SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.

3.8/5

• Sarnów
  • Pekin
  • Ostrowy
  • Podlesie
Dąbrowa Górnicza - SK hi-tech battery materials Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Dąbrowa Górnicza
  5. Opinie o SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.

Opinie o SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o. Dąbrowa Górnicza

Nie przegap nowości o SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.!

King

05.05.2024 16:36

To zobaczymy czy kierownicy się nie rozpędzą z polecenia hr i nie będą zabierać za bele co to się okaże a potem się dziwicie że tyle osób na l4
    Atmosfera

09.04.2024 15:29

Tak, atmosfera coraz gorsza. Ale pamietajcie ryba psuje się zawsze od głowy. 1. Jedna część głowy to HR - przy przyjęciu informacja o wszystkich premiach. I tu nowa osoba już zostaje wycyckana bo wg założeń które mamy nie każdy załapie się na 2000 premii. Bo zależne to jest od oceny, ale HR dodatkowo zakłąda że tylko 50% wydziału może dostać 2000 - więc nawet jeśli się starasz, chodzisz pracujesz to komuś SL musi odmówić pieniędzy bo nie może dać całej brygadzie. 2. Druga część głowy to menagerowie wydziałów. No cóż o ile na produkcji jeszcze jakoś sprawiedliwie zarządzają, to na "quality" porażka. Co pół roku, zawsze przed premią dokładanie jakichś nowych wymagać, egzaminy, testy a jeszcze trochę to konstytucję trzeba będzie recytować z głowy żeby załapać się na 2000. Rezultat: ludzie uciekają na L4 w między czasie szukając nowej pracy. Ale kadra "zarządzająca" ślepa albo głupich udaje...
    QUALITY

29.04.2024 08:41

Widzę kolega/koleżanka z biura się wziął za obrońcę SK i komentuje pod każdym negatywnym postem odnośnie pracy. Nie wiem jak jest u was ale niestety na produkcji nie jest tak miło i przyjemnie jak wam się w biurach wydaje. Praca nie jest specjalnie ciężka fizycznie, to fakt, ale za to psychicznie już jest gorzej. Sama praca w tych warunkach jakie panują po stronie produkcji po 12h dziennie jest mocno męcząca, więc jeśli mamy sobie wytykać gdzie jest gorzej i kto ma trudniej to może warto zobaczyć inny punkt widzenia zanim się takie głupoty zacznie pisać?
    Q

05.05.2024 13:21

Premie półroczne powinny być uzależnione jedynie od stopnia absencji. Powiązanie ich z wypaczona i w dodatku ograniczona limitami ocena, to jawne kpiny z pracowników! To jakiś absurd ze beneficjenci L4, urlopów na telefon i comiesięcznych HDK dostają w/w premie w tej samej wysokości co inni, oraz są ocenianiani na S, a nawet na E. I do tego jeszcze awansują! Gdzie tu sens i logika? O demotywacji i nastrojach wśród pracowników którzy to widza już nawet nie wspomnę.
    Ciekawy Pracownik

03.05.2024 22:47

Moje pytanie jest następujące. Dlaczego od kilku dni jesteśmy jako pracownicy bez żadnego automatu/ekspresu na kantynie dużej? Na kantynie dla biur jest ekspres za 17tys. A nam nie dość że zabrali oba automaty to nie ma nic w zamian. Śmiechu warte że tu w piszą że zapewniają nam takie rzeczy a w rzeczywistości (usunięte przez administratora) nam nawet automat z kawą i ludzie nawet nie mają się czego napić, a nie każdy lubi herbatę i nie każdy nosi swoją kawę. Niech się serdeczne biura wypowiedzą gdzie jest taki ekspres jak na biurach dla nas? Podwyżki was przerosły i musieliście sobie dobić budżet czy o co chodzi??
    POP

05.05.2024 12:49

Kolega lekko nie przesadza? To nie kawiarnia z dancingiem albo wczasy all inclusive… Są dystrybutory z gorąca i zimna woda, czajniki bezprzewodowe. Ogólnie dostępna herbata i kawa do zaparzenia według własnego pomysłu oraz mleko, które niektórzy piją bezczelnie „z gwinta” zamiast nalać do kubka i odstawić z powrotem do lodówki. Ale po co, ja za to nie płace! To samo jest z ogarnięciem choćby stołka po swojej osobie. Chamstwo i brak szacunku w stosunku do współpracowników i tym samym do firmy! Przypadki łączenia tutaj stołów uważam za bezczelność i przekraczanie wszelkich dopuszczalnych norm.
    ????

