MZA

Social media

• Ciechanów

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

22.06.2021 04:56

Jaro

22.06.2021 09:05

Tu można przytoczyć słowa z próby załatwienia sobie dni wolnych na wesele w grafiku lub inne sprawy medyczne ...mianowicie cyt. "bo w komunikacji miejskiej się nie da inaczej"...krótko pisząc bo mamy wywalone na Ciebie mały trybiku w fabryce, robolu....taki mamy klimat. Sorka. Smutne.
    Olo

19.06.2021 20:32

(usunięte przez administratora)nic nie możesz zaplanować, urlop kiedy firmie pasuje, jakakolwiek zamiana też problem. zero szacunku dla pracownika. Opóźnienia w (usunięte przez administratora) a koleś który przed przyjechał melduje na ekspedycji żeby ekspedytor wpisał u siebie godzinę przyjazdu z karty, to będzie miał pauze 15min, (usunięte przez administratora)pauza jest dla niego a nie dla firmy, ale (usunięte przez administratora) tego nie rozumie. jajka w karcie mu się podobają. A ZTM widzi że jest dobrze, to i rozkłady są jakie są.
    kasuś

20.06.2021 17:18

Mnie urlopu nie muszą dzielić. Dobiorę sobie w innej formie. Oni nas nie szanują to ich sprawa. Sami na tym najgorzej wychodzą. Nie chciałbym usłyszeć od którego z kierowników szantażu, a słyszałem że takowy jest praktykowany.
    Boluś

10.06.2021 05:04

Panowie lepiej skorzystać z gruszy czy brać karpiówkę? Co lepiej wychodzi ? Jadę z żoną na wypoczynek dodam . Wakacje koło 6 koła wyjdą . Czy zwrócą połowę za wakacje ? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
    Kandydat na kierwce

03.06.2021 23:19

Panie i Panowie. Mam pytanie: Na którą zajezdnie najlepiej zgłosić się do pracy? Gdzie jest najlepsze zarządzanie? Będę potrzebował mieć prośby do grafików jak podejmę pracę. Prośby tzn. Konkretne godziny końca pracy w 3-5 dni w miesiącu. Z kierownikiem z której zajezdni się da to załatwić? Pytam przed podjęciem się pracy w MZA. Gdzie polecacie?
    mądry

05.06.2021 13:54

Nigdzie. Omijaj ta pracę szerokim łukiem, bo zniszczysz siebie i swoje zdrowie. O rodzinie nie wspomnę ,bo czasu na nią już mieć nie będziesz, za to coraz częściej będziesz korzystał z lekarza ,bo niestety organizm podupada w tej robocie masakrycznie.
    R4

28.05.2021 13:27

Czy to prawda że sporo ludzi się zaczyna zwalniać? Pytam bo chciałbym już zacząć przychodzić z wolnego, a jak wiadomo na ten moment jest ciężko złapać dodatkowy dzień
    MajkiMajk

12.05.2021 19:45

Hej mam kilka pytań bo zastanawiam się nad pracą kierowcy a nie mogę się doszukać odpowiedzi. Zastanawiam się nad zrobieniem uprawnień D + Kwalifikacja. Gdzie robić? Z urzedu pracy są obecnie wstrzymane. Więc zostają dwie opcje. 1. Arriva i Akademia Kierowcy i pracowanie 2 lata za najniższą a po dwóch latach starać się o MZA? 2 Robić za swoje odłożone + aplikować odrazu do MZA? Nie jest w tym wypadku problem z brakiem stażu? Kolejne pytania jakie mam to chodzi o zmiany: - Zmiana A to zmiana na rano czyli od 4 na zajezdni? Ile godzin przypada na zmiane ranna? 8? 10? 11? Jak się ja konczy na zajezdni? Czy na miescie? - Zmiana B to zmiana popołudniowa? O której się ją zaczyna? Czy jest to zmiana z trasy czy z zajezdni? - Połączenia Nocne? Czy są obowiązkowe? Czy raczej dla wybranych? - Jak wygląda typowy grafik? Pierwszy tydzień na rano potem kolejny na B? I tak na zmiane? - Czy dwa weekendy wolne są standardem? - Czy często wypadaja dwa dni wolnego ? - Czy nadgodziny są obowiązkowe? - Czy podstawa + premia to obecnie 4800 brutto? Byłbym wdzięczny za odpowiedz.
    MajkiMajk

