MZA

Social media

• Ciechanów

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

R1 - 4XXX

15.03.2021 15:46

Widzieliscie ten plakat ZZ? Co wisi w ekspedycji na Dw. Centralnym? Musze Wam powiedziec, ze nic dawno mnie tak nie rozsmieszylo jak ten plakat, z ktorego wynika - daj 30 zl, a jak nie chcesz dawac, to nie narzekaj. No i oczywiscie ta wycieczka raz do roku. Nic tylko sie zapisywac. Dodam ze zdanie na koncu to sarkazm, bo co po niektorzy na tym forum maja problem z rozroznieniem kiedy ktos jest powazny.
    Edi

13.03.2021 20:50

Widziałem przed chwilą na Stalowej info o zapisach chętnych do sprzątania po zmianie od przyszłego miesiąca. Poszedłem na głupa zapytać o warunki i... usłyszałem że już mają komplet bo na razie nie biorą wszystkich. Temat podobno ma być jak to powiedzieli "testowany". Gratuluję tym co się załapali.

10.03.2021 16:12

11.03.2021 11:28

Takich osób jak Ty jest obecnie około 50% pracują tu bo wyjścia nie mają, kiedyś transport rusz Pandemia się skończy wtedy prezydent miasta powie kierowców brakuje komunikacji nie ma co ja mogę zrobić. Daj na luz to wszystko niedługo samo się rozleci.

11.03.2021 14:58

Ciekawi mnie jakie pomysły ma nasza władza gdy pandemia się skończy i nastąpi masowy odpływ pracowników. Już teraz nadgodzin praktycznie nie ma a jeśli są to robią je wybrańcy. A gdy zdarza się jakaś nieobsadzona brygada to zawsze na którymś innym zakładzie jest nadmiar i to oni ją obsadzają
    Marcin

09.03.2021 20:36

Pracuję w tej firmie już rok i 3 miesiące.Razem z żoną zdecydowaliśmy się wyprowadzić z wynajmowanego mieszkania i zamieszkać na swoim. Złożyłem więc podanie o przedłużenie mi umowy na czas nieokreślony, aby łatwiej byłoby wziąć kredyt. I co? Odpowiedź odmowna. Umowa najmu kończy mi się za 3 miesiące, a właściciel chce to mieszkanie sprzedać. Nie mam zielonego pojęcia co mam dalej robić...

06.03.2021 16:40

07.03.2021 00:05

Przeczytałeś dokładnie? Owszem 100 złotych ale BRUTTO. Żenada. Obiecali podwyżkę a dostaniesz 60PLN. Bez premii za paliwo, bez normalnego czasu na OC, bez biletów dla rodziny itd. Możesz dorobić sprzątając autobus i na biletach (jeszcze nie wiadomo). Dziękujcie (usunięte przez administratora)którzy należą do związków zawodowych. To oni cały czas robią nam pod górkę. (usunięte przez administratora)

07.03.2021 11:23

Sprzątanie będzie możliwe dopiero od kwietnia i nikt do końca nie wie jak będzie płatne. W kadrach każdy mówi co innego. Zapytaj to się niczego nie dowiesz. Bilety mają wrócić od maja. To im się jeszcze może 2 razy koncepcja zmienić. Na dzień dzisiejszy jak spuścisz na krańcu wachę do kanistra to masz premię za paliwo. Tą stówkę brutto to niech sobie w buty wsadzą.
    Kierowca 3381

28.02.2021 12:46

Nie wiem kto obraża kierowców tutaj na forum. Jestem kierowcą i lubię taką pracę i nie życzę sobie żeby ludzi którzy ciężko pracują byli oczerniani (usunięte przez administratora) Podejrzewam że jest to celowa robota żeby ludzi dołować i zaniżać ich wartość. Znam dużo kierowców i gwarantuje wam że niejeden z nich nauczyłby się bez problemu pracy biurowej i to bez wyższego wykrztałcenia czy po podstawówce. Większość starszych kierowców w mza pół świata zwiedziło i to w czasach bez nawigacji oraz z granicami pozamykanymi. Troche więcej szacunku.(usunięte przez administratora)
    kandydat

26.02.2021 12:41

Cześć, jaka jest aktualnie stawka i wysokość premii? Jest szansa na nie pełen etat albo zlecenie? idzie się dogadać z dyspozytorami odnośnie zmian? Pzdr.

