Opinie o Benefit Systems S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Benefit Systems S.A.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Stefan niestety nie odpowiem na Twoje pytania, ale zapytam Ciebie czemu akurat takie stanowisko wybrałeś? Jest wiele ofert pracy w Benefit Systems. A czy są na forum konsultanci od sprzedaży, którzy odpowiedzieliby na pytania użytkownika? Każdy z nas jest ciekawy odpowiedzi.

Stefan
użytkownik zarejestrowany

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć kilka informacji o stanowisku konsultanta wsparcia sprzedaży? Mam zamiar aplikować na takie i dlatego proszę o pomoc. Czy dobrze się teraz pracuje w firmie? Czy do podstawy sa jakieś dodatki typu socjalnego a może jakieś inne?

Paweł

Witam myśli że firma ma dość ciekawy produkt do sprzedaży mam pytanie jak wygląda rekrutacja na stanowisko Specjalista w Zespole Handlowym? Z ilu etapów składa się rekrutacja? Na jakie zarobki można liczyć? Podstawa? Premia? Prowizja? Pozdrawiam PAweł

Staramsię
użytkownik zarejestrowany

Jak ktoś bardzo chce znaleźć coś złego w firmie to zawsze znajdzie. Ale może warto zauważyć, że firma ciągle się rozwija,wprowadza nowe oferty dla firm. Tym samym zwiększa atrakcyjność klientów Benefit Systems.

MMM

niedawno bralam udział w procesie rekrutacyjnym do BS na stanowisko kierownicze. proces byl złożony i prowadzony bardzo profesjonalnie. Dostałam ofertę pracy, ale z roznych przyczyn na tamten moment musialam odmówić, czego żałuję. spotkałam sie w sumie z 4 przedstawicielami firmy i na kazdym etapie byly to profesjonalne rozmowy, z przygotowanymi rozmówcami. nie kazdy pracodawca jest w stanie poswiecic tyle czasu na dobor pracowników, co moze tylko swiadczyc na korzyść BS. tylko w 1 aspekcie moge sie zgodzic z przedmowczynia @madlen123 - kwestia uposażenia. ale z tego co mi mówiono to na podwyzke, w przypadku dobrej oceny pracy, nie czeka sie dlugo. ale akurat w tej kwestii wypowiedziec sie powinien ktos kto dla nich pracuje. podobało mi sie biuro (bylam na 2 pietrach). bardzo milo wspominam rozmowy z vice i Dyrektor dzialu. z mojej strony jak najbardziej bardzo wysoka ocena procesu rekrutacji. dodatkowo po kazdym etapie dostawalam ocene i podsumowanie, wraz z informacja czego spodziewac sie na kolejnym spotkaniu. dodam, ze jestem doswiadczonym pracownikiem, sama rekrutuje, wiec mam z czym porównać.

Specjalista
użytkownik zarejestrowany

Dlaczego niektórzy tak bardzo lubią hekjtować? Jeśli mają problemy w firmie to sami powinni podjąć decyzję o odejściu!

