MZA

Social media

• Ciechanów

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

Wkrótce bez pracy

22.12.2021 09:02

Cześć, Zwracam się do forumowiczów z prośbą o opinie. Otóż, jestem po 50-tce i pracuje do końca roku. Jestem zwykłym urzędasem wiec nie mam szans na zatrudnienie w swoim zawodzie. No i wymyśliłem sobie, że zrobię uprawnienia i zatrudnię się w komunikacji miejskiej tak aby dociągnąć do emerytury (a może dłużej). Przeglądając forum wychodzi na to, że praca w MZA to jakaś masakra. Choć głownie piszecie o małej kasie. Ja już bez kredytów i bez dzieci na utrzymaniu wiec zarobki 4 tys. netto nie są jakąś tragedią. I tu pytanie: co myślicie o takiej decyzji? Da się pracować w MZA? Firma publiczna, składki od całego wynagrodzenia. Jak się nie podpadanie i nie pije to chyba nie wyrzucają. Tylko proszę o merytoryczne opinie (usunięte przez administratora)
    Cindino

31.12.2021 15:53

Pare lat ładnych temu, jak jeszcze nie bylem tak doświadczony zyciowo, chcialem otu w tym przybytku podjąć "pracę" od razu jednak na starcie(mimo mojego wtedy dosc jeszxze mlodego wieku)wątpliwości budzil jednak właśnie ten tzw "egzamin" wewnętrzny, po paru konkretnie zadanych pytaniach i tej pani w biurze osk mza i temu maliniakowi tzw instruktorowi(gorzej niz egzaminator WORD ale tu może tak trafiłem poprostu) na placu, poprostu zrobiłem tyl w zwrot i tyle widzieli(testy jeszcze byly do tych przystąpiłem żeby sie faktycznie na własne oczy przekonac co to sie wyrabia dalej w tzw "procesie rekrutacji) otóż jest to zwykle(co potwierdzilo pismo RPO) podwazenie wydanego uprawnienia na co pozniej tym bardziej ani babka zza biurka ani tym bardziej zaden z tzw "instruktorow" nie chcial nawet spojrzec tylko palili tzw glupa zeby isc z tym wyżej gdzie jeszcze bardziej byly spojrzenia po sobie ale jak to? Pan jestes 1szy który przyszedł, pyta dlaczego , co jak, a do tego ma kwit podważający to bezprawie mialem nawet isc do sadu ale nie warto kopac sie z koniem) ja rozumiem ze pracodawca moze sobie wymyslac regulamin wew. Jaki chce ale ze 99% do tego przystępuje i po ewentualnym wyniku "negatywnym" odchodza z tego placu ze spuszczoną glowa to juz jest osobny temat.. minęły lata cale(prawie dycha) a tu nic, bez zmian..no ale jak im kasztany przystepuja do tego "egzaminu" to po co cos zmieniac i osk zadowolone, i tzw "instruktorzy" no i jeszcze jeden osk(kaska leci)bo paradoks jeszcze tego cyrku jest taki ze w samym mza nie mozesz (nawet jeśli bys chcial) wykupić sobie tych godzin, musisz cały kurs robic u nich, wtedy masz niemal z automatu, zaliczony ten rzw "egzamin"(czyli po 3 korzyść dla nich)

31.12.2021 18:00

Państwowe uprawnienia mało znaczące są liczą się własne, tak samo jest z badaniami okresowymi badania okresowe potwierdzi w prawo jazdy nic nie znaczą pracownik musi przechodzić dodatkowe choć przepisy mówią że nie powinno się ich robić.
    Heheszek

30.12.2021 19:36

Czy kierowcy w tym roku mają dostać jakieś piniondze? Kolega na zakażenie mi powiedział że coś jeszcze firma ma groszem sypnąć
    Gdzie wyprawka na R1?

29.12.2021 16:32

Czy na Woronicza nastąpi kiedyś taki okres, że będą wyprawki regularnie wrzucane na stronę? Jeśli nie dajecie rady to informujcie wszystkich co mają następnego dnia. Jest zaplanowana rezerwa, nie zatrudniacie ludzi zgodnie z rezerwą. A wyprawki wrzucacie albo w nocy albo wcale. Ile jeszcze będzie trwał ten (usunięte przez administratora) na Woronicza? To jest już lekkie przegięcie. Ktos w końcu zapanuje nad tymi wyprawkami?

30.12.2021 00:34

Jestem ostatni który by powiedział dobre słowo na temat spółki odnośnie łamania praw pracownika, proszę daj na luz pozwól wykazać się nowej kadrze kierowniczej nie od razu Rzym został zbudowany.
    Okresówka

29.12.2021 09:31

Mam w najbliższym czasie odbyć to 5 letnie szkolenie. Slyszałem że to teraz się robi jakoś w domu? Popytałem w ośrodkach jazdy i powiedziano mi że ze względu na ustawowy wymóg szkolenie to odbywa się tylko w biurach ośrodków nauki jazdy. Czemu więc MZA ma swoje przepisy i u nich robi się to w domu? Czyżby kolejny przepis MZA wg ich widzimisię?

29.12.2021 09:37

W MZA jak i ośrodku szkolenia panują własne przepisty, przecież nie znajdziesz tak mocnego żeby spółkę miasta ruszył i nakazał jej działać zgodnie z prawem.
    Taka prawda

29.12.2021 16:52

Okresówka o ktorej mowisz juz nigdy nie wroci w dawnej formie tzn 5 dni na Woronicza a to dlatego ze MZA jest to na reke w obecnej formie. Kiedys jak miales okresowke i musiales jezdzic na Woronicza od 7:00 do 15:00 to tam sie szkoliles ale popoludnie miales wolne. Teraz w obecnej formie rano klikasz w domu okresowke,a popoludniu idziesz do pracy i wtedy juz klikac nie mozesz. Wiec jesli przykladowo wtedy z jednej zajezdni wysylali na okresowke 10-15 kierowcow to tych kierowcow juz nie mieli do pracy. A dzis okresowke robisz sobie,a do pracy chodzisz. Dla MZA czysty zysk!

29.12.2021 09:50

RudyMiś

29.12.2021 10:41

Przerwa zawsze ci się należy. Nie znasz regulaminu. Przez takich właśnie kierowców nie ma przerw, bo widzą że nie trzeba ich wydłużać, no ale poczekajmy do nowego roku jak mandaty się posypią. Będzie miło i sympatycznie.
    warszawiak

29.12.2021 12:22

Mnie wczoraj z centrali ruchu pytał dlaczego mnie wyprzedziła brygada. Odpowiedziałem żeby przejrzeli monitoring w autobusach skręcających właśnie z Marszałkowskiej w Jerozolimskie i będzie miał gotową odpowiedź. Oburzył się dlaczego odpowiadam wymijająco. Powiedziałem że chyba pan widzi na mapie, że stoimy w rzędzie do skrętu ,a to że inni są uprzywilejowani to nie moja sprawa.

28.12.2021 10:01

Zgodnie z art. 129 Kodeksu pracy rozkład czasu pracy - zwany potocznie grafikiem - musi zostac wreczony pracownikowi najpozniej 1 tydzien przed rozpoczeciem pracy. Tyle w temacie grafikow.
    Aaaaaa

28.12.2021 22:05

Na pozostałych zajezdniach tez nie ma grafików? Co tu się dzieje? 1.11 zabrany. Święta w pracy. Nowy rok tez będzie w pracy???
    Kierowca

29.12.2021 08:42

Jeżeli uważasz, że jest łamane prawo to masz obowiązek poinformować odpowiednie organy. A nie wyżalać się na forum

27.12.2021 18:04

CE

29.12.2021 01:14

Zarobisz więcej i nikt nie narzeka, świata zwiedzisz, sam jeżdżę po Polsce zestawem, duża firma jazda od poniedziałku rano do późnego wieczora w czwartek, zestaw mogę parkować u siebie na działce, kasa też ok.
    Belmondo z R1

26.12.2021 21:18

Kiedy będą zakupione kolejne elektryki? Fajnie się nimi jezdzi. Robisz kurs i zjeżdżasz do zajezdni na zamianę wozu. Połowę zmiany jeździsz z pasażerami a połowę zjazdy do zajezdni. Kiedy będą kolejne? Wtedy częściej będę nimi jezdzil. Uwielbiam te wozy. Są niesamowite, a ten zasieg baterii 60km dodaje pikanterii. Wszyscy są wtedy podnieceni. Dyspozytor że ma straty, kierowca bo zamienią wozy no i przełożony ze sa straty. Jest fajnie.
    Antuan

27.12.2021 17:59

No i jeszcze te palące się silniki... Przyjeżdża pogotowie, to musí Ci rozebrać piastę. Godziny lecą, ale nie na linii. Też lubię tę samochody.
    Staszek