13.02.2021 11:09

25.02.2021 12:24

..... Za dużo chcesz o 2400, 00 zł brutto niż można tu zarobić.

25.02.2021 13:03

Jasne jak najbardziej - przyjdź 2 ,3 razy z wolnego i 6 będzie z przodu

25.01.2021 12:14

Czy moglby mi ktos wyjasnic dlaczego tutaj tak duzo gadacie o tych podwyzkach a nie wiezmiecie sie do roboty aby to zmienic? Pracuje tutaj od niedawna i widze co Wy jako starzy kierowcy zrobiliscie i na co pozwoliliscie firmie. OC poranne platne tylko 15 minut ale tego za cholere nie wykonasz w 15 minut, jak buscie tak nie gadali tylko wzieli sie wlasnie za to aby wkoncu zaczeli placic minimum za pol godziny porannego OC to byloby inaczej. W zyciu nie wyrobisz sie w ciagu 15 minut z pobraniem dokumentow pojscie po dechy , dojsciem do wozu odpalenie i sprawdzenie jego a jeszze trafi sie ze trzeba zrobic dolewke lub przejechac przez myjnie lub podmienic woz bo cos nie dziala. Za to sie wezcie a nie za pieprzenie o podwyzce. Jakby tak kazdy przyszedl o czasie pobrania dokumentow faktycznie to by firma sie zesrala bo duzo brygad nie wyjechaloby na miasto i wtedy moze cos by sie zmienilo.
    Kierowca 3381

24.02.2021 22:10

Kolego młody stażem...nie psiocz na starych. Dam Ci dobrą radę. Przychodź wcześniej do pracy niż 15 min. Ja zawsze przychodziłem minimum 30 min wcześniej, żeby zrobić oc i spokojnie napić się kawy i zapalić papierosa. Jeszcze mi czasu zostawało żeby umyć szybę, kokpit i lusterka.

24.02.2021 23:58

Ja się odbijam 15 minut przed. Jak wszystko jest OK to się wyrabiam. Jak nie to się podstawiam z opóźnieniem. Nie wiem czego nie rozumiesz? Są (usunięte przez administratora), które przychodzą 30 min wcześniej ale to nie mój problem. Nigdy nie miałem z tego powodu żadnego problemu. Pierwsze trzy razy mnie putali o powód opóźnienia (ze 2 lata temu) i zaprzestali.

23.02.2021 17:21

raf

24.02.2021 00:47

Na r3 działa ten hotel pracowniczy dla przyjezdnych. Tam zadzwoń i pogadaj. Podobno świetne warunki chociaż mieszkanka tylko po ok. 25 metrów. Firma większość refunduje więc jeżeli masz meldunek poza Warszawką to dostaniesz od ręki. Kumpel od złożenia kwitów po podpisaniu umowy dostał klucze po kilkunastu dniach.
    Wer

23.02.2021 14:34

Dlaczego? Człowiek który dyscyplinarnie został wydalony z R4 na R3 robi Grafiki? Czy jest To normalne? Chyba NIE. Zawsze można się logować na kogoś innego. Lub Mieć mocne plecy. Ciekawe co na To p. Prezes?
    Kaj... Tek

16.02.2021 18:47

Słaba robota za słabe pieniądze. W tej chwili Ukraińcy na magazynie dużo lepiej zarabiają. Jeśli zastanawiasz się czy tu przyjść... Nie warto było. Całe 5 lat.
    Zibi

16.02.2021 19:42

Potwierdzam, stres, bardzo duża odpowiedzialność, na wszystko musisz uważać, ciągła uwaga i skupienie, przerwy po kilka minut, tyranie Świątek, piątek, zarywa się noce i śmieszna wypłata. Ciągłe próby zabrania premi za błachostki. Nie polecam najgorszemu wrogowi. Naifajniejsze jest wstawanie o 3 rano lub powroty z drugiej zmiany o 2 w nocy. Robota tylko dla tych którzy naprawdę nie mają wyjścia i innej opcji lub dla zwariowanych miłośników km.

12.02.2021 10:49

Do istotnych elementów stosunku pracy należy przede wszystkim podporządkowanie pracownika pracodawcy, obowiązek osobistego wykonywania pracy na rzecz i na ryzyko pracodawcy. Zatrudnienie w/wym. warunkach jest zatrudnieniem na podstawie stosunku pracy, bez względu na nazwę zawartej przez strony umowy. Z uwagi ze naszą specyfikę praca nie pozwala na zatrudnianie kierowcy na inną umowę niż „umowa o pracę”, wszelkiego rodzaju umowy samo zatrudnienia są niedozwolone, mam pytanie: czy spóła zawiera umowy o pracę z pracownikami inne niż umowa o pracę? Jak tak to jakie?.
    Natalia

09.02.2021 07:03

Z grafiku miałam rezerwę 7 godzin, wstawili mi linię na 6 godzin. Mogą tak pomniejszac godziny? W tym miesiącu mam 2 nadgodziny i być może chcą je zmniejszyć
    Domino

10.02.2021 09:46

Mnie to już spotkało kilka razy. Na wszystkie sposoby pracodawca zabiera nam kase .Pytanie się nic ci nie da. Odpowiedzą że nic nie mogą zrobić bo wszystkie decyzje zapadają w zarządzie.

10.02.2021 09:58

Pracę wykonujemy w równoważnym systemie pracy rozliczanym w okresie 1 miesiąca. W takim systemie pracy zaplanowanych godzin pracy pracownikowi nawet dla dobra zakładu nie można zmieniać. Masz przyklad po sobie nie możesz zgadzać się na pracę ponad zaplanowany dzienny czas pracy. Zakład pracy jest i tak zobowiązany zapłacić wynagrodzenie pracownikowi za nominal godzin pracy w danym miesiącu nawet wtedy kiedy z winy pracodawcy pracownik pracował mniej niż wynosi miesięczny nominal godzin pracy.

05.06.2020 14:08

Dfd

09.02.2021 19:38

Jaka jest procedura wypisania się że ZZ.?
    Patryk

30.01.2021 04:56

Czy można starać się o pożyczkę zakladową , a jak tak to ile ożna maksymalnie pożyczyć? Dodam ,że potrzebuje na remont mieszkania ,a z tego co czytałem jest bardzo nisko procentowa. Dziękuję za konkretne odpowiedzi z góry;)

30.01.2021 10:08

Nie bierz zakładowej pożyczki. To najgorsze co możesz zrobić. Gdybyś z jakiegoś powodu musiał się zwolnić to będziesz musiał całą kasę oddać. Pożyczka zakładowa to jeden ze sposobów aby zmusić ludzi aby pracowali w tej firmie

08.02.2021 15:17

Dyspozytorzy i planiści doskonale wiedzą na które linie i brygady kierowcy najczęściej biorą UŻ i zwolnienia. I takie zmiany w pierwszej kolejności przydzielane są właśnie takim osobom

21.01.2021 19:55

21.01.2021 21:52

Tu się nic nie zmieni, większość ludzi w tej firmie boi się własnego cienia a co dopiero pomyśleć o strajku. Powtarzają jak mantrę, a gdzie ja pójdę a co ja będę robił w razie czego? Dziadki też się nie ruszą, młodzież również raczej nie, bo oni są uczą. Normalnych prawdziwych kierowców jest tu tylko mały procent, takich którzy mają długie lejce ijak nie autobus to ciężarówka itp. Dyrekcja już dawno się zorientowała że może sobie grać tak jak chce a robole będą tańczyć do tej muzyki. Podwyżka, może i będzie ale pewnie około 100 zł, pomyśl czy to Ci wystarczy? Skoro robiąc zakupy, co kilka miesięcy wydajemy za to samo około 50 zł więcej, tak szybko wszystko drożeje. Więc 100 zł, to można sobie za kilka miesięcy w buty wsadzić. Ostatnio biorę zmianę 190 od jakiegoś typa a ten mi mówi że wypoczywa w tej pracy, ubrany był oczywiście w garnitur, więc o czym ja miałem z nim rozmawiać.
    Janusz

