MZA

Social media

• Ciechanów

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

07.10.2022 20:56

Ktoś coś wie o nowym regulaminie płac?
    Stawka

06.10.2022 12:23

Stary kierowca często nawet nie potrafi cofnąć, na hasło objazd mdleje i otrzymuje najwyższą stawkę. Z doświadczeniem 5 lat otrzymuje najniższą. I co myślicie że fachowiec zostanie w waszych szeregach? I będzie zarabiał 700 złotych mniej od nieudaczników? W tym zarządzie siedzą typowe leniwe kluchy nie mające zielonego pojęcia o zarządzaniu.
    Aaąaasa

07.10.2022 13:02

?????????? O czym ty będziesz? Ja jedno ty drugie.

07.10.2022 13:11

Jak to o czym ? Przez 2 lata 60% z nas kierowców powinno mieć zielony listek na autobusie !!!!. Praktyki chcesz więc zacznij obowiązujące przepisy przestrzegać !!!!

07.10.2022 08:37

Po raz pierwszy we Wrocławiu spotkali się przedstawiciele 25 największych organizatorów transportu publicznego w Polsce. Wspólnie wypracowują optymalne rozwiązania m.in. w zakresie: sprzedaży biletów i obsługi klientów, informacji pasażerskiej, kontroli biletów, windykacji należności oraz umów z operatorami i działalności przewozowej. Efektem wrocławskiego spotkania jest apel do premiera. Organizatorzy transportu ostrzegają premiera, że brak rządowego wsparcia dla transportu publicznego doprowadzi w przeciągu kilku najbliższych miesięcy do wielu negatywnych konsekwencji o charakterze społecznym i gospodarczym. Uczestnicy wrocławskiego spotkania ostrzegają, że brak rządowego wsparcia doprowadzi do głębokiego kryzysu transportu publicznego w kraju, a także zmarnowania części ogromnego wysiłku organizacyjnego i finansowego. Piłeczka odbita wyżej, nikt nie wspomina o kierowcach jak widać jesteśmy niepotrzebni.
    Pasazer

07.10.2022 08:26

Wreszcie kierowcy komunikacji miejskiej naucza sie jezdzic prawidlowo po stolicy. Nowe kary i punkty karne za wykroczenia, mozliwosc utraty prawa jazdy powinna oswiecic kierowcow, ale jak to mowia polak madry po szkodzie.

06.10.2022 22:54

Być kierowcą w komunikacji miejskiej jest gorsze od zamiatania ulicy. Kto nie wierzy niech idzie i się przekona, miejsc wolnych jest więcej niż chętnych do tej pracy za parę groszy. Powodzenia, ;~)

05.10.2022 08:54

Od października w Warszawie 50 autobusów mniej, ale tramwaje i metro z większą częstotliwością. Spowodowane jest to brakiem kierowców - poinformował, rzecznik prasowy Zarządu Transportu Miejskiego w Warszawie. Wiemy, że brakuje kierowców, jesteśmy gotowi pracować z dnia wolnego w godzinach nadliczbowych w tym celu wyraziliśmy zgodę na podwyższenie limitu pracy w godzinach nadliczbowych. Dlaczego nadal ogranicza się ilość autobusów wystawianych do ruchu?
    Wielbiciel gruszek w occie

06.10.2022 19:06

PKS Radom tylko do końca miesiąca i koniec . Wszyscy kierowcy będą pracować w Warszawie . Ekstrówka będzie codziennie śmigać na trasie Radom - WARSZAWA . Powrót we własnym zakresie
    Pstrąg z Pilicy

06.10.2022 21:46

Ok 100 kierowców , wychodzi na to że 2 ekstrówki będą potrzebne .

06.10.2022 15:25

33 tysiące złotych zapłaci Miejski Zakład Komunikacji w Słupsku za 268 niezrealizowanych kursów. Istne kpiny władze miasta które odpowiadają za KM nakładają karę finansową na miejska spółkę za którą odpowiadają. I tak robi się oszczędności :)))

05.10.2022 17:38

Dzień dobry Chciałbym bardzo podziękować kierowcy {numer kierowcy służbowy6131} autobusu linii 704 numer boczny 8573 jadący w kierunku Halinowa który w dniu wczorajszym tj. 04.10.2022 o godzinie okoł 17 :54 już mógł odjechać z przystanku ale widząc, że biegnę poczekał i otworzył drzwi. Następny autobus zagodzinę w kierunku Halinowa Jeszcze raz bardzo dziękuję.
    Transport

29.09.2022 11:02

Od października 300 brutto podwyżki dobrze słyszałem?
    Transport

04.10.2022 17:21

Ale po co te teksty? Forum nie jest po to by czegoś sie dowiedzieć? Proste pytanie i wystarczy odpowiedzieć
    Uuu

05.10.2022 10:44

(usunięte przez administratora) farma zony piszesz żeby dowalić do pieca i wbić jeszcze mocniej kij w mrowisko - po co siejesz ferment? Pytam się po co?! NIE BĘDZIE ŻADNYCH PODWYŻEK W TYM ROKU dla kierowców. Dobrze o tym wiesz ba ranie
    Kolo

05.10.2022 07:41

Można na koniec zmiany łaskawie ten ustnik wyciągnąć. Dlaczego rano muszę wyjmować ustniki brane waszymi ryjami?

05.10.2022 10:25

Przecież to są ustniki wielokrotnego użytku - wystarczy je tyko przepłukać wodą .

04.10.2022 22:40

Mam przykrą wiadomość dla Kaczmara. Ze względu na rosnące ceny energii elektrycznej, autobusy elektryczne pozostaną w zajezdniach. Będą wysyłane jedynie w ostateczności. Nie wiem jak nasza maskotka się z tego pozbiera
    Kaczmar

01.10.2022 17:07

Byście się wstydzili mówić o jakichkolwiek podwyżkach. Sytuacja jest teraz bardzo ciężka i powinniśmy się poświęcić dla dobra firmy.
    Zarabiam

04.10.2022 06:45

4200 netto po wyrownaniu
    zarobieniec

04.10.2022 18:37

4.500 to z maxymalną ilością nadgodzin w skali roku.

04.10.2022 12:24

Od kiedy ten nowy regulamin?

04.10.2022 12:57

Ciekawe dla kogo?. Chyba że dla nowych pracowników których zatrudnia.
    Aliaksandra

03.10.2022 16:54

Chciałam bym napisać kilka przyjemnych słów o kierowcę autobusu, ktorego numer służbowy jest 6636. Dziękuję bardzo, że pan jest taki miły. Pozdrawiam

25.09.2022 13:04

Witam. Gdzie są obecnie najlepsze warunki pracy ? Mza, Mobilis czy Arriva ?
    jak ?

29.09.2022 19:42

Jaki multisport ? chyba ci się karty pomyliły
    Waldi

03.10.2022 14:12

Jeżeli byłeś molestowany, to zgłoś to na policje

02.10.2022 10:45

Czy jeżeli będzie wchodził nowy regulamin wynagrodzenia to dostaniemy aneks do umowy ? Czy jeżeli aneks będzie to nie podpisując go mój stosunek pracy z firmą ustaje bez okresu wypowiedzenia?
    Waszka bez oka

03.10.2022 10:12

A niby co miałbyś podpisać skoro jesteś poza firmą . Nie ma na to mojej zgody

03.10.2022 11:27

Obowiązkiem spółki jest przestrzegać Ustawy Kodeks Pracy i nie ma znaczenia gdzie ja jestem spółka łamie przepisy Ustawy których ma obowiązek przestrzegać !!!!!!
    xxx

01.10.2022 08:59

Moim zdaniem wpis Sikorskiego bardzo zaszkodzi PO. O ile Po ma wyborców betonowych dla wielu jej wyborców może to być zimny prysznic że Sikorski jest Ruskim agentem. Dzięki towarzyszowi Sikorskiemu POstkomuna w Polsce jest już znana na całym demokratycznym świecie.
    Ważniak

02.10.2022 06:07

Jak to co ma wspólnego?? Ma i to wiele bo ludzie jego pokroju kierują miastem i instytucją powożenia.
    Ktoś

01.10.2022 09:10

Szykujecie ponoć nowy regulamin wynagradzania do podpisu przez Zarząd. Tylko pamiętajcie żeby był z jedna stawką bo inaczej mało prawdopodobne jest że większość go podpisze. Zgotujecie sobie natychmiastowy odpływ załogi. Ludzie się już kolejny raz nie dadzą nabić w butelkę. Co wtedy jeżeli dana osoba nie zaakceptuje nowych warunków i nie zechce podpisać aneksu do umowy?

01.10.2022 10:58

I to właśnie jest to o czym pisze " każdy wykonuje co dla niego najlepsze jest". Przecież nas mało obchodzą jakieś rozmowy nie wykona pracodawca co chcemy zmieniamy pracodawcę i tak właśnie od miesięcy trwa kierowcy się zwalniają idą do lepiej płatnej pracy, a władze miasta, ZTM tną linie chcąc dostosować ilość autobusów do ilości kierowców jaka mogą dysponować. To nie tędy droga wpierw trzeba stworzyć zachętę dla pracowników żeby przestali się zwalniać, a dopiero myśleć jak poprawić KM w Warszawie. Nie mamy się co (usunięte przez administratora) czas czekania na podjęcie decyzji co zrobić już minął wysokość wynagrodzenia nie starcza na pokrycie bieżących zobowiązań i łudzić się nie ma co że tu coś podwzgledem wynagrodzeń coś się zmieni.
    Miłośnik KK od 2 lat

01.10.2022 13:46

Ja wszystko podpiszę ( nawet tego nie czytając ) - byle tylko śmigać 18 metrową bestią .

01.10.2022 08:43

Szanowne związki zawodowe działajcie na rzecz podnieśenia wynagrodzeń ,inflacja 17.2%,raty kredytu hipotecznego 80%w górę, żywność średnio 25%,podwyżki czynszu ogrzewania prądu i gazu. Pomóżcie
    R1-R1

30.09.2022 08:41

Kiedy będzie wyrownanie do inflacji? Kiedy będzie kasa jakaś? Gdzie są te cudowne ZZ!!?? Po co podpisują glupoty ze mozna do 360 zrobic nad godzin!! Pomagają tylko firmie!! I przy takim postępowaniu nigdy tu kasy nie będzie!! Ciągle brak ludzi!! A pieniędzy niema!!

30.09.2022 12:00

Muszę się z Tobą zgodzić tak uśmiechniętych zadowolonych dyspozytorów, kierowników jeszcze nie widziałem wręcz są szczęśliwi kiedy kierowcę widzą, mają kogo na trasę wysłać.
    Kaczmar

30.09.2022 15:48

Ja nie narzekam . Wypłata jest ok. Jestem jeszcze w stanie z 1000 złotych odłożyć miesięcznie. Byla już podwyżka i co chcecie kolejnej ??

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon
    Kolo

28.09.2022 13:51

Tomeczek nasza internetowa maskotka zaliczył wczoraj dzwona. Dziwne, że nie postanowił się pochwalić tym na fb. Czyżby jednak z jego winy?

29.09.2022 08:35

To że nie napisał o tym na facebooku nie oznacza, że sytuacja nie miała miejsca

30.09.2022 10:27

Droga ekipo miłośników z tłustymi włosami. Przestańcie bronić swojego guru. On wcale nie jest takim super kierowcą na którego się kreuje

30.09.2022 13:27

Mam kilka pytań. Gdzie jesteś Antoś? Czy dalej prowadzi pasiekę? Co będzie z jego kolekcją modeli? Czy dalej będziemy mieli taką piękną trawę na R-4? Jaka będzie przyszłość bez głównodowodzącego flotą tych nieziemskich pojazdów i ich wysoce wyspecjalizowanych operatorów?
    Kaczor

30.09.2022 12:20

Wyje.ać pisuarów inflacja 17,2% banda matołów.Winna solidarność oni ich popierają
    Jas

30.09.2022 11:38

NO INFLACJA 17,2%......PODWYZKA POKRYLA CEL INFLACYJNY......A tak ponoć luxus zarobki......
    Staszek

29.09.2022 13:14

Kiedy jedna stawka dla kierowcow komunikacji miejskiej?

29.09.2022 16:34

Tutaj wynagrodzeniem czy jednakowa stawka już nikt z kierowców się nie martwi. Daj na luz KM to nie problem kierowców jest.
    18 metrów szczęścia

29.09.2022 08:52

Ja się spełniam w tej robocie, nic mnie tak nie jara jak ładowarka pantografowa albo basowy dźwięk silnika, czy zapach nowego Autosana. Dodatkowo mogę sobie poruszać retarderem, szczególnie mocne są w gazowych solarisach. Pensja jest dobra, adekwatna do kwalifikacji. Nie oszukujmy się, nie jesteśmy po ekonometrii na SGH, żeby zarabiać 10 tysi netto.

29.09.2022 09:44

Nie poszukujemy się bez względu na wykonywany zawód pracuje się dla kasy nie ma kasy nie ma pracownika. Ile kto chce zarabiać to jego sprawa zajmij się swoim szczęściem, czy ktoś do ciebie ma jakieś uwagi byś innych pouczał ?
    18 metrów szczęścia

29.09.2022 11:13

Ale ja naprawdę lubię autobusy:)

27.09.2022 21:09

Czy ZZ działają aby były wreszcie jakieś konkretne podwyżki wynagrodzeń?
    PanKracy

29.09.2022 01:15

Inspektor ma taki stres jak kierowca autobusu w Warszawie? Poza tym nie każdy kierowca jest po zawodówce. A zresztą jak nie chcą płacić więcej to niech szukają chętnych na stanowisko kierowcy ludzi. Zobaczymy czy będą chętni i jak długo tutaj popracują. Pozdro

29.09.2022 08:24

Nie pytałem czy jest dobrze czy źle, tylko kiedy będzie konkretną podwyżkę wynagrodzeń.Czy ZZ coś działają w tym kierunku.
    Category manager

13.09.2022 20:06

Ja inżynier po politechnice i zarządzaniu na SGH zarządzam zespołem inżynierów na budowach biurowców i poniżej 35 netto nie schodzę. A wy nieuki nadal myjecie łapska w tojce? No cóż, moi rodzice zadbali o moją edukację.
    Jawiem

28.09.2022 13:51

Ale te 35 zł netto to na godzinę czy dziennie? Poproś lekarza żeby ci zmienił leki bo te nie działają.

23.09.2022 20:14

Nikomu nie polecam pracy w MZA jako kierowca!! Nikt nad niczym nie panuje. Grafik trzeba sprawdzać dzień przed bo ciągle są umieszczane zmiany. Rozkłady jazdy są tak ułożone ze nie da się punktualnie jeździć zwłaszcza w godzinach szczytu co przekłada się na brak przerw. Kierowca jeździ często cały dzień i na koniec dnia ma chwilę przerwy. Przez ciagłe spóźnienia kierowcy muszą łamać przepisy. Jezdzi sie dużo szybciej niż dopuszczalne 50km/h dla autobusow. Trzeba sie wszędzie wpychać zwłaszcza do skrętów (nie czekać na pasie do skrętu w korku tylko wpychac się na pas przed samym skrętem). Przy takich warunkach jazdy nie da się odpowiadać za bezpieczeństwo pasażerów. Nie ma żadnych pomocy jak jechać. Trzeba jeździć na własnej nawigacji, często są objazdy o których w trakcie pracy kierowca się dowiaduje i głowi się wtedy jak ma jechać. Zgłaszając awarie autobusu trzeba się liczyć że może nie być podstawiony inny pojazd na zastępstwo bo nie ma kto przyjechać. W grafiku jak już jest dzień wolny to za każdym razem dzwonią dyspozytorzy i próbują zmusić do przyjścia w wolny dzień (brak kierowców). Za wszystko co się wydarzy jest obwiniany kierowca (pasarzer się nie trzyma i się przewróci, wina kierowcy). Bardzo często praca po 10 godzin dziennie. Odradzam wszystkim bo można sobie poważnych kłopotów narobić worząc ludzi w takich warunkach.
    Ksiądz

28.09.2022 08:49

Odbiło Ci? W życiu bym nie zrezygnował z UW tylko dlatego by KM funkcjonowała...albo jesteś nietrzeźwy albo brak Ci którejś klepki.

28.09.2022 09:40

To że psioczymy na pracę na to jak jesteśmy traktowani nie oznacza że nie jesteśmy odpowiedzialni. Zastanów się czy to wina mieszkańców Warszawy że nieodpowiedzialne osoby zajmują kierownicze stanowiska KM?, ze te osoby nie potrafią wykonywać swojej pracy?. Każdy z Nas korzysta z KM, każdy musi jakoś dojechać do pracy nawet my. Mamy KRYZYS w KM tylko dzięki nam kierowca można autobusami poruszać się po mieście. Ale kiedy przejdziemy w stan obojętny który w Nas narasta rowerów, hulajnóg zabraknie żeby poruszać się po mieście.

27.09.2022 22:31

Czy naprawdę aż tyle wysiłku kosztuje was aby po skorzystaniu z toalety na ekspedycji po prostu spuścić po sobie wodę? Nie chcę opisywać jaką niespodziankę spotkałem gdy musiałem skorzystać z toalety

27.09.2022 13:48

27.09.2022 20:14

Myślisz że przejmuje się ile autobusów zostanie wystawionych do ruchu?. Mnie tylko wprowadza w obrzydzenie wasze zaklinanie faktów które podaje. Jeżeli kierowca KM nie zarobi na rękę 6tys w nominale godzin to możecie zacząć modlić się o kierowców.

24.09.2022 16:30

Jarek

25.09.2022 08:46

Co to jest XD? ile ty masz lat pimpuś? Ocknij się bo inaczej życie cię dojedzie na ostro bez poślizgu.
    Boluś

27.09.2022 07:14

Wasza cała ekipa do(usunięte przez administratora)! Tomeczek ,Kaczmar ,bracia Koral elementy beż honoru na kiwniecie paluszkiem i jeszcze relacjonoqanie tego na portalach
    kieR3

01.05.2019 12:47

Na R3 ograniczyli ilość ustników do alkomatów. Czy ktoś potrafi odpowiedzieć w tej firmie na to proste pytanie, na ile mają starczyć te cztery ustniki w pudełeczku??? Z tego co wiem, są to ustniki do użytku jednorazowego - no może na cały dzień użytkowania. Czy Zarząd znów próbuje wprowadzić jakieś innowacje??? Wydaje mi się, że pracownicy powinni zostać poinformowani o wszelkich zmianach. Jaki stosunek w tej kwestii mają ZZ??? Czy jakieś organizacje związkowe istnieją jeszcze w tej fimie, poza sprzyjającymi Prezesowi i spółce???

26.09.2022 18:53

Idź do Tomeczka. On chętnie pozwoli ci dmuchnąć w jego ustnik
    Staszek

26.09.2022 21:46

Widziałem na własne oczy jak niektórzy kierowcy zwracali ustniki, mówiąc że mają jeden który jeszcze im dobrze służy. Mówili przy okienku, niech firma zaoszczędzi ja mam swój ustnik, wystarczy mi jeden. Brak mi słów na te słowa.
    bbbb

26.09.2022 17:42

Tomeczku powiedz mi czy ty coś bierzesz czy po prostu masz coś z głową?
    Busdziennik

25.09.2022 18:10

Nie mam nic do kolesia, ale po co opowiada, że wyleciał za zwolnienia jak każdy logicznie myślący wie, że wyleciał za łażenie po mediach i narzekanie na elektryki i czas pracy. Zaufali mu, pozwolili udzielać wywiadów, a on szkodził pracodawcy. Zero czujności.

25.09.2022 18:38

Po pierwsze on nie wyleciał tylko skończyła mu się umowa zawarta na czas określony. A pracodawca nie ma obowiązku tłumaczyć się z decyzji. Po drugie od tamtej pory siedzi cicho i w ogóle o nim nie słychać. Czasem jedynie ponarzeka na rozkłady jazdy, ale to nie ten sam busśmietnik co kiedyś. Teraz by pewnie go przyjęli z otwartymi rękami, byle tylko chciał pracować

25.09.2022 09:39

Czy ktoś w Warszawie panuje nad komunikacja miejska? Dlaczego nie wydaje się kierowca właściwych licencji przewozowych?!!!! Dlaczego kierowcy nie otrzymują czasów rozkładów jazdy zgodnych z licencją kursowania danej linii ? !!!! Kiedy będą przestrzegane przepisy UoCPK odnośnie dokumentów jakie kierowca powinien otrzymywać dla wykonania pracy ?!!!!!

25.09.2022 12:54

Polecam losowo wybrać 10 wydanych licencji niezgodności jakie znajdziesz: ilość brygad których licencja dotyczy, przebieg trasy, czasy rozpoczęcia kursów. ZTM zmienił rozkłady, trasy tylko zapomial tych zmian w licencjach wykonać.
    Waszka bez oka

25.09.2022 16:59

Aaaa poza firmą - sam sobie odpowiedz na ww pytania . Chętnie bym Ci odpowiedział ale skoro nie jesteś już pracownikiem firmy więc żadnej odpowiedzi się nie spodziewaj . Przestań pisać te swoje wymyślone historyjki bo to naprawdę nie jest śmieszne , tylko się kompromitujesz a ludzie czytające twoje komentarze mają ubaw po pachy A może i czubek nosa

25.09.2022 13:47

25.09.2022 14:51

Ja go nie pozdrawiam. Strasznie zarozumiały typ co myśli, że jest najlepszym kierowcą na świecie

25.09.2022 10:23

Co oni zrobili z rozkładami jadę 70-80km/h a opóźnienie rośnie ?

24.09.2022 19:36

24.09.2022 20:53

Czy ty już teraz nie widzisz że autobusów jest mniej wystawionych do ruchu niż w wakacje?. Niby przywrócone linie 171, 190 pełne kursy wykonują co godzinę. Tu nic przepowiadać nie trzeba samo życie miasto kasy nie ma żeby zatrudniać kierowców z dnia wolnego w godzinach nadliczbowych. Nawet gdyby nikt się nie zwolnił odszedł na emeryturę i tak autobusu do ruchu wystawione nie będą kasy brak.

24.09.2022 16:05

Herr General ANTUŁAN,GDZIE JESTEŚ? WRÓĆ I POPROWADŹ NAS KU ŚWIETLANEJ PRZYSZŁOŚCI. MY WIERNI ŻOŁNIERZE Z ODDZIAŁU SPECJALNEGO R-4 CIEBIE O TO PROSIMY.

24.09.2022 18:24

A cóż ci się nie podoba w wpisie mym? Jesteś zawiedziony,że dowódca waszej Ekipy was opuścił na placu boju? A możesz nie masz pomysł na życie bez waszego duchowego przywódcy.

Zostaw merytoryczną opinię o MZA