12.05.2021 19:48

Jeszcze jedno dodatkowe pytanie? MZA wymaga pełnego umundurowania? Czy np mozna mieć swoje ubrania? Biała koszula krawat i spodnie granatanowe?
    Na wylocie

23.04.2021 16:37

Cześć i czołem Kto się orientuję jak wygląda proces złożenia wymówienia? Zaznaczam że mam w umowie napisane 1 miesiąc okresu wymowienia. Czy trzeba pisać jakieś pismo? Nareszcie zaczyna być widać normalność ;-)
    Taki jeden z R-3

28.04.2021 17:45

Potwierdzam! Sprawdzona metoda w 100% Ostatnio zrobilem tak w kadrach i pracuje tylko do konca kwietnia :) Nawet poszli mi na reke i nie musialem miec wypowiedzenia 3 miesiace tylko wystarczy dopracowac do konca biezacego

28.04.2021 00:20

Dlaczego kierowcy nocni mają zaplanowana pracę w nocy ponad 10 godzin?. Przecież przepisy pozwalają na wykonywanie pracy do 10 godzin.

28.04.2021 12:31

Dlatego że sami kierowcy pozwolili sobą pomiatać. Teraz jest za późno na zmiany by było lepiej. A dodam że powinni wprowadzić zmiany po 14 godzin, podejrzewam że tylko garstka normalnych by się zbuntowala a reszta by ogony podkuliła i tyle.... A i przerwy powinny być tylko dwie po 5 minut.

16.04.2021 15:30

Olo

23.04.2021 13:26

Oczekujesz rodzinnej atmosfery w takim (usunięte przez administratora)? Tu jesteś tylko numerem. Nie zaprzyjaźniasz się z planisttami, dyspozytorami a najlepiej z nikim. Robisz swoje z minimalnym stopniem zaangażowania. Nie zgadzasz się na żadne zmiany w grafiku, przyjście z wolnego czy inne udziwnienia. To wystarczy. Jak szukasz w miarę normalnej atmosfery w pracy to zatrudnij się w jakiejś malutkiej firmie turystycznej (max 3 autobusy). W tych dużych w których ja pracowałem też był (usunięte przez administratora) Nie taki jak w komunikacji ale trzeba było umieć sobie radzić.
    Ciekawski

20.04.2021 14:05

Czy są tu osoby które miały umowy do końca marca lub osoby które maja umowy do końca kwietnia. Mam pytanie czy przedłużają obecnie umowy czy robią problemy w związku z mają ilości roboty a za duża ilością kierowcow ?
    Szoferro

16.04.2021 22:16

Mam pytanie,tylko proszę o poważne odpowiedzi. Była jakaś podwyżka o te 100 zł brutto do podstawy? Na L4 jestem więc nie jestem na bieżąco. Na profilu "Solidarności" MZA na Fejsie nie ma jakiegokolwiek komunikatu o zmianie wynagrodzeń.
    Darek

16.04.2021 00:04

Witam, Mam kategorię D i zgłosiłem chęć pracy w MZA. Niestety oblałem sprawdzian przegubem na Woronicza. W Dziale Rekrutacji MZA powiedziano mi, że mogę zgłosić się za pół roku! W związku z tym mam pytanie do wszystkich: czy to reguła, że po oblaniu jazdy jest pół roku karencji? Czy może mają tylu chętnych i dlatego tak się cenią. Może ktoś mi napisze co jest grane bo po oblaniu tego sprawdzianu potraktowano mnie jak jakiegoś natręta, który zawraca głowę i marnuje czas biednym instruktorom MZA. Pozdrawiam wszystkich Darek

16.04.2021 01:08

Niestety tak jest. Po oblaniu placu musisz odczekać 6 miesięcy. Jest to zupełnie nielogiczne ale w tych (usunięte przez administratora)/państwowych firmach nie przeskoczysz. Idź do ajenta. Tam nikt nie sprawdza a jak coś to za paczkę fajek Cię nauczą. Złapiesz 6 miechów praktyki i(usunięte przez administratora) przyjmą do MZKOWA.

