Hydro Extrusion Poland

• Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Hydro Extrusion Poland sp. z o.o.

Opinie o Hydro Extrusion Poland Łódź Graniczna 64/66

WebsiteIconHydro Extrusion Poland sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Hydro Extrusion Poland sp. z o.o.!

25.11.2014 13:25

zarabiaja od 2800 do 3000 brutto poza tym kazda sobota czesto niedziele i swieta w robocie
    zainteresowany

28.10.2014 10:17

mnie tez interesuje ile zarabia lider zespołu w Sapa w łodzi
    zozo

24.10.2014 09:19

ile zarabia lider zespołu w łodzi?
    asia

22.10.2014 13:24

Witam wybieram się jutro na rozmowę kfalifikacyjną do firmy Spaa czy na prawdę jest tam aż tak źle ? proszę o odpowiedź
    bhp

06.10.2014 21:11

"Specyficznie szkodliwie działa w procesach wydobycia i obróbki - prawie wyłącznie w postaci pyłu, a przy wytopach w postaci pary lub dymu. Aluminium morze tworzyć niezwykle drobny pył. 1 g pyłu może zawierać do 40 miliardów cząstek. Z powietrzem przy każdym wdechu dostaje się on wraz z powietrzem w głąb płuc i po dłuższym okresie , najszybciej po roku glin może wywołać tzw. aluminiozę. Osoby cierpiące na tą chorobę skarżą się na kaszel, duszności, bóle w klatce piersiowej. Występuje też zapalenie gardła, krtani, tchawicy i oskrzeli. U niektórych osób rozwija się dychawica oskrzelowa, która występuje napadowo i jest połączona z utrudnionym oddychaniem. Czasem osłabienie serca i ogólnym, utratą apetytu i złym samopoczuciem. Pył aluminiowy przy wpadnięciu do oka drażni gałkę oczną i spojówki, a na rogówce może wywołać miejscowe zapalenie lub nawet martwicze zmiany zabarwienia, a nawet uszkodzenie głębokich warstw oka. Stany te wymagają leczenia u okulisty. Stopy aluminiowe wywołują uszkodzenia skóry albo w postaci wysypki, wyprysków i stanów zapalnych albo owrzodzeń łatwo ropiejących z obrzękiem otaczających tkanek, węzłów chłodnych i dróg chłonnych oraz bardzo długo i trudno gojących się ran. "

01.10.2014 16:44

nie kazdy umie wszystko odrazu...
    Były.

24.09.2014 19:31

Czyli nic się nie zmieniło. Taki sam burdello jaki był ....

07.09.2014 18:02

nie mieszajmy zycia prywatnego z zawodowym... w pracy dobrze wykonuje swoje obowiazki inaczej by jej nie trzymali...
    sapa

20.09.2014 17:46

heh niekoniecznie zna się na swojej robocie skoro nie potrafiła wystawić duplikatu świadectwa pracy a swoją drogę pozdrawiam p.Gosie z kadr dla niej nie było rzeczy niemozliwych zawsze na czas i tak jak trzeba było
    jestem w sapie

07.09.2014 15:18

Rzeczywiścei w sapie jest ciężko, trzeba się wykazać, pokazać zaangażowanie i być lojalnym. pieniądze na czas, można liczyć na premie i uznania nawet awanse lider zespolu i zmiany. owszem absurdy się zdarzają jak wszędzie. Najlepsza jest panienka z Kadr- można ja spotkać na mieście w klubie:)piwko, tatuaże i co tam sobie życzysz:) mega luz... nie wiem kto takich ludzi zatrudnia, ale masakra. powinno jej być wstyd. Zwykła pani na sprzedaż. Poważna firma, dużo inwestują w wizerunek a zatrudniają kogoś kto prowadza się po bramach na piotrkowskiej. Produkcjia ok, magazyn ok można się dogadać.
    bubel

28.01.2015 20:18

nie znasz to nie oceniaj po wygladzie i po tym co robi po pracy, jak dla mnie moze po godzinach w burdelu robic, ale na Sapie to jedna z najbardziej ogarnietych i rzeczowych osob, wszystko jest na czas zrobione i zawsze pomoze
    cat77