madlen123

nie polecam tej firmy jako pracodawcy! ale od początku.. brałam udział w kilku rekrutacjach i ostatecznie podjęłam zatrudnienie w innej firmie - z czego się bardzo cieszę . zaaplikowałam do BS na stanowisko po-sprzedażowe - dział relacji z klientem. Panie w HR chyba słabo się ze sobą komunikują, ponieważ dzwoniły do mnie 2 różne osoby i każda z nich z inna ofertą: najpierw po-sprzedażowa później sprzedażowa. obie podkreślały, że widza mnie bardziej w sprzedaży ze względu na moje wcześniejsze doświadczenie w tej branży. okej zgodziłam się spróbować - poszłam na pierwsze spotkanie trwało około godziny- przepytanie mnie o wszystko co się działo dotychczas w moim życiu zawodowym itd.- standardowa rozmowa - miła Pani rozmówczyni- więc nie było tragedii. po pozytywnej rozmowie zaproszono mnie na kolejne spotkanie- poszło ok. później spotkanie 3 - w teorii Pań z HR to już ostatnie w tej rekrutacji- (usunięte przez administratora) rozmowa trwała około 40 minut- ponowne pytania typu: dlaczego chcę tu pracować? jakie są moje mocne i słabe strony? produkowałam się po raz kolejny i szczerze byłam już tym zmęczona. pytanie o moje oczekiwania finansowe pojawiało się na każdym ze spotkań (usunięte przez administratora) po 3 spotkaniach otrzymałam telefon, że zostałam odrzucona - powód? - zatrudnienie kogoś innego (usunięte przez administratora) mogli się wysilić i powiedzieć, że miałam za małe/za duże doświadczenie lub cokolwiek. no ale okej niech tak będzie. pani z HR stwierdziła, że pewnie bardziej pasuje na stanowisko po-sprzedażowe. szczęka mi opadła- przecież na to stanowisko aplikowałam na początku a one wciągnęły mnie w wir spotkań, które nie przyniosły żadnego rezultatu a tylko stratę mojego czasu. ale okej... wiedząc, że mam alternatywę zatrudnienia postanowiłam pójść na jeszcze jedno spotkanie do BS. (usunięte przez administratora) najlepsze na koniec: informację zwrotną miałam otrzymać konkretnie do środy - był to w sumie dzień kiedy przyjęłam już inną ofertę pracy. a telefon z BS zadzwonił w czwartek po południu. totalna porażka. oczywiście nie przyjęli mnie również na to stanowisko - bo również została wybrana inna osoba. (usunięte przez administratora) na znanym portalu pracy jeszcze przez jakiś miesiąc ponawiane były oferty z tymi stanowiskami - więc chyba byłam za słaba dla tej firmy i szukali dalej wolontariusza, który będzie tańszy lub wręcz darmowy. odradzam wszystkim, którzy szanują swój czas i nie chcą stracić niepotrzebnie nerwów. A firmie BS radzę zainwestować w szkolenia z zakresu prowadzenia przyjaznej rekrutacji, (usunięte przez administratora)

zrekrutowana
@madlen123 26.07.2017, 09:13
nie polecam tej firmy jako pracodawcy! ale od początku.. brałam udział w kilku rekrutacjach i ostatecznie podjęłam zatrudnien...

Zastanawiam się tylko jak można ocenić firmę jako pracodawce, jak się nigdy przez nią nie było zatrudnioną? To ocena procesu rekrutacyjnego, nie pracodawcy, tak gwoli ścisłości.

Myślący
użytkownik zarejestrowany

Benefit Systems ma dość ciekawą ofertę pracy. Sporo osób potrzebują, czy to jakiś nowy projekt czy tak sie rozwijają? Słyszałem sporo dobrego o nich tylko trochę martwią mnie opinie na forum. Dzięki za info?

Spec
użytkownik zarejestrowany

Czy jest jeszcze aktualna oferta [pracy dla specjalisty w zespole handlowym? Może ktoś ma wiedzę i mógłby się nią podzielić? Zależy mi na pracy dla Benefit-u, trochę dobrego o nich słyszałem. Jaka jest atmosfera w firmie? Czy są jakieś dodatki do pensji?

ja13
@Spec 20.06.2017, 11:24
Czy jest jeszcze aktualna oferta [pracy dla specjalisty w zespole handlowym? Może ktoś ma wiedzę i mógłby się nią podzielić? Za...

odradzam aplikowanie do tej firmy

Były kandydat

Zgadzam się z opinią MM - Benefit Systems nie ma pojęcia o rekrutacji i nie umie ich robić. Ponadto podają informacje inne w ogłoszeniu, a jeszcze inne na spotkaniu. Ostatecznie dowiedziałem się, że moja kandydatura została odrzucona (specjalista ds. sprzedaży i relacji B2B), ponieważ... mam za duże doświadczenie zawodowe. Śmiech na sali.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@steven, dla zainteresowanych - oferty pracy Benefit Systems S.A. możecie znaleźć na ich stronie internetowej: https://www.benefitsystems.pl/o-nas/kariera/oferty-pracy/

steven

mają duzo ofert pracy; czy to rotacja czy rozwoj firmy?

nick
@steven 31.05.2017, 19:53
mają duzo ofert pracy; czy to rotacja czy rozwoj firmy?

rotacja

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@MM, a co w pracy Ci się podobało?

