MZA

Social media

• Ciechanów

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

Gjbbbbb

24.10.2022 15:39

Wszyscy z PO nie mówiąc już o PSL-u i Lewicy działali jako sowieccy agenci wpływu lub byli użytecznymi ydiotami. To ich kompromituje i dyskwalifikuje jako polityków i posłów RP. Teraz udają patriotów Człowiek, który miał usta pełne… kacapa, mówił coś o robieniu laski Amerykanom. Oj coś mi się wydaje, że jeszcze piękne kwiatuszki wyjdą odnośnie robienia lasek. I to nie Amerykanom.

26.10.2022 01:39

Ehh te(usunięte przez administratora)boją się, że pójdą do pierdla. a pójdą za kilka miesięcy. Karakana w 2 różnych bu6tach będą walić 5 razy dziennie. Prablem jest taki że on to lubi.

25.10.2022 10:00

Drogie panie z R-4 przestańcie pisać do nas prośby o dołączenie do naszej Ekipy. Wiem, że po ostatnim wywiadzie w naszej zakładowej gazetce, wiele z was chciałoby "schrupać" naszego kolegę Tomka, ale mamy pewne zasady. Dziewczyny do Ekipy wstępu nie mają! ==== R-4 BEST BUS DEPOT IN WARSAW ====
    Motor

18.10.2022 23:20

Pytanie do ludzi jak wygląda tam. Praca mechaników?
    Paweł

24.10.2022 21:28

Wymagania jakbyś zarabiał 10tys.zł a tak naprawdę to zarobki słabe porównanie do sektora prywatnego
    Szeregowy

20.10.2022 12:21

Jak można mieć pretensje i robić wyrzuty komuś że nie chce przyjść z wolnego. Bo linie cmentarne wyjeżdżają. bo ludzi nie ma. A kogo to.
    Autobusik

21.10.2022 17:54

Jesteście aktywni czy pasywni na spotkaniach grupowych ???
    Taki jeden z R-3

24.10.2022 19:33

Ja im wytłumaczyłem raz a dobrze i od kilku lat nie dzwonia do mnie o przyjscie z wolnego a z rezerwy 4 godzinnej w grafiku dostaje dodatek bez pisania kartki o zatrudnienie zgodnie z grafikiem. Raz kiedys probowal mnie namowic sam byly GD na R-3 ale jemu tez szybko wytlumaczylem ze jak Kuba Bogu tak Bog Kubie i nara

24.10.2022 12:31

Metropolia za 2 mln zł zakłada spółkę. Ma się zająć szukaniem kierowców i sprzedażą reklam I tak zarabia się kasę na KM tworzy się następna spółce bez której KM nie da rady funkcjonować. Współczuję wszystkim kadrowca tyle mają pracy że bez spółki zewnętrznej się nie obejdą. Ciekawe na jakie pomysły wpadną władze Warszawy.
    Tomek

24.10.2022 01:54

Czy różne stawki na stanowisku kierowcy są zgodne z prawem? Czy podwyżka jest uzależniona od premii?

18.10.2022 20:57

Szukamy naszych zwolenników do naszej paki . Przewodniczący naszej ekipy to Tomasz i Kaczmar. Chętnych kierujemy od razu na rozmowę wstępną z wyżej wymienionymi kolegami . Nasza paka to niezapomniane przeżycia i same korzyści . Zapraszamy
    analny Marian

19.10.2022 14:57

Z chęcią dołączę do waszej ekipy. Czy urządzacie regularne spotkania?
    Utęskniony misio

20.10.2022 01:25

Tęsknię....oj bardzo..

19.10.2022 16:46

Cieszymy się Tomeczku, ze postanowiłeś założyć kolejnego nikomu niepotrzebnego bloga. Tylko pamiętaj o tym by każdy wpis wcześniej skonsultować ze swoim przełożonym.

13.10.2022 09:57

Opinie o mza bo tego dotyczy strona. Przede wszystkim wszechobecne państwo i brak kultury. Zarówno w śród kierowców jak i przełożonych względem kierowców. Wszystko o co się poprosi jjestutrudniane, odwlekane. Dyspozytorzy to jakieś nieporozumienie chodzi o R1 nie wszyscy ale większość to jak wcześniej pisałem Chamy bez kultury. Organizacja na r1 fatalna jeżeli chodzi o plac oraz myjnie i OC. Logistycznie małpa by to lepiej ogarnela. Godziny pracy dziennych kierowców to np 4 rano tzn ze wstać trzeba w niektórych przypadkach o 2. Rozkłady jazdy również z (usunięte przez administratora) niecpokrywajasie z realiami ulic
    dyspozytor R1 D.P.