08.02.2021 11:50

Robola nie trzeba szanować i dobrze wynagradzać? Weź pod uwagę ile z tych 85% społeczeństwa chce zostać kierowcą KM i ilu się badaje. To nie jest tak;że każdy się nadaje i każdy chce być.

16.01.2021 02:56

Łukasz

07.02.2021 21:05

Tak. Związki się spotkały t.z dwa Solidarność i ta druga popierdułka. Sprzedali wszystkich członków i nie zrzeszonych. Ma być obniżka pensji

07.02.2021 21:12

Bzdury gadasz, dzięki dyrekcji żadne ZZ nie ma prawa reprezentować w rozmowach z dyrekcja pracowników. Jeżeli ZZ podpisze jakieś porozumienie z dyrekcja porozumienie dotyczy tylko tych osób które je podpisały i dyrekcji a nie wszystkich pracowników. Trzeba skończyć z łamaniem prawa.

04.02.2021 20:04

07.02.2021 08:38

Umowa o pracę jest w tej spółce podpisana tylko jak sądzę nie wiesz umowę to Ty masz dotrzymywać nie dotyczy ona spółki.
    Kierman

06.02.2021 13:38

W gorszym dziadowstwie i (usunięte przez administratora) nie pracowałem jeszcze jak komunikacji miejską. Od trzech dni wolny, całe szczęście że się zdecydowałem zrezygnować z tego dobrobytu.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon

06.02.2021 01:04

Koledzy, pracodawca (usunięte przez administratora) prawo jest po Naszej stronie, zmusza Nas do wykonywania szkolenia okresowego w wolnym czasie, prawo jest po Naszej stronie, Pozdrawiam S.

06.02.2021 11:07

Ale i tak nic nie zrobisz osoby będące na kierowniczych stanowiskach w spółce występują z pozycji silniejszej niż pracownik.

03.02.2021 17:46

05.02.2021 00:26

Zarząd zawsze brał pod uwagę zdanie ZZ. Jak im to zdanie pasuje to przyklepują (jak ze sprzątaniem wozów) a jak im nie pasuje to w pokrętny sposób i tak przeprowadzają swoje zmiany.

02.02.2021 21:18

R-3

04.02.2021 20:19

Czy to w jakim stanie przekazujesz wóz zmiennikowi to nie jest istotna sprawa? Jak nie swój wóz to nikt o niego nie dba. Kierownica lepi się od brudu. Na podłodze różne niespodzianki. Wiele rzeczy nie działa bo nikomu nie chce się tego zgłosić. Brat Koral jest tego doskonałym przykładem. Panowie dbajmy o nasze wspólne dobro. By każdemu z nas przystało pracować w jako takich warunkach

03.02.2021 12:47

Zdenerwowany

04.02.2021 13:14

Ja czekam już 3 msce na odp. Umowa kończy mi się za 2 msce. Co mam robić?

03.02.2021 10:11

3 cytryny

03.02.2021 14:03

1. Nie było żadnych premi koronawirusowych 2. Trzynastki nie ma od 8 lat 3. Nie było podwyżki od ponad 2 lat 4. Jest oszczędność za paliwo 5. Sprząta serwis sprzątający 7 nie pisz bzdur

