Unilever

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 368 ocen.

Opinie o Unilever

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Unilever

Kolega

Tomasz S przenosi się do innej firmy

Stefan
@Kolega 11.02.2018 19:33

Słyszałem ze bedzie serwisantem spieniacza w firmic cafe (usunięte przez administratora)

Kura

Czy to prawda ze tomek idzie rządzić na W2 ?No i bardzo dobrze. Ludzie z w2 łączcie sily i wykopcie go z Unilevera!

Stefan
@Kura 11.02.2018 14:52

Juz caly wydział czeka z kwiatami na niego

Brudny spieniacz

Przez Tomka S z wydziału 1 odchodzą ludzie i powoli będzie brak rak do pracy. Ja jest po prostu ciekaw co na to dyrektor? Kierowniczka caly czas go kryje a on za jej plecami kombinuje i caly czas wszystkim mówi ze on tu rządzi. Wojtek M z każdego sie smieje a zapomnial jak Arek go gnebil.

oli
@Nick 27.01.2018 15:55

Wszyscy na l4 nie siedza a nawet jak sa to wracaja

Nick
@oli 30.01.2018 12:08

Wracaja tylko po to aby popracowac i na l4 a jak narzekaja ..ze praca ciezka .a do zadnej innej sie nie nadają. Bo czesto albo szkola podstawowa ewentualnie zsz

Kura

Uwaga Pani Magda od kuchenych rewolucji przychodzi z misją do knajpki Sraka Cafe.Bedzie sprawdzac stare żarcie oraz brudny spieniacz o którym sluszala cala polska. Ma trudne zadanie bo właściciel to burak. Ogladajcie w Piatek w Tvn o 20:00

Kura

Przyjechal serwis od spieniacza. Numer 558 do Tomka S buraka nie odbiera. Tomek proszę o kontakt. Kurier DHL

Locco rocco

Odradzam chodzenia do knajpki Sraka cafe w srodzie Wlkp. Stare jedzenie nie mila obsluga a do tego właściciel burak.

kura
@Locco rocco 26.12.2017 07:45

byłem w knajpie sroka i wszystko w porządku nie pisz takich bzdur bo kiedyś sam otworzyś knajpe i cie opiszą

nygus śmierdzący
@Locco rocco 26.12.2017 07:45

byłem tak wszystko w idealnym stanie jedzenie bardzo dobre żadnych zarzytów

Łysy

Dlaczego Zbigniew L. Z wet chodzi pijany w pracy? Ja sie pytam.

nygus śmierdzący
@Łysy 13.01.2018 16:06

bo on bez picia nie może żyć

igi

czy w zakładzie Unilever jest można picie alkoholu podczas pracy przez wieloletnią pracownicę jakoś nikt tego nie widzi a ona robi co jej się podoba i nie boi się lidera to jest po prostu żenujące kto ją kryje mało że pije to szerzy propagandę pornograficzną

byly pracownik

nie chca przyjmowac osob ktorzy pracowali wolo przyjoc nowych bo nie znajo pracy jak nie bedzie pracy beda odwolania dziwie sie ze ludzie chca w tej firmie pracowac zalosne

Jacek
@byly pracownik 05.12.2017 17:21

Ty widziałeś tych nowo przyietych...sama gownozeria. Bo mozna im nawciskac zeczy nie realnych jak np rozwoj zawodowy ...i sklepik firmowy ..po 3mc zdziwienie. Bo odchodzą...

Jacek
@byly pracownik 05.12.2017 17:21

Zle rozumiesz. A szkoda

Locco rocco

(usunięte przez administratora)kaze pracować ludzia mimi ze nie maja uprawnien. Dyrektor o tym wie i nic z tego nie robi. Kiedy ta Warszawa sie zainteresuje.

anonim

(usunięte przez administratora)

Sprzedawca Maca

Wiem bo widziałem

Xxx

Wszyscy narzekają a nie umieją zrobić nic!!! Proszę w VW ludzie dopięli swego a tuuuu hmmmm ....żenada każdy za plecami gada a nic ludzie nie umiemy zrobić dostaliśmy 500zl brutto na święta śmiech.... A w VW dostali 70% pensji no ku..... . Gdzie my zyjemy raczej pracujemy że po 14latach pracy dostaje człowiek 2,5tys zaraz nowi ludzie będą zarabiać więcej niż starzy pracownicy..... Gdzie są związki się pytam ???!!!!!

