WIEPOFAMA S.A

Poznań

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 876 ocen.

Opinie o WIEPOFAMA S.A

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WIEPOFAMA S.A

Pracownik

Firma ok. Wypłaty nawet przed czasem. Fajna zgrana ekipa

pan
@Pracownik 18.02.2018 09:25

Zgadza się.Jest okey.Atmosfera idealna pracuje sie dokładnie i spokojnie.Pozdrawiam załogę małą ale sympatyczną.

Administrator

Wiarygodne opinie osób zatrudnionych w przedsiębiorstwie, to cenna wskazówka dla osób rozważających pracę w firmie. Wiecie, jak przedstawia się kwestia wynagrodzenia oraz benefitów pozapłacowych w WIEPOFAMA S.A? Podzielcie się tymi informacjami.

xxx

Szkoda

anonim

(usunięte przez administratora)

akn

Szkoda ze piszesz dopiero po 2 miesiącach.Plan zagospodarowania przestrzennego jest dostepny w Urzedzie Miasta.Mozesz sprawdzic.Na ten teren mają chrapkę deweloperzy.

niedziela

a robia tam jeszcze panele akustyczne bo chialem tam wrucic fajnie bylo duzo zlomu mozna bylo wywiezc dorobic super czasy 2 wyplaty w miesiacu jak waldus zarzadzal to byly czasy

aKJN

ODRADZAM DZIADOSTWO KOMUNA NIE TO SAMO TO SPISEK I BAŃKA KTÓRA LADA DZIEŃ PĘKNIE !!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

sł.

Wiepofama jest likwidowana.Na jej miejscu jest Metal line.Firma działa jest duzo pracy.Potrzeba spawacza frezera itp.Teren jest przeznaczony pod budownictwo mieszkaniowe.Może jeszcze okolo 5 lat i to wszystko.Pisze iż może bo końca nie wiadomo.Teren jest bardzo drogi.Pozdrawiam.Praca jest spokojna nie jest to na pewno obóz pracy.Pozdrawiam.

romek tomek

Zaorali już ten burdel ? nikt nie pisze co sie dzieje w wiepo a interes kwitnie jak to się trzyma wofole niezle musza krecic

e
@romek tomek 07.02.2017 22:11

Napisałe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a przeciez sam wiesz iż burdele na całym swiecie mają się dobrze wręcz rewelacyjnie.

trew

Raczej całkiem nieźle @dusia, ale najlepiej o takich rzeczach dowiadywać się bezpośrednio w firmie. W końcu popularność na rynku jest bardzo istotna, ale zobacz, że największą renomę robią pracownicy i atmosfera dopisuje przez to.

anonim

(usunięte przez administratora)

post

a co zakcjami wiepofamy

tomas

Wypłata terminowa ale nie w Wiepofama a w ML. W Wiepofamie nikt nie pracuje jeżeli chodzi o produkcje i obróbkę skrawaniem. AMEN

robol

WIEPOFAMA W LIKWIDACJI ma prowadzić rekrutacje ?

robol

to jeszcze dużo czasu minie zanim się z tym terenem coś wydarzy, a co z sąsiedztwem, co czeka Powo Gaz, i tereny przy torach, min Goplana ? Park ? ciekawe gdzie ten park ma powstać, przeciez obok jest sołacz. W zasadzie mi to juz obojętne ale jak cos zacznie sie dziać na tym (tych) terenach na raz to bedzie to jakiś armagedon przeciez to teren wielki jak całe jeżyce zamieszkałe !

Prezydent M.Poznania

Jaśkowiak pisze.Do 2025 roku na tym terenie będzie osiedle mieszkaniowe z parkiem.Jest to plan miejscowy dla tego terenu.To wszystko.

robol

to jak to jest, jaka jest ta nowa firma na miejscu WIEPOFAMA? bo widze ze na WIEPOFAMA S.A szukaja pracownikow i nie wiem czy aplikowac?

TO JA .... FREZER
@Duszoszczypatielny Frez 02.02.2016 04:44

No brawo, jaki jesteś poinformowany. Sam o tym nie wiedziałem a tu pracuję. Coś więcej powiesz ciekawego Panie er er ? Roboty nie brakuje, brakuje takich jak ty którzy odeszli biorąc odprawy z W a teraz płaczą bo nie mają roboty jajjajahahhah

dyrektor
@TO JA .... FREZER 05.02.2016 21:09

Albo jesteś niedouczony albo Tobie sie nie chce.Wystarczy pójść do Urzędu Miasta i zobaczyc plan zagospodarowania przestrzennego dla tego terenu a będziesz wiedział.Ja też tu pracuje nie odszedłem.A propos jeśli piszesz słowo ty to lepiej z dużej litery.Jeśli na to Cię stać to pisz w stylu dyplomacji.Pozdrawiam.

