SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.

3.8/5

• Sarnów
  • Pekin
  • Ostrowy
  • Podlesie
Dąbrowa Górnicza - SK hi-tech battery materials Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Dąbrowa Górnicza
  5. Opinie o SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.

Opinie o SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o. Dąbrowa Górnicza

Nie przegap nowości o SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.!

26.08.2021 02:44

Rekin odplyn muszla z powrotem na oddział specjalny bo tam jest twoje miejsce. Postrasz dzieci na Tik Toku. A HR i kierownikom działów radzę dokładniej weryfikowac kandydatów na każdym szczeblu rekrutacji. Można zrozumieć wcześniejsza, pospolita brankę ale fakt zawierania kolejnych umów z takimi osobnikami jest conajmniej dziwny i ociera się o skrajna nieodpowiedzialność, żeby nie napisać dywersję. To co niektórzy tutaj wyprawiaja, jakimi kategoriami myślenia się kierują i co sobą reprezentują jest niestety kolejnym dowodem na potwierdzenie powyższej tezy. Przecież wystarczy przysłowiowy rzut oka i piec minut rozmowy aby stwierdzić ze coś jest nie hallo z takim delikwentem!!! A potem problemy, bo gość nie kontaktuje o co biega, nie potrafi czytać ze zrozumieniem i ogólnie ma zaburzony obraz rzeczywistości w której się znajduje. To nie jest ośrodek resocjalizacyjny tylko firma produkcyjna. Nikt nikogo nie będzie tutaj uświadamiał ani wychowywał. Ani na to miejsce, ani czas...
    Ośmiornica

26.08.2021 22:19

Od rekina to odpłyń bo nie masz szans nie wiesz na co stać naszego rekina wszyscy go wielbimy i jesteśmy razem zanim oraz popieramy żeby tępić kinfitury zwłaszcza z CCS także milcz bo rekin ma swoją dziką swołocz która Cię dopadnie......
    Bolo

25.08.2021 14:30

Rzeczywiście macie się o co wykłucać i obrażać po prostu nie macie jaj i jesteście najtańsza siłą roboczą............sami godzicie się na takie stawki i wykorzystywanie jakbyście potrafili razem zaprotestować i odrzucić taką stawkę musieli by podnieść zarobki ale kto się odważy???pracować za 650 euro to wstyd tyle na zachodzie zarabiasz w 2,3 dni moze 5 a nie w miesiąc...to śmieszna stawka bo wszędzie już płacą 3200brutto...druga największa firma po Samsungu i płaci takie grosze? Bo co bo nie zarabiają nie produkują? Oni produkują i zarabiają od kilkunastu lat dla nic nasze fabryki to grosze oni nic nie sprzedając i tak zarabiają płacąc 2200zl do ręki za granicą musieli by płacić 20tys na jednego pracownika więc i tak zarabiają cały czas niestety nie.ma tu przyszłości.przy takich zarobkach....
    Kitka

22.08.2021 03:48

Ludzie przestańcie ujadać na wszystko i wszystkich na tym forum. Weźcie się do roboty zamiast pisać i pytać o głupoty, nikt was nie będzie tutaj na każdym kroku uświadamiał. To nie jest przedszkole. Mieliście cały czas zlewke na wszystko a teraz jak wam się kończy umowa to się budzicie i udając Pstrowskich płaczecie ze jesteście poszkodowani? Nikt was tu nie będzie niańczył ani wychowywał. To nie jest oddział specjalny. Niech kazdy z was popatrzy na swoją prace i zachowanie! Myśleliście ze tak za friko pracodawca da każdemu z zamkniętymi oczami 500 + i zagwarantuje dożywotnie zatrudnienie? Zamiast podszywać ssię we wpisach pod HR i psioczyc na nich sami najpierw ukonczcie jeden kierunek, choćby zaoczny, nawet w Chrzanowie albo w Częstochowie! Jak wam nie odpowiadają warunki pracy i płacy to po co tutaj siedzicie? Myślicie ze zrobicie tu rewolucje? Dajcie pracować normalnie innym ludziom zamiast jątrzyć, donosić, dyskryminować i segregować kolektyw zakładowy ze względu na rasę, wyznanie, date zatrudnienia, stawkę i etc. To nie kopalnia! I tak wystarczająco dużo narobiliście smrodu. Dajcie żyć innym, galaktyka nie kręci się dookoła waszych wystających kichaw i ograniczonych horyzontów.
    BOLO

22.08.2021 19:57

Jakie 500+ ? oczym piszesz chory na glowe czlowieku ? co ma co do czego ?

23.08.2021 07:28

Jak nie zrozumiałeś to przeczytaj ponownie, i jeszcze raz i znów. Dopóki do ciebie nie dotrze

22.08.2021 18:08

Znacie czerwonego indyka z CCs ? Ponoc to najwiekszy donosiciel. A sam sie zwalnia od pol roku.

22.08.2021 04:29

Jezuuu W jakich okolicznych firmach? NGK, Brembo czy U szejka ? Zakładajmy się SK to nie jest firma Krzak ani jawny wyzyskiwacz białego luda, który kopnie cię przy najbliższej okazji. To koncern z najwyższej polki, jakkolwiek by to nie zabrzmiało, wiec powinni trzymać najwyższe standardy. Nieprawdaż? Wiec rozejrzyj się trochę bardziej, a nie tylko w tej zapyziałej Dabrowie, gdzie wszystko trzyma się na klej. I mówimy tu o minimum przyzwoitości socjalnej a nie super kokosach. I żeby było jasne, nie jestem malkontentem i widzę przyszłość i jasne strony pracy w tej firmie które niestety zaciemnia i zatruwa element któremu wydawało się ze będzie leserowal jak na szkoleniu, ciagle na tych samych wariackich papierach.
    Jol0

22.08.2021 13:27

Więc masz na razie minimum socjalne!! Weź człowieku pod uwagę to, że zakład jeszcze nie sprzedaje. A już dużo daje od siebie pracownikom! Która firma pozwoliła by sobie na to żeby płacić komuś za siedzenie w barakach i naukę??

19.08.2021 11:41

Ha ha ha. Dokładnie. Z takim wykształceniem to powinieneś się dziecko cieszyć ze znalazłeś prace w takiej firmie. Bo inaczej dalej czekalby cię bar albo sklep. A do HR to chodzą tylko ludzie twojego pokroju którzy są zdziwieni na jakich warunkach podpisywali umowy z pracodawca. Dobrze ze chociaż są świadomi ze to SK. Jak ci się nie podoba praca tutaj i jej warunki to po co jeszcze tu przychodzisz, świecąc niezaslonieta regulaminowo błazeńska miska? Po drugiej stronie ulicy przyjmie cię z otwartymi rękami. Tam w oparach czystego powietrza i przejrzystych układów szybko dojrzejesz niczym holenderski pomidor. I nikt napewno nie zwróci uwagi na twoje problemy z głowa i przydziela ci dodatkowe przerwy na palenie skrętów.
    Nikt

22.08.2021 11:13

No właśnie nie wiem czy do pupy, bo większość ludzi na decyzyjnych stanowiskach, których poznałem nie mają zielonego pojęcia o zarządzaniu zasobami ludzkimi, nie wspominając już by z własnego zainteresowania przeczytali książki odnośnie tego, albo jakąkolwiek książkę. Jeśli w marketingu uczą (nie wiem, nie byłem) jak wciskać buble, przede wszystkim sprzedawać ludziom produkty w promocji, na które wydają więcej niż normalnie, manipulować klientami, to takie osoby mają bardzo prostą ścieżkę kariery zarówno w własnym biznesie, jaki i w handlu w przeróżnych firmach.
    Nikt

22.08.2021 11:17

Jeśli kolega faktycznie był na tych studiach, to widocznie przespał zajęcia albo bawił się na telefonio.

22.08.2021 04:41

A ja proponuje wyrównać stawki do naszych kolegów z Korea SK oraz zatrudnić psychiatrę oraz psychoterapeutę. I to na całym etacie.

14.08.2021 04:03

Dzidzi

21.08.2021 06:22

To dojeżdża przewozem pociągiem. Albo autobusem
    X

22.08.2021 04:00

Przestań chłopczyku wypisywać bzdury. Myślisz ze kogo nabierzesz? Mrs Parka? Wystraszy się i da ci podwyżkę? SK uratowało ci skore i powinieneś się cieszyć!