04.05.2024 15:45

W 2021 r. mieli na fejsbuniu ogłoszenie na pracownika produkcji, od 3200 brutto, premia frekwencyjna 300 zł, półroczna frekwencyjna do 2000 zł i nocny dodatek procentowy od godzinówki. Kto by mi napisał po kolei ile zł jest teraz?
    Ss

05.05.2024 01:48

4500 i te same dodatki plus jeszcze posłowiem że ta premia do 2000zl to pod uwagę weź "do" bo rzadko kto ja dostaję ponieważ upierd.... Za byle co
    Odpisuję...

05.05.2024 09:17

Premia zmianowa taka sama od 3 tat, premia półroczna taka sama od 3 lat i dodatkowo nieosiągalna dla części pracowników bo nie może być jej zbyt dużo na jednej zmianie. To że jest rożnica w brutto to zasługa tego że poszybowała najniższa krajowa i chcąc lub bardziej niechcąc, zakład musiał się do tego dostosować. Obietnic Pani Kadrowej sprzed 2 lat to już nawet nie będę przypominała bo mnie trafia.
    ogórek

03.05.2024 01:11

Jeśli jakaś osoba zastanawiałaby się nad zatrudnieniem się w SK, to szczerze odradzam. Za te pieniądze pracować w systemie 4 brygadowym w systemie 12 godzinnym to już lepiej iść na ulicę Ceramiczną 1.
    Procent

03.05.2024 09:14

Super trzeba dawać z siebie 6,7 lub 10 % w tej pracy
    Śpiąca z końca

03.05.2024 22:25

Mam nadzieję że pisząc to miałeś okazję pracować w tamtym zakładzie i wiesz co mówisz. Może owszem zarobisz tam więcej, natomiast to jaki tam jest (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) to tego już nikt nie mówi.

02.05.2024 08:55

;))

03.05.2024 09:53

Niwelować różnice? Dlaczego? Jeden wykonuje pracę sumiennie, inny nie. Jeden chodzi do pracy, drugi chodzi na L4. Jeden ma większą odpowiedzialność na stanowisku, drugi mniejszą. Tak, takie działy też istnieją. I Ty chcesz aby wszyscy mieli po równo? Wielkości podwyżek i nowe "kary", przemilczę. Każdy ma swoje zdanie.
    Śpiąca z końca

03.05.2024 22:18

Drogi pracowniku, bardzo serdecznie zapraszam cię na końcowy żebyś się przekonał jak to tutaj jest fenomenalnie. A że żal (usunięte przez administratora) ci ściska że slitter jedzie na ¼ i dziewczyny mają czas by usiąść to już nie ich wina. A co do "paniusie" które .aha ochronkę to chce przypomnieć że ochrony nie mają tylko osoby z zarządu związków tylko ochronę ma aż 10 pracowników związków zawodowych, nawet te osoby które nie miały ingerencji w negocjacje i podwyżki. Więc trochę szacunku by się należało chociaż z racji że są to kobiety, zrobiły co mogły i mogły by się niektóre osóbki ugryźć w język. Jak dziewczyny z zarządu proponowały że może ktoś się udać za nie na negocjacje to nie było chętnych, ale żeby teraz żale wylewać tutaj to nagle tyle chętnych.

03.05.2024 08:53

Chce się przyjąć do sk chciałbym wiedzieć czy tam zabierają premie za jakieś błędy czy jak coś zepsuje
    eh

03.05.2024 16:26

za L4, przewinienia punkty minusowe które pomniejszają premię
    SuperV

03.05.2024 13:33

No i macie . Zarobki wzrosły poniżej progu inflacji , wszystkie dodatki stoją w miejscu kolejny rok co jeszcze bardziej obniża siłę nabywczą . I co , i nic .Pokrzyczycie , popiszecie i tyle z tego . Więc jak by to kulturalnie powiedzieć : Zapraszamy do pracy :-) .Druga faza rusza
    Robot

02.05.2024 21:35

Co związki zrobiły nic taka prawda mieli walczyc o wcześniejsze podwyżki nic z tego nie wyszło o godne podwyżki też nic z tego hr nie liczy się z nikim trzeba na palarni pogadać z prezesem Parkiem
    M

03.05.2024 12:55

Dokładnie, tylko to pomoże. W trymiga zadysponuje wypłatę 1500 obiecanej podwyżki i to po rowno dla wszystkich.
    ruda

17.04.2024 11:31

Wszyscy narzekacze wiecie, że nie ma obowiązku pracy w SK? przecież jak wam nie odpowiada praca, zarobki to ją zmieniacie. To nie lata 80 że się pracowało w jednym zakładzie do emerytury. Zrozumie tych co mieszkają rzut beretem od firmy, że siedzą bo blisko, to już tych co dojeżdżają pół/godzinę busem do firmy wcale nie rozumiem .. Pracy dookoła jest trochę, za różną kasę, różne warunki można wybierać, tylko trzeba chcieć. Chyba że ktoś siedzi na (usunięte przez administratora) ze strachu przed "nowym" to sobie chociaż ponarzeka w necie bezosobowo, bo przecież nikt nie udał się do źródła spytać ??

20.04.2024 19:04

Zaraz ktoś Ci odpisze,że może tak ale gdzie możesz sobie usiąść w pracy i gdzie masz takie przerwy itd. A ja uważam że to nie jest argument. Ja przychodzę do pracy, a to jak mi pracodawca ta pracę organizuje, to już nie moja w tym głowa. Owszem warunki nie są złe, ale zawsze coś kosztem czegoś. W innych zakładach może zmęczenie fizyczne było większe, ale.czlowiek przychodził i wiedział czego się spodziewać. Dostał.w łapę coś do złożenia czy rozlozenia, nauczył się jak to robić i robił. Ewentualnie przy brakach trafiał na inne stanowiska , pokazali co ma robić i tyle. Wyrabiał normę albo nie, robił szybciej albo wolniej, ale ze spokojniejsza głowa. A tutaj wiecznie coś nowego, przychodzisz i nagle pyk nowy produkt, wszystko inaczej nie poprzedniego dnia. I te ich wymagania co do zwyklych, szarych pracowników którzy w gorszym miesiącu dostają śmieszne wypłaty. Najlepiej mieć Excel w małym paluszku, wykresy, analizy, cuda wianki, pamiętanie przeróżnych cudów, które ciężko w teorii zapamiętać, nawet jak robi się je codziennie. Każdy pracownik ma odpowiadać za wszystko i umieć wszystko sprawdzić. To po co lider. Ja nie chcę awansu, nie chce odpowiedzialności, chce przyjść, zrobić swoje i wyjść. Oczekiwanie czegokolwiek więcej za takie pieniądze jest zwyczajnie smieszne
    SV

21.04.2024 19:58

a najbardziej to już szaleją SV niektórzy. "Uczcie się na innych wydziałach dla przyjemności" XD Ludzie tu przychodzą dla pieniędzy!!! I nie dość, że pracy w bród na naszym wydziale to jeszcze na inne mamy biegać?!!! A dlaczego sami SV tak na inne działy nie biegali jak jeszcze byli SL?!! Już się zapomniało jak to było przed awansem?!!!
    Wymiot

03.05.2024 08:51

No tak związki walczyły walczyły i parę procent wywalczyły słabo
    HAŃBA !!!

02.05.2024 23:03

Nazwiska osób ze związków zawodowych, które negocjowały, a następnie zaakceptowały i podpisały porozumienie ws. „jałmużny i nowych batów na operatorów” już zawsze pozostaną okryte hańbą. Mogliście zachować twarz odmawiając podpisania „porozumienia”, a firma i tak by to wprowadziła. Wybraliście jednak hańbę. Do osób, które po tym do czego doszło zamierzają pozostać w związkach zawodowych mam prośbę. Ogarnijcie sobie jakieś opaski czy kamizelki i chodźcie w nich w pracy, żeby omyłkowo ktoś przyzwoity nie podał wam ręki.
    Pan

02.05.2024 21:31

A z drugiej perspektywy dlaczego mają być karani tylko pracownicy fizyczni którzy popełnili mały błąd przy produkcji oni robią na biurowych a czy biurowi nie popełniają błędów zastanówcie się trochę co robicie to wszystko nadaje sie do PiPu i będzie zgłaszane
    Bob

29.04.2024 21:49

Ze względu na to co robią i jaki mają szacunek do pracowników większość ma teraz gdzieś tą robotę a oni się dziwią że ludzie chorują a będzie więcej wielka z nich firma a pracownikom żałują podnieść stawki śmiech jeszcze szukają oszczędności i wytykają każdy błąd operatorom a później odejmują punkty

28.04.2024 13:45

xyz

29.04.2024 13:47

Według deklaracji HR do końca kwietnia lub na początku maja. Mimo, że jestem zadowolony z tej pracy to ta sytuacja wygląda bardzo słabo i wystawia marną laurkę pracodawcy co z bólem muszę przyznać. Jako załoga mieliśmy prawo oczekiwać informacji już w marcu - ponieważ podwyżki w ubiegłym roku były od kwietnia. Dziś mamy 29.04 więc zostało maksymalnie kilka dni no powiedzmy 10 do tej informacji. Na to, że czegoś się dowiem do jutra już nawet nie liczę. Nawet nie liczę, że do 10 maja - wolę się miło zaskoczyć niż znów zdenerwować. Następny temat to wszyscy zadają sobie pytania czy ewentualne podwyżki będą obowiązywać od kwietnia ? Nie wiem jak to wygląda z punktu widzenia prawa czy aneks podpisany w maju będzie obowiązywał od 1 kwietnia. Czy przeciągając tak ważną dla wszystkich sprawę pracodawca nie robi tego celowo by podwyżki obowiązywały od maja ? Co z wyrównaniem od stycznia i czy w ogóle będzie ? I czy w ogóle jakieś podwyżki będą ? Sam stawiam żółtą kartkę pracodawcy. Pracuję uczciwie o czym świadczą moje oceny i też chcę być uczciwie i poważnie traktowany i info dla niektórych HR nie odpowiada za wszystko oni tylko wykonują i przekazują załodze to co pracodawca im zlecił - czy pracodawca ma nas w "nosie" ?

19.04.2024 14:44

Hej

27.04.2024 07:50

Biurowi też mają busa. Nie zabłysnęłaś. Tylko, że jeden z drugim nie rozmawia. Nawet na dzień dobry czy cześć nie odpowiadają. Jak martwi...
    Śmieszne Biurowy...

27.04.2024 16:00

Jesteś śmieszny. Zapomniałeś że busy jednak z każdego miejsca nie jeżdżą. Proponuję zmienić system pracy biurom na tryb 12H i jeśli jest zerwanie linii na LibS czy CCs również odmowicie sobie posiłków. Bo ile razy się zdarzyło że produkcja nawet nie może wyjść, a jak już wyjdzie to nic nie ma. Pracowałem w wielu firmach, i w każdej załoga produkcyjna była większa niż biurowa. Ale tak jak ktoś wyżej pisał musi was być tyle bo jeden jest od jednej rzeczy tylko tylko produkcja musi być elastyczna.
    Martin

26.04.2024 14:31

A mnie już lata ta robota przychodzę na 12 godzin i nie mam zamiaru się tam scierać tak trzeba robić za te grosze i szacunek

22.04.2024 12:01

Hehehe

24.04.2024 15:49

No te firmy już dały podwyżki ... I to nie małe ...

21.04.2024 12:19

Kierownicy tylko wytykają błędy pracownikom tak jak piszesz a powinni pomagać i starać się żeby tego nie było bo każdy się myli za duże ego
    No tak

20.04.2024 15:29

Najniższa krajowa i o podwyżki od stycznia trzeba się prosić ale renomę chcą mieć na najwyższym poziomie jakby mieli dać co najmniej po 2000 tys a tutaj ludzie chcą tylko godnie zarabiać w tym systemie 12 godzinnym za pieniądze wolę iść pracować na jedną zmianę
    Nina

21.04.2024 11:18

12 godzin, niedziele , święta co drugi cały weekend w pracy. Za takie pieniądze lepiej pracować 8 godzin od poniedziałku do piątku.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.?

Kontakt - SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.

Innowacyjna 1 42-520 Dąbrowa Górnicza

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Podwyżka

16.04.2024 18:41

Niech dają normalne podwyżki z wyrównaniem a nie ochłapy życie jest teraz drogie chyba o tym wiedzą
    Qvo vadis Sk !

15.04.2024 22:23

To co te "HR'y" wyprawiają woła o pomstę do nieba ! Połowa kwietnia a informacji brak ! Nic na temat podwyżek ! Ani me, ani be, Co wy sobie z ludzi jaja robicie ?! Wasze podejście do ludzi jest karygodne ! Pieniądze na comiesięczne obiadki w restauracji są , na podróże do Korei są , a dla pracowników nie ma ! I chyba nie będzie .... Skoro już ten czas a tu nic. Inne zakłady już dawno obwieściły info, ludzie mają rozeznanie , a my mamy co ?! A my mamy WTOREK ! I zapewne dalej nic w kierunku podwyżek się nie wydarzy ! Wstyd !
    :))

16.04.2024 15:18

Napiszę więc jeszcze raz bo poprzednio chyba ktoś przypadkowo mi to usunął ;). Idę o zakład że ogłoszenie będzie w piątek, przed weekendem, tak aby pani kadrowa " świąteczne ciasto " nie miała czasu odpowiadać na zadawane pytania. Potem jest nadzieja że głowy się nieco ostudzą i od poniedziałku wszyscy grzecznie pomaszerują do pracy.
    Dobry

15.04.2024 15:03

Bo tak jest jak mówisz na wszystkich działach są braki w ludziach i robimy za trzech nie przyjmują nikogo praca jest mecząca przez 12 godzin w dzień czy w nocy i bardzo mało czasu na regenerację choćby kręgosłupa bo rolki nie ważą po 2kg i jest ich kilkadziesiąt na dniówkę a podwyżki są cały czas przekładane jest to zwykły brak szacunku może niektórzy pracownicy biurowi przyjdą na jedną dniówkę na halę i zobaczą jak wygląda praca to będą mieli inny pogląd na to wszystko
    Ayo

12.04.2024 16:17

Nieźle wygląda ta praca aktualna, technik utrzymania ruchu na utrzymaniu obiektu lub PPOŻ. Kto wie, po co język angielski konkretnie jest, do czytania dokumentacji? I na czym polega dofinansowanie do telefonu? Tego to nie spotkałem u żadnego pracodawcy, albo dawał swój, albo używałem swego bez problemu, bo zarobki to rekompensowały.
    Fafik

13.04.2024 21:32

Dofinansowanie do telefonu jest w kwocie 70 brutto. Angielski czasem potrzebny żeby bezpośrednio z koreańskim przełożonym się dogadać, czasem do innych spraw, różnie.
    Co jest

10.04.2024 04:59

Ładnie zrobili z podwyżkami jak osiągnięciami to się chwała wszędzie gdzie się da jeżeli chodzi o podwyżki milczą i żaden się nie odezwie...

05.04.2024 15:23

Praca ciężka jak wszystkie linie idą i nie ma ludzi upychają nadgodzinami a jak nikt nie przyjdzie nie wiadomo w co ręce włożyć może będą chętni z biura dorobić podźwigać trochę

05.04.2024 08:08

Dokładnie za mało pracowników taką robotę na liniach czasami robi się za trzech bo brakuje ludzi a do tego jeszcze na nockach gdzie szacunek a z podwyżkami niechętni by dawać i czekamy

01.04.2024 14:31

Ja to już mam taką niechęć do tej pracy, że jak mam tam przyjść to mi się niedobrze robi, serio! Ciągłe pogadanki dyscyplinujące, straszenie punktami ujemnymi za byle bzdurę, ciągle wytykanie pomyłek, no aż się ulewa człowiekowi. Nie dziwię się, że coraz więcej osób przychodzi do pracy dosłownie odbębnić bez wysiłku i zaangażowania 12 godzin . Tak przyjęty system nie działa motywująco a wręcz przeciwnie. Tu nie Korea, tu nikt nie będzie się uginał do ziemi i poświęcał całego życia dla pracy. U nas urlop rzecz święta i koniec! Poza tym przy takim bałaganie informacyjnym, braku sensownego planu produkcji, gdzie nagle coś się uruchamia i zawala QC niesamowita ilością zadań, co jest nie do przerobienia w ciągu jednej zmiany przez okrojone zespoły, nie dziwię się że ludzie mówią dość i się zwalniają. I z pewnością nowi pracownicy przyjdą, popracują chwilę i powiedzą sayonara! Już niedługo będzie okazja to zobaczyć. Przykre to, zakład istnieje 3 lata i już tak słabą ma opinię. Ja też już myślę o tym żeby się zwolnić i przeglądam oferty pracy w okolicy.

03.04.2024 19:20

Tak, pieniądze są ważne, dla nich przychodzimy tu do pracy. Wszyscy czekamy na to co zaproponuje Prezes i jak potraktuje nasze oczekiwania przedstawione przez związki. Ja jednak bardziej niż na tą kasę czekam aż wreszcie ktoś uporządkuje ten cały bajzel, tak by znów do pracy przychodziło się z ochotą a nie z bólem żołądka :⁠-⁠( Na razie to co tutaj się dzieje zmusza coraz większą liczbę załogi do przeglądania ofert pracy w innych zakładach. Kasa to jedno ale zdrowie psychiczne i fizyczne dla mnie jest i niebo ważniejsze. Jeśli firma chce docenić swoich obecnych pracowników winna zapewnić oba te aspekty na najwyższym poziomie. Tyle!

05.04.2024 00:27

Ten ktoś nie napisał 100 tylko 1000 procent normy. Bo u nas tego się oczekuje. Tak w innych zakładach są normy ale takie które da się wyrobić. Tutaj nikt nie ma pojęcia ile czasu zajmuje wykonanie konkretnych rzeczy, więc o jakich normach mówimy. Zwala się na stół pracę przeznaczona dla kilkunastu osób i oczekuje że zrobimy ja w 5 czy 6. A co do przerw to biorąc pod uwagę, że dojście na przerwę i z powrotem zajmuje grubo ponad 10 minut to też jakiegoś wielkiego szalu nie ma. Nie mówiac o tym, że gdy tej pracy jest nawal oczekuje się od nas, że będziemy z nich rezygnować.
    On pracownik

04.04.2024 17:22

Zakład z zewnątrz robi Wow i to by było na tyle. Sam system pracy jeszcze do zaakceptowania ale te wszystkie fanaberie to już bokami wychodzą . Finansowo zupełnie się nie opłaca w takim systemie pracy. Obietnice niespełnione o wielkim potencjale. Odechciewa się pracować zupełnie o podwyżkach cisza a już kwiecień. Jak tak dalej pójdzie to Panie z kadr będą musiały zasilić braki na hali produkcyjnej bo ludzie zaczynają uciekać i lepiej nie będzie .zero poszanowania pracownika , punkty ujemne ciągle coś ciągłe wyszukiwanie żeby tylko przyczepić się do zwykłego robola dać mu punkty a co za tym idzie mniejsza wypłata . Donosicielstwo o byle co to już żenada .taki (usunięte przez administratora) się robi w zakładach co istnieją po 30 lat a nie nowy zakład . Robią z ludźmi co chcą . Także wszystkim co pomyśleli choć przez chwilę o sk i składaniu tu CV szkoda waszych nerwów szukajcie dalej konkretnego pracodawcy bo tu dla szaraka pieniędzy nie będzie a tylko będą patrzyc jak jeszcze człowieka ukarać żeby mu zabrać z tej jałmuzny .ten co ma głowę na karku i jest ograniety już szuka nowej pracy żeby uciec z tąd jak najszybciej . Jeśli jesteś wazeliną i idziesz do celu po trupach to zakład dla Ciebie bo za dobrą pracę nie będziesz doceniony napewno .

30.03.2024 14:14

Niestety nawet wypracowaną dobrą atmosferę w zespole niszczy przyjęty etos pracy, system ocen , straszenie karaniem punktami ujemnymi za wszystko, brak wymiernej zachęty do większego zaangażowania ( np. brak systemu kaizen), haos informacyjny. Jako,że Polacy to naród przekorny nie będzie się coraz bardziej uginał tylko wreszcie tupnie nogą. Może ten system pracy sprawdza się w Korei , tutaj to nie przejdzie. Już zwalniają się osoby i to w ostatnim czasie dość sporo a wiem że inni już oglądają się za inną pracą. Pracuję tu prawie od początku i też już przeglądam oferty pracy, nie podoba mi się w jakim kierunku to zmierza. Obudź się firmo, bo za chwilę nie będzie miał kto tej produkcji ciągnąć a na jakości nie będzie osób do sprawdzania tej produkcji. A to nie jest jeden dzień szkolenia i do roboty tylko miesiące intensywnej nauki. Za chwilę nowe zakłady otworzą swoje rekrutację i wam załoga ucieknie. Chcemy móc w spokoju pracować a nie w nerwowej atmosferze pełnej sprzecznych informacji, gdzie Polaka się ciśnie z każdej strony a kolegom z Korei wszystko pobłaża.

30.03.2024 23:21

Wreszcie jakaś rozsądną wypowiedź. To co się ostatnio dzieje w tej firmie nie wróży nic dobrego niestety. Też rozglądam się za nowa pracą. Mimo , że praca w sobie jest całkiem ok to cała.otoczka niestety zniechęca. Chaos informacyjny to podstawa. Inżynierowie nie mają pojęcia na czym polega praca na jakości i ile czasu zajmują poszczególne czynności. Nigdy nie wiadomo co i kiedy będziemy robić w zwiazku z tym ciężko zaplanować kiedy można dać urlop większej ilości osób, a jak się nagle okaże, że ktoś ma urlop a tu nagle rusza coś co wcale ruszac nie miało i ktoś się pechowo rozchoruje to wielkie fochy i pretensje. Albo siedzenie i szukanie na siłę zajecia, albo taka ilości pracy, której nie da się wykonać w takich zespołach jakie są. Całkowity brak organizacji. Do tego ostatnio urządzane łowy na pracowników, którym zdarzy się popełnić błąd. Straszenie punktami ujemnymi za często jakie totalne bzdety. I źle , wszystko zawsze źle, co by nie zrobić zawsze jest nie tak, człowiek staje na głowie a i tak zawsze jest za wolno, za mało i nie tak. Ogólnie ostatnio atmosfera zniechęca do robienia czegokolwiek, do starania się. Słychać coraz więcej głosów że ludzie przychodzą odbebnic swoje i jak najszybciej wyjść a na przerwach przeglądaja oferty pracy. To Polska nie Korea i jeśli kadra zarządzająca tego nie zrozumie to marna przyszłość czeka tą firmę.
    jola lojalna

31.03.2024 08:52

NA QC są chyba najgłupsze zasady totalnie pozbawione logiki. Zdziwią się faktycznie jak pootwierają się nowe zakłady, albo po podwyżkach zacznie więcej ludzi uciekać. Nawet już SL rozglądają się za inną pracą bo nie mają siły ciągnąć tego bajzlu. Ale to nie do końca korea winna, tylko do początku wprowadza się nas w błąd. Już od dnia zatrudnienia i z czasem dochodzą nowe wymysły o których nie było wcześniej mowy. Np premia półroczna... I tak jak wyżej napisane, żadnych stabilnych planów, żadnej pewności co będziemy robić przez jeden miesiąc!! Nie ma możliwości niczego zaplanować. Fakt że Koreańczycy rzadko chodzą na urlop za bardzo wszedł naszym w krew. Naszym rządzącym oczywiście. I tak uwalanie polaka na każdym kroku a korea ma u nas jak pączki w maśle i śpi cały dzień na jaddalni.
    Roger

15.03.2024 18:54

Witam ???? Jestem na etapie szukania pracy i myślę i SK hi-tech,jak wygląda tu praca chodzi o atmosferę.W Okolicy są lepsze zakłady niż ten?
    tak

16.03.2024 08:44

Atmosferę tworzą ludzie. Odpowiedz sobie sam. Ja nie narzekam

29.03.2024 21:02

Atmosfera zalezy od ludzi, kazda brygada ma swoja specyficzna atmosfere. Co do charakteru pracy zalezy wszystko od dzialu na jaki trafisz. Produkcja folii surowej lub pokrywanie lub obszar cięcia lub kontrola jakosci oraz pracownicy biurowi. Mozesz wypytac o szczegoly na rozmowie rekrutacyjnej.
    Jacek

26.03.2024 09:22

Cześć, wiadomo coś już o podwyżkach? sąsiedzi za płotem podwyższyli stawkę podstawową o 500zł, obecnie 5000zł + premia do 10%, 250zł dodatek za zmiany, kwoty brutto, zarówno w NGK jak i SK są aktualne ogłoszenia, różnica taka, że u Japończyków praca przez agencje.
    no cześć

26.03.2024 17:26

W zeszłym roku informacja o podwyżkach u nas pojawiła się w kwietniu i tak będzie w tym roku również. Spotkanie dopiero po świętach. Także cierpliwości
    Marcin

14.03.2024 14:19

Witam mam pytanie co do (usunięte przez administratora) który dział polecacie mam znajomych na libs i ccs sliter, bo tu bardzo duża różnica jest podobno na libs się nic nie robi tylko 6godzin na przerwie się jest na ccs zaś pracują i na przerwy nie schodzą sliter to samo czyli mozna na libs jestem gruby leniwy to akurat?
    Marcin

14.03.2024 14:24

Jest jakaś różnica w zarobkach? Skoro jeden dział nic nie robi ? Gdzie mozna składać papiery na libs? Tam podobno jest oaza życia
    hahahaha

17.03.2024 08:53

Zapraszamy - tylko jak przyjdziesz to daj znać o bzdurach jakie tu wypisywałeś, poznasz pracę na każdym stanowisku i poprosimy cię wówczas o ponowną opinię
    Związki

06.03.2024 20:32

Pompa była, ankiety porobione ale po co? W jakim celu skoro nie liczą się ze zdaniem pracowników?... Jak związki chcą reprezentować pracowników w momencie gdy już teraz przed rozmowami śmieją się ludziom w twarz gdy usłyszą czego oczekują pracownicy??
    Szeryf

03.03.2024 18:18

Witam mój kolega robi w sk już może ze 3 lata i mówi że Ma Ok 7tys na rękę jako starszy operator?jest to możliwe?
    Muminek

04.03.2024 18:28

możliwe jedynie w miesiącach w których są płatne premie półroczne, chyba że chodzi na dodatkowe nadgodziny
    hahahaha

05.03.2024 08:25

to się słabo orientujesz, możliwe że przyszedłeś niedawno. Na samym początku ludzie byli rekrutowani z kwalifikacją do Operator 1 lub 2 w zależności jak tam komu pasowało
    ŁAJT

05.03.2024 07:36

Czy ten konkurs się wam jeszcze nie znudzil ? Ustawka jakich mało. Nagrody dostają ulubieńcy i osoby które biegają i się ślinią do swoich przełożonych a później cudownie przechodzą awans . Nagrody koleżeńskie nie do zdobycia przez whitów przy takiej ilości produkcyjcych. Szkoda czasu na taką ustawkę. Nle ma sensu nawet karteczki wrzucać. Tyle osób jest niedocenionych.

29.02.2024 08:40

W sieci można znaleźć ofertę pracy na stanowisko inżyniera elektryka. Czy moja znajomość języka angielskiego na poziomie B1 będzie wystarczająca, aby móc zostać przyjętym? Może firma organizuje jakieś kursy językowe. Czytam, że oferowane są tutaj premie roczne. Napiszcie, za co można je dostać.
    Bartek

03.03.2024 16:26

Poziom angielskiego wystarczy komunikatywny. Szefowie koreanczycy wcale super po ang nie mowia . Kursów firma nie robi. Podobno wybrancy tylko się załapali ale to musisz mieć znajomości i odpowiednio się podlizać. Premie roczne w zależności od oceny ale tak wychodzi 3/4 miesięcznej pencji ekstra.
    Pracowniiiik

28.01.2024 15:02

Ja mam pytanko do HR,jak wy weryfikujecie ocenę półroczną? Była mowa że osoby które będą na L 4 mają niższą premię,jednak nie jest to stosowane w stosunku do Wszystkich!!! Może czas to zweryfikować , którzy liderzy przekraczają swoje kompetencję i co się dzieje na liniach! Cały czas ktoś piszę o nierównym traktowaniu przez liderów,to już plaga, może czas dodać punkt o rozmowie przełożonego z grupami z różnych zmian o współpracy lidera z grupą - bo to chyba podstawa.
    Lol

15.02.2024 11:38

HR to jedna wielka pomyłka, tam są osoby bez kwalifikacji, patrzą tylko na swój własny interes. Nie ma po co chodzić, żadnego problemu nie rozwiążą. Kółko wzajemnej adoracji.
    Radek Niejadek

21.02.2024 18:04

Żeby od HR spaść z E na S wystarczy jeden dzień L4, ale żeby spaść z S na NI to już bodajże 12 albo 13 dni (nie pamiętam czy przejście jest już przy średniej miesięcznej -10 czy dopiero od większej wartości bezwzględnej niż -10). Oczywiście zakładając, ze to Twoje jedyne punkty ujemne. Zatem pewnie wszystko w porządku, jeszcze raz policz nieobecności.

17.02.2024 10:34

Po co wam ludzie zastanawianie się nad ocenami jak i tak podwyzek i premi w tym roku praktycznie nie będzie. Inflacja spadła, produkcja też co sami widzimy ile jest pracy i jakie są przesunięcie względem 2 fazy. Szukają kosztów wśród blue i white Polaków. Także adios pora się zbierać albo zostać i pracować by było na pensje dla koreanczyków.
    Mona

07.02.2024 21:49

Jak wygląda praca przy cięciu foli,jak się to robi?
    Mona

14.02.2024 18:43

Czy to prawda że kobiety nie mogą mieć makijażu?

15.02.2024 08:19

Prawda, jest zakaz makijażu i zrobionych paznokci.

Zostaw merytoryczną opinię o SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.