MZA

Social media

• Ciechanów

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

Rozmowa kwalifikacyjna do MZA

31.01.2022 09:17

Panowie co za test jest w MZA czy ktoś pamięta pytania Boję się najbardziej z Topografii bo ja nie z Warszawy.to czy w ogóle jest sens?

29.01.2022 13:35

Liczba nowych zakażeń koronawirusem w Warszawie (województwo mazowieckie) 29 stycznia wyniosła 2908 – podało Ministerstwo Zdrowia. Oznacza to, że w ciągu ostatniej doby w Warszawie było 16,21 nowych zakażeń Covid-19 w przeliczeniu na każde 10 tysięcy mieszkańców. Dla porównania, wskaźnik nowych zakażeń na każde 10 tysięcy mieszkańców dla całego kraju wyniósł dziś 13,48. Kiedy będą obowiązkowe testy w zakładach pracy?. Dlaczego pracodawcy zgłaszają sprzeciw?.
    Malina

25.01.2022 13:21

W MZA pracuje 5 lat . Dobra pensja , zawsze na czas . Socjal , ubrania , bilet ( też dla dzieci ) . U prywaciarzy tego nie uświadczysz . Nigdy nie wziąłem mniej niż 4000pln . Spokojnie można coś odłożyć . Ogólnie więcej plusów niż minusów . Polecam robotę . Pozdrawiam
    Sprawiedliwy

27.01.2022 11:51

Rzeczywiście, masz się czym chwalić. 2,5 godziny na sam dojazd i przyjazd z pracy, w której się pracuje nie raz po 11 godzin.
    Just

29.01.2022 09:55

Taaa jak od 5lat bierzesz 4000 to napisz ile nadgodzin masz w miesiącu, bo ja też prawie tyle robię i bez nadgodzin 4000 nie widzę

28.01.2022 07:23

Pap

28.01.2022 17:24

(usunięte przez administratora) Wchodzą tu ludzie którzy chcą się czegoś dowiedzieć i co widzą? Dramat. To nie jest idealna praca ani idealna firma ale do jasnej cholery....pracują tu fajni ludzie .... Zarobki są jakie są. Praca ciężka i przede wszystkim odpowiedzialna za umówmy się słabe pieniądze ale jak garstka takich(usunięte przez administratora)którzy przepracowali tu dzień czy dwa może deprecjonować pracę setek normalnych kierowców. Nie godzę się z tym.

27.01.2022 17:52

Miałem taki epizod że po woziłem w wawie busem km, bardzo szybko się zorientowałem ze robota jest bardzo odpowiedzialną i ryzykowna za te grosze które wypłacają. Teraz czasami podróżuje jako pasażer i oznajmiam wam kierownik że będę was(usunięte przez administratora)Będę tak miły dla was jak wy byliście dla mnie. Nie pozdrawiam.

20.01.2022 05:26

Najgorsza robota w jakiej pracowałem, stres, smród i bród. Za wszystko I wszystkich jesteś odpowiedzialny, zatrzymywanie się co 1 minute, od tego można zwariować.
    Stop tęczowym

20.01.2022 10:41

To prawda. Robota jest ciężka ale nie przeginaj z tymi stresami. Po prostu sporo godzin turlanki po mieście i za mało przerw. Stresu nie mam bo mam wywalone na to kogo wiozę i nie dyskutuję z nikim. Jak mam doła to alkohol pomaga i tyle. Są cięższe zajęcia niż praca w komunikacji.
    Lolek

27.01.2022 17:01

Niedługo to się zmieni. Już jest opracowywany system testowania na obecność substancji zakazanych. Jak znam życie i tą firmę to pewnie będzie trwało z pół roku i nie wiadomo co mądrego wymyślą.
    R4

27.01.2022 15:34

Dojazd do pracy zajmuje mi 2,3min autem. Wózek Warszawiaków dzielnie 2 lata a założyli mi blokadę. 3,700 - paliwo 500 i - 500 blokada

27.01.2022 07:19

antypolak

27.01.2022 10:36

Rozpisał się profesor wirusolog . Autobusów w Warszawie jest za dużo , przez większość czasu wożą głównie powietrze . Wychył się ze swojego polackiego zaścianka . Transport autobusowy powinien być ograniczany bo powoduje korki i zanieczyszczenie środowiska . Nacisk trzeba położyć na metro i tramwaje . Tylko w polsce trzymamy się busów jak pijany płota .

26.01.2022 19:38

26.01.2022 22:35

To nie wiesz że w pierwszym roku pracy twoje zarobki to 5700,00 zł co zgodnie z kalkulatorem wynagrodzenia powinieneś otrzymać na rękę 4106,86 zł zgłoś się do rachuby źle wynagrodzenie masz wyliczone.
    Kaźmirz

26.01.2022 14:11

Idę na rozmowę na pracę do mza..Czeka mnie jakiś test z 20 pytań.Vzy może ktoś wie co to za pytania?

26.01.2022 14:58

Kaźmierz zastanów się jeszcze dziesięć razy zanim w to (usunięte przez administratora) Dobrze Ci radzę, ja też byłem w tym miejscu gdzie ty jesteś teraz i nie słuchałem rad doświadczonych ludzi, w ten sposób straciłem 3 miesiące swojego bardzo cennego czasu który nie został odpowiednio doceniony, więc się szybciutko zwolniłem. Nie wspomnę o straconych nerwach i wstawania w środku nocy lub powrotu do domu też w środku nocy, a i największą atrakcją jest ganianie busa na popołudniowej zmianie gdzies na mieście, niezapomniane chwile.
    Śpiewający skowronek na kiero

26.01.2022 18:11

Wodociągi dobre były 10 lat temu - tylko MZA i robota pewna do emerytury a może i dłużej
    Sindbad

25.01.2022 21:32

Padłem na kolana ze śmiechu po pierwszej wypłacie. Dajcie sobie spokuj, 3800 zł to ja wydaje w ciągu 2 tygodni, olewam komunikację miejską za takie pieniądze,(usunięte przez administratora)
    Sindbad

25.01.2022 22:30

5700,chlopie takiej kasy to nikt tu na rękę nie wzioł, no chyba że wykręcił z 50 nadgodzin albo ty piszesz o kwocie brutto która wogole mnie nie interesuje, dla nas liczy się tylko netto na rękę. Narka

26.01.2022 08:17

Smiesz powiedzieć że spółka w ogłoszeniu o pracę podaje nieprawdziwe wynagrodzenie jakie można dostać ?.

22.01.2022 22:45

Raf

25.01.2022 09:32

Co za bzdury opowiadasz. Wszystko jest łatane ale nie zdarzyło się, żeby autobus nie wyjechał. Mało tego. Podstawiają samochody za prywaciarzy. Firma spokojnie sobie poradzi a ty żyjesz w jakiś oparach absurdu. Myślisz, że jesteś niezastąpiony? Zwolnij się a następnego ranka włącz TV i sprawdź czy jest info o problemach w warszawskiej komunikacji. Zastąpienie kierowcy komunikacji czy przewozów pracowniczych jest najłatwiejsze ze wszystkich kierowców zawodowych. Dadzą sobie radę bez ciebie więc śmiało możesz szukać lepiej płatnej roboty... o ile umiesz robić coś innego.

25.01.2022 10:02

Masz rację bardzo spokojnie po godz 20 na wybranych trasach autobusy kursują co 30 minut, nawet w swoich proroczych wizjach tego nie przewidziałem sądziłem że czas kursowania będzie co 20 minut.

24.01.2022 23:10

Raf

25.01.2022 07:33

Aż tak nie będzie, ale już wiadomo że w tym roku zarobki będą dużo niższe. Pomijając inflację zostaną mocno przycięte wszystkie premie. Planiści już są sprawdzani i rozliczani z efektywnego wykorzystywania możliwości pracowników. Ci którzy dorabiali z wolnego praktycznie mogą o tym zapomnieć. Część kierowców zapewne na wiosnę odejdzie ale masz rację, że zdecydowana większość zostanie. Robili symulacje (nie wiem na ile poprawnie) z której wynika że uzupełniając braki emerytami firma spokojnie sobie poradzi.

