3.2/5

• Kurów

3. Opinie o pracodawcach Szczecin
  5. Opinie o Concentrix CVG International

Opinie o Concentrix CVG International Szczecin

Nie przegap nowości o Concentrix CVG International!

Tomasz

04.11.2022 14:50

Dzień dobry , pojawiła się oferta z językiem polskim do obsługi, ktoś kojarzy co to za projekt?
    Anna

05.11.2022 19:57

Projekt Samsunga, wsparcie techniczne.

26.08.2022 12:58

Jak duże doświadczenie trzeba mieć, żeby pracować na Konsultant Ds. Obsługi Klienta w Concentrix CVG International?
    BUS

31.08.2022 13:55

Jest pozytywnie.
    Magda

22.10.2022 19:55

Nie musisz mieć doświadczenia, bo pracujesz z tzw. knowledge base, gdzie możesz sobie wszystko znaleźć. Szkolenia są bardzo pobieżne. Cały stres spada na pracownika.

23.02.2022 13:42

Czytam te komentarze i nie mogę uwierzyć... Czy Wy piszecie o jakiejś innej firmie niż ta, w której ja pracowałem? Może to wasza pierwsza praca i jeszcze nie wiecie, że żeby zarobić trzeba co nie co od siebie dać? Ja pracowalem 4 lata i gdyby nie wyjazd za granicę 3 miesiące temu to pracowałbym nadal. Wypłata zawsze na czas, nie było miesiąca, w którym bonus nie był wypłacony... Współpraca z teamem i managerką pierwsza klasa. Polecam każdemu, bo jak na polskie realia to naprawdę dobra opcja i stabilność.
    Am I a joke to You?

17.09.2022 14:06

Nie można wybierać przerwy na początku i pod koniec zmiany- nie ma przychodzenia później, czy wychodzenia wcześniej. Nie po to ktoś wymyślił tę głupotę, żeby byle Ziutek z większym IQ mógł sobie to obejść:) W każdym innym korpo dzień pracy trwa 8 godzin...
    Jak wyżej

22.10.2022 13:06

Oczywiście, że większość wolałaby 8 godzin pracy i w tym 30 minut przerwy, ale Pana Dyrektora (mistrza korpogadki) to nie interesuje - zapewne nie ma nic do gadania w tej kwestii. Pytałem wielokrotnie, po co 8,5 godziny? Nikt nie potrafi tego racjonalnie wytłumaczyć, bo i nie da się tego racjonalnie wytłumaczyć - to jest po prostu idiotyczne.
    Proces rekrutacji

04.10.2022 08:59

Do zarządu... zatrudnijcie sobie proszę kogoś wykwalifikowanego do tej roboty, to co robicie to jest dramat. Nie dajecie feedbacku, nie informujecie o przebiegu rekrutacji. Standardy jak w 1992 roku. Senior Rekruter czyta pytania z kartki, miałam wrażenie że Pani z którą rozmawiałam nie rozumie kogo i na jaką rolę rekrutuje. Zdecydowanie odradzam.
    dddd

11.10.2022 13:11

Komentarze są usuwane. Brakuje takich firm w szczecinie.
    Pizzaiolo

06.09.2022 08:53

Niedługo miną 2 lata od kiedy zacząłem prace i do tego momentu jest bardzo zadowolony. Miałem możliwość rozwijać się w pewnym kierunku i dostałem szansę awansu. Mogę z czystym sumieniem polecić pracę :) W większości przypadków znajomość języka jest wystarczająca żeby zacząć, chociaż we wszystkich projektach obycie techniczne będzie pomocne i ułatwi pracę.
    BUS

06.09.2022 20:14

U mnie też 2 lata pękły. Atmosfera jest koleżeńska. Było różnie, lepiej i gorzej ale atmosfera jest koleżeńska i wyrozumiała. Ja polecam firmę. Jest lepiej niż w niejednej firmie. Dużo zależy od ludzi. Mogę powiedzieć, że są różni bo były też i klauny rzeczywiście podstawieni i ktoś się jeszcze tam znajdzie ale ale atmosfera jest koleżeńska i podejście do pracownika.
    Lepiej

11.09.2022 20:02

Jest lepiej niż w nie jednej Polskiej firmie. W Szczecinie brakuje takich firm. To korporacja i liczy to fakt to minus tych korpo zleceniodawców bo ciągle więcej chcą. Ale atmosfera jest dobra.
    Mono

26.07.2022 16:21

Rekrutacja tej firmy całkowicie się nie powiodła. Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej z kilkoma osobami z HR wysyłającymi te same e-maile, nawet jeśli nie wiedzą, że już jeden z przedstawicieli HR już się ze mną kontaktował. Wywiad był również nieprofesjonalny, zły angielski akcent został przeprowadzony przez faceta, mimo że ich głos był zbyt niski, a także nie chcą otwierać kamery, gdy poprosili mnie o otwarcie kamery, to był całkowicie nieprofesjonalny proces HR firmy.

17.05.2022 11:41

Czy widzieliście nowe ogłoszenie o pracę Concentrix CVG International na stanowisko Konsultant Ds. Obsługi Klienta? Pojawiło się 22 lutego na GoWork.pl. Planujecie na nie aplikować?
    Do widzenia

30.05.2022 22:25

Nie

15.05.2022 21:50

Nie polecam tej firmy. Po złożeniu wypowiedzenia odczułem ulgę. Jesteś tylko tabelką w exelu i nic więcej się dla nich nie liczy. Jeśli nie robisz zadowalającego wyniku-dostajesz wypowiedzenie... Zero stabilizacji, praca w stresie i pod presją. Ile człowiek by z siebie nie dawał, to i tak im jest mało. Osoby, które zarządzają projektem nie mają żadnych kwalifikacji na takie stanowiska. Niekorzy nawet nie skończyli studiów. Totalnie się nie nadają, często nie panują nad emocjami i nie potrafią zmotywować pracowników. Również absurdy typu- nie odchodzimy od komputera do toalety, po wodę, albo po prostu zamienić z kimś obok 3 słowa, jeśli nie wykorzystujemy przez ten czas swojej półgodzinnej przerwy. Krótko mówiąc masz siedzieć najlepiej w pampersie i robić jak robot jak najwiecej połączeń.

17.03.2022 12:44

Jedyne plusy tej firmy to wyplata na czas... -Premie- nie są adekwatne do waszej pracy. Tl- jedno wielkie "kolesiostwo" Nie są bezstronni, zawsze pierwszeństwo ma kolega/koleżanka. -Gdy się zwalniasz jesteś wrogiem nr 1. Zostają zabierane wszystkie dodatkowe wycofki i nawet z 3 letnim stażem odbierasz połączenia zamiast obsługiwać chat czy maile jak to zwykle robią pracownicy z takim stażem. Firma nigdy nie idzie na rękę pracownikowi, chyba że im się to opłaci. -W każdy poniedziałek odbierasz na 1 dziele połączenia przez 10h. Zgodnie z prawem pracy nadgodziny nie mogą być zaplanowane miesiąc wcześniej, w tej firmie jednak mogą. Ogólnie firmę Concentrix nie interesują prawa pracownika a wyniki pracy. Jedyne co z tej firmy można wynieść to depresję i załamanie nerwowe. -System awansu? Został usunięty, nie ma możliwości awansowania wyżej jesteś zwykłym szarym pracownikiem chyba, że zaczniesz kandydować na inne stanowisko. -Uż? Zapomnij! Jak jest duże obłożenie tego dnia, to nawet wypadek osoby bliskiej ich nie interesuje. Choroba? Jednodniowe złe samopoczucie? Miska między nogi i pracujesz. -Ktoś z biura ma covid? Lepiej tego nie zgłaszać, bo zamknął całe biuro!! Lepiej iść na tydzień l4 i wrócić do pracy jak to TL robili ???? aż się prosiło żeby zgłosić do sanepidu. -Coraz to większe wymagania od zleceniodawcy, większy nacisk na pracowników. Wymagania coraz lepszych wynikow. Coraz mniej pracowników a więcej telefonów. -Każdy dobry pracownik z większym stażem odchodzi lub już odszedł. Jeżeli zaczynasz pracę jest tu naprawdę bardzo fajnie, po dłuższym czasie masz już dość. Pracownicy są super, nigdy się nie spotkałam z żadnym złym zachowaniem że strony współpracownika. Są bardzo pomocni w każdej sytuacji.
    Midi

29.04.2022 16:21

W (usunięte przez administratora) lecisz pewnie jakis Team leader to pisze
    Minus

14.05.2022 00:58

Minusem jest hałas o który nikt nie dba. To obniża standard pracy. W godzinach szczytu prawie nic nie słychać. Nikt nie dba, że przekrzykuje się nawzajem. Tak jest trudno pracować. Inne call center dbają o to. Bo nikt nie jest sam w biurze.
    EXCNXEMP

04.04.2022 11:21

Firma zarządzana przez ludzi, dla których najwyższą wartością są wewnętrzne układy i znajomości. Rekrutacje na wyższe stanowiska są fikcyjne. Ludzie pracujący w CNX są zmęczeni życiem. Nie mają możliwości wyjść do toalety, zjeść obiadu, albo po prostu odejść od komputera, jeśli np. źle się poczują na początku zmiany, bo każdy okres czasu, w którym pracownik nie pracuje jest odejmowany od przerwy. Z resztą samo wyliczanie wyjścia do toalety w ramach przerwy jest w mojej opinii patologią. Szeregowi pracownicy rozliczani są z przerw co do sekundy, natomiast stanowiska choćby odrobinę wyższe mają totalną samowolkę w kwestii tego, czy spędzą godzinę czy dwie na papierosie, a potem kolejną w kantynie. Pracownicy, których projekt pomniejsza się o połowę w ciągu roku, przy niezmniejszającej się liczbie odbieranych połączeń i spraw mailowych nie dostają podwyżki, po prostu narzuca im się coraz więcej obowiązków, więcej odpowiedzialności w zamian nie dając nic, poza okazjonalnym dniem pizzy lub owocami w kantynie, które są jak splunięcie w twarz. Atmosfera nie jest przyjemna, bo niektórzy z TL i managerów wyższego stopnia nie posiadają do szarych pracowników szacunku. Nie raz i nie dwa byłem świadkiem używania bardzo uwłaczających określeń. Ogólnie nie polecam. Firma sprawia wrażenie pięknej, ułożonej i nowoczesnej, ludzie są w niej fajni, lecz po dłuższym czasie widać toczący ten firmę nowotwór w postaci kadry zarządzającej jak i zasad tam panujących.
    Magda