13.10.2022 11:04

Jeżeli się nie podoba jeśniepanowi to zawsze można się zwolnić. Nie ma przymusu pracy. A chamem i prostakiem jesteś ty. Jak masz jakieś ale to zapraszam do okienka i powiedzenia prosto w twarz. Jak zwykle większość obrażających tutaj to zwykła (usunięte przez administratora) i prostaki.
    Waldek

19.10.2022 15:12

Kolega napisał czystą prawdę, zaopatrz się lepiej owy "dyspozytorze" w maść na ból czterech liter. Wały robione są każdego dnia na wozach, na ganianiu do usranego zmęcznia rezerwistów "bo nie ma ludzi" itd. a przecież każdy wie, że jakby powiedział to w twarz to byłby spalony... donieśli by na niego i by się na nim mścili przez długi czas bo tak to funkcjonuje w owej instytucji od właściwie niepamiętnych czasów więć szanowny panie nie rób sobie żartów.
    Aro

19.10.2022 14:54

Chciałem sie wpisac na zlecenie na weekend to tylko na sobote mogłem bo za dużo chetnych jest

18.10.2022 02:13

Dlaczego firma nie płaci dodatku na pranie firmowych garniturów? Zapewnia odzież, to niech zapewni kasę lub pralnię.
    Waszka bez oka

18.10.2022 19:04

Aaaa poza firmą oraz bez dodatku na pranie ciuchów firmowych
    Polo

18.10.2022 21:31

Po co masz prać swoje firmowe ubrania? Masz je nosić póki nie ulegną uszkodzeniu, albo nie dostaniesz nowego kompletu. Bierz przykład z niektórych swoich kolegów, których koszule nigdy nie widziały pralki ani żelazka.

16.10.2022 21:51

Wszystkich chętnych zapraszamy na R-4 Stalową! Najlepsza atmosfera i zawsze dogadasz się z kierownictwem! Na stanie mamy Solarisy U10 (tab. 10xx), U12 (tab. 11xx, 14xx, 15xx, 18xx), U18 (tab. 54xx, 84xx, 88xx, 59xx), U18e (tab. 59xx), MAN'y NG363 (tab. 34xx), oraz Mercedesy Conecto (tab. 44xx). Z naszą zakręconą ekipą młodych kierowców możesz uczestniczyć w różnych wydarzeniach z życia komunikacji miejskiej, tak jak np. zawody na najlepszego kierowcę lub aktywne uczestnictwo w różnych imprezach miejskich! Jesteś nowym kierowcą z świeżo co zdobytymi uprawnieniami? Nic nie szkodzi! Po patronacie z nami poznasz wszystkie tajniki tej wymagającej, lecz bardzo satysfakcjonującej pracy. Zapraszamy! Pytaj o Ekipę. ==== R-4 BEST BUS DEPOT IN WARSAW ====

17.10.2022 20:37

Opowiadasz bzdury. Przyjdź, zapytaj, wszystkiego się dowiesz. Jesteś typowym przykładem hejtu. Prawda jest taka, że tu wszyscy mają bekę z czytania tych waszych wpisów, także zluzuj XD ==== R-4 BEST BUS DEPOT IN WARSAW ====
    Robi

18.10.2022 00:08

Akurat wiem co mówię bo mój brat pracuje na R3 i jestem w temacie. Dopóki mza nie zrówna stawki dopóty będzie niepoważną firmą.
    RUDY_102

17.10.2022 12:31

Szanowni koledzy i koleżanki od 01.11 kończę pracę w MZK I rozpoczynam przygodę na koleii. Proszę Was tylko o poważne porady na początek mojej nowej drogi życia.
    Stary

17.10.2022 19:43

Nie pomyl torów na rozjazdach i nie zaśnij, pamiętaj składy na czołowym przy 60km/ wchodzą w siebie jakieś 3/4
    Jeba..ć R-4