09.04.2021 08:09

Lolek

10.04.2021 00:31

Ja dostałem prawie 4800. Szału nie ma ale niczego nie sprzątałem ani paliwa nie zaoszczędziłem (bo po cholerę jak nie płacą). 3 dni z wolnego i wszystko. Na zestawie w międzynarodówce miałem tyle w 10 dni ale do sierpnia muszę siedzieć w wawie.
    Henry

10.04.2021 05:41

Za paliwo płacą mam na pasku 260 złotych więc nie siej zamentu kolego . Co fakt to fakt .Podwyżka 100 brutto to nokaut wobec pracownika .To się już robi żałosne. Za wszystko karają u (usunięte przez administratora) płacą. Z wolnego nie mogłeś być. Jakbyś 3 razy był dodatkowo to byś ponad 5 tysięcy zarobił, ale tyle to się powinno zarabiać przy czystych godzinach . Czas mimo wszystko pomyśleć o czymś normalnym i się ewakuować
    Tomaszek

09.04.2021 06:50

Ile w końcu miało być tej podwyżki 100 złotych czy 200 brutto.? Bo ja mam 100 złotych na pasku . Oczywiście czuje się jakbym dostał w policzek . Kpina to jest !

09.03.2021 12:28

Znam prawdę

08.04.2021 20:41

Opiszę tutaj po krótce, sposób działania Związków Zawodowych. Z racji tego że są blisko zarządu to wiedzą o planowanych podwyżkach. Pół roku wcześniej krzyczą, o podwyżkę, która i tak będzie. Po podwyżce marudzą że mało, a baranki potulnie płacą składki.

07.04.2021 16:07

07.04.2021 17:16

Trzeba było wziąć dzisiaj drugą zmianę. Po robocie 2 godziny sprzątania i akurat jutro o 3 byś był gotowy. Nie marnujesz czasu a kasa konkretna. Podczas sprzątania byś się zdrzemnął godzinę i spokojnie da się wytrzymać. To jest tylko powolna jazda po mieście a nie 100 km/h na autostradzie. Nie umiecie sobie ułożyć pracy a potem pretensje do całego świata.

07.04.2021 14:59

07.04.2021 15:32

Oczywiście że możesz. Ważne żebyś pilnował czasu pracy kierowcy i czasu pracy w rozumieniu kodeksu pracy. Jeżeli nie będziesz tego pilnował to albo się uda albo nie. Jak się uda to dobrze. Jak się nie uda to już kwestia sytuacji. Od mandatu po (usunięte przez administratora) i wypłacanie renty.

07.04.2021 12:25

07.04.2021 12:48

Wszystko masz na tablicy ogłoszeń spółki podwyżka średnio 100 zł na etat wyrównanie 200 zł które dostaniesz przy obecnej wypłacie. Spółka pokazała mi ile jestem dla niej wart (usunięte przez administratora)

04.04.2021 14:39

Kowalski

06.04.2021 21:30

Czemu piszesz o 5600+ wysługa? Przecież pisałem wam że od września będzie 6200 + 300zł premii. A stanie się tak dlatego że związki zawodowe mają zamiar sìę zjednoczyć z powodu braku członków i w ten sposób będą chcieli pozyskać nowych członków.
    Młody po kursie

05.04.2021 19:27

Panowie powiedzcie mi czy można uchylić okno w kabinie kierowcy, bo często jest mi gorąco a niechcę dostać kary od ZTM. Podobno karają 89zł mówił mi jeden kierowca na pętli. Proszę o prawdę bo jestem zdezorientowany.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon
    Marian

02.04.2021 18:53

Co oznacza skrót SPR w grafiku? Mam go wpisanego w kwietniu 2 razy od godziny 22 do 2?