30.03.2022 17:34

W concentrixie jest super, a tu niewygodne komentarze są usuwane a te od HR zawsze pozytywne prawdę ci mówią. Hahaha
    XYZ

28.03.2022 17:30

W ostatnim czasie aplikowałam do wielu firm oferujących pracę zdalną z językiem niemieckim i jedną z nich była właśnie firma Concentrix ze Szczecina. Miałam kilka rozmów kwalifikacyjnych i posiadam już wcześniejsze doświadczenie więc mam również porównanie z innymi firmami. Rozmowa kwalifikacyjna przez telefon z jedną z rekruterek przebiegła w dość miły sposób. Trwała kilka minut ale była bardzo rzeczowa. Później były testy - angielski i niemiecki. Tutaj uważam, że na test za angielskiego powinno być więcej czasu -test słuchowy jest wg. mnie zbyt szybki i jest mało czasu na wsłuchanie się. Poza tym przejrzyście i klarownie więc również na plus. To co mnie zraziło i sprawiło, że nie chciałabym dla tej firmy pracować (na szczęście oni mnie też nie chcą, więc się zgadzamy ????) to rozmowa video. Gdybym przyszła na rozmowę do jakiegokolwiek biura, nie chciałabym żeby rozmawiał ze mną jakiś pan, który akurat kończy jeść + na głowie ma założoną czapkę z daszkiem. I tak samo powinno być na rozmowie video. Trochę słabo to wygląda i pokazuje totalny brak szacunku dla rozmówcy. Nie ważne, czy siedzimy obok siebie czy widzimy się na ekranie komputera/telefonu. Dla mnie całkowite no go. Do tego fakt, że pan przez całą rozmowę po niemiecku powtarzał praktycznie tylko jedno zdanie - verstehe voll und ganz. Kiedy nieprawidłowo odpowiedziałam na kilka pytań, pan zamiast wyjaśnić sprawę - śmiał się w dość kpiący sposób. Jak dla mnie mało profesjonalne. Osoba, która pracowała w innym systemie nie musi wiedzieć, ile telefonów odbiera się w innej firmie, bo skąd ? Fajnie by było, gdyby osoba rekrutująca zachęcała do rozmowy a nie zniechęcała. Po rozmowie kwalifikacyjnej pozostał u mnie niesmak i cieszę się, że jednak zarówno ja zdecydowałam się na inną firmę jak i Concentrix na inną osobę.
    Samatha

30.03.2022 11:49

Tak, wyśmiewanie innych w przeświadczeniu że jest się kimś lepszym/inteligentniejszych jest tutaj zjawiskiem powszechnym, niestety.
    Rose

17.03.2022 19:11

Dla mnie firma jest ok, rekrutacja przebiegła bardzo sprawnie i szybko, zlozylam CV w niedzielę, a w środę już miałam ofertę pracy, szkolenie było bardzo treściwe i ciekawe, dla mnie najważniejsza byla mozliwosc pracy zdalnej i umowa o pracę i mam to tu zapewnione, nikt nie robi problemów z grafikami, spoko ludzie pracują. Nie mogę narzekać :)
    Były konsultant

