MZA

Social media

• Ciechanów

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

HOOY NA DISEL

20.07.2022 01:35

Przypominam że dla rządu klasa średnia zarabia od 6,500zl do 12000. Więc skoro jestem w klasie biednej to może należy mi się socjal ? Czy nie?

19.07.2022 08:43

Każda praca wykonywana na podstawie umowy o pracę jest wynagradzana z uwzględnieniem ilości i jakości wykonanej pracy, tj. ze względu na tak określone „mierzalne” jej wyniki (zob. wyrok SN z 24.2.2015 r., II PK 87/14). Z istoty stosunku pracy wynika więc różnicowanie wysokości wynagrodzenia za pracę poszczególnych pracowników (zob. wyrok SN z 26.1.2016 r., II PK 303/14). Wyrażona w art. 113 KP i rozwinięta w art. 183a i nast. KP zasada niedyskryminacji (równego traktowania w zatrudnieniu) nie jest tożsama z określoną w art. 112 KP zasadą równych praw (równego traktowania) pracowników jednakowo wypełniających takie same obowiązki (zob. wyrok SN z 16.5.2017 r., II PK 90/16). Na mocy art. 183c § 1 i 3 KP pracownicy mają prawo do jednakowego wynagrodzenia za jednakową pracę lub za pracę o jednakowej wartości. Pracami o jednakowej wartości są prace, których wykonywanie wymaga od pracowników porównywalnych kwalifikacji zawodowych, potwierdzonych dokumentami przewidzianymi w odrębnych przepisach lub praktyką i doświadczeniem zawodowym, a także porównywalnej odpowiedzialności i wysiłku (zob. wyrok SN z 29.11.2012 r., II PK 112/12, MoPr Nr 4/2013, s. 197–199). O dyskryminacji w wynagradzaniu możemy mówić dopiero wówczas, gdy wynagrodzenie pracownika dostrzegalnie odbiega od wynagrodzenia innych pracowników wykonujących pracę jednakową lub o jednakowej wartości (zob. wyrok SN z 7.4.2011 r., I PK 232/10, OSNP Nr 11–12/2012, poz. 133). Powód, który twierdzi, że naruszono wobec niego zasadę wynikającą z art. 183c § 1 KP w zw. z art. 183b § 1 pkt 2 KP, powinien wytyczyć kierunek pozwalający na przeprowadzenie analizy porównawczej przez wskazanie pracowników, którzy są wyżej wynagradzani, mimo że wykonują porównywalną do niego pracę (zob. wyrok SN z 18.4.2012 r., II PK 196/11, OSNP Nr 7–8/2013, poz. 73). Wówczas na pracodawcę przechodzi ciężar wykazania, że przy ustalaniu wynagrodzeń kierował się obiektywnymi powodami, np. wskazani pracownicy nie wykonują porównywalnej do powoda pracy (zob. wyrok SN z 9.6.2016 r., III PK 116/15; wyrok SN z 8.12.2015 r., I PK 339/14).
    Misiek

19.07.2022 12:24

Rozmawiałem z prawnikiem z tego biura. Nie wiem za co oni płacą tą grubą kasę skoro prawnik nie umiał odpowiedzieć na moje pytanie. Nie będę pisał szczegółów bo nie ma takiej potrzeby.

19.07.2022 13:32

Nie dziwię się już były sytuacje gdzie radca prawny poświadczały dokument za zgodny z przepisami kiedy wyrok SN wykazywał co innego

19.07.2022 04:45

Zgadzam się z kolegą Aaaa, że porcja bananów powinna być jednakowa zależnie od stażu . My jednak wykonujemy mega prosta robotę , coś jak grabienie liści więc siedzimy na swoich czterech literach i czekamy co mam spadnie z pańskiego stołu . Nie może być tak że tacy jak my , ludzie bez wykształcenia będą ustalać reguły gry .

19.07.2022 08:00

Nikt z nas prostych ludzi nie ustala reguł gry jak byśmy śmieli to robić. Chcemy żeby spółka rozdawała banany z już ustalonych reguł stosowała się do nich, a nie ustalała własne.