MM

Nie polecam tej firmy, przerost formy nad treścią. Wymagania mega wygórowane, a właściwie nic w zamian. Sprzeczne informacje oraz komunikaty na co dzień. Sprawdzają badają rynek a nie oferują ciekawych miejsc pracy

Natalia
użytkownik zarejestrowany

Benefit Systems S.A. ma w swojej najnowszej ofercie prac dla specjalisty w zespole ds. negocjacji. Może ktoś dodać coś więcej w tym temacie? Chciałabym pracować w firmie ale dobrze byłoby zorientować się wcześniej!!. Czy w firmie są dodatki socjalne?

hektor

macie jakies info odnosnie rekrutacji na kierownikow. szukaja teraz. czy pozwalniali poprzednikow?

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Robert mam nadzieję, że znajdziesz tu pomocną odpowiedź. Z pewnością również dowiesz się wszystkiego podczas pierwszej rozmowy kwalifikacyjnej lub wcześniejszej rozmowy telefonicznej.

Robert

Interesuje chciałbym podjąć z tą firmą współpracę.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Robert Interesuje Cię to stanowisko?

Robert

Witam z ilu etapów składa się rekrutacja na stanowisko Specjalista w zespole handlowym?

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

Dyrektor HR udzielił specjalnego wywiadu dla naszego portalu! Zapoznaliście się z nim? Co sądzicie?

Spec
użytkownik zarejestrowany

Aplikuję na stanowisko specjalisty w zespole handlowym i proszę o kilka informacji. Jak przebiega rozmowa rekrutacyjna? Czy zadają trudne pytania? Jaka jest atmosfera w firmie? Jakie zarobki są na tym stanowisku a może są jeszcze dodatki czyli premia lub pakiet.

Handlowiec
@Spec 26.01.2017, 15:28
Aplikuję na stanowisko specjalisty w zespole handlowym i proszę o kilka informacji. Jak przebiega rozmowa rekrutacyjna? Czy zad...

Zarobki są spoko, można sporo zarobić. Osobiście pomimo podstawy można dorobić miesięcznie od kilkuset złotych do kilkunastu tysięcy. Atmosfera na poziomie bezpośrednich przełożonych jest ok. Mi osobiście dobrze się pracowało do Stycznia'17. (usunięte przez administratora) Jeżeli mam być szczery to kasa i najbliższe otoczenie jest ok, ale zmiany wprowadzane przez dyrekcje obniżają komfort pracy i psują to co do tej pory działało. Trzeba pamiętać, że jest to już teraz korpo i coraz mniej w tej firmie pro pracowniczych zachowań (mówię o dyrekcji). Kasa i benefity to nie wszystko :)

zosia

Witam. Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej na temat pracy w dziale handlowym. Jestem osobą już z doświadczeniem. Zastanawiam się jakie są (chociaż mniej-więcej) zarobki i czy możliwa jest umowa o pracę? Jeżeli ktoś opowiedziałby mi coś więcej o tym stanowisku - byłabym wdzięczna

Laki
użytkownik zarejestrowany

To chyba zależy od doświadczenia negocjacje wszędzie są możliwe, jeżeli znasz branże i czujesz sie jak ryba w wodzie, to podejrzewam, ze tyle ile będziesz chciał to raczej są w stanie ci dac

Doświadczony

Jak wyglada praca i wynagrodzenie w dziale windykacji?

Doświadczony

Jak wyglada praca i wynagrodzenia w dziale windykacji?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

PS

Sky is the limit... różnie w sprzedaży jest, ale kilkukrotność podstawy nie jest niczym nadzwyczajnym. oczywiście są okresy lepsze i słabsze, a średnio to pewnie wypada tak, jak pisze pracownik powyżej. (usunięte przez administratora) Weź udział w rekrutacji, porozmawiaj, wszystkiego się dowiesz

pracownik

Benefit daje zarobić bardzo dobre pieniądze, lecz nie ma przesady w stwierdzeniu, że to od Ciebie zależy ile zarobisz. W handlu zwykle nie płaci się zwykle za "siedzenie". W kontekście zarobków rocznych u wielu osób to są pieniądze podchodzące lub przekraczające drugi próg podatkowy. Czy to dużo czy mało pozostawiam pod indywidualną rozwagę. O konkretnych kwotach pisać nie będę i uważam, że pisać się nie powinno. Ty wynegocjujesz tyle, ktoś inny mniej, ktoś inny więcej. Chcesz poznać szczegóły zachęcam do aplikowania, na pewno się nie zawiedziesz. Jeśli jednak to właśnie podstawa Cię tylko interesuje, to wiedz, że takich osób firma nie szuka.

fd

Mnie interesuja konkrety: ile jako handlowiec mozna w BS zarobic na reke, chodzi mi o podstawe, bez premii.

sss

Na czym polega praca Specjalista ds Handlowych? Rozumiem ze jest to zwykly PH ? Samochod sluzbowy ? Czy jezdze po klubach fitness, basenach itd czy raczej chodzi tu o firmy, korporacje itd ktore daja pracownikom multisporty ??

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

loloo

wolę szkolenie, które personalnie mnie dotyczy niż świadomość, że firma ma oddział we Wrocławiu. no ale są priorytety :)

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

loloo

Zapewnia bo musi, wynika to z kodeksu pracy. Nie ma to związku z faktyczną pracą i szkoleniami. Myślący pracownik potrafi rozróżnić szkolenie BHP od branżowego.

hr

kilka dni temu miałem okazję rozmawiać z Panią z hr w sprawie mojej aplikacji na specjalistę ds sprzedaży i powiem jedno że poziom jaki ta Pani prezentowała podczas rozmowy zmartwił mnie bardzo - czy tam zabraniają kierować sie tzw zdrowym rozsądkiem??? żenada

Grzegorz Braun

Oj jakie te ludzie płaczliwe, zwolnią mnie czy nie ? Ile płacą ? Nie szanują ... Losie, jak pracujesz dobrze i szanujesz sam siebie to i inni cię wynagrodzą szacunkiem i odpowiednia kasą. Nic za darmo. Kultura osobista oraz inteligencja emocjonalna to też umiejętności które należy kształcić, odnajdywanie się w organizacji zależy właśnie od tych czynników. Nie ma różnicy czy to Benefit czy Prowident. Firmę oceniam bardzo dobrze, pracują tam ( poza paroma wyjątkowymi przypadkami) )inteligentni ludzie i widzą na pierwszy rzut oka czy jesteś pracownikiem czy wyrobnikiem. Amen

olaboga

(usunięte przez administratora) To jest chyba wystarczający dowód na to jak traktują obecnych :)

anonim

(usunięte przez administratora)

aabbcc

@olx co masz na myśli?

do byłego

Ludzie marzą o karierze a hajs musi się zgadzać. To dzieje się już X czasu (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

tyreall

nie dodałeś że te osoby dostały propozycję przejścia do innych zespołów jeśli ktoś nie skorzystał dostawał tak zwana odprawę. Nie wiesz jak to się odbyło nie wypowiadaj się. Widzisz tylko czubek góry lodowej nie wiesz nic po za tym

Irina

Po jakim czasie sie odzywają?

erin

Jak jest tam teraz? Byłem na rozmowie ostatnimi czasy, jest cisza..

Soszek

Rekrutacje w pełni, warto tam pracować?

rowniezobecna

(usunięte przez administratora) start-up moze upasc, ale to nie oznacza, ze jednym ciosem zwalnia sie prawie cala zaloge (a w zalozeniu i tak cala), tylko tworzy sie nowy start-up i wykorzystuje wiedze pracownikow. (usunięte przez administratora)

ex pracownik

Nie polecam. Zwalniają z dnia na dzień po 10 osób. Jak mówisz co lepiej wpłynie na sprzedaż, gdzie coś poprawić, to aut. Najlepiej być podnóżkiem i gumowym uchem, wtedy popracujesz dłużej. Generalnie ciągłe rotacje. Zwalniają jednych i zatrudniają drugich. CRM to porażka, po 3 handlowców ma w bazach jedną firmę. Dzwonisz do jakiejś firmy, mówisz że jesteś z BS a oni że już diś mieli 3 takie telefony! takie sytuacje to standard. Samochody służbowe 3 na 400 osób WOW. Jedyny plus to karta MultiSport za grosze i wypłaty na czas.

obecna
@ex pracownik 22.06.2015, 18:49
Nie polecam. Zwalniają z dnia na dzień po 10 osób. Jak mówisz co lepiej wpłynie na sprzedaż, gdzie coś poprawić, to aut. Najlep...

Niestety jak pracujesz w projekcie start-up to trzeba się liczyć z tym że może on upaść, i tak tez było. fakt że zwolnili sporo osób. Nikt jednak nie pisze o tym ze te osoby dostały sowite odprawy kilkumiesięczne. Atmosfera jest ok,bardzo na luzie. Jak w każdej organizacji są plusy i minusy. A tu plusów jest sporo bo i opieka medyczna karty Lunchowe i kafeteria to nie jest codzienność.