16.03.2022 16:53

Ponieważ firma deklaruje otwartość na konstruktywną krytykę i merytoryczne wypowiedzi, pozwolę sobie na wystawienie osobistego feedbacku jako byłego konsultanta. Na wstępie zaznaczę że jest to moja opinia, w związku z czym nie wszyscy muszą się z nią zgadzać, chociaż pośrednio pokrywa się ona ze spostrzeżeniami innych byłych pracowników. Proces onboardingu, organizacja szkoleń wstępnych, wynagrodzenie wypłacane na czas, sprawne narzędzia pracy i merytoryczne wsparcie ze strony zespołu stanowią niewątpliwie atuty tej firmy. Odnośnie braków: - W trakcie procesu rekrutacji brak informacji o konieczności zdania testów teoretycznych i praktycznych w trakcie szkolenia, jako warunek bycia dopuszczonym do pracy (na marginesie dodam że raczej żaden sąd pracy nie uznał by zwolnienia w przypadku niezdania tych testów za zasadne, biorąc pod uwagę że nie ma o tym wzmianki ani w umowie, ani w regulaminie); konieczność zdawania dodatkowych testów po zakończeniu szkolenia, już w trakcie pracy, mogłoby sugerować brak zaufania wobec pracowników. - Wymagania ogólnie wysokie, oceny ze strony klientów i QA nie zawsze współmierne do faktycznie wykonanej pracy; ustalane kryteria niekiedy przesadne, mające za zadanie ukaranie pracownika po to aby nie popełniał błędów, w myśli zasady "cel uświęca środki". - TL różni, nie zawsze doświadczeni zawodowo, nie zawsze bezstronni, nie zawsze kulturalni; to oni decydują kto i czy otrzyma wogóle jakiś dodatek, ile godzin będzie na słuchawce i ile dni weekendowych spędzi w pracy (zdarza się, że niektórzy mają je wszystkie wolne). Niekiedy widoczny staje się brak wyraźnych umiejętności interpersonalnych, niezbędnych do pracy z ludźmi i motywowania zespołu: umiejętności prowadzenia swobodnych rozmów z każdym, na każdy temat, ogólnej otwartości na ludzi, tolerancyjności, chęci służenia i pomagania, naturalnej inklinacji do doceniania, wspierania i chwalenia innych. Dyrygowanie zespołem i wydawanie poleceń to przecież nie wszystko. - Pracownicy z większym stażem wspierają merytorycznie nowych pracowników, ale jedynie do czasu; na ogół tracą cierpliwość wobec tych którzy nie stają się samodzielni po upływie kilku tygodni. Relacja z nimi opiera się głównie na wymianie informacji dotyczących pracy, brakuje zwykłej, ludzkiej relacji, integracji. - Jak już ktoś wcześniej słusznie zauważył, w grupie można być świadkiem oceniania i wyśmiewania nieobecnych lub byłych pracowników i świadczonej przez nich pracy; ma to miejsce np. w trakcie meetingów, co do zasady mógło by zostać uznane przez sąd pracy za przejaw (usunięte przez administratora). Warto byłoby aby firma, na której spoczywa obowiązek przeciwdziałania podobnym zjawiskom, zabezpieczyła siebie i pracowników wprowadzając w regulaminie wzmiankę, która zabraniałaby tego typu niedojrzałych zachowań. - Kryteria awansowania niejasne; zdarza się że świeżo zatrudnieni przechodzą na wyższe stanowiska, pomimo braku informacji o otwartych wewnętrznych rekrutacjach, co mogłoby sugerować istnienie jakiegoś rodzaju systemu rekomendacji; co do zasady, takie zjawisko występuje jedynie w małych przedsiębiorstwach, nie w środowisku korporacyjnym. - Częste podarunki wysyłane kurierem w dobie pandemii; w trakcie zatrudnienia kurier odwiedzał mnie tak często, że ostatecznie przeszliśmy na "ty". Przyznawanie środków w kafeterii na dowolne zakupy pozostaje zdecydowanie lepszym wyborem. - Brak offboardingu; już ostatniego dnia pracy traci się jakikolwiek dostęp do skrzynki pocztowej i systemów, komunikacja zasadniczo urywa się. Pracy jest sporo, realnych możliwości rozwoju dostępnych dla wszystkich jednak niewiele. Atmosfera przypomina akademik, lecz tryb pracy jest na ogół pod presją, wprowadzane są coraz to nowe zmiany, co destabilizuje; jest spora rotacja, w ciągu niespełna roku w moim zespole zrezygnowało z pracy aż 8 osób. Wszystkie wymienione przeze mnie czynniki przyczyniły się do decyzji o rezygnacji. Uważam że jest to praca adekwatna dla studentów, osób potrzebujących stałych dochodów oraz jako pierwsze doświadczenie w obszarze customer service, gdyż panujące tu zasady i stawiane wymogi siłą rzeczy wymuszają podniesienie kwalifikacji zawodowych niezbędnych do pracy w branży, szczególnie umiejętności miękkich. Ta firma jest jedną z niewielu w Szczecinie oferujących możliwość codziennej pracy z językami obcymi i posługiwania się nimi w konwersacji słownej i pisemnej z klientem obcojęzycznym; pod tym względem pozostaje jedną z lepszych firm tego typu w mieście i w porównaniu z innymi oferuje nieco lepsze warunki, zarówno pracy jak i płacy.
    adam81

12.12.2021 06:38

Proces rekrutacji porażka przedstawiłem certyfikat CPE, dyplom anglistyki czas na test językowy, w którym na żądanie jest kilka minut. Test składa się że 100 zadań Tysiące rozmów zero efektów

18.02.2022 18:02

@SWIEZAK Dziękuję bardzo za twoją opinię :)

23.02.2022 13:13

@ADAM81 Bardzo nam przykro, że po przedstawieniu certyfikatu CPE, musiałeś przejść przez ten sam proces rekrutacyjny, przez który przechodzą wszyscy kandydaci. Zgodnie z wartością firmy traktujemy wszystkich pracowników równo i każdy, kto otrzymuje od nas ofertę musi przejść ten sam proces rekrutacyjny, który składa się z: - Aplikacja CV + ich weryfikacja - Pierwsza rozmowa telefoniczna (ok. 15 - 20 min) - Zaproszenie na testy online (ok. 1 godziny) - Interview online (ok. 40 min) - Składanie oferty Proces rekrutacyjny jest widoczny również w zakładce "Recruitment" po lewej stronie. Dział Rekrutacji dokłada wszelkich starań, aby weryfikować umiejętności językowe oraz osobowościowe w jak najbardziej dokładny sposób.
    Lublin 2022

21.02.2022 20:09

(usunięte przez administratora)na rynku pracy, liderzy(nie wszyscy) nie mają pojecia co robią, kiedys stoję i słyszę jak sie pracownicy śmieją bo sie Lider na integracji obrzygał i mu zdjęcia zrobili...zenada, pierwsze co usłyszałem zaczynając prace to ,, miej (usunięte przez administratora) będzie Ci dane,, i to od ludzi którzy mnie szkolili. Narzucone nadgodziny, najstarsi górale nie pamiętają czy kiedyś był zrobiony wynik...premię? Są niskie albo ich nie ma W Lublinie lepiej szukać innej pracy niw CNX.