23.12.2021 18:46

Zadzwonili do mnie czy przyjdę w święta do pracy. Nie wahałem się ani chwili. Szkoda że to druga zmiana ale się zgodziłem. Wigilia, pierwszy i drugi dzień w pracy. Będzie luźno więc można jeździć
    Zakręconyyyyyy 7

24.12.2021 18:50

Do mnie też dzwonili - pracuję w wigilię ,pierwszy , drugi dzień świąt , sylwester , nowy rok oraz 3 króli , wszystko z wolnego
    Kierowca

23.12.2021 21:08

Jeżeli przyjdę na przystanek 10 minut przed odjazdem, to nikt się mną nie przejmuje. Nieważne czy na zewnątrz jest -20 stopni, czy wieje wiatr i mroźny deszcz. Stoję i grzecznie czekam, aż przyjedzie autobus. Nie mam też kogo zapytać, o której mój autobus odjeżdża. Muszę podejść do rozkładu i sprawdzić. Pasażerowie na krańcach jak widać są najbardziej uprzywilejowanymi ze wszystkich pasażerów. Dlaczego ich mam wpuszczać gdy mam akurat przerwę? Dlaczego muszę ich informować o godzinie odjazdu, mimo że wisi rozkład jazdy na przystanku oraz na przodzie wyświetla się odpowiednia informacja? Chciałbym wykorzystać przerwę po to chociaż by gdzieś zadzwonić, bez podsłuchiwania ze strony pasażerów. Chcę zjeść kanapkę z szynką w piątek albo śledzie w oleju, bo bardzo je lubię. Po co mam niepotrzebnie ziębić wnętrze pojazdu? Kraniec powinien być dla kierowcy, a nie dla pasażera. Drzwi, równie dobrze mogę mu otworzyć chwilę przed odjazdem, a i tak dojedzie on w miejsce gdzie chciał jechać

24.12.2021 09:40

Nawiedzony szkoda mojego czasu wymieniać linie gdzie na obu krańcach nie ma pomieszczeń socjalnych jest ich 80% więc swoją propagandę dobrobytu wsadź w buty.

24.12.2021 14:47

To są standardy obsługi rodem z Zachodu. A my w Warszawie zacofani. Też mnie to boli. Tyle lat w komunikacji, a tego głupiego zwyczaju postoju z pasażerami nie daje się wyplenić. Przeżytek z XIX wieku wciąż żywy.

23.12.2021 16:58

Praca w kunikacjo miejskiej to życiowa porażka. Uwierzy ten który sprawdzi to na swojej skórze. Ja tak właśnie miałem a mogłem słuchać innych i wogole sobie głowy nie zawracać taką beznadziejną robota. Można że świrować tym ciągłym zatrzymywaniem się i ciągłe stanie w warszawskich korkach. Masakra.

22.12.2021 21:54

22.12.2021 22:12

Zgadzam się z Tobą, ta robota jest dla ludzi którzy nie mają pomysłu na swoje życie zawodowe, tragedia i porażka po całej linii.
    Związkowiec

22.12.2021 21:08

Rodacy. Czy coś wiecie o jakiś pieniądzach do końca roku..Nasz kochany ZTM podobno zwiększył stawkę za wozokilometr na grudzień i w ten sposób znalazł dodatkowe 4 miliony złotych na wypłatę dla pracowników po ok 800zł do końca roku. Jakoś to wszystko dziwnie ucichło.

22.12.2021 18:35

Ile kosztuje wyrobienie karty pracowniczej i jakie są procedury? Bo gdzieś mi się zapodziała. Tylko poważnie!

17.12.2021 23:57

18.12.2021 15:33

A co Ciebie to obchodzi twoim obowiązkiem jest bezpiecznie prowadzić autobus zgodnie z przepisami, jeżeli uważasz że w stosunku do twojej wykonywanej pracy łamane są przepisy napisz to a nie zajmujesz się czym co ciebie nie dotyczy.

21.12.2021 00:42

Napisać pismo merytorycznie ze zrozumieniem i podpartym Art. to nie problem. Problem zaczyna się robić kiedy złożyć je się chce, ręką rękę myje gdyby nie notoryczne łamanie przepisow prawa pracy KM w Warszawie już dawno przestała by istnieć.
    Paweł

19.12.2021 11:54

Chciałbym ujawnić proceder lewych L4 w spółce. Dotyczy to w większości kierowców. Słyszy się to głównie od kierowców tzw. starej gwardii, śmieszkują pod nosem, że im się nie chce to pójdą do lekarza np. na kręgosłup i cyk. Teraz od styczna wejdzie wypalenie zawodowe to dopiero się zacznie. Najgorsze jest to, że oni to robią jawnie, nawet się z tym nie kryją. Podobno w całym mza 1/5 kierowców jest non-stop na l4.(usunięte przez administratora) I nie piszcie że to wina kasy, bo jakby zarabiali więcej to i tak by odwalali taką manianę - tego się nauczyli w systemie słusznie minionym. Wniosek wysnułem na podstawie rozmów zasłyszanych na dyspozytorni w okresie pół roku.
    Paweł

20.12.2021 10:07

Oczywiście! Nie można zmieniać się wcześniej! Jak coś się stanie (nawet nie wiem, babcia ci zasłabnie) to pierwsze pytanie będzie dlaczego prowadziłeś pojazd! Ale ok, bawcie się. DO CZASU. Jak zmieniam naburmuszonego kierowcę na krańcu to mi się śmiać chce (pewnie myślał że go zmienię w połowie trasy a tu zonk). Nie będę ryzykować dla jego widzimisię. (usunięte przez administratora)

20.12.2021 11:10

Nie wiem gdzie się uchowales ale ja byłem uczony że pracodawca powinien przestrzegać przepisy obowiązującego prawa. Przykład: przepisy prawa zabraniają zatrudniać kierowców komunikacji miejskiej na umowę zlecenie, wszelkie znamiona pracy to stosunek pracy !!!!. A co mamy spółka cwaniakuje skoro twierdzisz że My też cwaniakujemy to zajmie się spółka będziesz miał większe pole do popisu

17.12.2021 14:34

Może ktoś coś wie na temat Dilu jaki zaszedł ?. Obecnie MZA weszło w zarządzanie placem na ul. Nakielskiej dla nie zorientowanych osób jest to plac obok zajezdni Redutowa ciągnący się do " małego plac", plac którym obecnie zarządza MZA był własnością miasta co w zamian miasto odbierze MZA ? Są jakieś propozycje ?.

17.12.2021 18:58

Stalowa będzie zamknięta ale ten teren nie nadaje się na zajezdnię autobusowa szybciej tam jak na terenie zajezdni wybuduje się apartamenty niż będzie zajezdnia. Dziwna zamiana placów będących własnością miasta nastąpiła.
    Zarobki - inflacja

17.12.2021 12:18

Przeciętne wynagrodzenie w przedsiębiorstwach z więcej niż 9 pracowników wzrosło w listopadzie o 9,8 proc. rok do roku do 6 022,49 zł - podał GUS w piątek. Poziom 6 tys. zł brutto został przebity po raz pierwszy w historii. Dotychczasowy rekord był w grudniu ub.r. kiedy średnia płaca brutto w firmach wynosiła 5 973,07 zł.

17.12.2021 13:07

A my zgodnie z wyliczeniem spółki zarabiamy 5700,00 zł i jest to kwota wystarczająca żeby nie brakowało pracowników. To całe wyliczenia GUS to jedna wielka propaganda władze miasta i władze spółki najlepiej wiedzą ile pracownik może zarabiać.

16.12.2021 15:36

Edi

16.12.2021 17:05

Jak pracujesz na niepełnym etacie i niewiele umiesz to ile byś chciał zarobić? Ja od wakacji, każdego miesiąca miałem ponad 4700. We wrześniu ponad 5500. (usunięte przez administratora)

12.12.2021 11:09

Uuu

12.12.2021 12:32

Dla Garwolina nie będzie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon
    Maruchna

09.12.2021 23:39

Wpłynęła właśnie premia roczna. 8640zł brutto. W mbanku już jest
    Ewao60 @gmail.com.pl

10.12.2021 12:29

Szkoda tylko że nie wszyscy traktowani są dobrze.Podtrzymuje ze kierowcy w Warszawie zarabiają nędznie.Nie wystarczy jednorazowo dać premie i zamknąć buzie wszystkim. Wszystkiego dobrego w te Świeta

10.12.2021 08:33

Jak moge to obliczyc w tym roku? Wyrownanie 1500 brutto, + godzinowka 2000 brutto + premia prezesa 2100 brutto razem 5600 brutto Czy 5600 brutto razem do wyplaty za Listopad?

09.12.2021 17:03

Prezes

09.12.2021 22:15

Przecież wy nie dostajecie żadnej premii prezesa. To co dostajecie to jest premia roczna zapisana w regulaminie w wysokości 1 zł za każdą przekraczają godzinę. Ten kto ma ponad 200 godz nieobecnych lub jakieś uchybienia nie dostaje jej wcale , a ten który ma przepracowane wszystkie godziny z nominał i żadnego uchybienia dostaje dopłatę do premii. Wysokość dopłaty zależy od tego ile pieniędzy zostaje do podziału. Ponadto Prezes dysponuje funduszem na nagrody uznaniowe uzależnione tylko od woli prezesa. Zwykły pracownik tego nigdy nie dostaje. Do podziału na umysłowych jest kilkadziesiąt tysięcy zł. ZYCIE JEST BRUTALNE.
    R3

09.12.2021 22:57

4099 to były dwie premie brutto. W sumie jedna około 1600 na rękę. Na cały rok wychodzi jakieś 270 mc. Szału nie ma, ale lepsze to niż nic.
    Kuba

09.12.2021 20:18

Mam 30 lat, od 5 lat pracuję jako kierowca. Robiłem badania okresowe, brak czucia w lewej nodzę, zaciągam nią. Ścięgno Achillesa wyciągnięte, panewka miednicy wykruszona. 2,3,4 kręg zmiażdżony- skierowanie na operację. Miednica wytłuczona. Lewe oko na Maroko a prawe jak leci. I tylko 500brutto rocznej premii
    Smoluch

09.12.2021 17:52

Jakim cudem przy tym 1500 dla kazdego wzialem 500 mniej niz rok temu bez tego... W obu przypadkach prezesowka i 0 nadgodzin
    Zaciekawiony

09.12.2021 10:09

Po co w niektórych autobusach są te kamizelki odblaskowe w kabinach? Niektórzy kierowcy nawet w nich prowadzą. Tylko po co? Czyżby kolejny chory nakaz ZTMu?

08.12.2021 22:41

Info

08.12.2021 23:24

Mam na koncie. Więc wiem. Niektórzy mieli dzisiaj po południu. Nie będę cię obrażał jakimiś przezwiskami bo nie dam się zniżyć do twojego poziomu. Trzeba było zadzwonić nie rano a w południe ,to byś wiedział więcej, a tak powiedziała ci na odczepne.
    Radosław r4

08.12.2021 10:37

Po uzyskaniu tej informacji, wcale nie jestem zdziwiony. W tej firmie nic mnie już nie zdziwi. Premie prezesowskie tzw. roczne, będą wypłacane tylko tym kierowcą, którzy się nie zaszczepili!! Zrobili to zapewne dlatego, że niezaszczepionych jest mniej. Firma zrobi wszystko żeby zaoszczędzić!!

07.12.2021 10:54

Taki jeden z R-...

07.12.2021 16:40

Byla redukcja etatow i niestety do dzis juz wiem ze firma padla. Gdyby nie to napewno pracowalbym tam a nie tu
    R2

08.12.2021 07:11

A co to jest premia uznaniowa? Większość o niej słyszała ale nie widziała.

02.12.2021 16:57

Aaaaaa

06.12.2021 22:57

Nie zgodzę się z Toba. Ta dziewczyna chciała zrobić porządek po poprzednim planiscie. Tamten narobił takiego bałaganu, że teraz wszyscy cierpimy.
    ucho prezesa

06.12.2021 13:32

jak tam się pracuje na oddziałach po zmianach kadrowych? rachuba liczy dolary do wypłaty? czy Karpiówka będzie razem z wypłatą czy w wigilię znowu?
    Bobbb

06.12.2021 05:33

Witam chce zaczac prace na kierowce i putanie moje brzmi jak to wyglada z trasami trEba odrazu znac cY sie przyucza jakos ile lini sie robi Z gory dzieki za odp

05.12.2021 14:05

05.12.2021 18:08

Masz jakieś dowody na to. Czy to tylko twoje zdanie. Nie wiem czy wiesz ale takie oczernianie jest karane wyrokiem sądowym więc uważaj co piszesz o innych i zastanów się dwa razy
    Wypalenie zawodowe

03.12.2021 08:36

Ciągle czujesz się zmęczony, niezależnie od tego, ile śpisz. Stajesz się coraz bardziej cyniczny - w stosunku do swojej pracy, siebie samego i sytuacji na świecie. Jesteś niecierpliwy. Masz negatywne nastawienie do wszystkiego.Brakuje ci entuzjazmu i podekscytowania związanego z pracą. Często zapominasz o różnych rzeczach.Nie potrafisz zorganizować swojej pracy. Nawet małe decyzje wydają się całkowicie przytłaczające i niemożliwe do podjęcia. Czujesz, że nie potrafisz się zrelaksować, nawet podczas weekendu.Jakość twojej pracy spadła. Doświadczasz regularnych fizycznych objawów stresu, takich jak bóle głowy czy mdłości.
    Pap

