Benefit Systems

4.1/5

Na podstawie 55 ocen z 12 miesięcy

• Poznajmy się!
  • Witaj w świecie Multimożliwości!
  • Nasze nagrody i wyróżnienia
  • Jak wygląda rekrutacja?
  • Benefity
  • Odpowiedzialny Biznes

Poznajmy się!

Witaj w świecie Multimożliwości!

Nasze nagrody i wyróżnienia

Jak wygląda rekrutacja?

Benefity

Odpowiedzialny Biznes

• Ciechanów

5. Opinie o Benefit Systems S.A.

Opinie o Benefit Systems Warszawa

Nie przegap nowości o Benefit Systems S.A.!

M

03.06.2014 12:06

Drogi aktualny, cieszę się że Tobie pracuje się tam dobrze i jesteś usatysfakcjonowany. Tyle, że duża część z osób tutaj się wypowiadających również ma jakieś doświadczenie zawodowe, również w różnych firmach, również dużych, ale też małych. Więc nie opowiadaj bajek o tym jak to BS jest świetny i jak Ty jesteś cudowny i ile wnosisz do firmy. Z firmy odchodzą i są zwalniani ludzie, którzy nie potrafią odnaleźć się w korporacyjno-szczurzym świecie... Jasne jest, że skoro firma się rozwija muszą zachodzić zmiany, ale faktem jest, że tu zachodzą gwałtownie i w sposób raczej niekontrolowany. A dział HR w tej firmie w zasadzie nie wiem od czego jest, chyba tylko od organizowania imprez integracyjnych i nic więcej, z resztą nie potrafi rozwiązywać problemów wewnątrz firmy, jak gdyby ich nie zauważali :( Rozgoryczenie w wypowiedziach jest moim zdaniem niestety ale słuszne, choć mam jeszcze sporo znajomych z tej firmy, mimo, że nie pracuję już dość długo. Cieszę się tylko że nie doczekałam takiego momentu jaki opisała "była długoletnia" kiedy kolejki z papierkami się ustawiają :( Choć przyznaję, pewnie kiedy wchodzi się do firmy w jej obecnym stanie i nie zna się jej historii to może być OK. Nie zaprzeczę, spróbujmy tylko popatrzeć na to z dwóch stron... W każdym razie życzę powodzenia :) Wszystkim i tym obecnym i tym byłym Pracownikom
    doświadczony

21.05.2014 07:12

jestem świeżo po rozmowie z niejaką (usunięte przez administratora), kierownicą działu handlowego; zrobiła na mnie bardzo negatywne wrażenie - taki kapo wymagający bezwzględnego posłuszeństwa, postawy "wypiętej", dlatego zatrudniają tylko młodych, bez doświadczenia, bo mogą nimi manipulować do woli, Jedyna fajna babka to Pani Dorota z HR, szczera i miła; Nie chcą nic mówić o warunkach pracy, tylko wypytują o doświadczenie i szukają za wszelką cenę jakiś uchybień w wymaganej przez nich postawy - jak twierdzi (usunięte przez administratora)"Modelu" - max 2500 na rękę, praca od 8-16 w 90% na telefonie i bazie danych w małym pokoiku z dwoma innymi osobami; dwa samochody na całą firmę i brak jasnej polityki jak z nich korzystać jadąc do innego miasta na spotkanie - raczej pociąg i autobus; żenada
    ona_handlowiec

13.05.2014 18:10

Chciałam właśnie wysłać tam aplikacje.. dobrze radzę sobie ze sprzedażą produkt świetny więc jakby atmosfera i zarobki były wporządku to praca to sama przyjemność.. ale w jakim ja świecie żyje... chyba sobie daruje :( Może ktoś chce polecić jakąś fajną firme?
    aktualny

07.05.2014 11:28

Nadzieję można mieć zawsze i w kontekście czegokolwiek. Przykładowo widzisz pannę/faceta i możesz mieć nadzieję, że się do ciebie odezwie i coś się zadzieje. Zazwyczaj jednak nic się nie zadzieje jeśli masz tylko nadzieję. Mnie osobicie nie dziwi, że im bardziej firma się rozwija i rośnie tym bardziej może się wydawać, że jest "gorzej". Celowo piszę "gorzej", a nie "źle" bo jak mniemam większość osób tu się wypowiadających porównuje stan na dziś do stanu sprzed 2-3 lat. tak jak pisałem wcześniej to nie jest firma rodzinna od dawna już i rodzinna atmosfera się w takiej organizacji zwyczajnie nie sprawdzi. Czy to już korpo? w pewnym stopniu tak. Czy to dobrze? dla mnie jak najbardziej. pracowałem w różnych firmach i w tych dużych zawsza kasa jest na czas, nie ma opóźnień, są świadczenia, integracje nagrody itp. W tych małych jest "fajniejsza i rodzinna atmosfera", ale każde potknięcie szefa odczuwają wszyscy. Jak już pisałem polecam ta firmę jako miejsce pracy, z tym że dla osób ogarniętych, z konretnym nastawieniem do pracy. pozdrawiam
    aktualny

05.05.2014 10:51

hej Aż sie włos na głowie jeży od czytania większości komentarzy negatywnych. wg mnie jak najbardziej logicznym jest, że firma wraz z rozwojem (czytaj:powiekszeniem zatrudnienia oraz zakresu działania) zmienia sposób zarządzania. Nie da się poprostu zarządzać firmą kuilksetosobową jak niewielką firmą rodzinną. Wiele komentarzy pochodzi jak mniemam od osób, które pracowały do czasu, aż się ktoś zorientował, że się zwyczajnie obijają i nie należy kontynuować współpracy. Zarobki jak zarobki, nie odbiegają od rynkowych w sposób drastyczny. Benefity fajne i myślę, że wyrównują ewentualną dysporoporcję w zarobkach. Dział handlowy faktyczniej zarabia najlepiej i tak jest w każdej firmie. Dzięki działowi handlowemu jest kogo później utrzymywać i obsługiwać. Atmosfera, dla mnie ok - w pracy nie szukam przyjaźni tylko porządnych współpracowników, na których wsparcie mogę liczyć. Praca to praca, a nie wakacje.Może w tym tkwi problem, że niektórzy nie potrafią tego zrozumieć. Ja spokojnie polecam od 2 lat i dzisiaj również bez mrugnięcia mogę polecić.
    inwestor

04.04.2014 10:24

Już nawet rynek finansowy wyraził swoją dezaprobatę dla działań kierownictwa. Cena akcji w ciągu miesiąca spadła o około 10%. Ok, wcześniej rosła, no ale chyba inwestorzy, albo lepiej powiedzieć spekulanci zakończyli proces pompowania. Jeśli się na to nakłada taka sytuacja wewnątrz firmy o jakiej tutaj czytam, to sprzedaję akcje tej firmy.
    ciekawie się Was czyta

03.04.2014 15:10

(usunięte przez administratora) Ośmieszająca opinia jedna po której przeczytaniu nabrałam pewności, ze to jakiś kit. OK nie rozstałam się z firmą w dobrej atmosferze, ale od czasu "agorowych" przemian faktycznie narobiło się kierowniczych stanowisk, które nie wiem od czego są, ale są - spoko. Zatrudniani byli ludzie skądś po znajomości, starzy pracownicy szkolili i byli wywalani, z tego co wiem jest tak dalej szeregi pracowników z "moich czasów" mnożą się ale poza firmą zwolnieni... (usunięte przez administratora)
    ble ble ble

11.03.2014 16:31

potwierdzam, atmosfera to była super ale kiedyś... teraz to jest zwykła korporacja ze słabymi zarobkami i dużymi wymaganiami. Rotacja duża, ludzie się budzą i widzą, że na rynku z doświadczeniem można dostać więcej.
    kamila

07.03.2014 20:37

Hey potwierdzam dobra firma i zarobki tylko trzeba chciec zapitalac
    Asika13

07.03.2014 19:41

Zarobki nie są rewelacyjne, świadczenia dodatkowe bardzo dobre. Mnie urzekła karta MultiLunch i atmosfera w firmie (mnóstwo otwartych, życzliwych ludzi - w sumie do pracy z klientem takich się przecież rekrutuje). Co do kierownictwa, w zdecydowanej większości są to właściwi ludzie, na właściwych miejscach, którzy potrafią w swoich ocenach podwładnych oddzielić swoje odczucia od faktów. Nie spotkałam się z sytuacją, żeby ktoś, kto uczciwie pracuje, a nie siedzi całymi dniami na facebooku, nie dostał podwyżki dwa razy do roku. Na pewno są lepsze miejsca do pracy, ale to mi się bardzo podoba, mimo zarobków.
    haha

11.03.2014 14:52

ale się uśmiałam :) atmosfera to tutaj była kiedyś, a nie jest teraz. Skąd tak duża rotacja, skoro tak przyjemnie się pracuje. Współczuje tym, których przełożeni zmuszają wręcz do pracy ponad miarę. I żeby nie było wątpliwości. Za nadgodziny tu się nie płaci. Kierownictwo skutecznie wymusza trzymanie w tej kwestii buzi na kłódkę
    merlin

15.03.2014 22:01

również się uśmiałam.. Chyba dział HR robi sam takie opinie, aby ratować "dobre" imię firmy... W dziale Handlowym zatrudniają kolejne nowe osoby, aby nie wiedziały że wszystko co pozostało z kontaktów w firmie zostało już 1000 razy obdzwonione przez innych handlowców i to same "spady". Na takich kontaktach można zarobić 500-1000 zł premii dodatkowo to max... Podstawy okolice 2 tys. Stanowczo za mało jak na takie stresujące warunki pracy, gdzie liczą się teraz tylko wykresy a nie ludzie. Dla doświadczonego handlowca, aż szkoda czasu marnować. 3 lata temu firma była super, ludzie z chęcią do niech przychodzili i osiągali cele bo CHCIELI tworzyć wspólnie SUKCES. Teraz tylko narobili tysiące kierowniczych stanowisk, które w zasadzie mało co robią, a tylko koszty za wysokie wynagrodzenia w firmie. Bardzo szkoda tak cudownej kiedyś firmy.. A świadczenia dodatkowe też obcinają podatkami i to mocno.
    koks

28.02.2014 21:49

Wie ktoś ile można wyciągnąć jako handlowiec?? Interesuje mnie podstawa już z prowizją.
    Zdziwiony

21.02.2014 12:28

Może ktoś w takim razie mnie oświeci i powie co robi dział HR, skoro tak bardzo atmosfera się pogarsza? Chyba jednym z podstawowych zadań HRu jest dbałość o pozytywne nastawienie ludzi do pracy. Czy może jestem idealistą myśląc w ten sposób, a HR w tej firmie ma tylko stwarzać pozory i dobrze wypadać przed Zarządem prezentując kolorowe słupki i tabelki?
    Odradzam

08.02.2014 12:44

Szczerze odradzam, chyba że ktoś lubi chaos, bałagan informacyjny i podlizywanie się za małą kasę.
    OnaOna

07.02.2014 14:29

Witam wszystkich, po niedzieli idę na rozmowę na stanowisko Pracownika Działu Rozwoju Produktu . Czy ktoś może mi podpowiedziec jak moze wygladac rozmowa ? I co może być w zakresie moich obowiązków ? Bardzo dziękuje za więcej info . Pozdrawiam serdecznie

Kontakt - Benefit Systems S.A.

Plac Europejski 2 00-844 Warszawa

Branża główna: Infrastruktura sportowa
    trutututu

02.02.2014 14:18

Potwierdzam co pisze koleżanka. Co raz wiekszy wycisk i parcie na sprzedaz. Od poczatku roku szereg zmian, ktore jedyne do czego prowadzą to do tego ze ludzie zaczeli uciekac z firmy. Coraz nizsze podwyzki i premie a coraz wiecej pracy i siedzenie po godzinach, ktore teoretycznie mozna odebrac ale w praktyce nie ma kiedy. Jeszcze dwa lata temu do pracy przychodziło sie z przyjemnoscia mimo ze finansowo szału nie ma, teraz codziennie słysze ze ktos odchodzi i wcale mnie to nie dziwi.
    M

21.01.2014 14:34

Pracowałam przez 2,5 roku.(usunięte przez administratora)Najpierw ją miałam wyszkolić, a potem zaczęły się tańce. Przez ten czas mimo awansu nie dostałam nawet 100 zł podwyżki (choćby brutto)... (usunięte przez administratora) , poleciało masę osób, które budowały tą firmę kiedy była jeszcze maleńka... (usunięte przez administratora) dołożono kilka stanowisk kierowniczych - nie wiem po co... Kadra zarządzająca często jest niewykwalifikowana i wspięła się na stołki po czyiś plecach, choć nie jest to regułą. A z tymi premiami to ja nie wiem czy takie małe są teraz... zależą od tego jak oceni Cię Twój lider, kierownik czy Cię lubi premie za moich czasów opiewały (usunięte przez administratora) ... z tego można było wybrać sobie bony gdzie się chciało... (usunięte przez administratora) Nie wiem jak jest teraz, ale nie polecałabym już w tej chwili...
    Byly pracownik

26.12.2013 21:06

Niestety ale nie można byc soba trzeba byc miłym aż cukier sie wysypuje trzeba mówic tak jak reszta pracowników jak sie super pracuje z szefostwem aby sie utrzymac polowa osob dobrze gra ... a żeby siedzieć na słuchawce trzeba bóg wie co tam robić po sufitach chodzić aby być docenionym plus dobre (usunięte przez administratora)
    alina

29.11.2013 08:33

Kiedyś było super, ale odkąd odszedł amerykanin to sie zrobiła niesamowita Korpo. (usunięte przez administratora)
    Pele12

12.11.2013 18:25

Pracowałem w firmie parę lat. Świetna na start dla studentów. Na dłuższą metę raczej nie bardzo. Szybko robi się szklany sufit, a rozwój kończy się po okresie próbnym. (usunięte przez administratora) Dobre Benefity. (usunięte przez administratora) Jeszcze dwa lata temu polecałem!, teraz nie koniecznie.
    karol

08.11.2013 11:02

dzieki za informacje bo mialem isc tam do pracy przy sprzedazy, ewentualnie na jakie zarobki mozna liczyc ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Benefit Systems?

merlin

08.11.2013 10:30

NIestety zarobki są niskie. Firma osiągnęła duże dochody dzięki zatrudnianiu mlodych ludzi często na pierwszą pracę. 2 lata temu była jeszcze poprawna atmosfera a teraz to juz korporacja. Zarobki najwieksze dział handlowy ale też ostry wycisk dają. A benefity samych pracowników? Niby pracodawca daje program kafeteryjny raz na pół roku (usunięte przez administratora) a
    ja

07.11.2013 08:47

nie wiem
    xyz

17.09.2013 15:51

(usunięte przez administratora) , jedyne co dobre to atmosfera i warunki pracy , trzeba dobrze grać ! i uwaga bo szczurzyca atakuje :)
    on

02.08.2013 12:17

jakie warunki proponują ?
    zainteresowany

02.07.2013 11:13

Czy to prawda, że od 3 miesiąca jest umowa na czas nieokreślony? Ile lat pracują najlepsi handlowcy? Czy warto dla nich pracować w perspektywie pracy nie krótszej jak 3-5 lat?
    XXX

20.03.2013 15:31

jeśli jest tak fajnie i tak bogaty pakiet benefitów to skąd tak duża rotacja wśród pracowników. Praktycznie w kazdym tygodniu są nowe ogłoszenia [usunięte przez moderatora] Jak wynagrodzenia się kształtują
    gość

27.12.2012 23:58

Atmosfera panująca w firmie - świetna. Bonusy (karta MS, opieka medyczna, ubezpieczenie i inne) - też bardzo w porządku. I to chyba tyle plusów. (usunięte przez administratora)
    Pytający

08.03.2012 15:27

A zarobki jakie?

07.07.2011 13:09

Świetna atmosfera, dbałość o pracownika, benefity itd. Zarobki nie powalają na kolana, ale nie ma tragedii.

Zostaw merytoryczną opinię o Benefit Systems S.A.