3.2/5

• Kurów

3. Opinie o pracodawcach Szczecin
  5. Opinie o Concentrix CVG International

Opinie o Concentrix CVG International Szczecin

Nie przegap nowości o Concentrix CVG International!

Justyna

08.01.2024 16:18

Hej szczerze to nie rozumiem tych opinii. Pracuję tutaj od roku na projekcie stacjonarnym w biurze, nie jest to moja pierwsza praca i to co mogę powiedzieć, to że atmosfera jest super! Nigdy nie miałam tak fajnego i wspierającego zespołu. Porównując to do mojego poprzedniego pracodawcy to jakby inny świat, nie ma jakiegoś wyścigu szczurów i każdy zawsze chętnie odpowiada na pytania.. Samo biuro jest w bardzo dobrym standardzie i w super lokalizacji chociaż rzeczywiście miejsc parkingowych brak. Finansowo też jest ok (ja akurat znam niemiecki), wszystkie firmy mam wrażenie, że oferują stawkę w okolicach tego co zarabiam obecnie albo niżej. Są wewnętrzne konkursy gdzie można się załapać na calkiem solidne premie i dodatki. Polecam!
    ToJa

14.06.2024 14:52

Na Twoje stanowisko musisz umieć po niemiecku ?
    Obecny pracownik

28.01.2024 04:06

Pracuję w firmie od dłuższego czasu i na przestrzeni ostatnich lat , a szczególnie zeszłego roku widzę jak duże zmiany firma przeszła - na plus jak i na minus. Zacznę od plusów - w końcu w styczniu po paru latach została zorganizowana impreza firmowa. Ta kultowa impreza, o której dinozaury firmy mówiły i mówiły. I nie spodziewałem się fajerwerków, ale fajerwerki dosłownie były w klubie i impreza wyszła bardzo na plus. Myślę, że to jakoś podniosło morale ludzi. Drugim plusem jest wynagrodzenie na czas. Trzecim jest nowoczesne biuro. Warto wspomnieć o kadrze czy to z QT jak i OPS - u mnie są na prawdę fajni ludzie i nie mogę narzekać na management czy na sam projekt. No i ludzie u mnie w projekcie są na prawdę bardzo super. Elastyczność z urlopami, jasny system bonusowy i dodatkowe konkursy na zgarnięcie 500e ze sprzedaży subskrypcji. I tu przechodzimy do minusów - taki szeregowy pracownik jak ja od paru lat zarabia tyle samo co nowy, który przyszedł miesiąc temu - trochę słabo, wiem że ludzi się zachęca do pracy wyższym wynagrodzeniem jak się pali (usunięte przez administratora) ale bez przesady… - brak podwyżek wynagrodzeń , jedyne meritum, w lipcu na podstawie oceny rocznej. I to też od 2-5% - Od 2023 odkąd zmieniło się szefostwo z góry odnoszę wrażenie, że ludzi się traktuje jak cyfrę a nie ludzi :) - Kiedyś były nagrody za rocznice w pracy, teraz nie ma nic - bardzo duży deficyt pracowników na wyższych szczeblach - i mówię tutaj o dziale HR który robi co może, ale dziewczyny nie wyrabiają mając ponad 800 pracowników i nie wygląda żeby to się zmieniło. To samo z IT. Szkoda, bo bardzo cenne osoby po prostu w pewnym momencie mają dość i odchodzą z firmy z powodu wypalenia czy przeciążenia… - nowe projekty które są od 2023 np Ryanair wprowadził sporo chaosu w firmie - mieszanka kulturowa jest super ale nie wtedy, kiedy stan czystości pozostawia wiele do życzenia :) - zauważalne jest to że jedna osoba pełni często 5 różnych funkcji, a co za tym idzie stres i pomyłki bo osoba została zatrudniona na inne stanowisko - management mimo wysiłku ze swojej strony widać że się wypala, poprzez wielkie wymagania i brak doceniania przez swoich przełożonych. Przykre, bo to oni mają nam dawać energię do pracy i działania.. I to póki co wszystkie grzechy, fajna praca na start w BPO i rozwój kariery w tej branży. Ale firma powinna popracować nad docenieniem pracownika. Projekty to robią, ale od firmy chciałoby się coś też zobaczyć :)

02.02.2024 10:08

Chcemy, aby każda osoba w Concentrix + Webhelp czuła się doceniona i jest nam naprawdę przykro, że tak nie jest. Nieustannie dokonujemy oceny naszego pakietu nagród i weryfikujemy to, co oferujemy w zakresie wynagrodzeń, premii i zachęt. Podzielimy się Twoją opinią z lokalnym zespołem.
    Kropka

18.05.2024 22:33

Miło byłoby uszanować np Polski kalendarz świąt uzgadniając warunki projektu. Nie ma nic zabawnego w pracy w święta. Mimo, że dzień wolny jest oddany. Nie powtórzę niektórych okazji. A liczba osób, która może iść na urlop jednocześnie? Też żart.
    ade

10.04.2024 09:03

How does the return of company provided computers look like when the trial deal expires and employee does not wish to continue the work relationship? Is there a delivery man sent to employee's place to pick the equipment up or is the employee supposed to send it on their own cost? And, in the the delivery man is sent to pick it up, is employee's signature needed at the pickup?

12.04.2024 12:35

The decision to terminate cooperation should be reported first to your direct superior, who will provide you with instructions on how to complete the necessary formalities. For employees working remotely, Concentrix orders a courier at its own expense, who collects the equipment at the address indicated by the employee.

07.03.2024 10:30

Jak jest z pakietem medycznym w Concentrix CVG International? Można dołączyć rodzinę?

