Benefit Systems

4.1/5

Na podstawie 55 ocen z 12 miesięcy

• Poznajmy się!
  • Witaj w świecie Multimożliwości!
  • Nasze nagrody i wyróżnienia
  • Jak wygląda rekrutacja?
  • Benefity
  • Odpowiedzialny Biznes

Poznajmy się!

Witaj w świecie Multimożliwości!

Nasze nagrody i wyróżnienia

Jak wygląda rekrutacja?

Benefity

Odpowiedzialny Biznes

• Ciechanów

5. Opinie o Benefit Systems S.A.

Opinie o Benefit Systems Warszawa

Nie przegap nowości o Benefit Systems S.A.!

Ed

25.01.2019 13:12

Pracuje w BS już 10 lat. Widziałam jak rosła w siły i uwierzcie mi jest to fantastyczna firma nastawiona na ludzi! Pracowałam w kilku już firmach i wiem co mówię (nie opieram swojej opinii na jednym czy dwóch doświadczeniach) Osobiście zachęcam do pracy w BS – rekrutacja faktycznie trwa długa, ale jest to spowodowane tym, że firma szuka wartościowych ludzi takich, którzy będą pasować do Organizacji. Praca wygląda następująco: • Elastyczne godziny pracy • Premie dwa razy do roku • Karta lunchowa • Karta MultiSport • Platforma kafeteryjna otwierana dwa razy do roku (limit zależy od stanowiska na jakie zostałeś zatrudniony) • Dofinansowanie do codziennych kanapek, soków pomarańczowych • Kawa, herbata, mleko na miejscu • Imprezy integracyjne firmowe, działowe, zespołowe • Dofinansowanie do żłobka/przedszkola (wartość dofinansowania uzależniona jest od zarobków) • Miła atmosfera • Dwa razy do roku możliwość skorzystania z dofinansowania do studiów podyplomowych. • W ramach budżetu działowego zawsze są przeprowadzane szkolenia dla ludzi • Możliwość skorzystania z dofinansowanie do angielskiego. • Mikołajki dla dzieci • Multi uczynki organizowane przez pracowników finansowane przez pracodawcę I mogłabym tak bez końca. Najważniejsze, że firma szanuje drugiego człowieka, liczy się z jego zdaniem, panuje luźna miła atmosfera, wynagrodzenia zawsze są przed czasem. Naprawdę polecam. Krytycy oczywiście też się pojawią ponieważ nie znalazł się jeszcze taki, który każdemu by dogodzi, aczkolwiek to jest wolny wybór każdego. Jeżeli ktoś się zastanawia czy rekrutować to proponuje spróbować :) Pozdrawiam
    inka

05.01.2022 23:16

- elastyczne godziny pracy zależą od zespołu, mój kierownik wymagał pojawienia się w pracy o określonej godzinie i informowania o ewentualnych (nawet kilkuminutowych) spóźnieniach - premia dwa razy w roku przysługuje po okresie próbnym i jest to raczej drobna kwota, o ile osiągnie się założone cele - platforma kafeteryjna jest spoko, ale oprócz niej nie ma żadnych prezentów na święta, pozostałe gratisy są wyłącznie dla dzietnych - dofinansowanie do produktów u pana kanapki jest całkiem przyjemne, można zakupić śniadanie za połowę ceny - imprezy odwołane z powodu pandemii - miła atmosfera... i tak i nie... często jest to tylko gra pozorów, brak szczerości i otwartości w relacjach - dofinansowanie do angielskiego to szumne określenie, jest dostęp do platformy do nauki języka Firma jest ok, cała reszta zależy od zespołu do którego się trafi, atmosfery jaka w nim panuje i oczywiście od osób, które zarządzają.
    pytanie

21.10.2022 09:05

To ile trzeba u was zarabiać, żeby po potrąceniu z wynagrodzenia na te benefity jeszcze na godne życie zostało? A można nie chcieć tych benefitów?
    Kandydat2673

10.02.2026 22:10

Masakryczną firmą, aplikowałem kilkukrotnie na różne stanowiska na przestrzeni kilku miesięcy - za każdym razem zero odzewu, maila, niczego mimo dopasowania kompetencyjnego. Niektóre z ogłoszeń wciąż wiszą jak np Product Manager Biuro Obsługi Klienta. Nie marnujcie swojego czasu na tą firmę.

Kajtek

21.05.2026 12:51

Cześć, napisz coś więcej na temat tej rekrutacji. Jestem zainteresowany bo też aplikowałem jakiś czas temu

Kajtek

21.05.2026 13:02

Cześć, napisz coś więcej o tej rekrutacji. Też aplikowałem i nie mam odpowiedzi.