03.02.2021 14:29

Tak więc prawda Was wyzwoli: 1. Premie koronawirusowe były od kwietnia do października. Nie wszyscy je dostawali. 2. Trzynastka jest od zawsze. Wypłacana ze styczniową pensją. Zasady wypłaty trzynastki do sprawdzenia w firmie. 3. Podwyżka od listopada była dla wszystkich. Było to 500 ale brutto. 4. Premię za paliwo zlikwidowali od listopada, ponieważ jeżdżący elektrykami byli poszkodowani. Wcześniej wymieniona podwyżka zrównoważyła premię z nawiązką. 5. Sprzątanie autobusów będzie możliwe od 1 kwietnia. Tylko dla chętnych z 2 zmiany. 6. Generalnie większość pracowników ma przedłużane umowy. Niechętnie przedłużają starym dziadkom, którzy niebawem wejdą w okres ochronny. 7. Średnie wynagrodzenie każdy może sprawdzić na stronie GUS. (usunięte przez administratora)

30.01.2021 13:51

3 cytryny

03.02.2021 14:19

A poszedł (usunięte przez administratora)jeden z drugim do nich w tej sprawie? Jest nas kilka tysięcy. Niech każdy z nas chociaż raz w miesiącu pójdzie do kierownika swojego i do jakiegoś związku jeśli jest zapisany to do swojego jeśli nie jest zapisany niech pójdzie do tych reprezentatywnych i zgłosi im co się dzieje w sprawie aby pętle były tylko dla kierowców jako techniczne, lub dlaczego nie jest płacone za oc jeśli ktoś kończy później bądź zaczyna? Jeśli zaczniemy chodzić chociaż raz w miesiącu i przypominać im o tym i domagać się to będą musieli coś z tym zrobić.
    Grzegorz r1

03.02.2021 14:21

Szanowny kolego. W tamtym roku R1 miała kilkudniowy epizod na 204 za Arrivie. I na os derby wysadzało się pasażerów przed budkami z pieczywem itd jechało się na zwrotkę z płyt monowskich i tam był przystanek techniczny. Dla wsiadających był obok bazarku... Jeżeli coś się zmieniło to zwracam honor (co nie zmienia faktu że tak powinno być w zgodzie z naturą. A później są jakieś krzywe artykuły w gazecie pracowniczej że kierująca zamknęła drzwi i spokojnie chciała zjeść kanapkę bez ciągłego pytania za ile odjazd (co z tego że na wyświetlaczu czołowym co chwilę jest wyświetlany odjazd) albo jakies opowieści pasażerów o życiu osobistym...

30.01.2021 01:14

30.01.2021 09:55

Może dlatego że firma wcale w żaden sposób nie kara kierowców. Jedynie obniża lub nie przyznaje premii, która jest przecież uznaniowa.

27.01.2021 14:42

29.01.2021 00:21

Oczywiście bo TY jesteś ten co nie dostał 500 brutto od listopada. Ten jeden. Trzynastki nie dostali wszyscy. To fakt ale każdy chyba wie jakie są zasady wypłacania trzynastek...
    R12

29.01.2021 10:13

Jak wszyscy nie dostali trzynastki to po co o niej piszesz. Tak ja jestem ten co nie dostał 500zł podwyżki od listopada. Czy ktoś jeszcze?
    Tomek

25.01.2021 17:01

Od 1 lutego 2021 wraca ciepły guzik i przystanki na żądanie. Będzie trochę luźniej na obsługiwanych liniach z wyjątkowo napiętym rozkładem jazdy i dużą ilością przystanków na żądanie. Spokojnej pracy Panie i Panowie kierowcy.

23.01.2021 16:15

24.01.2021 10:03

Masz rację jak każdy kierowca pracujący w Warszawie tyram za miskie ryżu. Zaglądam tu bo tak nie powinno być. Nie powinno być ze grupa osób rządzących w mieście chcąc zakryć brak swoich kompetencji wprowadzają znamiona pracy (usunięte przez administratora). Jeszcze raz napisze za jednakową pracę przy jednakowych obowiązkach należy się pracownikowi jednakowe wynagrodzenie!!!!!!. Rozumiem jest wolny rynek ale dotyczy on firm,przedsiębiorstw nie pracowników tu są jasno opisane reguły w Kodeksie Pracy.
    Info

17.01.2021 08:52

Dlaczego w tej firmie nie ma stazowego do pensji? Poprosze o wytlumaczenie sytuacji.