25.01.2022 08:09

Zapomialem o jednym praca na zlecenie jest niezgodna z przepisami praca spółka musi zmienić pracę na stosunek pracy a to generuje koszty i nie każdy emeryt może w zawodzie kierowcy autobusu "dorabiać".
    Wi(a)rus

23.01.2022 10:55

W dniu 19.01.2022 ukazało się Rozporządzenie Ministra Infrastruktury w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w komunikacji miejskiej oraz autobusowej komunikacji międzymiastowej. Bardzo ciekawy jest Rozdział 9. (usunięte przez administratora)
    Pytający

21.01.2022 09:56

W całej Polsce wprowadzają strefy buforowe w komunikacji a w Warszawie jak zawsze nic. Kierowców u nas mnóstwo na kwarantannie ale z t m nie interesuje to. Chyba niedługo sami pracownicy tej firmy z uprawnieniami będą oddelegowani do prowadzenia autobusów. Przywrócić w końcu strefy w Warszawie!
    R1-R1

21.01.2022 07:44

Witam wszystkich Czy będą wrescie prawdziwe podwyzki? Czy związki nadal o cos walczą? Czy nedzne 300 brutto to juz szczyt ich marzeń?
    Wojtek

20.01.2022 17:47

Witam! Chciałbym zapytać gdzie podziała się druga tura karpiowych przelewów? Jest 20-sty a kasy brak. Karpiowie było wypłacane 18-tego grudnia dla osób które wykorzystały urlop a co z reszta? Nie dość ze karpiowe w styczniu to jeszcze trudno przelać??!
    Kazik

20.01.2022 17:52

Co racja to racja tez nie dostałem. Jeśli było wypłacane 18 grudnia to powinno być 18 stycznia. Jak po równo to po równo. Tak naprawdę powinno być przelane 10 stycznia razem z wypłatą!!

18.01.2022 08:28

18.01.2022 14:58

Kwota zmniejszająca podatek to rozwiązanie funkcjonujące od lat. Jej zastosowanie powoduje, że część dochodu jest nieopodatkowana. W tym roku jest to dochód 30 000 zł, co wynika z zastosowania rocznej kwoty zmniejszającej podatek w wysokości 5100 zł (30 000 zł x 17 proc. – 5100 zł = 0 zł). Miesięcznie kwota zmniejszająca podatek wynosi 425 zł i taką kwotę potrąca pracodawca, jeżeli pracownik złożył mu (lub dopiero złoży) oświadczenie PIT-2. Natomiast ulga dla klasy średniej to całkiem inne rozwiązanie, wprowadzone dopiero w tym roku, by zrekompensować niektórym osobom brak możliwości odliczania składki zdrowotnej od podatku. Ulga przysługuje wyłącznie: pracownikom, służbom mundurowym oraz przedsiębiorcom prowadzącym działalność gospodarczą opodatkowaną według skali podatkowej. Pytanie: czy pracownicy MZA należą do grupy pracowników którym przysługuje ulga dla klasy średniej która została uwzględniona w rozliczeniu pracownika?

19.01.2022 11:58

Skoro masz minus do wypłaty jest to błąd rachuby przy naszym wynagrodzeniu powinieneś mieć 50 zł plus o ile złożyłeś PIT 2

16.01.2022 22:06

Witam, zamierzam startować na stanowisko kierowcy, jakie są realne zarobki brutto?

16.01.2022 22:38

Jeżeli pracujesz na dodatkach i przyjdziesz 3 razy z wolnego to zarobki mogą sięgać nawet 5700zł brutto

16.01.2022 01:02

Od soboty obowiązują nowe zasady pobierania zaliczek od pracowników na podatek dochodowy. Podkreślono, że zarabiający na umowie o pracę do 5 700 brutto zyskają na Polskim Ładzie, a zarabiający od 5 701 do 12 800 zł brutto nie stracą. (usunięte przez administratora)
    terefere

16.01.2022 20:43

Po pierwsze ty mój członku SKP, weź poprawkę na to że pensję za styczeń 2022 weźmiemy dopiero 10.02.2022 i wtedy dopiero zostanie pobrana zaliczka wedle Polskiego ładu. Zatem proszę weź nie pierxol

16.01.2022 20:50

Proszę nie ośmieszają się nowy system opodatkowania wszedł od 1 stycznia tego roku, nie ma znaczenia że w naszym przypadku jest to wynagrodzenie za grudzień zeszłego roku. Wynagrodzenie zostało wyliczone według nowego systemu tylko z błędem.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon

03.01.2022 18:15

YYY

15.01.2022 16:22

Tak powinno być! Dokumenty wozu nie powinny być wydane przed godziną rozpoczęcia pracy. A jeżeli już będą to powinno być to liczone jako nadgodziny

15.01.2022 18:13

Mogą ręce tobie opadać przepisy prawa są po to żeby je respektować. Zgodnie z wyrokiem SN czas przygotowania pracownika do pracy zalicza się do czasu pracy jeżeli przygotowanie do pracy wykonuje za jego wiedza i zgodą ( dyspozytor wydaje kartę drogowa wyraża zgodę na wcześniejsze przygotowanie się do pracy niż ustalony czas, w karcie drogowej jest podana godzina kiedy pracownik rozpoczął pracę ). Przyjmuje się że jeżeli pracownik nie wyraża sprzeciwu pracy w godzinach nadliczbowych wyraża zgodę na wykonanie jej. Tak samo to działa w drugą stronę jeżeli za wiedzą pracodawcy pracownik wykonuje pracę poza wyznaczonym czasem pracy i pracodawca nie wnosi sprzeciwu czas pracy ma obowiązek zaliczyć do pracy w godzinach nadliczbowych. Nie mamy wpływu na system wynagrodzenia ale mamy wpływ na przestrzeganie przez pracodawcę przepisów prawa.

14.01.2022 14:42

Abbe

15.01.2022 07:34

Juz sa. Po co panikujesz. Nie ma wyprawek przychodź fo pracy zgodnie z rezerwa z grafiku.

14.01.2022 20:48

Kuropatwa baz nogi

14.01.2022 21:47

Zrobisz największy błąd w swoim życiu jeśli odejdziesz z MZA . 4 fala już jest A niebawem będzie i 5 a nawet i 6 . Tu robota jest pewna , świątek , piątek i niedziela . Mam nadzieję a nawet jestem tego pewien że przemyślisz sprawę i zostaniesz z nami na kolejne lata a może i do emerytury .

11.01.2022 11:52

13.01.2022 20:53

Przecież w ogłoszeniu o pracę jest że średnie zarobki w pierwszym roku to 5700,00 zł, zgodnie z ogłoszeniem jesteśmy średnia klasa, (usunięte przez administratora)
    Xxx

13.01.2022 09:29

Tramwajarze mają ròwno 1000zł więcej do wypłaty od kierowców mza co wy na to szanowni związkowcy z solidarności?
    ?

12.01.2022 09:39

Jezeli inflacja 10% to ile powinno byc wyrownania do pensjii, pytam o wyrownanie a nie o podwyzke?

12.01.2022 11:23

Wyruwnasz sobie przychodząc z dnia wolnego. Nie wiesz że brakuje kierowców i każdy sposób jest dobry żeby zachęcić do pracy?
    Sprawiedliwy

12.01.2022 12:02

Przychodzenie z dnia wolnego nie jest żadnym wyrównaniem, tylko dodatkową harówką, za którą powinno się dostać dodatkowe pieniądze również powiększone o wskaźnik inflacji. Inaczej czuję się jakbym pracował za darmo, jeśli tylko dzięki nadgodzinom mogę zarabiać tyle, co przy normalnym nominale godzin przed wzrostem inflacji.

12.01.2022 02:44

12.01.2022 07:54

Ja to już rok temu pisałem że wypłata w komunikacji miejskiej to porażka. Dlatego olałem temat, tutaj to się zarabia taka kasę jak Portier w hotelu
    piotr.k

04.01.2022 12:56

cześć. ile godzin w miesiącu się robi?
    Piotr.k

04.01.2022 17:08

Ludzi brakuje wszędzie, tylko nikt nie chce płacić. Nie mam kat. D więc muszę wiedzieć wszystko a najważniejsze to ile za ile ???? 6 lat jeździłem w międzynarodówce, póki co starczy. No chyba że na miejscu nic sensownego nie znajdę to się wróci.
    Miroslaw

11.01.2022 22:12

Robi się do oporu. Więcej pracujesz większe ryzyko że coś złego przytrafia się, no.kolizja, baba potłucze kolana itp etc

11.01.2022 18:50

Gdzie jest reklamowane 5700,00 zł które kierowcy mieli zarabiać w pierwszym roku pracy ?. Jak widać z wyliczeń rachuby kierowca nie przysługuje ulga klasy średniej dla której minimalne wynagrodzenie to 5701 zł. Dlaczego pracowników nie uwzględniono miesięcznego odpisu wolnej kwoty od podatku,?

10.01.2022 22:54

Ktoś

11.01.2022 00:17

Przecież pisałem że tak niska podwyżka uderzy w firmę a nie w pracowników. Jest wolny rynek. Kto da więcej ten utrzyma ludzi u siebie a reszta odpadnie. Ludziom musi wystarczyć na życie i na rachunki bo inaczej będą szukać innej alternatywy, no ale zarząd wie lepiej. No dobra.
    Myśl

11.01.2022 05:14

Ponieważ tam są przyjezdni i mają hotel za grosze. Im zostaje więcej w kieszeni niż pracującym w mza po opłaceniu rachunków. To proste.
    R1

10.01.2022 11:24

Ja się pytam gdzie są wypłaty. Zawsze 10tego już byly
    Kiero

10.01.2022 13:07

To chyba jakieś żarty z tymi wypłatami. Obniżki pensji
    Robert

08.01.2022 07:58

Witam! Pytam się kiedy miasto Warszawa zacznie dbać o zdrowie i życie kierowców? Kiedy zostaniemy odgrodzeni od pasażerów? 70% osób nie respektuje noszenia maseczek nie jest to w żaden sposób sprawdzane przez żadne służby. A jak ktoś nie ma maseczki siada z przodu po czym kaszle jak stary traktor i kicha, smarcze. Ile potrwa jeszcze narażanie naszego zdrowia?

08.01.2022 22:25

To nie wiesz że osoby zaszczepione też się zarażają?. Jesteśmy na pierwszej linii osób przeznaczonych do zarażenia władze miasta, władze spółki nic nie wykonają w tym kierunku żeby zadbać o kierowców strategicznego miejsca pracy jakim jest komunikacja miejska, czekają na rozporządzenia, wytyczne czy inne instrumenty nakazu sami nie potrafią myśleć, kierowca nie musi być inteligentny musi dorównać władzy.

08.01.2022 22:07

I jak tam miłośnicy i małozaradni już do was dotarło jak was zrobili w bambuko z tą mini podwyżką?? Teraz to może 1 kiero na 30 jest gotów zastrajkować, reszta siedzi cicho by tylko nie podpaść kierownictwu, bo przecież można stracić tak wspaniałą pracę. Już nawet śmiać mi się nie chce z tego w jakich warunkach i za ile grosza pracujecie. Rozkłady są tak poukładane żebyście jeździli w kółko bez odpoczynku, a przepraszam 5 minut wam się należy, no racja czyli jest ok, super, można sobie porządnie odpocząć. E przecież nie jest źle, pozadna wypłata zawsze na czas, hahahaha. Pozdro dla kumatych mordeczek.

04.01.2022 21:07

ulga dla klasy średniej

05.01.2022 10:05

czyli składać to pismo czy nie? pracuje na najniższej stawce

05.01.2022 11:03

..... Gdybyś chciał dorobić wykonując inną pracę poza MZA musisz pilnować się widełek ulgi podatkowej dla klasy średniej i ulgę wykonać tylko w jednym miejscu pracy inaczej należny podatek będziesz musiał zwrócić.

01.01.2022 20:55

04.01.2022 22:08

Chłopie, co ty piszesz, czyściutko, bezstresowo, cieplutko. Hahaha, jesteś trolem który Zachwala zgniłe śmiwrdzace jajo. Stres w tej pracy jest bardzo duży, w starszych wozach jest chłodnią napewno nie ciepło, ogólnie fotele śmierdzą potem innych kierowców, wszystko klej się od brudu i ogólnie oddychanie powietrzem śmierdzącym z milionem bakterii przez kilkanaście godzin na dobę, to nie jest luksus ani coś zdrowego.
    Kura PSA

05.01.2022 08:24

Troszkę chyba przesadzasz - problem troszkę ogarnąć by móc pracować w komfortowych warunkach
    Info..

30.12.2021 11:13

Wykroczenie wysokość mandatu Przekroczenie dopuszczalnej prędkości o ponad 30 km/h nie mniej niż 800 zł Tamowanie ruchu lub utrudnianie ruchu przez prowadzącego pojazd mechaniczny od 500 zł Tamowanie ruchu lub utrudnianie ruchu (przez pieszego) do 500 złotych lub kara nagany Nieustąpienie pierwszeństwa pieszemu 1500 zł Niezatrzymanie pojazdu, by umożliwić przejście przez jezdnię osobie niepełnosprawnej 1500 zł Wyprzedzanie na przejściu dla pieszych 1500 zł Ignorowanie zakazu wyprzedzania nie mniej niż 1000 zł Naruszenie zakazu jazdy po chodniku lub przejściu dla pieszych 1500 zł Prowadzenie pojazdu mechanicznego pod wpływem alkoholu (lub innego podobnie działającego środka) nie mniej niż 2500 zł Niezachowanie należytej ostrożności lub spowodowanie zagrożenia przez sprawcę znajdującego się w stanie po użyciu alkoholu nie mniej niż 2500 zł Objeżdżanie opuszczonych zapór nie mniej niż 2000 zł lub areszt, lub kara ograniczenia wolności Wjazd na przejazd kolejowy, gdy brak możliwości zjazdu po drugiej stronie nie mniej niż 2000 zł Prowadzenie pojazdu na drodze publicznej, w strefie zamieszkania i strefie ruchu bez wymaganego uprawnienia nie mniej niż 1000 zł Prowadzenie pojazdu niedopuszczonego do ruchu nie mniej niż 1000 zł Niewskazanie, komu powierzono pojazd do kierowania w określonym czasie do 8000 zł

04.01.2022 03:03

..... Autobusy KM z przeznaczenia stosuje się w terenie zabudowanym tutaj jak sądzę nie masz obiekcji dozwolona prędkość jazdy autobusem KM wynosi 50 Km/h. W aglomeracji Warszawskiej jest tylko parę miejsc jazdy autobusem KM które nie zalicza się do terenu zabudowanego, nie będę ich wyliczał nie jest to tematem dyskusji. Sam stwierdziłeś że autobusy mogą poruszać się poza terenem zabudowanym z prędkością większa niż 50 km/h kiedy spełnia odpowiednie warunki techniczne, proszę wymień jakie to warunki techniczne muszą być spełnione?.

04.01.2022 04:20

.... Jednym z warunków technicznych jakie muszą spełniać autobusy żeby mogły poruszać się z prędkością do 100 km/h jest wyposażenie w pasy bezpieczeństwa dla pasażera. Autobusy KM nie muszą spełniać tego warunku ich przeznaczenie jest poruszanie się w aglomeracji miejskiej ( teren zabudowany ) gdzie dla wszelkiego rodzaju autobusów jest ograniczenie do 50 km/h. Z uwagi że autobusy KM nie spełniają warunków technicznych ustalonych dla autobusów mogących poruszać się do 100 km/h, bez względu na jakich drogach będzie poruszał się autobus KM jego dozwolona prędkość poruszania się z pasażerami wynosi 50km/h.

01.01.2022 21:45

Jak wam nie wstyd pracować w stolicy za takie grosze. Do tego w tak odpowiedzialnej i mega stresującej pracy.
    1500 zl

01.01.2022 15:01

Niezachowanie należytej ostrożności na drodze publicznej, w strefie zamieszkania lub strefie ruchu i spowodowanie zagrożenia bezpieczeństwa w ruchu drogowym, jeżeli następstwem było naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia przez kierującego pojazdem mechanicznym* Niezachowanie należytej ostrożności na drodze publicznej, w strefie zamieszkania lub strefie ruchu i spowodowanie zagrożenia bezpieczeństwa w ruchu drogowym, jeżeli następstwem było naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia przez uczestnika ruchu lub inną osobę znajdującą się na drodze, z wyjątkiem kierującego pojazdem mechanicznym (czyli np. rowerzystę, pieszego – red.) Jak rozumiec rozstroj zdrowia?

01.01.2022 16:23

Zgłoszenie się do lekarza osoby poszkodowanej i uzyskanie zwolnienia lekarskiego. 1500 zł dotyczy utraty zdrowa poniżej 7 dni więc możesz przypisać wszystko nawet bolący ząb.

01.01.2022 15:11

Kolizja = 15 pkt karnych i jedno przekroczenie prędkości i prawo jazdy .... wiadomo. Ciekawe kto będzie pracował w tej firmie.
    Grhkj

01.01.2022 15:30

Tak i ciągle załączające się alkomaty w czasie przerwy. Teraz nawet nie daje się zdżemnąć na chwile. Brawo zarząd!!! Wypadków z osłabienia czy przyśniecia ma nie być.

01.01.2022 15:57

Pracować będą ci, którzy umieją jeździć i nie popełniają wykroczeń. Reszta uda się do parabanków po kasę na mandat i ponowny egzamin. Nowy taryfikator zwiększy bezpieczeństwo i odcedzi szumowinę która nie umie jeździć.

Zostaw merytoryczną opinię o MZA