Nicki Minaj
@obecna 24.06.2015, 16:15
Niestety jak pracujesz w projekcie start-up to trzeba się liczyć z tym że może on upaść, i tak tez było. fakt że zwolnili sporo...

Żaden start-up w BS nie miał ani nie ma obecnie miejsca. MB nie był nigdy start-upem, realizowany był zgodnie z klasycznym modelem wdrażania produktu na rynek i to go zgubiło. Faktyczne prowadzenie go jako start-upu zmniejszyło by skalę utraconego kapitału, a być może nawet doprowadziło do sukcesu po kilku szybszych zwrotach modelu biznesowego bez wcześniejszego zbędnego pompowania strony kosztowej.eot

anonim

(usunięte przez administratora)

jakto

kino i TB jeszcze istnieją. chociaż nie wiadomo chyba co z nimi dalej. czy mam stare info?

ex

Witam, chciałbym spytać jak obecnie atmosfera (usunięte przez administratora) . Lepiej, gorzej, tak samo?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

do Tomo

nie mozna tu podawac kwot wiec pewnie sie nie dowiesz :/ podstawy marne niestety i z nich nie wyzyjesz... prowizje sa w miare ok w multisporcie (usunięte przez administratora) . (usunięte przez administratora)

trololo
@do Tomo 20.04.2015, 11:40
nie mozna tu podawac kwot wiec pewnie sie nie dowiesz :/ podstawy marne niestety i z nich nie wyzyjesz... prowizje sa w miare o...

Bo BS to tylko handlowcy i nie ma nic innego. ;)

były

Jedynymi plusami tej firmy są ludzie. Kierownictwo podchodzi nieprofesjonalnie do problemów no i płace niskie.

F--K
@były 11.04.2015, 10:54
Jedynymi plusami tej firmy są ludzie. Kierownictwo podchodzi nieprofesjonalnie do problemów no i płace niskie....

POPIERAM tą wypowiedź, niestety.

PS

Oczywiście, że tak powinno być w standardzie - ale czy jest, to inna sprawa. Trudno nie docenić ani stałej umowy, wszystkich składek, świadczeń, itd - dziś często rządzą śmieciówki, permanentne nadgodziny i wiele innych niekorzystnych rzeczy, których w BS jest zdecydowanie mniej. i sporo osób to docenia i szanuje.

Zen

Ja byłam na rozmowie rok temu. Nie zostałam przyjęta, b podobno zrezygnowali z tej rekrutacji (kierowników, ale duży plus za sposób prowadzenia rozmowy przez Panią (usunięte przez administratora) z działu HR, a potem informacja na maila z podziękowaniem za przybycie i info, że nie będę zatrudniona :). Człowiek wie na czym stoi. Jak dla mnie firma na 5 z plusem.

prawda
@była 19.06.2015, 08:49
nikt myślący nie oceniłby firmy po rozmowie kwalifikacyjnej tym bardziej ,że do firmy się nie dostał. (usunięte przez administr...

pani z hr jest tak błyskotliwa, że prosi kandydata o namiary do poprzednich pracodawców by uzyskać rekomendacje :D droga pani z hr - nie każdy spowiada się obecnemu pracodawcy, że szuka pracy i taka informacja z pani ust może przynieść więcej szkody niż pożytku bo jak pracodawca się zdenerwuje to szybko zakończy współpracę z kandydatem, da pani 100% pewności, że zatrudnicie takiego pracownika? :) studia się skończyły, mądre książki też. trochę rozwagi i doświadczenia przyda się w życiu :)

PS
@prawda 20.06.2015, 16:27
pani z hr jest tak błyskotliwa, że prosi kandydata o namiary do poprzednich pracodawców by uzyskać rekomendacje :D droga pani z...

Ech...nikt nie zadzwoni do Twojego obecnego pracodawcy. Ale do jeszcze poprzedniego, albo jeśli z bieżącym się właśnie rozstałeś/rozstałaś, to czemu nie :-)

PS

Mniej więcej będzie podobnie badź trochę lepiej (zakładam, że chcesz sprzedawać multisport). Dodatkowy plus to świadczenia oraz to, że karty sprzedają się dość lekko, są bardzo pożądanym produktem na rynku. Oczywiście najlepsi handlowcy wyciągają dużo lepsze pieniądze.

Zostaw opinię o Benefit Systems S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Benefit Systems S.A.