MZA

Social media

• Ciechanów

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

Kiero.

02.12.2022 19:57

NIE TO MIEJSCE! NIE TA PRACA! NIE TE PIENIADZE!
    Dfd

02.12.2022 21:34

Wszystko można wytrzymać. Ale nie za te pieniądze. Pozdrawiam.
    Janek

05.12.2022 01:15

Jak bym miał wykształcenie wyższe niż podstawowe to bym ani jednego dnia dłużej tu nie pracował. Dziwię się młodym pięknym wykształconym że tu pracują. Kierowca to sobie lubi w nosie podłubać, splunąć przez okno no bo przecież nie na podłogę.

04.12.2022 19:53

Wszystko co jest złego na wozie to nasza wina ,ostatnio na Wiatracznej naćpany byk chciał mi się wbić do kabiny bo go wysadziła i nie pozwoliłam mu zostać w autobusie ,ale to już norma myślą że z kobietą mogą wszystko ale nie u mnie ,w końcu zgłosiłam na centrale koleś w końcu wyszedł ale szokiem było to że na drugim końcu instruktor czekał na mnie z alkomatem bardzo było mi przykro ,,,i zawiodłam się bardzo
    szambelan czajka

11.11.2022 23:12

49 fabrycznie nowych mercedesów będzie obsługiwało 11 linii w Bydgoszczy z początkiem nowego roku. Firma Mobilis nie ma jeszcze pełnej obsady tych autobusów, ale zapewnia, że sobie poradzi. Receptą ma być m.in. rekrutacja obcokrajowców, w tym Hindusów. Mobilis wygrał przetarg na dziewięcioletnią obsługę 11 linii autobusowych w Bydgoszczy Niedługo także i u was Fast & Furious ???? Pakistan Hindu ciapaland edycja Po zakończonej zmianie będzie można zadupczyć pasące się na zajezdni kozy gdyż dyrekcja multikuliti POKO loco tęczą świecąca zadba o komfort kozojebców

04.12.2022 01:23

wiadomo że od Nowego 560 netto dla wszystkich. Nawet związki przekazały. I zmiany w kk. Warto zostać.

02.12.2022 22:42

Chyba sobie żarty robocie że ja będę babrał się w t brudzie i smrodzie, ganial busa po mieście na drugiej zmianie, wysłuchiwał pretensji ludzi, ryzykował utratę prawa jazdy i wzwyzki o.c auta prywatnego podczas kolizji, wstawał w środku nocy, lub wracał do domu w środku nocy, pracował Świątek, piątek i niedziela za ponad trochę więcej niż 4 tys zł. To są żarty?

03.12.2022 00:49

To są świńskie żarty,
    Prawdziwy wodzirej 6

03.12.2022 08:15

To nie są żarty - nikt nikogo na siłę tu nie trzyma . Idź do ochrony - tam się nie napracujesz a kasa podobna .
    R-3

02.12.2022 21:27

Czemu nasz kierownik dziś pracował na oc?. Dokładne na myjni. ?

02.12.2022 12:51

No i jak tam milosnocy, wczoraj kierowca autobusu miejskiego potrącił piesza na pasach, kobieta w bardzo ciężkim stanie w szpitalu. Dalej jesteście zafascynowani wynagrodzeniem do ponoszonego ryzyka w tej super pracy??

01.12.2022 20:03

Witam ,karpiowe w zeszłym roku było wypłacane tydzień po wypłacie więc w tym roku prawdopodobnie będzie taki sam termin, pozdrawiam.

01.12.2022 21:30

A co kasy brakuje?
    R1-r1

02.12.2022 06:38

Bylo wyplacone 17. 12.2021????
    Jarek

24.11.2022 22:44

Dis miałem kolizję, podczas hamowania tył autobusu zniosło mi na lewy pas, zarysowałem osobówkę. Przyjechała psiarnia i zapłaciłem 1500 zł, dopisali też mi 10 punktów razem mam już 18 pktow. To jest poprostu przegięcie, tyram jak murzyn a oni zabierają mi prawie połowę pensji. Podobno mówili że te punkty są teraz na dwa lata.
    C, C+E

01.12.2022 19:41

Spoko teraz czekaj na kolejne czyszenie portfela jak Ci za te punkty dowalą OC z kosmosu. Albo osobówkę przepisz na Teścia lub teściowa.
    Jarek

01.12.2022 22:06

A jeżeli mam dwa auta prywatne to na dwa auta stracę zniżki oc za spowodowanie kolizji autem firmowym?? Dlaczego tak? Niech firma sobie płaci a nie jeszcze mnie z kasy czyścić, przecież tu się i tak grosze zarabia.

26.11.2022 12:12

dawwq

01.12.2022 18:53

dda
    R1-R1

01.12.2022 05:37

Witam Ktoś wie, kiedy karpiówkę wyplacą??
    R-1

01.12.2022 08:23

jak uzbierają na karach ;)
    Bbbbb

30.11.2022 17:25

Witam 29 .11 odbyło się spotkanie związków z zarządem w sprawie podwyżek coś wiadomo więcej co ustalono Podobno tramwajarze od stycznia 300 zł dostali podwyzki czy związki prowadzą jakieś rozmowy odnośnie podwyżek
    R1r1

01.12.2022 07:20

W tej firmie, wszystko jest tajne. Brak przepływu informacji. Brak logistyki

30.11.2022 22:02

Smród, bród, milion zarazków i spory stres za ogromne wynagrodzenie. Polecam wszystkim zainteresowanym, spróbować. Jest ryzyko, jest sporo kasy do zarobienia. Hi hi hi. A ci co ciagle narzekają na tą pracę to nieudacznicy którzy nawet prawka nie mają.

30.11.2022 20:58

Od stycznia sto brygad mniej na mieście
    Stolec

29.11.2022 22:37

Polecam wszystkim pracę w komunikacji miejskiej, ja tu jestem od 23 lat a czuje się jak bym dopiero pracował tydzień czasu, jedt cudownie, praca lekka, łatwa i przyjemna, siedzisz non stop, kręcisz sobie fajerą jesteś królem i Panem, mówisz pedalarzom żeby robili wyjazd z pokładu bo matka z dzieckiem wchodzi, jak Pan i władca. Najważniejsze to to że kasa zawsze jest na czas i to nie mała. Ja jeżdżę zawsze nowym autem i po roku sprzedaje, mam trzy mieszkania na wynajem. To wszystko z tej sporej wypłaty, nie wierzycie to się zatrudnijcie, sami się przekonacie i juz nigdy nie pomyślicie i innej pracy.

30.11.2022 13:11

Może to Ciebie zdziwi, ale zgodzę się z Tobą, tylko może byś tak jeszcze wyjaśnił nowo przyjętym kierowcą dlaczego twoje zarobki są wyższe o tyś zł, od ich jakie dostaną, co odebrał Regulamin Wynagrodzenia co jednak Ty w wynagrodzeniu posiadasz.

28.11.2022 20:14

Górnicy wywalczyli dodatek inflacyjny tylko 6000zł . Panowie związkowcy bierzcie z nich przykład

28.11.2022 23:15

Komunikacja miejska nie jest tak ważnym sektorem gospodarki jak górnictwo. Nikogo tak naprawdę nie obchodzimy. A Kaczmar i inni miłośnicy pierwsi wyjada na miasto w dniu strajku by wspomóc firmę w trudnych czasach

29.11.2022 21:42

Jest dobrze płachta wykonanych kursów jest tak skreślona jak by ekspedytor w totka grał, oby tak dalej.

28.11.2022 15:31

Zostań Kierowcą autobusu w Miejskich Zakładach Autobusowych Sp. z o.o. Warszawa. Oferujemy: stabilne zatrudnienie na umowę o pracę miesięczne wynagrodzenie zasadnicze już od 5 600 zł brutto oraz inne składniki wynikające z Regulaminu Wynagradzania i Kodeksu pracy To już na dzień dobry otrzymuje się 5600 zł brutto?

29.11.2022 12:36

Ale możliwość prowadzenia 18 metrów szczęścia jest bezcenna. Nie chciałbym być magazynierem.

29.11.2022 13:23

Chwila roztargnienia, nieuwagi i przestaniesz mieć możliwość wykonywania pracy jaką lubisz (ryzyko zawodowe), będziesz wykonywał pracę która kasę da.
    Stach

29.11.2022 12:50

Sytuacja kierowcy zawodowego km po wprowadzeniu nowego taryfikatora kodeksu drogowego bardzo sie zmienila. Ryzyko utraty prawa jazdy jest bez porownania wieksze jak przed wrzesniem tego roku. Dodatkowo trzeba jeszcze zrozumiec ze rownoczesnie kierowca zawodowy traci zawod-mozliwosc wykonywania zawodu. W niektorych sytuacjach bedzie trudno sie przekwalifikowac.

29.11.2022 11:47

Na Gocławiu w ekspedycji tak wali szczochami, że myślałem, że puszczę pawia. Już byłem blisko.

29.11.2022 09:30

Pedalarstwo nadal aktywne i wjeżdża na pełnej na przejścia. Nawet w śnieżyce jeżdżą. A tak z 15 lat temu nikt nie jeździl na rowerach.

29.11.2022 09:53

15 lat temu też pedalaże byli tylko nikt wtedy nie odważył się w pedałować przed nadjezdzajacy pojazd bo było by to wymuszenie przez pedalaża a teraz tak im wyprano te puste głowy że mają zawsze i wszędzie pierwszeństwo gdy pedałują i teraz są tego skutki że kierowca zawsze jest winien a pedalaż to święta krowa
    Stolica

29.11.2022 07:50

Jazda w stolicy to koszmar, bardzo latwo zlapac punkty karne.
    Kiedyś może Stolica

29.11.2022 09:17

Wszędzie można dostać punkty - nawet w takim Pipidówku .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon
    Wafelek

23.11.2022 12:34

Czy to prawda co mówią związki zawodowe na oddziałach że od nowego roku ma być podwyżka 300 zł brutto dla każdego czy to tylko plota aby zaspokoić załogę
    maderfu

28.11.2022 11:18

porzućcie nadzieję podwyżki to może realnie od maja. Już Warszawa przebiera nogami by podnieść ceny biletów lub dać w Komunikacji podwyżkę. Jeżeli nie wiecie to liczcie na to co macie w garści czyli niewiele minus inflacja
    Aąaa

28.11.2022 19:38

300 brutto. Śmiechu warte.
    Daniel

28.11.2022 17:22

A W TRAMWAJACH PODOBNO OD NOWEGO ROKU PO 300 BRUTTO ...PONOC MAJA DOSTAWAC,MOZNA???
    Stach

28.11.2022 13:20

Ustawy, paragrafy, przepisy a kierowcy km sa rozstawiani jak dzieci w piaskownicy.

28.11.2022 14:04

Skoro są osoby które tak lubią to jest wyłącznie ich problem

27.11.2022 15:54

27.11.2022 16:57

To nie czas i miejsce na tego typu opinie .

27.11.2022 12:04

27.11.2022 16:16

To teraz się głosuje czy chce się posiłki regeneracyjne?. Przecież to ustawa określa kiedy pracownikowi się należą.

27.11.2022 20:33

W myśl art. 232 Kodeksu pracy pracodawca jest zobowiązany zapewnić pracownikom zatrudnionym w warunkach szczególnie uciążliwych odpowiednie posiłki i napoje, jeżeli jest to niezbędne ze względów profilaktycznych. Posiłek regeneracyjny należy się pracownikom, którzy wykonują pracę związane z wysiłkiem fizycznym: - powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 2000 kcal (8375 kJ) u mężczyzn i powyżej 1100 kcal (4605 kJ) u kobiet, - powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet, wykonywane w pomieszczeniach zamkniętych, w których ze względów technologicznych utrzymuje się stale temperatura poniżej 10°C lub w których wskaźnik obciążenia termicznego służący do oceny średniego wpływu oddziaływania ciepła na człowieka w okresie reprezentatywnym dla jego pracy (WBGT) wynosi powyżej 25°C, - powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet, wykonywane na otwartej przestrzeni w okresie zimowym; za okres zimowy uważa się okres od dnia 1 listopada do dnia 31 marca,
    Twój przyjaciel rowerzysta

26.11.2022 10:21

Cześć, tak nagadujecie na rowerzystów, stałem się nim z waszej winy! Jeździłem komunikacją ale odkąd brakuje kierowców jeżdżę rowerem bo na autobusy nie można liczyć, jeździcie jak chcecie, nie przyjeżdżacie na czas i często z rozkładu po 2 czy 3 kursy nieprzyjezfzacie a następnie jadą 2 czy 3 na raz!!
    kierowcy autobusów

26.11.2022 11:26

Jesteśmy wielce rad, że jeździsz teraz rowerem. Wąskiej drogi i flaka w oponie!
    Wacek

26.11.2022 11:27

Powiedz mi jak mamy jeździć inaczej jeśli śmieszny rozkład jazdy, który wręcz pluje nam w twarz daje przelot w korkach 2-3 minuty między trzema przystankami a stoi się tam 10 lub 40 minut? wiedz jedno szanowna osobo - to nie jest NASZA wina tylko główno dowodzących, którzy to takie g#wno zatwierdzają i uznają, że wszystko jest perfecto.

23.11.2022 16:00

Zastanawiam się kogo się tak boicie, że strajku nie robocie??? Miłośnicy i zakochańce 18 metrów wami rządzą ha, ha, ha

24.11.2022 01:41

Mamy specyficzną sytuację, wykonywanie pracy zgodnie z obowiązującymi przepisami jest bardziej wpływowe niż strajk.

24.11.2022 20:46

Poco robić strajk. Jak możesz zmienić pracę na lepiej płatną.

24.11.2022 14:50

24.11.2022 18:04

Czy to prawda że za spowodowanie wypadku można dostać 10 pkt karnych i aż 1100 zł mandat,? Chyba kłamiesz? Przecież w Warszawie jeżdżąc takim dużym autobusem to można bardzo łatwo uzbierać przez rok 24 punkty, masakra a mandat to przecież, wypłaty nie wystarczy. Olewam to
    KsiądzChełmska

24.11.2022 19:30

Jaki rok? Wystarczą dwie zmiany pechowe, czyt. dwa dni pracy po 10 godzin, zmęczenie, błąd... i masz pozamiatane odnośnie blankietu i odnośnie dalszej jakże to wykwintnej kariery powożącego.
    Stolica

24.11.2022 16:59

Bardzo trudne warunki jazdy, latwo stracic prawo jazdy.

23.11.2022 13:37

24.11.2022 11:20

2,80 za kawkę to jak za darmo, a na zakładzie po 1,80
    Xyz

24.11.2022 14:44

Kim ty jesteś?Zawsze jak mowa o podwyżkach to ty zmieniasz temat . Napewno nie jesteś kierowcą
    Ciekawy

24.11.2022 10:27

Spadł śnieg, i jak pedalarze nadal pchają się do wozów?
    Krzysio ZTM

23.11.2022 21:32

Niewiarygodne co ten kierowca wyprawia, zobaczycie to konieczne!!! Ledwo co się zmieścił lol!!! (usunięte przez administratora)

23.11.2022 20:04

Naprawdę, jest mi was żal że tak tyrację za takie marne grosze. Dlaczego dajecie się tak wykorzystywać?
    Miłośnik

23.11.2022 18:13

Wiadomo kiedy będzie podwyżka? Moja nowa żona z Ukrainy jest bardzo wymagająca finansowo. Chętnie daje, ale tylko gdy przynoszę odpowiednio dużo pieniążków. Nie wiedziałem przed ślubem, że to takie materialistki. Gorsze od Polek.

23.11.2022 14:51

Aaaa dobrze piszesz

22.11.2022 12:55

Można działać tylko zgodnie z przepisami, masz rację jesteśmy przemęczeni może dojść do katastrofy w ruchu lądowym, ale bez dobrej woli władz miasta, spółki nic zrobić nie można. Zawsze się słyszy przepisy na takie działania pozwalają. Wrocławska tragedia sprawiła że wszczęto kontrolę czasu pracy kierowcy, przecież można było wcześniej to wykonać stałe mówimy jesteśmy przemęczenie nie mamy zaplanowanego czasu w dniu pracy żeby wykonywać przerwy.

23.11.2022 14:07

Trudne sprawy - które każdy zna ale woli milczeć
    Waszka bez oka

23.11.2022 14:10

Aaaa poza firmą - graj sobie dalej sam ze sobą .

22.11.2022 15:31

Inflacja rośnie realne zarobki spadają u nas ok 13% w dół a związki i zarząd siedzą cicho ?
    Kaczor

23.11.2022 12:07

Dadzą ale sobie

22.11.2022 13:48

Kaczmarku pozytywny miłośniku czy wziąłeś ze sobą majteczki na zmianę? I wytrzyj tą białą plamę na spodniach bo wygląda to komicznie
    Tomeczek

22.11.2022 18:23

Już o to nie martw się. Użyczę mu swoich majteczek i zlikwiduję wszystkie plamy w taki sposób o jakim inni mogą sobie tylko pomarzyć
    Atencjusz

22.11.2022 20:28

Tomeczek ,Kaczmarek ,bracia Koral,atencjuszka z R-3 która publicznie ogłasza, że wraca po pół roku zwolnienia tak jakby przynajmniej ktoś się za nią stęsknił i wielu innych podobnych atencjuszy pozdrawiam was środkowym palcem
    R1-R1

22.11.2022 12:50

Witam czy ktoś zna stawki dyspozytorow? Jakie maja wynagrodzenie? Bo kierowców są jawne A dyzpozytorow ukrywane!!

26.01.2021 22:01

Banko

23.06.2022 23:06

Szkoda komentować to coś.
    Szofer

22.11.2022 10:19