04.12.2021 18:40

Kolego. Ja piszę o tym konkretnym przypadku i czasie. Też mi się zdarza być minus 20 parę i więcej jak są sztosy. Brygady przede mną tego dnia przyjeżdżały na 0 s ten kolega o którym piszę powiedział mi wprost że nie ma żadnych utrudnień a on jechał pomału żeby przyoszczędzić na paliwie. Także chłopie daruj sobie złośliwości.
    Spokojny

05.12.2021 17:49

Mój Kolega czasem jeździ wolniej niż przepisowo, nie chodzi o paliwa a zmęcznie, głównie 4 dnia jak 3 dni pod rząd ma zmiany 10+...
    Szkolenie

04.12.2021 13:09

Witam, czy obecnie kierowca ma obowiazek odnowic Swiadectwo Kwalifikacji Zawodowej pytam o szkolenie zawodowe te co 5 lat? Jest pandemia czy to nas usprawiedliwia i mozemy jezdzic na nieaktualnym?
    Slawek

03.12.2021 14:08

Prosze o info, jestem kierowca MPK KRAKÓW,jakie podwyżki wywalczyliście -etat i ajent)
    Ktoś

03.12.2021 14:31

Nie my wywalczyliśmy, tylko patologiczne zwiazki zawodowe mające układ z zarządem podpisały śmieszne porozumienie. Dwa lata temu zarząd mza podpisał porozumienie że corocznie będzie podwyższał pensje od stycznia o kwotę 200 zł. Na początku tego roku zamiast 200 dali 100. Teraz ówczesne porozumienie obejmuje 1500 zł jako wyrównanie za ten mijający rok, za te 100 zamiast 200, czyli 1500 to nie podwyżka tylko rekompensata. Dodatkowo owe porozumienie zawiera 300 zł podwyżki od stycznia 2022. Czyli tak naprawdę dostaniemy 100 złotych podwyżki od stycznia, ponieważ sprzed dwóch lat porozumienie gwarantowało podwyżkę 200 zł.
    Keanu Reeves R-1

01.12.2021 20:52

Solidarność ściągnęła sobie swojego solidarnościowego grafikowca bo pani (usunięte przez administratora)nie chciała robić grafikow tak jak oni chcieli. Jak sie okazalo ze ten ich grafikowiec zrobil im prace w swieta to nagle zmiana grafikow. Przeciez (usunięte przez administratora)musi przyjsc z wolnego a nie z grafiku. Po to byl im ich czlowiek. Z grafiku to przeciez mozemy pracowac my. Nam mozna zabrac swieta. Zwiazki to obłuda.

01.12.2021 20:55

Za tak dobrą kasę, jaką dostajecie co miesiąc to ja mogę jeździć w każdą niedzielę i święta, Jak wam nie wstyd, ciągle narzekacie ze mało zarabiacie. Mało to ja zarabiam bo mam 4.800 zł za ochronę na monitoringu i muszę wyrobić 190 godzin w miesiącu. To jest dopiero tyranie a nie tak jak wy nic nie robicie tylko sobie siedzicie i jeszcze płaczecie że wam mało i mało.
    Taki jeden z R-3

02.12.2021 15:36

Jak na R-3 mozna zostać dyspozytorem lub dostac sie do kancelarii lub na góre do rozliczania paliwa lub kart drogowych? Bo z tego co widze to zostaly tam wybrane osoby z nieduzym stażem w MZA i na R-3
    Dijon

01.12.2021 23:08

Praca w tej firmie to dramat. Pracuję 24, 25 i 26 na zmianę A i 31 na zmianę B. Kończę 0:16. Mam wrażenie, ze jestem dyskryminowany za to że nie mam jeszcze żony i dzieci
    Żona

02.12.2021 14:57

Wiesz, mój Mąż pracuje tu już 4 lata. Na ten staż tylko raz miał wolne 26go grudnia. A małe dzieci ma. Wolne mają pewnie tylko Ci co mają duży staż, znajomości.... Tak samo 31go miał tylko raz wolne. Tak samo z Wielkanocą...

Zostaw merytoryczną opinię o MZA