MZA

Social media

• Ciechanów

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

07.07.2022 16:01

Stopy procentowe w górę W przypadku kredytu z trzydziestoletnim okresem spłaty, marżą 2,00 proc. i początkową wartością 300 000 zł, mowa o wzroście równej raty z poziomu 1141 zł (jeszcze na początku października 2021 r.) do 2633 zł (w wariancie, że WIBOR 3M rośnie dalej).

07.07.2022 19:18

Aaaa poza firmą
    Raf

07.07.2022 20:00

Dlatego ja kupuję wszystko za gotówkę. Kredyty mnie nie interesują.
    kierowca r6

07.07.2022 17:05

Łatwiej jest zmienić pracę od dziś mniej niż 6tys nie starczy na życie
    Kaczmar

07.07.2022 13:27

Sytuacja naszej firmy jest obecnie bardzo ciężka. Z powodu inflacji znacząco wzrosły koszty. Chociażby samego paliwa. Nie powinniście w tej sytuacji nawet myśleć o jakimkolwiek strajku
    Kierowca

07.07.2022 14:46

Nie wiem na co wy przejadacie te pieniądze. Mi zawsze na wszystko starcza i jeszcze mogę sobie trochę odłożyć
    Max Verstappen

07.07.2022 15:40

O jakim Wy strajku mowicie? Zeby do niego doszlo trzeba przeprowadzic referendum, a wnim wiekszosc opowie sie ZA, przeciwko beda tylko milosnicy, ktorzy zywia sie szczesciem jakie ich spotkalo w postaci prowadzenia 18 metrow. Jak przyjdzie co do czego, to wiekszosc przyjdzie grzecznie 1h przed meldunkiem, posadzi cztery litery w brudnym, zapierdzialym fotelu i bedzie robilo swoje, a tlumaczeniem bedzie ja mam horom curke, a ja mam kredyt w parabanku itd itp. Wy sie nadajecie do pchania karuzeli albo co najwyzej do tarcia chrzanu i Spolka o tym wie i ZZ tez, tylko robia szum, zeby pozniej nie bylo, ze nic nie robia, a robia ze smiechu pod siebie z platnikow ktorzy wplacaja skladki na ich konto.

07.07.2022 08:41

Info Z powodu nadmiernego udzielania się na stroje moje urządzenia zostały zablokowane przez administratora strony do czasu usunięcia niedogodności udzielanie się zostaje ograniczone.

07.07.2022 08:22

Info Z powodu mojego nadmiernego udzielania się na forum moje urządzenia zostały zablokowane przez administratora forum z uwagi na powstałe zdarzenie moja działalność zostaje zakończona do czasu odblokowania urządzeń.

06.07.2022 13:21

Napięta sytuacja w Miejskich Zakładach Autobusowych. Strajkiem grozi połowa działających tu związków zawodowych. Prezes spółki Jan Kuźmiński mówi o "tragicznej sytuacji paliwowej" i możliwości utraty płynności finansowej, jeśli żądania płacowe będą wygórowane. Więcej w GW

06.07.2022 22:15

Aaaa poza firmą i poza normalnością
    Jerzy

06.07.2022 23:30

Ja mogę pracować nawet bez żadnych przerw, praca lekka i przyjemna, bezstresową, siedzisz sobie przez 10 godzin i nic nie robisz. Czego chcieć więcej i jeszcze zapłacą całe 3800zł, bajlando jak dla mnie. Chleba i ziemniaków naakupie na cały miesiąc, jest cudownie polecam wszystkim

05.07.2022 23:45

Jak widać spółka dba o swój wizerunek NA LINSCH NIE EKSPEDYTOWANYCH pozbawia pracownika dostępu do wody bierzacej oraz pitnej.
    AntySmog

06.07.2022 19:22

Po co ci woda pitną? Pij ropę, masz jej dużo!! No chyba że jeździsz elektrykiem lub gazowcem. Podobno picie ropy odrobacza bardzo dobrze. Wiem to od lekarza
    Napalony z pośredniaka

06.07.2022 17:52

Nie rozumiem tych osób które wieszają cały czas psy na firmie? Ja jestem bardzo zadowolony, udało mi się zrobić prawko w gratisie, mam zapewniona pracę i to bardzo dobrze płatna, wcześniej pracowałem jako Portier zarabiałem 3600 zł za 178 godz, teraz zarabiam tyle samo ale przynajmniej nie nudzę się jak mops.
    Ważne Info

06.07.2022 10:00

A wiecie, że nasz kochany Aaaa jeszcze nigdy nie użył zwrotu "MZA" lub "Miejskie Zakłady Autobusowe", tylko zawsze "spółka"? Chce być cwany nasz łobuziak :), w razie "W" to on przecież o MZA nie pisze, tylko o jakiejś spółce

06.07.2022 12:38

Aaaa poza firmą i spółką
    Gupek

06.07.2022 14:11

MZA Miłosz Zenon Andruszek i wszystko w temacie.
    Ghvbvb

06.07.2022 14:00

Módl się fałszywy zdradziecki ryju bo jak MY POALCY wyjdziemy na ulicę to z ciebie gnido ruda zostanie plama Wezwania do obalenia lagalnej wladzy sa w Polsce, jak i w wielu innych panstwach, karalne, i to nie tylko grzywna. Tusek chyba powoli traci kontrole nad samym soba. Jest niebezpieczny bo staje sie czynnym wrogiem pokoju spolecznego. Trzeba go jakos trwale uspokoic.

05.07.2022 22:09

Na każdej zajezdni powinny funkcjonować stołówki przyzakładowe aby można było kupić pożądny obiad z dwóch dań za 5 zł. Należy nam się to, tym bardziej iż zarabia się marne grosze.
    Wielbiciel barów mlecznych6

06.07.2022 10:02

Masz rację ale fajnie by było jakby taki obiad z 2 dań kosztował symboliczną złotóweczkę
    Wielki mały Szu

06.07.2022 11:33

Zapomniałeś o kompocie
    Rafał

06.07.2022 10:11

Nie ma kasy na podwyżki bo kasa jest wyrzucana w błoto na rozmaite zachcianki szeryfa miasta stołecznego. Lekką ręką 20 baniek polskich złotych w centrum miasta na plac wylany z betonu z kilkoma kikutami drzew, które to upieką się tam od gorąca. Wszystko bardzo istotne i przemyślane do samego końca jak mega kładka pieszo-rowerowa. Istny tip top.

01.07.2022 14:32

W ostatnich dniach, z uwagi na występujące w naszym kraju upały Główny Inspektor Pracy zwróciła się do pracodawców o respektowanie prawa pracowników do bezpiecznych i higienicznych warunków pracy oraz podjęcie niezbędnych działań mających na celu złagodzenie skutków narażenia pracowników na wysokie temperatury i upały. Pracodawca powinien zapewnić pracownikom nieodpłatnie zimne napoje, gdy temperatura na stanowiskach pracy przekracza 28 stopni C, a na otwartej przestrzeni 25 stopni C. Napoje powinny być dostępne stale, w ilości zaspokajającej potrzeby zatrudnionych. Wiem wiem nie dotyczy to kierowców MZA
    Hamster

05.07.2022 21:41

Na wstępie powiem od razu że obecne rozwiązanie osobiście mi pasuje, nie jestem jego przeciwnikiem. Uważam że tamta woda (w plastikach) była niezdatna do picia, no ale do rzeczy. Nie porównuj TVN do MZA bo to ta sama opcja polityczna i TVN tak ustawi rozmowę i tak dobierze rozmówców że wiadomo. Jeśli chodzi o te kabiny klimatyzowane to proszę odpuść bo w wielu lepiej by było, gdyby ich nie było. Zresztą spytaj ludzi jak oceniają klimatyzację w autobusach.

05.07.2022 23:37

Skoro masz pisać głupoty to lepiej nic nie pisz. Zapraszam do zapoznania się lektury od jakiej temperatury na zewnątrz posiada obowiązek pracodawca dostarczyć wodę w ilościach nieograniczonych bez względu czy pracownik wykonuje pracę w pomieszczeniu klimatyzowanym. Zapraszam też to jazdy autobusem jako pasażer przez 8 godzin w autobusie bez dostępu do wody wtedy szybko zdanie zmieniłesz. Nie zakładam że jesteś kierowcą byś takich głupot nie pisał.
    Piotr

05.07.2022 15:48

Albo placa albo zapraszam PREZESA i Dyrekcję ZA kółko,nikt ZA pół darmo nie będzie pracował.Zlozylem wymówienie ALBO dają kasę ALBO zegnam.Zapraszam Pana Prezydenta Warszawy i jego wierchuszkę i ekipę z zarządu spółek,dorobicie wam zawsze mało.

05.07.2022 15:00

05.07.2022 15:39

Jeżeli szukasz kasy nie polecam tej pracy

05.07.2022 01:04

Przykład jak spółka ustanawia własne prawa. Zgodnie z Wyrokiem Sądu Najwyższego I PK 128/06, OSNP 2007/23–24/346 zgłoszenie urlopu na żądanie powinno nastąpić przed godziną rozpoczęcia pracy zgodnie z harmonogramem czasu pracy. Ale spółka ma własne prawo urlop na żądanie trzeba zgłosić 24 godziny wcześniej. Jeżeli szukasz kasy nie polecam tej pracy
    Komar myśliciel

04.07.2022 21:19

Waszka bez oka nie ma nie tylko oka, ale też mózgu

04.07.2022 13:57

Przyznaję się wszystkim forumowiczom że oko mam zarówno lewe jak i prawe, ale czekoladowe oko mnie boli bo Aaaa dorwał mnie poza firmą i swoją rurką zatkał mi owe oko. Obiecuję że już więcej nie będę pisał tutaj swoich głupot a jak napiszę to proszę aby każdy forumowicz uważał mnie za złamanego wuja. Pozdrawiam Was kochani.
    Romek

03.07.2022 19:48

Jestem zmęczony tymi obietnicami związkowymi. Tym że związki walczą o nas itp... Czekam na konkrety do końca lipca.

03.07.2022 21:24

Jeżeli chcesz zarobić kasę nie polecam tej pracy.
    DoktorStalowa

04.07.2022 10:39

Osoba Waszka za ten ciągły spam i zmiany w osobowości proszona jest do psychiatry na ul. Sobieskiego. Zapraszam. Żółte kwity czekają po pozytywnej diagnozie podstawy psychicznej.
    Привет

03.07.2022 19:19

Jestem Ukraince, starałem się o zatrudnienie u was, ale jak się dowiedziałem że zarobię około 3,900 zł i będę pracował w nocy, święta itp, jakieś zmiany na mieście, że będę może miał premie jak nikt Skargi nie napisze. Komedia to jest czy wy naprawdę to robicie za takie grosze???

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon

03.07.2022 00:41

Śmiech mnie ogarnia, jak mi kuzyn powiedział za jaką wypłatę pracuje w Warszawie. Pięknie dajecie się pukać w dziurkę. Bydgoszcz was wyjaśni, jakimi miekimi batonami jesteście.
    Daniel

02.07.2022 09:04

ZAPLECZE JAK TRAMWAJE ....MY CHCEMY TYLKO INFLACYJNA W/GUS.....NIKT NIE CHCE WIECEJ ZARABIAC .....O TYLE WZROSLO ...O TYLE PONOSCIE PROSTE....INACZEJ TRAMWAJE STOP.....TO SAMO POWINNO BYC W MZA....

02.07.2022 21:56

Zgadzam się z tobą tylko mało płacą Jeżeli chcesz zarobić kasę nie polecam tej pracy.

