Taber

Białe Błota

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 133 ocen.

Opinie o Taber

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Taber

Songo

Wczoraj otrzymalem premie swiateczna w wysokosci "stowki" i nie wiem jak dziekowac naszemu dobroczyncy i chlebodawcy.Ta "wysoka" premia pozwolila mi na zakup jedzenia i zorganizowanie swiat dla calej rodziny.Malo tego! Zastanawiam sie czy zaprosic takze rodzine z zagranicy,bo sami nie bedziemy w stanie zjesc takiej fury jedzenia,ktora kupilem za ta "stowke".Nie ma to jak splunac pracownikom w twarz "stowka" na odwal sie.Brawo prezesie.

PRAWDA

Istna parodia. Pieniędzy na święta nie będzie bo przecież w tym roku pracodawca stracił zbyt dużo pieniędzy na wyrównania do najniższej czy też premie uznaniowe? Oczywiście pieniądze, których płacą za dużo to efekt norm decydujących o tym czy ktoś się wyrobi czy też nie, czy uczciwie zarobi marne grosze (najniższą krajową) czy też trzeba wypomnieć, że wyrobienia nie było, dopłacone do osoby zostało. Jakież to wygodne. Potrzebujesz pokorniejszych pracowników obudź w nich poczucie winy bo przecież tyle trzeba dopłacić do nich. Nie jest to rygor jak za czasów obozów pracy gdzie nie ma normy nie ma jedzenia zatem zdechnij jak pies, a jednak podobieństwo pozostało bo każdy mały niemiec uczył się przykładu od ojca. Każdy zaradny przedsiębiorca w dzisiejszych czasach doskonale wie, że pracownik bezproduktywny to pracownik niepotrzebny bo przecież przyjdą kolejni a teraz to i przyjdą ukraincy ale czy to pewnik? Pracownicy przyzwyczaili się do dobrego a teraz nie ma i nie będzie? Czas najwyższy zakupić poradnik jak zrobić gorzej dla podwładnych by w świetle prawa polskiego było legalnie bo i na nowy rok trzeba będzie coś wymyślić w związku z podwyższeniem najniższej a pomysły się kończą. Kto daje i odbiera ten się w piekle poniewiera. Jak zaś przyjdzie co do czego nie zapomnijcie zabrać kiełbasek to zrobimy grilla na tym samym ogniu:) A czytającym życzę trzymajcie się ciepło i dbajcie o siebie. Pracujcie dobrze:)

tosia

Żenada,chciał nas prezes zrobić biedakami a sam wyszedł nędznie,ze go nie stać raz w roku dać ludziom dodatkowe pieniądze za cieżką orke !

zwykła

z tego co sie dowiedzialam to kadra sie zbuntowala i nie idzie na impreze...... wiec szefunio sam został....

smutna
@zwykła 02.12.2017 05:09
z tego co sie dowiedzialam to kadra sie zbuntowala i nie idzie na impreze...... wiec szefunio sam został.......

Tak, ale nie wszyscy. Niestety są i tacy którzy na te osoby, które poszły o odwołanie, się obrazili... Żal…

Pracownik

Szefunio będzie budował hale więc musi oszczędzać tylko dlaczego na swoich pracownikach. Niedługo nie będzie miał ludzi do pracy. W innych firmach są paczki dla dzieci, premie świąteczne a tu nic. Wstyd.

Pracownik

Brawo kadra, jesteśmy z Was dumni!!! Fajnie wiedzieć, że chociaż ktoś jest po naszej stronie. Wielki szacunek dla Was.

chuck noris

Dla pracowników na premie świąteczne to nie ma ale dla kadry na impreze to pieniądze zawsze sie znajdą. Panie bober ludzi nie szanujesz to ludzie ciebie przestaną szanować kwestia czasu. Zła karma wraca i wesołych świąt życze

Pracownik

Super. Bonów świątecznych nie będzie, ale impreza dla tzw "kadry" tak. Wielkie chlanie w Pieczyskach tak i tylko dla "kadry" oczywiście nazwane szkoleniem. WSTYD panie Bober. To my Panu robimy kase. Zwykłych pracowników macie w d...e!