20.01.2021 01:35

W naszej firmie pracują jeszcze dziadkowie którym stażowe odebrano :P, a tak poważenie stażowego nie ma bo to zasługa działaczy ZZ którzy już są na emeryturze. Żeby się dowartościować wymyślili głupi Regulamin Wynagrodzenia który będąc na bakier z przepisami prawa spodobał się pracodawcy i obowiązuje do dziś. Tylko o jednym pracodawca zapomniał to ON wprowadza Regulamin Wynagrodzenia i ma dbać by był zgodny z obowiązującymi przepisami prawa.

20.01.2021 12:43

Ja wogole nie jestem tą rotacją zdziwiony. Rozmawiając z ludźmi z firmy ( to nie są kierowcy miłośnicy) tylko normalni pracownicy każdy z nas pracując tu szuka innej normalnej pracy.

19.01.2021 16:54

Młody wilk

19.01.2021 18:31

Mi zabrali około 50 pln za pięć dni zwolnienia ale niewiem jak jest z urlopem na żądanie

16.01.2021 22:52

16.01.2021 23:55

Podwyżka była od 1 listopada. Następną obiecali po pandemii. Spółka nie ma kasy. Dodatkowo ma obciążenia bo trzeba związkowców utrzymywać.
    Tomek86

17.01.2021 11:24

Już w małych miastach płacą w zbliżonej sumie co w Warszawie, ja się dziwię że ludzie chcą tu pracować, wielka odpowiedzialność, oszołomy na drodze i w autobusie, wieczne użeranie. W Trójmieście już kierowcy zarabiają więcej jak w Warszawie, bo tam chociaż normalnie stażowe liczą i są normalne dodatki, a nie ze zachorujesz nieprzewidzianie i przeszeregowania nie dostaniesz. Są też inne miasta gdzie więcej się zarobi.
    Wer

14.01.2021 01:40

Pytanie dostałem kamieniem w szybę. Mza posiada dodatkowe ubezpieczenie Szyb. Czy stracę zniżkę w aucie prywatnym na AC? Proszę o konkretną odp.
    Spaślak

14.01.2021 13:58

To ciekawe bo jak jest szkoda z Twojej winy to wszystkie dane wędrują gdzie trzeba jak przy typowej sytuacji na mieście z OC sprawcy.

14.01.2021 19:51

Dlatego powtarzam ta robota jest dla wariatów, miłośników. Normalny kierowca nie ma co tu szukać, nie dość że zarobki są jak ochłap dla psa to jeszcze jakieś dziwne sytuację dodatkowe za które trzeba płacić z własnej kieszeni.
    Smoluch

13.01.2021 14:01

Szykuja sie zwolnienia. Info z Wloscianskiej. W pierwszej kolejnosci nie beda przedluzac umow osobom ktore przyszly tu z ulicy tzn ze swoim prawkiem. Powod jest taki ze mza ma podpisana z miastem umowe i musi przedluzac umowy ludziom ktorzy zrobili uprawnienia finansowane przez urzad miasta i urzad pracy, bo jak nie przedluza to MZA placi duze kary. Bezpieczni nie moga czuc sie tez Ci co maja umowe na stale. Beda zwalniac osoby co duzo na L4 chodza i co notorycznie odwalaja jakies akcje na miescie typu kolizje czy duzo skarg od pasazerow. Na stalowej jednego co mial po 30 kolizji rocznie juz zwolnili mimo umowy na stale, na woronicza 2 chlopakow co czesto na zwolnienia chodzily. Nie jest to zaden kit, ja was tylko informuje zrobicie z tym co chcecie

13.01.2021 19:06

Żadne zwolnienia się nie szykują! Brak przedłużenia umowy to nie zwolnienie! Firma zobowiązała się zatrudnić pracownika na określony czas i z tego zobowiązania się wywiązała. A to że nie będą umów przedłużać jest niemal pewne. Porównajcie sobie rozkłady sprzed pandemii i obecnie. Postoje po 8-10 minut na krańcach to już teraz norma. I czasy przejazdu są coraz mocniej wyżyłowane. Jak w ciągu jednej minuty obsłużyć mam 3 przystanki?

13.01.2021 21:33

Znasz zasadność brak przedłużenia umowy na czas określony?. To że pracodawca może wszystko nie znaczy że może. Fakt pracodawca nie musi przedłużać umowy z pracownikiem która zawarł na czas określony, ale jaka jest zasadność nie przedłużania umowy o pracę z pracownikiem skoro z innym nawiązuje umowę o pracę na jego miejsce na czas określony z innym pracownikiem?
    Boluś

13.01.2021 10:31

Czy są oszczędności jakieś na prądzie,energii jeźdząc elektrykami ?

13.01.2021 12:18

Dlatego ja elektryki omijam szerokim łukiem, nie dość że wypłata jest jak jakiś ochłap to jeszcze by mi uciekało 250 zeta z oszczędności. Elektrykami niech miłośnicy jeżdżą, im jest obojętne ile zarobią, liczy się nowy bus.

09.01.2021 17:24

Nieciekawy

09.01.2021 20:20

Działają i będą działać. I to jest nasza wina. Gdyby każdy był odpowiedzialny to nie trzeba by było w ogóle takich urządzeń instalować. Ale i tak pomimo tego że każdy wie, że rano będzie dmuchanie to i zdarzają się gagatki którzy rano wydmuchują promile. Wynik dmuchania nie może być podstawą do rozwiązania umowy, więc zawsze taki delikwent może ją rozwiązać za porozumieniem stron

12.01.2021 14:33

Nieciekawy, to że alkomaty działają to nie jest nasza wina. Ja nie muszę narażać swego zdrowia bo ktoś jest nieodpowiedzialny i pije alko w pracy. Gdyby w tej robocie ludzie mieli jaja to by się zbuntowali i odmawiali dmuchania. Góra musiałaby w inny sposób kontrolować alkoholików. A w chwili obecnej każdy z nas jest brany za potencjalnego alkoholika czyli osoby uzależnionej i chorej,.
    Bp

11.01.2021 15:36

Panowie czy jak, się jeździ na dodatki w, sensie rano, pauza i popołudniu to weekendy są wolne?

11.01.2021 22:11

Bardzo łatwo, nie ma chętnych na całe dodatki bo to Cię mocno zmęczy. Wspomnisz moje słowa.
    Bp

11.01.2021 23:03

Rozumiem. Zdaje sobie sprawę że to męczący tryb ale chcę pracę pogodzić z kursem, który niestety jest weekendowy więc taki układ jest idealny

10.01.2021 17:42

11.01.2021 22:25

Jednak mało rozumiesz, to co uznajesz za żart wykonuje się naprawdę, nie ma kierowcy w KM który nie stracił chwilowej orientacji podczas jazdy wszyscy to mieliśmy tylko nikt do tego się nie przyzna. Jeżeli tego nie miałeś będziesz miał, ta praca wszystkich wykańcza.
    Zebrak

11.01.2021 15:22

Rok sie rozpoczal i nikt nie biadoli o podwyzkach, wszyscy kierowcy zadowoleni czy dorabiaja na sprzataniu klatek?

11.01.2021 18:17

Boluś dokładnie jest tak jak piszesz. Ja się nie będę powtarzał że jest potrzebny strajk na wszystkich zajezdniach, tylko to nam pomoże. Oczywiście zakochani w autobusach kierowcy też powinni strajkować. Ja nie wiem jak ludziom udaje się przeżyć tak normalnie żeby na wszystko wystarczyło za takie marne grosze, mieszkając w Warszawie. Ja jadę do marketu na zakupy i zostawiam 500, 650 zł I to bez fajek i alkoholu, same artykuły pierwszej potrzeby

11.01.2021 18:44

Listopadowa podwyżka to był raczej żart. Ok 400 netto przy takiej robocie to żadna podwyżka. Jedne małe zakupy. Trzynastek jeszcze też nie wypłacili.

Zostaw merytoryczną opinię o MZA