Anonimus_16

02.04.2026 23:52

Benefity są w porządku jak na pierwszą poważną pracę, ale na tym kończą się plusy. Największym problemem jest brak kompetencji osób na stanowiskach (usunięte przez administratora)zdarza się, że pracownik musi tłumaczyć (usunięte przez administratora)podstawy pracy, a nawet obowiązki kilku stanowisk. Zarządzanie często opiera się na humorach i subiektywnych decyzjach. (usunięte przez administratora) Dodatkowo zdarzają się przypadki uznaniowego ucinania benefitów i premii bez jasnego uzasadnienia. Atmosfera jest trudna, a problemy zamiast być rozwiązywane są ignorowane lub „rozwiązywane” poprzez ciszę, (usunięte przez administratora)i uzależnianie wszystkiego od humoru (usunięte przez administratora), po czym pracownik i tak wychodzi na winnego, a całość jest tłumaczona „błędem komunikacji”. Z tego względu nie polecam pracy w tej firmie osobom, które oczekują profesjonalnego zarządzania, stabilnych warunków zatrudnienia oraz dbania o zdrowie psychiczne pracowników.

scwil

30.03.2026 12:57

Po wysłanej aplikacji na stanowisko Specjalista / Specjalistka ds. Sprzedaży B2B (Rzeszów), zaproszono mnie na rozmowę kwalifikacyjną. Rozmowę przeprowadzała Pani, która właściwie cały czas wypytywała mnie o poprzednie doświadczenie. Na pytanie o stawkę rekrutująca odpowiedziała: "nie zapraszamy na rozmowy osób, na które nas nie stać" czym potwierdziła, że moje oczekiwania finansowe mieszczą się w widełkach firmy. Na koniec jeszcze poinformowała, że zawsze dają znać o wyniku rekrutacji (niezależnie od tego czy jest on pozytywny czy negatywny). Odpowiedź miała się pojawić do maksymalnie 2 tygodni, ale minęły miesiące i zero odzewu. Stracony czas na rozmowę i dojazd, a rekruter nie potrafi z szacunkiem potraktować kandydata. Ogłoszenia o pracę na to stanowisko widnieją non stop od wielu miesięcy, więc albo robią badanie runku i wcale nie szukają pracownika, albo rotacja jest tak ogromna.
    Tomek1234

22.01.2026 11:49

Jak w 2026 roku wygląda temat pracy hybrydowej? Chodzi mi o stanowisko obsługi klienta kluczowego? Jakie mniej więcej można dostać wynagrodzenie na tym stanowisku?
    kodek

13.10.2025 08:18

Hej 😊 aktualnie rozważam złożenie CV na stanowisko analityk finansowy z dziele controllingu. Czy ktoś z was mógłby podzielić się doświadczeniami - jak wygląda atmosfera w zespole i na jakie widełki płacowe można liczyć?
    kodek

13.10.2025 08:15

Cześć 😊 rozważam złożenie cv na stanowisko analityk finansowy w dziale controllingu. Czy ktoś z was mógłby opowiedzieć coś więcej o atmosferze w zespole oraz widełkach płacowych?
    Gość

07.10.2025 21:55

Czasem wchodzę na GoWork, żeby poczytać komentarze o byłych pracodawcach, więc teraz pora na aktualną firmę, w której jestem już… 3 lata. Dużo jak na mnie :D Zgadzam się, że nie ma firm idealnych, ale mam poczucie, ze BS w porównaniu z moimi poprzednimi pracodawcami jest naprawdę komfortowym miejscem pracy. To, czego mi brakowało we wcześniejszych firmach, to zwyczajnie komfort psychiczny – miałam już dość rzeczy „na wczoraj”, bieganiny, chaosu i toksycznej atmosfery.. W BS widzę różnicę. I może to trywialnie brzmi, ale atmosfera i ludzie tutaj naprawdę sprawiają, że – nie wierzę, że to mówię – nawet chce mi się pracować. Firma dała mi sporo możliwości rozwoju, co chwilę są jakieś szkolenia, webinary, można po uzgodnieniu z szefem wybrać się na szkolenie zewnętrzne. Dużo się dzieje. Wiem, że sporo osób bierze udział w rekrutacjach wewnętrznych i przechodzą do innych obszarów. Jest też program rekomendacji kandydatów do pracy i tu też udało mi się zarekomendować 2 osoby – uważam, że to spoko deal: znajomi zadowoleni i dodatkowo dla mnie też bonus w postaci kasy... Oferta benefitów jest dość pokaźna i długo by je wypisywać – nie spotkałam się z taką listą w żadnej poprzedniej firmie. Osobiście polecam BS zarówno dla osób poczatkujących, jaki tych z bogatym już doświadczeniem.

20.02.2025 10:24

Dobre miejsce na pierwszą pracę. Benefity w postaci karty lunchowej, lux medu, karty multisport czy punktów na kafeterię. Ale niestety tymi benefitami chcą załatwić wynagrodzenie. Jako specjalista nie mam nawet średniej krajowej. Niestety również z roku na rok wprowadzają bardzo dużo ograniczeń. (usunięte przez administratora) Podlizywanie się jest w tej firmie BARDZO MILE WIDZIANE. Wiele niewygodnych spraw jest również zamiatane „pod dywan” a nie rozwiązywane. Na 1 prace ok-fajnie brzmi, ale na dłuższą metę niestety nie zapłacisz za rachunki punktami z kafeterii a atmosfera to już typowe korpo (co kto lubi :)) Ja szukam nowej pracy ;)
    Pracowniczka

25.02.2025 19:26

To my chyba w dwóch roznych firmach pracujemy…podwyzki w kazdym roku, przez ostatnie 2 lata byly zmiany wynagrodzeń. Ostatnio podwyzszone wczasy pod gruszą, masa benefitow. Pracy jest duzo, ale atmosfera jest dobra i sprzyja w budowaniu relacji, oczywiscie wiele zalezy od szefa, ale ja nie narzekam i uwazam że ta firma to bardzo dobry pracodawca w porownaniu z innymi, gdzie mialam okazje pracować w stresie i pod presją. Po trzech latach pracy naprawdę nie moge narzekac, a w tym roku dochodzi jeszcze dodatkowa pula urlopu - to nie jest standard na rynku :)
    Basia

07.12.2024 21:51

Hej, Czy na stanowisku Key Account menagera firma daje pracownikowi auto służbowe ? jak wygląda ta kwestia w BS ?
    wiesio

01.09.2024 14:25

Czytałem w nowym ogłoszeniu dla kierownika zespołu key account managerów o dodatkowym urlopie. Czy przysługuje on także nowym osobom?
    Labamba

16.09.2024 08:40

Nie, dopiero po 3 latach pracy w firmie dostaje się trzy dni urlopu, który można wykorzystać pod warunkiem "zejścia" z podstawowych 26 dni.
    Józia

20.06.2024 13:30

Jak jest rzeczywiście z atmosferą pracy w firmie? Bardzo różnie o tym pisaliście. Chciałam spontanicznie przesłać CV na recepcjonistkę. W starym ogłoszeniu gwarantowali świetną atmosferę. Zgadza się?
    RIckO

30.08.2024 14:51

Kiedyś atmosfera była super. Od paru lat tylko gorzej :(

14.05.2023 10:06

Czy w firmie Benefit Systems S.A. są regularne szkolenia pracownicze?
    PracownikZespołuKafeterii

25.06.2024 09:12

Wszystko zależy od przełożonego, zdarzają się ale raczej nie częściej niż 1 raz w roku. W zeszłym roku były wstrzymane ze względu na budżet.
    Przyszła?

28.11.2023 00:47

Hej? Aktualnie wisi ogłoszenie na stanowisko związane z Kafeterią. Mam parę pytań. Jaki jest zespół jeśli ktoś wie? A tak ogólnie to: - co dokładnie znaczy elastyczna praca - czy można zrobić np przerwę w ciągu dnia żeby załatwić sobie coś, np. Lekarza i kontynuować wieczorem (oczywiście jeśli praca nie jest stricte oparta na obsłudze klienta) - jak wygląda hybrydowy układ pracy, czy jest jakieś wymagane minimum przychodzenia do biura? - na jaki okres jest pierwsza umowa i kiedy na czas nieokreślony?
    PracownikZespołuKafeterii

25.06.2024 09:11

Hej, spieszę z odpowiedziami :) Formalnie nie można robić takich przerw, według wytycznych firmy elastyczny czas to możliwość rozpoczęcia pracy między 8:00 a 9:00. Jeśli pracujesz z domu piszesz na grupie albo przełożonemu, że zacząłeś/aś pracę. Jak idziesz na lunch to też piszesz, że rozpoczynasz przerwę. W wyjątkowych sytuacjach można poprosić o wyjście w ciagu pracy, ten czas później odrabiasz adekwatnie. Hybrydowy układ jest różny w różnych zespołach, zwykle jest to 6 dni HO w miesiącu. Dla IT zasady są inne, oni pracują w większości z domu. Umowa zazwyczaj jest na 3 msc. później na rok, a kolejna na czas nieokreślony, ale spotkałem się z tym, że na czas określony była skracana np. na 3 msc, później znowu na 3 msc.
    Dorian

22.04.2024 09:37

Jest świeża oferta pracy dla specjalisty ds. produktu. Przeczytałem że cenią sobie work-life balance i pracują w modelu hybrydowym. To by mi pasowało tylko może ktoś napisze jak to wygląda w rzeczywistości. Ile dni w miesiącu na homme office i czy można to sobie wybrać elastycznie?

11.06.2024 16:14

Najczęściej jest 6 dni na HO - ale to może się różnić w zespołach. Chyba że masz małe dziecko to masz ekstra dni zgodnie z ustawą

28.12.2023 09:43

Czy możliwa jest praca zdalna w firmie Benefit Systems S.A. w przypadku pracy jako Opiekun Klienta?

11.06.2024 16:13

Obecnie(2024) System hybrydowy z przewagą z biura, ale podejrzewam że poszczególne zespoly mogą mieć różne ustalenia, w zależności od specyfiki pracy

11.06.2024 16:08

Jak w każdej firmie można doszukać się plusów i minusów, wszystko zależy od tego co dla kogo jest ważne. Ja osobiście widzę przewagę tych pierwszych. Czas pracy jest jasny, nadgodziny nie są mile widziane i po prostu ich nie ma. Ludzie bardzo szanują swój czas i nikt po godzinach i w weekendy nie dzwoni. Firma ma całą masę benefitów. Różne dofinansowania do przedszkola, do wakacji, obiadów, oczywiście własne produkty dla pracowników m.in. Multisport. Nie widzę też dużej rotacji - przynajmniej w zespołach, z którymi współpracuje.
    A.a

10.06.2024 18:32

Odniosę się jedynie do procesu rekrutacji - fajnie by było, gdyby ktokolwiek docenił trud kandydata i wrócił z jakimkolwiek feedbackiem na temat wykonanego zadania rekrutacyjnego. Rozumiem, że wybrano kogoś innego na stanowisko, na które aplikowałam i szanuję to, ale przez brak odzewu mam poczucie kompletnie straconego czasu i zmarnowanej energii (odbyłam 2 rozmowy i poświęciłam sporo czasu na wykonanie zadania). Co więcej, odbieram takie zachowanie jako brak szacunku wobec kandydata, a to z kolei rodzi we mnie podejrzenia, że brakować go może także wobec pracowników. Ostatecznie cieszę się, że nie dostałam tej pracy, ale nie akceptuję takiego rzucania słów na wiatr (zapewniano mnie, że dostanę odpowiedź, nawet tę odmowną), dlatego nie mogłam sobie odmówić napisania tego komentarza.
    Millenial Girl

11.04.2024 18:41

Firma BS była jedną z kilku do jakich aplikowałam w ciągu ostatnich tygodni. Nazwę stanowiska pozwolę sobie zachować dla siebie, ale odniosę się do rekrutacji i moich obserwacji w porównaniu z innymi ofertami na rynku, bo ogłoszenie BS jest z pewnością zauważalne i wyróżnia się ilością oferowanych benefitów. Pierwszy etap rekrutacji to rozmowa z przedstawicielem działu HR, którą przeszłam pomyślnie. Dopytałam o to do kiedy prowadzona jest rekrutacja i uzyskałam odpowiedź, że tyle ile będzie konieczne do znalezienia odpowiedniego kandydata. Na drugim etapie była rozmowa na Teamsach (około 45 min) z panią, która poprzednio ze mną rozmawiała i osobą z szczebla managerskiego. Tak naprawdę w ocenianiu mnie brały udział co najmniej 3 osoby, bo nie dało się ukryć, że obecne na spotkaniu online osoby w międzyczasie konsultowały się z towarzyszącymi im pracownikami, ale tych nie było już widać. Spotkanie nie było stresujące, rozmowa była swobodna, zadawano mi dużo pytań i nie przerywano moich wypowiedzi. Można było odnieść wrażenie, że pracodawca chce jak najlepiej poznać pracownika i powody, dla których chce zmienić pracę. Ja jestem w na tyle komfortowej sytuacji, że pracy zmieniać nie muszę, ale chcę, bo uważam, że obecny pracodawca nie może zaoferować mi nic więcej w perspektywie nadchodzących lat. To co po drugim etapie nadal owiane było tajemnicą w BS to wynagrodzenie za pracę na tym konkretnym stanowisku. Dostałam też informację, że szukają więcej niż jednej osoby, bo obecni pracownicy potrzebują więcej rąk na pokładzie. Po drugim etapie otrzymałam feedback i zostałam zaproszona na trzeci etap rekrutacji. Tym razem miało to być spotkanie w biurze, z osobami zarządzającym zespołem. Ponownie dużo pytań, co kompletnie mi nie przeszkadzało, sama również mogłam zadawać pytania i otrzymywałam konkretne odpowiedzi. Nadal jednak nie mogłam dowiedzieć się o jakim wynagrodzeniu mowa w porównaniu do innych ofert z podobnym zakresem obowiązków. Zostałam poinformowana, że po tym spotkaniu do przejścia jest jeszcze test osobowości i po nim jeśli rekrutacja przejdzie pomyślnie otrzymam list intencyjny z informacją o wynagrodzeniu i proponownym terminie rozpoczęcia pracy. Jeśli się nie uda również otrzymam informację zwrotną do umówionego wspólnie terminu. Tak też się stało, powrócono do mnie z feedbackiem w określonym czasie, choć nie zaproponowano mi zatrudnienia. Nie zmartwiłam się tym, bo nie była to moja jedyna opcja. Po zakończonym procesie rekrutacji otrzymałam prośbę o wypełnienie krótkiej ankiety o moim zadowoleniu i opinii o rekrutacji. Nie mogłam nic złego BS zarzucić, więc oceniam ich pozytywnie i jestem wdzięczna za to, że poświęcili czas na zapoznanie się z moją aplikacją, bo zakładam, że wpłynęło ich dużo. To co wzbudziło moje mieszane uczucia to fakt, że ogłoszenie zniknęło z 3 portali na jakich było dostępne rankiem, a jeszcze tego samego dnia po kilku godzinach pojawiło się na innym portalu z pracą jako nowa oferta. Kilka dni później również na oficjalnej stronie BS w zakładce z ofertami na aktualnie poszukiwane stanowiska. Od kilku lat w pismach biznesowych lub prawnych można było przeczytać o zjawisku ogłoszeń-widmo, na które tak naprawdę pracodawcy nikogo nie poszukują. Wystawiają je by badać sytuację na rynku pracy, na potrzeby własnych HR i potencjalnych rotacji, aby mieć gotową bazę kandydatów, których jednak nie potrzebują na dany moment. Biorąc pod uwagę to, że nie był określonego czasu naboru ani klarownej informacji o wynagrodzeniu można różnie to interpretować. Być może BS po prostu szuka faktycznie do skutku swojego pracownika idealnego, ale warto mieć na względzie praktyki jakie mają miejsce na rynku wspomniane wyżej. To czy warto aplikować i inwestować energię w proces rekrutacji musicie ocenić sami :)
    Oli

26.05.2024 16:10

Witam, a jakie zadanie pojawia się na 3 etapie rekrutacji?

09.05.2024 09:51

Uczestniczyłam w procesie rekrutacji do BS, było bardzo profesjonalnie, rzeczowo, dostawałam odpowiedzi w wyznaczonym wcześniej czasie, od razu na 1 rozmowie podali też informacja o wynagrodzeniu (duży plus za to!). Nie miałam poczucia odpytywania czy tłumaczenia się jak w przypadku niektórych spotkań, opis stanowiska był też dokładny, wiec łatwo wyobrazić sobie jak ostatecznie wygląda praca. Lista benefitów dla pracowników w ofercie była imponująca, ale nie wiem jak wygląda to w praktyce.
    Jot

23.03.2024 10:58

Marzec 2024: rekrutacja do działu marketingu bardzo przyzwoita, konkretna, zdalna. Pracy nie udalo się dostać, ale mam pozytywne doświadczenia z tą firmą na etapie rekrutacji.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Benefit Systems?

Kontakt - Benefit Systems S.A.