Golus
@Pracownik 01.12.2017 12:49
Super. Bonów świątecznych nie będzie, ale impreza dla tzw "kadry" tak. Wielkie chlanie w Pieczyskach tak i tylko dla...

Jaka kadra zwykłe lizusy. Wszyscy pójdą na imprezę w operze i do starego będą się ślinić.

Qwerty

Można pomagać Ukraińcom, tylko że my mamy takie wypłaty że to nam samym przydalaby sie pomoc bo za najniższa nie da sie wyżyć. Człowiek pracuje w tym zakladzie iles lat a potem jest traktowany gorzej niz obcokrajowiec, który dopiero co sie zatrudnil. Coraz wiecej ludzi mysli o zwolnieniu. Ciekawe jak zakład bedzie funkcjonowal z samymi Ukraińcami.

Polacy

Ja nic nie mam do Ukraińców i wspolczuje sytuacji w ich kraju ale jak człowiek widzi, że oni dostają zerówki albo nie mają żadnych konsekwencji gdy coś źle zrobią to zaczynamy ich nie lubić. Jak my coś źle zrobimy to jest marudzenie, selekcje a im tylko powiedzą jedno zdanie i jest ok. I jeszcze niby są najlepsi bo robią nadgodziny.? Co z tego skoro część z nich na wyrąbane w jakosc tej pracy i szybkosc? Przez cały dzien wyrobią sie na 4godz, a potem przyjdą na nadgodziny i dorobią to co powinni zrobic w 8 ale jeszcze mają placone za nadgodziny.

Natalia

@Polacy a w jaki sposób mają lepiej? Czy to nie jest przypadkiem tak, że Polska chce pomóc Ukraińcom i dlatego Wy czujecie się gorzej traktowani? Może warto zwrócić uwagę, że to niesprawiedliwe? @Onaaa a nie ma szans na podwyżki lub premie w firmie Taber? Próbowaliście poruszać ten temat u kierownika

Polacy

To że Ukraińcy mają tam lepiej niż Polacy, którzy pracują tam jest od lat jest kpiną i jest zwyczajnie przykre i krzywdzące. Ale to juz bardziej wina brygadzistów niż Pana Bobera.

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

...

Onaaa

Ta firma to masakra. Płacą marne grosze, nie ma szans na dobre wyrobienie. Do tego atmosfera straszna. Kazdy kazdego zdradza,obgaduje. Brygadzista kopie dolki pod ludzmi. Pracowac na 3 zmiany za najnizsza do tego w takim syfie to juz naprawde swiadczy tylko o tym ze ludzie tam pracujacy nisko siebie cenią i sami do siebie nie maja szacunku. Odeszlam z tamtad kilka lat temu i nie zaluje. Wspolczucia taberowcy. Zycie wam ucieka miedzy palcami.

Pikpok

Już nikt nie może wytrzymać z kachą,d*pe wozi wyżej niz głowę.

Natalia

@Masakra, @Chętny w Taber nie ma szansy na podwyżki czy premie? A czy próbowaliście rozmawiać o tym z szefem? Czy jak ktoś się zatrudniał to była mowa o podwyżkach? To ważne informacje dla potencjalnych pracownikach.

Masakra
@Natalia 29.09.2017 14:04
@Masakra, @Chętny w Taber nie ma szansy na podwyżki czy premie? A czy próbowaliście rozmawiać o tym z szefem? Czy jak ktoś się...

Wydaje mi sie,że w tej firmie brygadzisci,kontrola i ustawiacze pracują za najniższą stawkę w naszym regionie to,jaki jest sens proszenia o podwyżkę dla osób akordowych?! Ludzie odchodzą i będą odchodzić ale tylko i wyłącznie że względów finansowych. Zwroćmy szczególną uwagę na to,że nowe osoby (polacy) przychodzą na 2,3 dni i odchodzą. Często jest tak,że ludzie rezygnują z pracy w tej firmie na rzecz 100 zł w innej. Absurdem jest też niedocenianie pracowników którzy latami "wspierają" firmę.

Natalia

Czy ktoś chce powiedzieć o swoich doświadczeniach z firmą Taber? Jakieś nowe osoby może tu zaglądają i chcą coś powiedzieć od siebie? A może ktoś szuka pracy? Właśnie szukają osób na stanowiska: BRYGADZISTA, ELEKTRONIK (http://taber.com.pl/praca/). Ktoś chętny do pracy?

