SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.

3.8/5

• Sarnów
  • Pekin
  • Ostrowy
  • Podlesie
Dąbrowa Górnicza - SK hi-tech battery materials Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Dąbrowa Górnicza
  5. Opinie o SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.

Opinie o SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o. Dąbrowa Górnicza

Nie przegap nowości o SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.!

Roman

31.01.2023 06:56

Dlaczego nowoprzyjęci pracownicy dostają wyższe stawki od pracowników którzy już pracują .To dlatego płace są tajemnicą ?Przecież wiadomo że takie informacje prędzej czy później dojdą do ludzi , wbrew temu czego chce HR ludzie ze sobą rozmawiają . Gdzie są związki zawodowe .

01.02.2023 21:16

Ktoś ci niezły kit wcisnął
    bam bam

07.02.2023 20:01

Mało wiesz , albo mijasz się z prawdą
    Hub.

21.01.2023 16:12

Jak grafikowo wygląda praca na produkcji?
    Pracus

29.01.2023 23:44

Praca jest w systemie czterobrygadowym po 12 godzin. 2 tygodnie ranek od 7 rano, 2 tygodnie nocek od 19 wieczorem. 2 dni pracy, 2 wolne, 3 dni pracy, 2 wolne, 2 dni pracy, 3 wolne i tak w koło, praca w niedzielę i święta jak ci wypada z grafikiem.
    Rafi

27.12.2022 23:05

Od stycznia 2023 r. pracownicy sklepów Lidl będą zarabiać od 4 200 zł brutto do 5 150 zł brutto na początku zatrudnienia. Po roku pracy pracodawca gwarantuje wzrost płacy do poziomu od 4 400 zł brutto do 5 350 zł brutto, a po dwóch latach stażu pracy od 4 600 zł brutto do 5 600 zł brutto
    Becia

29.01.2023 03:04

No i co z tego ze przejmuje? Czy ty myślisz ze to tylko wina aktualnej obsługi kantyny? Po drugiej stronie ulicy nie pozwalają na robienie takich jaj! BB tez z początku tutaj się przykładał a potem tylko zaniżali standardy bo nie mieli żadnego nadzoru ani konsekwencji z tego powodu! Co z tego ze były ankiety i menu na tv, kiedy nijak miało się to do rzeczywistości. Myślisz ze jak przyjdzie inna firma to będzie raj? Sęk w tym żeby pracodawca potrafił szybko i skutecznie zareagować na nieprawidłowości!
    P

29.01.2023 03:27

Wszystko się zgadza. To nie jest tylko wina BB. W NGK nie pozwolą na taki samopas a tutaj to wszystko trzeba załatwiać we własnym zakresie! Jak w jakiejś firmie Krzak. Jak przychodzi co do czego to płaczą ze nie mogą inaczej bo są wysokie standardy i targety a z drugiej strony totalna lipa i prowizorka na każdym kroku. W kantynie zero informacji o prawach pracownika przy zakupie posiłku i aktualnym cenniku. W firmowych gablotach i gazetce to samo! To są kpiny żeby nawet o paragon trzeba było się prosić! I nie chodzi tu o zatrudnionych w BB pracowników ze wszchodu ( niech zatrudniają nawet Eskimosów) ale o brak minimalnych standardów na które się tutaj pozwala. Dochodzi już do tego ze trzeba sobie we własnym zakresie organizować podstawowe narzędzia pracy. Chyba to o czymś świadczy?

26.01.2023 12:12

zdzich

26.01.2023 20:20

Jakie ci normy podnoszą? XD czego? Naklejonych etykiet na rolkę hahahaha. Jakbyś popytał gdzie trzeba w zakładzie a nie biadolił na forum to już byś wiedział

27.01.2023 11:42

Jak kiedy ? W kwietniu. To akurat nie jest żadną tajemnicą.
    Agnieszka

20.01.2023 01:31

Wiem, że szukają inżyniera utrzymania ruchu, bo wisiało ogłoszenie. Wiadomo coś o stawce, jaką dają? Ciekawe, jak dają radę na tle innych firm tutaj z okolic.
    Aaa

22.01.2023 14:59

Stawki na UR marne a wymagania ogromne , np. stała dyspozycyjność .I nie ma znaczenia czy to wieczór, noc czy weekend.Ale na pocieszenie gorzej mają shift liderzy
    Korki

26.01.2023 18:32

Shift leader to najgorsza fucha na UR
    Jctonahuciejestjakbylepiej:)

28.12.2022 20:25

(usunięte przez administratora). Temp 28 stopni, ok 10% wilgotności, dyscyplina, każdy kolejny pomysł glupszy, przerwa " w nagrode " jeśli linia idzie. Fizelina na łbie 12 godzin cerata a nie ubranie. Gonitwa, wieczne awarie, męczarnia psychiczna. NAJGORSZE (usunięte przez administratora) JAKIE WIDZIALEM.
    Becia

26.01.2023 16:27

? Gdyby to nie było żałosne to może i można było się śmiać z tego! Daj mi spokoj z takimi Związkami. Najprostrzych rzeczy nie potrafią załatwic! Oni, którzy są chronieni a co ma powiedzieć przeciętny pracownik! Prosiliśmy ich żeby wyegzekwowali od HR dostęp do aktualnych kryteriów okresowej oceny pracownika i jej wpływu na premie i podwyżki. Do dnia dzisiejszego nic. Zero info, o konkretach już nawet niewspominajac! Gdzie w tej firmie są przedstawiciele Rady pracowniczej, i kto ich wybierał? Dlaczego chowają głowę w piasek? Wstyd.
    Keks

26.01.2023 17:36

Chłopie nie rozśmieszaj mnie! Na takie rzeczy jest paragraf i taka osoba i osoby które mu ja udostępniły za coś takiego maja normalnej firmie dyscyplinarkę!
    Ktoś

11.12.2022 21:50

Czy w związku z tym , że nadal jest ogłoszenie na lidera, będąc pracownikiem SK można aplikować na to stanowisko? Jeżeli wszystkie wymogi są spełnione? Na potencjalnych liderów są wytypowane konkretne osoby wg jakich wymogów? Osoby, które zastępowały liderów na początku, na niektórych działach są całkowicie pominięte, dlaczego?
    Człek

20.01.2023 23:46

Dobry kawał ????Są takie osoby, które dały komentarz, na dobre im to nie wyszło ????
    Alex

22.01.2023 08:46

Równie dobrze moga z mety szukać nowej pracy bo zaczynaja się szykany, robienie na złość i to wbrew interesom firmy, co skutkuje dezorganizacja pracy i nierzadko przestojami. O łamaniu podstawowych praw pracowniczych i złotych zasad BHP już nawet nie wspominając. Niektórym kapitanom tutaj wydaje się ze rządzą w jakimś, oderwanym od wszelkich standardów i praw (usunięte przez administratora) mogąc robić wszystko! Niestety osoby odpowiedzialne za kontrole tego aspektu pracy udają ze o niczym nie wiedza. Mało tego, zadają podania danych osobowych choć same odpowiadają na pytania anonimowo.

18.01.2023 23:39

Więcej alarmów w nocy, na mróz w samych cienkich ubrankach :) Później wszyscy zdziwieni, ze połowa ludzi na chorobowym. Good job!!
    Ehhh

19.01.2023 19:23

Nie dla zabawy ale nie rozumiem dlaczego mamy wychodzić w tych wdziankach na takie zimno ! Te pseudo okrycia które były rozdane zaraz się potargały i nawet schować nie dało. Może BHP pomyśli o zakupie jakiś kurtek które będą awaryjnie wisiały w okolicy wyjść ewakuacyjnych ? Bo to śmieszne nie jest i raczej niezgodne z przepisami pracy żeby pracowników w takich „ubrankach „ trzymać na takim zimnie. Jeśli ktoś mnie popiera lub ma jakiś dobry pomysł niech się wypowie.
    aha

20.01.2023 08:57

Mój drogi/ droga w każdym zakładzie przeprowadza się ćwiczebne alarmy p.poż. I w każdym zakładzie wychodzisz jak stoisz. W trakcie pożaru też będziesz biec do szatni się ubrać? Albo szukać kurtki w okolicy wyjść ewakuacyjnych? Nigdy nie wiadomo który alarm będzie tym prawdziwym. Więc ciesz się, że ktoś dba o twoje zdrowie i życie.
    Szukacz

17.01.2023 10:00

Witam Wszystkich Szybkie pytanie jakie zarobki na produkcji ze wszystkimi dodatkami i nadgodzinami które wychodzą z grafika i jaka kwota na umowie.
    Bike

09.01.2023 21:22

Pytanie, gdzie można złożyć CV? Jestem zainteresowany. Pośrednictwo czy na miejscu w zakładzie? I czy w ogóle są teraz przyjęcia

10.01.2023 08:05

Ogłoszenia są online ale mają chyba też z maila [email protected]

10.01.2023 08:26

są: https://www.pracuj.pl/praca/pracownik-produkcji-dabrowa-gornicza-innowacyjna-1,oferta,1002304901?fbclid=IwAR3PYM4-dXDAuYG701Ro19uK99ofmjSyu5n_ZrQ3x0vvQr_LBaXTt2Z5d_A
    Majster

16.12.2022 23:09

Te paczki świąteczne to kto organizował ???paczki...hahaha wstydu nie macie taka wielka firma a zero szacunku to niby było dla dzieci na święta??? Śmiech na sali miliardy zarabia firma a daje takie ochłapy porażka totalna...weźcie to sobie i zjedzcie smacznego nieroby...
    Obiektywny

28.12.2022 21:10

Serio czekałeś na paczki żeby coś dzieciom dać i to było by wszystko . Wiele firm zaliczyłem i nie kazda wgl coś organizuje . Zamiast worka słodyczy wątpliwej jakości moim zdaniem super pomysł na karty z empik. Każde dziecko jest w stanie coś dla siebie znaleźć. A zamiast faszerować dzieci cukrem można kupić planszowke, czy dołożyć do zabawki czy książki. Do tego konkurs gdzie tez każde dziecko dostalo worek słodyczy i paczki dla pracowników. Weź człowieku się ogarnij i jak nie pasuje to tak jak ktoś pisze Amazon czeka . Powodzenia że tam paczki zmieścisz do przyczepki zapewne .
    Ania

02.02.2023 16:30

Paczka bardzo przemyślana: słodycze wyselekcjonowane, a karta do Empiku to strzał w 10! Dzieciaki zachwycone!
    On.

23.12.2022 00:27

Każdy pisze ze lekka przyjemna praca ale nikt mądry nie wspomni że trzeba (usunięte przez administratora) po schodach 50 schodów w górę 50 schodów w dół i tak jak (usunięte przez administratora) się przebierać w szatniach z ciuchów aby zejść na przerwę. Produkcja może i automatyczna ale Rolki nie są lekkie i dodatkowo środki które Cie zatruwają i je wdychasz. Nie polecam a jak tak dalej pójdzie i nie zaproponują większych pieniedzy to zakład zostanie pusty. Zostaną same wazeliny i to by było na tyle.

25.12.2022 06:35

Zawroty głowy szczególnie zaraz po przebudzeniu kto jeszcze ma ???

25.12.2022 06:48

Zawroty głowy szczególnie zaraz po przebudzeniu kto jeszcze ma ?
    Grefg

13.12.2022 14:52

Pytanie, czy łącznie z dodatkami, premiami ale bez nadgodzin wyjdzie się te 3.5 koła na rękę?
    Grefg

21.12.2022 10:26

Ok. A czy Jakaś firma zewnętrzna tam rekrutuje czy trzeba bezpośrednio aplikować ? Ogłoszenia nigdzie nie widzę
    K

21.12.2022 19:05

Bardzo dobrze rozumiem o co chodzi, widać to po was na kilometr! To się połóż najlepiej, albo idź tam gdzie daja więcej zamiast płakać jak przedszkolak którego zwabili łakociami i jaskiem do spania. Paranormalnych i dzieci jest tu aż nadto do okiełznania.
    WITIA

27.11.2022 21:11

Zaczęło się i Koreańczycy zaczęli pokazywać swoją wyższość. Nie zdażyło się zeby ktoś im udowodnił jakiś błąd. Juz nawet lider odszedł z tego powodu z pracy. Biurowych też traktują jak drugą kategorie
    Kika

12.12.2022 07:48

Polecam zmianę „E”
    Ja czyli ona

21.12.2022 12:11

Nie zrozumiałaś sarkazmu. Nie ma zmiany E . Na każdej są ludzie wyluzowani i ci bardziej przejmujący się pracą, na każdej są baby co kręcą afery , są plotkarami i złośnicami, są też bardzo wesołe, bardzo chętne do pomocy. Jak to z babami ;) Nie ma i nie będzie zmiany idealnej!

17.12.2022 17:20

A ja się zastanawiam czy ktos odśnieżył dach?? Mam nadzieję, ze tak bo zaleganie takiej masy śniegu na totalnie płaskim dachu stanowi niebezpieczeństwo dla wszystkich znajdujących się w srodku.

12.12.2022 15:16

Witam. Jak obecnie wygląda rekrutacja na stanowisko produkcja. Czy są przyjęcia? Kilka dni temu złożyłem dokumenty ale zero odzewu. Jesli przyjmują to pod agencje czy bez pośrednio pod Firmę? Czy umowy są przedłużane czy nie? Na jaki zarobek na początku można liczyć? O co pytają na rozmowie rekrutacyjnej i czy są testy? Proszę o info za wszystkie szczególnie bez hejtu bardzo dziękuje. Piotr.

13.12.2022 13:43

Bardzo dziękuje za odpowiedz.Może będzie szansa u was podjąć pracę. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.

13.12.2022 14:38

Ok. Bardzo dziękuje za info. Pozdrawiam.
    Andrzej

06.12.2022 08:02

Witam, jak wyglądają na obecną chwilę zarobki w SK?
    aplikujący

30.11.2022 09:38

Cześć mam pytanie o pracę w dziale HR- jaki jest zakres obowiązków i stawki.
    Łucja

21.11.2022 14:10

Wpadłam na ich dawne ogłoszenie o pracę jako Specjalista ds. księgowości z językiem angielskim. Jak oni weryfikują ten język? Są zadania rekrutacyjne czy w rozmowie z rekruterem jakoś testują?

22.11.2022 13:41

Wydaje mi sie ze podczas rozmowy , najprosciej zadzwonic i dopytac bezposrednio w dziale hr
    Adminska

27.11.2022 17:19

Jeżeli w ofercie jest informacja o j. Ang to rozmowa kwalifikacyjna w takim języku jest prowadzona.
    Malwina

21.10.2022 21:36

Mam pytanie do Pan z kontroli jakości . Jak wygląda praca ? Czy miałyście testy wstępne aby się dostać do sk ? Jak atmosfera i tempo pracy ?czy jest to trudne do ogarnięcia ?

16.11.2022 17:25

Nie bardzo orientuje się o co ci chodzi. Ktoś zapytał o ilość przerw w ciągu zmiany więc padła odpowiedź, że 3. Serio nie wiem w czym jest problem w mojej odpowiedzi?
    @Pracownik@

25.11.2022 17:17

Po tej jakże błyskotliwej wypowiedzi mam wrażenie że to ty jesteś w hoo j zjarany. Po co ten sarkazm, jest pytanie jest odpowiedź. Nie masz nic konstruktywnego do dodania to się tu nie udzielaj, pal w ciszy i spokoju dalej ????

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.?

Kontakt - SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.

Innowacyjna 1 42-520 Dąbrowa Górnicza

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Pani

17.11.2022 17:35

Pani z kontroli bułeczek nigdy nie zabraknie na Kantynie po co te unoszenie się.
    Pracownik .

02.11.2022 00:32

Mam pytanko do pań sprzątających!! - Czy musicie sprzątać i myć jadalnie podczas posiłków? Jest to niekomfortowe dla jedzących!! - Bo robicie to śmierdząca szmatą!!,A poza tym robi się ślisko i o wypadek łatwo - co na to BHP??( znowu zaspało!!).

03.11.2022 12:18

to rusz (usunięte przez administratora) i zapytaj bhp o zdanie. I zamiast na forum pytaj twarzą w twarz pań sprzątających. Chyba że tylko w necie potrafisz płakać
    C

15.11.2022 08:34

BHP omija szerokim łukiem gigantyczne problemy w tej firmie a czepia się pierdolek wiec i pracownicy oraz firmy zewnętrzne maja wywalone na wszystko. Większość procedur to czysta fikcja a wystarczyłoby jeden dzień przyjrzeć się temu online albo za pomocą monitoringu! W szatniach (usunięte przez administratora) i egipskie ciemności, ludziska łażą z żarciem i kawa a do kantyny uprzywilejowani i obsługa baru pakuje się z dworu, przez drzwi dostawcze, zamiast głównym wejściem, przez maty. O bezczelnym blokowaniu drzwi sluz powietrznych i samego mechanizmu już nawet nie wspomnę. Dla kogo są te procedury i kogo obowiązują?
    Pracuś

05.11.2022 06:06

Bo tych z biura nie interesuje to nasze zejście i przebieranie się za każdym razem oni są na jadalni kilka minut po przyjściu do pracy i obstawiają stołówkę

27.10.2022 11:27

A ja mam pytanie do pracodawcy dlaczego woda pod prysznicami każdego dnia zimna ?
    Leon

31.10.2022 07:05

Tak
    Z

31.10.2022 10:50

Kryzys dotarł i do SK
    Mati

12.08.2022 23:31

Witam. A orientuje się ktoś może jak wygląda sprawa z Utrzymaniem ruchu ? Zarobki/atmosfera ?
    Rodi

08.10.2022 19:41

Zarobki poniżej mediany . Praca specyficzna , wręcz trudna .I to nie że względu na skomplikowane urządzenia ,ale na trudne relacje z Koreańczykami z MTS(koreańskie utrzymanie ruchu) którzy nie traktują ludzi z Utility i UR jak współpracowników tylko jak konkurencję .Ale tak jak pisał ktoś wyżej zgraną ekipa Polska
    Boss

29.10.2022 12:14

Masz racje , często praca sprowadza się do noszenia narzędzi za koreańskimi ,, MASTERAMI " , część instrukcji jest tylko po Koreańsku , brak dostępu do niektórych dokumentacji i oprogramowania dla Polaków . Często w trakcie awarii jeżeli masz inny pomysł na rozwiązanie problemu niż Koreańczycy zwyczajnie każą ci iść sobie , a potem okazuje się że dokładnie zrobili to tak jak mówiłeś . Ogólnie nie są zainteresowani przekazywaniem wiedzy ,raczej wygląda to tak że musisz sam zdobywać wiedzę . Nigdy nie masz pewności czy awarią którą się akurat zajmujesz nie zajmuje się również jakiś Koreańczyk i czy wzajemnie sobie nie przeszkadzacie . Ogólnie nie jest łatwo , dlatego ja właśnie zmieniam pracę . Bardzo fajni ludzie na UR i pewnie dalej będę z nimi utrzymywał kontakt
    Szakal

27.10.2022 00:06

Wysłałem CV i tak się zastanawiam ile trzeba czekać aż ktoś z HR zadzwoni w sprawie rozmowy rekrutacyjnej? Ile srednio czekaliscie po wyslaniu CV na telefon z HR? W ogóle jak to jest biorą jak leci, czy trzeba ukończyć 'fizykę kwantową' aby móc pracować na produkcji?
    Iga

24.10.2022 16:00

Czy są przyjęcia na produkcję?
    On

26.10.2022 20:05

Tylko dla panów

21.10.2022 10:39

Eryk

22.10.2022 14:42

Wielu osobom taki system bardzo pasuje ! Jeśli czujesz sie jak (usunięte przez administratora) sk to poszukaj innej, lepiej płatnej pracy a nie zniechęcaj innych zanim jeszcze spróbują.
    Jola

23.10.2022 09:37

wolę pracować 12h przez 15 dni w miesiącu niż 22 dni po 8h. W systemie 8h nic nie można załatwić, zero dnia dla siebie po pracy
    Do pracodawcy

06.10.2022 11:55

Czy to prawda ze Fenix nie dostał od pracodawcy żadnego oficjalnego powiadomienia o zmianie rozkładu jazdy od 1 października? Czyli wcześniejszych odjazdach po pracy: 7:20 i 19:20. Dzisiaj rano Schumacher krzyczał w busie ze ani on, ani inni kierowcy nic oficjalnie o tym nie wiedza! „Nasz szef nic o tym fakcie nie wie, nie dostał żadnego oficjalnego pisma w tej sprawie i tym samym o niczym takim kierowcow nie powiadamiał. Jeździmy de facto na wariackich papierach bo dowiedzieliśmy się o tym od ludzi z SK których wozimy busami. Macie tutaj niezły chaos komunikacyjny! Niech osoba która odpowiada za przewozy ze strony SK się ogarnie i prześle w końcu oficjalne pismo w tej sprawie do naszego szefa ( czytaj: Fenixa )”. Konfabulował? Proszę o pochylenie się nad tym tematem jeśli to prawda.
    Kolega

07.10.2022 21:33

Jak ma działać jak osoby odpowiedzialne coś ruszą , zrobią zapewne szum jacy to są ambitni, zgarną nagrody i zapewne awanse i temat utonie . W tej firmie wszystko jest klejona średniej jakości klejem . Osoba odpowiedzialna za busy pracownicze zapraszamy na wspolna podróż z rana . Chętnie porozmawiamy jak prawdziwi pracownicy z pseudo sztuką gatunku.
    Do pracodawcy

11.10.2022 02:03

Wychodzi na to ze nikt tutaj nad niczym nie ma kontroli albo ma ten aspekt w czterech literach. Co do busów i Fenixa to oni chyba jeżdżą tu w wolontariacie albo za karę? I to bez żadnej kontroli ze strony SK.

09.10.2022 06:10

Inflacja poszła astronomicznie do góry płacimy za wszystko kilkanaście procent więcej więc czekamy na odpowiedź pracodawcy zarobki już powinny się zwiększyć bez żadnych negocjacji że strony pracowników
    T

09.10.2022 23:24

Kilkanaście? Conajmniej kilkadziesiąt procent i to dopiero początek ! Ciekawe czemu nikt z busiarzy nie napisał tu ile od początku roku skoczyły płace w NGK?
    Kamel

10.10.2022 17:04

Znów dział HR zrobi research w okolicznych zakładach jak rok temu, znów większość nawet nie zrozumienie znaczenia tego słowa ale będą przytakiwać i oklaskiwać bo brzmi zagraniczne więc pewnie bogato i znów obudzimy się ze świadomością że robią nas jednak w balona bo sąsiad cierpliwie wyczeka i rzuci na stół pół tysiąca więcej na start bo ma gest i wie że tylko tym przyciągnie pracownika w tych chorych czasach.
    Xyz

08.10.2022 23:50

Najlepiej to zlikwidować busy...i będzie po temacie. Pracodawca nie ma obowiązku zapewnienia dojazdu do pracy pracownikowi .Każdy jest dorosły i poradzi sobie z dojazdem do pracy ...a jak nie to sobie zmieni pracę.np.gdzieś gdzie mu będzie pasowało połączenie ... Taka oto moja propozycja odnośnie busów i dojazdu do pracy, może HR nad tym pomyśli.....i temat oraz burza odnośnie busów się skończy.Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

09.10.2022 20:15

To prawda, pracodawca nie ma obowiązku zapewnić transport do pracy, ale każdy szanujący się zakład takowy zapewnia darmowy bądź płatny. To już się stało standardem, jest to jeden z benefitów dla pracownika, który gwarantuje mu pewny i terminowy dojazd do pracy. SK będzie potrzebować nowych pracowników, zagwarantowany transport jest na pewno korzystny w perspektywie dalszego rozwoju firmy. A rozkład jazdy jeszcze wielokrotnie może być korygowany, tak jak w innych firmach to się dzieje. Wystarczy przyjrzeć się ile zakładów większych i mniejszych chociażby z branży Automotive w naszej okolicy taki transport zapewnia od lat! Więc nie wyjeżdżaj tu człowieku z tekstem o likwidacji, bo nie masz na to żadnego sensownego argumentu.

09.10.2022 23:55

Stary proszę cię, przystopuj. Przecież wiesz ze większość teczowych papierów tutaj może nierozszyfrowac twojej ironi prawidłowo i dopiero się zacznie! Oni maja tylko jedna, słuszna ich zdaniem metodę rozwiązywania spornych kwesti:”Albo będzie tak jak my chcemy, albo wcale”. Reszta im wisii bo maja zawsze (usunięte przez administratora) Teoretycznie kazdy tutaj jest dorosły, tylko praktycznie może być z tym różnie! Z pracowniczym pozdrowieniem...

02.10.2022 18:26

„Ktoś podjął męska decyzje”? Raczej nieprzemyślana i niezgodna z większością standardów a przede wszystkim BHP! Rzeczony jegomość nie sprawdził podstawowych rzeczy.i Ile czasu zajmuje normalne przejście od czytnika rozpoczęcia/zakończenia czasu pracy do szatni i na przystanek autobusowy, włącznie z właściwymi procedurami wymiany obuwia oraz kontroli osobistej w budynku ochrony! Kompetencia na poziomie wójta Dolnego Pcimia. Żenujące. Ciekawe co na to pracodawca i zakładowi inspektorzy BHP? Gdzie się podziały Złote zasady? To ze za płotem lub w innych firmach busy odjeżdżają nawet kilka minut po zakończeniu regulaminowego czasu pracy nie jest i nie powinno być żadnym poważnym argumentem!

09.10.2022 20:27

Człowieku nikt nie chce odjeżdżać kiedy wszyscy busie! To może odjeżdżajmy o 20 i 8 skoro chcesz zdążyć przekazać zmianę i się wykąpać! Ja schodzę o 7, 19 i się wyrabiam. Przestań wreszcie płakać! Znajdź zakład w którym busy odjeżdżają później niż 20 po!!
    synu

09.10.2022 21:05

to może przenieś się gdzieś, najlepiej na swoje - to będziesz miał czas na kąpiel po pracy, piwko przed powrotem do domu itp. Zakład ustalił i tyle, nie będziemy dalej odbijać sobie piłeczki. Panie się kąpią po pracy i jakoś się wyrabiają na busa, a schodzą o równej. I nie określaj kogoś kto chce być szybciej w domu - leniem, bo nie masz pojęcia jak pracuje. Ale jak to mówią - każdy sądzi wg siebie XD

12.08.2022 12:59

A ja mam pytanie do pracodawcy, dlaczego busy pracownicze nie mogą odjeżdżać gdy zbiorą się osoby jeżdżące danym busem. Dlaczego wszyscy muszę czekać do godziny wpół do. Ja rozumie że w jednym wyjątkowym busie czeka się na jednego pana który bierze prysznic, owszem ma do tego prawo ale dlaczego reszta busów ma na tym cierpieć??? Skoro w danym busie o 7:15 są już wszyscy jeżdżący to dlaczego dany bus nie może odjechać tylko musi czekać? Na prawdę te 15 minut robi różnicę. Siedzenie i patrzenie przez te 15 minut przed siebie, gdzie można było być już w drodze do domu, jest trochę nie na miejscu. To taki duży problem? Dlaczego wszyscy muszą odjeżdżać tak samo?

08.10.2022 02:10

Nikt na nikogo w busach nie czeka! Nie siejcie propagandy i przestańcie bezsensownie pisać! Żaden bus nigdy na nikogo nie czekał i zawsze odjeżdżał zgodnie z rozkładem jazdy, bo po to on funkcjonuje! Wręcz przeciwnie bardzo często busy odjeżdżały z SK grubo przed czasem bo wybieraliście presję na kierowcow. Szczególnie zdarzało się to Zawierciu i Katowicom, co nigdy nie powinno mieć miejsca! Trzeba mieć niezle zorana psyche aby dopuszczać się takich zachowań! A wracając do tego jednego Pana przez którego musiałaś „cierpieć i czekać” to mógł robić w tym czasie co chciał. Mógł się wymoczyć, pyknac kilka szlugow, wypić kawusie lub się położyć i tobie nic do tego. Miał na to czas i pełne prawo do tego, bo był świadomy nieprzekraczalnych zasad które powinny obowiązywać. W przeciwieństwie do ciebie i innych, wiecznych kontestatorów wypisujacych podobne bzdury.

08.10.2022 11:27

No to teraz będzie sobie robił co chciał to 7.20 a nie 7.30. i nie cisnij kitu że Katowice i Zawiercie odjeżdżały wcześniej bo kierowcy się na to nie godzili.
    Gerrard

25.08.2022 12:30

Czy w SK jest ten sam cyrk co w LG z kłanianiem się "panom" z Korei i broń boże patrzeć w oczy? Czy też oczekują że każdy będzie stosował się do ich kultury azjatyckiej A oni naszą mają w poważaniu?
    Babol

26.08.2022 14:54

Haha pracować ?sorrrrrryyyyy ale oni przecież nic nie robią nie pracują to skąd opinia że da się z nimi pracować?
    Q

05.10.2022 17:26

A normalni Polacy nie są dumnym narodem? Tez kiedyś, w czasach gdy panowała kultura osobista a nie wolności i pełen luz, w dobrym zwyczaju było kłanianie się sobie i mówienie:” Dzień dobry”. To wszędobylskie wyciąganie łapy to wyraz grubego nietaktu i braku wiedzy podstawowych zasadach dobrego wychowania! W taki sposób mogą się witać tylko dobrzy przyjaciele i bliscy sobie ludzie! Wyciąganie łapy do każdej osoby na powitanie to oznaka braku szacunku i śmierdzi na kilometr sowietska doktryna o braterstwie i równouprawnieniu które okazały się fikcja!

28.09.2022 20:38

A jak w tym zakładzie zdobyć operatora2? Czy to jeszcze funkcjonuje, lider musi jakiś wniosek wystawić czy co? Są jakieś konkretne terminy kiedy się to zgłasza np. raz do roku w styczniu? I jakie kryteria trzeba spełnić?

01.10.2022 14:55

Super, dziękuje za konkretną odpowiedź, widzę że można też liczyć na normalne odpowiedzi :-)
    Koks

05.10.2022 15:46

Oczywiście ze mam z tym problem! Zastanawiam się czy przypadkiem ta firma przez takich jak ty nie otrzyma niedługo statusu Zakładu Pracy Chronionej!

02.09.2022 17:06

Witam. Ktoś powie jakie zarobki na chwile obecna jako operator ? Jakies premie prócz stałego wynagrodzenia ?
    Me

25.09.2022 21:05

Ty nawet zdania w języku polskim nie umiesz poprawie napisać „czy umiesz w rozmowy” ? I tyle w temacie.
    Polaczek

27.09.2022 12:31

Idź nauczać języka polskiego . Gramatyczny filozof się znalazł a na koszulkach honor przez 'ch'
    Busy

26.09.2022 19:50

Nareszcie ktoś podjął męską decyzję! Od pierwszego października busy będą odjeżdżać 20 po 7 i 19
    !

27.09.2022 11:25

No i super, warto się było o to starać

19.09.2022 08:49

Pytanie do dziewczyn na kontroli jakości. Proszę napiszcie mi bo słyszałam i czytałam że trzeba znać teorie i praktykę. Czy ciężko to ogarnąć, czy są tam jakieś obliczenia w pamięci np 0,2+0,8 itp. Bo nie ukrywam z matmą zawsze miałam po górkę i tego się trochę obawiam. Będę wdzięczna za pomoc i może napisze ktoś z jakiej kategorii trzeba mieć wiedzę? Dziękuję i pozdrawiam
    aha

21.09.2022 20:12

Chęci do pracy i nauki wystarczą. Wszystkiego się nauczysz. Nie wiem jak na fizycznych ale na wizualnej kontroli obliczamy tylko procenty. Nie często ale i tak jest to banalne. I też nie trzeba wyliczać nie wiadomo czego, są stałe parametry, które możesz mieć na ściądze podręcznej. Trzeba też wyszkolić oko, i nauczyć się dostrzegać wady. Też ogarniesz jeśli masz tylko odrobinę zapału.

25.09.2022 20:35

Niezależnie od działu przyda się podstawowa wiedza z obsługi komputera i Excela. W zależności od działu przydadzą się podstawowe umiejętności manualne i dobry wzrok do wyłapywania wad. Co do matematyki raczej jest to na spokojnie do ogarnięcia, nie ma zadań do obliczania w pamięci :)
    Kobieta1

05.09.2022 12:09

Witam. Kiedy w najbliższym czasie rekrutacja kobiet...?

14.09.2022 14:55

Kobiety tylko do kontroli jakości
    JJ

21.09.2022 01:16

Kiedy połowa obecnych się zwolni..
    Man

15.07.2022 16:12

Kto pracował w sk ten sie w cyrku nie smieje
    Polaczek

16.08.2022 16:02

Ciulowej baletnicy , przeszkadza romb u spódnicy

09.09.2022 01:42

To byś się pomylił @Polaczek i to grubo.

Zostaw merytoryczną opinię o SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.