02.04.2021 22:06

Nie wkręcaj ludzi. "SPR" to oczywiście sprzątanie ale bez przeszkolenia nikogo nie wezmą. Chyba, że robiłeś szkolenie a jakiś wesołek zadzwonił i podając się za Ciebie zapisał się na 2 dni.
    Prosto z pompy

14.03.2021 01:53

Dopiero wrocilem do domu bo mialem dzis pierwszy dzien przeszkolenia ze sprzatania autobusow z takim ala patronem. Pokazal mi co i jak i powiem wam ze calkiem spoko fuszka jak bedzie mozna na tym dorobic. Ogaralem pare autobusow,zamiotlem i przemylem podlogi i nie bylo by to zle gdyby nie fakt ze nie daja zadnych ciuchow do tego wiec trzeba w sluzbowych i jutro pojde do pracy w lekko przepoconych.
    Drek

01.04.2021 09:21

Dzisiaj mam pierwszy dzień sprzątania. Na szkoleniu to wyglądało bezproblemowo ale zobaczę jak będzie w praktyce. Ile czasu i jak to jest męczące. Kto jeszcze ze Stalowej jest na dzisiaj zapisany?
    Vito

02.04.2021 12:06

Jestem po pierwszym dniu sprzątania. Było nas na Stalowej ośmiu. Nie ogarnęliśmy wszystkiego ale oczywiście pod nadzorem i z pomocą firmy sprzątającej. Tak ma być jeszcze przez 2 tygodnie. 2 godziny pracy. Za tą kasę to uczciwe podeście. Myślę że to dobry dodatek do pensji. Mnie się w nocy do domu nie spieszy a korona mi z głowy nie spadła. Pozdrawiam wszystkich i zachęcam do spróbowania swoich sił zamiast płakania, że mało płacą.
    Grander

31.03.2021 14:38

Brawo dla MZA i ZTM. Brak klimatyzacji wbitej w kartę a krawat nosić trzeba. Za szybą grubo ponad 20 stopni na plusie. Dobrze to świadczy o podejmujących kluczowe decyzje. Kompetentni są na swoich stołkach.
    Boluś

31.03.2021 18:00

Słuchaj chlopku . Klimatyzacja jest w bita w kartę jeżeli temperatura osiągnie i jest prognozowana dzień wcześniej 23 stopnie i więcej. (usunięte przez administratora)
    Robcio

31.03.2021 23:19

Przecież możesz sobie w kabinie włączyć. Po co siejesz ferment. Żeby iść do kibla też czekasz aż ci ZTM/MZA wpiszą to w kartę. Kogo oni przyjmują. Może chociaż szybę uchyl bo się ugotujesz
    New

30.03.2021 07:51

Czy jeżeli jest coś zalecane przez ztm i się z tego nie wywiąże to mogą karać? Mowa tutaj o tym że trzeba otwierać wszystkie drzwi na przystankach
    Wer

29.03.2021 12:38

Dlaczego na R3 wraca (usunięte przez administratora)z alkomatami? Dzisiaj rano dyspozytor podał alkomat bez dezynfekcji i ustnika (kazał dmuchać) Jak zachoruję pierwszego- Co podam do sądu to dyspozytor bez wiedzy ...tzw.Nutria .... a potem zakład pracy. Ludzie to jest chore !!! Ta firma to totalne (usunięte przez administratora) Droga kadro dajcie żyć... życie ludzkie jest największą wartością.

26.03.2021 21:15

27.03.2021 11:49

I sądzisz że pracownicy z Ukrajny będą jeździć w KM?. Więc policz 2400,00 Euro w Niemczech 4500,00 zł w Polsce gdzie bardziej opłaca się pracować skoro pracę wykonuje się poza granicami własnego kraju.

27.03.2021 12:43

Będą jeździć bo po naszemu jakoś się dogadają a w języku Wroga nie dadzą rady. U Niemca musisz mieć niemiecki na poziomie A1 w KM i B1 w turystyce. Inaczej nie zatrudniają. Mnie nie przeszkadza. Chcą to niech pracują.

23.03.2021 16:00

Kierowca ktory nie uruchomil testu oddechu w alkomacie przed oddaniem zmiany zostal zwolniony, za niedopilnowanie obowiazkow nalozonych w regulaminie przez pracodawce, ktory podpisywalismy. Od tej pory jak bede oddawal zmiane jakiemus staremu pijaczynie zawsze bede uruchamial alkomat i wam wssystkim ktorzy czytaja to forum radze to samo bo pozniej przez takiego pijaka mozna miec samemu problemy.

