MZA

Social media

• Skierniewice

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

Mza w gacie..

27.09.2023 18:25

Panie i panowie premia + od prezesa do końca roku 400 brutto Także zero L4 zero uż pracować pracować mile widziane nadgodziny. Wąsacz bedzie szczęśliwy premia będzie plan wykonany. A tak serio to do stawki nie można dać nic ale premia premia związki sprzedały się to już widać. Oby do końca grudnia i zostawiam za sobą ten (usunięte przez administratora) na kółkach
    Marcin

28.09.2023 07:33

Dobrym rozwiązaniem żeby powstrzymać chociaż trochę od chodzenia na L4 jest wprowadzenie premi miesięcznej 20% do obecnych zarobków,wyniosło by to podwyżkę gdzieś o 1000 netto,taki system funkcjonuje np.w tramwajach warszawskich i się dobrze sprawdza.A jeśli chodzi o fuchy na L4 to jeśli kierowca by dobrze zarabiał i właśnie miał by tracić dobrą premię oczywiście adekwatną do zwolnienia to by się zastanowił nad L4.A tak kierowca mało zarabia musi brać nadgodziny jest przemęczony i musi iść odpocząć na L4 i koło się zamyka
    MZA w gacie

28.09.2023 12:28

Wszystko pięknie ale nawet w tym przypadku co mówisz premia powinna być zmienjszana w jakimś stopniu w związku z L4 nie może być tak że dzieciak ci zachoruje pójdziesz na zwolnienie lekarskie a potem nie masz za co żyć. Chyba że przyjmują samych kawalerów bezdzietnych
    jankaOko

28.09.2023 12:25

Przypominam ,że przewodniczący Michał Nowacki który podkablował naszych kierowców do ITD i Pip ,że dorabiają w raftransie przebywa na zwolnieniu lekarskim a w międzyczasie dorabia swoją firmę V cleaner i złota rączka a dyrekcja to toleruje i nic z tym nie robi.

28.09.2023 10:38

Firma wymaga pracy w umundurowaniu a nikt mi nie płaci za stanie w kolejce do magazynu, więc nie mam obowiązku poświęcania swojego prywatnego czasu. Sprawa w sądzie pracy wygrana.
    Marek Junior

24.09.2023 09:18

Panowie co się dzieje z Mza ? Kiedyś porządna firma mój ojciec przepracował 38 lat a teraz wszędzie piszą że brakuje kierowców ludzie uciekają co tu jest grane?czy naprawdę tak jest?
    eloelobilansmusiwyjśćnazero

26.09.2023 17:26

A i owszem ludzie szanują pracę tam gdzie zarabiają 7000 pln netto za 8 godzin.Nie zaś w równoważnym systemie pracy z Prokuratorem na tylnym siedzeniu oraz pracę w minimum dwa weekendy w miesiącu. Poczytaj skargi i zobacz jak Cię sanują i na jakie bzdety musisz odpowiadać osobiście, marnując swój cenny prywatny czas.

28.09.2023 10:32

Skoro wymagają pisać jakieś raporty to za każdy raport powinno być liczone 15 minut jako nadgodziny. Tak samo za pójście do magazynu odzieży powinni liczyć 30 minut nadgodzin. I tym się też związki powinny zająć.
    100%

27.09.2023 13:28

Autobusy powinny być wyposażone w tachografy wtedy byłby porządek,wtedy nikt by karty nie fałszował,musi jeszcze raz dość do takiej katastrofy jak na grota gdzie autobus spadł żeby ITD się wzięło do roboty

27.09.2023 08:40

Strajk np.może polegać że wszyscy będą jeździli do 50km/h,stali w korkach i się nie śpieszyli szczególnie dodatki, na każdym krańcu kibelek 5 minut, przerwy regulaminowe,wszystko zgodnie z literą prawa tak aż do skutku
    Waldek

27.09.2023 11:23

Kiedyś też byłem tacy jak wy...młodzi, ambitni i żądni większych pieniędzy. Po 5 latach pracy w tej firmie... zrozumiałem że nic się nie zmieni i nikomu się nie chcę. Postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i wyjechałem do Londynu...i wtedy czarne chmury z nad mojego nieba, oświetliło słońce. Po dwóch latach pracy kupiłem mieszkanie 89m.kw. na Mokotowie, z pięknym tarasem 25m.kw. po kolejnych 3 kupiłem działkę i wybudowałem dom...nie byle gdzie bo w Rembertowie. Co mogę wam radzić, złab życie w garści!! I pokieruje swym losem!!!

27.09.2023 08:29

Gdzie są te związki które nie potrafią nawet strajku zorganizować później się dziwią że młodzi się nie zapisują.Przecież teraz jest najbardziej odpowiedni moment na strajk żeby wywalczyć 1000 netto podwyżki i zmienić regulamin wynagradzania.Mają takie braki że trzeba postawić ich podścianą jak nie teraz to kiedy?
    Marcin

27.09.2023 09:14

Stary zwiąkowiec nie będzie dbał o interesy młodego kierowcy bo ważne że on jest na najwyższej stawce a ty możesz jeździć prawie już(mało brakuje:)na najniższej krajowej
    rafałwarszawa

27.09.2023 11:06

dokładnie tak, ja teraz jestem na l4, kto ma możliwość niech bierze, jak nie zrozumieją że za mało płacą i nie opłaca się tutaj pracować bo można o wiele więcej zarobić na turystyce lub na kategorii C plus E
    Luk

27.09.2023 10:16

Firma dno. Po przepracowaniu pięciu lat spróbowałem chleba w PKS Grodzisk i nie żałuje znamy. Jeżdżę na jednej linii nikt mi się nie wtrąca w pracę a do pracy idę na gotowe nawet na 10 min przed wyjazdem. Spokój, cisza a kasa podobna.

27.09.2023 08:51

Panowie nas jest 3500 kierowców jeśli tylko będziemy chcieli to wywalczymy to my utrzymujemy tą firme bądźmy jak górnicy:)

26.09.2023 09:16

Hehe

27.09.2023 01:25

A ty myślisz że Itd nie wie że kierowcy podciągają autobusy w czasie przerw albo że te przerwy nie są zgodne z przepisami. Jak by mieli przykaz rygorystycznych kontroli to na każdej linii autobusy jezdziły by po ostatniu ustawowej 15 i 30.
    Rob

27.09.2023 07:52

Nie myślę a nawet wiem że ITD wie że przerwy są naginane ale mają ciche przyzwolenie na tolerowanie tego typu zachowań. Ale idź i im ro powiedz albo napisz pismo to zobaczysz co Ci odpowiedzą.
    50%

26.09.2023 20:29

Mam pytanie do kierowców będących w związkach zawodowych. Czym takim was przekupiono, że pomimo rosnącej inflacji i brakiem podwyżek nadal nie chcecie strajkować?
    MW

26.09.2023 14:42

Witam. Napisze ktoś ile realnie tam się zarabia. Ile godzin dziennie. Jaka stawka w niedziele. Za nadgodziny. Za godziny nonce itd.?
    Janek

26.09.2023 16:49

Gdzie chcesz wiedzieć ile się zarabia?

25.09.2023 19:29

Optymista

26.09.2023 08:35

Michałek robi wszystko co pan dyrektor u każe. Ha ha ha chodzi i się chwali że nawet oddelegowania w weekendy dostaje. A ktoś to podpisywać mu musi? Tylko ciekawe co w zamian? Bo ja się zastanawiam co taki przewodniczący robi na sobotnio niedzielnych oddelegowaniach. Jaką pracę związkową wykonuje? Czy tam na włościańskiej pracują ludzie z orzeczeniem finansowani przez PFRON , że pozwalają na coś takiego. Pracuję to 25 lat i nigdy nie słyszałem żeby w weekendy brać oddelegowania. No ale cóż dyrekcja idzie z duchem czasu. Szkoda że na podwyżki nie ma ale dla związkowców są pieniądze .
    Komandos

26.09.2023 08:54

Oddelegowanie w weekend ? Jakim prawem? Co to za cyrk? Raczej niemożliwe.
    Taka prawda

25.09.2023 18:32

Nie piszcie głupot że co to nie bedzie od nowego roku bo co roku jest ta sama spiewka ze od stycznia to bedzie. I co jest? Nic ciagle to samo braki sa ale firma nie padla i nie padnie. Od nowego roku bedzie tak samo jak jest na dzien dzisiejszy. Beda tacy co pluja jadem,beda tacy co beda chodzic z wolnego i bedzie tak caly czas. Co nie zmienia faktu ze robota ta to(usunięte przez administratora)
    Nieprawda