anonim

(usunięte przez administratora)

w

Swietna riposta dla mac.Pozdrawiam.

mac

To ciekawe jak jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle.

y

Pracuje się spokojnie bez żadnych nerwów pracy jest dużo to nie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak w innych inwigilowanych firmach np kazimieruk brigestone mikroma itd.Jak na ten park maszynowy dość wysłużony to dokładności nie najgorsze.pracuje się spokojnie szefostwo bardzo miłe sympatyczne.2 frezero-wytaczarzy potrzeba.Zapraszam.Nadgodziny są zawsze płacone jedna zmiana trochę drugiej zmiany można jak ktoś chce zarobić więcej pracując w soboty.

anonim

Firma dopiero działa pol roku ale według moich obserwacji roboty nikomu nie brakuje. Dawno nie było tak że jest więcej nowych firm. Minus słaba jakość technologi.

anonim

(usunięte przez administratora)

ert

Tak.Można.Ale mówimy o nowej firmie.

kukis

Oj naiwniaczki panel-niaczki jak wam mało trzeba zeby pluć wszystkim w twarz. To jest załosne i uważam że forum Wiepofama S.A na tym serwisie należy ZLIKWIDOWAĆ jak się Wiepofama LIKWIDUJE. PPH CAMA**X POZDR

wq
@kukis 11.12.2015 17:27

Nie martw się z czasem się sama zlikwiduje.Jak przestanie istniec to i strona zniknie.Cierpliwości życzę.

Oskar

Jeszcze wiara kasy nie dostala??? No prosze. Slowo nie zamienione w czyn. Ostatni rok to bylo same przeciaganie krecenie i mydlenie oczu. Jak ktos nie walczy o swoje to nie ma do dzis. Nowa firma to tylko przykrywka aby sie krecilo i obeszlo komornikow Pozdro

józio
@Oskar 09.12.2015 19:57

Masz 100 procent racji.Ale to wszystko.

anonim

(usunięte przez administratora)

hop

Tak.Byłoby fajno gdyby dotrzymał.

kukis

co o nowej firmie ? toż to to samo

ro
@kukis 03.12.2015 17:27

To nie to samo.Wiepofama jest w likwidacji dlatego nie otrzymujesz należnych odpraw itp.Nowa firma nie jest obciążona dlatego pensje są na czas jest praca itd.Szkoda ludzi co zostali zwolnieni ale życie pisze różne scenariusze.Pozdrawiam i życzę miłych dni.Odprawy powinny być tyle że powinny nie oznacza że na pewno będą.Samo życie.

kukis

hah odpraw nie ma nadal więc nie gadajcie że płacą

ro
@kukis 02.12.2015 21:57

Mowa jest o nowej firmie a nie o starej.Pozdrawiam.

alojz szalak kinga ds

Co tam słychac w wiepofamie ?? Jak płacą na czas? A co z nową firmą ? Podobno zarządza nią jakiś młody ?? co tam się dzieje ? zapłacili chociaż za przed przed ostatnią kaskę ? hahaha ??

ro
@alojz szalak kinga ds 13.11.2015 23:24

Tak płacą na czas.Pozdrawiam.

szakal

pani kingo ja dalem rade ale niestety nie wyplacalnosc firmy sprawila ze musialem odejsc do lepszej firmy gdzie otrzymalem swoje wynagrodzenie i podwyzszenie kwalifikacji zycze duzo szczescia i powodzenia pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

er

Bardzo piękny wpis.Firma istnieje i jeszcze będzie istnieć.Pozdrawiam.

szakal

witam wiepofama jest byla i bedzie w kiepskiej sytulacji zostaly osoby ktore tylko ja okradaja ci z gory pan jerzy wielki prezes camarexu ktory jest nie wyplacalny .ilu ludzi bylo przez niego w kryzysie i stracilo swoje wyplaty juz ich nie odzyska.nie ma prawa w polsce aby odzyskac swoje ciezko zarobione pieniadze.PANIE J przyjdzie dzien gdy sie spotkamy zycze zdrowia i pozdrawiam cala wiepofame

gość

i to ma być o Wiepofamie? Nie ma pieniędzy na czas, nie jest dobrze

y
@gość 28.08.2015 01:28

Nie w Wiepofamie.Wiepofama jest w likwidacji.W nowej firmie jest wszystko okey.Nie myl nazw.

ds

Więc tak nowa firma wypłaciła wypłatę na czas. To powinno wystarczyć. Z starej ekipy zostały osoby w zasadzie nowych nie ma. Warunki takie same jak w Wiepofama S.A a więc napewno gorzej nie jest i nie jest to praca w amazonie jak pisze jeden z byłych pracowników CAMareks hahaha

q
@ds 15.08.2015 23:29

Dokładnie się zgadzam.Oby tak dalej.Pozdrawiam.

gość

W jej miejsce jest nowa firma.

dyrektor
@gość 01.08.2015 12:59

Teren kwadratu miedzy ulicami Kościelną,Janickiego,Dąbrowskiego,Wawrzyńca jest przeznaczony pod budownictwo mieszkalno-parkowe.Znając miasto Poznań nikt nie wie obecnie kiedy to nastąpi może wkrótce może za kilka lat może za 1-pokolenie.Najpierw musi być zbudowana infrastruktura dojazdy ulic parkingi itd.Dąbrowskiego to ma być deptak a ludzie tam mieszkający już się buntują gdzie będą parkować handlować itd.Istniejące tam firmy jeszcze będą działać i to nawet nieżle jak długo to tylko wie jasnowidz.To tyle.Jeszcze jakieś pytania?

gość
@dyrektor 02.08.2015 12:25

:) oczywiście, że jeszcze jakieś pytania. O sprzedaży terenu Wiepofamy mówi się od wielu lat, mnie interesuje co się dzieje z firmą i ludźmi tam pracującymi. Czy jest jakakolwiek sprzedaż, wypłaty na czas. Nie będę przecież się pytał "jak się czuje Janek" :) raczej jak się czują ludzie tam pracujący jeżeli w ogóle ktoś tam jeszcze ze starej ekipy pracuje.

gość

w likwidacji, choć przy takim zarządzaniu to każda firma by upadła

alojz

jest dobrze.

alojz

Masz maly wybor: tokarka /frezarka albo sponsor lub forma sprzatajaca. Kobiety nie ucza sie szybko bo sa odporne na wiedze i glupie ale za to w kuchni i w lozku to jest ich krolestwo. W wiepofamie nie potrzeba kobiet bo i po co.

alojz
@alojz 25.07.2015 12:59

Niezła prowokacja.

koniec

czy jeszcze ktoś tam pracuje. Kwitnie export za iluzoryczne i głodowe pieniądze

:-)
@koniec 19.06.2015 22:37

Koty teraz tam pracuja :)

wesoly

To juz jest koniec i nie ma juz nic ,jestesmy wolni mozemy isc ,isc,isc.....ofert pracy pojawia sie sporo wiec o prace nie ma sie co martwic, szalupy opuszczone a statek tonie i nawet kapitan juz zaklada kapok... Ciekawe czy kasa bedzie na czas czy znow bedzie trzeba czekac 6miesiecy.

gość
@wesoly 23.05.2015 09:24

a cóż takiego w krs-ie można wyczytać? upadłość lub bez upadłości. czy to tak trudno odpowiedzieć jak człowiek i opisać sensownie sytuację w firmie? nie każdy zionie nienawiścią i życzy najgorszego.

wer

sprawdź sobie w KRS

gość

co się właściwie dzieje w Wiepofamie? krysyz zażegnany czy już upadła? Może ktoś coś mógłby napisać :)

vicki

Co czy to już koniec

hmm

gdzie jest kasssa

alojz

Co do zjeba to przykro mi ze tak rodzice mowia na ciebie.... ps: patrzac na twoj post to pewnie jestes gownozjadem z biura wiec pod biurko i waruj...

alojz

Nie zwolni mnie nikt o to sie nie boje a predzej ze znow nie bedzie kasy za kilka miesiecy pracy.Zreszta jaka placa taka praca. Jak szefowie beda powaznie traktowac pracownikow i swoje obowiazki wynikajace z kodeksu pracy to mozna wtedy dyskutowac o powaznym podejsciu do obowiazkow pracowniczych. POLECAM JAKO ZAKLAD WYPOCZYNKOWY ...MILI KOLEDZY Z PRACY I LUZIK ..

Japakoń
@alojz 25.04.2015 11:41

Alojz utraty stanowiska w Wiepofamie się nie boi. Wszakże ma jeszcze pracę w Cegielskim i Solarisie. Chyba, ze jest zjebem-napinaczem, którego hobby to umieszczanie komentarzy na forach goworka w/w firm ;) A tak poważniej, chociaż byś nick zmieniał, jeśli chcesz na kilka firm naraz posrywać.

alojz
@Japakoń 25.04.2015 18:23

Komuna sie skonczyla wiec i praca w 1 firmie do samej smierci tez ale pewnie tego nie zauwazyles? To proste nie tu to tam sie bedzie robic w koncu nie placa tak super zeby plakac pozniej. Poswiec troszke czasu i spojrz ile jest ogloszen dla tokarzy i odpowiedz sobie czy trudno znalesc prace [fakt nie ma tak luzackiej jak tu] Reszte sobie dopowiedz sam..

alojz

Nie narzekajcie nie jest zle bo prznajmniej mozna wypic codziennie a i do roboty nie trzeba na czas przychodzic a i gdzie kawka czy sniadanie trwa tak dlugo? POLECAM jako osrodek wypoczynkowy

frezer

Przynajmniej rozliczyli się z nami. zal i wstyd fabryka obrabiarek i maszyn specjalnych pozal sie boze. co sie dziwic jak sa tu ludzi przyspawani do stolkow i bez wiedzy na miare 21 wieku. nic nie robimy tylko walczymy i ciagle na warsztat zlecenie 18/084................ zal...........zak..............zal.............zal............zal...........zal.............zal.......wstyt..........wstyd...........wsyd........ i badzcie obiektywni to wasza wina sz.p. zarzadzajacy magazynier i sprzedaza zlecemiem budowy maszyny i konstrujacy i montujacy. kto na to patrzyl i nie alarmował dyrekcje ze jest problem? moze jutro znowu 18/084 ??????? to wina ludzi bo w ludziach siła !

ktoś

dajcie se spokój, wszyscy wiedzą, że ten kołchoz niedługo upadnie. Nie łudźcie się, że będzie tu dobrze, nic na to nie wskazuje. Ekipa, która rządzi nic dobrego sobą nie reprezentuje

anonim

(usunięte przez administratora)

frezer

aha i to ogloszenie wisi juz z pół roku. Jeszcze widziałem w UP to samo info.

frezer

A co szukasz pracy gdzie nie gonią ? Toś pracownik roku. U mjetka za płotem nie gonią. 2,5zł netto na godzine i musisz mieć osiemnaście orzeczen o niepełnosprawności.

frezer

Panowie, Troche poczytałem to forum i wczytalem że szukacie na DIXI ? A ten Tos niebieski jest szansa dostać się do pracy na tej maszynie ? Nic nie piszecie o tej maszynie a chętnie przeszedłbym na coś większego ..

anonim

(usunięte przez administratora)

Będzie Pan zadowolony

+ Gratis w postaci złośliwego zastawiania klientów, którzy zaparkowali na kopercie. "Przyjedź do Wiepofamy i zostań z nami jak najdłużej. Podpisano: Św. Trójca dyrektorska."

ktoś obiektywny

Czytając te wszystkie komentarze, aż krew zalewa. Dlaczego nikt nie ma odwagi by powiedzieć prosto w oczy co kogo boli, co komu nie pasuje, chociaż wtedy by pewnie brakło argumentów, które trzeba by wziąć z własnej głowy a nie z internetu. Praca w tej firmie, w chwili obecnej do najłatwiejszych nie należy. Ciągły bat nad głową składający się z niedoświadczonych ludzi, mających się za alfy i omegi do niczego tu nie doprowadzi, wręcz demotywuje wszystkich pracowników. Życzę osobom zarządzającym Wiepofamą więcej szacunku do pracowników i więcej ogłady. Na każdego przyjdzie czas...

Miau

Trzeba poznać trochę nowego świata, popatrzeć jak jest w innych miejscach, popracować w zakładzie z XXI wieku. Jak się pacuje w po-komuszej spelunie to faktycznie niewiele można wymagać. Trudno wyobrazić sobie coś lepszego niż to co się w życiu zobaczyło. A prawda jest taka ze większość w naszym zakładzie odbijała się od miejsc pracy w takich samych szopach. Nowości widziała tylko w katalogach handlowych. Cała państwówka tak wygląda, więc jak mają wyglądać cudem sprywatyzowane molochy jak mentalność ta sama?? Kiedyś u steru gówniarzeria z legitą PZPR, a dzisiaj gówniarzeria z wujkiem w partii koalicji rządzącej. Zmieniają się tylko nazwy. Co się tyczy ew. nowych pracowników. Wiepofama wszystkie darmowe portale ogłoszeniowe obkleja swoimi ofertami pracy. Mimo to jakoś kolejki chętnych nie widać. Nowych twarzy nie przybywa, a tych zapamiętanych ubywa. Bo co tu ludziom można pokazać?? Co mają przyjść zobaczyć??? Jak młotkiem łożyska precyzyjne montować?? Gdzie puknąć młotkiem w maszynę 40 letnią zeby chodziła jak powinna ? Czy może jak wygląda dno flaszki ??? To chyba tylko spadochroniarzom z innych zamykanych molochów co chcą emerytury doczekać. Mamy pokolenie komputerów, cnc i innych cudów. Na zachodzie chyba jednak już nie uczą jak dorożki robić i spod konia wynosić. A granice przecież otwarte.

Zostaw opinię o WIEPOFAMA S.A - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WIEPOFAMA S.A