28.03.2024 20:47

mozna, ale trzeba za to doplacic, jako ze podstawowa opieka medyczna luxmed jest przypisana pierwotnie jedynie pracownikowi
    Zet

27.03.2024 15:34

Usually I don’t write reviews about employers, a job is a job and a company is profit oriented and that’s nothing wrong. However, Concentrix is surely a company that deserves special attention. The company’s motto should be “We hate transparency”, there’s nothing transparent there. They didn’t tell me that I needed to work in whatever shifts they assigned you between Monday to Sunday 9:00-21:00. They let you fill in your preferred shift time every time, but then ignored your preference. There’s no internal communication tools except emails, meaning the only way to get help from team leaders or anyone is basically to physically find them in the office. And even the internal email is censored that coworkers can’t send emails to each other (they won’t receive it). Again, they hate transparency. They don’t tell employees their rights, such as the mandatory 5 minute break per hour for working with computer, and many employees who are foreigners they don’t know that. Even when they bought pizzas when we worked on Christmas and on 1 Jan, they bought in like 7-8 pizzas for the whole floor with 40 people working at the time, they quietly put pizza in kitchen and whoever found it first got it, the rest just no luck. Again, 0 transparency. The HR is this company deserves special recognition, they are the least friendly and responsible HR I ever seen in any companies (I worked in 5-6 companies). Every time you reach out to them, they looked like you are such a pain as if you aren’t company employee but some street beggar. When I asked them for a copy of my work contract, they were like “it’s your recruiter’s problem”. Excuse me, who’s my recruiter? I thought I was recruited by this company and you are the HR of this company? One word: astonishing.
    Uciekajcie

26.03.2024 10:32

Nie polecam tej firmy z całego serca. Wyzysk i komiczne osoby na wyższych stanowiskach. Teraz oferują tylko śmieciowe umowy i zwalniają z dnia na dzień połowę zespołu bo tak ;)))
    Kadydat

14.02.2024 11:30

Witam zaaplikowałem na projekt back Office (obsługą powiązana z klientem logistycznym ) czy już ruszyła rekrutacja nie mam żadnej odpowiedzi cv moje wisi nie ruszone :(
    Vide

05.02.2024 05:42

Czemu w pracy zdalnej wymagany jest język Ukraiński? Jak dobrze czytam wymagają polskiego i angielskiego do czego jeszcze jest ukrainski?

05.02.2024 13:53

Chcemy, aby każdy kandydat w Concentrix + Webhelp miał równe szanse bez względu na wiek, rasę, pochodzenie narodowe, niepełnosprawność lub stan cywilny. Zapraszamy do odwiedzenia zakładki kariera na naszej stronie internetowej jobs.concentrix.com, gdzie można znaleźć inne oferty pracy w języku polskim i angielskim.
    xx

28.01.2024 20:27

Czy osoby, które pracują obecnie na projekcie AliExpress są zadowolone z pracy? Czy po 3 miesiącach UOP dalej macie tę samą stawkę? Czy czuliście się po szkoleniu przygotowani do pracy?

02.02.2024 10:07

Cześć, dziękuję za recenzję. Jeśli uważasz, że potrzebujesz więcej wsparcia lub szkolenia lub chciałbyś wypróbować nowy projekt porozmawiaj ze swoim przełożonym.
    Pl

10.01.2024 06:09

hej! co możecie powiedzieć na temat pracy zdalnej? jest oferta pracy w support w języku obcym. przed tym szkolenie i dalej 100% zdalnie.
    Kiki

22.01.2024 21:43

A co chcesz wiedzieć na temat pracy zdalnej ? Zbyt ogólnie napisałeś/napisalas :) daj więcej szczegółów to ci opowiem
    bodzio

10.01.2024 11:04

W firmie jestem od listopada. Póki co pozytywnie. Atmosfera super, ilość pracy jest ok.
    Mxx

10.01.2024 10:59

Bardzo dobrze wspominam współpracę, wyprowadziłem się za granicę i zrezygnowałem, może kiedyś jeszcze tu wrócę :)

06.10.2023 14:15

Dobra praca dla młodych na start.
    Anonimo

12.09.2023 16:43

Jeszcze nigdy nie spotkałam się z tak złym podejściem do pracownika. Firma kusi dobrymi warunkami zatrudnienia, po czym okazuje się że nic z obiecywanych rzeczy faktycznie nie ma po zatrudnieniu. Najpierw godziny pracy miały być 9-17 potem okazało się że trzeba zostawać pół godziny dłużej (żeby odrobić przerwę co jest istnym kuriozum). Potem okazało się że praca nie jest tylko pon-pt ale też weekendy i święta o czym nie było mowy ani w czasie rozmów rekrutacyjnych ani w trakcie szkolenia (zostaliśmy jedynie poinformowani że my na UoP będziemy pracować pon-pt 9:00-17:30 a umowa zlecenie wypełni luki poza tymi godzinami plus weekendy a finalnie okazało się że to my na UoP mamy rozbity grafik (cały sierpień np zmiana popołudniowa plus weekendy i święta) a umowa zlecenie pracuje w normalnych porach. Do tego niewłaściwie wyliczone wynagrodzenia. Praca na pełen etat a na pasku ewidentnie widnieje wypłata za 3/4 etatu. Zero odpowiedzi na maile w tej sprawie. Zero jakiejkolwiek pomocy. NIE POLECAM TEJ FIRMY.
    Anna

24.08.2023 13:12

Faktem jest, że brak informacji zwrotnej po rozmowie bardzo słabo świadczy o waszej firmie. Zwłaszcza że kandydaci poświęcają sporo czasu na waszą rekrutacje. A takie pyskówki na forum świadczą tylko o poziomie waszych rekrutów, na pewno nie o kandydatach. Co do warunków płacowych jak już wspomniano- tragedia.
    Patrycja

23.08.2023 21:46

Serio ten poziom rekrutacji to jest max na co stać Państwa firmę? Zawracanie ludziom głowy wieloetapową rekrutacją, proponowanie wyzysku w postaci najniższej krajowej a jak im się nie podoba to rekruterka wyzywa ich od (usunięte przez administratora) na forum i każe iść pracować do żabki? Jak tak szukacie oszczędności to może zorganizujcie jej jakieś ciekawsze zajęcia w godzinach pracy kiedy to komponuje te swoje przemyślenia.
    oppss

14.08.2023 16:31

i did an interview with this company and so many technical and language test as well but until now i still haven't got a response from them
    xxx

09.07.2022 22:37

Pracowałem/am w polskim projekcie na infolinii wychodzącej. Team liderzy w tej firmie są bezczelni, niedouczeni i kompletnie nie nadający się do pracy z drugim człowiekiem, szczególnie mowa tu o pewnej pani oraz o pewnym panu który ciągle chodzi wkur. Ludzie z łapanki bez znajomości prawa pracy, wylewający swoje frustracje na agentów. Skargi na tych ludzi dają skutek tylko na chwilę bo potem każdy o wszystkim zapomina. Oczywiście TL są w przyjacielskich stosunkach z ‘górą’ i dostaną jedynie lekkie upomnienie. Chamskie odzywki i brak szacunku do drugiego człowieka to norma w tej firmie. Chcesz do wc lub jesteś kobietą i masz okres ? - masz wbić się na swoją przerwę obiadowa żeby iść do toalety zmienić podpaskę albo siedzieć na (usunięte przez administratora) I liczyć na to że team lider pozwoli jak mu ładnie wyjaśnisz albo uda ci się przemknąć na 1 min jak nie patrzy. Czynności fizjologiczne należą do podstawowych czynności człowieka i odejmowanie ich od przerwy jest dla mnie tak skrajną patologią, że brak mi słów.. i tylko w tym miejscu pracy się z czymś takim spotkałem/łam. Telefony muszą się zgadzać a ty masz każda czynność odjąć ze swojej przerwy, nawet jak chcesz nalać sobie wody bo ciągle rozmawiasz i chce ci się pić + klima cały czas działa. Łaskawy pracodawca daje ci dodatkowe 30 min w zamian za siedzenie dłużej w pracy ???? ale to i tak mało w porównaniu z tym ile razy w czasie pracy dolewa się wodę i lata do WC (co należy odliczać) więc często na jedzenie może Ci zostać kilka minut i w sumie to wychodzisz na 0. Maile grupowe z groźbami kar finansowych za pójście siku poza ‘’przerwą’’ to norma i nikt nie widzi w tym nic niepokojącego i zahaczającego o mobbing. Przekroczenia przerwy nawet o 5 min kończą się ''callami'' na zoomie albo rozmowie z liderami gdzie masz wyjaśnić czemu została przekroczona przerwa i co dokładnie robiłeś/łaś zamiast dzwonić. Liderzy cały czas obserwują każdy krok i potrafią czekać na Ciebie żeby cię zje.... Albo stać pod drzwiami i patrzeć kto idzie do WC i ile tam siedzi ???? nie wiem czy tl maja dodatkowe benefity od ‘’góry’’ za wprowadzanie stresowej atmosfery czy to takie hobby.. Firmy nie interesują ludzie tylko cyferki w excelu. Jak trochę odstajesz albo nie masz już siły na wciskanie ludziom kitu to masz rozmowę na dywaniku. Ostatecznie lecisz na pysk jak nie spełniasz wymogów. Sporo osób złożyło wypowiedzenia przez cyrki panujące w cnx więc ostatecznie projekt znika i reszta leci na bruk albo do innych równie ciekawych ‘’projekcików’’. Prawo pracy i pracownika jest tej firmie obce. Nie ważne jaką masz umowę bo i tak z dnia na dzień potrafią rzucić wypowiedzenia. Rozmowy na słuchawce potrafiły trwać nawet ponad godzinę. Jeden dzień l4 i pół premii leci bo firma wymyśla chore normy abyś tylko nie dostał tych śmiesznych premii. Ludzie chodzą chorzy do pracy w dobie pandemii aby tylko mieć te kilka stów. Obgadywanie i wyśmiewanie innych agentów na głos przez team liderów to codzienność tutaj. Jak masz znajomości wchodzisz każdemu w (usunięte przez administratora) to nawet ominie cię wywalenie i wcisną cię do jakiegoś innego projektu - podczas gdy reszta twoich koleżanek i kolegów wyleci. Projekty generalnie są niestabilne i opierają się na podobnej zasadzie czyli wydzwanianie do ludzi albo odbieranie od frustratów. Dziś pracujesz jutro może już projekt się zamknąć. Oczywiście firma nie informuje nikogo wcześniej o niczym tylko stawia już pod ścianą, chociaż doskonale wiedzą z pół roku wcześniej że tak będzie. Wizyty PIP są tu często bo co chwila zgłaszane są naruszenia. Umowy o prace jak i wypłaty są niejasne i często się nie zgadzają. Na umowie jest co innego, a w praktyce często agenci dostają co chwila nowe dodatkowe obowiązki za co nie ma dodatkowej kasy. Nadal na umowie jesteś wydzwaniającym agentem co jest dla mnie śmieszne. Firma zyskuje na tym, że każdy się boi odezwać więc mają ekspertów w cenie telemarketerów. Liderzy sami nie ogarniają paska wypłat i nie potrafią wyjaśnić co z czego wynika. Co miesiąc trzeba latać do HR wyjaśniać wypłaty i każdy ma tam co innego powpisywane. Nigdy nie masz pewności ile dostaniesz na konto. Kadrowe cnx nie potrafią liczyć i dochodzi do częstych pomyłek. Team liderzy chcą, abyś w pierwszej kolejności z nimi wyjaśniał kwestie swoich zarobionych pieniędzy a nie z HR, pomimo faktu, że wynagrodzenie jest objęte tajemnicą i za przeproszeniem g…. ich powinno interesować. Najlepiej aby wszystko TL’owie wiedzieli, a chodzenie do HR jest tam traktowane negatywnie (no bo przecież lepiej żeby nikt się o niczym nie dowiedział) Jak na któregoś TL jest za dużo brzydkich skarg to dostaje przenosiny do innego projektu aby tam dręczyć ludzi dalej. ‘’Castingi’’ na liderów to kabaret. Zostają nimi kolejne niedouki po znajomości ledwo dukające po angielsku. Później okazuje się, że nie potrafią w niczym pomóc bo sami nie mają żadnej wiedzy merytorycznej ani żadnego przeszkolenia z zarządzania zespołem.