Plac Europejski 2 00-844 Warszawa

Branża główna: Infrastruktura sportowa

20.11.2023 10:15

Na stronie internetowej znalazłam ofertę pracy na stanowisko opiekunki klienta. Z tego co czytam, w firmie pracuje się modelem hybrydowym. Jaki jest więc podział? Ile dni pracuje się z firmy, a ile z domu? Widzę, że w piątki pracuje się krócej. Po ile godzin? O której kończy się pracę? :) Czekam na informacje od Was, bo chcę się tutaj zatrudnić :p
    Alina

21.02.2024 11:37

W piątki można wyjść z pracy 30 minut wcześniej.
    Klient

14.12.2023 10:50

Właśnie miałem przyjemność rozmawiać z konsultantem Karolem K. Gratuluję mu skuteczności w działaniu i umiejętności rozwiązywania problemów. Jako jedyny z konsultantów z którymi się kontaktowałem, potrafił wyjść poza schemat i w szybkim czasie moja ciągnąca się 2 tygodnie sprawa została wyjaśniona. Bez wątpienia jest jednym z nielicznych konsultantów którym "się chce". Dziękuje Panie Karolu.
    Kanydat

10.06.2023 23:26

Czy ktoś mógłby podać widełki na stanowisku specjalisty ds. e-mail marketingu?
    Mrufka

04.02.2023 07:16

Hej, jakie zadanie pojawia się na 3 etapie rekrutacji?
    ~kandydat

24.10.2022 22:32

Witam, zauważyłem ogłoszenie na stanowisku specjalisty da. Obsługi klienta biznesowego. Czy ktoś się może orientuje jakie zarobki oferuje na tym stanowisku BS?
    Agnieszka

06.07.2022 09:43

Czy ktoś mi powie, dlaczego co pół roku ta firma szuka kandydatów na stanowiska kierownicze do obsługi posprzedażowej klienta ? Kierownicy nie wytrzymują tempa, czy firma tak "wybrzydza". Śledzę ogłoszenia na takie stanowiska i zauważyłam, że to w zasadzie norma w Benefit System. Wiec nie wiem, wysyłać CV ?
    awanse

12.07.2022 08:22

Kierownicy awansuja na dyrektorów stad wakaty, maja spore zespoly, nie ma dużej rotacji / odejść
    Kropka

23.10.2022 12:39

Sama sobie odpowiedziałaś na pytanie, czy wysyłać...
    KK

01.10.2022 18:48

Proces rekrutacji jest kilkuetapowy i pomimo tego, ze kandydat poświęci sporo czasu (+ wykona zadanie rekrutacyjne) to niestety firma tego czasu nie szanuje i nie wróci nawet z feedbackiem po wszystkim, kontakt się urywa jakby rozmowy nigdy nie było. Uważam, ze z szacunku powinno się podziękować za udział i za poświęcony czas. Również zero konkretów na temat potencjalnego wynagrodzenia na danym stanowisku (mam doświadczenie z rekrutacją do działu marketingu).

18.10.2019 14:28

Chciałabym podzielić się wrażeniami z procesu rekrutacyjnego w firmie Benefit (stanowisko kierownicze). Już na starcie kandydat jest wprowadzany w błąd. Ogłoszenie o pracę mówi o stanowisku w głównej spółce Benefit Systems SA, o pracy w biurze przy Rondzie Daszyńskiego. (usunięte przez administratora) Po pierwszym etapie nie otrzymałam w umówionym terminie obiecanego feedbacku. Ok, zdarzają się opóźnienia ale z racji tego, że brałam udział w innych procesach, poprosiłam o informację zwrotną. Zostałam poinformowana, że moja kandydatura nie będzie brana pod uwagę w dalszym procesie. Zapytałam o powody (uważam, że taka informacja kandydatowi się należy). Rekruter nie wiedział i zasugerował, że jeśli chcę mogę się sama skontaktować z szefem działu i się dowiedzieć. Odpowiedziałam, że nie ja jestem od tego by kontaktować się z kimkolwiek w tej sprawie i oczekuję informacji zwrotnej. Po kilkunastu minutach otrzymałam telefon z informacją, że zaszła pomyłka i jednak będę brana pod uwagę w dalszym procesie, o ile nie zrezygnuję. Pytanie o rezygnację z procesu zostało powtórzone wielokrotnie, tak samo jak to, że osoba rozmawiająca ze mną to tylko asystent, który „tylko umawia spotkania”. Wtedy pomyślałam sobie „ok, pracownik jest nowy, może popełniać błędy”, teraz jednak mam zdecydowanie inne zdanie. Dlaczego? Ponieważ po drugim spotkaniu, na którym również padły gorące zapewnienia, że firma szanuje kandydatów, że gra w otwarte karty i że na pewno da feedback z rozmowy – kolejny raz żadnego feedbacku w umówionym terminie nie otrzymałam. Zatem znowu chciałam poprosić o obiecaną informację zwrotną. Tyle, że nie miałam szansy – moje telefony nie były odbierane (dzwoniłam cztery razy w różne dni tygodnia), nikt też do mnie nie oddzwonił, napisałam maila – nikt na niego nie odpowiedział, napisałam smsa – zero odpowiedzi. Po takim traktowaniu – sama podziękowałam za udział w rekrutacji. Myślę, że firma, która pretenduje do miana zaufanego pracodawcy powinna trochę bardziej dbać o swoją prawdomówność oraz o sposób traktowania kandydatów. Nawet tych, którzy nie spełnili jej oczekiwań podczas procesu rekrutacyjnego.
    Wesoła