27.02.2015 16:04

gratulacje za włażenie bez wazeliny w d...ę sapie i kierownictwu,buraki
    sapik

22.08.2014 17:30

Ludzie to są 4 lub więcej zakładów w jednym(zależy gdzie trafisz)fabrykacja-tam się pracuje godnie ale ciężko i kwestia zmiany (lier, brygadzista).ford montaże target to twoje życie.ford obróbka jak fabrykacja. anoda nie wolno się śpieszyć. polernia-nie wiem. lakiernia latem 42 stopnie zima poezja.
    balbina

20.02.2015 06:37

robi sie coraz wieksze (usunięte przez administratora) brak płatnych nadgodzin, za godziny przepracowane dodatkowo (sobota), oddaja dzień wolny w nastepnym tygodniu pracy!!! LAKIERNIA: Pracujesz poniedziałek - sobota za normalne dniowki, odbierasz zgodnie z informacja wywieszona na tablicy, System podobno sie nawet jakos tam nazywa?
    uczciwy

22.08.2014 16:35

90% przyjęć przez randstad.jak się sprawdzisz to przechodzisz.pensja magazyn czy produkcja ok.1700br. najniższa krajowa. soboty i niedziele 100%.na premie bym nie liczył-widzi misie kierownika.fakt,że soboty i niedziele można robić do bulu (produkcja).ogólnie łódzki standart.coś pomiędzy hutchinsonem a rossmanem.tyle że jak chcesz pracować to Cię nie wywalą za pierdołę lub bez podania przyczyny.nie jest tragedia tylko kokosów nie ma. człowiek szybko się wypala. jest paru normalnych kiedyś brygadzistów teraz liderów co próbują coś poprawić. firma awansuje gestapowców a topi profesionalistów ale taki trend w korporacjach.
    lipa

05.08.2014 20:23

ponoć lipa i marnie płacą

Kontakt - Hydro Extrusion Poland sp. z o.o.

Graniczna 64/66 93-428 Łódź

Hydro Extrusion Poland sp. z o.o.
    ewe

07.07.2014 12:19

czesc Wszystkim, chcialem sie zapytac na ile moze liczy w sapie operator wózkowy? ide na rozmowe niebawem wiec chce wiedziec ile mowic na start.jaki jest system pracy na magazynie wie ktos moze?
    Bakłażan Torpeda

09.06.2014 23:29

Pracowałem tu 3 miesiące i praca jak praca, na jakiś czas na pewno nie jest źle. Ja traktowałem tą pracę jako tymczasową. (usunięte przez administratora) . Nie zasuwaj za bardzo, bo wyrobisz sobie normę i potem będą wieszać na tobie psy jak trochę zwolnisz - bo się nie starasz, bo za wolno robisz, bo nic nie robisz - tak tak wszystko żeby ci tylko pokazać, że jesteś nierobem, a oni tam "zasuwają" aż pot z ryja kapie. Poza tym minusem jest duża rotacja więc nie przyzwyczajaj się za bardzo, a jak ci podziękują to ty podziękuj liderowi - np. małemu pelikanowi :)

15.05.2014 21:00

moja dziewczyna pracuje w Hutchinsonie i nie ma zle ma premie w sobote 100% w niedziele 200% a w sama niedziela jest 100% nie ma premii i 1600zł btutto a w firmie wymienionej powyżej jest 1700 brutto a co do toalety nie ma problemów w poniedziałek ide do sapa pracować ale nie wiem ile popracuje bo 1600zł brutto nadgodzin nie ma w niedziele 100% a nie 200% wiec się zobaczy
    nowy

09.02.2014 03:20

A mi tam narazie odpowiada bo w duzo wiekszych (usunięte przez administratora)pracowalem i sapa wcale nie jest najgorszym zlem tego swiata popracujcie sobie w hutchinsonie czy innym kolchozie gdzie zeby sie wwylac czy wysrac musisz miec zastepstwo itd itp. Tak wiec nie ma tragedii takie jest moje zdanie.
    sapa

11.12.2013 19:55

pracowałem tam 10 lat, zaczynając od lakiernika na mistrzu produkcji kończąc i powiem tak dla młodego chłopaka jakim byłem gdy tam zaczynałem pracę w tamtych czasach to było jak "złapać pana boga za nogi", socjal na czas, ubranie robocze, płatne nadgodziny, wyjazdy integracyjne...ale z czasem kasy było coraz mniej tzn wszystkie ceny rosły ale pensje niestety już nie, podwyżka raczej niemożliwa, później nowi pracownicy na start dostawali więcej niź starzy już doświadczeni, opłacało się zwolnić i zatrudnić na nowo niż wywalczyć podwyżkę, pózniej przyszedł awans i co z tym idzie podwyżka, soboty lepiej płatne zrobiły się i wydawało się że jest ok i tak było szkoda tylko że ludzi traktowali z góry i jak ****, na każdą sporną kwestię padała odpowiedź..."zobacz ile jest podań o pracę na twoje miejsce" aż w końcu przyszedł nowy kierownik niekompetentny, niedouczony i wystraszony pracą w tak dużej firmie, wybrał drogę...łubu dubu niech żyje nam prezes....czyli kto kapował ten miał łatwiej a wiadomo (usunięte przez administratora) którzy wybrali taka drogę "kariery" nie brakuje więc mieli lepiej niż inni "normalni" całe szczęście już nie pracuje a moja przygoda z tym pracodawcą skończyła się w sądzie pracy, całe szczęście wygrana tak czy inaczej nie polecam i pozdrawiam stara ekipę oraz nowych nieszczęśników którzy tam wylądują
    piewota

09.10.2013 10:31

ja pracowałem tam rok na przełomie 2004/2005 wtedy też był [usunięte przez moderatora] nie ważne czy pracowałeś na lakierni, przygotowaniu, pakowaniu czy na fabrykacji. Pamiętam że osoby które były przyjęte w 2004 roku nie miały umowy z firmą SAPA nie wymyślono sobie firmę Um - Data Poland ze Szczecina masakra. Były problemy żeby coś wziąć na raty czy nawet telefon na umowę bo firma nie miała telefonu na pieczątce. W 2005 pozwalniali tych co zatrudnili a po miesiącu do nich dzwonili żeby przyszli na fabrykacje bo tam remont chcą robić i potrzebują pomocy. Z opowieści osób które pracowały tam od powstania wiem że na początku tak nie było nawet w Trzciance byli pracownicy zadowoleni. [usunięte przez moderatora] ciesze się że tam już nie pracuję.

09.12.2011 15:07

To co jest napisane w postach powyżej jest w 100% prawdą. Ten zakład to jedna wielka porażka. Płace są takie jak napisane wcześniej i nic w tym kierunku nie jest robione by byly wyższe. A wrecz przeciwnie- kroją z pracowników pieniądze jak tylko mogą,a o socjalu to tylko można pomarzyć. Praktycznie pracownicy są tam traktowani jak [usunięte przez moderatora]- bez urazy dla ciemnoskorych ktorzy tez tam pracuja. Co do postu o hutach - Trzcianka tez juz ma SAPY dosc i rozwiazuje albo nawet juz rozwiazala z nia umowe wspolpracy z tak ,,INTERESUJACYM KONTRACHENTEM jak SAPA. - Oczywiscie jest to swiadectwo jednoznaczne i bardzo wymowne. Wacajac jeszcze do płac w tym .....,[usunięte przez moderatora] Lepiej poszukac cos nawet na budowie niz w tym....... Pozdrawiam wszystkich

08.10.2011 17:21

Niestety, tragedią dzisiejszej Łodzi jest to, że przyciąga takich pracodawców jak SAPA. Miejmy nadzieję że los się w końcu odmieni. Widać już światełko w tunelu. Oto cytat z Pulsu Biznesu, z lipca 2011 roku: "Norweski konglomerat Orkla zamknął trzy swoje huty aluminium w Europie, działające pod marką SAPA, reagując w ten sposób na ciągle słabą kondycję sektora budowlano-konstrukcyjnego na Starym Kontynencie i Północnej Ameryce.".

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Hydro Extrusion Poland?

29.03.2011 12:51

ludzie spróbujcie pracy na produkcji w Hutchinsonie lub INDESICIE to wtedy nie będziecie narzekali... tam ludzie za 1200zl na rękę muszą się zarzynać i błagają żeby przyjść w sobotę do pracy..
    johnny1960

19.02.2011 17:49

Pracowałem tam kilka miesięcy przez agencję Job-Impulse. Plusy tej pracy w/g mnie to:bliska odległość od mojego miejsca zamieszkania,autobusem miałem 10 minut do pracy,byłem na przygotowaniu produkcji generalnie,jak ktoś zawiódł przerzucany byłem na tzw.główną(linię)-tu już nie było za wesoło,ale do przeżycia.Zaznaczam najlepiej na przygotowaniu produkcji,jest czas na odpoczynek,fajkę i praca upływa bardzo przyjemnie.Na głównej tam już raczej trzeba zasuwać,są oczywiście lżejsze momenty,ale nie za wiele.Ostatnim plusem jest wypłacalność.Co do minusów to są takie,iż jeśli nie ma chociażby 3 sobót pracujących,to raczej się nie zarobi.Zostanie pracownikiem Sapy także graniczy z cudem,poznałem ludzi,którzy pracowali niespełna rok i nie zostali przejęci przez Sapę,choć im to obiecywano. Podsumowując jako praca tymczasowa jest ok,jako stała-nie liczyłbym na to.Jak dla mnie więcej plusów niż minusów,ale trzeba wiedzieć kiedy odejść,by się nie rozczarować.

28.12.2010 14:06

LUDZIE,OMIJAJCIE TEN ZAKŁAD SZEROKIM ŁUKIEM!!! TRAKTUJĄ TAM LUDZI JAK ŚMIECI I NA DODATEK HARUJE SIĘ TAM ZA TRZECH... A ZAROBKI TO ISTNA ŻENADA.PRACOWNICY OD KILKU LAT ZASUWAJĄ ZA 1260 ZŁ NETTO.O PODWYŻCE MOŻNA SOBIE TYLKO POMARZYĆ,BO JAK TWIERDZI SZANOWNY PAN DYREKTOR,FIRMA W KÓŁKO PRZYNOSI STRATY I NIE MA PIENIĘDZY NA PODWYŻKI (I NIE BĘDZIE !!!)... MASAKRA...

17.09.2010 17:59

Witam.Chciałem się z Państwem podzielić nie samowitą przygodą jaka mnie spotkała na ul.granicznej 66 w fabryce SAPA AL..., mianowicie.Zostałem zaproszony na rozmowę rekrutacyjną,która ,nie powiem była na poziomie,Pan przedstawiał mi zakres robót które dotyczyły by stanowiska-MECHANIK-ELEKTRYK: spawanie ,naprawy,przeglądy masz. ,prewencje obsługa suwnic,wózków wid., jak będzie potrzeba,również miłoby było zawitać na produkcję.Jednym słowem człowiek od wszystkiego.Ucieszony ,że będzie co robić ,prześliśmy do kwestii finansowej.Tu zaczeła się żenada której nie pamiętają najstarsi górale.moja oferta zabrzmiała grubo ponad 3000 brutto.na te czasy ,przy kredytach mieszk. ,dziecko itp naprawdę żadna rewelacja,nie mówiąc o ilości zadań wykonywanych.facet skwasił się i zaproponował 2000 brutto. uśmiałem się i powiedziałem żę tyle miałem 5 lat temu.ŻENADA, Ktoś usnął tam na górze.ludzie nie zgadzajcie sie na takie WIELKIE [usunięte przez moderatora] trzeba się szanować

Zostaw merytoryczną opinię o Hydro Extrusion Poland sp. z o.o.