27.01.2023 16:42

Dziękujemy za twoją opinie. Chcielibyśmy wytłumaczyć kilka przez ciebie wspomnianych sytuacji. Każdy jest traktowany z należytym szacunkiem oraz nie pozostajemy obojętni wobec żadnych uwag ze strony pracowników. Wszystkie osoby otrzymują takie same, wcześniej klarownie opisane i przedstawione warunki, jak i opis pracy. Odnośnie poruszonego tematu rekrutacji na kolejne pozycje, każdy ma takie same szanse na awans. Wszystkie rekrutacje są ogłaszane wewnętrznie oraz każdy może na nie zaaplikować. Wszyscy kandydaci otrzymują takie same testy, a osoby z najlepszymi wynikami procesowanie są dalej.
    Ewa

04.08.2023 13:42

Odniosę się tylko do części dotyczącej wyjaśniania wynagrodzenia z TL. Z kim jak nie z bezpośrednim przełożonym chciałbys wyjaśnić kwestie dotyczące swojego wynagrodzenia, a w szczególności bonusu. Przecież Twój TL, lub każdy inny team leader dla tego samego projektu ma wgląd w Twoje wynagrodzenie i to on jest odpowiedzialny za naliczenie bonusy. Co ma do tego HR? HR może co najwyżej wyjaśniać elementy związane z rozliczeniem urlopów, jakichś opiek na dzieci, czy zapytania odnosnie obciążeń podatkowych.
    Mr Wonder

01.08.2023 15:29

Czy ktoś wie jakie jest wynagrodzenie na poszczególne pozycje oferowane przez Concentrix w Katowicach?
    Katowice

25.07.2023 13:26

Concentrix to jakaś porażka. Proces rekrutacyjny niespójny, trzy połączenia telefoniczne, żeby otrzymać te same informacje. Rekruterzy są spięci, a niektórzy nawet agresywni. Zadają bardzo prywatne pytania, podnoszą ton głosu. Oferty pracy nie przyjąłem. Żebrak ma większą godność niż pracownik dużej korporacji, na którym wszyscy się wyżywają.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Concentrix CVG International?

Kontakt - Concentrix CVG International

Brama Portowa 1 70-255 Szczecin

@db9428

05.07.2023 15:31

Niepoważna firma! Wczoraj miałem odbyć moją rozmowę na Team-sie. Wszedłem poprawnie śledząc link wysłany przez rekrutera (Alessandro Madau). Czekałem na rozpoczęcie rozmowy ponad pół godziny po czym wyszedłem. Napisałem także maila pytając czy wystąpił jakiś problem techniczny albo coś innego. Zapytałem grzecznie o wyznaczenie nowego terminu rozmowy rekrutacyjnej. Od wczoraj nie dostałem już żadnej odpowiedzi. Alessandro jakby przepadł. Nie polecam firmy absolutnie w takim razie, ponieważ nie biorą osób które szukają aktywnie zatrudnienia na poważnie.
    Xxx

04.01.2023 07:30

Pracowałem na projekcie Shopee i to co się tam działo, było istną patologią. Poniżanie pracowników było na porządku dziennym. Nie pozwalali skorzystać z toalety, czy nalać wody do kubka bez wykorzystania swojej przerwy. Pracownicy byli traktowani jak dzieci. Zero stabilizacji, potrafili z dnia na dzień zwolnić kilka osób, bo nie robiły wyników. Człowiek się tutaj nie liczył, tylko tabelki. Wizyty PIPU były przynajmniej raz w miesiącu, bo pracownicy zgłaszali firmę. Najgorszy był tl z wioski nad morzem (jak ktoś niżej go nazwał). Człowiek nie radził sobie z presją, przeklinał i sapał pod nosem. Pracownicy na niego donosili i zmieniał się o 180 st na tydzień, co było mega creepy. Nie polecam, ten projekt był ich porażką i skończył się po roku, każdy dostał wypowiedzenie.
    PIP

15.05.2023 23:54

Jak już piszecie coś to chociaż skonsultujcie to z prawnikami. Załatwianie potrzeb fizjologicznych to nie jest przerwa od pracy tylko możliwość życia i funkcjonowania człowieka w sposób zgodny z bezpieczeństwem i higieną. To co jak wasz (usunięte przez administratora) " wykorzysta już cała przerwę i zechce mu się do toalety ma w spodnie się załatwić i przy okazji w fotel biurowy?
    Hahaha

28.06.2023 16:19

Hahahaha, z różnymi absurdami spotkałem się w tej firmie, ale to jest szczyt! Serio mam wykorzystywać swoją przerwę na podstawowe potrzeby fizjologiczne każdego człowieka? Jeszcze brakuje, żebyście rekomendowali Pracownikom zakładanie pieluch jak to drzewiej bywało w dużych sieciach hipermarketów. Wstyd i żenada!

20.06.2023 02:59

Praca dobra dla studentów jako zapchajdziura do CV. Zdecydowanie nic długoterminowego, jeśli ceni się swoje zdrowie psychiczne. Ja pracowałem zdalnie. Przysłano mi zestaw komputerowy z dwoma monitorami, do których działania nie miałem zastrzeżeń - typowy biurowy sprzęt. Gorzej było z oprogramowaniem - przynajmniej raz w tygodniu coś się wysypywało. Stronę do rejestracji czasu pracy trzeba było odświeżać po dwa razy, zanim chciało się cokolwiek zrobić - zawsze wyskakiwał jakiś błąd. Codziennie rano tysiąc programów i stron do odpalenia - nie wiem, czy to możliwe, ale fajne by było zautomatyzowanie tego procesu. Codziennie ktoś pisał na czacie, że coś mu nie działa. Szkolenie to zapychacz - ani specjalnie interesujący, ani specjalnie uczący czegokolwiek. Jeśli masz dwie szare komórki i wiesz co to jest klawiatura i myszka to z łatwością się to przyswoi. Dużo jednak niepotrzebnych informacji, których poza szkoleniem nie użyje się już nigdy. Zakuć, zdać i zapomnieć. Człowiek naprawdę uczył się pracy, gdy został już wypuszczony sam na głęboką wodę. Pierwszy miesiąc pracy spędzi się na tym właśnie szkoleniu, którego punktem kulminacyjnym są tzw. approvale. Nowy pracownik pod czujnym okiem pracownika wyższego szczebla odbiera telefony. Sprawdza się wtedy, czy świeżak recytuje do klienta wszystkie formułki i czy zapewnia wystarczająco dobre wsparcie techniczne. A jest tego trochę. Zakres pomocy technicznej udzielanej przez pracownika jest bardzo szeroki - hardware, software, zwroty, gwarancje, murarz, tynkarz, akrobata. Klienci i problemy są różne, połączenia mogą trwać od dwóch minut do dwóch godzin, klienci różni, od miłych, skorych do współpracy osób, do zbulwersowanych furiatów, którzy traktują nas, jakbyśmy osobiście zepsuli i spuścili w kiblu ich urządzenia. Dużo narzędzi diagnostycznych, które niestety też potrafiły nagle przestać działać. Interfejs ich nieco pogmatwany. To nie jest praca dla ludzi o słabych nerwach. Mocno stresująca, szybko można się wypalić. Często nigdy nie wiadomo, kto zadzwoni i w jakiej sprawie, trzeba szybko umieć dostosować się do sytuacji. Po niektórych telefonach można naprawdę poczuć się wycieńczonym. Na plus współpracownicy - zawsze spróbują jakoś pomóc. Raz w tygodniu pracownicy wyższego szczebla oceniają jedną lub dwie rozmowy agentów i oceniają je w skali od 0 do 100 procent. Poprzeczka zdawalności jest ustawiona wysoko, jednak póki mówi się wszystkie wymagane formułki, to nie ma problemów z zaliczeniem. Osobiście chyba komuś podpadłem, bo jak wszystkie inne telefony zostawały bez problemu zaliczane przez innych, to ten jeden ktoś zawsze znajdował jakiś powód, żeby wpisać mi negatywną ocenę. :/ Nie pracowałem w biurze, więc nie wiem wiele o aktywnościach, ale z e-maili wiem tyle: są znane z memów owocowe środy, są dni pizzy, są dni cebularzy. Były organizowane spotkania integracyjne, było wspólne granie na komputerze. Często organizowane były quizy z nagrodami pieniężnymi (pytania zerżnięte 1:1 z Internetu, rozwiązania podane praktycznie na tacy. najłatwiej zarobiona stówa w moim życiu xD) Ogólna atmosfera: Typowe korpo. Wszędobylskie korposlogany bla bla bla bądźmy mili pracowici kreatywni. Nawet przez ekran czuć tę sztuczną koleżeńskość. Każde pierdnięcie klienta trzeba było notować do jednego z tuzina tabelek w excelu. Problem pojawiał się przy jakichkolwiek obiekcjach. Mam wrażenie, że wiele osób w obawie przed konsekwencjami nie mówiło głośno o pewnych sprawach i decyzjach, z którymi się nie zgadzali. Pewna pracownica wyższego szczebla musi popracować nad komunikacją - ten pasywno-agresywny styl pisania nie tworzy pozytywnej atmosfery. Kto ma wiedzieć, ten wie. Chciałbym tutaj opisać bardzo WIELKI minus ze strony Team Leaderów - kwestie przedłużenia umów. Normalnie pracownik zostanie o tym fakcie z dużym wyprzedzeniem powiadomiony. O fakcie przedłużenia umowy zostałem powiadomiony w ostatni czwartek przed jej wygaśnięciem!!! A co, gdybym nie okazał się być wystarczająco dobry? Wyrzucono by mnie kopniakiem bez ostrzeżenia? Godziny pracy to porażka, chociaż to nie do końca wina pracodawcy, tylko stref czasowych. Od 10:00 do 18:30. Cały ranek spędza się nad rozmyślaniem o pracy, a wieczór mija tak szybko, że ma się wrażenie, że ani pstrykniesz palcem a już jest północ następnego dnia. Moja wypłata: 4200 brutto + max 500 premii. Każde spóźnienie = 25 zito potrącone z premii. Kwota, którą dostawałem co miesiąc była inna, najczęściej oscylowała w granicach 3400-3500 złotych. Najwięcej udało mi się wycisnąć 3700. Wspominam tę pracę słodko-gorzko, z minusami przeważającymi plusy. To była moja pierwsza "poważniejsza" praca po typowych dorywczych fuszkach, ale po odejściu i przeczytaniu opinii byłych pracowników, zauważyłem, ile działo się tam krzywych akcji. Częściowo odetchnąłem z ulgą, że nie muszę już z bólem głowy siedzieć i próbować zrozumieć, co gada do mnie jakiś wkurzony Brytol, który brzmi, jakby jednocześnie mówił i jadł suchą bułkę. Prawdziwa szkoła życia!
    Magda

20.10.2022 12:38

Mam pytanie: jeśli po miesiącu robicie testy a po nieudaniu wyrzucacie nawet osoby z biegła znajomością języka, to po co dajecie 3-miesieczna umowę na start? Na stanowisku customer service w tej firmie priorytetem nie jest to czy klient jest zadowolony, ale to czy odklepalo się pewne formułki podczas Calla. Są zdania, których brak prowadzi do zwolnienia z pracy, także spodziewajcie się jazdy bez trzymanki. Ogólnie panuje tu atmosfera kontroli. Za spóźnienia płaci się 25 zł. Szkolenie polegało na prawie 2 tygodniowej suchej prezentacji produktów, potem równie sucha i szybka prezentacja procesów. W przypadku krytyki usłyszycie od np.quality menadżera, że jeśli szkolenie jest za szybkie to możecie przysiąść po godzinach. Od początku co tydzień jesteście oceniani. Co tydzień dostajecie ewaluację, której nikt nie jest w stanie wytłumaczyć. Można jedynie domyślić się, że chodzi głównie o sympatię. Od wyniku ewaluacji zależy wysokość bonusu. Jeśli zadajecie zbyt dużo pytań, to prawdopodobnie nie przejdziecie tzw.approvali. Po szkoleniu dwa przypadkowe calle są oceniane wg wytycznych klienta (podobno) ale tak naprawdę można odnieść wrażenie, że po prostu menadżerzy pozbywają się niewygodnych "elementów" a wiadomo jak ktoś jest nowy, to podczas jednego dnia mogą może się posunąć kilka razy. Ja rozumiem, że firma chce sprawdzić pracowników, ale sposób w jaki to robią to strzał w kolano dla nich samych. Normalna firma cieszyłaby się, że ma osobę doświadczoną i z biegła znajomością języków. Ogólnie nie polecam tej firmy. Jeśli znacie jeżyki obce to znajdziecie lepiej płatne oferty.

18.05.2023 20:23

Procedury są interpretowane przez TL tak aby znaleźć pretekst do negatywnej oceny osoby, która jest niewygodna bo np za dużo zadaje pytań. Można uznać ze procedury nie istnieja.
    Karolina

10.06.2023 23:19

Tak, CNX jest ok, myślę że jakbym ponownie zaczynała z nimi współpracę, podjęłabym ją bez zawahania. Pracę tam wspominam dobrze. Ludzie pomocni.
    Ana

31.05.2023 14:48

Na 1 etapie rekrutacji szykujcie się na idiotyczne pytania z wyskoku typu "co to bluetooth?", "Jak połączyć urządzenie z internetem?", "Jakie są karty?". Takie, na które nie sposób dobrze odpowiedzieć nawet w języku ojczystym. Po braku satysfakcjonującej odpowiedzi od rekrutera usłyszycie, że wasz poziom językowy jest niziutki, a prawda jest taka, że native speaker by miał z nimi problem. Śmieszne, bo gdyby tylko posiadać jakikolwiek uznawany certyfikat języka, takie pytania nie pojawiałyby się już na wstępie rekrutacji. Ja wiem, że to korpo, że trzeba pokazać, jak bardzo orientujemy się w tym, w czym pracujemy, ale bez przesady z taką "znajomością" tematu - każdy jest w czymś nowicjuszem, po to są te szkolenia, a przeciętny człowiek nie jest zainteresowany takimi rzeczami. Ponadto pani rekruterka tak NIEWYRAŹNIE rozmawiała, z ostrym, wręcz rosyjskim akcentem po niemiecku i zdziwienie o wielokrotne proszenie o powtórzenie słów.
    Ana

31.05.2023 19:27

A tak się składam, że mam certyfikat języka niemieckiego. Ale najwidoczniej pani rekruterka wie lepiej. Nic dziwnego, że Niemcy tak się skarżą na usługi concentrix, skoro osoby mówiące tak po niemiecku mają rzekomo służyć za przykład.
    Tomasz

18.05.2023 10:20

Dzień dobry, pojawiło się ogłoszenie na Szczecin na konsultanta z językiem polskim. Ktoś wie czy można pracę wykonywać zdalnie lub hybrydowo i czy język angielski jest wymagany? Pozdrawiam
    Tak

25.05.2023 08:03

Język angielski jest wymagany nawet na stanowiska polskojęzyczne.
    LL_

23.05.2023 08:06

Jeśli pracownica działu HR z firmy Concentrix myli się w treści UoP o tydzień i żąda pojawienia się na szkoleniu tydzień wcześniej? To co będzie później? (Praca dla przewoźnika lotniczego z Węgier).
    paul

03.05.2023 17:55

Mialem "przyjemnosc" pracowac w tej firmie w kwietniu 2023 na projekcie Ryanair, oferty nie polecam stawki-male , nie szanuja pracownika.
    Mati

05.03.2023 12:06

Witam kiedy będzie wysyłany przelew za luty 2023 jestem nowy więc proszę o info
    Tyle w temacie

09.03.2023 13:51

Przelewy są dla Zarządu. Dla Pana są owocowe czwartki i wilgotny uścisk prezesa.

26.04.2023 08:21

Akurat jesli chodzi o termin wyplaty to jak pracuje w firmie ponad 2 lata nigdy nie bylo z tym problemu - zawsze jest do 10 dnia miesiaca. Jesli 10 wypada w poniedzialek/weekend to zawsze jest przed weekendem - czwartek/piatek. I to nie jest zadna tajemnica ;)
    strata czasu, nerwów i życia

25.02.2023 19:16

Pracowałam kilka lat i na początku było fajnie. Trafiłam jako agent 1 linii wsparcia na super zespół, świetną managerkę, miłą atmosferę. Z czasem było niestety tylko gorzej. Rosnąca liczba calli, wymagań, obowiązków, nerwów. Zmieniając stanowisko i przechodząc z operations do quality myślałam, że będzie lepiej. Jednak znowu tylko przez moment dało się odczuć poprawę komfortu pracy i z przykrością stwierdzam, że był to najgorszy i najtrudniejszy okres w moim życiu i nigdy, nikomu nie poleciłabym tej firmy. Mówię to z perspektywy osoby, która przeszła przez kilka stanowisk różnego szczebla i współpracowała z większością projektów, i naprawdę widziała jak firma funkcjonuje za kulisami. Niezależnie od projektu, języka wsparcia, stanowiska wszędzie jest praktycznie tak samo. Jedyna stała, to płynąca z samej góry wypaczona kultura korpo, która nie dostrzega człowieka, a wręcz nim gardzi. Minusy "nowoczesnego" biura w Posejdonie: - na salach jest tak głośno, że nie da się pracować, albo nie dostać bólu głowy - od samego początku problemy z cieknącą na biurka i podłogę klimatyzacją - dźwiękoszczelne "wagony" na salach są ciasne i nie ma w nich czym oddychać, jeśli siedzi się w nich dłużej niż 10 minut - mikroskopijne biurka ledwo mieszczą komputer i monitor (w dobie pandemii, gdy obostrzenia mówiły o 1.5m odstępu między biurkami, nawet po zostawieniu 1 miejsca pracy wolnego, nie dawało to 1.5m odstępu) - okropne sztuczne oświetlenie i w wielu salach brak naturalnego światła, lub zastawione okna - brudne, poplamione i nieczyszczone wykładziny w całej firmie Quality i training: - szkolenia i coachingi są często prowadzone przez osoby, które nie mają do tego kompetencji, lub wiedzy (starają się jak mogą, ale przełożeni stawiają ich w sytuacji, gdzie po prostu nie mogą odmówić lub odmowy są zwyczajnie ignorowane. Nawet brak odpowiedniej znajomości danego języka lub wiedzy o projekcie zgłaszane przez pracownika nie robiły wrażenia, bo szkolenia i coachingi musiały być "odhaczone"). - samo szkolenie z perspektywy nowego pracownika bardzo (i niepotrzebnie) stresujące: dużo testów, wymagań i wiedzy, która po rozpoczęciu samodzielnej pracy nie do końca była pomocna i tak naprawdę dopiero "siedząc na linii" trzeba było się uczyć wielu rzeczy na nowo. - integracja z zespołem na siłę, "przymusowe" składki na prezenty urodzinowe - training manager niejednokrotnie dawała upust swojej frustracji przy nowych pracownikach i potrafiła się na nich w wulgarny i bezczelny sposób wyżywać - bez konsekwencji, dzięki przyjaźni z przełożoną. - przełożona quality & training wykorzystywała relację z podwładnymi, w taki sposób, że wszyscy pracowali ponad siły, robili nadgodziny, pracowali mimo choroby, covida. Na informację, że idzie się na zwolnienie, jej pierwszym pytaniem było "a nie możesz pracować z domu?". Wywierała ogromną presję i przez to wszyscy godzili się pracować pod jej dyktando. Ogólna atmosfera i podejście: dopóki robię wszystko, czego tylko ona oczekuje i więcej, będzie mi się dobrze żyło. Problem pojawiał się przy jakichkolwiek obiekcjach, głośno wyrażanych wątpliwościach, bądź zwyczajnym braku sił do pracy lub chorobie. Relacja pozornie zbudowana na zaufaniu, a bazująca wyłącznie na manipulacji, wykorzystywaniu i pozorach. Operations - brak stabilności: projekty są, a potem szybko znikają, w tym także topowe projekty CNX (po zakończeniu jednego z nich, żeby zostać w firmie w innym projekcie konieczne było podpisanie lojalki) - firma nigdy nie idzie na rękę pracownikowi, brak sensownych podwyżek, wynagrodzenie mniejsze niż u konkurencji na rynku - wieloletni i bardzo dobrzy pracownicy nie są doceniani, firma woli pozwolić im odejść i na ich miejsce zatrudnić 2-3 niedoświadczone osoby, które rezygnują w trakcie, lub moment po szkoleniu - ogromna rotacja pracowników, braki w kadrze, rosnąca presja i nierówny podział obowiązków w zespole (1 osoba pracuje za 2-3) - 1h przerwy: pilnowana co do minuty - jeśli jej nie wykorzystasz, przepada - Spóźnienia: pierwsze "darmowe", za kolejne -25zł - Zostanie dłużej w pracy: bez maila i uzasadnienia te nadminuty przepadały, później nawet po zgłoszeniu często nie były doliczane (bo np. 5 minut się nie liczy - mimo, że przy spóźnieniu taki sam czas ma kolosalne znaczenie) - brak pracy zdalnej w szczycie pandemii, HO wdrożone bardzo późno i z oporami - system bonusowy jest po prostu śmieszny, niesprawiedliwy, nielogiczny - przed możliwością pracy zdalnej ludzie przychodzili celowo do pracy z covidem, żeby tylko wyrobić bonusy (praktyka ignorowana, przez niektórych przełożonych po cichu wręcz pochwalana) - brak lub niedostateczne wsparcie od mentorów, brak rzetelnych kursów doszkalających, brak możliwości rozwoju w zespole, ale też w firmie - większość managerów jest nieprofesjonalna i niekulturalna (usunięte przez administratora) Z plusów: wypłata na czas, multisport, luksmed, ludzie w zespole byli naprawdę fajni, lokalizacja w centrum miasta. I to wszystko...
    Marta

03.03.2023 12:13

Pięknie opisane. Ja bym dodała jeszcze że wquality i training mentor - moje imienniczki (mój nick) to kobiety, którym brakuje przeszkolenie z relacji międzyludzkich. Ich szydercze śmiechy to ewidentny obraz (usunięte przez administratora)- zachowania pasywnogresywne. (usunięte przez administratora)
    Tomasz

17.01.2023 07:09

Cześć, jak oceniacie projekt obsługi sklepu budowlanego w języku polskim? Jakie dni i godziny, atmosfera i czy można zdalnie pracować?
    lll

22.01.2023 19:59

Obi jest ok. Fajny zespół. Twoje OBI, twoja drużyna ;)
    kultura dzikich pól

22.01.2023 14:19

Zadzwoniła do mnie jakas pani rekruterka z akcentem naszych nowych braci i uwaga, była nieprzyjemna i opryskliwa, a poza tym nie miała dla mnie czasu. Miała do mnie zadzwonic za godzinę ale chyba ją jacys fundamentalisci porwali bo mijają dwa tygodnie i cisza ;) Jak sądzicie, dużo straciłam?
    Gerry

18.01.2023 10:27

Aplikuję na stanowisko specjalista e-commerce z językiem angielskim. Czy na nim również należy spodziewać się podobnych doświadczeń, o których mowa w komentarzach w kontekście pracy na infoliniach wychodzących?
    Odp

19.01.2023 20:19

Nie
    Gosia

20.10.2022 10:17

Czy jest możliwość pracy zdalnej? Znalazłam ofertę na kujawsko-pomorskie, a widzę, że siedziba w Szczecinie.
    Jaj

27.12.2022 21:10

Nie trzeba, total praca zdalna. Sprzęt komputer stacjonarny z dwoma monitorami. Brak zwrotu za energię.

14.01.2023 14:41

Dostajesz web kamerkę która używasz podczas szkoleń a później ta kamera może być wykorzystana w celach weryfikacji czy rzeczywiście w domu jesteś (np szybki call od TM) . Jako ewidencja jest logowanie się do systemów - i tutaj zadnej fizyki kwantowej nie ma - jak jesteś na zielono to w każdej chwili możesz dostac telefon od klienta. A jeżeli zdarzy się tak, ze będziesz miała dużo nieodebranych telefonów bo np przy biurku ciebie nie było - to licz się z tym, ze to (usunięte przez administratora) prędzej czy później wyjdzie. W pracy komunikacja mailowa jest po angielsku, z managerem mówisz po polsku. No chyba ze jest obcokrajowcem to angielski ;)
    masakra

02.07.2022 16:47

pracowalam na angielskiej linii pracownicy sa bardziej wykwalifikowani od przelozonych wiekszosc osob wrocila z UK i zna dyscypline pracy, niestety menagerowie to zwykli janusze, ktore siedza na stolkach od x lat, atmosfera jest nieprzyjemna, jako nowa osoba bylam gorzej traktowana, robili problemy z pomocy, zostawili na pastwe losu, duzo stresu, presji, czulam sie ponizana jeden manager z wioski nad morzem na porzadku dziennym do mnie przeklinal, sapal i wzdychal na zadawane pytania, wysmiewal, ze nie moge jeszze isc do domu (po skonczonej pracy nie wolno przerwac rozmowy tel z klientem w zadnym wypadku, a odbierac trzeba do ostatniej minuty), posługiwał się bardzo słabym angielskim, brak profesjonalizmu, tzw. kolesiostwo, wywyższanie sie... wiele wiecej z mojej grupy 5 nowych osob zostala 1, bo zaplacila juz za mieszkanie w szczecinie... budynek tej korpo jest bardzo ladny i biuro nowoczesne, ale nic poza tym
    Xyz

03.01.2023 22:42

Nalezy uwazac na menagerow w tej firmie
    Cpls

07.01.2023 13:45

Pan z wioski nad morzem zwolnił się i pracuje w innym korpo na ul Piastów. Radzę trzymać się z daleka :))
    nikt

30.12.2022 19:27

spoko jako start w CV, nic poza tym :)

05.12.2022 10:35

Nina

20.12.2022 22:53

Z tego co pamietam to można tylko ze dodatkowo za to się płaci
    Obecny pracownik

02.06.2021 22:20

Firma wspiera osoby LGBT. Sprzeciw wobec tych poglądów nie jest akceptowany. To duży minus dla tej firmy.
    Mimi

02.12.2022 19:57

Trzeba być tolerancyjnym dla różnorodnosci bo tak zbudowany jest świat. Odmienności występują również wśród zwierząt. Jest to udowodnione naukowo.
    Mimi

14.12.2022 19:22

Kto powiedział, że trzeba. Poszukaj pracy w bardziej światowym miejscu.
    zainteresowana

27.09.2022 12:42

witam, czy ktoś może napisać jakie są zarobki na stanowisku doradcy klienta z językiem niemieckim ? pozdrawiam
    Magda

28.11.2022 09:23

Rodo
    To ty nie wiesz ?

30.11.2022 20:01

Pytasz o korpo realia i nie znasz podstaw. R.R.ooo.do
    xy

17.11.2022 16:34

Rzeczywiści panuje wielkie partactwo w tej firmie. Pofatygowałem się przeprowadzić weryfikację dla potencjalnych kandydatów, jej proces rekrutacji, brak kompetencji pracowników, jak nawet wykształcenia kadry. Mieliście rację. Tylko kompletna imbecylka zapytałaby się w pracy jakie chciałbyś mieć super-moce lub coś zrobiłbyś z milionem euro podczas rozmowy rekrutacyjnej. To nie jest praca, tylko ideologiczno-towarzyskie (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Concentrix CVG International