25.09.2023 22:04

Masz racje braki kierowców w MZA zawsze były ale to co się teraz dzieje na rynku ogólnie z kierowcami to tak jeszcze nie było.Młodzi nie chcą pracować za kierownicą za tak marne grosze w MZA i za tak odpowiedzialną prac, lata 90 się skończyły gdzie było MZA i nic więcej gdzie praca był przywilejem teraz pracy jest do wyboru do koloru trzeba się tylko schylić ja pracuje tutaj na zlecenie a roboty mam jeszcze dwie i mógłbym mieć jeszcze cztery na solówce płacą 6500/7000 netto i codziennie w domu weekendy wolne i święta to gdzie porównujemy do tego mza gdzie płacą 4700 netto święta i weekendy w pracy plus noce zarwane
    Darek

25.09.2023 08:58

Dodam jeszcze że u prywaciarza też płacą 100% za nadgodziny.W MZA niedługo lepszy to będzie jedynie socjal z którego opłaca się jedynie korzystać jak masz małe dzieci bo o premiach i innych prezesówkach możesz zapomnieć jedynie są na papierze i fajnie się prezentują.Ja pracowałem w MZA 7 lat i nigdy nie dostałem przeszeregowania czyli podwyżki bo mam małe dzieci i musiałem iść na zwolnienie na chore dziecko A jak każdy wie żeby dostać podwyżkę to nie można iść przez 2 lata na żadne zwolnienie itp.
    Ciekawy

25.09.2023 10:48

Mój kolego miał 3 dni do przeszeregowania,wjechał na myjke, przyrysował delikatnie koniec wozu i podobno znowu musiał jeździ 2 lata bez podpadziochy żeby dostać upragnioną podwyżke a dodam że jeździł nawet z gorączką bo podobno jak pójdziesz na zwolnienie to też nie dostaniesz przeszeregowania później już sobie darował podwyżki i wolał korzystać przy chorobie z L4
    Kiero

25.09.2023 11:58

Mówią że związki są po to żeby pomagać ludziom. To nieprawda. Ja nie jestem zrzeszony w żadnym związku. Ale widzę jak kierowcy wyrzucają pieniądze w błoto płacąc składki. U nas na zajezdni jak jesteś w związku u Michała nowackiego to niby możesz mieć lepiej bo z nim koleguje się dyspozytor belka koniu no i oczywiście główny dyspozytor Mirek i wtedy możesz wszystko załatwić. Ale jak nie chcesz się do nich zapisać i mówisz o tym głośno to cię niszczą czyli masz kiepski grafik nie jeździsz swoim wozem a na górze nic nie załatwisz. Takie kolesiostwo że szkoda gadać. A pan przewodniczący chodzi chwali się możliwościami i znajomościami z panem dyrektorem i co to nie on może załatwić , nierób na oddelegowaniach ,który udaje ,że działa dla nas. Ten związek i jego członkowie brzydko pachną z daleka . Sam sobie załatwiłem "przeszeregowanie" nie płacąc darmozjadom. Przez takich jak oni dużo ludzi stąd odchodzi.
    Ciekawy

25.09.2023 10:30

Jak to jest z tą umową zlecenie?słyszałem że trzeba kupić umundurowanie?że kary są wysokie i jest ich dużo?że dostajesz najgorsze linie?

24.09.2023 20:32

Dlaczego znowu musimy skręcać w prawo ze świętokrzyskiej w mazowiecką zamiast jechać Marszałkowską i mamy do skrętu szeroki chodnik pełen pedalarzy, hulajnogarzy i pieszych? Tam się czeka 4 minuty na czerwone dla pieszych.
    Aaaa

24.09.2023 19:32

Dziś miałem drugą zmianę, fotel kierowcy strasznie śmi.. dział i wszystko było tłuste i obsypane białym łupierzem. Coś obrzydliwego.

24.09.2023 19:23

Jak by było na Włościańskiej 200 podań o pracę to by nie współpracowali z firmami wynajmującymi pracowników z zagranicy których ofert jest mnóstwo na olx itp.

24.09.2023 09:06

Zakwaterowanie podobno jest w jakiś kontenerach pewnie szykowane jest dla tych cudzoziemców sprowadzanych z zagranicy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon
    Rudy

23.09.2023 12:53

MZA w ogłoszeniu na OLX dodało że jest możliwość zakwaterowania. Wiecie gdzie sają mieszkania?

23.09.2023 07:20

23.09.2023 12:28

Rozkłady tak ułożone że nie raz musisz odczekać, żeby nie być ponad minutę przyspieszony, a im bliżej pętli tym gorzej i po minucie na dwa przystanki. A na pętli 15 minut i nigdy nie przyjedziesz na czas zrobić piętnastkę.

23.09.2023 12:38

Albo poskracane są czasy o 19 kiedy jeszcze całe miasto stoi w korkach ale ZTM uważa że jak na wsi wszyscy o 15-16 wracają z pracy a potem to już miasto puste...a o 15 na takim 182 czy 143 to się musisz wlec bo czasu jest nadto

21.09.2023 22:42

Pafnucy

22.09.2023 07:28

Takich firm jest jeszcze chyba ze dwie, z czego przynajmniej w jednej jest właściciel z kraju arabskiego. Biorą jak leci, aby prawko było. To firmy pośredniczące, czyli śniadzi będą jeździć na naszych wozach w barwach mza. Uber 2.0 a nawet 18.0. Ja jak takiego ciepłego spotkam na zakładzie, to... będzie ciekawie
    MZA w gacie...

21.09.2023 09:47

Panie i Panowie przestańcie przychodzić z wolnego niech kilka dni pod rząd nie wyjedzie struktura na każdej zajezdni. Dajmy odczuć pasażerom te braki kadrowe. Niech spółka zapłaci trochę kar ZTM Warszawa. Oni grają z nami nie fair my też zacznijmy. W załodze wszystkich zajezdni siła!

21.09.2023 11:18

Do kogo ty to mówisz? Tu jest pełno takich co grzecznie chodzą z wolnego w zamian za dzień urlopu który łaskawie daje dyspozytor mówiąc że to ukłon za przyjście z wolnego jak urlop to jest przecież podstawowe prawo pracownicze .
    Malgoska

20.09.2023 15:48

Kierowca emeryt 4300 netto plus 3000 na zleceniu. 7300 netto Prezes umie liczyc.
    Przemęczony pracą

20.09.2023 10:04

Czy jeśli odmówie planiście przyjścia z wolnego lub zamiany dodatku na linie całodzienną i później odczuwam to w postaci gorszej linii z rezerwy lub gorszych linii w grafiku to można uznać to za mobbing w pracy i iść z tym do sądu? Mam dowody na kierowców którzy godzą się na wszystko a w zamian jeżdżą na lekkich liniach.
    Prosto z pompy

19.09.2023 23:48

Co to za nowe kamery na bramie głownej na R-3?

20.09.2023 09:00

Mają mierzyć czas przyjazdu i nie będzie już tak że zjeżdzasz kilka minut przed czasem w karcie. Odejmą ci to od OC i trzeba będzie to odpracować.

16.09.2023 10:49

Kolo

18.09.2023 21:07

Lepiej i tak wozić kruszywo albo piach niż tak bardzo ryzykować w MZA. Tylko w tym roku były co najmniej 4 wypadki śmiertelne. Potrącenie na 131 i 148, pociągnięcie kobiety na 116 i upadek na głowę przy hamowaniu na 123. Jak śniadzi chcą to niech jeżdżą. Dostaną w razie czego wikt i opierunek w więzieniu.
    Szofer

19.09.2023 05:18

Na kleszczowej o wozie z kierownictwem nie ma co rozmawiać - nie mają bladego pojęcia,skąd Oni się wzięli ? Trzeba na halę chodzić i pilnować naprawy.
    Kierwca hakowca

17.09.2023 10:53

Chciałbym dorobić i zatrudnić się w MZA na weekendy na zlecenie (pon-pt mam inną pracę nie jako kierowca) Mam parę pytań 1. Czy przez rozpoczęciem pracy są badanie lekarskie, czy wystarczą te z prawa jazdy? 2. Czy wszystkie godziny są płatne? Czy też czas pracy jest pomniejszany o przerwy? 3. Czy po zakończeniu pracy trzeba sprzątać i tankować autobus? 4.Czy pracując tylko w weekend otrzymam bilet?

18.09.2023 01:56

Tu jest cały katalog kar - za brak niebieskiej koszuli, za przyspieszenie 2 minuty itd.
    Aaaa

18.09.2023 13:59

Nie wiem czy wiesz ale kary są zawieszone z powodu braku kierowców - do końca roku
    Tomek

18.09.2023 06:45

(usunięte przez administratora) na umowie zlecenie jest dużo kar finansowych o których dowiadujesz się podpisując umowe
    Mza w gacie...

17.09.2023 18:57

UWAGA!!!! Na szlabanach zamontowali fotoradar który robi zdjęcie czasu wyjazdu i zjazdu do zajezdni. Będzie to potem weryfikowane z karta drogowa

16.09.2023 18:01

Olx ogłoszenie

17.09.2023 12:20

Intaserwis daje 6000 netto za pracę w komunikacji miejskiej na terenie Warszawy. Do tego dodatki za patronat , godziny nocne, 100% za nadgodziny. Praca na terenie całej Warszawy. Fajnie co lepiej niż w Mza.
    Młody Wilk ????

17.09.2023 15:29

Dajcie spokój, za 198h zarobiłem 3400 netto ...to co zrobiłem z nadgodzin to mi zabrali, a to koszula pomięta, twarz nieogolona pomimo tego że noszę brodę. Obiecanki cacanki w tej firmie są. Nie macie pojęcia ile kar jest tutaj.
    Michal

15.09.2023 23:13

Jakie to zwiazki w tym zakladzie? 15 lat pracy i na najnizszej stawce.

15.09.2023 00:56

W vox FM mówili że codziennie na ulice nie wyjeżdża ponad 100 brygad. Kunert mówił że starają się wycofywać brygady tam gdzie pasażerowie tego nie odczują . No to młodziak i reszta miłośników niech przychodzą z wolnego. On pisał że weekend pracujący a jakby wolny bo pojechał nad Zegrze. Miłośnicy tworzą naiwnym nieistniejący obraz tej pracy
    Hehe

15.09.2023 14:13

Ponad 100 brygad nie jeździ i pasażerowie nawet nie zauważyli tacy są bystrzy. I nikt nie protestuje ani nie narzeka.
    Zenek

14.09.2023 19:23

Lepsza pensja dla kierowcow km i znajda sie ludzie do pracy, obecny regulamin wynagradzania do zmiany.
    Olek

14.09.2023 15:45

Zapomniałem napisać że dostajesz też 1 parę spodni granatowych letnich raz na rok A jak nie będziesz jeździł w nich to zostaniesz ukarany
    Olek

14.09.2023 15:41

W MZA DOSTAJE SIĘ 1 KOSZULKE Z KRÓTKIM RĘKAWEM 1 Z DŁUGIM NA CAŁY ROK:) A jak nie będziesz jeździł w barwach do dostaniesz kare 40 zł brak premii rocznej i możesz zapomnieć o podwyżce:)

11.09.2023 20:58

Mza w gacie...

13.09.2023 09:33

Mza nie przejmie tego kontraktu bo nie ma kim i czym ZTM musi dogadać się z mobilis albo będzie w Warszawie mniej 100 autobusów i mniej Linni i brygad.
    MZA w gacie

14.09.2023 12:45

ZTM może się zgodzić na warunki mobilis bądź ustalić wspólnie nowy kosztorys

14.09.2023 06:59

Mza w gacie.

14.09.2023 10:10

A jak to wygląda w kwestii umowy? Najniższa krajowa i dodatki + premie? Więcej informacji przydało by się.
    MZA/ARIVA/PKS.G/MIOBILIS

14.09.2023 07:24

Czy ma ktoś jakieś info jak jest u innych w sprawie zarobków,wody,ubrania służbowego,grafików,Social,nagrody roczne itp. może to my w końcu będziemy sobie wybierali takiego u którego jest najlepiej jak jest takie zapotrzebowanie na kierowców to niech walczą o pracownika!!!TO MY ZARABIAMY NA NICH!!!

Zostaw merytoryczną opinię o MZA