Benefit Systems S.A.
3 252 6 1

Opinie o Benefit Systems S.A.

Agnieszka

Na stronie gowork https://www.gowork.pl/benefit-systems-s.a.,263019/rozmowy-kwalifikacyjne użytkownicy piszą, że rekrutacje są rzeczywiście wieloetapowe, ale mimo to generalnie dobrze oceniają poziom tych rekrutacji. A czy poza samym przebiegiem rekrutacji któryś z użytkowników mógłby coś więcej napisać o pracy w Benefit Systems S.A.? Na swojej stronie internetowej https://www.benefitsystems.pl/o-nas/odpowiedzialny-biznes/dbamy-o-naszych-pracownikow/ firma pisze, że dba o swoich pracowników. Wydaje się to naturalne i oczywiste. Co do oferowanych benefitów wątpliwości raczej nie ma. A czy ktoś mógłby napisać coś o innych aspektach pracy? Na przykład jaka panuje atmosfera? Jakie firma oferuje warunki pracy, w porównaniu do warunków rynkowych?

Konkret
@Agnieszka 30.09.2018 17:40

Bardzo duzo świadczeń pozaplacowych róznego typu, firma dba o pracownika i nie jest to tylko tekst na stronie www, ale faktyczne działania. Atmosfera dobra, wiekszosc to mlodzi ludzie, 25-40 lat, raczej uprzejmi i usmiechnieci. Kompetentna kadra kierownicza, jest duzo szkolen, projektow, firma z przyszloscia.

40 tka
@Konkret 04.10.2018 18:40

A ludzie po 40 są starzy?

Gocha
@Agnieszka 30.09.2018 17:40

Skoro firma niby dba o swoich pracowników to należałoby zadać pytanie skąd taka niska ocena firmy przez pracowników

Running Tom
@Gocha 14.10.2018 19:30

zastanawiam się, czy jest aktualnie na rynku firma, która ma lepszą ocenę na GoWork. Pracowałem w firmie przez blisko szczęśliwe 7 lat, zatrudniony jako student, wyszedłem jako spełniony zawodowo specjalista. w firmie, już dużej, rozpoznawalnej, wciąż się rozwijającej pomimo osiągniętego niebywałego sukcesu, znajdziesz rodzinną atmosferę, dużo ciekawych projektów, będziesz doceniany/a za swoje osiągnięcia. będziesz brał/a udział w imprezach firmowych, miał/a szansę na rozwój swojej kariery, podwyżki i premie są regularne. poza tym, jak na firmę sportową przystało, dołączysz do grupy sportowców, którzy po godiznach pracy wypacają swoje emocje. multisport to coś więcej niż karta.. powodzenia beneficiaki rekomenduję pracę w BS

Rozbawiona
@Running Tom 14.01.2019 13:46

ha-ha, wypacają stres... Jak mają na to czas. Znam osoby w BS pracujące non stop po 11-12 godzin dziennie. Nie z własnej woli...

Bronisław
@Running Tom 14.01.2019 13:46

Fajnie, że jesteś zadowolony z zatrudnienia i mogłeś kontynuować swoją ścieżkę kariery. Czy pracując tam mogłeś też liczyć na szkolenia branżowe i kursy dające nowe uprawnienia? Wiem, że firma motywuje swoich pracowników do zdrowego i aktywnego życia, a także dzięki swoim bonusom oferuje pakiety kultury i rozrywki, jak również szyte na miarę programy kafeteryjne dla pracowników. Mógłbyś przybliżyć bardziej szczegółowo jakie dodatki Ciebie obowiązywały? Takie benefity do wynagrodzenia często decydują o pojęciu zatrudnienia.

Happy

Pracuję w BS od 6 lat. Spółka zmienia się z każdym rokiem, ale jak każdy pracodawca który się rozwija i zatrudnia coraz więcej osób. Są minusy pracy w Benefit Systems ale jest również wiele plusów. Oczywiście wynagrodzenie podstawowe jest na średnim poziomie (raczej rynkowe) ale pracując w dziale handlowym są premie, nagrody, prowizje, wycieczki zagraniczne dla najlepszych handlowców, naładowane kafeterie i cała masa drobnych rzeczy - owocowe wtorku, ubezpieczenie medyczne, karta MultiSport, karta lunchowa i lunch w czasie pracy, krótsze piątki, imprezy integracyjne i wyjazdy integracyjne, dofinansowania do studiów, przedszkoli i wiele innych.

Bronisław
@Happy 19.12.2018 12:15

W swojej wypowiedzi skupiłeś się na benefitach, które oferuje firma Benefit Systems dla pracowników zatrudnionych w dziale handlowym. Mam pytanie, czy, aby móc aplikować do pracy w tym dziale, należy mieć wykształcenie handlowe, czy może firma daje również szanse osobom, które mają wykształcenie średnie, jednak posiadają naturalne predyspozycje do tego typu pracy? Odpowiedz proszę, jak to wygląda.

Aneta
@Bronisław 30.12.2018 19:36

Happy - o jakim dofinansowaniu do przedszkola mówisz? Mógłbyś rozwinąć tę myśl. Mało która firma to ma.

Bronisław
@Aneta 01.01.2019 19:40

Zastanawiasz się nad aplikowaniem do pracy w firmie Benefit Systems? Czy tego typu dofinansowanie przedszkoli mogłoby wpłynąć na Twoją decyzję o ewentualnym zatrudnieniu w tej firmie? Uważasz, że jest to dobrego rodzaju świadczenie dodatkowe? Wypowiedz się, proszę na ten temat.

MERYTORYCZNY

Witajcie! napiszę kilka słów o rekrutacji w BS. Staram się generalnie nie sugerować opiniami na tego typu forach. Wolę sprawdzić osobiście. Ale tym razem uległem pokusie. Komentarze były różne, to fakt. Mimo to spróbowałem. Miałem jakiś czas temu rekrutację na stanowisko kierownicze. I większość z opinii się nie potwierdziła. Rekrutacja faktycznie składała się z 4 etapów. 2 etapy firma zewnętrzna i 2 wewnątrz organizacji. Wszystko zgodnie z ustaleniami i terminami. Jasno, przejrzyście i na poziomie. Mam porównanie bo byłem na różnych rekrutacjach w różnych firmach. Wdrożenie do firm dla nowych pracowników również ok. Atmosfera i ludzie ok. Ja polecam. ps. Dodam, że zostałem przyjęty. Moje sugestie dla Benefit Systems S.A.: Dla mnie jest ok

Agnieszka
@MERYTORYCZNY 18.10.2018 18:04

Od Twojego przyjęcia do pracy w firmie Benefit Systems minęło już trochę czasu, dlatego chciałabym, abyś podzielił się z nami swoimi wrażeniami z pierwszego miesiąca pracy w tym miejscu. Czy zostałeś miło przyjęty przez pozostałą kadrę pracowniczą? Jak ocenisz trudność obowiązków, które otrzymałeś? Chciałbym, abyś wyraził swoje zdanie na ten temat.

ania
@MERYTORYCZNY 18.10.2018 18:04

Swietne napisane, w pelni sie podpiuje pod tymi komentarzami !!! Benefit to swietny pracodawca w pelni go polecam

Butelka

Pracuję tam ponad rok. Nie wiem skad sa te dziwne komentarze ponizej. Firma co roku jest w czolowce nagradzanych za przyjazną pracownikom. Nie sugerujcie sie komentarzami, idzcie na rozmowe ii sprobujcie. Rekrutacja jest rzeczywiscie kilkuetapowa i dluga, ale moze dzieki temu zatrudniani sa najlepsi. Ja szczerze polecam.

Kasia
@Butelka 13.05.2018 00:49

Czy za przyjaznością zatrudnienia idzie dobre wynagrodzenie?

Ola

Proces rekrutacji wieloetapowy jestem w stanie zrozumieć ale nie trafia do mnie tak długi i rozwleczony czas oczekiwania między etapami. Ze swojego doświadczenia wiem, że albo się jest kandydatem zainteresowanym albo nie i max tydzień na decyzję jest ok. Chyba, że nie ma w kim wybierać a szuka się gruszek na wierzbie.

Wieloetapowy
@Ola 25.08.2018 10:06

Zgadzam się, w moim przypadku proces rekrutacyjny trwał 8 tygodni

Ola
@Wieloetapowy 14.09.2018 11:13

Z jakim efektem?

Wieloetapowy
@Ola 16.09.2018 16:15

Brak zatrudnienia

Agnieszka

@Wieloetapowy Z tego co widzę we wcześniejszych wpisach użytkownicy pisali o tym, że rekrutacja w Benefit Systems S.A. jest wieloetapowa. Zdradzisz nam na jakie stanowisko aplikowałeś? Firma zajmuje się dostarczaniem usług w zakresie benefitów pracowniczych. A jak jest z systemem benefitowym dla pracowników w Benefit Systems S.A.? Czy może ktoś z obecnych pracowników mógłby nam to zdradzić?

Wieloetapowy

Żenada, byłem na 4 spotkaniach rekrutacyjnych. Pierwsze spotkanie na jedno stanowisko: test z excela, scenka rodzajowa do odegrania, rozmowa. Po czym otrzymałem info, że zatrudnili kogoś innego, ale mają do zaproponowania inne stanowisko. OK, poszedłem więc drugi raz, znowu rozmowa. Tydzień czekania i zaproszenie na kolejne spotkanie - tym razem z zespołem, z którego nie wyszło nic konkretnego! (pierwsze pytanie: "no co tam, ogólnie?") Znowu tydzień czekania i zaproszenie na czwarte (w sumie) spotkanie z członkiem zarządu. Znowu rozmowa (z tymi samymi co poprzednio, sztampowymi pytaniami rekrutacyjnymi), po czym otrzymałem informację, że na etapie rozmowy z członkiem zarządu "pojawiły się wątpliwości", ale że życzą mi wszystkiego dobrego i znalezienia swojego miejsca. Generalnie uważam, że zmarnowałem tylko czas, a trzy czy cztero etapowa rekrutacja to lekka przesada. Zwłaszcza dla kogoś kto chciałby zmienić pracę w trakcie wykonywania obecnej. Rodzi się też pytanie: skoro ostatnie spotkanie determinuje wynik całej rekrutacji to dlaczego od niego nie zaczynają? Dużo mówią o tym jak szanują swoich kontrahentów i partnerów, ale jak widać w praktyce z szacunkiem do kandydatów na pracowników i ich czasu już jest u nich gorzej.

Spec

Czy jest jeszcze aktualna oferta [pracy dla specjalisty w zespole handlowym? Może ktoś ma wiedzę i mógłby się nią podzielić? Zależy mi na pracy dla Benefit-u, trochę dobrego o nich słyszałem. Jaka jest atmosfera w firmie? Czy są jakieś dodatki do pensji?

ja13
@Spec 20.06.2017 11:24

odradzam aplikowanie do tej firmy

Obcy
@ja13 21.07.2017 14:07

Dlaczego?

Agnieszka

@Elżbietaa Rozwiń, proszę swoją wypowiedź. Co się konkretnie nie zgadza? Czy warunki pracy uzgodnione na rozmowie rekrutacyjnej były inne niż te, które dostałaś na umowie? @Niki Uważam, że nie powinnaś/nie powinieneś rezygnować. zawsze warto spróbować wziąć udział w rekrutacji. Z tego co piszą inni użytkownicy jest ona kilkuetapowa i dość szczegółowa. Ma to swoje złe i dobre strony, bo możesz, jako kandydat do pracy lepiej rozpoznać firmę.

Karolina

Kochani, Jak pracuje się w BS w księgowości? Duże rotacje? Zarobki ? Są premie roczne lub inne? Zastanawiam się czy nie aplikować.

Niki

Miałem zamiar aplikować ale teraz po lekturze wpisów zastanawiam się.

Elżbietaa

Odradzam tę firmę, co innego przez telefon a co innego już w firmie....

Agnieszka

@Ela także z korporacji, z tego co piszesz wnioskuję, że jesteś w trakcie rekrutacji i czekasz na odpowiedź z firmy. Nie powinnaś się zniechęcać. Przeczytaj co napisała @Butelka. Jest zadowolona z pracy w firmie, a o rekrutacji pisze, że jest kilkuetapowa i długa. Gdybyś mogła dodać jakie warunki zaproponował Ci pracodawca i jakich kwalifikacji od Ciebie oczekiwał? Zainteresuje to innych użytkowników forum, którzy chcieliby aplikować do tej firmy.

Franek

Podpowiedzcie czy firma ma jakieś nowe oferty pracy?

Administrator

Czy jakiś pracownik firmy Benefit Systems S.A. chciałby zabrać głos w sprawie zatrudnienia tam?

TTT

Witam, właśnie dzwonił do mnie Pan od rekrutacji w Firmie BS na stanowisko handlowca, jest ktoś kto może powiedzieć mi coś na temat tego stanowiska w ww firmie, płac, prowizji itp? Wstępnie jestem zainteresowany ale czytając forum trochę się zniechęciłem. Będę wdzięczny za każdą opinie. Pozdrawiam

ja22
@TTT 04.04.2018 13:45

szkoda twojego czasu na tę firmę....

madlen123

nie polecam tej firmy jako pracodawcy! ale od początku.. brałam udział w kilku rekrutacjach i ostatecznie podjęłam zatrudnienie w innej firmie - z czego się bardzo cieszę . zaaplikowałam do BS na stanowisko po-sprzedażowe - dział relacji z klientem. Panie w HR chyba słabo się ze sobą komunikują, ponieważ dzwoniły do mnie 2 różne osoby i każda z nich z inna ofertą: najpierw po-sprzedażowa później sprzedażowa. obie podkreślały, że widza mnie bardziej w sprzedaży ze względu na moje wcześniejsze doświadczenie w tej branży. okej zgodziłam się spróbować - poszłam na pierwsze spotkanie trwało około godziny- przepytanie mnie o wszystko co się działo dotychczas w moim życiu zawodowym itd.- standardowa rozmowa - miła Pani rozmówczyni- więc nie było tragedii. po pozytywnej rozmowie zaproszono mnie na kolejne spotkanie- poszło ok. później spotkanie 3 - w teorii Pań z HR to już ostatnie w tej rekrutacji- (usunięte przez administratora) rozmowa trwała około 40 minut- ponowne pytania typu: dlaczego chcę tu pracować? jakie są moje mocne i słabe strony? produkowałam się po raz kolejny i szczerze byłam już tym zmęczona. pytanie o moje oczekiwania finansowe pojawiało się na każdym ze spotkań (usunięte przez administratora) po 3 spotkaniach otrzymałam telefon, że zostałam odrzucona - powód? - zatrudnienie kogoś innego (usunięte przez administratora) mogli się wysilić i powiedzieć, że miałam za małe/za duże doświadczenie lub cokolwiek. no ale okej niech tak będzie. pani z HR stwierdziła, że pewnie bardziej pasuje na stanowisko po-sprzedażowe. szczęka mi opadła- przecież na to stanowisko aplikowałam na początku a one wciągnęły mnie w wir spotkań, które nie przyniosły żadnego rezultatu a tylko stratę mojego czasu. ale okej... wiedząc, że mam alternatywę zatrudnienia postanowiłam pójść na jeszcze jedno spotkanie do BS. (usunięte przez administratora) najlepsze na koniec: informację zwrotną miałam otrzymać konkretnie do środy - był to w sumie dzień kiedy przyjęłam już inną ofertę pracy. a telefon z BS zadzwonił w czwartek po południu. totalna porażka. oczywiście nie przyjęli mnie również na to stanowisko - bo również została wybrana inna osoba. (usunięte przez administratora) na znanym portalu pracy jeszcze przez jakiś miesiąc ponawiane były oferty z tymi stanowiskami - więc chyba byłam za słaba dla tej firmy i szukali dalej wolontariusza, który będzie tańszy lub wręcz darmowy. odradzam wszystkim, którzy szanują swój czas i nie chcą stracić niepotrzebnie nerwów. A firmie BS radzę zainwestować w szkolenia z zakresu prowadzenia przyjaznej rekrutacji, (usunięte przez administratora)

zrekrutowana
@madlen123 26.07.2017 09:13

Zastanawiam się tylko jak można ocenić firmę jako pracodawce, jak się nigdy przez nią nie było zatrudnioną? To ocena procesu rekrutacyjnego, nie pracodawcy, tak gwoli ścisłości.

ja124
@zrekrutowana 28.08.2017 09:39

skoro takie rzeczy paradoksalne dzieja się przed zatrudnieniem to nie wierze ze pracowników traktuja nagle inaczej... uwazam ze kazda firma i jej proces rekrutacji to wizytówka firmy. juz sobie wyobrażam rozmowy po zatrudnieniu dotyczące np. ewentualnej podwyzki...

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak aktualnie prezentuje się przedsiębiorstwo na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Warszawa.

Agnieszka

@anonymous a czemu nie ma reklamacji? I w jakim przypadku na przykład chciałeś coś zareklamować? A akurat zwroty to chyba nie jest obowiązek, tylko dobra wola sprzedawcy. @anonymous w jaki sposób żeruje na innych? To mocny zarzut. Czy możesz go jakoś uargumentować?

Agnieszka

@Janek skoro byłeś zadowolony to nie chciałeś zostać dłużej w firmie Benefit Systems S.A.? @były ale do tego dochodzi premia? Więc zarobki pewnie w cale nie są złe jakby się wydawało? Może jakiś doświadczony handlowiec wypowie się na temat jak ciężko pozyskuje się klientów?

Janek

Spoko firma. Pełen pakiet benefitów (jakby mogło być inaczej ;P). Można negocjować pensje, szczególnie, jeśli ma się już doświadczenie. Wysyłali mnie regularnie na koferencje. Dobrze wspominam pracę w Beneficie (zatrudniony w latach 2012-2013).

Agnieszka

W warszawskiej siedzibie Benefit Systems S.A. potrzebują Specjalisty do Zespółu MultiTeatr https://www.benefitsystems.pl/o-nas/kariera/oferty-pracy/ Jeżeli jesteś osobą, której z łatwością może przyjść nawiązywanie współpracy z teatrami to może to być miejsce dla Ciebie. A firma, która specjalizuje się w benefitach nie zawiedzie Cie nimi. Dostaniesz od nich: Kartę MultiSport, programu kafeteryjny, platformę do nauki języka angielskiego, kartę BenefitLunch oraz krótszy czas pracy w piątek. Mnie to przekonuje, a Ciebie przekonało do aplikacji?

Agnieszka

@Stefan niestety nie odpowiem na Twoje pytania, ale zapytam Ciebie czemu akurat takie stanowisko wybrałeś? Jest wiele ofert pracy w Benefit Systems. A czy są na forum konsultanci od sprzedaży, którzy odpowiedzieliby na pytania użytkownika? Każdy z nas jest ciekawy odpowiedzi.

Stefan

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć kilka informacji o stanowisku konsultanta wsparcia sprzedaży? Mam zamiar aplikować na takie i dlatego proszę o pomoc. Czy dobrze się teraz pracuje w firmie? Czy do podstawy sa jakieś dodatki typu socjalnego a może jakieś inne?

Paweł

Witam myśli że firma ma dość ciekawy produkt do sprzedaży mam pytanie jak wygląda rekrutacja na stanowisko Specjalista w Zespole Handlowym? Z ilu etapów składa się rekrutacja? Na jakie zarobki można liczyć? Podstawa? Premia? Prowizja? Pozdrawiam PAweł

Staramsię

Jak ktoś bardzo chce znaleźć coś złego w firmie to zawsze znajdzie. Ale może warto zauważyć, że firma ciągle się rozwija,wprowadza nowe oferty dla firm. Tym samym zwiększa atrakcyjność klientów Benefit Systems.

MMM

niedawno bralam udział w procesie rekrutacyjnym do BS na stanowisko kierownicze. proces byl złożony i prowadzony bardzo profesjonalnie. Dostałam ofertę pracy, ale z roznych przyczyn na tamten moment musialam odmówić, czego żałuję. spotkałam sie w sumie z 4 przedstawicielami firmy i na kazdym etapie byly to profesjonalne rozmowy, z przygotowanymi rozmówcami. nie kazdy pracodawca jest w stanie poswiecic tyle czasu na dobor pracowników, co moze tylko swiadczyc na korzyść BS. tylko w 1 aspekcie moge sie zgodzic z przedmowczynia @madlen123 - kwestia uposażenia. ale z tego co mi mówiono to na podwyzke, w przypadku dobrej oceny pracy, nie czeka sie dlugo. ale akurat w tej kwestii wypowiedziec sie powinien ktos kto dla nich pracuje. podobało mi sie biuro (bylam na 2 pietrach). bardzo milo wspominam rozmowy z vice i Dyrektor dzialu. z mojej strony jak najbardziej bardzo wysoka ocena procesu rekrutacji. dodatkowo po kazdym etapie dostawalam ocene i podsumowanie, wraz z informacja czego spodziewac sie na kolejnym spotkaniu. dodam, ze jestem doswiadczonym pracownikiem, sama rekrutuje, wiec mam z czym porównać.

Specjalista

Dlaczego niektórzy tak bardzo lubią hekjtować? Jeśli mają problemy w firmie to sami powinni podjąć decyzję o odejściu!

Myślący

Benefit Systems ma dość ciekawą ofertę pracy. Sporo osób potrzebują, czy to jakiś nowy projekt czy tak sie rozwijają? Słyszałem sporo dobrego o nich tylko trochę martwią mnie opinie na forum. Dzięki za info?

Były kandydat

Zgadzam się z opinią MM - Benefit Systems nie ma pojęcia o rekrutacji i nie umie ich robić. Ponadto podają informacje inne w ogłoszeniu, a jeszcze inne na spotkaniu. Ostatecznie dowiedziałem się, że moja kandydatura została odrzucona (specjalista ds. sprzedaży i relacji B2B), ponieważ... mam za duże doświadczenie zawodowe. Śmiech na sali.

Zostaw opinię o Benefit Systems S.A. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Benefit Systems S.A.