02.07.2022 23:08

Aaaa poza firmą i nie poleca tej pracy
    Ram

01.07.2022 09:07

W tej wsi się nie da pracować. Chciałem się zdżemnąć chwilkę chociaż na pętli, upał wiadomo człowiek zmęczony, ale niestety przychodzi ci taki jeden i pada pytanie za ile Pan ruszą. Ręce opadają. Nie winie tutaj tego człowieka ale władze tej miejscowości 'ala miasta' za to że nie udostępniły nam kierowcom możliwości izolacji od pasażerów, chociażby na pętli. I oni chcą mieć ludzi. A wypadek w Ząbkach z jakiego powodu był....
    heheszek

01.07.2022 18:21

Udostępniła, na spoczynek o którym mówisz możesz udać się do tojtoja, będzie Ci ciepło i spokojnie
    Ram

02.07.2022 16:31

Tak, udam się ale na wieczny spoczynek jak przysne za kierownicą
    Pozdro

02.07.2022 14:40

W tej gazetce mza zadano pyta ie kierowcy co go spotkało najlepszego w tej pracy, odpowiedział że przeszeregowanie, a ja sam sobie też zadałem to pytanie i też szybko przyszła odpowiedź tj. złożenie wypowiedzenia było najlepszym co mogło mnie tu spotkać.

02.07.2022 00:50

SolidarnyPL z UA

02.07.2022 07:45

Trzeba im pomagać co by się nie działo, chyba nie chcecie mieć tutaj tego samego co oni tam mają? Trzeba pomagać im finansowo a jak nie to chociaż w formie zbiórek rzeczowych, taka pomoc dużo nas nie kosztuje a im niekiedy ratuje życie.
    Trędowaty

02.07.2022 13:25

Ale wy jesteście ciapki życiowe, Rosja, Ukraina, Polska oraz Niemcy od zawsze były i są razem. Wszystkie wojny były ukartowane, Hitler za bardzo odleciał przez mefedron i nie spodziewał się że jego wojsko będzie się go słuchać

30.06.2022 14:36

Ja jestem bardzo zadowolony z pracy, kasa jest dobra, atmosfera w pracy rewelacyjna, bez stresu, godziny pracy też rewelacyjne, a to że zarabiam 3,800zl, no cóż mi wystarczy. Mieszkam z mamą ona ma spora rentę, nie szukam żony ponieważ już zrezygnowało że mnie kilka dziewczyn które poznałem. Gdy że mną zamieszkały to stwierdzały iż jestem nieppradny życiowo, mówiły na mnie ciapek życiowy. Nie wiem co miały na myśli.

02.07.2022 12:00

Może i tak, bo w mza mają 35 brutto i cały katalog kar za przewinienia, a w mobim pewnie luz blues

02.07.2022 12:29

Jeżeli chcesz zarobić kasę nie polecam tej pracy

01.07.2022 06:55

Kon

01.07.2022 10:02

Proba wyrownania 350 brutto to do inflacji 15 % jaka podwyzka.
    terefere

02.07.2022 10:40

Te Staszek ty chyba jesteś niepełnosprawny matematycznie ile to jest 15,6% z 4800,00 brutto. Według Ciebie to 350? Niestety z % miałeś pałę, a twoje znawstwo rozpoczyna się kończy na 38%

01.07.2022 19:13

I cyk kolejna skarga napisana za przewożenie dwóch (usunięte przez administratora)z rowerkami na jednym miejscu dla wózka. Słyszałem że sporo zarabiacie, więc zapewne dla kierowcy nie będzie problemu gdy kilkanaście złoty nie dostanie z premii??

01.07.2022 17:33

Inflacja 15,4% czyli podwyżki powinny wynosić około 800 zł
    Kaczmar

01.07.2022 17:08

Tomek to najlepszy kierowca w całym MZA!

01.07.2022 13:37

Jeśli już piszemy o podwyżkach, to najpierw proszę dać coś od siebie i pokazać firmie jak dobrym jedt się pracownikiem. Tzn, zacznijcie odbieract Tel gdy dzwoni planista z zamiana dnia, zacznijcie pracować z wolnego i róbcie to najlepiej jak potraficie. Może wtedy dostaniecie 50 zł brutto.

01.07.2022 14:26

Od siebie to mogę dać wypowiedzenie z pracy jak 6 tys nie dostanę
    szambelan czajka

01.07.2022 10:53

Pisalem o nadchodzacym upadku komunikacji zbiorowej sa pierwsze jaskolki z naszego podworka ale to narazie pudrowanie trupa ktory jeszcze sie rusza ostatnimi skurczami miesni Wrocław nie ma pieniędzy. Będzie mniej autobusów i tramwajów? Sutryk radzi mieszkańcom: Wyhamować z oczekiwaniami

01.07.2022 11:54

Zadać trzeba pytanie: Czy komunikacja miejska nie jest utrzymywana z podatków i na co idzie kasa która powinna być przeznaczona na komunikację miejską?. Że firmy zarabiają świadcząc usługi KM to normalne, ale na te usługi powinna być kasa w budżecie miasta.
    Janek

27.06.2022 14:08

Przynoszę dobra nowinę, od stycznia będzie nowa stawka.Od stycznia Okres próbny 3 miesiące, 5400brutto a a kolejna umowa 6500brutto + 500brutto premii. Miłej pracy koledzy i koleżanki

30.06.2022 10:10

Jedna godziwa stawka plus wysługa i kierowcy się znajdą a nie ta sama robota i 5 stawek od 4800 do 5600 brutto
    Henryk

30.06.2022 21:36

Ja słyszałem że ma być 1000zl podwyżki tylko dla tych z najniższą stawką.
    aaa

30.06.2022 19:34

Jak tam, butelki napelnione na jutrzejsza zmiane prawie 11 godzin??? Wyobrazscie sobie jaka premie ten typ co te butelki wymyslil dostal za oszczednosci.
    Romek

30.06.2022 20:09

W innych firmach dają wodę a tu jak zwykle syf. Tyle lat się nic nie zmieniło i raczej nie zmieni. Smutna i okrutna prawda ale trzeba czekać na nowe pokolenie które zastąpi obecnych. Jak można pracownika pozbawić wody? Jak to taki problem to może 1.5l butelka a nie setki małych. Szkoda gadać. Kasa słaba, wody brak, kibla brak, już nie mówię żeby nie wiadomo co ale toi toi żeby nie było na wielu liniach? Śmieszne rozkłady, przerwy, ile jest linii na których czas jest nieadekwatny to przejazdu trasy? Jak długo jeszcze tacy ludzie będą zarządzać komunikacja? (usunięte przez administratora)!
    Rumcajs

30.06.2022 21:09

Czekać na nowe pokolenie? Żarty sobie robisz. Trzeba składać wypowiedzenie i zostawić ich z tymi problemami. Niech wypiją to co sobie naważyli.
    Info

29.06.2022 09:55

Skrócenie czasu pracy pracowników, wprowadzenie dodatkowych przerw w pracy, zapewnienie klimatyzacji w pomieszczeniach - to niektóre z działań, jakie powinien podjąć pracodawca w celu poprawienia warunków pracy w czasie upałów. Pracodawca może w upalne dni wprowadzić dodatkowe przerwy albo pozwolić pracownikowi na wcześniejsze wyjście z pracy Kiedy temperatura w pomieszczeniu przekracza 28 stopni Celsjusza, pracodawca musi zapewnić pracownikom napoje. W takiej sytuacji nie ma znaczenia, czy stanowisko pracy jest wyposażone w klimatyzację W przypadku osób pracujących na otwartej przestrzeni pracodawca ma obowiązek zapewnienia napojów, gdy temperatura przekracza 25 stopni Celsjusza. Ministerstwo Rodziny i Polityki Społecznej w opublikowanym komunikacie zwróciło uwagę, że wysokie temperatury mogą mieć wpływ nie tylko na wydajność pracy, ale i na bezpieczeństwo pracownika. Kodeks pracy określa obowiązki pracodawcy dotyczące zapewnienia bezpiecznych i higienicznych warunków pracy – również biorąc pod uwagę zmieniające się warunki wykonywania pracy w związku np. z upałem. Resort podkreślił, że w sytuacji, gdy ze względu na warunki atmosferyczne dochodzi do pogorszenia warunków pracy, pracodawca powinien podjąć działania, by je poprawić.
    Tur

30.06.2022 15:31

Trzeba stąd zmykać. Nie ma co czekać na to że się polepszy. To jest pewne.

30.06.2022 17:03

Aaaa poza firmą oraz poza 6 tyś zł dla kierowcy

30.06.2022 10:16

Solidarność nie reprezentuje załogi tylko zarząd wystarczy spojrzeć kto jest w prezydium związku dyspozytorzy i kierownicy

30.06.2022 10:43

Kierowcy sami siebie reprezentują skoro władze miasta i spółki nie wiedzą co chcą kierowcy kierowców nie będą mieli pozostanie tylko 28% załogi których tak reprezentują ich ZZ
    Bądź jak Tomek

29.06.2022 22:56

Tomek to przykład pracownika idealnego. Jest na każde zawołanie. Trzeba zmienić grafik i przyjść innego dnia? Nie ma problemu. Zmienić linie? Pojedzie wszystko. Oddelegować na inny zakład? To czysta przyjemność i jeszcze się tym pochwali na fejsie. Pracować w święta? Wtedy najlepsze zdjęcia wychodzą. Życie prywatne nie jest nikomu potrzebne. Trzeba żyć tylko pracą. Bądź jak Tomek

29.06.2022 19:16

Ktoś

29.06.2022 20:51

To są wielbiciele swoich autobusów. Oni żyć nie mogą bez wozu jeden dzień. Niektórzy niemalże chcieli pobić dyspozytora gdy ten oddał jego autobus komu innemu. Nie zwracaj uwagi na nich, mają swój świat. Mają swoich ulubieńców a nawet widownie. Przyjdą na każde zawołanie planisty a na widok kierownika mdleją z zachwytu. Gdyby kierownik lub główny dyspozytor powiedział złe słowo w ich kierunku czuliby się wręcz skończeni, dlatego robią wszystko co pan każe. A pod starą dyspozytornią wygrzmiewają w kierunku dyrekcji strofując ich za wszystko. Czują się wtedy jak bohaterowie. Grzmią jak to im źle że wody w butelkach nie dostają a kiedy CR dzwoni i pyta czy potrzebuje Pan wody, odpowiadają że nie, absolutnie, my wody nie pijemy tylko napoje za swoje.

28.06.2022 19:07

Staszek to jedna z osób która piszę prawdę ale wy o tym wiecie I zdajecie sobie sprawę że jesteście wykorzystywani w tej pracy. Przeklinacie go bo on uświadamia was jak jesteście nieporadni zawodowo.
    Bvbtt

28.06.2022 23:37

Staszek jako jeden z nielicznych pisze prawdę. Był z nami na sobotniej Paradzie więc jak mu nie ufać? Swój chłop.
    Wer

27.06.2022 19:16

Trzask. zwołuje sztab kryzysowy... jedno z jego propozycji zadbać o wodę??? Proszę pamiętać o biednych zuczkach z MZA....

28.06.2022 08:47

To co dzieje się z dostarczanie wody do picia dla kierowców to by nawet sam Bareja nie wymyślił." Autobus wypełniony pasażerami jedzie do zajezdni żeby kierowca w bidon mógł nabrać wodę do picia". Cóż dodać spółka dba by pracownik nie mógł powiedzieć "nic już tu mnie nie zdziwi".

28.06.2022 12:20

Aaaa poza firmą - Bareja by tego nie wymyślił