osa
@Xxx 06.12.2017 11:11

ALE NAJGORSZYCH pieniędzy tez nie macie zarobki sa porównywalne do innych firm te 200zł czy 300zł gdzies roznicy może jest ale jak firma miesci się za poznaniem to na dojazd się straci i jakos ludzie tzn dziewczyny pracują długoletnie na pewno nie odchodzą az tak jak w granicy 2500zł zarabiają na reke jak czytałam w postach sa firmy gdzie mniej się zarabia i na pewno mechanicy i operatorzy w waszej firmie tez więcej zarabiają tak jak w mojej firmie gdzie ja pracuje.

Xxx
@Jacek 18.12.2017 11:38

Jacek ZAJECZA WAGRA TO TYYY???!!!!

kotek

Odradzamy chodzenia do knajpki Sroka Cafe w srodzie wlkp. Stare jedzenie i brudny spieniacz

Patryk
@Patryk 28.11.2017 18:23

A i bym zapomniał o szczurach w salatkach

kura
@Patryk 28.11.2017 18:25

w którym miejsu te szczury w sałatkach

Zawiedziony

Stara prawda głosi o tym, że kto w miare inteligentnie leci w ch..a ten będzie górą. Ta prawda potwierdza się na w2 na zupach mokrych. Jeżeli umiejętnie walisz ścieme to spoko jeżeli się wykazujesz to cię sprowadzą do pionu i masz prze..bane. Tam rządzą słupki, wykresy, analizy itp. brak właściwej oceny sytuacji. Jeżeli sprawa wymaga zwolnienia kogoś czy wyje..nia gdzie indziej bo ktoś cisnie to te ku..y są w stanie przedstawić najdrobniejsze (usunięte przez administratora), które kiedyś zrobiłeś żeby pokazać jaki to beznadziejny jesteś i dopną swego. Nikt tam nie przestrzega podstawowych procedur. a to produkcja zywnosci. Tylko na audytach i to sporadycznie tam sprzatają i wypisują dokumentacje. Tam wygląda tak jakbyś robił zarcie w jakiejś chacie. Kierownictwo nie potrafi konretnie wyegzekwowac przestrzegania podstawowych zasad przez nich samych wprowadzonych to jest śmiech po pachy. Chodzą tylko i proszą, proszę nie rób tego, proszę weź przestrzegaj tego i tamtego. Osoby, które mają poprawić proces produkcji pod kątem efektywności i wydajniści wogóle nie znają sie na temacie. Przykład, jest spotkanie na temat np. jak ulepszyć produkcje, to wyglada tak jakby budowlańcy rozmawiali o aranżacji ogrodu poprostu lepszy ubaw niz na monty pytonie. Nawet bym placil za to ogladanie kretynow oni nie wiedza nawet o czym mowia. Masakra. Smiech i zenada ale dla sciemniaczy raj na ziemi. Takie sa korporacje krzywe, slupki i te inne gowna to najwazniejsze. Najgorsze jest to ze kupa siana idzie tam na (usunięte przez administratora) naprawde masa pieniedzy i one sa bo to widac ale na premie nie ma. Stosunek 1do10 to 9 na gowna a 1 na premie.

JACEK
@Zawiedziony 17.11.2017 06:49

masz racje ,,wykres słupek ,,byle ładnie wypasć na papierku ,,,sciemniam bo ładnie gadam i pisze i mam nawet nadgodziny korporacyjny wyscig szczurów ,,praca od audytu do audytu nie wazne ze pracujesz dobrze wazne ze napiszesz odde do korporacji ,, zle sie dzieje to tyle A SZKODA

Haha

Jwk jest na makaronach?

nick
@Haha 22.11.2017 14:33

tam jest ok masa kobiet czasami jak zmjie sie zachowują ale kordynatorzy spoko polecam ,,,,tylko nie w2 duza rotacja pracownikow

