Rhenus Logistics S.A.
2 55 5 1

Opinie o Rhenus Logistics S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Michał
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Witam. Czy ktos pracowal w rhenus w Chorzowie? Aplikowalem na stanowisko konsultant-handlowiec. Warto?

Pomocna?
TakNie
Janusz
 Opinia
@Michał 30.04.2019 19:47

Czy przez ten czas, który minął od Twojego wpisu firma Rhenus Logistics zaprosiła Cię na rozmowę kwalifikacyjną? Jeżeli tak, napisz proszę jak przebiegała, czy była według Ciebie udana? Warunki zatrudnienia, które oferuje pracodawca i kwalifikacje jakich wymaga, to ważne informacje dla osób przygotowujących się na tego typu rozmowę i zainteresowanych pracą w tym miejscu.

Pomocna?
TakNie
Audi
 Opinia

Kiedyś podobno był to oddział gdzie dobrze się pracowało, teraz lepiej sobie odpuścić. Od niedawnaw Gliwicach jest nowa kierowniczka i niestety nikomu nie wyszło to na dobre. Atmosfera jest niemiła, panuje ciągłą presja, manipulacja, wszelkie donosicielstwo jest mile widziane. Kierowniczka pomiata ludźmi, wielu się już zwolniło a to jeszcze nie koniec. Kierownicy magazynu i transportu ok, ale sprawiają wrażenie jakby się bali cokolwiek głośno powiedzieć. Zarobki słabe, obsługa klienta 2700-2900 brutto, spedycja 3000 brutto. Są premie, ale rzadko wypłacane w całości. W dziale międzynarodowym atmosfera trochę lepsza a zespół bardziej zgrany.

Pomocna?
Tak9Nie1
KRIS
 Opinia
@Audi 15.02.2019 20:41

Witaj To co pisze koleżanka to sama nieprawda , nawet był wyjazd integracyjny co odkąd tu pracuje nigdy nie był organizowany, ludzie zgrali się ze sobą i chcą ze sobą pracować .Premie są przyznawane fakt że to premia uznaniowa, ale nie ma miesiąca żeby pracownik, który sumiennie wykonuje swoje zadania nie otrzymał jej. Nowa kierowniczka nie zastała w zbyt dobrym stanie oddziału więc musi wymagać aby odział był prowadzony według zasad firmy. To co piszesz nie ma nic do tego co jest w realiach . A pracownicy , którzy odeszli sami podjęli taką decyzję . Więc nie pisz bzdur......

Pomocna?
Tak9Nie1
FIGA
 Opinia
@Audi 15.02.2019 20:41

H ha dobre ...co to pierdoły ....Właśnie teraz w Rhenus jest super ekipa, zgrana nie to co wcześniej dziwne ustalenia oraz co niektórzy chodzili do pracy jak chcieli a teraz się ukróciło i są zasady i równe traktowanie .:)

Pomocna?
Tak8Nie
Kama
 Opinia
@Audi 15.02.2019 20:41

Ludzie ale jesteście zawistni, jak komuś coś idzie lepiej to trzeba go obsmarować, chyba nie pamiętacie jak było za starego kierownika... Teraz to się pracuje, każdy wie co ma robić i jest wsparcie w każdym momencie. Osoby które to piszą to sami dobrze wiedzą dlaczego.....

Pomocna?
Tak9Nie
Audi
 Opinia
@Kama 18.02.2019 19:51

Ilu doświadczonych spedytorow zostało w Gliwicach? Jeden, kierownik???? na magazynie ciągła rotacja, podobnie w innych działach. Z dobrej firmy ludzie nie uciekają. Był jeden wyjazd integracyjny i teraz pracownicy powinni kierowniczke po stopach całować? Tak, za poprzedniego kierownika atmosfera była lepsza.

Pomocna?
Tak6Nie1
beznik
 Opinia
@Audi 15.02.2019 20:41

Dobrze, że wreszcie ktoś napisał prawdę o tej firmie. Jednym słowem, jest coraz gorzej, czas na zmiany.