23.02.2022 12:23

@LUBLIN 2022 Bardzo nam przykro, że nie miałeś dobrych doświadczeń w Concentrix. Integracja z zespołem w szczególności w trakcie pandemii jest dla nas bardzo ważna :) Do regulacji nadgodzin stosujemy przepisy prawa pracy. Zgodnie z obowiązującymi regulacjami pracodawca ma prawo zlecać pracę w nadgodzinach, jeśli zachodzi taka potrzeba. Nie zdarza się to nagminnie. Zawsze, gdy zachodzi taka konieczność wypłacamy stosowne wynagrodzenie lub oddajemy czas wolny na wiosek pracownika. Średnio 60% naszych pracowników osiąga wyniki umożliwiające uzyskanie premii.

18.02.2022 16:04

Czy wiesz, że Concentrix jest obecny w 40 krajach na 6 kontynentach?

Nasi pracownicy porozumiewają się w ponad 70 językach.

Imponujące, prawda? :)

Jeśli chcesz pracować w języku, który znasz, to wiedz, że w Concentrix czeka na Ciebie kariera!
    News image

18.02.2022 15:03

Concentrix Szczecin !

Oto jak powitaliśmy dzisiaj naszych pracowników w oddziale w Szczecinie. Były do wyboru najróżniejsze kanapki, owsianki, musli, jogurty, croissanty i wiele innych pyszności. Co byście wybrali?
    News image
    Mette

07.02.2022 09:00

Hej, widze duzo ogloszen ze poszukuja z j, dunskim . Aplikowalam na kilka ogloszen ale nik nie reaguje, czy to firma kszak?
    Mette

09.02.2022 08:05

Hej, dzieki za odp. :)
    Rozczarowanie

02.02.2022 19:03

Nie ma to jak każdy Tl mówiący coś innego a później już sam nie wiesz która informacja jest prawdziwa. Czepianie się na każdym kroku. Polecam jeśli ktoś chce stracić motywację, wiarę w siebie i swoje możliwości pomimo starań, dostać depresji i nie mieć możliwości bonusu bo jest prawie niemożliwy do zrobienia. Pójście do toalety, po wodę lub po kawę w godzinach pracy? Nie, bo od tego przecież jest przerwa. Szkoda bo zapowiadało się miło, była motywacja i chęć rozwoju, potem była już tylko nadzieja, obecnie jest rozczarowanie.

08.02.2022 10:17

Zgadzam się to jest aktualnie dramat. Dostając wytyczne od firmy zewnętrznej dla której świadczymy usługi, TL posłusznie wprowadzają nowe targety w życie dobrze wiedząc, ze są niemożliwe do zrealizowania (już wcześniej było dość ciężko dosięgnąć targetu natomiast teraz jest on jedynie imaginacja dla pracowników). Bonus ucieka staje się fikcja na papierze. Brak podwyżki po nowym ładzie tez jest frustrujący, ponieważ mam informacje od kilku osób z innych projektów, iż oni dostali… wychodzenie do toalety tylko na przerwie jest bardzo problematyczne dla osób, które piją kilka litrów wody w pracy. Pracując na słuchawce bardzo dużo się mówi i pić trzeba. Wprowadzając takie zasady szybko ludzie stad uciekną. Ponad to odpowiedzialność zbiorowa za to ze ktoś palił elektroniczne papierosy w toalecie jest czymś nie poważnym. Wszędzie wokół są kamery! Można się zaczaić na takiego gagatka w inny sposób, a nie wprowadzać nowe reguły, które przyprawiają o dodatkowe osoby, które chciały tam pracować. Motywacje tracimy z każdym dniem, bo źle się dzieje. Na koniec mojej opinii dodam, ze na początku zapowiadało się super, natomiast teraz jest po prostu tragicznie. Nie polecam tutaj pracować. To co oferuje ten projekt to stres, zmęczenie, nerwy i poczucie bycia kimś gorszym.

08.02.2022 10:50

Zostało zapomniane dopisanie informacji, że na szkoleniu BHP pani prowadząca szkolenie dosadnie nam mówiła i powtarzała, ze potrzeba fizjologiczna jaka jest toaleta nie ma prawa być ustalana przez Managerów i TL tylko na przerwie bo jest to nielegalne! Cytuje „wiecie, głód jeszcze jest taka sprawa, ze dacie radę wytrzymać pewien czas nic nie jedząc, za to potrzeba toaleta nie poczeka i macie prawo wyjść wtedy kiedy musicie” ta pani miała 100% racji, lecz nie do każdego to dotarło jak widać.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Concentrix CVG International?

Kontakt - Concentrix CVG International

Brama Portowa 1 70-255 Szczecin

corpse

03.02.2022 20:19

Pracowałem w CNX i przyznam szczerze, przez długi czas było okej. Jednak w którymś momencie, jak ktoś ma coś do Ciebie to robi się kiepsko - a często to są widzimisie TL czy seniorów. Firma, w której większość ludzi na wyższych stanowiskach nie wie co i nie wie jak, stanowiska dostaje się po znajomości a wymówki dlaczego stanowiska nie dostajesz są serio brane z kosmosu - np. "masz kiepską energię". Dziewczyny z HRów wcale a wcale nie ogarniają. Są grupki, jak nie jesteś w żadnej jest źle, jak jesteś w tej złej to też jest źle. Dużo uwag zależy od relacji z seniorem czy TLem - możesz np. być świetnym pracownikiem i zawsze dostawać ewaluacje na wysokim poziomie, a trafi się ktoś kto Cię nie lubi i przyczepi się do tego, że masz za wysoki głos. Tzw. kolesiostwo na poziomie level max. Często trzeba było tłumaczyć TLom jak się układa grafik zgodnie z prawem pracy, albo jak liczyć urlopy. Osobiście, odradzam każdemu tę robotę i coraz więcej osób z niej rezygnuje.

08.02.2022 10:40

W 100% zgadzam się co do ewaluacji (oceny rozmowy telefonicznej). Nie daj Boże ktoś się trafi kto cię nie lubi i masz niska ocenę, co wpływa na bonus!!! Wychodzi na to, ze pewne osoby na wyższym stanowisku specjalnie wystawiają złe ewaluacje w dużej mierze za twarzowe, co później odbija się na twoim stanie finansowym. Okropne praktyki i już nie pierwszy raz wdrożone w życie.
    Ciekawy

24.01.2022 16:17

Czy mógłby ktoś podzielić się wiedzą na temat szkoleń zewnętrznych? Czy jest na to przeznaczony jakis budżet? Czy można realizować szkolenia zewnętrzne?
    Ciekawy

25.01.2022 11:46

Nie ma i nie ma żadnego budżetu.

25.01.2022 12:52

Szkolenia zewnętrzne są realizowane w przypadku jeśli firma nie posiada specjalisty (szkoleniowca) w potrzebnej dziedzinie lub jeśli na naszej platformie edukacyjnej dane szkolenie nie występuje. Oferta szkoleń w Concentrix jest bardzo szeroka i mamy też wiele specjalistów nie tylko lokalnie ale i globalnie, którzy prowadzą odpowiednie szkolenia/kursy w zależności od potrzeb biznesowych ale i też potrzeb rozwojowych pracowników. Dodatkowo oferujemy możliwość korzystania z bezpłatnych kursów językowych oraz dedykujemy pracowników na kursy poza organizacją, jeśli jest to wymogiem danego zespołu.
    Joseph

10.01.2022 17:17

Słaba firma, ogromne wymagania ciagłe szkolenia, niekompetentni przełożeni, którzy kłamią na każdym kroku i obgadują pracowników. 30 min przerwy w której pracownicy mają się też załatwić. Sprawdzanie pod każdym względem na każdym kroku. Wynagrodzenia punktualne ale każde jest inne bez jakichkolwiek podstaw, brak jakiegokolwiek socjalu i premii nawet na święta ogólnie pierwsze wrażenie firma robi dobre ale wewnątrz jest (usunięte przez administratora) totalne mógłbym tak pisać godzinami ale mam nadzieje, że to co zostawiłem wam jakoś ułatwi decyzje o podjęciu tam zatrudnienia.
    Brejk

12.01.2022 18:53

Nie masz bo stale telefony są do odebrania.
    Szkolenie

18.01.2022 21:17

Tutejsze szkolenia są prowadzone przez tak niekompetentne osoby ze ciężko czegokolwiek się nauczyć. Do tego trenerzy są zazwyczaj nieprzygotowani.
    Bert

27.08.2021 17:23

Witam ktos pracowa na projekcie (usunięte przez administratora)? W jezyku szwedzkim ? Wyglada to tak jak na projektach obi ?
    Odp do krystian

08.01.2022 17:16

Do pracy przychodzi się pracować a nie kombinować co zrobić żeby sie nie narobić :) nie ma podziału ze język szwedzki ma bardziej łagodniej niż inny. Są teamy, które odnotowują niższe wolumeny, ale są tez teamy które odbierają minimum 100 telefonów dziennie i tyle samo chatów. Wraz z większymi wolumenami staramy się zwiększać tez liczbę osób wspierający dany język tak, aby osoby nie czuły na sobie presji oraz zmęczenia materiału. Są dni, kiedy jest mniej pracy. Są dni kiedy pracy jest bardzo dużo. Czasami teamy z niższymi wolumenami pomagają innym bardziej zajętym teamom tak, aby mogli się zająć odbieraniem telefonów, a nie wszystkim naraz. Nawet jak jest nieoczekiwana ilość telefonów, zawsze możesz liczyć na pomoc swojego teamu lub mentora. Szczerze mówiąc nie wiem o jakich projektach piszą inni ludzie (i oczywiście narzekają), nie sugerowałabym się ich opinia. Należy przyjść do nas i sam wyrobisz sobie na ten temat zdanie.
    Hahahahaha

11.01.2022 14:19

Ty chyba nie w tej firmie pracujesz hahaha Tylu bzdur na raz dawno tu nikt nie nabazgrał.
    Eks

07.01.2022 12:31

praca meczaca, bardzo duzy stres potegowany zachowaniem Teammanagerow, ktorzy to co chwile ponaglaja do odbierania kolejnych telefonow pomimo, ze sie jeszcze pracuje nad poprzednim badz robi zaleglosci, tzw backlog. jesli do pracy przyjdziesz w dobrym nastroju, to wyjdziesz w zlym, nierzadko niezle podenerwowanym i zlym. stres nieziemski. nie polecam.
    Tomek

18.12.2021 20:03

Amerykański (usunięte przez administratora) w Szczecinie. Typowa korporacja zza oceanu: totalny wyzysk pracowników przy minimalnej możliwej płacy. Przełożeni mydlą oczy i mówią jaka wspaniała jest to firma - jak jest każdy wie. Masz jednocześnie odebrać 45 telefonów na dobę i dbać o wysoki NPS. NIewykonalne, jak nie uda się zdziałać cudów, pozostaje sie jedynie z niską podstawa, a o bonusie można zapomnieć.
    Busiarz

22.12.2021 14:30

Pamiętaj o kawusi i 4 literach. W pracy trzeba mieć dobrych znajomych to ciebie docenią.
    Góral

06.01.2022 08:54

Czysty obraz traktowania w tej firmie. Niewygodna prawda jest przysłaniana wyzwiskami i szantażem. Brawo za komentarz!

05.01.2022 16:11

Praca dobra dla studentów lub na przeczekanie dopóki nie trafi się coś lepszego. Typowe korpo i typowe call center. Pracownik jest numerkiem w tabelce, liczą się targety. Plus to wypłata na czas.
    Obi ING

04.11.2021 12:30

Najgorsza impreza integracyjna na jakiej byliśmy. Stolik był zarezerwowany na kilka godzin. O godzinie 22 TL chciał już wyjść, udało mu się po 23. Firma pożałowała na nas a TL może na drugą imprezę poszedł z kartą przypominając, że firma dba I będzie dzień pizzy.
    Miś Obiś

08.11.2021 21:25

Dziwisz się? Obecny tl obi to (usunięte przez administratora) i do tego na każdym kroku pokazuje, ze nie ma w ogóle szacunku do ludzi :) wyzywanie od psów? A operation managerka jest jeszcze gorsza. Wszystkiego uczy się od niej :) groźby i obelgi rzucane w stronę pracowników to codzienność. Szkoda, ze wszyscy przymykają na to oko…
    Renata

02.01.2022 09:21

Bo to prawda
    Mob ing

22.12.2021 18:07

Nie polecam, żałuję że tam pracowałam.
    Coach

22.10.2021 12:14

Arrivé récemment dans l'entreprise, je vois que les services sont bien organisés. La formation a été riche et les formateurs compétents. L'ambiance de travail est excellente. Les possibilités d'évolution semblent réelles et boostent la motivation des collègues.
    Głębokie

15.12.2021 09:52

Pozytywnie. W callcenter trzeba mieć dobre gardło.
    Gardelko

19.12.2021 12:57

Tak. Głęboko przekonana też zostałam do awansu.
    Jużnie

31.08.2021 17:41

Kolesiostwo takie, że nie ma sensu z nikim rozmawiać o czymkolwiek. TLowie nie wiedzą nic, odsyłają do mniej doświadczonych pracowników. Szkolenia to jakiś żart. Po tygodniu każą odbierać telefony. Jak się ktoś nie podoba to przerzucają na inny projekt, z którego trzeba się jak najszybciej zwolnić lub siedzi się pół roku na L4.
    Busiarz

01.12.2021 19:04

Nie siedź na forum tylko telefony odbieraj bo wisza
    Glupoty

09.12.2021 18:16

Dobra, idę obierać.

20.11.2021 17:44

Idą święta. Jak co roku nie będzie premii świątecznej.
    Bluza

23.11.2021 08:50

Jak co roku nie będzie premii. Czy lizusy dostają ? TL i reszta
    Bluza

25.11.2021 17:19

Noś tą bluzę, żebyś się nie przeziębił i zwolnienia nie wziął xDDD
    ...

19.11.2021 12:36

Moja opinia jest związana z pewnym projektem związanym z elektronika. Miałam tą nieprzyjemność pracować 24/7. Święta? Chęć spędzenia świąt z rodziną? Nie możesz posiedzieć bo ludzie dzwonią i musisz odbierać połączenia. Preferencje często były nie brane pod uwagę. Często liderzy pytali się konsultantów jak rozwiązać problem z produktem na którym są na stanowisku liderskim. Musisz multum rzeczy zrobić aby dostać premie. Słuchasz wszystkiego od klientów od pochwał po wyzwiska i groźby. Konsultanci nie mają na to wpływu a często i tak są mieszani z błotem. Zmiana trwa 8.5 h, jest przerwa lunchowa wliczona w to.. oczywiście bezpłatnie. Na większość nie było szkoleń a klienci się pytają o najmniejsza (usunięte przez administratora). Prosisz o urlop? Musisz się nastarać aby go dostać. Prosisz o przerwę aby pójść do łazienki? Musisz mieć zgodę, czasami nawet nie możesz pójść lub pójść za ileś minut, ponieważ ktoś musi odbierać połączenia. Ludzie mieli nocki nawet w sylwestra i musieli rozmawiać z klientami o najmniejszych głupotach.
    Cokolwiek

24.11.2021 11:44

To chyba dotyczy pracy w Concentrix Lublin, a nie Szczecin... W Szczecinie nie ma żadnego projektu 24/7.

10.11.2021 11:09

Najłatwiej jest obgadać drugiego i narzekać, a można zastanowić się też nad plusami, skoro wciąż tkwią osoby narzekające w tej firmie. Ja osobiście jestem w szoku czytając złe komentarze o TL, bo nie zauwazyłem nigdy, aby odniósł się do kogokolwiek bez szacunku. Szacunku nie mają raczej Ci wypowiadający się źle, bez podstaw. Jak to się mówi, szanuj szefa swego bo możesz mieć gorszego. Tylko narzekania, a prawda jest taka, że gdy nie ma telefonów, jest luz. Dlaczego nikt o tym nie wspomni ?
    ExMen

13.11.2021 16:40

Można ustawić który telefon z kolejki odbierze agent i można pracować mniej. Za kawusię. Tak jest, to się nie zmieniło.
    Trail

13.11.2021 17:55

Dużo zależy od tego jak szybko robisz kawę, jak nisko się kłaniasz I jak dobrym kolegą jesteś.
    Zadowolony pracownik

14.10.2021 17:41

Ja osobiście uważam, że wystarczy się zaangażować a nie tylko narzekać i bardzo to doceniają, nie mogę powiedzieć złego słowa na firmę, jestem zadowolona zarówno z pracy, jak i atmosfery wliczając wynagrodzenie. Ludzie mili i wyrozumiali, jest możliwość rozwoju. Wystarczy chcieć :)

12.11.2021 19:02

Raz jest tym a raz tym
    Obi ING

13.11.2021 00:04

To busiarz jest pewnie.
    adogop

06.10.2021 10:23

Witam Pracowałem w różnych call center w Polsce i za granicą i ubolewam nad stanem relacji Polaków przerabianych na zombie w wielkich korporacjach. Miałem okazje poznania filii Concentrix w Lublinie. Mówią o równości, partnerstwie, a stosują segregacje i dyskryminacje. Zwykła kolonizacja zajeżdżająca mafią. Pojęcie kultury i zasad, to abstrakcja. Przykładowo. Pani latynoska ("z Ameryki USA") przysiada się do szkolenia nie pokazując swojej twarzy i nie przedstawiając się. Dalej.... Świeża rosyjska Chinka (te są, jakkolwiek nie chcąc generalizować - przepraszam - wygodne w obsłudze) kontynuuje indywidualne szkolenie wykonując bez pardonu równoległe (odgórne) telefony i odchodząc zza biurka, po czym dodatkowo dwukrotnie zwalnia tempo szkolenia słodko argumentując. Dalej. Nie masz prywatnie (dwa dni przed szkoleniem!) najnowszej generacji Androida w kieszeni, to logujesz się ostatni, albo wcale - no i raczej wiadomo, że i tak jesteś na odstrzał. Jakie to zasady?(usunięte przez administratora)

08.10.2021 08:54

Tutaj jest również segregacja i koleżeństwo na wysokim poziomie. Ale jeśli jesteś Homo to masz duża ulgę na przysparzanie problemów innym. Praca jest wymagająca a Polska każdy wie, że jest rasistowskim. Tylko to potwierdzasz.

08.09.2021 11:27

Mała

29.09.2021 16:12

To temat rzeka :) Szefowa działu jakości, „Ruda” szacunek i kulturę zostawił chyba w przedszkolu.
    Mob ING

06.10.2021 00:15

Szefowa działu jakości, „Ruda” wspiera wiele problemów. To taka przestroga dla nowych pracowników. Szacunku do pracowników nie ma i kultury, wymaga przeszkolenia z tego zakresu.
    Tomek

09.03.2021 08:32

Dzień dobry, Czy mogę prosić o informację osób pracujących jak jest na stanowisku linia Obi? Czy praca jest od poniedziałku do piątku? Czy płacą więcej niż najniższa krajowa i czy praca jest zdalna czy z biura? Pozdrawiam
    OBI

16.07.2021 19:16

Skąd takie wiadomości?
    Ytupek

29.09.2021 21:01

Praca w weekendy i zajazd na maxa. Home office głównie
    Amanda

25.08.2021 21:10

Na czym tak naprawdę polega praca w Concentrix?
    Amanda

26.08.2021 20:16

Praca polega na obsłudze klienta. Ciekawe doświadczenie w życiorysie. Fajnie, że są takie firmy jak Concentrix a mniej polskich. Polskie to nie to samo. Szparagi, zbiory kwiatów, warzyw lub mycie toalet też nie. W samym centrum miasta można doświadczyć czegoś lepszego, zachodniego. Są też panowie z zachodu i można poznać się od środka.
    au

05.09.2021 11:55

obsługa klienta (odbieranie telefonów, maili, czat). W większości improwizacja, piszę z doświadczenia, jako były pracownik.

27.04.2021 10:43

Jaki dress code obowiązuje w Concentrix?
    agnes carol

22.07.2021 19:44

Droga do kariery jest przez 4 litery. Łatwo rozpoznać kto ma brązowe usta tłumacząc się nutellą na śniadanie.
    Monika

01.09.2021 10:51

Mocne słowa. Homoszaleńcy mam nadzieję, że zdenerwują się.

Zostaw merytoryczną opinię o Concentrix CVG International