Nie wiem kto się tam zatrudnia. Propozycje pracy poniżej oferty rynkowej. 22 na godzinę dla operatora widlaka w stolicy i okolicy to smiech.
Ania
20.03.2020 11:09
Podbijam pytanie bo jest ono bardzo ważne. Czy ktoś coś słyszał że zarząd planuje zwolnić część rekruterów, team leaderów, dyrektorów?
Przychody i zysk Leasingteam
4,8 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Magda
07.03.2020 23:15
Podobno LT szuka nowego regionalnego który ma przejąć oddział w Gdańsku - czy ktoś coś o tym wie i czy warto aplikować? Możecie podzielić się swoimi opiniami? Na czym dokładnie polega praca na tym stanowisku? Czy plany są realne do wykonania i czy obecny pracownik się sam zwalnia z tego stanowiska ze powstał wolny wakat?
Iza
09.03.2020 23:13
Ogłoszeń nie widać pod to stanowisko ale kto wie może prowadzona jest rekrutacja niejawna. Jeśli już to być może pod professional a nie tymczas.
Ania
10.03.2020 09:12
też doszły do mnie takie słuchy tym bardziej że liczebność ludzi pracujących w Gdańsku jest porażająco mała i nie rekrutują do tych zespołów nikogo
Co się dzieje w LT że aż tylu obecnych pracowników w szczególności z centrali tak negatywnie wypowiadają się o firmie? Nasuwa się stwierdzenie - firma musi dobrze im płacić skoro nadal tam pracują pomimo tych „słabych” opinii
justyna
11.02.2020 14:21
pracowałam tam dawno, ale widze, ze nic sie nie zmienilo. wyzysk, oszustwa, "super" atmosfera... brawo(usunięte przez administratora)- udalo Wam sie stworzyc pieklo :) do tej pory nie doczekalam sie świadectwa pracy, o ktore prosilam poleconym.
Ciekawa
07.03.2020 23:12
Zastanawia mnie fakt że skoro tak wiele jest negatywnych opinii o LT to jakie ma to odzwierciedlenie w kontekście opinii ich klientów? Skoro jest tak jak piszecie ze zarząd urlopuję daleko stad i kupuje co chwile nowy samochody to znaczy że muszą mieć spore zyski = klienci są zadowoleni. Czy faktycznie tak jest?
Iza
07.03.2020 23:17
Czy możesz napisać coś więcej na temat oszustw o jakich wspomniałaś?
Kasia
07.03.2020 09:03
Tak czytam te opinie o firmie, to że byli pracownicy komentują to normalne, ale jeżeli widzę że obecni również toczą tu burze to chyba jednak warto przemyśleć czy warto pracować w tej firmie. Ja zrezygnuje z aplikowania.
Zaskoczona
07.03.2020 23:06
Zdecydowanie jestem takiego samego zdania jak Ty. Tak spora ilość komentarzy napisanych przez obecnych pracowników wzbudza niechęć do aplikowania. Nie ma sensu raczej wysłać cv
Alina
03.03.2020 14:47
Gdzie mogę zadzwonić po korektę PiT. Biuro w Bielsku nie wie. Tel. Do centrali zajety stale. Na infolinii nikt nie odbiera. Ktoś wie jak to zrobic?
05.03.2020 11:22
Dzień dobry.
Szanowna Pani, pod poniższym linkiem znajdzie Pani potrzebne informacje.
Pozdrawiamy
zespół LeasingTeam
Kasia
04.01.2020 08:42
ta firma na miesiąc przed rozwiazaniem umowy ( TVP- Leasing Team ) nie wypłaciła mi ostatniej wypłaty . Poszłam natychmiast do Sądu Pracy , sprawę wygrałam , pieniądze wypłacili z odsetkami. Liczyli , że będę siedzieć cicho, odpuszczę , machnę ręką , bo to ostatnia wypłata...
Wnioski o uczciwości tej firmy niech nasuną się Państwu same...
Były
15.12.2019 10:45
Firma zrobiła konkurs na pomysł jakie zmiany wprowadzą największe oszczędności w firmie. Pomysł może i ok ale to by robić z tego konkurs i informować o tym wszystkich pracowników to nie powinno mieć miejsca. Pracownicy przez to obawiają się że skoro firma ma problemy finansowe, wprowadza cięcie kosztów to kto wie czy lada moment nie zacznie masowych zwolnień?
Natalia
18.12.2019 06:55
Jak centrali mogło w ogóle przyjść do głowy taki pomysł by uzewnętrzniać się z kłopotów finansowych? Skoro ogłosili konkurs to automatycznie musza mieć świadomość konsekwencji że pracownicy wiedzą o ich kłopotach finansowych ...