14.08.2022 18:01

Ja również mam super wspomnienia z procesu rekrutacji (czerwiec 2021). :) Zmieniałam pracę w sumie "na już", żeby uciec z toksycznego środowiska poprzedniego pracodawcy (byłam już po rzuceniu wypowiedzenia). Rozmowa z rekruterką HR miała miejsce w ok. tydzień od przesłania CV, w kolejnym tygodniu miałam pierwszy etap rekrutacji, tj. rozmowę z kierownikiem zespołu. Rozmowa była na teamsach ze względu na pandemię, zajęła około godziny. Podobnie jak pierwsza rozmowa, rozmowa z kierownikiem była bardzo rzeczowa, konkretna, w miłym tonie, widać było żywe zainteresowanie współpracą - do tego stopnia, że nie brałam udziału w kolejnych dwóch etapach rekrutacyjnych. Przyjęto mnie od razu. :) Tego samego dnia dostałam list intencyjny i formularze osobowe do wypełnienia, od kolejnego miesiąca zaczęłam współpracę i jestem tu do dziś. No i nie zamierzam uciekać. Atmosfera mega, szeroki pakiet benefitów pozapłacowych, które przyczyniają się do oszczędności (karta lunchowa i kafeteria). Po okresie próbnym dostałam podwyżkę, gdy upłynął rok zatrudnienia dostałam kolejną + awans stanowiskowy. Do tego mamy w zespole premie kwartalne oparte o wyniki indywidualne, które są całkiem wysokie. No i nie musisz stawać na rzęsach, żeby taką premię dostać - po prostu pracujesz normalnie i nie lecisz w kulki. Jestem bardzo zadowolona z pracy, zamierzam się rozwijać dalej w strukturach. Możliwe nawet, że w innych działach. BS promuje mocno rekrutacje wewnętrzne i pcha do przodu, jeśli ktoś chce się dalej rozwijać.

05.09.2022 17:13

O większości benefitów jakie oferuje firma możesz przeczytać w sumie w każdym ogłoszeniu. Oczywiście jest karta MultiSport. Mamy też doładowania na kafeterii MyBenefit (gdzie można kupić bony do różnych sklepów, czy bilety do kina i teatru), opieka medyczna, ubezpieczenie grupowe, dofinansowanie do żłobków i przedszkoli. Firma dofinansowuje śniadania, jest karta lunchowa, dostęp do platformy językowej, dodatkowy urlop za staż pracy (poza tym kodeksowym), w piątki wcześniej kończymy pracę. Firma organizuje też sporo szkoleń i dofinansowuje studia podyplomowe. I to chyba tyle z takich 'większych' :) Mam nadzieję, że nic nie pominęłam.
    Ela

11.08.2022 17:16

Byłam jakiś czas temu na rozmowie w BS i muszę przyznać, że odbyłam najgorsze spotkanie rekrutacyjne w moim życiu. 2 młode dziewczyny- zero kompetencji, dziwne pytania jakby w ogóle oderwane od rzeczywistości i sugerujące zatrudnienie na innym stanowisku niż kandydowałam. Bez wątpienia żadna z nich nie zapoznała się z moim CV, dopiero czytały podczas tego spotkania. W połowie przerwałam i spytałam czy aby ma pewno rekrutacja dotyczy pracy na stanowisku pomoc biurowa w dziale sprzedaży? Potwierdziły, po czym wymieniły obowiązki account menagera. Od razu powiedziałam, że w ogłoszeniu były zupełnie inne obowiązki i ja już podziękuje za to spotkanie i wprowadzenie mnie w błąd.
    Paweł

26.05.2022 09:49

Chciałem pochwalić proces rekrutacji w firmie benefit. Bardzo profesjonalny i konkretny. Pani Martyna na każdym etapie udzielała wyczerpujących informacji.
    kosmita

25.06.2022 09:49

Warunki dają dobre, próbuj.

23.06.2022 16:53

Czy warto składać swoją kandydaturę na stanowsko Specjalista/tka w Zespole Posprzedażowej Obsługi Klienta? Czy wiąże się ta praca ciagłymi rozmowami oraz w jakich godzinach pracuje ten dzial?
    marsowa

28.09.2021 09:58

Polecam pracę w DRK, szczególnie z szefem zespołu przetargów, który naprawdę rozwija ludzi i wymiata biznesowo. Praca na zdecydowany plus. Polecam!

17.05.2022 22:07

Zgadzam się, ten kierownik jest wporzadku - mówię jako osoba, która z nim współpracuje.

07.05.2022 10:10

Czy Benefit Systems S.A. ma ściśle ustalone godziny pracy?
    Poprostuadam

08.05.2022 00:55

W rożnych działach jest inaczej Zazwyczaj jest praca od 8-16

17.05.2022 21:51

Infolinia pracuje od 7 do 22 więc tutaj kwestią grafiku.
    Ninja

06.04.2022 18:36

Witajcie, na jaką aktualnie podstawę brutto można liczyć?
    joanna

30.03.2022 16:11

Cześć, chciałabym się dowiedzieć od Was po jakim czasie (po wykonaniu zadania) dostaliście odpowiedź? (czy to negatywną/ pozytywną o ile wg. ją dostaliście)
    xyzop

11.03.2022 14:08

Czy firma oferuję 100% pracę zdalną na np. stanowiskach specjalistów ds. wprowadzania danych?

27.01.2020 10:24

Mógłbyś napisać czy poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze ewentualne świadczenia dodatkowe?

27.09.2020 15:31

Jest premia półroczna, u mnie jest to 10% regularnego wynagrodzenia, Kafeteria co 6 miesięcy, dofinansowanie karty benefit lunch, w zależności od zarobków dofinansowania żłobka/przedszkola, wczasy pod grusza, jest możliwość dofinansowania studiów podyplomowych, angielski niestety nie jest dla każdego.
    Projektant

20.01.2022 21:08

Chciałabym doprecyzować kwestię 2óch premii, które przyznawane są w przeciągu roku. To jest 2x 10% półrocznych pensji, czy - tak jak mi się wydaje z powyższej wypowiedzi - 2x 10% pojedynczej pensji? z góry dzięki za potwierdzenie
    Kandydatka

23.11.2021 21:43

Miałam okazję uczestniczyć w procesie rekrutacji w BS. Moje wnioski: szybki kontakt zwrotny, konkretne informacje o dalszych etapach rekrutacji, przyjazna atmosfera podczas spotkań. Chociaż na tym portalu króluje hejt, to ja będę inna. Mi się bardzo dobrze wrażenia z rekrutacji do BS i szczerze polecam!

07.12.2021 12:33

Na jakie stanowisko aplikowałaś?
    Zosia

24.11.2021 23:15

Czy nie ten wizerunek nie wygląda za dobrze? Chciałabym wierzyć jak kandydatka że, to tak dobra firma. A jak traktuje się kobiety wracające z macierzyńskiego? W mojej poprzedniej pracy były podwyżki wynagrodzeń nawet w czasie urlopu wychowawczego, oraz premie dla kobiet na macierzyńskim i urlopie wychowawczym. Czy w Benefit też tak jest?
    Tiki Taki

30.11.2021 22:47

nie licz na to, raczej licz się z tym, że usłyszysz, że powinnaś sobie zorganizować opiekunkę do dziecka i nie obarczać innych swoimi obowiązkami, jeśli nie daj Boże będziesz mieć "za dużo" L4 - co przy małym dziecku jest nieuniknione...
    NIUNIO

10.04.2021 10:59

To nie opinia a zapytanie. Spotkałem się na tym portalu z informację, że Firma Benefit w procesie rekrutacji wydzwania do byłego/obecnego pracodawcy z pytaniami o referencje. Czy faktycznie taka praktyka ma miejsce? Obecnie jestem zatrudniony, jednakże interesuje mnie posada w Firmie Benefit, natomiast nie chciałbym by obecny pracodawca miał wiedzę o moich poszukiwaniach nowego zajęcia, gdyż mogłoby mieć to dla mnie jak myślę przykre konsekwencje. Proszę o odpowiedź Firmę Benefit, jak i osoby, które miały styczność z taka praktyką. Dziękuję Pozdrawiam
    Pomocna

29.09.2021 18:28

Tak, to prawda mój były pracodawca męczony był przez ponad godzinę dziwnymi pytaniami.

19.11.2021 09:42

Nikt nie dzwoni do poprzedniego pracodawcy.

Zostaw merytoryczną opinię o Benefit Systems S.A.