Kogut

( usunięte przez administratora ). Wiem kim jestes

oko
@kura 13.05.2017 13:36

MASZ INICJAŁY GG

kura
@oko 28.05.2017 15:44

cześć oko mam problemy ze starym SAPem możesz mi pomóc

Zuzanna

@asia, całkowicie popieram, użytkownicy często zapominają, że forum obowiązuje regulamin, który jasno określa, że obraźliwe wpisy nie powinny się tutaj pojawiać. Wcześniej zwracałam na to uwagę ale bezskutecznie, w takim razie po raz kolejny proszę o merytoryczne komentarze na temat pracy w Unileverze, a nie na temat poszczególnych pracowników.

Mimi

Jestem pracownicą serwisu i naprawdę nie widzę nic złego w pracy w Unilever tym bardziej na W-1, jest tam naprawdę mila atmosfera praca nie jest ciężka Polacy narzekają a w szczególnie Ci z milkity którzy pracują tam sto lat i nigdzie indziej się nie nadają!! Nabija ja się z pracowników a sami jak pójdą gdzie indziej to nic nie potrafią!!! Pracownice na milkicie wsciekaja się ze nie nadazymy ale same zapomniały jak to jest pierwszy dzień w pracy. Latają za tymi cebulakami-Januszami swoimi kolegami z lini jakby miały za czym i wściekliznę macicy. Heh.

IMI
@Mimi 27.10.2017 11:25

MASZ RACJE ZE NARZEKAJA A NIE ODCHODZA A JAKBY DOSTAŁY WYPOWIEDZENIE TO BY PŁAKAŁY BO W INNYM ZAKŁADZIE ZACZYNAŁY BY OD ZERA A KAZDY JEST MADRY JAK MA UMOWE NA STAŁE I SIEDZIE Z 15 LAT BADZ TROSZKE MNIEJ BADZ WIECEJ.

Serwis
@Mimi 27.10.2017 11:25

Witam . Czy Pani będąc serwisantka zamawia sama towar i czy wystawia Pani stendy czy robi to przedstawiciel ??? Ja jestem serwisantka w Unilever . W umowie mam napisane że jestem odpowiedzialna za dbałość ekspozycji towarów i nic więcej. Muszę zamawiać towar i wystawiać stendy do tego robie przebudowy i nie mam za to żadnych dodatkowych pieniędzy. Przedstawiciel twierdzi że to normalne . Zastanawia mnie to bo inne serwisantki różnych firm mają dodatkowo płacone za takie czynności bądź przedstawiciel sam załatwia takie rzeczy .

asia

Dzien dobry to jest chyba forum o płacy i pracy itp. a nie żeby ktoś obrzucał pania błotem ja weszłam tak sobie żeby się dowiedzieć jak kobietom u was płaca a tu takie rzeczy ja na pani miejscu porozmawiałabym z kims z góry u was na pewno maja informatyków dobrych a dobry informatyk namierzy taka osobe to tylko moja rada a przy okazji się spytam jak płaca kobieta na produkcji w systemie 4 bryg bo sama w takim systemie pracuje z 12 lat i zarabiam koło 3 tys zł na reke bez nadgodzin a u was pewnie podobnie płaca i jaki macie socjal.

anonim

(usunięte przez administratora)

Donniaa

Też miałam kontrole z ZUS. Na szczęście byłam w domu. Koleżanka nie miała tyle szczęścia, wstrzymali jej zasiłek dlatego bo nie było jej w domu , miała zwolnienie nr 1, leżeć. Zadne tłumaczenia nie pomogły,że musiał wyjść po zakupy, zakupy mógł jej zrobić członek rodziny bo nie jest osobą samotną.

wydzial 1 schodzi na psy

Nie polecam pracy na w1. Pracownicy sa zmuszani pracować pomimo braku uprawnień. Bez stanowisk szkoleniowych. Bez uprawnień na windy a nawet na brak uprawnień na wózki. Na takie rzeczy zmusza Tomasz tak zwany król spieniacza oraz Właściciel upadającej knajpki. Jeden z koordynatorów Rudy smieje się z ludzi. Śpi na stołówce na nockach. Pali papierosy w ubikacji. Nawet nie potrafi zamówić makaronu na produkcji. Były kochanek Arka Grzegorz G od siedzenia w biurko sie coraz grubszy. Jeszcze trochę to przekroczy wagę 150 kg z tego nygustwa. Dać go samego na makaron 744 to przypomni sobie jak soe pracowalo na mieszarni.

Sprzedawca Maca
@wydzial 1 schodzi na psy 21.10.2017 20:50

Masz racje,gdyby nie romans z Arkiem to nigdy by nie siedzial w biurku. On nawet nie ogarnia transakcji w sapie. Niemam pojęcia po co on siedzi w biurk. Ludzie przychodzą do niego z problemami a on sie tylko smieje z nich. Moze go tam trzymaja bo jako jedyny potrafi wyczyścić spieniacz. Mówi wszystkich ze biega a wyglada jakby zjadal 10 kanapek drwala na sniadanie. Osobiście z tego co wiem nikt nie lubi Grzegorza G

dd

Jakie obiecanki?

Zainteresowana

Mam pytanie. Ile mozna wyjsc w unilevelu przez agencje pracy w normalnym wymiarze pracy bez nadgodzin ? Jak sie tam pracuje ?

Zainteresowana

Naprawde taka lipa ? Czyli te wszystkie obiecanki to sciema ? Duzo jest odwolan ?

Grzegorz G

Kierowniczka z w1 to fajna kobieta tylko ja Tomasz S pod każdym względem ja oszukuje i nie mówi prawdy jej. Otoczył sie 6 koordynatorami a jego pupil Rudy rycerz który wchodzi mi w tyłek a za jego plecami go obgaduje ze on tu rządzi.

lucek

Pracownicy bez szkolenia stanowiskowego musza obsługiwać robota na Mealkicie na w1 jak sie komuś cos sie stanie to inspekcja pracy pewnie zaraguje. A dyrektor pewnie nic nie wie. Do wszystkiego doprowadza Tomasz S oraz Grzegoz G

aga

Drogi Dyrektorze czy pan wie ze na w 1 pracują ludzie bez uprawnień ? Musza jeździć windami pomimo ze noe mają uprawnień ? Przecież jak cos sie komuś stanie to Warszawa wyciągnie konsekwencje. Na te rzeczy zmusza Tomasz S. Wojciech M oraz Grzegorz G. Proszę Dyrektora o interwencję.

Grzegorz G

Od czasu przejecia w1 przez Tomasza S ludzie masowo sie zwalniają. Ciekawe kiedy Warszawa się zainteresuje i weźmie go na dywanik i zapyta co sie tam dzieje i czy spieniacz od kawy jest wyczyszczony.Jeszcze trochę to nie będzie ludzi do pracy na w1 z nikt za 3000 brutto do pracy tam nie przyjdzie.

Nowy pracownik

Hmmm pracuje tam parę dni i nie narzekam na ludzi tam pracujacych ponieważ IDE pracować a nie szukać nowych znajomości :) a ze zarobkiem zobaczymy za miesiąc ile tez dostane licząc moje l4 bo trafiła mi się grypa nie lubię omijać pracy ale w nagłych przypadkach trzeba :) i nie nastawiajcie sie źle bo każda praca jest lekka jak i ciężka :)))

Zuzanna

@robert, @giermach, powyżej pisałam post na temat wyrażania opinii o konkretnych użytkownikach. Czy możecie odnieść się do ogólnej sytuacji w Unileverze, czy warunków pracy? Jednostkowe wypominanie komuś jakichś cech, naprawdę dla innych na forum wprowadza chaos i niezrozumienie.

Gall Anonim

A jeśli pojde w niedziele na nocke to ile będę miał 28 zl brutto czy 33,20 zł brutto/h?

Zuzanna

@grzegorz, czyli jest jakieś wyjście z tej sytuacji z tego co piszesz. Zawsze można zainterweniować w jakiś sposób, tylko żeby to przyniosło jakąś korzyść dla was, a nie na odwrót. @Browariusz powyżej pisałam już na temat postów, w których obraża się pojedynczych pracowników, naprawdę nic to na forum nie wnosi.

Zuzanna

@aga, opinie na forum powinny koncentrować się na Unileverze, a nie na poszczególnych pracownikach i ich ewentualnych przewinieniach. Jeśli coś jest nie w porządku, to powinno się to zgłosić dyrektorowi, pomówienia na forum niestety nic w tej sprawie nie wniosą. Zgadzam się natomiast co do tego, że dyrektor powinien wchodzić na forum i odnosić się do poruszanych tutaj kwestii.

grzegorz
@Zuzanna 30.08.2017 10:42

No ja panią rozumiem. Ale co mamy zrobić jak Przełożony Tomasz z w1 nasz zastrasza i wyzywa o traktowaniu pracownika to nie wspomnę. Donosy meilowe do dyrektora nic nie pomogly to może Warszawa sie zainteresuje. Nawet nie interesuje sie produkcja a potem jest zdziwiony nie tam malo zostalo ujechane.

TomekW

a ja jako osoba postronna to bym tą całą linię majonezów w powietrze wysadził - zapytacie dlaczego ? tak często psującej się linii świat nie widział kierowcy odsyłani na parkingi przekładane awizacje itp itd Za pozytyw firmy uznam panią BOTOKS z portiernii :)

kura
@TomekW 18.08.2017 18:35

co słychać głuchy

aga

Uwaga na Tomasza z W1 (Pseudo Lider Produkcji) Chodzi i wyzywa pracowników. Jeszcze trochę to będzie posądzony o mobing. Panie Dyrektorze mam nadzieje ze pan to czyta i wkrótce zrobi zebranie na temat opinii Tomasza

mała zosia

Panie Dyrektorze, proszę przyjrzeć się pracy Pana Tomka z W1. Podczasz jego kadencji produkcja spadła a morale zespołu są poniej zeru. Spieniacza nie potrafi wyczyścić tylko wzywa do biurka biednych pracowników i karze im czyścić ekspres. Jest słaby, otoczył się ponad 6 koordynatorami którzy nie potrafił newet zamówić opakowan na produkcje a nie wspomnę o wyczyszczeniu spieniacza

produkcji pracownik

Duzo osób narzeka a dużo osob przyszło od tamtego roku z kimbala i sobie chwala prace i wypłatę u nas itp.

aga
@Ja 15.08.2017 14:19

A ty czemu jeszcze pracujesz w unilever skoro twierdzisz ze jest tak zle itp ja jakos nie widze masowo odchodzących dziewczyn z produkcji które tu pracują x lat z umowa na stałe.

olka
@Ja 15.08.2017 14:19

To jak tak zle to czemu jeszcze ludzie pracują dziewczyny jakos nie widze masowo składających wypowiedzeń które maja umowę na stałe itp i czemu ty pracujesz skoro twiedzisz ze mało płaca.

Zuzanna

@rudy forum to nie miejsce na obgadywanie innych pracowników. Powinniśmy pamiętać, że wiele osób wchodzi tutaj, żeby poznać jak najwięcej rzetelnych informacji na temat Unileveru. Czy ktoś może odnieść się do wyżej wymienionych kwestii i napisać coś więcej, np. aktualnych warunków pracy?

Wacek

Która z koleżanek napisze do mnie .? , tylko SMS +48 795 607 721

rudy

Panie Tomku proszę uważać na Wojciecha M. Tyłek panu wchodzi a za plecami się śmieje ze jest pan nieudacznikiem. Rozpowiada ze pana knajpa niedługo upadnie i ze są tam szczury w sałatkach

lolol

A jak wygląda z ludźmi, którzy tam pracują ? Spoko są czy nie bardzo?

Kapitan Małpa
@lolol 31.07.2017 19:12

Jak pisałem wyżej , sa w wiekszości zwierzetami nie umiejącymi korzystać z wc , to dla nich poprostu za trodne

pracownica produkcji
@lolol 31.07.2017 19:12

Wiadomo jednych się lubi innych nie ale trzeba się szanować itp. tak jak w każdym zakładzie się znajda wredne osoby itp. nikt nie jest idealny to jest duzy zakład na dziale tez dużo osob pracuje ja nie narzekam bo niektórzy sa ok.

JJ

13 pensja? Gdzie ty zyjesz czlowieku. nie ma zadnej 13 pensji a premia tak jak opisane max 600zl wiecej nie wyciagniesz

ewa
@JJ 26.07.2017 11:30

No to oprócz wypłaty co kwartał jakas dodatkowe siano to fajnie macie w innych firmach tego nie ma a tu jeszcze ludzie narzekają widocznie za dobrze macie jeszcze jest wiele zakładów co płaci najniższe wynagrodzenie sama pracuje na produkcji zarobek mam podobny do waszego ale premii kwartalnych u mnie nie ma tylko na koniec roku premia rocznatwana od stażu pracy w zakładzie i bony na swieta na jedne i drugie a multi sport to prawie kazda firma ma a wczasowego nie ma.

izi
@JJ 26.07.2017 11:30

A na akcjach zakładowych tez można zarobić i o tym nikt nie powie ile kto wpłacał i ile zarobił.

Kapitan Małpa

W unileverze jest jeden problem , ludzie nie umieja korzystać z WC , przyjdzie taki janek do kibelka i wali na małysza wogóle nie przejmując sie czy trafia do klopa czy na deske lub też ściane , niewiem czy oznacza swoje terytorium samiec alfa , czy w domu nie ma toalety tylko dziure ? Takim zwierzętą trzeba wykopać rów za wydziałem , może on nie bedzie za trudny w obsłudze :)

Dobry człowiek
@Kapitan Małpa 26.07.2017 06:58

Może czuje się jak na Węgrzech albo w Rumunii, a może w Grecji.

Dobry człowiek
@Kapitan Małpa 26.07.2017 06:58

Może czuje się jak na Węgrzech albo w Rumunii, a może w Grecji dlatego są na Małysza.

Kolo

ile można zarobić jako pracownik produkcyjny Ale zatrudnionym przez Agencje pracy Opiszecie :) :*

Pracownica
@Kolo 25.07.2017 01:30

Zależy ile dni przepracujesz. Stawka godzinowa 14zl brutto. Jeśli będziesz pracował od pon do pt i pójdziesz w sobotę to masz 28zl za godzinę. Za każdą niedzielę pracującą też 28zl za godzinę. Co miesiąc masz premię -2 zł brutto za każdą godzinę. Ale musisz spełnić pewne warunki: brak L4, urlopu na żądanie, musisz iść do pracy min. dwa dni weekendowe, godzisz się na trzy zmiany. Jeśli jesteś pracowity i bystry to dasz radę. Ale pamiętaj, że jeśli będzie mało pracy to nie będę Cię "zamawiać ". Ważna rzecz, umowy tygodniowe lub miesięczne. Kto się zalapie to kwartalne. Ale max na 75%etatu.

Bubu

Nadgodzinki są dla Multasów i jak rozliczane

bill

Zalezy czy multas I czy II. zapewne teraz oszczesdnosci to dostaniesz multasa I wiec cos kolo 3tys na reke. premia raz jest a raz jej nie ma. a jak jest to jakies 600zl zalezy od wynikow.

Bubu

Ile zarabia multas i co z tą premią co 3 mies . Warto starac sie o te stanowisko ale łobuzy szczerze piszcie

Tiki

1800zl na rękę

nick

2tys

michi

Jakie są stawki na produkcji w UN w poznaniu? Ile sie zarabia jako operator wozkow widlowych??

Zuzanna

@pracownica produkcjirozumiem, że odpowiada Ci praca w Unilever. A co możesz powiedzieć na temat tego jak wygląda praca na produkcji? Jak wygląda typowy dzień, w jakich godzinach odbywa się praca? Czy jest to tryb zmianowy?

pracownica produkcji
@Zuzanna 09.06.2017 08:40

A jak ma wygladac ta produkcja trzeba swoje zrobić to jest praca fizyczna nikt nikogo nie posadzi wiec co za głupie pytanie obojętnie jaka to będzie produkcja wszędzie trzeba zapiepszac jak komus pasuje to pracuje a jak nie to niech się zwolni .

Zostaw opinię o Unilever - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Unilever