MZA

Social media

• Skierniewice

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

25.05.2023 12:22

Baaa

26.05.2023 01:47

O tym że gowork filtruje treści tutaj wstawiane to już wiemy. Nikt nie bierze tego co tutaj jest napisane na poważnie. Wiadomo tylko że działają na rzecz spółki a i tak wszyscy wiedzą jak jest, a nawet jak nie wiedzą to po przyjęciu się do spółki szybko się dowiadują i się zwalniają. Jak to mawiają: prawda sama się obroni.

24.05.2023 01:48

Wyrzuciłem dziś z wozu dwóch pedalarzy, bo były wózki. I wysiedli. Jakaś matka mówi: mnie rower nie przeszkadza. A ja na to: ale prokuratorowi będzie przeszkadzał. Jakby rower uderzył dziecko to zaraz adwokat by jej doradził pozew cywilny wobec kierowcy. Nie pozwalajcie jeździć (usunięte przez administratora) z wózkami, bo będę pisał skargi jak zobaczę.
    Groover

21.05.2023 16:20

Nie wiem czy wiecie, ale nasz internetowy gwiazdor "młodziak za sterem Solarisa" napisał donos na kierowcę linii 120 gdy ten odjechał z przystanku 3 minuty przed czasem

21.05.2023 20:08

I słusznie zrobił. Jesteście dla pasażerów a praca w KM to służba. Ktoś mógł nie zdążyć na pociąg. Ja też piszę jak nie włączają klimy albo łamią przepisy.

23.05.2023 06:36

Pan Piotr B..... najlepszy dyspozytor Na zakładzie , w firmie ,w Polsce a może i na świecie . Takie są fakty i nic nie zmieni te wasze oszczerstwa .
    RomanczyRomek

22.05.2023 00:03

Nie, dla przychodzenia z wolnego i zamian dnia w grafiku. Zero nadgodzin z rezerwy. Dopóki nie zrównają stawki nie ma mowy żebym się na cokolwiek zgodził poza grafikiem. Niech dzwonią do tych co są na najwyższych stawkach. Pozdro
    Bbbbb

20.05.2023 09:47

Witam Chyba bardzo cisną dyspozytorów o plan bo na R3 co chwila ktoś inny siedzi na okienku i najlepsi dyspo co można z nimi pogadać załatwić sprawy się zwalniają
    R-3 mały ale byk

20.05.2023 18:51

Możesz sobie pornosa wysłać. Większość tak jeździ i ch.ci.do tego drogi kolego. Jak nie chcesz mieć przerwy tylko dyskusję z frachtem lub CR to sobie siedź i czekaj. Ponadto ciulku tam nie masz nakazu i możesz włączyć się na pas środkowy gdyż tam jest linia przerywana która nie ogranicza ci wjazdu z prawego na pas środkowy. Tak to jest gdy numerek masz taki jak na pigalu czyli powyżej 6000 i kabelkowanie modne w formie gróźb i donosów-sygalizator jego raz
    R-3 kiero

20.05.2023 20:46

To przeczytaj pismo na R3 że będą wyciągane kąsekwencje i że masz strzałkę i nie możesz jechać tam na wprost. I przestań nam szkodzić. Zgłaszasz opóźnienie na CR i po sprawie. Urzędnicy w zajezdni napisali pismo i są czyści, a ty szkodzisz nam kierowcom jeżdżącym przepisowo

20.05.2023 01:00

20.05.2023 11:46

Znowu usunęli, że przez całą zmianę wdychamy pyły pm 2,5 z klocków hamulcowych, jak też cząstki azotu, sadzy, tlenek węgla, benzopiren i metale ciężkie. A wieczorami jeżdżą te zamiatarki które ten (usunięte przez administratora) rozrzucają. No i grzyby z klimatyzacji.
    trzym puche

20.05.2023 01:28

Świeża opinia. Jak ktoś się tu przyjmuje do pracy (już z wyrobioną kat. D+przewóz osób). Uważam, że w komunikacji miejskiej, samochodowej, MZA jest najlepszym pracodawcą.. - nie będziecie traktowani ulgowo, że dopiero się przyjęliście (wszystkie linie mają być obcykane). Ja dostałem na start dwa razy po 11 godzin linie, na których nawet nie jeździłem z patronem, na autobusach, których nie wiedziałem nawet jak obsłużyć. - dojazdy na drugi koniec miasta, na drugą zmianę, trwające godzinę lub lepiej (zależy jak zmiana się ułoży) - początkujący kierowca na pewno będzie się przejmował rozkładem jazdy i opóźnieniami. Opóźnienie to jest norma w tej pracy. Na niektórych liniach nawet godzina nie robi wrażenia. Dbajcie o swoje przerwy. Należą się wam. - zawsze trzeba być asertywnym. Nie wpuszczać chłopa z rowerem jak nie ma miejsca.
    Prezes

18.05.2023 17:21

Czytam komentarze z dużą ulga iż zrobiłem kategorie c+e a moje wypowiedzenie już zostalo złożone. Nie wiem jakim szokiem będzie ,gdy u nowego pracodawcy będę mógł słuchać radia a i do toalety nie będę bral stopera. Przerwa pół godziny ? Tu się nauczyłem jeść podczas stania na światłach więc cala przerwa będzie na sen.godziny od 7 do 15.codzienny parking na bazie. Mza to powolny samobój .Szkoda mi was
    Wydziergany

19.05.2023 11:05

W Stolicy wszędzie tak jest. U Ajentów także.(usunięte przez administratora)ze stoperem,jedzenie kanapek podczas postoju na światłach-wypisz,wymaluj jak na 159 czy 220.
    R-3 Kiero

18.05.2023 13:46

A co powiecie na przepuszczanie pieniędzy?? A tak na prawdę chodzi o defraudację związkowych składek ... tak tak dobrze czytacie !!!! Związkowych Waszych składek. Jak to możliwe ?? A mianowicie Pan Przewodniczący jednego ze Związków Zawodowych w MZA robił swoje prywatne zakupy za Wasze pieniądze składkowe na rzecz Związku. Niech chłop zdrowieje bo kupę kasy ma do zwrotu..Ciekawe rzeczy w tych Związkach się dzieją...jak nie podpierdalacze, to złodzieje i opierdalacze... Totalna porażka Szanowni Państwo. Pozdrawiam
    Ciekawski

19.05.2023 03:35

Jedni degradują inni dorabiają się na oddelegowaniach. Zastanawiam się czy zarząd czyta te wpisy. Czemu nie sprawdzą dlaczego dyspozytorzy nagrywają odprawy i udostępniają nagrania innym ,dlaczego nie zrobią z tym porządku. Dlaczego dyspozytor wynosi informacje dotyczące spółki i nikt z tym nic nie robi? Dlaczego przewodniczący związku pracuje w trakcie oddelegowań w swojej prywatnej firmie i nasyła kontrolę? Dlaczego związkowcy robią co chcą i nie można nic im zrobić? Dlaczego dyspozytor który działa na szkodę spółki nadal tu pracuje? Bo co bo pan przewodniczący przyjaźni się z panem dyrektorem (sam o tym głośno mówi)to dyspozytor może wyśmiewać się z miłośników i ludzi którzy lubią pracę, dlaczego pan przewodniczący jest tak serdecznie goszczony przez dyrekcję? Czy komuś jest na rękę ,że tak się dzieje ?

18.05.2023 16:36

kaemeł

18.05.2023 18:34

By zdobyć to musisz pojeździć na solówce kilka lat, mieć szefa który będzie cię szanował, Tak musisz się czuć jak Kierowcy KMŁ którzy mieli porządnego Prezesa który szanował, nie karał i nie stawiał do pionu byłym normalny zatem ludzie pracowali latami.. Kierowca jeżeli ma możliwość awansu chociażby podwyżki bezwarunkowe to łączy swoją karierę z Pracodawcą. I tu jak widać po przykładzie KMŁ w Łomiankach pokazało że dobry Kierowca to ten który jest weteranem. Przy rotacji jak u nas to można zapomnieć o zwycięstwach

11.05.2023 15:19

12.05.2023 10:42

Płacicie składki dzięki temu pan przewodniczący może być na oddelegowaniu i w trakcie oddelegowania prowadzić swoją firmę a spółka mu pensyjkę wypłaca. Czyżby jakiś kolega ze związku który go broni? Bo dla mnie to jest oszustwo i wyłudzenie. I zastanawia mnie tylko jedno dlaczego dyrekcja to toleruje wiedząc co on wyprawia. Może po prostu jest to komuś na rękę? Bo dla mnie to nic innego jak kombinator i aferzysta który działa na szkodę spółki.
    Męczyslaw Koniobij

18.05.2023 17:20

Mnie wciąż szokuje ilu w tej robocie jest licencjatów i magistrów. Uczyli się chyba dla siebie i rozwoju osobistego, marnują czas i kasę na jakieś dziwne akademie, po których nie mieli roboty i mza im życie uratowały.

18.05.2023 16:27

Ciągle brakuje mi pieniędzy do następnego miesiąca, muszę brać chwilówki, zwolnię się jak tak dalej będzie. Nie pozdrawiam. To nawet nie jest śmieszne by zarabiać takie grosze za tak ciężką i odpowiedzialną pracę.

18.05.2023 07:36

Dlaczego dwóch dyspozytorów Belka i Koń nagrywają odprawy a potem nagrania przekazują panu Nowackyemu? Dlaczego Belka udostępnia innym karty informacyjne z CR i dlaczego bierze linie za inne zajezdnie kiedy u nas plan ledwo wychodzi ?
    Gitarzysta

18.05.2023 13:16

Łysy to konfident. Donosił na Kleszczowej donosił na Ostrobramskiej i tu też donosi komu trzeba tym dorabia do alimentów.

17.05.2023 21:21

Romek

17.05.2023 21:31

Zgadzam się z tobą kolego. Jak napisałem o tym że swoim regulaminem wynagradzania spółka traktuje swoich pracowników jak traktuje to od razu zmienione zostało na anonim. I tak nie będę przychodził z wolnego i zamieniał dni na życzenie planistów dopóki firma mza nie będzie równo traktowała swoich pracowników. Niech dzwonią do tych co są na najwyższych stawkach. A na tą stronę szkoda czasu żeby zaglądać bo usuwane są wpisy.

17.05.2023 15:57

Romek

17.05.2023 15:59

Albo dajcie jedną stawkę dla wszystkich i wtedy możemy rozmawiać. A tak to szukajcie (usunięte przez administratora)

17.05.2023 12:39

Warszawiacy, którzy codziennie podróżują komunikacją miejską mają dość! Twierdzą, że komunikacją nie da się normalnie podróżować. Coraz więcej bezdomnych wsiada do autobusów i tramwajów i wnosi ze sobą robactwo. - Widziałam na własne oczy, jak skaczą po nim rożne robale. Przecież w takich warunkach nie da się normalnie podróżować- mówi oburzona pan Ewa. Problem insektów, pluskiew, czy wszy, pojawia się w komunikacji miejskiej co roku. Zazwyczaj przypada to w zimie. - Pluskwy do komunikacji miejskiej przynoszą ludzie.

17.05.2023 09:32

Pracowałem w tym (usunięte przez administratora) rok. Byłem na akademii i zarabiałem około 4000 tysiące złotych. Zmiany po 10 godzin i brak zycia prywatnego. Ganianie za autobusem na zmianach B. A jak spróbowałem zmiany A pobudka o 2;40 w nocy. Brak snu , rozregulowanie i wieczny stres aby gonić tak aby się chociaz odlać na przerwie.

17.05.2023 10:56

Co to znaczy byłem na akademi?

16.05.2023 20:50

Waldek

17.05.2023 07:55

Masz rację. W żadnej innej pracy nikt mi tak nie naubliżał każdego dnia bezpodstawnie jak tu :)

17.05.2023 01:09

Oprócz służbowych ubrań powinniśmy dostawać służbowy pokrowiec na fotel, a nie siadać na zapoconym fotelu gdzie wsiąka pot z pleców, (usunięte przez administratora)i (usunięte przez administratora). I tak samo grzyby chorobotwórcze.

15.05.2023 00:40

Minimum 10 minut postoju na każdym krańcu bez względu na opóźnienia. Nie dajmy się wyzyskiwać!
    Qrcze

16.05.2023 01:33

Popieram! To jedna z najgorszych i najbardziej wypalających pracowników kwestii. Np na papierze mamy 60 minut jazdy i 20 min przerwy, jedziemy przez miasto prawie 1,5h, czyli już na powrocie jesteśmy w plecy, a na drugim krańcu 8-10 min planowej przerwy... Czyli łącznie mamy ponad 2,5h jazdy i brak perspektywy na przerwę w najbliższym czasie. Tu zaskoczę, bo rozumiem też ztm. Jak ustalimy normalne przerwy, czasem będzie ich za dużo jak będzie luźniej, będą zapchane autobusami gigantyczne krańce, więcej pracowników i autobusów potrzebne.. Swoją drogą- chyba czas na wielką rewolucję w komunikacji, bo nie powinno być tak, że np od 50 lat linia ma podobną trasę- jedzie przez całe miasto. A przede wszystkim- TU TEGO NIE ZAŁATWIMY! ????
    zxcvb