Chętny
@Natalia 22.09.2017 12:39
Czy ktoś chce powiedzieć o swoich doświadczeniach z firmą Taber? Jakieś nowe osoby może tu zaglądają i chcą coś powiedzieć od s...

W tym bałaganie organizacyjnym i za te stawki jakie są proponowane to największe szanse będzie miał chyba jakiś Ukrainiec.

Masakra
@Chętny 23.09.2017 09:10
W tym bałaganie organizacyjnym i za te stawki jakie są proponowane to największe szanse będzie miał chyba jakiś Ukrainiec....

Masz rację, za proponowane pieniądze za te stanowiska to rzeczywiście chyba tylko Ukraina się zgodzi,ale też nie na długo,bo nabiorą wprawy i uciekną do innej firmy za wyższa stawkę. Dajcie ludziom więcej pieniędzy! Także tym akordowym a wszystko się zmieni na lepsze.

laki

zależy na jaki dział trafisz.... bo są zarówno 3 zmiany jak i dwie ale też pracują na jedna... stawka? niezależnie jaka by była to niestety "kręci" się wokół najniższej krajowej... ale za to wypłata jest zawsze w terminie!

Monika
@laki 17.09.2017 15:17
zależy na jaki dział trafisz.... bo są zarówno 3 zmiany jak i dwie ale też pracują na jedna... stawka? niezależnie jaka...

Dziekuje za odpowiedz.Pozdrawiam

Monika

Witajcie kochani mam takie pytanie wierze ze mi odpiszecie szczerze. Jakie sa tu zmiany w firmie i czy praca jest na akord?? Jaka stawka? Pozdrawiam serdecznie

Zaklopotany

@Ar Ek Słuchaj jak nie wiesz co sie działo miedzy nimi to nie pisz takich głupot wlasnie przez takie bzdury powstają plotki... Nie wiem jak mozna kogoś zdradzać jak sie z nim nie jest, nie rozumiem tego xd Pozdro dla osoby ktora to napisała ma bujna wyobraźnię haha

Natalia

@Ar Ek, @Emoi to nie miejsce do opisywania spraw prywatnych pracowników firmy Taber. @Załamany czyli uważasz, że nie ma szans, żeby uczniowi się czegoś nauczyli? Nie ma wykwalifikowanych osób do nauki ich zawodu? Powiedz dokładnie, dlaczego firma powinna się zastanowić.

Emoi

O mtko, ten chłopak jest nie letnik i nim się puściła. Nie wiarygodne, a co na to Ewna? Znałaś jej faceta Damiana, poza tym różnica 7 lat i taka dziewczyna jak Justyna Kuf*l dla niego? Porżka

Ar Ek

Szczerze to tam jest jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Każdy się zdradza wzajemnie... Np Justyna Kuf*l bzyka się z Arkiem March*l zdradzała chłopaka z którym ma dziecko haha, Jest wiele zdrad tam- więc lepiej chronić się od tego zakładu, płaca to żenada i atmosfera, często dostaje się "kare" czyli idziesz na stanowisko gdzie wyrobisz się może na 2h co wiąże się z najniższym wynagrodzeniem Ale jeśli chcesz, być w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to gorąco polecam.

Natalia

@Załamany czy przed podpisaniem umowy zostałeś w pełni poinformowany o wszystkich warunkach pracy? Czy długo i nadal pracujesz w Taber? Czy ktoś jeszcze miał takie doświadczenia jeżeli chodzi o warunki umowy? Jeżeli chodzi o normy do wykonania ktoś też ma takie same odczucia?

Załamany
@Natalia 03.08.2017 11:45
@Załamany czy przed podpisaniem umowy zostałeś w pełni poinformowany o wszystkich warunkach pracy? Czy długo i nadal pracujesz...