23.03.2021 20:47

A ja uważam że to firma powinna brać odpowiedzialność za kierowcę który prowadzi ich wóz a nie inny kierowca. Ja nikogo nie zamierzam testować na zawartość % w organizmie, niech sobie nadzór jeździ i sprawdza lub inne osobistości.

23.03.2021 21:35

Wiesz co to jest spycholgia stosowana?. Odpiwada każdy tylko nie ja. Po to wydaje się różne durne rozporządzenie by nie ponosić odpowiedzialności, pamiętaj w tej firmie jak nawet narobisz w majtki będzie twoja wina że pampersa nie miałeś a nie brak toalety.

22.03.2021 09:25

A ja lubię ZTM i szanuję ich ciężką pracę. Żeby to wszystko ogarnąć i zaplanować to trzeba mieć ogromną wiedzę.

20.03.2021 21:32

22.03.2021 09:21

Jesteś w wielkim błędzie, kto ci takich bzdur naopowiadał. Woda jedt tylko wstępnie oczyszczana i płynie sobie do kanalizacji. Więc zużywasz cały czas wodę świerzą. Ja wiem zy Ty tego nie zrozumiesz ale może chociaż się postaraj myśleć.

17.02.2021 11:16

Kierowca

19.03.2021 12:21

Pracuję na r4 i umowy przedłużają normalnie, nie słuchaj (usunięte przez administratora). Musisz się nieźle porozbijać wozem i chodzić na lewe l4 żeby ci nie przedłużyli... Ewentualnie mnóstwo skarg potwierdzonych (wina po twojej stronie). Jak robisz swoje i nie jesteś malkontentem to Antoni nie ma zastrzeżeń i przedłuża.
    Driverr

21.03.2021 21:15

Ok a czy na stałe dają umowy i która to jest ta na stałe w sensie czy wg przepisów 3 umowa na czas nieokreślony czy jakieś kombinacje robią z tymi umowami?
    Dziadek

20.03.2021 17:56

Kochany ZTMie, ja rozumiem Twoje różne dziwne pomysły bo przecież popijając kawę siedząc w pałacu wypełnionym Marmurami zgarniając dużą kasę różne pomysły przychodzą Ci do głowy. I powiem szczerze że już chyba nic nie jest w stanie mnie zaskoczyć chociażby tak jak dzisiaj kiedy weszło w życie otwieranie wszystkich drzwi na stałym przystanku jaki również i na żądanie w wozie wiozącym jedną osobę. Podziwiam. Jestem naprawdę pełen podziwu za ten jakże wspaniały pomysł.(usunięte przez administratora) Śniadanie i siusiu poczeka przecież. Wiesz mój drogi ZTMie ze wiele trzeba zmienić żeby było lepiej. Zaczynajac od zamknięcia waszej instytucji po resztę głupot niepotrzebnych w życiu kierowcy. Zapraszam tez o 3.00 rano na zajezdnie jednego z Państwa by zagrać w grę. 15 minut na OC. To moja ulubiona gra. Pokażą mi Państwo jak w tym czasie przestawić 2 autobusy, nabić powietrze, dolać płynów i wyjechać o czasie. Przewiduje nagrodę w postaci słowa Dziękuje niestety nagrody pieniężnej nie będzie bo z tak wysokiej pensji jaka zarabiam No nie da rady choć bym się ze.... Kary Kary za wszystko kary.. tylko po co? Podnieca Cię to? Jaki to ubaw czasem jak Pomarańczowy ludzik biega i sprawdza na krańcu czy oby napewno pliki sa poprawne. Raport raportem pogania. Może tak by coś zmienić? Poprawić? Działać wspólnie? Kierowca, ZTM wspólnie coś jakoś wzajemnie się wspierać? Hahah żartowałem jeszcze do tego nie dorośliście. Z zaciekawieniem czekam na nowe dyspozycje. Co jutro? Może Hm... otwieranie środkowych drzwi we środę a ostatnie w czwartki i soboty w zależności od wiatru ze wschodu lub zachodu. Ach i proponowałbym aby wprowadzić bransoletki elektroniczne takie pod prądem bo niedopuszczalne jest ze kierowca odjedzie po czasie 30 sekund bez konsekwencji. A tak porazi się prądem i przywoła do porządku delikwenta. Mam tez pomysł na oszczędności paliwa. Proponuje by jeździć do rezerwy a w razie braku paliwa ze swoich dotankowac na Orlenie podczas dłuższego postoju. Pyk na Technicznym i wsio. No pomysły podrzuciłem czekam na Twoje. Tylko proszę aby nie były głupsze od moich bo musiałbym się u Ciebie zatrudnić. A nie wiem czy bym się odnalazł wśród tak łebskich gości i gościówek.
    Natalia