16.05.2023 09:44

Wmawia się nam, że bezpieczeństwo najważniejsze, nie patrz na rozkład i podobne brednie, a potem nie można nawet chwili odpocząć. Jazda w mieście, gdzie często co 50 metrów jest przejście dla pieszych, pełno jeżdżących pedalarzy, hulajnóg i innego badziewia jest absorbująca i wymagająca ciągłego skupienia, co potrafi nieźle zmęczyć. Jadąc tirem to możesz na tempomacie 300km przejechać na luzie nawet nie dotykając nogą pedałów, słuchając sobie muzyczki. Poza tym tacho na tirze rzecz święta i w miejskim autobusie też powinien być. Bo nawet jak uda Ci się odbyć przerwę na krańcu to i tak ludzie pakują się do autobusu albo musisz podciągać autobus na początek przystanku, więc to jest za przerwa?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon

13.05.2023 08:43

Enduro 2

13.05.2023 16:55

5 tysięcy?Bardzo dużo jak na Warszawę.Bez żartów to są tragiczne pieniądze.Tylko jak policzysz sobie 5800 brutto plus 300 brutto premii i te śmieszne dodatki to nie ma opcji,że wyjdzie z nominału 5k do ręki.
    Enduro 2

14.05.2023 10:16

Skoro mówisz,że wychodzi 5k do rączki przy najniższej stawce,to ile wychodzi przy najwyższej?

14.05.2023 02:24

Uważajcie na pedalarzy, bo dziś w lusterku bydlaka nie widziałem, bo był nieoświetlony, a wyprzedzał jak wyjeżdżałem z przystanku. Patrzyłem na auta z tyłu, a w martwym punkcie był nieoświetlony pedalarz. Na szczęście zdążył wyprzedzić o włos nim wyjechałem z przystanku.

03.05.2023 19:12

Ja nie jestem żadnym Belką ani Michałem Nowackyym, ktoś tu ma obsesję. Po prostu mówię jak jest. MZA jest pracodawcą, który kierowcom płaci najlepiej. Można zarobić w turystyce 8 tys. zł, ale będzie się 20 dni poza domem, a tylko 10 w domu. W MZA codziennie jestem w domu.

12.05.2023 23:45

Warto zauważyć, że kolejna podwyżka płacy minimalnej czeka nas już 1 lipca 2023 roku. Wówczas kwota wynagrodzenia minimalnego zostanie podniesiona do 3600 zł. Oznacza to wzrost o 590 zł i 19,6 proc. w stosunku do minimalnego wynagrodzenia obowiązującego w roku ubiegłym. Od 1 lipca 2023 roku wzrośnie także minimalna stawka godzinowa. Ma ona wynosić 23,50 zł. To o 3,80 zł więcej niż w roku poprzednim. Wzrost płacy minimalnej o 590 zł, My dostaniemy 200zł. Pytanie kto przyjdzie pracować za minimalna kwotę którą niedługo osiągniemy?
    Qwe

14.05.2023 01:44

Ja tam jestem za, ale jako jedynie odrobinę myślący wiem jakby to wyglądało od strony pracodawcy- nagle znalazłoby się multum kierowców, którym się totalnie nie spieszy (usunięte przez administratora) Ciężko o idealne rozwiązanie, ale nie może tak być, że zawsze jesteśmy minimum kilka minut w pracy za free :(

13.05.2023 19:10

Bbbb

13.05.2023 20:09

Przecież to nie były zawody dla najlepszych kierowców. Tylko zawody dla najlepszych atencjuszy. Nikt przypadkowo w tych zawodach nie wystąpił
    Biurwy srają wam do ryjów

13.05.2023 01:59

Jakaś wesz co ma ból odbytu doniosła, że kierowcy z R3 na rondzie Mościckiego z pasa do skrętu w prawo jadą na wprost, korzystając z przerywanej linii. Co zrobiło MZA? Napisało, że strzałka w prawo służy do skrętu w prawo i że będą wyciągane kąsekwencje wobec łamiących przepisy. Dlatego nie podkładajcie się - róbcie opóźnienia na 520 i 514 ile wlezie i róbcie 15 na Marysinie opóźniając odjazd. Dość traktowania nas jak kozły ofiarne. Urzędasy chcą być czyste i zrzucają winę na kierowców. To przestańcie gonić ten rozkład. Niech autobusy stoją.
    Poprawny

13.05.2023 08:34

By łamać przepisy za tak śmiesznie niskie wynagrodzenie i z tak olbrzymią odpowiedzialnością to trzeba być kompletnie niespełna rozumu.
    Wiesław Paleta

13.05.2023 01:37

Potrzebowałem sprawdzić trasę pewnej linii na filmie na kanale YT pewnego miłośnika. Typ swoim elektrykiem znacząco przekraczał 50 i tym samym (usunięte przez administratora)we własne gniazdo, bo dzięki takim (usunięte przez administratora)to ZTM skraca czasy przejazdu - to po pierwsze. Po drugie to nie są czasy kiedy pasażerowie i prokurator trzymali sztamę z kierowcami. Po (usunięte przez administratora)wy przekraczacie 50 by w karcie wpisać 0? Nie czytaliście pisma na R3? Będą wyciągane kąsekwencje wobec kierowców jadących na wprost ze strzałki w lewo na Rondzie Mościckiego, bo właściciele SUVów i elektrycznych Tesli mają ból odbytu, że autobus wjedzie pierwszy. Więc stójcie w korku do jazdy na wprost i wpisujcie opóźnienia przeciągajcie odjazdy by zrobić 15-kę, przestańcie się podkładać, bo żaden urzędas za was tyłka do bicia nie nadstawi.

11.05.2023 13:24

Boloy

11.05.2023 13:57

Ponoć 200 od lipca do pensji więcej

09.05.2023 16:01

Czy może ktoś mi wytłumaczyć dlaczego pan Michał Nowacki wykonywał podczas pracy związkowej (oddelegowanie )pracę zarobkową w postaci drobnych napraw remontowych? Dlaczego nie zajmuje się tym czym powinien . Przez przypadek to wyszło bo wykonywał usługę mojej znajomej i w dodatku usługa nie była wykonana prawidłowo i nie spełniała oczekiwań. Panie Michale może niech pan zacznie naprawę od siebie. Czemu zarząd to toleruje. Przecież wszyscy doskonale wiedzą co się dzieje. Czy to jest uczciwe wobec nas? Jedni biorą pieniądze za nic a my musimy pracować po 11 godzin bez wody i toalety. Może z tym trzeba iść do telewizji? Może z telewizji się dowiemy kto i jak kontroluje związkowców na oddelegowaniach i dlaczego prowadzą własne firmy w godzinach pracy zamiast jeździć kiedy są takie braki kierowców .
    Konik polny

10.05.2023 09:04

Bo pan Michał chodzi i wszystkim opowiada jakie ma dobre kontakty z panem dyrektorem nawet chwiali się że są po imieniu,może dlatego nikt go nie kontroluje.
    nowy

09.05.2023 17:28

Sa gdzies dostepne na necie pytania do certyfikatu ztm
    Boluś

08.05.2023 16:49

Dzisiaj na R-3 na drugą zmianę brakowało 14 kierowców. W którym kierunku to zmierza ?
    Ktoś

08.05.2023 18:16

W którym kierunku to idzie? Odpowiedź jest prosta. Teraz zatrudniają jak najwięcej na umowy zlecenia a od 2025 roku mają wszystkim pracownikom zatrudnionym na umowę o pracę podsuwać do podpisania umowe b2b. Czyli każdy kierowca bedzie na własnej działalności . Hak nie podpiszesz to żegnamy. Tak było przy zmianie regulaminu wynagradzania. Podsunęli aneksy i albo się zgadzasz albo droga wolna. Chcieliśmy zachodu to go mieć będziemy.

03.05.2023 18:52

Adwokat

03.05.2023 19:16

Za ten stalking Dyspozytora i Przewodniczącego zapadną wyroki bezwzględnego więzienia. Zawiadomienie już zostało złożone. Dodatkowo będą procesy cywilne o zniesławienie i o zadośćuczynienie finansowe. Dosyć tego oczerniania

08.05.2023 12:46

O kuhwa najwyżej co możesz mi wypolerować żarówkę. To idźmy na całość podaj jeszcze tych co stalkują Kaczmara i młodziaka z solarisa.
    Firma

07.05.2023 15:23

Czy jestescie za jedna stawka dla kierowcow km?

