Unilever

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 380 ocen.

Unilever
3380

Opinie o Unilever

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Unilever

Bocian

Ludzie co się tam dzieje na tej Mealkicie nie macie co robić za mało pracy? Patryk a ty już skończ jeździć po innych zajmij się sobą bo te oszczerstwa są nie na miejscu .

Bartek lubi dojrzałe kobiety

Nasze zwiazki to (usunięte przez administratora) Tylko by pobierali pieniadze a nic nie robili. Pan Szymanski tak kocha swoja prace ze jak byl na l4 to chodzil do roboty i sprawdzal meile. Sam kiedys powiedzial ze rodzine mozna zmienic a pracy juz nie. Zycze mu zeby kiedys jego pierd okazal sie kleksem.

Srajtaśma
@Bartek lubi dojrzałe kobiety 21.05.2018 05:58

Myśle że na temat kleksa może się QQ wypowiedzieć,ziomal tapicera Pierdziela

QQ

Jeżeli ktoś jest nierobem to nie ma prawa tu się wypowiadać, 70% pracowników to same nieroby! Kto jest pracowity to coś osiągnie, a nie qurwa siedzieć i nic nie robić. Wszystko na temat pozdro.

Srajtaśma
@qq 19.05.2018 01:01

Tak myślałem że jesteś zwykłym dupolizem bez honoru,ciekawe ile ci płacą za pisanie tych bredni.

Zenada

Powiem tak w tym roku dyrektorek chciał dać 170zl brutto do wypłaty cudowne związki chciały zabłysnąć i powiedziały NIE że to za mało 500zl brutto będzie ok ... 3miesiace gorących rozmów ( śmiech) dostaliśmy 200zl brutto ...więc związki wywalczyły 30zl brutto żenada a potem się dziwią że ludzie się nie zapisują do nich jak oni nie umieją nawet wywalczyć nic dla pracowników hmmm... Dyrektorek powiedział wprost plac jest duży niech sobie idą strajkować to jest jakaś kpina żenada te związki dyrektor ta cała firma !! Zero szacunku dla pracownika i dodam że od co najmniej 15lat nie było podwyżki .....

OoOOOoO
@Nono 15.05.2018 06:36

Rozumiem ze nie każdy ufa związką zawodowym ale niestety tylko poprzez zwiazki da sie wywalczyć cokolwiek od korporacji takich jak unilever , nie ma innej opcji , ludzie albo sie z tym pogodzą albo wstąpia do zwiazków i wtedy faktycznie coś wspólnie wywalczą

Michal

Pan Slawek Szymanski tak zwany Król Tapicer nic nie potrafi. Straszny nugus z niego a na dodatek nic nie potrafi. Jest w związkach zawodowych chodzi na zebrania i wchodzi w tylek dyrektorowi. To zwykla .winia jest. Na stołówce do kazdego chodzi i pierdzi mu przy jedzeniu. Mysli ze to zabawne jest. A nie wspomnę ze kazdego za tylek chwyta. Nie paczy czy to facet czy kobieta. Chwyta i mysli ze jest zabawny. A ludzie nie maja odwagi mu powiedziec.ze jest ..zjebany.

Tapicer
@Michal 16.05.2018 06:25

Kiedyś będzie miał luźny stolec,będzie chciał przy śniadaniu komuś pierdnąć a tu sru i kleks w gaciach albo i nogawach.

Pracownik Ranstad

Dlaczego tapicer pierdzi na stołówce?

Długoletni związkowiec

Witam Chciałbym zabrać głos na temat tego co dzieje w firmie UNILEVER. Zgodzę się z przedmówcą jeśli chodzi o to, że w wielu firmach sytuacja pracowników jest gorsza niż u nas. Sam jestem wieloletnim pracownikiem i członkiem związku zawodowego, który ma duży szacunek do wykonywanej pracy.Ale w końcu jesteśmy WIELKIM KONCERNEM utrzymującym się na czele firm, które przynoszą miliardy Euro zysków a pracownicy są doceniani krówkami, pierożkami czy pierniczkami.Jeszcze niedawno były nagrody za bez wypadkowość, ruchoma premia motywacyjna gdzie lider mógł docenić osoby, które naprawdę się starały o festynie rodzinnym nie wspomnę w zamian którego nie ma nic. Firma stała się obrazem hipokryzji gdzie docenia się tylko osoby, który przypisują sobie pomysły i ciężką pracę innych. Nagrody miesięczne, kwartalne czy roczne to po prostu KPINA. Widnieją tam w większości te same nazwiska. A pracownicy produkcyjni nie dostają nagród wcale bo nikt ich nie nominuje, gdyż z tego co słyszałem większość z nich nie wie jak to zrobić. Co do ostatnich podwyżek no to gratuluję moim kolegom delegatom zaciekłości w walce. 5 tygodni negocjacji, wielkie postulaty, plakaty wywieszane na stołówkach, zagrożenie akcją strajkową i co i WIELKIE G.......O.Z czterech postulatów przynajmniej trzy nie zostały spełnione w ogóle bo regulacja płacowa a podwyżka to dwie różne rzeczy. Podwyżka to coś co wszyscy pracownicy dostają może w niewielkim stopniu ale równo. Tymczasem jak zwykle Pan Dyrektor załatwił związki dając jednym więcej drugim mniej po raz kolejny budując konflikty wśród załogi.Ale trudno się dziwić skoro z tego co słychać S. Szymański z WI chodzi na zebrania w imieniu wszystkich pracowników i WALCZY głównie o siebie i o swoją grupę zawodową. A co z osobami, które ostatnio dostawały niewiele albo jak pracownicy transportowi wcale. Zresztą u nas na W II zwalniają się oni notorycznie a z tego co słychać na W I nie jest lepiej. Ale na szczęście S.Szymański twierdzi, że multioperator zastąpi wszystkich i za każdego pracę wykona.No to CZEKAMY!!!. Nie wiadomo jakie regulacją były gdyż nie ma jeszcze angaży i mam wielka nadzieję, że będzie to w miarę sprawiedliwe. Bo jak to się mówi NADZIEJA UMIERA OSTATNIA. Ale postępowanie Związków Zawodowych to jest ŻART. A dlaczego związki nie skonsultowały z pracownikami czy podpisać regulację w takiej formie czy nie, czy podjąć akcję strajkową czy zgodzić się na warunki przedstawione przez Dyrektora. Ja się głęboko zastanawiam czy się nie wypisać bo jest mi po prostu WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!

iva

Weź nie opowiadaj ze nie ma podwyżek bo 15 lat temu zarabiałam mniej niż teraz co roku jest inflacyjna podwyzka jak w każdym innym zakładzie produkcyjnym np. nivea bebo czy Wrigley nie słyszałam żeby gdzies co roku były podwyżki w zakładach takie po 300zł jak sa to po 100zł co roku jakos z kimbala przyszły laski tu pracować wiec chyba za więcej tu przyszły.

On
@iva 11.05.2018 17:29

Brawoooo!!!! Nareszcie modre slowa

madzia

Jak tak się dzieje to ludzie będą odchodzić z tej pracy itp zwłaszcza osoby przed 40 stka no chyba ze się boja zmian ale na pewno niejedna osoba zacznie szukac pracy gdzie indziej tymbardziej ze pracy jest dużo.

Cichy wielbiciel

Pan Szymański to zwykly tapicer a nie zadny multas. Śrubokręta na oczy nie widzial. Widac ze wypadek go niczego nie nauczył. Kiedys przyjdzie na niego kres.

Eryk

Obrażanie innych pracowników świadczy na niekorzyść jedynie o piszących

Szewczyk Dratewka

Witam. Pisze ze Środy Wielkopolskiej, gdzie Tomasz S. przyął się właśnie , jako " szef pakowni cukru ". Facet pracuje od 1go maja, a jeszcze się nie przedstawił załodze...możliwe, że nie jesteśmy godni, czy coś... Zastanawiamy się, czego spodziewać można się, po tym faceciku, który do tej pory nie wystawił nosa zza biura, a zarysowany grymas na twarzy nie wygląda zachęcająco. Proszę w imieniu kolegów, o odpowiedź, czy facet: Ujdzie, karierowicz , straszny karierowicz, karierowicz do kwadratu, czy tragedia ?

Grzegorz Brzęczyszczykiewicz
@Stefan 09.05.2018 17:03

Jeśli mowa o tej samej kanalii bo ja miałem nieprzyjemność pracować z tym burakiem genetycznym o ksywce "Ząbek" ze spedycji. Ponoć go (usunięte przez administratora) już.

Bogdan

A powiec w jaka ta firma sie nazywa gdzie Tomek S . Pracuje ? Trzeba inych poinformować jaki to on jest.

Michal

Uwaga wydzial 1. Zbieram na prezent dla Tomasz S wydzialu 1. Wszyscy pracownicy ofiaruja mu buraka. Tomek postawi sobie na biurku w nowej firmie i powie ale ten burak jest do mnie podobny.

Szewczyk Dratewka
@Michal 13.03.2018 16:30

Tak się składa, że zatrudnił się w cukrowni

Aska

Duzo osób przyszło z kimbala i sobie chwala u was prace bo maja lepiej niż w kimbalu tak bynajmniej mówili ze więcej zarabiają i ze atmosfera lepsza i socjal również i ze nie traca na dojazdy .

Pracownik w2

Ta firma to juz dno dna wyplaty na poziomie Pani na kasie w Tesco Liderzy na dzialach buraki totalne podpierdzielanie na kazdym kroku. Nie polecam nikomu z daleka od tego szamba...

On
@kasia 22.04.2018 08:54

Polski trudny język blahaha ???? naucz się Kasiu pisać po Polsku ze zrozumieniem!!!

Łukasz

Miałem kiedyś dziewczynę i napisałem jej list a ona ten list dała innemu ...

Wu
@Łukasz 08.04.2018 16:08

Piękne słowa , w sam raz na ten rynsztok

Wieloletni pracownik

Szkoda czasu zarobki takie ze pracownicy tymczasowi dziekuja za przejscie na unilever. Zarobki maja wieksze od nas.Nie polecam nikomu to juz nie jest Unilever co za poprzedniego Dyrka obecny to nieudacznik (usunięte przez administratora)

kura
@Ryszard Kępiński 18.04.2018 17:38

mam problemy ze starym sapem może mi Michał pomoże z góry dzięki

Waldi

Co wy jakieś bzdury wypisujecie? Może inspiracja konkurencji?

On
@Waldi 15.04.2018 18:20

Jakie bzdury sama prawda !!!!!!!

Szczęśliwy

Firma nie jest zla tylko. Żądza nią.patafiany którzy..mysla ze jak skluca ludzi beda większe wyniki i wykresy..to niestety nie prowadzi do dobrych zmian ...zadzacy nie chcą sluchac co sie dzieje na wydzialach.. A na wydzialach kazdy chce -byc kims wiec. Zachowuje sie jak pajace..pracowalem i na w 1 i na w2. Wyplaty wielkie nie byly ole szlo wyżyć..nie wytrzymałem tego. I psychicznie i nerwowo. A jak wiadomo dac do pracy ..i majac odruch wymiotny do niczego dobrego nie prowdzi..teraz wszyscy czekaja za podwyżką ktara bedzie pewnie znikoma. Czesc odeidzie ludzi zostana ci co sa po 50tce. Bo co oni moga robic..mlodzi beda kombinowac. Czylli l4. Opierdalanie po katach ale wczesniej czy pozniej odeidzie. Moral. Zostana emeryci i cwaniaki. Bedzie walka o byt I jeden na drugiego bedzie patrzyl wilkiem ..boze gdzie ta. Fajna firma co byla jeszcze 5 lat temu ..

Obiektywny

A Gandalf i Wielka Stopa topi te fabryke idziemy na dno..... Teraz pseudo inteligent przyszedl z majonezow ratowac glassa. O zgrozo....

Baton

Powiem tak każdy sprzedaje kogo tylko może. Wyścig szczurów zdjęcia filmiki itp. Batman i Robin czołowe zaganiary. A sami palą ćmiki i trawę po kątach. Wszyscy robią co tylko mogą żeby kogoś zgnoić. Kultura osobista to dno dna. Swoją drogą ludzie z ranstad traktowani gorzej niż podludzie. Aż mi ich żal czasami. Jeżeli ktoś chce pracować w normalnych warunkach to napewno nie unilever. Odradzam pracuję już parę ładnych lat i z roku na rok coraz gorzej. Nie mówię już nawet o zarobkach bo szkoda słów i nerwów. Brak organizacji zwalanie obowiązków na innych byle by się nie narobić. A jeśli ktoś chce zrobić z ciebie szmate to napewno mu się to uda nie ważne że robisz i się starasz. Ważne jest tylko to żeby (usunięte przez administratora) tyle w temacie.

Ciapuś

Unilever będę wspominał jako największą leserownie w jakiej pracowałem, zwłaszcza na chłodni/mroźni. Generalnie to praca nie była wcale taka zła tylko atmosfera między spedycją a chłodnią nieco się zagęściła i zrobiło się tam trochę toksycznie. Ludzie robią sobie nawzajem zdjęcia i wysyłają maile do zarządu zamiast omówić wszystko na spokojnie - dziecinada Sam zaś zarząd składa się z osób niekompetentnych. Brak porozumienia między zarządem a wykonawcami co jest w sumie normą w polskich zakładach pracy. Największym królem spośród głupków jest alkoholik o ksywce "Ząbek", który jak sam twierdzi uczęszcza do jakichś terapeutów. (odnotowana psychoza behawioralna) Cwaniacki burak i prostak myślący, że jest zabawny. Jego krzywy ryj nadaje się tylko i wyłącznie do testowania wytrzymałości kijów baseball'owych.

Balbinka
@Ciapuś 31.03.2018 17:37

(usunięte przez administratora) Ząbka

Bartas Love

Po odejściu z wydzialu 1 ptako-buraka ciekawe co zrobi pseudo tapicer z mealkity tak zwany Szymański. Przecież facet nic nie potrafi o o linii melkitowskiej nie ma bladego pojęcia. Bedzie musial z tylka ptaka wyciagnac cala reke ui ruszać do WV obijac fotele.

Rocco rooko
@Bartas Love 02.04.2018 19:20

Masz na myslu tego tapicera który mówi na kozich ze jest kierownikiem a tak naprawdę by swojego syna sprzedal za grosze

Kura

Sroka wylecial przez Surdyka który zrobil mu gnuj w calej Warszawie i byl pare razy u dyrektora i skladal pisma o mobbing fizyczny i psychiczny z tego co słyszałem. Dzięki niemu wydzial 1 odechne i nie bedzie mial buraka na wydziale

Lucek

Czy to prawda ze na wydziale 1 Giermach i Majewski uprawiaja sex w windzie na standardach ? Pamietam te czasy kiedy Giermach chodzil za reke z Arkiem a potem zaczął sie uganiac za pewna dziewczyna z labo. Z Majewskiego zawsze sie smiali ze jest slaby i gubi rdze po hali. Jeszcze troche to wywala go za mobbing. Tak jak Michal z ekspedycji który złożył pisma o mobbing i zrobil gnoj w calej warszawie ze az dyrektor zmusił go o odejście z firmy. Wiec ludzie noe bójcie sie i skladajcie papiery o mobbing do dyrektora. Moze dzieki temu ta firma odbije sie od dna bo jak narazie to wyglada jak z filmu tytanik idzie na dno

Lucek
@Lucek 31.03.2018 18:32

I dzieki temu Sraka odchodzi...

iza

Drodzy Państwo właśnie złożyłam wypowiedzenie, idę pracować do Lidla. na początek zaproponowali mi 300zł WIĘCEJ netto. bez nocek. bez normy. żegnam.

Mmmmmm
@iza 26.03.2018 11:53

Brawo.... Tak jak piszą inni na kasie w Biedronce lub Lidlu zarobi się więcej niż tuuu.... W tym kołchozie bez perspektyw dla dyrektorka liczą się tylko tabelki które robią kierownicy a oni wszystko zrobią tak żeby on był zadowolony a ludzie to bydło które go nie obchodzi

Nadzieja

Czy ktoś coś wie na temat strajku włoskiego który ma się odbyć w naszej fabryce organizowany przez związki. Chodzi oto czy to prawda czy plota. Chociaż mam nadzieję że jest w tym coś bo wszyscy w innych firmach dostają podwyżki a u nas wypłata stoi w miejscu

Pracownik
@izi 24.03.2018 12:28

Święta racja ...a dyrektorek nie widzi problemu nie robi nic dla pracowników a później się dziwi że ludzie nie chcą pracować albo na L4 siedzą ...

anonim

(usunięte przez administratora)

Mmmmmm
@Balbina 26.03.2018 23:00

Unilever to jedno wielkie dno ....ta firma powinna się nazywać leser większość tam pracujących to lesery którzy siedzą tam bo nigdzie więcej by ich nie przyjęli do roboty nie umieją walczyć o swoje i siedzą tam za marne grosze a dyrektor się śmieje że ma białych murzynów ... Większość firm docenia pracowników a tu premie zabierane nie mówię już o podwyżkach ...i te żałosne związki brak słów na tą firmę....tyle w temacie

Arek

Uwaga dziewczyny z labo moj kochanek Giermach na was poluje...n

Zostaw opinię o Unilever - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Unilever