17.03.2021 20:42

Nigdy więcej komunikacji! Wracałam dzisiaj do domu. Koleś kasłał, kichał, maseczke miał ale oczywiście co? Używał jej jako husteczki! pierdział i śmierdziało od niego moczem. Kierowca po licznych prośbach, za każdym razem odpowiadał " ja niepojemaju".
    Buli

18.03.2021 18:10

Sama się dziewczyno zaorałaś. Z tyłu kabiny kierowcy jest strefa wyłączona z użytkowania. Do regulaminu z najbliższego miejsca masz ok 1.5metra. A podpunkty są napisane czcionką 10. Rozumiem że filowalaś z lupą aby doczytać podpunkt. A propo samego podpunktu... Możemy wypraszać osoby, które wywołują zgorszenie, nie trzymają zasad higieny... Sorry. Ale w epidemii koronawirus mamy polecenia aby się nie narażać... Każdy kontakt z potencjalnie zarażonym może się skończyć dla nas potencjalną kwarantanna, a to wiąże się z konsekwencjami finansowymi... Tzn. Brak części premii, nagrody rocznej a później podwyżki... A po za tym po akcjach jakie ludzie (pasażerowie) robili w ostatnich latach (jak chcieliśmy wypraszać Zuli, meneli itd) wprowadzona została zasada, że możemy go tylko.... Poprosić żeby opuścił autobus. Nie można mu nakazać i go na siłę wyprosić... Jeżeli następnym razem zauważysz takiego agenta to użyj swojej lupy i wzroku i znajdź naklejkę z numerem alarmowym (podpowiem, jest nad biletomatem, z tyłu autobusu... Wysyła się bezpłatnego smsa do straży miejskiej. Oni przysyłają szablon. Wpisujesz podstawowe dane i SM reaguje... Tak trudno to wykonać? Nie sądzę.
    Sprawiedliwy

19.03.2021 22:48

Pani Natalio, a co wg Pani powinien zrobić kierowca, którego zadaniem jest bezpieczne i zgodne z przepisami prowadzenie pojazdu?

19.03.2021 13:26

Witam :). Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć, tyko szczerze, bez robienia sobie jaj i wyzwisk, czy w obecnej sytuacji jest możliwość zatrudnienia się w MZA bez doświadczenia czy jednak jest ono obligatoryjnie wymagane ? Z góry serdecznie dziękuję.
    R1-36xx

19.03.2021 21:12

Witam serdecznie. Po pierwsze proszę nie przejmować tymi (usunięte przez administratora). Większość z nich pisze na forum a zapewne nawet nie była w kabinie. Propo pytania napisze tak. Trudno obecnie stwierdzić, jakie wymagania stawia dział rekrutacji. Proponuję w poniedziałek zadzwonić i się dowiedzieć bo wymagania zmieniają się jak w kalejdoskopie.