Pomocna?
Tak4Nie1
Beatrise
 Opinia

Firma jak firma, ale jak nie masz układu to na nic nie licz...... Człowiek jako pracownik poświęca swój prywatny czas aby wyrobić się z planem a w zamian słyszysz, że "za wolno pracujesz"...... wiem co do moich obowiązków należy, ale to nie moja wina, że ludzie się zwalniają, lub ich sami zwalniają a Ty musisz robić za te osoby...... Kariera..... oczywiście, że da się ją zrobić, ale pod warunkiem, że wchodzisz w "ciemną stronę życia". Już nie jeden raz z dnia na dzień zwolnili pracownika "z dnia na dzień" i prawie jak (usunięte przez administratora) stali nad osobą aby się rozliczył i przypadkiem ołówka nie zabrał ze sobą....... Ostatnio też awansowali dziewczynę na Dyrektora.... nie będę pisał jakiego działu, bo nie o to chodzi..... ale dziewczyna sporo musi się nauczyć o zarządzaniu ludzmi, a przede wszystkim kontaktami z pracownikami innego działu.... porażka..... nie ma racji, ale uważa się za wszechwiedzącą....ech...... czas chyba sie z tej firmy ewakuować, bo nic dobrego tu mnie nie czeka....

Pomocna?
Tak5Nie1
Hanna
 Opinia
@Beatrise 05.01.2019 14:24

Dziękuję, że zechciałeś podzielić się z nami swoimi doświadczeniami, jeśli chodzi o okres pracy w firmie Rhenus Logistics. Firma ta posiada ponad 610 lokalizacji na całym świecie i zatrudnia ponad 29 000 pracowników zarządzając złożonymi łańcuchami dostaw oraz zapewniając bogactwo usług logistycznych. Dlatego też normalne jest, że wymagają tam od swoich pracowników dużego zaangażowania. A co z tamtejszymi zarobkami? Są na godnym poziomie?

Pomocna?
TakNie
Pewek
 Opinia
@Beatrise 05.01.2019 14:24

Zgadzam sie z Toba w 100% z tym co napisane. Dokladnie tak to wszystko wyglada.

Pomocna?
Tak3Nie
Audi
 Opinia
@Beatrise 05.01.2019 14:24

Masz na myśli oddział w Gliwicach?

Pomocna?
TakNie1
Daniel
 Opinia

Idealnych firm nie ma tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd to niezadowolenie!!

Pomocna?
Tak6Nie
Ole
 Opinia
@Daniel 25.06.2018 10:04

Jak atmosfera w pracy? Ludzie ok?

Pomocna?
TakNie
Jacek
 Opinia
@Ole 02.09.2018 09:26

tak

Pomocna?
TakNie
Leszek
 Opinia

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Pomocna?
TakNie
Alicja
 Opinia

@handlowiec Rhenusa, na pewno praca w dziale sprzedaży nie należy do najłatwiejszych i pewnie dopiero po odpowiednim czasie jest się przygotowanym do osiągania wyników. Rhenus Logistics to jednak światowy koncern, więc może plany wyliczają na podstawie odniesień do innych rynków? A oprócz zasad premiowania jak wygląda ogólnie praca w firmie? Poniżej pytałam o jakieś integracje, wyjazdy, atmosferę?

Pomocna?
TakNie
Handlowiec rhenusa
 Opinia
@Alicja 28.04.2018 11:04

Generalnie porażka socjal to fikcja na Boże Narodzenie 180 na kartę przedlacona Multisport za jakieś chore pieniądze Wyjazd integracyjny raz w roku w piątkowe popołudnie na sobotę i w niedzielę powrót bo przecież światowa firma musi pracować od poniedziałku do piątku wyjazd finansowany z premii odebranych pracownikom z byle blachę go powodu. Firma ma aspiracje żeby być korporacji i jest tylko z wymagan a w zamian nic nie daje Ogromną rotacja ludzi w dziale handlowym i wśród spedytorów. Szczerze odradzam tego pracodawcę Oczywiście każdy ma prawo sam spróbować Życzę poeodzenia

Pomocna?
Tak7Nie
handlowiec Rhenusa
 Opinia

Szczerze odradzam tego pracodawce. W trakcie rozmowy wszystko pięknie snuja wizje mega zarobków a rzeczywistość odmienna Współpracujesz z 2 kierownikami jeden od krajówki drugi od zagranicy Obaj cisną bo maja plany do zrealizowania dodam w tym miejscu ze plany nierealne w warunkach jakie oferuje Rhenus. Ceny z kosmosu cennik kodowy niezrozumiały dla klienta dopłaty za wszystko a jakość transportu i obsługi posprzedażnej fatalna, wszystkie reklamacje odrzucają z błachego powodu a ty człowieku sprzedawaj. Tabelka goni tabelkę a i tak nikt tego nie czyta Jak wchodzisz w (usunięte przez administratora) kierownikowi to masz ok jak zwracasz na uwagę ze operacje nie działają to jesteś na cenzurowanym Spedytorzy fatalni na znalezienie samochodu czekasz kilka godzin Jak już coś znajda to w cenie do niezaakceptowania przez klient. Rhenus nie ma własnej floty na ftl i ltl wszystko sprzedaje na transie wiec jak masz człowieku zarobić Dodam tylko ze premia ma charakter uznaniowy. Ostrzegam uczciwie ale decyzje pozostawiam każdemu Dodam tylko ze w ostatnim roku odeszli prawie wszyscy handlowcy po zmianie regulaminu premiowania. Fakty mówią same za siebie. OMIJAJCIE TEGO PRACODAWCE SZEROKIM LUKIEM!!!!!!

Pomocna?
Tak8Nie1
Bazyl
 Opinia

Rhenus Berlin Niemcy chodzą jak chcą ubrani Polak ma koszulkę inna bo firmowe to gówno,50euro kary , niemieckie świnie mają 100kilo mebli Polak od 900kg do tony trzysta

Pomocna?
Tak2Nie
Bazyl
 Opinia

Berlin montaż mebli , Niemiec jednego klienta dziennie i kończy o czternastej Polak czterech klientów i kończy o dwodziestej pierwszej bo szefostwo polskie boki się odezwać w biurze banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Niemiec jednego klienta dziennie i kończy o czternastej Polak czterech klientów i kończy o dwodziestej pierwszej bo szefostwo polskie boji się odezwać a s,czegulnie w piątek Niemcy na złość wysyłają do klienta który jest oddalony o 350kma Niemiec najdalej ma 20km

Pomocna?
Tak3Nie
Alicja
 Opinia

Czy firma organizuje jakieś imprezy firmowe, wyjazdy integracyjne dla swoich pracowników? Jak wygląda atmosfera w miejscu pracy?

Pomocna?
TakNie
ona 34
 Opinia

witam czy ktos pracuje w rehnus w Ingolstadt?prosze o opinie

Pomocna?
TakNie
papaj
 Opinia

Specjalista ds. obsługi klienta i administracji magazynu lub transportu Ktoś wie czy jak wygląda praca i ogólnie czy warto?

Pomocna?
TakNie
hehe
 Opinia

No ale czy umowa u nich jest w pełni respektowana? Jeśli tak jest, to się wcale nie dziwię, że zatrudnienie u nich jest tak opłacalne. W końcu doskonale wiedzą, że dbanie o zadowolenie pracowników doskonale wpływa na sukces firmy. Ciekawe tylko co z socjalami.

Pomocna?
TakNie
Lusia
 Opinia

Witam czy ktos pracował w oddziale Rhenusa w Hörselgau? Prosze o opinie ?

Pomocna?
TakNie
Enginer
 Opinia

Witam wszystkich, Dostrzegłem ofertę pracy jako specjalista ds. ewidencji magazynowej w Gliwicach, czy można powiedzieć kilka słów o tym stanowisku, ogólnie czym sie zajmuje , zarobki i odpowiedzialność. Dziękuje za szybko i sprecyzowaną odpowiedz. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak12Nie
wtemacie
 Opinia
@Enginer 19.06.2016 12:13

Zarobisz 1800zl a będziesz biegał jak frajer przerzucał ręcznie paczki,użerał się z kierowcami.Stanowisko ładnie brzmi ale tylko z nazwy.Kanapki w spokoju nie zjesz.Typowe niemieckie niewolnictwo w nowoczesnym wydaniu.

Pomocna?
Tak2Nie
bladyOwies
 Opinia
@Enginer 19.06.2016 12:13

@Enginer aplikuj bo warto. Gliwice to będzie nowy oddział (przeniesiony z Dąbrowy Górniczej) i dlatego rekrutują ludzi. Ci, którzy się tu wypowiadają nie mają bladego pojęcia jak wygląda praca, bo odrębnego stanowiska Dąbrowa nie miała. Na tym stanowisku głównie będziesz pracował w systemie komputerowym i zajmował się dokumentami. Typowa ewidencja magazynowa. Może i czasem będziesz pomagał przy rozładunku, ale jak będzie oddział ogarnięty, to nie będzie takiej potrzeby.

Pomocna?
TakNie
już po
 Opinia

Kuna cała prawda - niema przyszłości marne zarobki baz szansy na podwyżkę co chwilę ktoś przynosi L4 , nie ma czym pracować (stary ciągle psujący się sprzęt), dobrze że już jestem po tym rozdziale, nie polecam raczej omijać szerokim łukiem

Pomocna?
Tak3Nie
Kuna02
 Opinia

Z tego co widzę , krytyczne wypowiedzi są usuwane. Ciekawe dlaczego ? Prawda jest dla kogoś niewygodna ? Ci co pracowali w Rhenus Dąbrowa lub dalej tam pracują, nic dobrego nie mogą powiedzieć o obecnej "kadrze". Pewnie administrator zostawi z moich wypowiedzi ze cztery słowa i dwie kropki. Piszę ostatni raz, bo takie strony są bez sensu.

Pomocna?
Tak3Nie
Kuna02
 Opinia

Hm. Cenzura działa

Pomocna?
Tak1Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Kuna02
 Opinia

Tak, pracowałem. To zależy, mogę napisać jak sytuacja wyglądała na magazynie. Myślę, że niewiele się zmieniło.Zarobki u zatrudnionych przez Rhenus : magazynier - od ( usunięte przez administratora ) pln brutto, do tego teoretycznie 15% premii, zatrudnieni przez APT zaczynali od ( usunięte przez administratora ) ( bez względu na umiejętności, duża rotacja ludzi). Nadgodziny w większości do odbioru, chyba, że kierownictwo jest " pod ścianą" to wtedy można coś ugrać. Oczywiście możesz się ubezpieczyć, jest jakieś ubezpieczenie grupowe, dotyczy ludzi z Rhenusa, nie wiem jak z APT. Piszesz, że narzekam. Już nie narzekam. Na szczęście ten etap mojej kariery mam już za sobą. Pan ( usunięte przez administratora )wszystko zepsuł. Kiedyś była fajna atmosfera, mimo dużej ilości pracy. Wartościowi ludzie już odeszli ( sami lub z pomocą ), bądź "rzucają papierami". Ze starej ekipy zastało kilka osób, reszta to "świeżaki"( usunięte przez administratora )

Pomocna?
Tak4Nie
Przewoznik
 Opinia

Chciałbym jeździć dla nich jako przewoźnik. Opłaca się ?

Pomocna?
TakNie
Dąbrowa Górnicza
 Opinia

Praca magazyniera: 1.Zarobki max.1650zł (3zmiany).Nadgodziny do odbioru. 2.Bony,wczasy pod gruszą-zapomnij.Zero socjala pomimo,iż firma duża. 3.Paczki,nawet powyżej 100kg.Zasady BHP(30kg)tu nie obowiązują.Nosisz bo musisz. 4.Brak ludzi do pracy(L4-norma,ciągła rotacja pracowników). 5.Brak sprzętu do pracy:nie działające skanery i stale psujące się wózki. 6.Przerwa jest ale tylko na umowie.O jedzeniu zapomnij(wieczny brak czasu). 7.Brak oświetlenia na rampach-w nocy jedziesz na czuja. 8.Wymiana baterii w wózku grozi śmiercią(wytarte przewody+cieknąca woda z mausera). Ogółem praca na ciągłym ciśnieniu i wiecznym pośpiechu.Pare miesięcy i murowana nerwica.

Pomocna?
Tak6Nie
fridek
 Opinia

Jak ktoś szuka roboty w tej firmie jako transport lub montaż mebli, to może sobie od razu odpuścić. Przy ich warunkach podwykonastwa po miesiącu pójdziecie z torbami.

Pomocna?
Tak3Nie
BeIm
 Opinia

Jeżeli chodzi o logistykę, to Rhenus należy do ścisłej czołówki. Trzeba zdać sobie sprawę z faktu, że na terenie całego kraju działa sporo oddziałów - nie tylko Teresin, którego dotyczy to forum. Odpowiedzcie tylko, czy praca jako magazynier jest dobrze opłacana czy lepiej myśleć o jakimś lepszym stanowisku w tej firmie?

Pomocna?
TakNie
dejw
 Opinia

Miłosz ma sporo racji. Pytanie tylko ile tej kasy w Rhenus Contract Logistics jest obecnie do wyciągnięcia, bo przecież wyjazd to i owszem - większa kasa, ale także rozłąka z domem, przyjaciółmi, rodziną i tak dalej. Wiecie może jak tutaj wyglądają rozmowy kwalifikacyjne, gdyż jakoś specjalnie nie mogę się doczytać.

Pomocna?
Tak3Nie
Miłosz
 Opinia

nie zgodze sie z Tobą @Ren, w Polsce jest nadal mało pracy więc ludzie muszą wyjeżdżać czy chcą czy nie bo często mają rodzinę na utrzymaniu a do gara nie ma co włożyć. Dlatego za każde pieniądze są w stanie wyjechac, a nie ukrywajmy w Polse nie zarabiamy wcale tak super, datego szukamy dalej, bo jest nawet wiecej ofert.

Pomocna?
TakNie
Ren
 Opinia

Slyszalem, o przypadkach, ze chetnie zaprosza na rozmowe, tylko pozniej gorzej z dotrzymaniem umowy. Polacy nie są już tak naiwnym narodem, że pojadą zagranicę pracować za grosze, jesli juz wyjezdzac to za godziwe pieniadze, za normalne to tu pracuejmy. Dlatego niech te agencje pracy sobie to wezma do siebie

Pomocna?
Tak2Nie
edek
 Opinia

wie ktoś jak wygląda w łodzi sytuacja w rhenusie ? czy warto tam iść do pracy ? ?

Pomocna?
TakNie
nikola
 Opinia

hej czy wie ktoś ile mniej wiecej sie wychodzi na miesiac w renusie w niemczech ?czy praca ok ? prosze o odp

Pomocna?
TakNie
as
 Opinia

Moni a jak stawke ci zaproponowali, bo ja tez rozmawiałem z panem Ziemowitem i on proponował stawkę 7,68 euro brutto na godzinę co daje przy 200godzinach ok 1000euro a na czysto zostaje z 500 , odpisz albo tutaj [usunięte przez moderatora]

Pomocna?
Tak5Nie
jaktos
 Opinia
@as 27.06.2014 09:00

Przy 200 godzinach to jest chyba 1536 brutto, wiec skąd te 1000 brutto i 500 na rękę ?

Pomocna?
TakNie
moni
 Opinia

Hejka! Mam pytanko, jestem po rozmowie i zostałam przyjęta do Niemiec na magazyn i chciałam się dowiedzieć czy macie jakieś opinie na ten temat? Wczoraj babka miała wysłać mejla z danymi dojazdowymi ito i cisza.. A nasze dane do umowy normalnie chciała oto wiec nie wiem czy czekać jak głupia czy plac sprawę?

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o Rhenus Logistics S.A. - Radonice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rhenus Logistics S.A.

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny