MZA

Social media

• Ciechanów

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

20.04.2022 22:35

Wszyscy dobrze wiecie że to jest masakra ale tylko nieliczni zdają sobie z tego sprawę i szybko rozwiązują umowy.

21.04.2022 10:56

Wybierz dowolny temat dotyczący pracy KM i możemy merytorycznie sprawdzić co sobą przedstawiasz
    Xxx

08.04.2022 08:19

Mza szuka 200 kierowców, takie są braki kadrowe .Może czas dać konkretną podwyżkę .
    aAa

20.04.2022 21:48

200 to chyba na samej Ostrobramskiej?

20.04.2022 23:52

Ile razy mam mówić sprawy finansowe to nie brożka kierowcy. Od tego jest władza miasta ona wie co zrobić by KM w Warszawie funkcjonowała .
    R1-R1

12.04.2022 09:00

Czy bylo wczorej spotkanie zwiazkow z miastem lub prezesem? Jakieś ustalenia? Ktoś cos wie? Kase dadzą?
    ZielonoBrody

18.04.2022 09:21

Po co się pytać. Wiadomo, że związki grają z pracodawcą w jedną grę przeciwko kierowcom. Jak się nie zmieni zarządu to nic się nie zmieni. Nic nie robią lulki palą. Jakoś inne związki coś osiągnęły w ostatnich latach.
    aAa

20.04.2022 21:50

1000zł podwyżki będzie jak inflacja będzie 22% wtedy wyjdziemy na 0 ale satysfakcja będzie większa i wrażenie pozytywne

06.04.2022 08:57

Warszawa poszukuje kierowców. Oferty płacowe jaki znajdziemy na stronie Urzędu Pracy : Arriva - od 24 PLN dodatkowo: premia motywacyjna i frekwencyjna (300zł), MICHALCZEWSKI - od 23 PLN MZA - od 4 900 PLN premia miesięczna (300 zł), MOBILIS - od 5 000 PLN Grodzisk - od 5 300 PLN + nagroda miesięczna - podane kwoty nie obejmują dodatków ustawowych które przysługują pracownikowi. Pytanie: Dlaczego pracodawcą zezwala się na portalach ogłoszeniowych podawania nieprawdziwych kwot jakie może pracownik otrzymać?
    ZielonoBrody

20.04.2022 18:46

Masz rację nie ma przepisu mówiącego o utracie zaufania do pracodawcy, za to można wnioskować o utratę zaufania do kierownika :)))

20.04.2022 21:07

Kierownik też jest pracownikiem, czyli temat nadal zamyka się " brak zaufania do pracownika". I tego właśnie nie rozumiem bez względu na zajmowane stanowisko jest się tylko pracownikiem, a każdy kto ma odrobinę władzy nad innych od razu tyran dla innych się robi.
    Benek

20.04.2022 20:49

A ja jutro idę z wolnego. A wy dalej siedźcie i narzekajcie, że za mało zarabiacie. Jak się nie chce pracować to się chociaż nie dziwcie
    Patoweryfikator

20.04.2022 09:33

Kiedy podwyżka ? Kiedy konkretnie ja się pytam ?

20.04.2022 10:21

Sprawami wynagrodzenia nie zajmujemy się od tego jest zarząd spółki tam kieruj pytanie.
    Patoweryfikator

20.04.2022 13:55

Dobrze Aaaa posłucham się Ciebie bo jesteś tu najmądrzejszy i więcej o to pytać nie będę. Do Ciebie się zgłoszę hak nie będę miał na jedzenie i picie .
    SCAT 6

19.04.2022 15:28

Deznadzjiejnie najgorsza praca na świecie
    Barto truck

18.04.2022 13:56

Siema drodzy Panowie o panie kierowcy jutro idę się zatrudnić w firmie jestem z małej wsi pod Wawą powie kto ile zarobić u was można

13.04.2022 20:44

Woźnica

14.04.2022 14:48

Dlatego cały czas chodzę w maseczce
    Prawda boli

17.04.2022 23:55

Każdy myślący stąd odchodzi. Na magazynie z uprawnieniami na wózki widłowe zarobisz 5 tys. na rękę przy nominale. Bez stresu, bez ludzi ciągle narzekających.
    Zdzisław

17.04.2022 16:39

Pracowałem jako szofer, mała kasa,duży stres i nic po za tym. Teraz jestem murarzem 6 mam z przodu. Jest fajno, mamy grilla robimy sobie mięsko, łyknąć na przerwie można i przy 128 cegłę. Się żyje...Robota pod domem bo obok mnie budujemy osiedle
    IOgnac

17.04.2022 21:55

Skoro przerasta cię praca kierowcy autobusu miejskiego to poszukaj czegoś łatwiejszego. Cieć na parkingu lub konserwator powierzchni płaskich. Tam może sobie dasz radę nieu daczniku.

15.04.2022 22:32

Nigdy wcześniej nie pracowałem za tak małe pieniądze z tak dużą odpowiedzialnością i stresem. Tylkl do końca tego miesiąca i się zrywam z tego badziewia.
    Jaś. F

17.04.2022 15:53

Popieram

07.04.2022 16:23

Kasztan bez liści

16.04.2022 21:06

A kto Ci karze odbierać ?

17.04.2022 08:33

To nie wiesz że sprawy pracy załatwia się w godzinach pracy?. I to do tyczy obu stron.
    Stop tęczowym

15.04.2022 12:04

Szczęśliwych Świąt Wielkanocnych zmartwchwstania Pana Jezusa I pokonania roSSian na Ukraine

16.04.2022 11:10

Robert

02.11.2021 14:51

Z dniem 1 listopada dostałem 300 brutto podwyżki i jestem już na najwyższej stawce 5300 + 300 premii +dodatki regulaminowe ,a dodam, że pracuje dopiero 6 lat i 5 miesięcy. Można??? Odpowiadam można tylko trzeba chcieć:) Teraz czekam na podwyżkę od zakładu pracy które wywalczą kochane związki

10.04.2022 14:02

Zapomniałeś o stawce 5600+300 premi do roboty

15.04.2022 11:14

Robert a ja po 2 latach pracy zarabiam tyle co ty po 6 latach i mam co rok wypłacaną czternastą pensie. Można, można trolu, hahahaha

14.04.2022 01:22

15.04.2022 06:54

Woźnica

15.04.2022 08:35

Za darmo to ty 30 lat pracujesz w MZA

13.04.2022 20:48

Olałem te zajęcie po 1 miesiącu i pierwszej wypłacie. To jest chore żeby w tak odpowiedzialnej pracy zarabiać tyle co Portier.
    Becia

13.04.2022 15:58

Myslalam ze kierowca KM w stolicy zarabia z 8 tys. a tu mza placi tylko 6300 brutto, czy mozna zarobic wiecej?

13.04.2022 17:15

Uważam że na Warszawę tę 3800 zł za miesiąc tyrania w Świątek, piątek i niedzielę, nocne wstawanie i powroty, praca w ciągłym dużym stresie to spora kwota, można dostatnio żyć I jeszcze odłożyć że 3 tysiące miesięcznie. Hahahaha, Pozdro dla kumatych i myślących.

13.04.2022 17:27

1100 w ta czy tamtą to nie różnica liczy się prestiż

12.04.2022 20:55

aaaaa

13.04.2022 10:37

powiedz ile na początek zarabia kierowca..? chcę się zatrudnić..chodzi do ręki..

11.04.2022 13:05

Cześć chłopaki i dziewczyny. Ile wy teraz zarabiacie za nominał? Pytam z ciekawości bo ja odkąd się zwolniłem z komunikacji miejskie to z 6 tysia miesięcznie nie schodzę, codziennie w domu, robota max do 8 godz ale często mniej. Głowa mnie już nie boli od tego ciągłego kręcenia się w kółko i naciskania czterysta razy przycisku. Pozdrawiam serdecznie nieudaczników.
    Uuu

12.04.2022 18:22

Marna prowokacja
    al

09.04.2022 14:27

Dzień dobry, czy wypowiadające, spierające się osoby to pracownicy MZA ? Jeżeli tak, to warto zastanowić się czy usługi tej spółki są bezpieczne.
    Typowy wyborca

12.04.2022 07:25

Do czasu tak. Jakoś jeszcze nie słychać o spektakularnych wypadkach z udziałem pojazdów MZA, czego nie można powiedzieć o innych przewoźnikach.

12.04.2022 07:58

To mają być spektakularne wypadki żeby coś się zmieniło?. Przecież nasze wpisy mają zapobiec takim wypadkom. Piętnujemy każdy przejaw łamania praw pracowniczych, każdy przejaw nadużywania stanowiska. Od dawna nic nie piszemy o wynagrodzeniu który to temat zakrywał prawdziwe bolączki KM. Obojętne który to był by przewoźnik kierowcy wykonują taka samą pracę w takich samych warunkach, brak dostępu do bieżącej wody, brak pomieszczeń higeniczno-sanitarnych, brak możliwości wykonania przerwy poza stanowiskiem pracy, brak kontroli rzeczywistego czasu pracy i czasu jazdy, brak kontroli rzeczywistego stanu technicznego autobusów. KM jest w opłakanym stanie 70% autobusów posiada przebieg ponad 700 tys km i powinna już dawno być wymieniona. Z tym na codzien ma doczynienia kierowca i pasażer, kierowca zdaje sobie z tego wszystkiego sprawę pasażer już nie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon

30.03.2022 00:36

Związki nieoficjalnie potwierdzają podwyżkę od 1 lipca. MZA brakuje 25% stanu a konkurencja już ma lepsze stawki. Ma tego być UWAGA!!! 300 zł brutto. Troszkę żenujące. Mając układ z pompiarzem w 3 dni masz więcej i to zwolnionego od podatku. (usunięte przez administratora)

02.04.2022 20:28

Obecnie w Warszawie Grodzisk oferuje 5300
    R1-r1

11.04.2022 13:14

I co bylo dzisiej to spotkanie z miastem?? Sa efekty??

11.04.2022 01:33

W wyniku kolejnych zmian podatkowych mamy kolejną podwyżkę od 1 lipca i to nie za sprawą spolki Wynagrodzenie miesięczne brutto: 5 000 PLN Wynagrodzenie netto do końca 2021: 3 613,19 zł Wynagrodzenie netto obecnie 3 660,19 zł Wynagrodzenie netto po zmianach od 1 lipca 2022 r.: 3 738,19 zł

09.04.2022 16:34

10.04.2022 19:53

Wszyscy którzy się nie zastosowali do polecenia 1 min oraz sygnał dźwiękowy mogą się pożegnać z 300 zł premią
    Hhhh

10.04.2022 21:18

W (usunięte przez administratora) mam tę premie. Niech mi tylko z mojej premii zabiorą 1 grosik z tego tytułu to spotkamy się w sądzie. kodeks ruchu drogowego zabrania używania bez potrzeby sygnały dźwiękowego i tamowania utrudniania ruchu ( a takim czymś było by zatrzymanie się gdziekolwiek i trąbienie)... I dlaczego? Bo wczoraj jakiś pájac premierzyna chciał się przypodobać dziadydze Kacyńskiemu. To co się dzieje obecnie w Polsce ( te wszystkie miesiączki smoleńskie, gloryfikowanie tego jako święta narodowego) to już jest chore.

10.04.2022 09:36

Cechy złego szefa: nadmiernie unika lub stwarza konflikty, podpisuje się pod sukcesami, a za błędy obwinia innych, nie uwzględnia ścieżek kariery ani celów swoich pracowników, nagradza tych, którzy wspierają jego złe zachowania, zastrasza współpracowników, tworzy toksyczne i wrogie środowisko, a także wykorzystuje swoją pozycję do wykorzystywania (również seksualnego) podwładnych.
    Dieta

07.04.2022 13:58

Idzie drożyzna, jakiej dawno nie było. Ceny w hurcie już zwariowały. Tylko od początku roku wieprzowina zdrożała o 30, a makaron o 40 proc. Jeszcze gorzej jest w przypadku mięsa drobiowego czy oleju. To wszystko ceny hurtowe, po jakich zaopatrują się sklepy. Dane zebrane przez Polską Organizację Handlu i Dystrybucji wskazują, że ceny dawno tak szybko nie rosły.

06.04.2022 21:26

Dla odmiany napisze wam że jestem bardzo zadowolony z tej pracy szczególnie z lini gdzie nie ma bieżącej wody oraz uwielbiam jedzcic na liniach na których przerwy są bardzo krótkie. Kasa jest spoko i atmosfera iście rodzinna, polecam wszystkim. Bajo, jajo miłośniczki, zakochańce km.
    ROZWOD

06.04.2022 14:08

Kobita chce rozwodu, mowi ze ja i dzieci (usunięte przez administratora) i nie przynosze do domu pieniedzy, skoro pracodawca placi 6300 brutto juz w pierwszym roku pracy. Ja po kilku latach pokazuje jej tylko 3700 netto. Chce pisac pismo do zarzadu.

30.03.2022 18:57

05.04.2022 13:43

Co to prestiż? Jak wyceniona jest wartość ego i gdzie można ją na kasę wymienić ?
    Staszek

05.04.2022 15:18

A są tu tacy którzy wręcz piszczą z radości że mogą powozić swoim 18 metrowym szczęściem i im nawet na pl. Trzech krzyży nie przeszkadza że nie ma toalety. Jestescie cudowni, hahahaha

05.04.2022 11:28

Dlaczego na stronach UP spółka podaj prawdziwe dane a na portalach tego nie robi ?"od 4 900 PLN premia miesięczna (300 zł), premia roczna, specjalny dodatek świąt. i inne dodatki wynikające z regulaminu wynagradzania, ZFŚS, bilet komunikacji miejskiej,grupowe ubezpieczenie na życie z opieką med"

05.04.2022 00:49

05.04.2022 09:11

04.04.2022 07:49

Ja wybrałem z pełną świadomością zarobki o 400zl mniejsze ale bez żadnego stresu i bez pracy w dni świąteczne itp, bez wstawania do pracy w środku nocy lub powrotu z niej w środku nocy. Zdrowie jest najważniejsze.

04.04.2022 11:13

Paweł

03.04.2022 21:20

6300 brutto na początku?! Pracuje 15 lat i 6000 brutto nie mam. MZA kłamie!!! Tak sobie wyrabia markę niby prestiżowa firma a w rzeczywistości dziady, którzy okradają swoich pracowników regulaminem wynagradzania. Brawo!!!

04.04.2022 02:36

Mówiłem żeby dać znaczącą podwyżkę bo inaczej będą płakać na brak pracowników. No ale jak na dyrektora utrzymania powołuje się GD który nie mógł sobie poradzić na oddziale to o czym my rozmawiamy.

04.04.2022 09:56

Przecież to są chorzy ludzie poświadczają niezgodność z przepisami że zgodne jest ich już nawet leczyć się nie da tylko litować się trzeba nad nimi.

30.03.2022 11:54

02.04.2022 09:33

Jak to o co proponują place poniżej najniższego minimalnego wynagrodzenia które wynosi 3010,00 zł brutto
    Xxx

03.04.2022 09:27

On podaję tygodniówki

02.04.2022 13:49

Niekwestionowany lider w wyścigu o pracownika "Kierowca autobusu kat. D - regularne linie międzynarodowe 10 000 - 12 000 zł/mies. brutto"

02.04.2022 11:40

Jak podają ogłoszenia o pracę MZA poszukuje 100 kierowców oferując zarobki 6300,00 zł brutto ( pomijam fakt że to kwota nie realna do zarobienia w nominalnym czasie pracy), z ogłoszenia wynika że krakuje 3,8% kierowców ogólnego zatrudnienia. Pytanie: Jak duże % muszą być wakaty żeby miasto uznało że jest kryzys w KM ?

31.03.2022 23:43

01.04.2022 12:33

Kogo chcesz poznać oryginał czy klony?
    uuu

01.04.2022 17:59

Pozdrawiam, po tobie będą następne 5 osób. (a może równolegle?)

31.03.2022 10:24

Dla mnie to super robota, śmierdzący fotel, brudny i klejący. I to wszystko za spora kasę. Poprostu bajeczka, oddychasz sobie cudnym swierzym powietrzem. Praca w bardzo dogodnych godzinach. Polecam wszystkim i ta kasa, ostatnio mi wpadło 3886 zł.

30.03.2022 13:34

Luxusy

30.03.2022 18:59

Ja zarobiłem w poprzednim miesiącu za nominał 3646 zł, zabrali mi cała premie ze rowerki przewozilem, ktoś mnie podkablował.

30.03.2022 22:30

A mi nie przeszkadza że zarabiam 3,800 zł miesięcznie. Cieszę się że mogę prowadzić swoje kochane szczęście i wspaniałych, sympatycznych pasażerów przewozić po warszawskich ulicach. Mógłbym nawet zarabiać 2500zł i prowadzić autobus przez 12 godzin tylko z jedną przerwa 15 minutową. Kocham komunikację miejską, ten zapach, tą wolność w decydowaniu czy pojadę w prawo cy w lewo i to że mogę sobie w pracy pospać ze 3 godziny.

30.03.2022 07:35

Jarecki

30.03.2022 09:07

Tzn myślałem że za takie (usunięte przez administratora)w nie normalnych godz pracy białego człowieka i za bardzo duży stres oraz odpowiedźialność jaka ciąży na kierowcy autobusu zarobię ponad 6 tys, a zarobiłem 3. 870 zł. To jest poprostu śmieszne Renato, jak można godzić się na takie drobne w tej pracy. Dlatego olałem temat po 1 miesiąc

24.03.2022 17:36

30.03.2022 01:01

Ile razy mam pisać spółka podaje w ogłoszeniu ile pracownik chciał by zarabiać a nie ile płaci.

Zostaw merytoryczną opinię o MZA