19.03.2021 12:27

Zzzzz

19.03.2021 15:24

Przecież tam jest zmiana o 7 rano na meteo wilanowska spójrz na wyprawkę. Kierowca z niezbyt dużym stażem w firmie numer 556x też jest w wyprawce z R1

19.03.2021 15:47

To jest jakaś farsa. W grafiku na marzec nie mam żadnej zmiany, która trwa mniej niż 8 godzin a tu brygadę obsługuje aż 3 kierowców, chociaż mogłoby dwóch. Tylko po to żeby taki leśny dziadek mógł się wyspać i nie przepracować. Tych wszystkich emerytów powinno się jak najszybciej zwolnić, bo tylko blokują miejsce młodym
    Kowalski

19.03.2021 12:44

Mam informację z pewnego źródła, że od września, będzie reforma systemu płacowego. Będzie jedna stawka 6200+300 zł premii oraz przywrócą wysługę.
    O.L

17.03.2021 22:36

Żenada . Kierowca autobusu linii 120 znowu nie zatrzymał się na przystanku zdziarska kanał 02 w kierunku kijowskiej mimo machania zwalniając zjechał na przystanek po czym rozłożył ręce i odjechał To jest robienie sobie jaj z osób czekających na przystanku . Kierowca brygady 6 numer 85-83
    tererefere

18.03.2021 08:08

Jak byś machał do momentu zjazdu autobusu do zatoki to pewnie byś wsiadł. Kierowca mógł nie wiedzieć że machałeś skoro robiłeś to 10 metrów przed .

17.03.2021 19:12

TomeczekR3

19.03.2021 03:08

I co z tego?? To ma mnie niby motywować do dalszego tracenia zdrowia na własne życzenie?? Obudź się, wszystko w koło drożeje a tu pensje stoją w miejscu. Śmiem twierdzić że w fabrykach w Chinach nawet tak nie mają źle. Jałmużna nie jest adekwatna w stosunku do wykonywanej pracy i jej warunków. Tyle w temacie.
    Obserwator

18.03.2021 11:41

Zauważyłem pewien tręd na R-3 otóż mianowicie dużo nowo przyjętych kierowców to takie buraki.Jak idą po placu lub na dyspozytorni to ani cześć nie powiedzą ani nic tylko idą dumni i chyba myślą że to inni kierowcy będą się im kłaniać. Albo jadą na mieście to człowiek im macha mijając sie na linii a oni nie odmachują.Jak minę takiego raz a nie odmacha to leje na niego później do końca zmiany ilekroć się miniemy. Panowie-buracy troche pokory i koleżeństwa! Nie musicie się kłaniać w pas starszym kierowcom ale zwykłe koleżeńskie "cześć" na placu nie spowoduje chyba że ucierpi wasza duma? Tak samo mijając sie na mieście to to że jedziecie elektrykiem to nie znaczy że jesteście jakoś szczególnie wyróżnieni przez firme i przez to nie możecie odmachmąć innemu koledze który jedzie starszym wozem.

15.03.2021 11:12

17.03.2021 13:39

Twoi koledzy mają rację. Najgorsi kierowcy pracują na Kleszczowej. Nie mam pojęcia czemu praca w tym zakładzie tak działa na kierowców. Wymuszanie pierwszeństwa, zajeżdżanie drogi i gwałtowne manewry są ich znakiem rozpoznawczym. Za każdym razem gdy widzę Kleszczowy wóz to muszę zachowywać szczególną ostrożność. Bo nigdy nie wiadomo co akurat odwali
    StaryWilk

15.03.2021 19:28

A tak wogóle to w tej pracy kierowcy powinni jeździć w systemie 4/2 dni wolnego. Za przyjście z wolnego powinno być 100%. W marcu kierowca mógłby dziabnąć 5x 100%. Oczywiście jak by chciał. Nikt nikogo nie zmusza. Wiem że fajnie jest mieć wolne 2x weekend ale w ten sposób to firma będzie utonie z braku ludzi. A jest blokowana przez fałszywych doradców czyt. Związki Zawodowe
    heheszek

16.03.2021 18:52

Jak na razie to można pomarzyć o pracy z wolnego, dziury łatają emerytami, no z drugą zmianą jest trochę lepiej i można się załapać. Ale szału nie ma, na razie u mnie na zero.

17.03.2021 12:30

Godziny dyżuru są inaczej płacone niż godziny pracy, na nasze szczęście UoCPK dokładnie określa jakie czynności zalicza się do czasu pracy

Zostaw merytoryczną opinię o MZA