19.07.2022 06:09

Na tym forum widać jak w soczewce typowe polactwo tzn: bujanie w obłokach , przekonanie o własnej wyjątkowości , chęć wybrania się z szabelką na czołg . Zaprawdę powiadam wam zwalczajcie w sobie polaka, a będzie wam się żyło lepiej .

18.07.2022 10:21

Dyskryminacja płacowa stanowi formę dyskryminacji w zatrudnieniu i jest naruszeniem art. 183c Kodeksu pracy, zgodnie z którym pracownicy mają prawo do jednakowego wynagrodzenia za jednakową pracę lub za pracę o jednakowej wartości. Zaznaczyć należy, że wynagrodzenie w rozumieniu tego przepisu oznacza wszystkie składniki wynagrodzenia, bez względu na ich nazwę i charakter, a także inne świadczenia związane z pracą, przyznawane pracownikom w formie pieniężnej lub w innej formie niż pieniężna. Nie oznacza to, że obowiązuje zakaz różnicowania praw i obowiązków zatrudnionych pracowników, zgodnie jednak z przepisami Kodeksu pracy, pracodawca wynagrodzenie różnicować powinien w oparciu o obiektywne przesłanki, takie jak rodzaj wykonywanej pracy czy posiadane kwalifikacje.
    Ktoś

18.07.2022 15:30

Można uciekać ale najpierw trzeba się odpowiednio ze spółką rozliczyć. Wiadomo poprzez jaką instytucję. Warto wyrwać od nich parę groszy z ostatnich 3 lat zgodnie z prawem. Później można odchodzić.

18.07.2022 17:46

Spółka jaka jest taka jest, nie mogę o niej powiedzieć że kiedy jej się dowiedzieć że łamie prawo to tego nie przestaje wykonywać.

18.07.2022 15:23

Czy wy ,aby nie przesadzacie z tymi wymaganiami wobec pracodawcy ? Przecież to co My robimy może robić szympans , jak go podszkolić że dwa tygodnie . A poza tym zaprawdę powiadam Wam , że za rok będziemy się cieszyć że mamy robotę .

18.07.2022 17:43

Tylko szympans dostanie jednakowa porcje bananów, a my jednakowego wynagrodzenia za wykonywaną pracę nie mamy !!!!!
    Wypłata

07.07.2022 18:04

Wziąłem 5600 do łapki przy najniższej stawce! A wy jak tam, biedaki? Nadal na wodę was nie stać? Trzeba chęci do roboty, troszkę kombinacji i można zarobić!
    Brawo ty

17.07.2022 14:38

Przypomnę wam że pracodawca ma 3trzy miesięczny okres rozliczeniowy nadgodzin. Może ci nie zapłacić i oddać jako wolne w drugim lub trzecim miesiącu. Jest to często praktykowane

18.07.2022 12:28

Na raz sztuka niech niezapłacą i nawet 1h wtedy więcej niezostane
    Stefan Burczymucha

16.07.2022 23:43

Napiszcie że coś mądrego w końcu, bo tylko w kółko że pieniędzy nie macie, podwyżka była ale jej nie będzie, strajk będzie ale w końcu nie będzie - to już jest oklepane, nudne wręcz.
    Stefan Burczyrucha

17.07.2022 22:51

Co nie zadowolony że dostaliśmy podwyżki? Ty już tyle lat poza firmą i z brakiem możliwości powrotu, boli nie? No cóż, tylko ponarzekać zostało.

18.07.2022 08:11

Waszka bez oka i jaj. Jest jedną wielką psi-tą

18.07.2022 02:32

To ja tu walczę o 6 tys dla kierowcy a to już ponad 6 tys mają, dyskryminacja płacową pełna gębą ile można to znosić !!!!!
    Heheszek

18.07.2022 08:10

Weź szabelkę i walcz laleczko z porcelany
    Hjjb

18.07.2022 07:41

Mylisz się ryży ma zostać premierem, zlikwidować polski złoty, polska konstytucję podporządkować unii czyli NRD. Bo w NRD rządy przejęli bliscy współpracownicy Putina ze STASI (Angela M. była działaczka FDJ). Polska z rządem PIS bardzo im przeszkadza w realizacji planu uzależnienia energetycznego, tak jak Ukraina Putinowi, bo dostosowali częstotliwość swoich sieci energetycznych do europejskich i mogli by eksportować tania energię elektryczna.

18.07.2022 02:41

Skończyć wreszcie z dyskryminacja płacy!!!!!! Jednakowe wynagrodzenie za jednakowa wykonywaną pracę !!!!??
    Jarek

16.07.2022 18:20

Ja dziś w biedronce wydałem 890bzł kupując artykuły spożywcze na tydzień czasu dla czterech osób. Proszę, napiszcie mi w jaki sposób można się utrzymać z wypłaty kierowcy komunikacji miejskiej w wawie???? Wy macie jakieś spadki po dziadkach czy bierzecie kredyty na życie??
    Kaczor

17.07.2022 13:32

Przecież Czarnek Ci mówił co masz robić Duda też no i Morawiecki .Już do Kaczyńskiego on Ci sprzeda euro po 3zł
    Grzesio

17.07.2022 14:42

To i tak mało wydajecie, my z rodziną jemy zdrowo zamawiamy codziennie na obiad sushi dla 4 osób. Powiem wam że ciężko jest w Polsce żyć, ledwo starcza na jedzenie ta pensja

15.07.2022 20:53

16.07.2022 07:40

Aaaa poza firmą oraz poza 6 tyś które mu się po prostu należą

17.07.2022 09:10

Policz sobie procentowo ile wcześniej Ci zabierali a ile teraz
    Alosza

16.07.2022 00:58

Wziolem 6,450 zł do łapki. Można? Można. A wy lesery dalej marudzicie ze nawet 4 tysie nie zarobicie? Zacznijcie pracować, nadgodziny, z wolnego najlepiej 29 dni w miesiącu to może też zarobicie tyle co ja. Kto w nocy wstaje temu firma daje. Haha, i cyk czwarte mieszkanie już kupuje w Warszawie na wynajem. Dzięki temu że mam swoje 18 metrów szczęścia.

16.07.2022 19:43

Rozumiem że na 1 nowo zatrudnionego kierowcy zwalnia się się 30 innych , ale to co piszesz to czysta desperacja zaklinanie rzeczywistości
    Maurycy

17.07.2022 08:49

Na miejsce w ośrodku szkolenia kierowców trzeba obecnie czekać kilka miesięcy.

15.07.2022 12:36

PRACOWNIK OCHRONY Rodzaj umowyUmowa o pracę Zakres zarobków4000 - 5800 PLN brutto + możliwa premia
    Roman

16.07.2022 18:30

Takiej oferty o pracę nigdzie nie ma. MZA oferuje więcej

16.07.2022 21:33

W rocznym sprawozdaniu finansowym spółki też można przeczytać że spółka oferuje najwięcej
    xxx

11.07.2022 18:47

trzaskowski POwiedział POdwyrzek nie będzie jest wojna ,ale kasa na szkolenie nowych kierowców jest samograj z ue ośrodek mza zarobi na ratusz jest cacy
    Hehe

14.07.2022 22:06

Miejskie oczyszczanie już zagroził albo 1000 zł podwyżki albo Warszawa utonie w smieciach. JESTEM pewny że zaraz kasa się znajdzie. Bo Warszawie będzie 2 Neapol smród bród i szczury wielkości konia.
    Michał

16.07.2022 18:31

Jestem zadowolony z 400zł brutto podwyżki
    Atencjusz

16.07.2022 18:23

MZA jest najlepszym pracodawcą jeśli chodzi o komunikację miejską w Warszawie. Poza regularną wypłatą oferuje prestiż i możliwość jazdy najnowocześniejszymi autobusami w Europie. Polecam tego pracodawcę!

15.07.2022 15:38

Co nikt się nie chwali że 400 zł na etat przybyło?

16.07.2022 13:52

A komu by chciało się strajkować naiwny jesteś że 400 zł zahamowało fale zwolnień z pracy?. Skutek jest odwrotny fala zwolnień dopiero ruszyła. Do września bez strajku nie będzie miał kto w KM jeździć.

16.07.2022 18:02

Jakoś nie widać aplauzu, szczęścia wśród kierowców że wrześniowa wypłata wieksza będzie o 400zl, zajęci są szukaniem pracy

15.07.2022 14:02

15.07.2022 15:58

Jesteś ignorantem ! Podpisując traktat z Mastricht a następnie Lizboński zgodziliśmy się na federalne państwo europejskie . Obydwa traktaty załatwili mam bracia Kaczyńscy . Lizboński podpisywał Lech . Pomogłem?

15.07.2022 00:00

W przyszłym tygodniu dowiemy się, czy przed jesienną falą protestów uda się zagwarantować związkowcom pełną ochronę przed zwolnieniem. Komisja Rodziny i Polityki Społecznej zajmie się projektem wprowadzającym zakaz zwalniania związkowców do czasu ogłoszenia wyroku sądu. Projekt powstał i jest procedowany ponad podziałami. Wydłuża się lista miast, w których będą protestowali kierowcy komunikacji miejskiej. Związek Zawodowy Pracowników Komunikacji Miejskiej w RP apeluje do włodarzy miast o poważne potraktowanie postulatów pracowników komunikacji miejskiej. Sytuacja jest napięta w wielu miastach w Polsce, m.in. w Gdyni, Wrocławiu, Jeleniej Górze. W zasadzie we wszystkich większych miastach toczy się dyskusja o podniesieniu wynagrodzeń dla pracowników komunikacji miejskiej. Zarządy spółek informują nas, że nie mają środków. Samorządy nie chcą podwyższać stawek wozokilometrów, bo nie mają za co. Prezydenci mówią, że to przez Polski Ład, innym razem, że powodem jest obniżenie stawek PIT i do momentu, kiedy rząd polski nie naprawi finansów samorządowych, bardzo trudno będzie się negocjowało zwiększenie puli pieniędzy na transport publiczny, a tym samym na wynagrodzenia pracowników. Jak widać wszędzie jest to samo kasy brak i co nam zrobicie?. Wiadomo co zmienimy prace będziecie się tłumaczyć przed mieszkańcami swoich miast.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon
    Kaczmar

05.07.2022 12:17

Nie rozumiem po co w dalszym ciągu kręcicie aferę o brak wody. Ta co była nie nadawała się do niczego poza umyciem nią rąk. Bo do picia się ona nie nadawała. Ja mam zawsze ze sobą własną wodę lub inne napoje i zachęcam was byście robili to samo
    uuu

13.07.2022 13:37

W wodzie to się ryby pi er dolą! Tylko wódka, piwo i tanie wino, a co!* *alkohol szkodzi zdrowiu, szczególnie otyłym kierowcom po 50-tce z wąsem
    Aaaaaaa

14.07.2022 19:08

Tak. Kierowcy zmiennicy wracali z krańca, jeden za kółkiem, drugi w przedziale pasażerskim. Encyklopedyczny porządek. Ustawka jak nic. :-)

14.07.2022 13:01

Jak władze miasta dbają o utrzymanie miejskiego aparatu przemocy. Możemy tylko marzyć żeby nam tak wzrosło wynagrodzenie. Komendant zaznaczyła, że nieprawdą jest, że nie było podwyżek w Straży Miejskiej od wielu lat. Od 1 stycznia tego roku pracownicy Straży Miejskiej dostali średnio 1050 zł podwyżki, a 1 października 2021 roku na najniższych stanowiskach strażniczych, średnio 1300 zł podwyżki - podkreśliła, dodając, że będzie podejmowała rozmowy, żeby wynagrodzenia pracownikom były podwyższone.

14.07.2022 16:07

Poza firma będzie kolejne 300 kierowców jak 6 tys brutto nie dostaną, o mnie to się nie martw.

