Benefit Systems S.A.

2 Dodaj opinię
Benefit Systems S.A.
2 255 232 5 1

Opinie o Benefit Systems S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Ed
 Opinia

Pracuje w BS już 10 lat. Widziałam jak rosła w siły i uwierzcie mi jest to fantastyczna firma nastawiona na ludzi! Pracowałam w kilku już firmach i wiem co mówię (nie opieram swojej opinii na jednym czy dwóch doświadczeniach) Osobiście zachęcam do pracy w BS – rekrutacja faktycznie trwa długa, ale jest to spowodowane tym, że firma szuka wartościowych ludzi takich, którzy będą pasować do Organizacji. Praca wygląda następująco: • Elastyczne godziny pracy • Premie dwa razy do roku • Karta lunchowa • Karta MultiSport • Platforma kafeteryjna otwierana dwa razy do roku (limit zależy od stanowiska na jakie zostałeś zatrudniony) • Dofinansowanie do codziennych kanapek, soków pomarańczowych • Kawa, herbata, mleko na miejscu • Imprezy integracyjne firmowe, działowe, zespołowe • Dofinansowanie do żłobka/przedszkola (wartość dofinansowania uzależniona jest od zarobków) • Miła atmosfera • Dwa razy do roku możliwość skorzystania z dofinansowania do studiów podyplomowych. • W ramach budżetu działowego zawsze są przeprowadzane szkolenia dla ludzi • Możliwość skorzystania z dofinansowanie do angielskiego. • Mikołajki dla dzieci • Multi uczynki organizowane przez pracowników finansowane przez pracodawcę I mogłabym tak bez końca. Najważniejsze, że firma szanuje drugiego człowieka, liczy się z jego zdaniem, panuje luźna miła atmosfera, wynagrodzenia zawsze są przed czasem. Naprawdę polecam. Krytycy oczywiście też się pojawią ponieważ nie znalazł się jeszcze taki, który każdemu by dogodzi, aczkolwiek to jest wolny wybór każdego. Jeżeli ktoś się zastanawia czy rekrutować to proponuje spróbować :) Pozdrawiam

Pomocna?
Tak19Nie9
Agnieszka
 Opinia

Na stronie gowork https://www.gowork.pl/benefit-systems-s.a.,263019/rozmowy-kwalifikacyjne użytkownicy piszą, że rekrutacje są rzeczywiście wieloetapowe, ale mimo to generalnie dobrze oceniają poziom tych rekrutacji. A czy poza samym przebiegiem rekrutacji któryś z użytkowników mógłby coś więcej napisać o pracy w Benefit Systems S.A.? Na swojej stronie internetowej https://www.benefitsystems.pl/o-nas/odpowiedzialny-biznes/dbamy-o-naszych-pracownikow/ firma pisze, że dba o swoich pracowników. Wydaje się to naturalne i oczywiste. Co do oferowanych benefitów wątpliwości raczej nie ma. A czy ktoś mógłby napisać coś o innych aspektach pracy? Na przykład jaka panuje atmosfera? Jakie firma oferuje warunki pracy, w porównaniu do warunków rynkowych?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Konkret
 Opinia
@Agnieszka 30.09.2018 17:40

Bardzo duzo świadczeń pozaplacowych róznego typu, firma dba o pracownika i nie jest to tylko tekst na stronie www, ale faktyczne działania. Atmosfera dobra, wiekszosc to mlodzi ludzie, 25-40 lat, raczej uprzejmi i usmiechnieci. Kompetentna kadra kierownicza, jest duzo szkolen, projektow, firma z przyszloscia.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
40 tka
 Opinia
@Konkret 04.10.2018 18:40

A ludzie po 40 są starzy?