07.05.2023 16:42

Jestem za tym by każdy kierowca miał indywidualnie ustaloną stawkę w zależności od stażu i oceny pracy.

08.05.2023 11:02

Od lat piszę .... jednakowa stawka wynagrodzenia + wysługa (czyt. dodatek stażowy) dla wszystkich kierowców. U nas czynnikiem motywującym kierowcy jest, nie korzystanie z przywilejów jakie daje pracownikowi KP, dobry stan zdrowia pracownika, dyspozycyjność. Zgodze się ze ocena pracy pracownika ma wpływ na wynagrodzenie ale od tego jest premia regulaminowa.

08.05.2023 00:25

Takie ogłoszenie na OLX zamieścił pan Michał Nowackyy . Swoją działalność prowadzi w trakcie oddelegowań które służą do pracy na rzecz związku zawodowego za które płaci mu nasza spółka. Czy godzicie się na to ? Człowiek który mówi jak to firma nas wykorzystuje jaki to on jest dobry i szlachetny wykorzystuje oddelegowania które ma dzięki nam ludziom którzy płacą mu składki. Dlaczego nikt nie rozlicza go z czasu pracy? Dlaczego rozwija swoją firmę w trakcie oddelegowań. Nie powiecie mi że robi to po godzinie 16:00 Czy w wolne weekendy. Niech ktoś zrobi z tym porządek. A może dyrekcja korzysta z jego usług? Poniżej zamieszczam ogłoszenie Zależy Ci na fachowym skręceniu mebli, montażu żyrandola czy kranu, drobnych naprawach w domu, mieszkaniu? Wystarczy, że zadzwonisz i się umówisz na dogodny dla siebie termin. Zakres usług: (Hydraulik, Elektryk, Stolarz) Montaż mebli Składanie mebli i ich naprawa Montaż karniszy, rolet, uchwytów i półek. Malowanie ścian i sufitów. Elektryk. Montaż i naprawę oświetlenia kuchennego Wymiana żarówek, świetlówek, halogenów Montaż żyrandoli, plafonów i kinkietów Naprawa mebli biurowych, kuchennych, pokojowych Montaż i naprawa gniazdek elektrycznych Hydraulik, wymiana syfonów, spłuczek, baterii itp. Instalacja sprzętu AGD i RTV. OKNA regulacja, wymiana uszczelek. Serwisujemy też rowery(czyszczenie, regulacja, naprawa, wymiana części) u nas lub u klienta. Poniżej zamieszczam link do konta na OLX https://www.olx.pl/oferty/user/1JjoX/ Dalej płacicie im składki niech się dorabiają na Was .To jest skandal. Jesteście zdziwieni ,że mało zarabiamy ? Przez takich kombinatorów jest jak jest. I On ma czelność mówić głośno ,że działa dla naszego dobra? Dla naszego dobra bawi się w trakcie oddelegowań za związkowe pieniądze w knajpach "Karpiku"? Dla naszego dobra nasyła kontrole PiP i inne ? Dla naszego dobra wysyła ludzi do telewizji ? Nie bądźcie naiwni. Robi to tylko dla swojego interesu. Robi szum ,żeby odwrócić uwagę od siebie. Nasyła ludzi którzy straszą odpowiedzialnością karną ale za co ?Za pisanie prawdy? Czy wy zdajecie sobie sprawę kto tutaj pisze? Czy wiecie kto wyzywa was od nieudaczników. Piotr belka który sam jest nieudacznikiem podszywa się pod Staszka, Aaaa,JBB i inni. To dyspozytor który jest sfrustrowany do pomocy ma Michała nowackyego i próbują niszczyć wszystko co jest przeciwko nim. Ale ich rychły koniec jest już blisko. Mam nadzieję ,że po ich odejściu będziemy mogli wspólnie odbudować dobry wizerunek firmy. Pozbywając się ludzi którzy w ten sposób nie bójmy się tego powiedzieć (usunięte przez administratora) firmę bo jak określić człowieka który zamiast nam służyć załatwia sobie swoje prywatne interesy z których czerpie korzyści majątkowe w godzinach pracy i bierze pieniądze od spółki,Jego " adwokaci" jeszcze mają czelność pisać że to jest uczciwe i to mu się należy bo jest obrotny. Przez takich obrotnych lawirantów nie ma pieniędzy na podwyżki. Nie pozwólmy się okradać. Bo to my pracujemy żeby on mógł mieć oddelegowania i nas reprezentował a nie prowadził v cleaner i złotą rączkę. Kiedy zrozumiecie jak on działa? Przejrzyjcie na oczy. Już czas oddzielić ziarna od plew.

07.05.2023 00:36

07.05.2023 14:50

Nie ma co się stresować, przecież powtarzam od dawna że ta robota to smród, bród i ogromny stres za grosze.

05.05.2023 18:47

Uważam, że należy wygaszać oczekiwania. Gdyby każdy kierowca dostawał po zakończeniu zmiany 10 batów, to byłby szczęśliwy gdyby któregoś dnia zmniejszyli ich liczbę do 8. A tak nieważne ile podwyżki byście dostali to i tak będzie dla was mało

05.05.2023 14:36

Jest piątek piąteczek piątunio a pan przewodniczący jak to na piątek przystało co ? ODELEGOWANIE. W piątek tylko (usunięte przez administratora) pracuje . Stop nieuczciwym związkowcom. Stop ł(usunięte przez administratora)dyspozytorom. Dlaczego nikt nie rozlicza pana Michała co robi w trakcie oddelegowań. Dlaczego Belka sprzedaje mu informację spółki ? Dlaczego się podszywa pod różnych ludzi ? Dlaczego rozsiewa różne nieprawdziwe i formacje?

05.05.2023 00:08

Aaaa i inni małorolni wieszczyli brak rąk do pracy, a kierowców w Warszawie jest nadmiar. Trwają przepychanki o przyjście w majówkę itp. Warszawa płaci to ma. W Poznaniu nawet 5 tysi brutto nie dają mimo bliskości Niemiec to i autobusy im nie wyjeżdżają.
    Nadmiarowy kierowca

05.05.2023 11:02

Jest taki nadmiar, że na stronie urzędu pracy wystawione jest ogłoszenie przez MZA ze 100 wakatami dla kierowców. Faktyczna ilość jest pewnie jeszcze większa.
    MLODY

04.05.2023 09:00

Moze i dla emeryta 200 netto dniowki wystarczy w KM. Jak ma sie rodzine i niepelnoletnie dzieci to brakuje kasy.

04.05.2023 11:31

Nie zapominaj o rakotwórczych pyłach PM10 i PM 2,5 z opon i klocków hamulcowych jak też o cząstkach sadzy, azotu i tlenku węgla z rur wydechowych. Grzyby z klimatyzacji przy tym to pikuś.

03.05.2023 14:40

Jak ktoś narzeka na płace w MZA to nie wie i czym mówi. U Janusza zarabia się 240-300 zł dniówki i śpi po hotelach. W Niemczech 2 tys euro na pierwszej klasie podatkowej to max. A w MZA 40-47 zł za godzinę brutto przy umowie zleceniu. Codziennie w domu. Ja jestem bardzo zadowolony i nigdzie indziej na kierowcę nid pójdę.

03.05.2023 22:50

Niby gdzie kłamie? W weekend stawka na zleceniu to 47 brutto co daje 470 zł za 10 godzin. Który Janusz da taką stawkę? Jeśli da, to będzie z wzięciem autobusu o 5 rano, jazda z grupą cały dzień, odstawienie i sprzątnięcie autobusu, łącznie 16-18 godzin. Więc w sumie wyjdzie niższa stawka godzinowa. Zamiast ględzić pokaż mi jedno ogłoszenie z dniówką 500 zł netto.
    Polo

04.05.2023 05:39

47zł masz w weekend i na podwójnych dodatkach. Normalna stawka to 40zł. Poza tym nie każdy może podpisać umowę zlecenie. A teraz każdy janusz już wie że jak nie będzie płacił to nikt mu do pracy nie przyjdzie
    Emzetkowiec

03.05.2023 19:37

Ta praca jest super,mogę pracować za darmo,ale chcę elektryka który ma problemy z ładowaniem,oraz każde dni świąteczne i weekendy pracujące bo kocham autobusy.

Zostaw merytoryczną opinię o MZA