17.10.2022 13:12

Co to się stało z panem głównym dyspozytorem z R-4? Czy to prawda,że nie wytrzymał presji i zabrała go karetka? Coś zaczyna się sypać narracja o tym,że ten bu.rdel dla niepoznaki nazwany zajezdnią jest najlepszy w MZA. No,ale co się dziwić jak taki wykształcony specjalista jest tu kierownikiem. Tak się dzieje jak człowiek,który z pokolenia na pokolenie przerzuca gnój widłami i nagle zostaje "kierownikiem" zajezdni.W myśl maksymy:"mierny,bierny,ale wierny". Trzeba również uczciwie przyznać,że wiele dobrego zrobił dla zakładu np. pomalował krawężniki, położył trawkę,zawsze pamięta o świątecznych ozdobach, wyremontował o powiększył sobie gabinet i najważniejsze załatwił pszczoły. Dziękujemy Ci o wielki wizjonerze.Ty nasz przywódco. Cześć i chwała Antosiowi.
    Nowy

15.10.2022 08:51

Jakis mondrala pisze ze kierowca powinien dorabiac do pensji na czarno lub zlecenie. Przy tak odpowiedzialnej pracy kierowca komunikacji miejskiej w stolicy powinien przestrzegac czasu pracy i byc wypoczety przychodzac do pracy. Za ta prace powinno byc godne i wystarczajace na zycie i odpoczynek wynagrodzenia.
    Stary

15.10.2022 18:31

Co chcesz ją dorabiam, dlatego jestem zdenerwowany kiedy nie ma przerw na pętli bo nie mam kiedy spać

15.10.2022 23:22

My kierowcy dorabiamy do pensji pracując w różnych branżach. Dajemy radę bo nie jesteśmy miękkimi fajami tak jak próbują nas przedstawiać i nie zasypiamy za kierownicą. Ograniczenia czasu pracy i godzin nadliczbowych działają na naszą szkodę. Dorabiając nigdzie nie zarobilibyśmy tyle ile w MZA przychodząc z wolnego.

14.10.2022 21:35

Od 1 października pensje pracowników Mobilisu wzrosło o 10%. Kolejna, skromna podwyżka jest zapowiadana na 1 stycznia. Wynagrodzenie wzrośnie wówczas o co najmniej 4% funduszu płac w stosunku do pensji z września.

14.10.2022 16:55

Blokujemy Warszawę samochody nie będą miały jak się poruszać huraaaaa Po buspasach na Puławskiej jest lista aż 17 kolejnych w całej Warszawie. Autobusy na zielonej fali!

14.10.2022 14:45

14.10.2022 16:05

Ten list nie przedstawia całej prawdy. Kierowca pracuje w MPK tylko po to by mieć opłacony ZUS. Resztę pieniędzy zarabia na czarno albo na umowę zlecenie gdzie indziej. Jak tak nie robi to niech się nie dziwi, że nie stać go na nic. Poza tym jak wiadomo, krótkich zwolnień lekarskich nikt praktycznie nie kontroluje, więc jak ktoś jest zaradny to potrafi się dobrze ustawić
    Rowery won z KM

14.10.2022 12:04

ITD ukarało kierowcę mandatem jak pasażer uderzył się o rower, bo w dowodzie nie ma nic o przewozu rowerów.

14.10.2022 12:59

I bardzo dobrze, dalej pozwalajcie pedalarzom wchodzić na pokład z tym złomem. Rower jest do pedałowania a nie do przewożenia w autobusie. Nałoży jeden z drugim obcisłe damskie leginsy i udaje sportowca a gdy się zmęczy lub trochę deszczu zaczyna padać to chyc do busa, taki z niego sportowiec, a dalej bujać się roszczeniowe chamstwo rowerowe.!

14.10.2022 14:00

Skąd takie info? Poproszę o źródło
    17,2 proc

14.10.2022 10:44

Potwierdziły się wstępne wyliczenia GUS sprzed dwóch tygodni. Inflacja przyspiesza. We wrześniu osiągnęła poziom 17,2 proc. wobec 16,1 proc. odnotowanych w sierpniu. Pojawiają się prognozy, które sugerują, że wskaźnik wzrostu cen może nawet zbliżyć się w okolice 20 proc., czyli maksimów z 1996 r. Wyrownania za prace do inflacji dla kierowcow w tej firmie nie widac.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon

14.10.2022 07:40

To była najbardziej NIENORMALNA I ODPOWIEDZIALNA praca jaką wykonywałem za najniższe wynagrodzenie. Masakra, smród i brud.

13.10.2022 11:21

14.10.2022 05:18

Ty sobie nie rób żartów z Gaworka - tu można przeczytać oraz dowiedzieć się wielu ważnych rzeczy . Tylko z tąd czerpię wiadomość i z wami się ją dzielę . Tak że proszę by to było ostatni raz - rozumiemy się .
    Mlody

10.10.2022 09:40

Wypłata na koncie .4300 na koncie za miesiąc pracy .Kurcze nie wiem z której strony zacząć wydawać tą swoją cudowną pensje . Za miesiąc jazdy w korkach ,użeraniem się z pasażerami, z kierowcami ,uberami itd .Ach ....
    Mlody

11.10.2022 12:39

Wykształcenie podstawowe niepełne - korepetycje nic nie pomogą .
    Edi

13.10.2022 23:11

Ja mam 5150. Do tego paliwo koło 2000 i bilety z 500. Nie jest łatwo ale trzeba sobie radzić.
    Związkowiec

12.10.2022 23:11

No i w końcu się dogadaliśmy. Zebranie do 23:00. Od stycznia zmiany w zarobkach. Podwyżka o 800 netto dla wszystkich. Ujednolicenia stawki dla wszystkich nie będzie. Zakład się nie zgodził. Dziękuję kolegom za ciężką pracę. Ważne, że się udało.
    raf

13.10.2022 23:10

Myślałem że to bajer jak wszystko na tym żałosnym forum. Dzisiaj mi potwierdzili ale to tylko wyrównanie inflacji. Co dalej?

13.10.2022 14:30

Gnbvbb

13.10.2022 23:07

Nie zrozumiałeś. Chodzi o to że pisowcy są tak wpatrzeni w PUTINA że świata poza nim nie widzą. Już zapomnieli o wraku i WIELKIM POLEGŁYM BRACIE. Ważne jest tylko żeby nie pójść siedzieć zaraz po wyborach.

13.10.2022 19:49

A podobno zarabiamy najlepiej. W Warszawie pensje startują od 5600 złotych brutto, czyli 4147 na rękę, w Krakowie od 4500-4800 zł netto, a w Kielcach – od 4000 - 4400 złotych netto. Na pensję ostateczną składają się wynagrodzenie podstawowe oraz dodatki, na przykład za pracę w weekendy i święta, za oszczędzanie paliwa, nadgodziny. – Łącznie z dodatkami kierowca zarobić może prawie sześć tysięcy złotych na rękę, podkreślam, że w tej kwocie są wypracowane dodatki i nadgodziny
    To nie sen

13.10.2022 08:54

Kary jak w carskim wojsku, na urlop - nie ma mozliwosci, brak wyrownania do inflacji, latwo stracic prawo jazdy po zmianach od wrzesnia, odpowiedzialnosc za ludzi, roznica w zarobkach za taka sama prace kierowcy,brak zycia rodzinnego to nie sen.

13.10.2022 09:24

Jest jak jest i co z tego?, Niech sobie będzie. Zajęcia szukaniem pracy jesteśmy a nie głupotami.
    analny marian

11.10.2022 10:55

Siemanko. Jak tam wasze morale, wypłata wpadła, mam nadzieję że nikt nie narzeka na sumę za tak ciężką i odpowiedzialną pracę??
    Bolo

12.10.2022 16:37

I co potem z tymi pieniędzmi robisz? Wracasz do kontenera i razem z kilkoma podobnymi sobie podobnymi przepijasz? Wysyłasz rodzince, która na tobie żeruje? Czy może po opłaceniu alimentów cieszysz się, że w ogóle możesz kupić sobie butelkę Amareny.

12.10.2022 22:18

Marianie może mu chodzi o coś zupełnie innego. O coś związanego z pierwszą częścią twojego nicku. Gdy po skończonej zmianie idziesz do swojego pokoju, ze wspólną łazienką i kuchnią, gdzie czeka na ciebie kilkunastu spoconych mężczyzn. Gdzie rotacja pracowników jest tak duża, że każdego dnia możesz spróbować tego z kimś innym.
    MLODY

11.10.2022 19:15

W ktorych miejscach stolicy trzeba szczegolnie zwracac uwage na ruch na drodze zeby nie zlapac punktow na prawko?

12.10.2022 12:52

W całej aglomeracji

11.10.2022 13:32

Niedługo zaglądając do lodówki wyskoczy z niej dzik z R-4. Mam takie pytanie. Czy on to robi dla pieniędzy czy tylko szuka atencji?
    Analny Marian

11.10.2022 22:43

Ja uważam, że niezłe z niego ciacho. Brałbym się za niego
    analny marian

11.10.2022 21:57

Mam nadzieję że nigdy życie mnie nie zmusi do tego bym po raz drugi zatrudnił się do pracy w komunikacji miejskiej. Wielkim nieporozumieniem jest wynagrodzenie za tą pracę w Świątek, piątek i niedzielę.

08.10.2022 21:59

Dobrze piszą w Gazetce Związkowej, że Solidarność załatwiła podwyżki możliwe w aktualnej sytuacji budżetowej. Należy zauważyć, że Trzaskowski też poszedł MZA na rękę i dołożył 100 mln zł. Ja jestem zadowolony.

10.10.2022 15:34

Strajk to złudzenie, my już złudzeń nie mamy, poprostu zmieniamy pracę i śmiało mogę powiedzieć następne 150 autobusów za miesiąc zostanie wystawione do ruchu.
    Waszka bez oka

10.10.2022 16:35

Aaaa poza firmą ,poza strajkiem , poza KM , poza 150 autobusami które zostaną wystawione do ruchu

10.10.2022 08:43

Prawda jest taka, że w tej robocie to MZA jest najlepszym pracodawcą na całym Mazowszu. W turystyce są Janusze i każo znać mechanikę i naprawiać albo jeździć niesprawnym wozem

10.10.2022 08:58

O czym ty gadasz?. Czy pracownik działu ruchu musi umieć naprawić autobus?. W spółce jestem zatrudniony na stanowisku kierowcy, nie na stanowisku kierowca - mechanik, więc nie wymagają odemnie żebym autobus umiał naprawiać. Wykonuje taka pracę do której zobowiązałem się wykonywać umową, nic więcej od siebie do czego umowa mnie nie zobowiązuje !!!!!
    Kaczor

10.10.2022 15:19

Widać że niemasz pojęcia oczym piszesz
    MLODY

05.10.2022 07:59

Zlapalem 15 punktow na prawo jazdy, teraz dodatkowy stres w tej robocie bo jeszcze 9 i papa.
    jan

08.10.2022 21:21

Nie wiem co to ma wnosić - chwalisz się czy żalisz tymi punktami? Ja to bym się ze wstydu spalił i nikomu nie opowiadał takich rzeczy. Kolega przede mną dobrze napisał, że nie jesteś dobrym kierowcą, strach pomyśleć jak jeździsz!
    Dzień dobry

10.10.2022 12:08

Dobrze mi się was czyta kiedy siedzę na tronie...kochany pasażer

09.10.2022 10:43

09.10.2022 22:52

Jak sobie km iocie nie radzisz z przyswojeniem przepisów to wracaj na wieś paść świnie. Zmiana w ustawie ma właśnie wykluczyć kierujących, którzy stwarzają zagrożenie. Kary wysokie ale bardzo słusznie.

10.10.2022 07:44

Zmień płytę ta już zdarta jest. Nadeszły zmiany 10 brak wypłaty i nikt się nie żali, czasu na to nie mamy szukamy lepiej płatnej pracy.
    Romek

10.10.2022 01:40

Witam serdecznie Panów kierowców czy mogą panowie mi powiedzieć jak zarobki u was w stolicy dziękuję pozdrawiam
    Jarek

09.10.2022 23:21

Od stycznia podwyżki, przeczekajmy jeszcze te kilkanaście dni, będzie dobrze. A podwyżki to będą ale prądu, paliwa i gazu itp. Hahaha.
    Nowy

09.10.2022 18:07

Jutro składam wymówienie, kto dołączy?
    Uuu

09.10.2022 20:01

Jeżeli składasz wymówienie to napisz swój numer służbowy - co ci zależy. No chyba że ściemniasz i jesteś trolem
    Stary marzyciel 7

09.10.2022 23:08

Masz lux robotę , do emerytury a może i dłużej .

07.10.2022 22:26

Wnoszę o zniesienie limitów dopuszczalnych nadgodzin oraz czasu pracy kierowcy. Jak kierowca chce pracować przez 2 zmiany to powinno mu się to umożliwić. Rozwiązałoby to problem braków kadrowych w spółce.

09.10.2022 12:59

24 godziny to może nie dałbym rady, ale 16 robię bez problemu i nie jestem zmęczony. Irytuje mnie to, że muszę tracić czas na dojazd z jednego miejsca w drugie, które jest często sporo oddalone.

09.10.2022 14:16

Sądzisz że nie wiedzą że robimy na dwa etaty?, Bez obaw wiedzą tylko lubią utrudniać nam życie.
    Obserwator

07.10.2022 20:58

Gdzie jest solaris w koronie ja się pytam? Zaszczuliście biednego Kaczmara i przez to jego aktywność w internecie spadła praktycznie do zera.

Zostaw merytoryczną opinię o MZA