Pomocna?
Tak2Nie
Gocha
 Opinia
@Agnieszka 30.09.2018 17:40

Skoro firma niby dba o swoich pracowników to należałoby zadać pytanie skąd taka niska ocena firmy przez pracowników

Pomocna?
Tak7Nie1
Running Tom
 Opinia
@Gocha 14.10.2018 19:30

zastanawiam się, czy jest aktualnie na rynku firma, która ma lepszą ocenę na GoWork. Pracowałem w firmie przez blisko szczęśliwe 7 lat, zatrudniony jako student, wyszedłem jako spełniony zawodowo specjalista. w firmie, już dużej, rozpoznawalnej, wciąż się rozwijającej pomimo osiągniętego niebywałego sukcesu, znajdziesz rodzinną atmosferę, dużo ciekawych projektów, będziesz doceniany/a za swoje osiągnięcia. będziesz brał/a udział w imprezach firmowych, miał/a szansę na rozwój swojej kariery, podwyżki i premie są regularne. poza tym, jak na firmę sportową przystało, dołączysz do grupy sportowców, którzy po godiznach pracy wypacają swoje emocje. multisport to coś więcej niż karta.. powodzenia beneficiaki rekomenduję pracę w BS

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rozbawiona
 Opinia
@Running Tom 14.01.2019 13:46

ha-ha, wypacają stres... Jak mają na to czas. Znam osoby w BS pracujące non stop po 11-12 godzin dziennie. Nie z własnej woli...

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bronisław
 Opinia
@Running Tom 14.01.2019 13:46

Fajnie, że jesteś zadowolony z zatrudnienia i mogłeś kontynuować swoją ścieżkę kariery. Czy pracując tam mogłeś też liczyć na szkolenia branżowe i kursy dające nowe uprawnienia? Wiem, że firma motywuje swoich pracowników do zdrowego i aktywnego życia, a także dzięki swoim bonusom oferuje pakiety kultury i rozrywki, jak również szyte na miarę programy kafeteryjne dla pracowników. Mógłbyś przybliżyć bardziej szczegółowo jakie dodatki Ciebie obowiązywały? Takie benefity do wynagrodzenia często decydują o pojęciu zatrudnienia.

Pomocna?
TakNie
Soletange
 Opinia
@Agnieszka 30.09.2018 17:40

Witam, W kilku słowach...pomimo zadanych dwóch najistotniejszych załóżmy dla Was pytań podczas pierwszego kontaktu telefonicznego później i tak usłyszycie inną wersję. Umowa o pracę standardowa a podczas rozmowy gdyż już poniesiecie koszty i czas usłuszycie oj.oj.oj ojejeku pomyłka przepraszam umowa na zastępstwo...po drugie z obserwacji firma dla młodzieży, niskie stawki dla studebta na start w porządku jeśli tak chce zaczynać. Rekruterzy średnia wieku...no młodzież. Uprzedzam osoby z doświadczeniem. Poza tym obiektywnie nic szczególnego firma hakich wiele. Atmosfera w porządku przestronne pomieszczenia. Młodzież miła i na poziomie. Mnie poraziła taktyka złapania na haczyk. Mowimy Drodzy Państwo prawdę tylko tak pozyskacie dobrego uczciwego pracownika.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
One
 Opinia
@Rozbawiona 21.01.2019 16:26

Nie znam żadnej takiej osoby ,a pracuje w BS ponad 2 lata..

Pomocna?
TakNie
Dariusz
 Opinia
@One 08.06.2019 23:32

Z Twojej wypowiedzi wynika, że jesteś doświadczonym pracownikiem. Napisz jak z Twojego punktu widzenia wyglądają warunki zatrudnienia. Kilka osób pozytywnie wypowiedziało się o atmosferze w pracy i wysokości wynagrodzenia. Czy Ty też się z tym zgadzasz, czy masz odmienne zdanie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Martin
 Opinia
@Dariusz 10.06.2019 13:12

Płaca jest na dobrym poziomie, premie, benefity bardzo dużo i zróżnicowane.

Pomocna?
TakNie
Dariusz
 Opinia
@Martin 10.06.2019 21:02

A czy płaca rośnie wraz z rosnącym stażem pracy? Ciekawi mnie, czy pracodawca cyklicznie zwiększa wynagrodzenie osobom, które wykazują się zaangażowaniem oraz rzetelnym wykonywaniem powierzonych obowiązków? Jest to ciekawa kwestia, więc mam nadzieję, że napiszesz coś na ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karolina
 Opinia

Najgorsza rozmowa na jakiej byłam- mało rzeczowa,dziewczyny nie przygotowane na tą rozmowę. Byle jak i chaotycznie. Aplikowałam na stanowisko SOP i przyznam szczerze, że nie dowiedziałam się,co przyszły kandydat będzie robił. Już po wyjściu czułam, że raczej z mojej strony nic z tego będzie i z ich także. Już w poniedziałek dostałam@ , że mi dziękują. Raczej po takiej rozmowie nie zdecydowałabym się na pracę w benefit system, zwłaszcza, że czułam, że szukają kogoś na zastępstwo z do skoku na czas wakacji. Absolutny brak profesjonalizmu.

Pomocna?
Tak1Nie
Nicia
 Opinia

startowalam na jedno stanowisko w maju ,bylam na dwoch rozmowach po czym stwierdzili ze jednak bede pasowala idelanie na inne stanowsiko zwiaze z infolina z ktorej chcialam uciec z obecnej pracy i to chyba nawet za mniejsze wynagrodzenie;]...mozna...........?

Pomocna?
Tak3Nie
Ed
 Opinia

Pracuje w BS już 10 lat. Widziałam jak rosła w siły i uwierzcie mi jest to fantastyczna firma nastawiona na ludzi! Pracowałam w kilku już firmach i wiem co mówię (nie opieram swojej opinii na jednym czy dwóch doświadczeniach) Osobiście zachęcam do pracy w BS – rekrutacja faktycznie trwa długa, ale jest to spowodowane tym, że firma szuka wartościowych ludzi takich, którzy będą pasować do Organizacji. Praca wygląda następująco: • Elastyczne godziny pracy • Premie dwa razy do roku • Karta lunchowa • Karta MultiSport • Platforma kafeteryjna otwierana dwa razy do roku (limit zależy od stanowiska na jakie zostałeś zatrudniony) • Dofinansowanie do codziennych kanapek, soków pomarańczowych • Kawa, herbata, mleko na miejscu • Imprezy integracyjne firmowe, działowe, zespołowe • Dofinansowanie do żłobka/przedszkola (wartość dofinansowania uzależniona jest od zarobków) • Miła atmosfera • Dwa razy do roku możliwość skorzystania z dofinansowania do studiów podyplomowych. • W ramach budżetu działowego zawsze są przeprowadzane szkolenia dla ludzi • Możliwość skorzystania z dofinansowanie do angielskiego. • Mikołajki dla dzieci • Multi uczynki organizowane przez pracowników finansowane przez pracodawcę I mogłabym tak bez końca. Najważniejsze, że firma szanuje drugiego człowieka, liczy się z jego zdaniem, panuje luźna miła atmosfera, wynagrodzenia zawsze są przed czasem. Naprawdę polecam. Krytycy oczywiście też się pojawią ponieważ nie znalazł się jeszcze taki, który każdemu by dogodzi, aczkolwiek to jest wolny wybór każdego. Jeżeli ktoś się zastanawia czy rekrutować to proponuje spróbować :) Pozdrawiam

Pomocna?
Tak19Nie9
Jolanta
 Opinia
@Ed 25.01.2019 13:12

Czy możesz podzielić się z użytkownikami informacją, co konkretnie zawiera program kafeteryjny? Natrafiłam na ogłoszenie o pracę, w którym wspomniana została ta kwestia. Zatem zachęcam Ciebie do wyjaśnienia jej użytkownikom. Ponadto chciałabym wspomnieć, że Benefit Systems prowadzi obecnie kilka rekrutacji. Wszystkie znajdziecie tutaj: https://www.benefitsystems.pl/o-nas/kariera/oferty-pracy/

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Renata
 Opinia

Twój wpis nie jest do końca precyzyjny. Stwierdziłeś bowiem, że z tego co wiesz, to zarobki w Benefit Systems nie należą do najlepszych. Oznacza to, iż nie posiadasz jednak sprawdzonej wiedzy na ten temat - mam rację? Czy dopiero jesteś na etapie rozważań nad aplikowaniem do tej firmy? Jeśli tak, to odwiedź ich oficjalną stronę: https://www.benefitsystems.pl/o-nas/kariera/ Znajdziesz na niej wiele przydatnych informacji dotyczących rekrutacji.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lukasz K
 Opinia

Nie wiem ile osob jeszcze pracuje w tej firmie ktore moge znac. Pracowalem tam jakies ponad 12 lat temu jak firma raczkowala i miescila sie na starym miescie przy podwalu jak dobrze pamietam.... pracowalo tam ok 35 osob wrac z 2 prezesami wiec malo zawsze swietna atmosfera swietni ludzie wyjazdy integracyjne ;) Lemany super pozdrawiam i jesli dalej jest jak kiedys to kazdemu polecam firme szczerze. Kiedys byly czarne karty multisport katalog 2for1 i takie tam ;)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Happy
 Opinia

Pracuję w BS od 6 lat. Spółka zmienia się z każdym rokiem, ale jak każdy pracodawca który się rozwija i zatrudnia coraz więcej osób. Są minusy pracy w Benefit Systems ale jest również wiele plusów. Oczywiście wynagrodzenie podstawowe jest na średnim poziomie (raczej rynkowe) ale pracując w dziale handlowym są premie, nagrody, prowizje, wycieczki zagraniczne dla najlepszych handlowców, naładowane kafeterie i cała masa drobnych rzeczy - owocowe wtorku, ubezpieczenie medyczne, karta MultiSport, karta lunchowa i lunch w czasie pracy, krótsze piątki, imprezy integracyjne i wyjazdy integracyjne, dofinansowania do studiów, przedszkoli i wiele innych.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bronisław
 Opinia
@Happy 19.12.2018 12:15

W swojej wypowiedzi skupiłeś się na benefitach, które oferuje firma Benefit Systems dla pracowników zatrudnionych w dziale handlowym. Mam pytanie, czy, aby móc aplikować do pracy w tym dziale, należy mieć wykształcenie handlowe, czy może firma daje również szanse osobom, które mają wykształcenie średnie, jednak posiadają naturalne predyspozycje do tego typu pracy? Odpowiedz proszę, jak to wygląda.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aneta
 Opinia
@Bronisław 30.12.2018 19:36

Happy - o jakim dofinansowaniu do przedszkola mówisz? Mógłbyś rozwinąć tę myśl. Mało która firma to ma.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bronisław
 Opinia
@Aneta 01.01.2019 19:40

Zastanawiasz się nad aplikowaniem do pracy w firmie Benefit Systems? Czy tego typu dofinansowanie przedszkoli mogłoby wpłynąć na Twoją decyzję o ewentualnym zatrudnieniu w tej firmie? Uważasz, że jest to dobrego rodzaju świadczenie dodatkowe? Wypowiedz się, proszę na ten temat.

Pomocna?
TakNie
MERYTORYCZNY
 Opinia

Witajcie! napiszę kilka słów o rekrutacji w BS. Staram się generalnie nie sugerować opiniami na tego typu forach. Wolę sprawdzić osobiście. Ale tym razem uległem pokusie. Komentarze były różne, to fakt. Mimo to spróbowałem. Miałem jakiś czas temu rekrutację na stanowisko kierownicze. I większość z opinii się nie potwierdziła. Rekrutacja faktycznie składała się z 4 etapów. 2 etapy firma zewnętrzna i 2 wewnątrz organizacji. Wszystko zgodnie z ustaleniami i terminami. Jasno, przejrzyście i na poziomie. Mam porównanie bo byłem na różnych rekrutacjach w różnych firmach. Wdrożenie do firm dla nowych pracowników również ok. Atmosfera i ludzie ok. Ja polecam. ps. Dodam, że zostałem przyjęty. Moje sugestie dla Benefit Systems S.A.: Dla mnie jest ok

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agnieszka
 Opinia
@MERYTORYCZNY 18.10.2018 18:04

Od Twojego przyjęcia do pracy w firmie Benefit Systems minęło już trochę czasu, dlatego chciałabym, abyś podzielił się z nami swoimi wrażeniami z pierwszego miesiąca pracy w tym miejscu. Czy zostałeś miło przyjęty przez pozostałą kadrę pracowniczą? Jak ocenisz trudność obowiązków, które otrzymałeś? Chciałbym, abyś wyraził swoje zdanie na ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ania
 Opinia
@MERYTORYCZNY 18.10.2018 18:04

Swietne napisane, w pelni sie podpiuje pod tymi komentarzami !!! Benefit to swietny pracodawca w pelni go polecam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Butelka
 Opinia

Pracuję tam ponad rok. Nie wiem skad sa te dziwne komentarze ponizej. Firma co roku jest w czolowce nagradzanych za przyjazną pracownikom. Nie sugerujcie sie komentarzami, idzcie na rozmowe ii sprobujcie. Rekrutacja jest rzeczywiscie kilkuetapowa i dluga, ale moze dzieki temu zatrudniani sa najlepsi. Ja szczerze polecam.

Pomocna?
Tak31Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasia
 Opinia
@Butelka 13.05.2018 00:49

Czy za przyjaznością zatrudnienia idzie dobre wynagrodzenie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ola
 Opinia

Proces rekrutacji wieloetapowy jestem w stanie zrozumieć ale nie trafia do mnie tak długi i rozwleczony czas oczekiwania między etapami. Ze swojego doświadczenia wiem, że albo się jest kandydatem zainteresowanym albo nie i max tydzień na decyzję jest ok. Chyba, że nie ma w kim wybierać a szuka się gruszek na wierzbie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wieloetapowy
 Opinia
@Ola 25.08.2018 10:06

Zgadzam się, w moim przypadku proces rekrutacyjny trwał 8 tygodni

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ola
 Opinia
@Wieloetapowy 14.09.2018 11:13

Z jakim efektem?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wieloetapowy
 Opinia
@Ola 16.09.2018 16:15

Brak zatrudnienia

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agnieszka
 Opinia

@Wieloetapowy Z tego co widzę we wcześniejszych wpisach użytkownicy pisali o tym, że rekrutacja w Benefit Systems S.A. jest wieloetapowa. Zdradzisz nam na jakie stanowisko aplikowałeś? Firma zajmuje się dostarczaniem usług w zakresie benefitów pracowniczych. A jak jest z systemem benefitowym dla pracowników w Benefit Systems S.A.? Czy może ktoś z obecnych pracowników mógłby nam to zdradzić?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wieloetapowy
 Opinia

Żenada, byłem na 4 spotkaniach rekrutacyjnych. Pierwsze spotkanie na jedno stanowisko: test z excela, scenka rodzajowa do odegrania, rozmowa. Po czym otrzymałem info, że zatrudnili kogoś innego, ale mają do zaproponowania inne stanowisko. OK, poszedłem więc drugi raz, znowu rozmowa. Tydzień czekania i zaproszenie na kolejne spotkanie - tym razem z zespołem, z którego nie wyszło nic konkretnego! (pierwsze pytanie: "no co tam, ogólnie?") Znowu tydzień czekania i zaproszenie na czwarte (w sumie) spotkanie z członkiem zarządu. Znowu rozmowa (z tymi samymi co poprzednio, sztampowymi pytaniami rekrutacyjnymi), po czym otrzymałem informację, że na etapie rozmowy z członkiem zarządu "pojawiły się wątpliwości", ale że życzą mi wszystkiego dobrego i znalezienia swojego miejsca. Generalnie uważam, że zmarnowałem tylko czas, a trzy czy cztero etapowa rekrutacja to lekka przesada. Zwłaszcza dla kogoś kto chciałby zmienić pracę w trakcie wykonywania obecnej. Rodzi się też pytanie: skoro ostatnie spotkanie determinuje wynik całej rekrutacji to dlaczego od niego nie zaczynają? Dużo mówią o tym jak szanują swoich kontrahentów i partnerów, ale jak widać w praktyce z szacunkiem do kandydatów na pracowników i ich czasu już jest u nich gorzej.

Pomocna?
Tak22Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agnieszka
 Opinia

@Elżbietaa Rozwiń, proszę swoją wypowiedź. Co się konkretnie nie zgadza? Czy warunki pracy uzgodnione na rozmowie rekrutacyjnej były inne niż te, które dostałaś na umowie? @Niki Uważam, że nie powinnaś/nie powinieneś rezygnować. zawsze warto spróbować wziąć udział w rekrutacji. Z tego co piszą inni użytkownicy jest ona kilkuetapowa i dość szczegółowa. Ma to swoje złe i dobre strony, bo możesz, jako kandydat do pracy lepiej rozpoznać firmę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karolina
 Opinia

Kochani, Jak pracuje się w BS w księgowości? Duże rotacje? Zarobki ? Są premie roczne lub inne? Zastanawiam się czy nie aplikować.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niki
 Opinia

Miałem zamiar aplikować ale teraz po lekturze wpisów zastanawiam się.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Elżbietaa
 Opinia

Odradzam tę firmę, co innego przez telefon a co innego już w firmie....

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agnieszka
 Opinia

@Ela także z korporacji, z tego co piszesz wnioskuję, że jesteś w trakcie rekrutacji i czekasz na odpowiedź z firmy. Nie powinnaś się zniechęcać. Przeczytaj co napisała @Butelka. Jest zadowolona z pracy w firmie, a o rekrutacji pisze, że jest kilkuetapowa i długa. Gdybyś mogła dodać jakie warunki zaproponował Ci pracodawca i jakich kwalifikacji od Ciebie oczekiwał? Zainteresuje to innych użytkowników forum, którzy chcieliby aplikować do tej firmy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Franek
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma ma jakieś nowe oferty pracy?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Czy jakiś pracownik firmy Benefit Systems S.A. chciałby zabrać głos w sprawie zatrudnienia tam?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
TTT
 Opinia

Witam, właśnie dzwonił do mnie Pan od rekrutacji w Firmie BS na stanowisko handlowca, jest ktoś kto może powiedzieć mi coś na temat tego stanowiska w ww firmie, płac, prowizji itp? Wstępnie jestem zainteresowany ale czytając forum trochę się zniechęciłem. Będę wdzięczny za każdą opinie. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ja22
 Opinia
@TTT 04.04.2018 13:45

szkoda twojego czasu na tę firmę....

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
madlen123
 Opinia

nie polecam tej firmy jako pracodawcy! ale od początku.. brałam udział w kilku rekrutacjach i ostatecznie podjęłam zatrudnienie w innej firmie - z czego się bardzo cieszę . zaaplikowałam do BS na stanowisko po-sprzedażowe - dział relacji z klientem. Panie w HR chyba słabo się ze sobą komunikują, ponieważ dzwoniły do mnie 2 różne osoby i każda z nich z inna ofertą: najpierw po-sprzedażowa później sprzedażowa. obie podkreślały, że widza mnie bardziej w sprzedaży ze względu na moje wcześniejsze doświadczenie w tej branży. okej zgodziłam się spróbować - poszłam na pierwsze spotkanie trwało około godziny- przepytanie mnie o wszystko co się działo dotychczas w moim życiu zawodowym itd.- standardowa rozmowa - miła Pani rozmówczyni- więc nie było tragedii. po pozytywnej rozmowie zaproszono mnie na kolejne spotkanie- poszło ok. później spotkanie 3 - w teorii Pań z HR to już ostatnie w tej rekrutacji- (usunięte przez administratora) rozmowa trwała około 40 minut- ponowne pytania typu: dlaczego chcę tu pracować? jakie są moje mocne i słabe strony? produkowałam się po raz kolejny i szczerze byłam już tym zmęczona. pytanie o moje oczekiwania finansowe pojawiało się na każdym ze spotkań (usunięte przez administratora) po 3 spotkaniach otrzymałam telefon, że zostałam odrzucona - powód? - zatrudnienie kogoś innego (usunięte przez administratora) mogli się wysilić i powiedzieć, że miałam za małe/za duże doświadczenie lub cokolwiek. no ale okej niech tak będzie. pani z HR stwierdziła, że pewnie bardziej pasuje na stanowisko po-sprzedażowe. szczęka mi opadła- przecież na to stanowisko aplikowałam na początku a one wciągnęły mnie w wir spotkań, które nie przyniosły żadnego rezultatu a tylko stratę mojego czasu. ale okej... wiedząc, że mam alternatywę zatrudnienia postanowiłam pójść na jeszcze jedno spotkanie do BS. (usunięte przez administratora) najlepsze na koniec: informację zwrotną miałam otrzymać konkretnie do środy - był to w sumie dzień kiedy przyjęłam już inną ofertę pracy. a telefon z BS zadzwonił w czwartek po południu. totalna porażka. oczywiście nie przyjęli mnie również na to stanowisko - bo również została wybrana inna osoba. (usunięte przez administratora) na znanym portalu pracy jeszcze przez jakiś miesiąc ponawiane były oferty z tymi stanowiskami - więc chyba byłam za słaba dla tej firmy i szukali dalej wolontariusza, który będzie tańszy lub wręcz darmowy. odradzam wszystkim, którzy szanują swój czas i nie chcą stracić niepotrzebnie nerwów. A firmie BS radzę zainwestować w szkolenia z zakresu prowadzenia przyjaznej rekrutacji, (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak48Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zrekrutowana
 Opinia
@madlen123 26.07.2017 09:13

Zastanawiam się tylko jak można ocenić firmę jako pracodawce, jak się nigdy przez nią nie było zatrudnioną? To ocena procesu rekrutacyjnego, nie pracodawcy, tak gwoli ścisłości.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ja124
 Opinia
@zrekrutowana 28.08.2017 09:39

skoro takie rzeczy paradoksalne dzieja się przed zatrudnieniem to nie wierze ze pracowników traktuja nagle inaczej... uwazam ze kazda firma i jej proces rekrutacji to wizytówka firmy. juz sobie wyobrażam rozmowy po zatrudnieniu dotyczące np. ewentualnej podwyzki...

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Czy ktoś może opisać, jak aktualnie prezentuje się przedsiębiorstwo na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Warszawa.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agnieszka
 Opinia

@anonymous a czemu nie ma reklamacji? I w jakim przypadku na przykład chciałeś coś zareklamować? A akurat zwroty to chyba nie jest obowiązek, tylko dobra wola sprzedawcy. @anonymous w jaki sposób żeruje na innych? To mocny zarzut. Czy możesz go jakoś uargumentować?