Bartek
17.12.2019 23:40
Z kilku źródeł usłyszałem że w ostatnich miesiącach sporo osób się zwolniło przez natłok dodatkowych obowiązków. Podobno centrala zablokowała zatrudnianie nowych pracowników ze względu na sytuacje finansową. Czy ktoś coś wie na temat? Czy to prawda?
27.05.2019 15:55
Od start-upu do czołówki firm doradztwa personalnego w Polsce
Piętnaście lat temu, w okresie rekordowego bezrobocia na polskim rynku pracy, Andżelika Majewska założyła działalność gospodarczą zajmującą się dowozem pracowników z mniejszych miejscowości do firm w dużych miastach. Gdy jeden z klientów zaproponował jej, by zajęła się również rekrutacją tych osób, bez wahania podjęła wyzwanie. Tak rozpoczęła się przygoda budowania jednej z największych, kompleksowych firm doradztwa personalnego w Polsce – LeasingTeam Group.
Praca tymczasowa impulsem do działania Początek XXI wieku był dla polskiego rynku pracy niezwykle trudnym okresem. W latach 2002-2004 bezrobocie oscylowało na poziomie rekordowych 20%, a nowych miejsc pracy nie przybywało. Aby przeciwdziałać trudnej sytuacji, 9 lipca 2003 roku rząd uchwalił ustawę o pracownikach tymczasowych. Rok później Andżelika Majewska, wówczas 27-letnia dziewczyna związana z branżą reklamową, postanowiła całkowicie przemodelować kompetencje zawodowe i założyć własną firmę zajmującą się dowozem pracowników tymczasowych z mniejszych miejscowości do zakładów pracy w dużych miastach. Po kilku miesiącach od jednego z klientów dostała ofertę nie do odrzucenia – zaproponowano jej, by zajęła się również rekrutacją pracowników.
Stabilny wzrost spółki - Zaczynaliśmy jako startup. W ciągu pięciu lat powiększyliśmy się o 1000 procent. Rokrocznie podwajaliśmy swoje obroty, budując godnego rywala dla międzynarodowych koncernów na rynku usług HR. Konkurujemy z korporacjami z branży, które swoje doświadczenie na rynkach zagranicznych budują od kilkudziesięciu lat – opisuje historię firmy Prezes Maciej Majewski. Już w 2010 roku spółka LeasingTeam osiągnęła okrągłą liczbę 100 mln zł przychodu oraz 100 pracowników wewnętrznych. Początkowo główną działalnością firmy była usługa pracy tymczasowej oraz obsługa kadrowo-płacowa. Wraz ze zmianami rynkowymi Majewscy zaczęli inwestować w rozwój nowych usług – w 2011 roku powołali spółkę LeasingTeam Professional zajmującą się rekrutacjami stałymi na średnie i wyższe stanowiska, w 2015 roku spółkę IT LeasingTeam, wyspecjalizowaną w rekrutacjach i outsourcingu kadry IT, aż finalnie w 2016 roku przejęli wrocławską spółkę CPC Consulting Group zajmującą się transgranicznym delegowaniem pracowników z Polski do Niemiec, Austrii i Norwegii. W tym samym roku powołana została Grupa Kapitałowa LeasingTeam, stanowiąca swoiste zwieńczenie silnego rozwoju biznesowego i kompetencyjnego w latach 2011-2016.
Usługi tymczasowe podstawą rozwoju Prężny rozwój podstawowej działalności LeasingTeam Group (usługi pracy tymczasowej) oraz sukcesywne powiększanie portfela usług wpłynęły na dynamiczny wzrost przychodów, które w 2016 roku znacznie przekroczyły 200 mln zł. W 2018 roku Grupa była 5. największą siłą w Polsce wśród firm doradztwa personalnego, zatrudniając już 180 osób, a do klientów oddelegowując miesięcznie nawet 10 000 pracowników – Polaków i obcokrajowców. - Naszym celem było stworzenie firmy, która rzuci wyzwanie międzynarodowym gigantom rynku HR i nawiąże z nimi równą rywalizację. Mieliśmy jasną strategię, którą podążaliśmy krok po kroku, kreując rynek HR, ale też odpowiadając na jego zapotrzebowania. Klienci dostrzegli wartość, której nie ma większość dostawców międzynarodowych – wysokiej jakości usługi, połączone z elastycznym podejściem do klienta. Dla naszych partnerów biznesowych jesteśmy doradcą, który wychodzi z inicjatywą, dobierając najefektywniejsze rozwiązania z całej kompleksowej oferty – mówi Maciej Majewski, Prezes LeasingTeam Group.
Od strategii do łowienia talentów – kompleksowość usług Budując Grupę LeasingTeam, Majewscy położyli nacisk na wyspecjalizowanie w projektowaniu i realizacji całych strategii HR oraz na kompleksowy zakres usług rekrutacyjnych – outsourcing procesów i usług, pracę tymczasową, rekrutacje stałe. Dzięki takiemu podejściu, Grupa świadczy dziś usługi dla firm każdej wielkości – od mniejszych polskich przedsiębiorstw, przez spółki publiczne, po międzynarodowe korporacje. W przeciągu 15 lat Grupa zrealizowała wiele strategicznych i wymagających projektów. Od 2009 roku świadczy outsourcing usług dla czołowej firmy telekomunikacyjnej w Polsce i Europie, zapewniając realizację zadań na blisko 150 różnych stanowiskach pracy w salonach sprzedaży, call center, działach administracji oraz działach technicznych, na terenie całego kraju. Wysoka jakość dostarczanych usług szybko znalazła swoje odzwierciedlenie w rozwoju współpracy – początkowy poziom zatrudnienia wynoszący 50 osób wzrósł do blisko 1600 pracowników – oraz w nagrodach Outsourcing Stars przyznanych agencji w 2013 i 2015 roku. Kolejnym ważnym krokiem dla polskiej firmy był wygrany w 2014 roku publiczny przetarg na outsourcing ponad 400 pracowników jednej ze spółek skarbu państwa. Trwający 2 lata kontrakt miał skomplikowany i wielowątkowy wymiar oraz wymagał wysokich umiejętności organizacyjnych i sporej dozy elastyczności. Mimo tego założenia zostały zrealizowane w 100%.
W portfolio LeasigTeam Group znajdują się też wieloletnie, stałe projekty. Jednym z nich jest całoroczna obsługa klienta z branży FMCG, którego wahania sezonowe pracowników są na poziomie od 100 do nawet 800 osób. Stanowi to niemałe wyzwanie dla agencji zatrudnienia, szczególnie gdy czas realizacji zamówienia wynosi kilka godzin, a podstawowe obszary kontrolowane przez klienta to terminowa realizacja i reaktywność. Gdy dodamy, że usługa obejmuje pracę tymczasową w zakładzie produkcji oraz outsourcing procesów i funkcji w zakresie pracy w magazynie oraz załadunku i rozładunku wysokiego składu, możemy w pełni zobaczyć poziom zaawansowania projektu. Powyższe przykłady pokazują, że nowoczesny HR w wykonaniu LeasingTeam Group to efektywne strategie, innowacyjne narzędzia, formy zatrudnienia, elastyczne rozwiązania i dynamiczne działania. Widać to również na przykładzie rekrutacji stałych. Nowoczesne metody prowadzenia rekrutacji, jak autorska metodologia ASSET[sup]®[/sup] oraz stosowanie nowatorskich narzędzi wspierają rekruterów Grupy w pozyskiwaniu talentów na stanowiska średniego i wyższego szczebla oraz w obszarze IT. Stosowanie automatyzacji pomaga w wyszukiwaniu kandydatów, ich selekcji, publikacji ofert pracy, planowaniu pracy rekrutera oraz monitorowaniu całego procesu, weryfikując jego efektywność. A za kolejne 15 lat… Zapytaliśmy właścicieli, gdzie widza firmę za kolejne 15 lat. -Za 15 lat widzimy się w roli lidera rynku HRM w obszarze inteligentnych rozwiązań. By to osiągnąć już dziś pracujemy nad innowacyjną platformą dla pracowników i klientów, która znacząco przyspieszy proces rekrutacji i zwiększy trafność doboru pracowników do poszczególnych organizacji. Ale to nie koniec. Planujemy międzynarodowy rozwój poprzez otwarcie oddziałów w Europie (Niemcy, Ukraina) oraz rozszerzanie siatki kierunków pozyskiwania pracowników. Już teraz coraz częściej zatrudniamy osoby z odległych krajów, jak np. Mołdawia, Nepal, Indie, Azerbejdżan, a nawet Wietnam. W jakich kierunkach ruszymy dalej, rynek dowie się już niedługo – zakończyła Andżelika Majewska, Wiceprezes LeasingTeam Group.
Ewa
13.12.2019 22:02
Tak,
bajeczki. Znamy tę opowieść jak (usunięte przez administratora) siadła na kanapie i do męża powiedziała: ,, kochanie musimy pomyśleć o naszej przyszłości. Musimy tak robić, żeby zarobić i się nie orobić. Musimy pozyskać frajerów, którzy będą myśleli, że im pomagamy. A w rzeczywistości będziemy ich rolować. Pracowników także. " to opowieść Pani Prezes z imprezy integracyjnej. Klienci uważajcie. Bądźcie czujni. Przyszli pracownicy także. Nie dajcie się zwieść .
Poznaniak
02.11.2019 09:43
odradzam prace w Poznaniu na Projekcie enea niby infolinia przychodząca ale każą lidować czyli sprzedaż pod pretekstem obsługi klienta.odradzam.(usunięte przez administratora)
Ciekawski
13.12.2019 09:17
A jak to wygląda dokładnie?
24.11.2019 10:09
Podobno ludzie w centrali w Warszawie mówią że firma ma problemy z wypłacalnością i stąd opóźnienia w wypłatach. Ciekawe co będzie z firmą po nowym roku w takiej sytuacji.
Aneta
12.12.2019 10:10
LT nie reaguje na ten wpis - czy to oznacza że to prawda co ich pracownicy podobno mówią że ma problemy finansowe i nie jest wypłacalna?
Konrad
21.11.2019 20:43
Praca na taśmie to faktycznie spełnienie zawodowe ????
05.11.2019 18:24
Jakie są mocne strony pracodawcy LeasingTeam Sp. z o.o.?
Ciekawy
12.11.2019 21:36
Firma(usunięte przez administratora). wszyscy odchodzą. Działają niezgodnie z prawem polskim. Wyzyskują ludzi.
Macias
20.11.2019 17:58
..ŻADNE
Ada
06.07.2019 17:07
Nigdy w życiu nie pracowałam w gorszym miejscu.
Pracownicy zwalniani są z dnia na dzień bez powodu a wypłaty potrafią być opóźnione bez podania przyczyny.
Ludzie w centrali nie znają się, nie rozmawiają ze sobą. Panuje atmosfera zastraszania a duża rotacja w działach to dla niektórych kierowników powód do dumy.
Moja przygoda z tą firmą skończyła się na lekach psychotropowych.
Nikomu nie polecam.
Olga
24.10.2019 14:48
Wczesniejszymi spotkaniami z pracownikami... hahaha dobre! Przestańcie zakrzywiać rzeczywistość. Te spotkania informacyjne wygladały taķ ze padlo haslo: wyplata bedzie 10go, koniec dyskusji.
Luiza
12.11.2019 21:38
A siedzenie w nagodzinach i nie płacenie za nie to jest zgodne z prawem, czy ni?. Bo chyba macie układy z inspekcją pracy.
Byly pracownik
17.10.2019 00:16
Odradzam pracę w tym (usunięte przez administratora) Nadgodziny, wciąż zmieniający sie poziom targetow do realizacji- zawsze w górę. Wieczne pretensje Pani dyrektor, brak szkoleń, nadgodziny, podbieranie sobie kandydatów i klientów.... a wszystko za nędzne pieniądze w podstawie. Oczywiscie są premie ale nie tym kosztem i metodami.
W Warzzawie jest wiele innych agencji w których warto sie rozejrzeć za pracą. Centralę leasingteam odradzam.
baRT
18.09.2019 15:20
Zatem poproszę coś nowego na temat zakładu w warszawie jak się ma praca tam , jak stabilność oraz jak funkcjonuje ta firma sssssssssssss
Zainteresowany pracą w tym zak
09.09.2019 11:24
Witam czy pracowanie dla tej filmy dla zakładów produkcyjnych/magazynów w Moim przypadku jest To Inter Cars W Zakroczymiem jest wartę uwagi słyszałem wiele negatywnych opinii na temat tego że firma nie wypłaca na czas wynagrodzenia za pracę w zakładach/ magazynach dla nich lub nawet są opinię że nie wypłacają wynagrodzeń pełnych. Może ktoś się wypowiedzieć z pracowników którzy dla nich pracują w zakładach pracy lub byli pracownicy którzy pracowali dla nich, jak jest naprawdę z tą firmą czy wypłacają na czas i w 100% wynagrodzenie jak powinni?
Tomek
04.12.2018 21:20
Jestem ciekawy jak obecnie wygląda atmosfera w firmie ?? Czy ktoś z was pracował jako koordynator/rekruter ?? Jak wygląda współpraca z kadrami w Warszawie ?? Będę wdzieczny za informacje
Ada
11.08.2019 23:14
szansa jest, ale nie licz na długoterminową współpracę.
Aga
21.08.2019 21:45
Obenie najgorsze jest w lizingu w Belsku. Biuro zamkniente. Nie mozna nic zalqtqic. Odsglaja do centali i na infolinie. Kasa sie nie zgadza. Grafiku nie ma. Siedzą 3 baby i jakis podlorek ktory mowi ze jest szefem a jak go spytasz o cokolwiek to niw wie. Paskow brak. Dno. Dno. Dno. Nie pilecwm
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Leasingteam?
16.08.2019 21:56
Jak można zamykać oddział dla petentów robiąc tym samym długi weekend sobie w dzień roboczy, inni też mają potrzeby - Katowice??? . Istnieje takie coś jak dyżur chociażby 1-2 osoby na oddział. Słabe podejście w tym temacie!!!
Kors
08.08.2019 13:27
Pracowałem juz w rożnych organizacjach ale takiego chaosu i bałaganu nie widziałem jeszcze nigdzie. Firma istnieje 15 lat, a brakuje procedur w wieku istotnych kwestiach. Wszystkie faktury osobiście sa akceptowane przez zarzad, nawet najdrobniejsze kwoty.
Liczy sie tylko ten kto donosi pani prezes, ktora ingeruje we wszystko. Atmosfera (usunięte przez administratora) i zastraszania, tajemnicze zwolnienia. Menadżerowie oderwani od rzeczywistości i niekompetentni, permanentnie malujący trawę na zielono przed pania wiceprezes
29.07.2019 10:00
Pracownicze Plany Kapitałowe wyzwaniem dla agencji pracy
Od 1 lipca 2019 roku najwięksi pracodawcy w Polsce zostali objęci Pracowniczymi Planami Kapitałowymi (PPK). System długoterminowego oszczędzania musiały więc wprowadzić między innymi agencje pracy tymczasowej, które posiadają jedną z największych kadr pracowniczych na polskim rynku pracy. Specjaliści od prawa, kadr i płac oraz rekrutacji w LeasingTeam Group opowiedzą, z jakimi wyzwaniami wiąże się wprowadzenie PPK w agencjach pracy.
Kluczowe wyzwania podczas wdrażania i obsługi PPK Jak wskazuje Sylwia Kutermankiewicz, p.o. Dyrektora Działu Kadr i Płac - Przy zatrudnieniu liczonym w tysiącach pracowników i zleceniobiorców, kluczowymi czynnikami właściwego zarządzania procesem wdrożenia Pracowniczych Planów Kapitałowych będą: dostosowanie systemu kadrowo-płacowego umożliwiającego realizację PPK, przygotowanie dokumentacji oraz jasne przekazywanie informacji wszystkim beneficjentom programu PPK.
Patrząc z perspektywy LeasingTeam Group, którego kadra liczy powyżej 10 tys. pracowników obsługiwanych miesięcznie, wdrożenie programu okazuje się być nie lada wyzwaniem. – Choć w agencjach pracy wysoka rotacja jest czymś naturalnym, to przy wdrażaniu i obsłudze PPK, stwarza ona ogrom dodatkowej pracy w obszarze zgłaszania i wypisywania kolejnych zatrudnionych - mówi Kutermankiewicz. - Dlatego dla największych podmiotów na rynku, kluczowa staje się digitalizacja przepływu dokumentów poprzez dostosowanie systemów kadrowo-płacowych do obsługi programu Pracowniczych Planów Kapitałowych – dodaje specjalista od kadr i płac.
Warto również pamiętać, że z roku na rok rośnie nie tylko liczba obcokrajowców zatrudnionych przez polskich przedsiębiorców, ale również dynamicznie poszerza się zakres krajów, z których przyjeżdżają, a co się z tym wiąże - wielojęzyczność pracowników. Patrząc na wdrożenie PPK przez pryzmat międzynarodowości beneficjentów programu w agencjach, okazuje się, że liczba dokumentów i komunikatów koniecznych do przygotowania, rośnie lawinowo. Jak wskazuje nasz ekspert Sylwia Kutermankiewicz, zrozumiałe i transparentne przygotowanie komunikacji w pierwszym etapie wdrożenia PPK jest o tyle istotne, że może wpłynąć na minimalizację nieporozumień i zdecydowane zmniejszenie godzin potrzebnych na wyjaśnianie zasad, na dalszym etapie procesu.
PPK na linii współpracy agencji pracy tymczasowej z klientem Z jakimi wyzwaniami wiąże się wprowadzenie PPK w organizacji zapytaliśmy również dyrektor działu rekrutacji Annę Kurczewską-Formelę ze spółki Professional. - Jako agencja doradztwa personalnego jesteśmy zobowiązani do informowania o podejmowanych działaniach dodatkową grupę zainteresowanych, czyli klientów korzystających z naszego personelu, na zasadzie outsourcingu oraz pracy tymczasowej – zaznaczyła.
Wprowadzenie PPK w Polsce wiąże się z dodatkowymi obowiązkami i formalnościami po stronie pracodawców, a zatem z większym obciążeniem działów kadr i płac lub ich rozbudową. Należy pamiętać, że wg ustawodawcy, co 4 lata wszyscy pracownicy będą automatycznie dołączaniu do PPK, również ci, którzy wcześniej z nich zrezygnowali. Obowiązek poinformowania o tym pracowników oraz ewentualnego ponownego wysłania rezygnacji spoczywa każdorazowo na pracodawcy. - Wprowadzenie PPK może być więc kolejnym argumentem dla firm, by zdecydować się na outsourcing pracowniczy i przenieść wszystkie formalności na agencję pracy, jednocześnie optymalizując koszty obsługi kadrowo-płacowej – komentuje Anna Kurczewska-Formela.
Podsumowanie Pracownicze Plany Kapitałowe stanowią dla agencji pracy duży test skuteczności operacyjnej. Spowodowane jest to charakterem prowadzonej przez nich działalności, który zakłada zatrudnianie dużej liczby pracowników tymczasowych, wysoką rotację oraz obsługę osób o różnej narodowości (aspekt językowy). - Zanim zdecydujemy się na podpisanie kontraktu z wybraną agencją pracy tymczasowej, warto zweryfikować, w jaki sposób został wdrożony program Pracowniczych Planów Kapitałowych i czy prowadzony jest zgodnie z literą prawa. Powie to dużo o poziomie kompetencji i doświadczeniu tej agencji – podsumowuje Klaudia Bylińska, Radca Prawny z LeasingTeam Group.
27.05.2019 15:58
Autor: Grzegorz Piotrowski – Starszy Konsultant HR w spółce Professional będącej częścią LeasingTeam Group Czy firmy są gotowe na milenialsów? Roszczeniowi, nielojalni, pozbawieni autorytetów i szacunku – taki obraz millenialsów, czyli obecnych dwudziesto- i trzydziestolatków, spotykamy w opiniach wielu pracodawców. W sytuacji jednak, gdy rynek pracy boryka się z brakiem doświadczonych specjalistów, organizacje zmuszone są do spojrzenia przychylniejszym okiem na młode pokolenie oraz zmierzenia się z jego nierzadko bardzo wygórowanymi oczekiwaniami względem zatrudnienia. To, na ile pracodawcy zdadzą ten „test”, wpłynie na długość stażu zrekrutowanego millenialsa w strukturach firmy.
W LeasingTeam Professional obserwujemy, że coraz więcej firm, głównie zagranicznych, zaczyna dobrze rozumieć współczesnych millenialsów i adresować do nich swoje działania. Jest to widoczne w atencji przykładanej do budowania określonego wizerunku pracodawcy w kanałach społecznościowych, stosowaniu nowoczesnych narzędzi rekrutacyjnych, czy też w oferowanych warunkach zatrudnienia, które coraz częściej zakładają elastyczność godzin pracy, szerokie pakiety benefitów, regularny feedback oraz możliwość rozwoju w różnych departamentach wewnątrz organizacji. Wdrożenie i właściwa komunikacja tych elementów jest wyraźnym sygnałem dla młodego pokolenia, że dany pracodawca może być atrakcyjnym miejscem budowania kariery zawodowej. Choć rynek pracy oczekuje dynamicznych działań, w naszej opinii polscy pracodawcy wciąż mają trudność ze zmianą podejścia do zarządzania kapitałem ludzkim. Sztywna struktura, mało elastyczne patrzenie na umiejętności pracowników, brak dopasowania komunikatu do odbiorcy czy jasnej ścieżki rozwoju wykorzystującej zainteresowania millenialsa, to wciąż najczęściej popełniane błędy w polskich organizacjach. Tymczasem, chcąc sprostać wyzwaniom stawianym przez nowe pokolenie, firmy te powinny słuchać co inspiruje milenialsów, angażować ich w procesy biznesowe, szukać i jasno definiować cele, które chcemy wspólnie osiągnąć. W mojej ocenie realnym wyzwaniem dla firm na najbliższe lata będzie nie tylko efektywna współpraca z millenialsami, ale przede wszystkim stworzenie nowej kultury organizacyjnej, która połączy bogate doświadczenia wieloletnich pracowników z kreatywnym i świeżym spojrzeniem młodego pokolenia.
Aniołek i Szatanek
19.06.2019 07:24
Panie Mądraliński a skąd Pan wziąłeś tyle mądrości? Bardzo ciekawi mnie jaką będziesz chciał stworzyć nową kulturę organizacyjną?Zapewne masz całe mnóstwo pomysłów, zaczytamych z zagrniacznych portalów branżowych i zapominasz, że za szklnymi szybami Mordoru jest normalne życie. Obudź się nie smęć...
Ciekawy
24.07.2019 22:02
Ciekawe, czy Pan jeszcze pracuje ?
Kandydatka
24.07.2019 17:46
Nie dostałam odpowiedzi odnośnie wyniku rekrutacji, a było mówione że odpowiedz będzie do tego i tego dnia. Minęły tygodnie i nic.
Odwiedzająca firmę
22.07.2019 11:46
Czy Pani na dole na recepcji siedzi tam za karę? Bardzo nieprofesjonalne zachowanie, patrzenie na człowieka jak na kogoś gorszego, odpowiedzi 'z łaski' tak jakby się przeszkodziło Pani recepcjonistce w ważniejszych rzeczach. Błędne wrażenie? Na potwierdzenie Po umówionym spotkaniu gdy wychodziłam szanowska Pani recepcjonistka nie odpowiedziała mi 'do widzenia'.
Pani być może uważa się za kogoś ważnego. Ale Pani kultura jest tak niska. Może lepiej zmienić pracę na taką niewymagającą kontaktu z ludźmi?
22.07.2019 13:18
Dzień dobry.
Pani na recepcji na dole zatrudniona jest przez administratora biurowca, nie jest więc pracownikiem LeasingTeam Group. Niemniej jednak dziękujemy za opinię, porozmawiamy z władzami administracji.
Pozdrawiamy,
LeasingTeam Group
pro
20.05.2019 19:28
Pozostaje jedynie życzyć takiej samej konsekwencji, w działaniach o znaczeniu strategicznym i związanej z pracownikami.
Wierny, ale bierny pracownik
20.05.2019 17:56
Żenada!!!
Darek
18.03.2019 16:46
Wszystko w porządku, bardzo dobre warunki pracy, brak open space'ów, pieniądze zawsze na czas, a nawet często wcześniej :)
dyda
20.03.2019 12:59
chyba wcześniej jak 10 w weekend wypada :))))
Bogus
25.03.2019 08:24
Tu jest jeden wielki open space.Wielki bałagan.w tym biyrze nikt nic nie wie. Siedzą i tylko mówią albo niema. Albo czekać. Albo zglosza do centrali. Zamknac ta dabrowe górniczą. Siedza i maluja paznokci
07.03.2019 22:02
XMAn
Przebieg rekrutacji
Po wysłaniu CV - po 2 dniach tel.
Wywiad tel. Po 24h zaproszenie na spotkanie.
Pani Kasia J. dokładnie wytłumaczyła mi na czym polega praca. Opowiedziała o zasadach rekrutacji - 2 etapy. Do kiedy decyzja. Jakie warunki zatrudnienia. Potem rozmowa. I pytanie, które wprawiło mnie w osłupienie: gdybym miał do wyboru partię szachów lub mecz siatkówki na co bym się zdecydował.
Potem jeszcze sprawdzenie ref.
I odpowiedź we wskazanym terminie. Nie udalo mi sie. Żaluje. ale wiem z jakiego powodu taka decyzja i ciesze sie ze mam ta informacje. polecam.
widac ze pani kasia lubi swoją pracę.
Dodam, że zawsze była odp w termienie i uśmiech.
ps zarezerwowano mi mce parkingowe.
Pytania
czy mogę jeszcze aplikować?
Nie polecam. Wlasciciele cala swoja rodzinke zatrudniaja za bardzo wysokie wynagrodzenia, na ktore my pracujemy... a nasze wynagrodzenia zawsze mniejsze niz maja byc a wyjasnianie tych bledow tyle zajmuje, ze kazdy sie poddaje
23.01.2019 15:56
Polecam sprawdzać każdą wypłatę, ktoś kto zajmuje się tym już dawno powinien wylecieć! Ostatni raz pracowalam przez agencje pracy. Nie polecam. Kto wie na ile pieniedzy mnie oszukano,nie mowie obledach, tych któych sama się kilkukrotnie dopatrzyłam.
31.01.2019 17:13
Pracowałam na umowie stałej. Fakt, czesto nadgodziny itp. ale to nie zmienia faktu, że mimo licznych błedów które zgłaszałam i prosiłam o wyrównania to ten przykry incydent się powtarzał. Mówię również o moich współpracownikach., ktrzy borykali się z tym problemem.Na sam koniec także zostałam oszukana, zgłaszajac problem Pani z tej agencji pracy wmawiała mi, że pieniądze za niewykorzystany urlop zapłacili mi już miesiąc przed końcem umowy.
Dagmara
07.02.2019 09:43
hmmm to rzeczywiście dziwne... a przez jaki oddzial pracowałaś? Warszawa?
bruti
18.12.2018 11:14
Nie polecam cieżko cokolwiek u nich załatwić. w moim przypadku od dwóch miesięcy dostaje za małą wypłate ( inną stawke godzinową mam na umowie , a inną na pasku) gdy cokolwiek chce załatwić co chwile mnie odsyłają po różnych osobach. Kiedy zadzwoniłem bezpośrednio do głownego biura nic mi nie pomogli ani wyjaśnili. Chciałem się bezpośrednio polączyć z kadrami to nawet numeru mi nie podali. Nie tylko mnie w pracy tak zrobili wiem, że paru osobom też czesto nie zgadza się wypłata, a o wyrównanie cieżko z nimi walczyć
23.01.2019 15:52
Radze co miesiąc sprawdzac paski z wypłat i nie tylko!!!!! godziny przepracowane ! Nie wiem czy ktos kompetentny rozlicza wypłłaty !!!!!
Katarzyna
15.01.2019 10:58
Nie polecam. Przeszłam dwa etapy rekrutacji, otrzymałam informację że firma chce podjąć ze mną współpracę, po czym już nikt się ze mną nie skontaktował. Sama kontaktowałam się z firmą, nikt nic nie wiedział, żadnej informacji nie otrzymałam. Czekałam kilka tygodni. Brak szacunku, firma jest niekompetentna.
Zainteresowana
09.01.2019 02:57
Pracownik biurowy - obsługa kancelarii, pracował ktoś w tej firmie na tym stanowisku?
xyz
14.01.2019 13:15
Rozumiem, że jesteś z Wielkopolski, wiem, że na takie stanowisko potrzebują ludzi w tym regionie. Jest to praca dla dużej firmy działającej m.in na tym obszarze. Praca przy komputerze na systemach bilingowych, archiwizacja, odbieranie poczty przychodzącej, zestawienie poczty wychodzącej itp. Takie typowo biurowe sprawy można rzec.
Adrian
07.01.2019 01:08
Dziękuję za Wasze opinie. Będę się trzymał od tej firmy z daleka!
jak40
27.12.2018 11:40
firma nie rzetelna unikać firmy jak ognia firma wynajęła ode mnie mieszkanie dla swoich pracowników nie zapłaciła za ostatnie 2 miesiące wynajmowania i nie pokryła szkód jakie zrobili jej pracownicy, sprawę zgłosiłem na policji
paweł
14.10.2018 23:59
Co z płytami w piasecznie czy ruszył sezon
paweł
10.11.2018 00:28
Dzień dobry a co z płytami z pionek kiedy ruszą
14.11.2018 18:17
Panie Pawle, proszę o kontakt z Działem Obsługi Pracownika, otrzyma Pan wszystkie potrzebne informacje. Prosimy o telefon w godzinach 9.00-17.00.
Pozdrawiamy,
LeasingTeam Group (Agnieszka)
Zeus
13.11.2018 18:27
brak profesjonalizmu i szacunku do drugiego człowieka, nikt nic nie wie, nic nie można po ludzku załatwić, firma sama nie wie co robią inne działy i do tego nie przestrzegają żadnych terminów, słowem absurd
Karolina
02.07.2018 10:25
@Aniołek i Szatanek, chciałabym trochę sprostować Twoje domniemania na temat usuwanych komentarzy na GoWork. Dokładne tak samo jak wspomniał użytkownik @Miro komentarze są usuwane tylko i wyłącznie wtedy, gdy nie są zgodne z treścią regulaminu tego forum. Tu odsyłam Cię do zapoznania się z regulaminem -->> https://www.gowork.pl/regulamin .
Aniołek i Szatanek
17.10.2018 06:49
Tia... A wy jesteście kwintesencją rzetelności... A świstak zawija w sreberka....
Zostaw merytoryczną opinię o Leasingteam Sp. z o.o.
Nie przegap nowości o Leasingteam Sp. z o.o.!