Sorry Natalia Ja już skończyłem z tą dziwną niby firmą - nie chcę mieć nic do czynienia. W tej firmie to kadrowa (jeśli taka jest) nie potrafi nawet napisać umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami - umowa bez podania stawki godzinowej w umowie !!!. O terminie podpisania umowy to lepiej już nie wspomnę - pragnę tylko przypomnieć, że jakakolwiek umowa o pracę powinna zostać podpisana i wręczona przed podjęciem przez pracownika świadczenia pracy a nie po upływie tygodni. Takie przepisy weszły w dniu 01.01.2017 roku!!!. Pomimo tego wszystkiego, życzę tej niby firmie wszystkiego najlepszego, rozwoju, nowych klientów itd. Może po spełnieniu się tych życzeń ta niby firma zmieni status z garażu na firmę. Słyszałem, że obecnie prowadzone są również praktyki dla uczniów z technikum - oj jej, to jest dopiero porażka!!!. Proszę tą szkołę aby naprawdę zastanowiła się nad swoim działaniem i nad tym co mogą wynieść uczniowie z tej niby firmy. Pozdrawiam.

Załamany

Panie Tadeuszu, jak Pan może tak oszukiwać ludzi - co to jest? - godzinówka zgodna z prawem czyli minimum a normy nie do wykonania. W konsekwencji ludzie zarabiają po 5 zł na godzinę. Do tego jeszcze umowa na zlecenie - w tych czasach takie coś? Mam nadzieję, że nie dziwi się Pan, że nie ma w Pańskim zakładzie ludzi do pracy. W takim przypadku to nawet ukraińcy nie przyjdą. Sądziłem, że Pańska firma jest na europejskim poziomie, pewna, stabilna na rynku a okazuje się, że to zwykły garaż. Sorry ale w tych czasach długo Pan już nie pociągnie - trzeba zmienić trochę sposób myślenia - to nie komuna!!! Pozdrawiam.

@l

Ten zakład słynie z tego, że ludzie tu bardziej interesują się życiem innych, niż pracą. Najgorsze jest w tym wszystkim, że dodatkowo wymyślają różne dziwne historie o innych, puszczają w obieg i wtedy osoby takie mają przypiete łatki, bo inni wierzą wyssane z palca plotom, niż prawdzie! A osoby z,,przypietymi łatkami"nie będąc świadome ,co inni się dowiedzieli na ich temat dziwią się dlaczego nagle ludzie patrzą się dziwnie i boją się do nich odezwać nawet !!!!Chorzy ludzie!!!!!

@

Ten zakład słynie z tego, że ludzie tu bardziej interesują się życiem innych, niż pracą. Najgorsze jest w tym wszystkim, że dodatkowo wymyślają różne dziwne historie o innych, puszczają w obieg i wtedy osoby takie mają przypiete łatki, bo inni wierzą wyssane z palca plotom, niż prawdzie! A osoby z,,przypietymi łatkami"nie będąc świadome ,co inni się dowiedzieli na ich temat dziwią się dlaczego nagle ludzie patrzą się dziwnie i boją się do nich odezwać nawet !!!!Chorzy ludzie!!!!!

@

Ten zakład słynie z tego, że ludzie tu bardziej interesują się życiem innych, niż pracą. Najgorsze jest w tym wszystkim, że dodatkowo wymyślają różne dziwne historie o innych, puszczają w obieg i wtedy osoby takie mają przypiete łatki, bo inni wierzą wyssane z palca plotom, niż prawdzie! A osoby z,,przypietymi łatkami"nie będąc świadome ,co inni się dowiedzieli na ich temat dziwią się dlaczego nagle ludzie patrzą się dziwnie i boją się do nich odezwać nawet !!!!Chorzy ludzie!!!!!

xdxdxd

Tam jest jeden wielki syf. Kazdy robi co chce. Kierownik jeden jak i drugi chodzi i nic nie robi... Zalosne. A my musimy pracowac na nich jak tak moze byc. I placa marne grosze

anonim

(usunięte przez administratora)

X

Fajni faceci??? Tu nie ma czegoś takiego jak fajni faceci,ani jednego.

1

Szkoda że forum umarło

Abc
@1 04.02.2017 01:57
Szkoda że forum umarło

A co,nudzi się Tobie? Aż tak masz nudne życie? Żal mi Ciebie. ....

dr.....

tak dają fartuchy..... co do zmian to są 3 zmiany i co tydzień jest "przejście"..... w soboty sa nadgodziny

Myszka

Dostaje się jakies ubranie robocze ?

Admin

Praca jest od pn do pt ?jak to wygląda zmianowo ( grafik na cały miesiąc )?

Full

Michał jest najgorszym brygadzistą

drt

montaż transformatorów, nawijanie ręczne i maszynowe cewek-ile można zarobić na tym stanowisku?

Cjcjchch
@drt 05.11.2016 12:44
montaż transformatorów, nawijanie ręczne i maszynowe cewek-ile można zarobić na tym stanowisku?

Najniższa:)

jaaaa

czy przyjmują tylko elektroników?

Etna
@jaaaa 03.11.2016 23:41
czy przyjmują tylko elektroników?

Cos ty. Wszystkich jak leci. Elektyków u nas to może 1na 10

vtdhi

ale to nikogo nie obchodzi że normy są takie że nie da się ich zrobić...? to po co wogóle to jest?

Łaaaał
@vtdhi 31.10.2016 17:27
ale to nikogo nie obchodzi że normy są takie że nie da się ich zrobić...? to po co wogóle to jest?

jak to po co????? żeby kasa szefowi się zgadzała!!!!!!

hehe :)

podwyżka tak- bo musi!!! ale normy pewnie też pójdą do góry...... jak zawsze..... ciekawe kto je wyrobi skoro już teraz są kosmicznie wysokie?!?!?!?!

Ania

czyli rozumiem że jedyna podwyżka na jaką można liczyć w tej firmie to ta gdy wzrasta najniższa?

????

ciekawe co szef zrobi od stycznia gdy najniższa wzrośnie....???? czy normy też znowu pójdą do góry.....????

F&f
@???? 30.10.2016 10:22
ciekawe co szef zrobi od stycznia gdy najniższa wzrośnie....???? czy normy też znowu pójdą do góry.....????...

Wiadomo że tak,wtedy sie wyrówna i wyjdzie na to samo.

Ania

a do kogo się zgłosić? do brygadzisty?

Hi
@Ania 28.10.2016 19:16
a do kogo się zgłosić? do brygadzisty?

Do mnie możesz się zgłosić

Ania

tzn? tylko najniższa krajowa czy można zarobić więcej?

Miś gogo
@Ania 27.10.2016 20:45
tzn? tylko najniższa krajowa czy można zarobić więcej?

Wszystko zależy od tego na jaką zmianę trafisz tzn do jakiego brygadzisty bo u Beaty i Roberta jakos jest zorganizowana praca ale u Michała porażka no i na jakie miejsce bo nie wszędzie mozna wyrobic sie tak samo. To jak los na loterii.

Ania

na jakie zarobki można liczyć?

Łooo
@Ania 24.10.2016 20:14
na jakie zarobki można liczyć?

Takie,że nie wiesz czy sobie kupic gacie czy skarpety,bo na jedno i drugie nie wystarcza.

adam

Taki lakiernik samochodowy to wymagane jest od niego język niemiecki. W końcu zależy im na profesjonalistach i na odpowiednim doświadczeniu, więc nic dziwnego że takie oczekiwania mają od kandydatów bo to się odpowiednio przekłada na zarobki w firmire.

anonim

(usunięte przez administratora)

.

Nie umiesz czytac? Zobacz wpisy wyzej.

anonim

(usunięte przez administratora)

Dhjcvh

Na produkci zalezy gdzie cie posadza i co jest potrzebne danego dnia. Raz mozesz robic radiatory,raz ciąć płytki itd chyba że umiesz lutowac to lutujesz kable albo kontrola optyczna

joki

Premia jest wliczana w najniższą?! To chyba jakieś jaja są. Chciałem przyjść tam do pracy ale w takiej sytuacji to olewam

Friwo

Caly czas przychodzą nowe osoby więc jesli ktos jeszcze ma wątpliwości czy przyjmują to;tak przyjmują.

Hkgifigg

Co wy opowiadacie? Tu nie ma premii. Tzn jest tylko na papierku bo zawiera sie w najniższej:) czyli tak naprawdę jej nie ma.

Zostaw opinię o Taber - Białe Błota

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Taber