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agnieszka
 Opinia

@Janek skoro byłeś zadowolony to nie chciałeś zostać dłużej w firmie Benefit Systems S.A.? @były ale do tego dochodzi premia? Więc zarobki pewnie w cale nie są złe jakby się wydawało? Może jakiś doświadczony handlowiec wypowie się na temat jak ciężko pozyskuje się klientów?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Janek
 Opinia

Spoko firma. Pełen pakiet benefitów (jakby mogło być inaczej ;P). Można negocjować pensje, szczególnie, jeśli ma się już doświadczenie. Wysyłali mnie regularnie na koferencje. Dobrze wspominam pracę w Beneficie (zatrudniony w latach 2012-2013).

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agnieszka
 Opinia

W warszawskiej siedzibie Benefit Systems S.A. potrzebują Specjalisty do Zespółu MultiTeatr https://www.benefitsystems.pl/o-nas/kariera/oferty-pracy/ Jeżeli jesteś osobą, której z łatwością może przyjść nawiązywanie współpracy z teatrami to może to być miejsce dla Ciebie. A firma, która specjalizuje się w benefitach nie zawiedzie Cie nimi. Dostaniesz od nich: Kartę MultiSport, programu kafeteryjny, platformę do nauki języka angielskiego, kartę BenefitLunch oraz krótszy czas pracy w piątek. Mnie to przekonuje, a Ciebie przekonało do aplikacji?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agnieszka
 Opinia

@Stefan niestety nie odpowiem na Twoje pytania, ale zapytam Ciebie czemu akurat takie stanowisko wybrałeś? Jest wiele ofert pracy w Benefit Systems. A czy są na forum konsultanci od sprzedaży, którzy odpowiedzieliby na pytania użytkownika? Każdy z nas jest ciekawy odpowiedzi.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stefan
 Opinia

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć kilka informacji o stanowisku konsultanta wsparcia sprzedaży? Mam zamiar aplikować na takie i dlatego proszę o pomoc. Czy dobrze się teraz pracuje w firmie? Czy do podstawy sa jakieś dodatki typu socjalnego a może jakieś inne?

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paweł
 Opinia

Witam myśli że firma ma dość ciekawy produkt do sprzedaży mam pytanie jak wygląda rekrutacja na stanowisko Specjalista w Zespole Handlowym? Z ilu etapów składa się rekrutacja? Na jakie zarobki można liczyć? Podstawa? Premia? Prowizja? Pozdrawiam PAweł

Pomocna?
Tak30Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Staramsię
 Opinia

Jak ktoś bardzo chce znaleźć coś złego w firmie to zawsze znajdzie. Ale może warto zauważyć, że firma ciągle się rozwija,wprowadza nowe oferty dla firm. Tym samym zwiększa atrakcyjność klientów Benefit Systems.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
MMM
 Opinia

niedawno bralam udział w procesie rekrutacyjnym do BS na stanowisko kierownicze. proces byl złożony i prowadzony bardzo profesjonalnie. Dostałam ofertę pracy, ale z roznych przyczyn na tamten moment musialam odmówić, czego żałuję. spotkałam sie w sumie z 4 przedstawicielami firmy i na kazdym etapie byly to profesjonalne rozmowy, z przygotowanymi rozmówcami. nie kazdy pracodawca jest w stanie poswiecic tyle czasu na dobor pracowników, co moze tylko swiadczyc na korzyść BS. tylko w 1 aspekcie moge sie zgodzic z przedmowczynia @madlen123 - kwestia uposażenia. ale z tego co mi mówiono to na podwyzke, w przypadku dobrej oceny pracy, nie czeka sie dlugo. ale akurat w tej kwestii wypowiedziec sie powinien ktos kto dla nich pracuje. podobało mi sie biuro (bylam na 2 pietrach). bardzo milo wspominam rozmowy z vice i Dyrektor dzialu. z mojej strony jak najbardziej bardzo wysoka ocena procesu rekrutacji. dodatkowo po kazdym etapie dostawalam ocene i podsumowanie, wraz z informacja czego spodziewac sie na kolejnym spotkaniu. dodam, ze jestem doswiadczonym pracownikiem, sama rekrutuje, wiec mam z czym porównać.

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Benefit Systems S.A. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny