z Naszych wypracowanych pieniędzy. Odpis jaki spółka wykonuje w przeliczeniu na jednego pracownika wynosi około 1600 zł i to nie jest dobra wola spółki o tym mówią przepisy prawa. Pamiętaj od spółki nic więcej się nie dostanie do czego nie jest zobowiązana przepisami prawa.
    PrawdaJestTylkoJedna

20.11.2020 02:10

Po siedemnast latach pracy (obecnie rok na rencie) dostrzegam co zmieniło się w mojej psychice pracując jako kierowca autobusu miejskiego. Napewno stałem się niemiły dla ludzi, wręcz nie lubię ludzi. Wydawało mi się że umię jeździć najlepiej i znam wszystkie przepisy, co było oczywiście nieprawdą. Byłem arogancki, nerwowy i niemiły dla innych. Teraz to wszystko powoli ode mnie odchodzi, jakby mnie "puszczało". Wracam znów do normalności i zastanawiam się  czy warto było poświęcać się w tej pracy. Teraz wiem że były to najbardziej stracone lata mojego życia. Kiedy zacząłem chorować wszyscy się na mnie "wypięli". Nikt nie zadzwonił i nie spytał się jak się czuje i czy czegoś mi nie potrzeba, oczywiście oprócz przyjaciół. Kiedy potrzeba było przyjść z wolnego wszyscy byli mili. Kiedy zachorowałem zostałem ukarany, przeniesiony na najgorsze linie, tak jakbym był winny tego że jestem chory. Piszę żebyście mieli świadomość że w tej firmie kierownictwo ma Was głęboko gdzieś. Nie dajcie się omamić. Szanujcie swoje zdrowie, nie lekceważcie żadnej najmniejszej choroby bo właśnie z tych małych nie doledoczonych powstają bardzo poważne. Pozdrawiam Was gorąco.
    Nowy w szoku

17.11.2020 10:14

Witam serdecznie. Jestem po trzech tygodniach pracy i jak by to powiedzieć żeby nikogo nie urazić, gdy się zatrzymuje po raz 340 na przystanku i kręcę się w kółkach to czuje się jak tresowana małpa. Grafik też fajowy na 4 rano i kilka popołudniowek wtedy powrót 2 w nocy do domu. I jak jeszcze chłopaki mi powiedzieli że zarobię 3,800 zł, jeżeli dostanę całą premie, to ja podziękuję. Żeby za takie drobne zł odlewać się w toitojku i jeść kanapkę a przemili pasażerowie z mordą jeszcze podczas szybkiego śniadania kwiczą że już odjazd powinien być. Przepraszam ale ja chcę być nadal normalny.

19.11.2020 02:37

O przepraszam odkąd moja kariera w KM się zaczęła to ciągle powtarzam ze to niezły pacan tym zarządza, bo większość rozkładów to jest delikatnie mówiąc śmiechu warte, i z tym ewidentnie należy coś zrobić. Ale do tego potrzeba łepskiego człowieka który zna system i wie co się z czym je, a nie te mózgi co z ZTM które próbują być mądre tylko im je wychodzi. Moim zdaniem można by było zacząć od wydłużenia przerw w szczycie. Co do warunków śniadaniowo sanitarnych...pomysl jak mają robotnicy którzy stawiają np budynek...takie same warunki jak nie gorsze od nas, trochę za bardzo się rozczulasz. A zreszta o czym mowa? Mają się za to wsiąść Aaaa zna temat, ja zresztą też czytałem w internecie. Powtarzam po raz kolejny, nie należę do miłośników i po dziś dzień gardze km jako pasażer ze względu na warunki podróżowania (choć odkąd są obostrzenia jest lepiej), ale za bardzo lecicie w drugą stronę...troche umiaru i wtedy to będzie miało sens. Tak przynajmniej uważam

19.11.2020 08:42

Szkoda słów i zmarnowanego czasu, tak długo jak radykalnych zmian się nie zrobi nie licz że coś jeszcze tu się zmienić może. To co mamy jest szczytem możliwości rządzącej ekipy i cieszmy się co jest było gorzej.

16.11.2020 23:36

Czy mozecie opisac sytuacje w tej firmie? Jak jest z grafikami? Moge prosic planiste aby w danym miesiacu miec konkretny dzien wolny? Czy jak przyjde do pracy w listopadzie to zalapie sie jeszcze na karpiowe? Jezeli tak to w jakiej wysokosci jest to karpiowe?

17.11.2020 09:31

Nie czytaj tych głupot. Nie było podwyżki 500zł, nie było premii za koronawirusa i nie ma trzynastek. Jak chcesz się czegoś dowiedzieć to dzwoń i pytaj osób kompetentnych. Tu same głupoty wypisują z niewiedzy, dla dezinformacji lub ot tak dla jaj bo się nudzą.

18.11.2020 22:47

Wszystko zależy jak podchodzisz do roboty. Grafiki da się ustawić pod siebie, premię można dostać, dodatki za paliwo również. Nie daj wiary tym co piszą, że nie było premii. Oni nie dostali i czują się upokorzeni. Podwyżka jest dla wszystkich, więc przynajmniej tu nie będzie problemu.
    Kryzys

15.11.2020 00:50

Ciekawe ile będzie premii rocznej. Osoby które się  starały aby ją otrzymać mogły narażać innych na niebezpieczeństwo utraty zdrowia przychodząc do pracy z objawami przeziębienia. A może jednak to rządzący tą firmą są winni? Czy nie przyczyniają się patologicznym systemem wynagradzania i premiowania do roznoszenia epidemii? Może warto byłoby sprostować ten regulamin i powiadomić swoich pracowników o zmianach. Teraz dopiero widać jak chory jest ten system. Zgodzę się że każdy popełnia błędy ale osoby mądre potrafią się przyznać do porażki, i jak najszybciej usunąć błąd. Mówią że od kierowcy nie wymaga się inteligencji, no ale cóż wymagać od kogoś skoro samemu się nią nie grzeszy. Mam nadzieję że "władcy KM" pójdą po rozum do głowy i naprawią tą lukę w systemie.
    Paweł

15.11.2020 23:10

Powiem Ci tak: mam w nosie ten ich regulamin, dla mnie zdrowie było, jest i będzie zawsze najważniejsze. To że ludzi karają za zwolnienia (mam dowody i w razie potrzeby użyje ich w sądzie) to świadczy o braku kompetencji osób na stanowikach kierowniczych. (usunięte przez administratora) I taki stosunek do pracowników pokazuje firma której właścicielem nie jest jakiś tam prywaciarz a Miasto Stołeczne!!!
    Patrzący

14.11.2020 19:24

Nie będę pisał o podwyżce, bo każdy kto tu pracuje wie, że powinno się zarabiać zdecydowanie lepiej, i tu mam swoje własne przemyślenia. Poruszę kilka spraw, które mogłyby ułatwić życie kierowcom. Pierwsza, zmiany na niektórych liniach. Czy w tym całym ZTMie uważają że tu pracują sami pijacy, którzy codziennie jeżdżą (usunięte przez administratora) i te cyrki z alkomatami, zmiany na krańcach wg ich nowego śmiesznego regulaminu. Z (usunięte przez administratora) wzięte linie np 116 dla Ostrobramskiej, np zmiany dla Kleszczowej na Sadybie, a Woronicza na Górczewskiej - linia 189 To już (usunięte przez administratora)mnie jasny strzela, kto zamawia i projektuje te ubrania, przecież kierowcy w tych dziadowskich zestawach wyglądają jak lumpy, czy spółka miejska nie może się bardziej postarać, ciekaw jestem czy dla urzędników miejskich też są takie łachy przewidziane? Uważam, że nawet drobne zmiany poprawiłyby nieco podejście pracowników.

14.11.2020 15:51

14.11.2020 18:15

No dobrze a co z kierowcami? Czemu o nich cisza?
    Staszek

13.11.2020 10:15

Jestem bardzo zadowolony z zarobków, listopad do ręki 3740 zł, odliczam na wstępie 300 zł na paliwo dojazd do pracy zostaje 3140zł. Jak na Warszawę i wstawanie o 3 w nocy i powroty o 2 w nocy do domu to jest spora kasa. Nie wspomnę o odpowiedzialności i o tym że każdy Tobą pomiata, o tym że jest się zerem. Praca dla emerytów i zakochanych w KM, i nie piszczę żeby przyjść z wolnego, ja wyrobnikiem nie będę.

12.11.2020 10:42

Dfd

12.11.2020 17:18

A ile można tam zarobić? I na jakich stanowiskach?
    Taka prawda

07.11.2020 14:34

Dlaczego ewentualnie zarazeni kierowcy COVIDEM przychodzili do pracy swiadomie zamiast byc na kwarantannie? Odpowiedz jest prosta...chcac uzyskac np przeszeregowanie o ktore starali sie 2 lata! Jesli takiemu kierowcy mijaly 2 lata bez podpadki i nagle w ostatnim miesiacu mial isc na kwarantanne, ktora wiazala sie z pojsciem na L4 i z utrata premii i przeszeregowania to wolal przyjsc chory do pracy, zarazic innych wirusem ale sam dostal przeszeregowanie o stawke wyzej. To jest skandal i powinno sie taka polityke firmy naglosnic w mediach bo to chory regulamin firmy spowodowal ze COVID pojawil sie w MZA

Zostaw merytoryczną opinię o MZA