14.07.2022 16:48

Aaaa poza firmą oraz 300 kierowców którzy dołączą do niego
    Obserwator

11.07.2022 21:19

Andrzej nasz internetowy atencjusz tylko czekał na okazję by móc się pokazać. Normalny kierowca po prostu wyszedłby pomóc nikomu o tym nie mówiąc. Ale nie Andrzej. On to musiał pochwalić się wszystkim na około jaki z niego superbohater
    Wypłata

14.07.2022 11:45

Uratowałem rodzinkę jeży. Czy mogę to nagłośnić?
    Atencjusz

14.07.2022 13:41

A nagrałeś relację na insta?
    Daniel

14.07.2022 11:16

AUTOBUSY I TRAMWAJE ....JAK I ZAPLECZE TECHNICZNE TO PENSJE DIETA,NIE BEDE ZA GROSZE TYRDL.POCZEKAM 3 MIESIACE I WITJE Z TEGO SYFU DO NORWEGA.....może paru ściągnę do firmy......Z KOMUNIKACJO WARSZAWSKIEJ ZA TE GROSZE NOCE,SWIETA,NIEDZIELE...itd....
    Fair

14.07.2022 02:21

Wysłałem listem poleconym donos na planistów i dyspozytorów z R3 ws. nierównego traktowania nocnych kierowców. Nie może być tak że jedni mają ciągle jedne i te same linie a drugim daje się najcięższe z możliwych. Tak nie będzie. Albo jesteśmy traktowani poważnie albo wcale.
    Nocnik45

14.07.2022 07:10

Kolego myślisz, że to nagle coś zmieni skoro taka praktyka sięga lat mocnego prl-u...

14.07.2022 08:43

Wystarczy jedna "pokazówka" mandat karny który otrzyma pracownik a nie spółka to zmiany nastąpią.
    Priv tel

13.07.2022 05:53

Podajcie telefony z R1 te wszystkie z których dzwonią i nękają o przyjście do pracy. Wszystkie z prefiksem 502, chce zablokować wszystkie numery. Wielokrotnie mówiłem że nie przyjdę do pracy jak firma potrzebuje, bo ja też nie potrzebuje.

13.07.2022 08:48

W wakacje to aż chce się pracować
    Roberto

14.07.2022 07:15

Tak a zwłaszcza na liniach 10+ z 15 wbitymi na styk w kartę drogową. To linie medyczne, powodujące wiele schorzeń...taki luz w lato to dopiero luz.
    Nowy

08.07.2022 20:23

Mam dość tej (usunięte przez administratora) roboty święta sobota niedziela już zapomniałem co to jest długi weekend. Chyba z pasuje

13.07.2022 21:07

Osoby które mają zaciągnięte kredyty jeszcze z banków nie dostały nowych wyliczeń rat, poczekaj dostaną wezmą wypłatę i zaczną się porzucania pracy, nie trzeba się udzielać tylko czekać.
    Zraniony

13.07.2022 23:02

Czekałem jak była poprzednia propozycją odnośnie podwyżki. Liczyłem że dostanę 800 złotych brutto i tak się zapowiadało. Związki naczelne tak zamotały że dostaliśmy 1500 jednorazowo i 300 zł brutto. Nowy Ład wciągnął te 300 zł jak krokodyl żabę i tak mam tyle co miałem. Dziękuję, na nic już czekał nie będę. Oni się tłumaczą że to nie ich wina, że polityka rządu jest taka. Dla mnie nie ma tłumaczenia, bo dzieciom nie powiem dzisiaj nie będzie obiadu bo tak jest polityka. Firma która nie dba o pracownika odpada z rynku. Czas stąd spadać. Wypowiedzenie poszło.

12.07.2022 21:08

Co z regulacją płac czy związki rozmawiają z prezesem czy udają że rozmawjają ?
    Waszka z okiem a może i bez?

13.07.2022 08:14

Działania waszki przekazane zostały do FBI. Agenci Mulder i Scully zajmą się tobą. Ten spam jest pochodzenia paranormalnego.
    Daniel

13.07.2022 18:09

Co raz gorzej,no coments.Kazdy ma prawo wyrazić swoją opinię odnośnie pracy w tej firmie.Naturalnie na plus ,jak i minus.JEST COS TAKIEGO JAK WOLNOSC SLOWA I KAZDY MA PRAWO PODZIELIC SIE SWOIMI DOSWIADCZENIAMI JAKIE GO SPOTYKAJA.POWIEM WIECEJ NIE MA CO SIE DENERWOWAC ,TYLKO PO PRACY WYLACZAC TELEFON I PRZYCHODZI SIE Z GRAFIKA.Proste jak ktoś potrzebuje więcej kasy może i tyrac 365 x24h.Ja osobiście nikomu nie żałuję.Ja robię swoje 160 h i nie chce mieć z tą firmą po godzinach żadnych romansów.Pewnie i vice wersja, super.Pozdrawiam porządnych ludzi

12.07.2022 20:33

uuu

13.07.2022 13:17

Potrafisz coś więcej czy tylko pisać? Jak masz jaja to czekam.
    Kogucik malutki 7

13.07.2022 13:20

200 zł to za kilka godzin - w tym miesiącu będzie ponad 30 nadgodzin . Właśnie szukam jakiegoś lasta - coś z tą kasiorką trza zrobić
    rudy

12.07.2022 16:43

Chcą mieć kierowców na noc a swoim dają najlepsze linie 22, 72, 21, 24 itp... a ty zapitalaj na największych objazdach i najcięższych liniach. Wyjazdy o 20 00, zmiany na mieście o 19 00, no już lecę pędzę. Definitywnie planiści i dyspozytorzy chcą grać w statki, no to proszę. Oni mi z rezerwy N62, pudło! Teraz moja kolej: to poproszę L4, łał, trafiony zatopiony!!! Hura!!!!
    Ktos

11.07.2022 16:17

To że wody nie ma na liniach 503, 196, 198, 188 to przecież nic się nie stało. Idą upały po 40 stopni to nic, tak jak i toże kierowca na pętli nie może mieć chwili przerwy to przecież też nic wielkiego. Ważne że w biurach zarabiają krocie, dają sobie podwyżki a Ty robol zapitalaj za (usunięte przez administratora) To tylko niektóre ciasteczka tej firmy. Na takie spółki wna międzynarodówce mówi się że firma (usunięte przez administratora) Nie wiem czy ta FIA zasługuje na taką opinię ale wyraźnie widać że wszystko w tym kierunku idzie. Pozdrawiam
    Zenek

11.07.2022 17:02

A i zapomniałem że ważne jest to że autosany kupili. Reszta jest nieważna.
    SzrocikBezKół

12.07.2022 12:25

Jeden autosanik już zjechał popsuty, ekhm ten teges wszystko gra malina! :)

09.07.2022 12:47

Leon

10.07.2022 12:19

Świetna ocena oparta na faktach . Brawo!!!!.

09.07.2022 21:03

Przed obniżką podatku suma obciążenia wypłaty różnych daninami wynosiła 28% teraz jest to 31% (usunięte przez administratora) znów (usunięte przez administratora) klasę robotniczą. Chciałbym żeby wyzdychali
    AntyRudyCyc

10.07.2022 10:49

Masz rację, zacznijmy przede wszystkim od fanów i pachołków m*rkelowej.
    Walikonn

08.07.2022 16:23

Nikt wam nie da podwyżki. Miasto ma teraz za dużo inwestycji. Kładka pieszo rowerowa. Nowy betonowy plac obok SMYKA Zwezanie ulic. A propos zwezania ulic: jak wszyscy wysiada z aut to jak do pracy będą jeździć skoro tyłu kierowców zwalnia się z pracy?
    ZZ=szatan

09.07.2022 13:53

ZZ są wyznawcami szatana i wierzą w kosmitów, rozmawiałem z nimi nie raz

09.07.2022 14:18

Jakoś Ciebie nie poznałem.
    Ktoś

07.07.2022 16:16

Żyjemy w wolnym kraju, przynajmniej na tą chwilę. Spółka mówi że ma ciężką sytuację, brakuje na paliwo etc.... a mnie czy Wam nie brakuje pieniędzy? My też mamy ciężką sytuację i sprawa jest bardzo prosta. Jest remis można by rzec. I co w związku z tym? A no nic, to już jest ich standardowa śpiewka. Chcą przycisnąć jak tylko się da, ale nie za mocno żeby ludziom na chleb zostało. Oni o tym wiedzą, prowadzą statystyki. Wiedzą kto może odejść a kto zostanie. Jedno jest pewne jeżeli ktoś chce zarobić godne pieniądze niech nie czeka na cud, bo cudu nie będzie. Każdy ma wolny wybór. Zarząd się boi że ludzie mogliby się pozwaniać ale dobrze wiedzą że tak nie będzie. Dopiero jeżeli 50 procent załogi w tej chwili położyłoby wypowiedzenia, to wtedy musieliby zrobić ten ruch. Dać dużą podwyżkę żeby ludzi zatrzymać. No ale powiedz takiemu kierowcy co pracuje 10 lat i wiecej żeby wypowiedzenie zaniósł do kadr. Na noszach załoga z karetki by musiała takiego wynosić bo by zemdlał gdyby kierownika zobaczył. Karetek na mieście by brakło, a nawet podejrzewam że szpital polowy musieliby stawiać na placu. Zobaczcie jak zrobili kontrolerzy lotów, lekarze i inne branże. Nie strajk a masowe wypowiedzenia i wtedy to ma sens. A tak to będzie strajk, 90 procent wyjedzie normalnie a później w niedzielę przy stole obiadowym będzie taki gadał: no zobacz stara jakżem się im postawił! A stara powie: No pewnie już ci uwierzę, a wczoraj jak dyspozytor zadzwonił żebyś na noc przyszedł zamiast na popołudnie to mówiłeś: tak jest Dareczku ty mój dyspozytorku kochany. Tylko pamiętaj że znam dwie linie 22 i 72, no ewentualnie na 24 pojade bo tam mój chłopak wsiada. Dla ciebie wszystko. Buziaki

07.07.2022 22:31

Powtórka z USA tam jest przykład co może nas czekać

08.07.2022 13:23

Aaaa poza firmą oraz poza bańką spekulacyjną i myślami w USA

07.07.2022 21:26

Chodzi nie tylko o pieniądze. Warszawscy kierowcy autobusów skarżą się na warunki pracy. Na niektórych krańcach linii mogą skorzystać tylko z TOI TOI-ów, nie wszędzie mają możliwość uzupełnienia zapasu pitnej wody. Klimatyzacja w kabinie kierowcy bywa niewydolna, a ci muszą być ubrani w długie spodnie i nie mogą ich nawet podwinąć. Kierowcy autobusów z Warszawy wskazują, że ich warunki pracy, szczególnie w trakcie upałów, mogłyby ulec poprawie. W ich sprawie interweniuje posłanka Magdalena Biejat. Więcej na portalu interii

08.07.2022 08:18

Umowy, jakie operatorzy zawierają z pracownikami muszą być umowami o pracę Zostaje niewyjaśniona kwestia czy operatorzy mogą zatrudniać podwykonawców, gdzie osoby zatrudnione na umowy cywilnoprawne nie są pracownikami operatora.

08.07.2022 13:21

Aaaa poza firmą oraz poza umową z operatorem
    heheszek

08.07.2022 12:06

Czemu ten wieprzek z S nic się nie pucuje z przebiegu spotkania, które miało być 6 lipca? Czyżby nic nie wskórał czy się nie odbyto
    Kaczmar

07.07.2022 21:59

Mi podwyżka do szczęścia nie potrzebna
    Prosto z pompy

07.07.2022 21:13

Od 1 września ZTM wprowadza zmianę i wszystkie dojazdy i zjazdy będą na pusto na kraniec i z krańca. W końcu coś sensownego wymyślili.

06.07.2022 08:45

Przestańcie marudzić, wiem że zarabiaćie dużże pieniądze, tak ciężko przeznaczyć te 200 zł miesięcznie na wodę do pracy? Jak tak chcecie oszczędzać to przestańcie do pracy przyjeżdżać autami a zacznijcie jeździć nocnymi. Wyjdzie wam na zdrowie a i poznacie trochę warszawskie nocne życie.

07.07.2022 08:15

Specyfika zatrudniania kierowców została z czasow kiedy firma nie była jeszcze spółką, miało to sens jeździły exstrowki autobusy dowożące kierowców do pracy. Dziś nie widzę sensu stosować tej specyfiki exstrowki zostały zlikwidowane.
    Taka prawda

07.07.2022 21:04

Bo w Garwolynie jest największa kolonia dojeżdzających. Na drugim miejscu jest Mińsk ale oni muszą poczekać na swoją extrówke jak ich tu się większa kolonia zrobi

Zostaw merytoryczną opinię o MZA