20.08.2021 05:25

Hahaha Z czym jeszcze mam chodzić do HR? Ze stołka za sobą nie odstawisz normalnie, ze drzwi nie zamkniesz za sobą na jadalnie i pełno tam much, ze ktoś postawił klocka na posadzce? Proszę cię, ogarnij się! Zakład się zrywa do lotu ale może wogole nie wystartować bo go zdemoluja. Dziecko, co ma piernik do wiatraka? Takie są standardy socjalne a SK Poland jest filja koreanskiego koncernu który działa od lat, a nie od 2020 roku ! I nie mówimy tu o ekstra premii od zysków ani o bonusie za udziały. Ogarnij się.
    Jezuuu

20.08.2021 11:48

standardy socjalne??? Rozeznaj się w okolicznych firmach co dają a potem się tu udzielaj o standardzie. I jak już tu ktoś zapytał skoro wam tak źle tutaj co co wy tu jeszcze robicie? Jest masa ogłoszeń.
    Opiniak

19.08.2021 11:19

Po kilku miesiącach mogę stwierdzić, że: - System pracy - moim zdaniem dobry jest dla osób, które mieszkają same lub nie zależy im na kontakcie z rodziną lub znajomymi. Po 12 godzinach człowiek czuje się zupełnie wypompowany mimo małej liczby obowiązków a siły odzyskuje tuż przed następną zmianą. Ze średnio 15 dni wolnych w miesiącu zostaje dosłownie kilka na jakiekolwiek życie prywatne czy towarzyskie. - Zarobki - tu dużo zależy od miesiąca, a najwięcej od nadgodzin. Bez nich wypłata wygląda raczej marnie. - Przejście przez portiernię wygląda jak na lotnisku, do tego te naklejki na aparat, które potrafią się odkleić na brzegach, a wtedy stoi nad Tobą trzech ochroniarzy i zastanawia się czy aby na pewno nie odkleiłeś ich specjalnie. Do tego naklejki niszczą folie ochronną telefonu. - Same obowiązki pracownika nie należą do najtrudniejszych, przynajmniej na ten moment, gdy większość pracy tj. naprawa usterek czy ustawienie maszyn wykonują za nas Koreańczycy, z którymi nawet jak znasz w miarę dobrze język angielski jest czasami trudno się dogadać. - Współpracownicy - tu nie mam na co narzekać. Nie wiem jak na innych brygadach i działach. - Ubiór - Niczym w laboratorium. Kombinezony, białe buty, do tego czepki, które przed wejściem na stołówkę lub wyjściem na papierosa trzeba ściągać i przebierać się w swoją odzież co skraca przerwę. O dziwo przebranie nie dotyczy Koreańczyków którzy w stroju roboczym przyjeżdżają do pracy, wychodzą na papierosy, jedzą itd. Podsumowując, szału nie ma, wiadomo czego nie urywa..
    Opiniak

20.08.2021 06:23

Nie wiem czy zauważyłeś, napisałem "moim zdaniem" a nie Twoim. Każdego zdanie będzie inne. Po co w ogóle ten gowork, jak już swojej opinii nie można wyrażać?
    jarek

20.08.2021 09:05

a mi system pracy nie pasuje a dzieci nie mam bo duze a ja ciagle zmeczony i do niczego po tych 12 godzinach. to system dla mlodych glupich i silnych. Jarek stary boss

12.08.2021 13:54

Jaka premia świąteczna w styczniu? Tych kilka złotych na karcie do Lidla nazywacie premia świąteczna? Chyba bonusem na Trzech Króli!Ubaw do rozpuku. A co z Wielkanocą? Napiszcie oficjalnie ile to było i ile macie zaplanowane na ten rok i 2022. Pozbawicie tym pracowników i kandydatów na pracowników wszelkich złudzeń. Dlaczego SK Poland równa pod względem placowo- premiowym do najgorszych pracodawców a nie najlepszych? Grusza w takiej wysokości to czysta rozrzutność, która praktykowało się już kilka dekad temu! Mamy 2021 rok. Co do karty zywnosciowej to jestem za jej utrzymaniem, jak zreszta większość moich normalnych koleżanek i kolegów , jak najdłużej. To jeden z nielicznych plusów w tej firmie za którego wdrożenie należy się HR uznanie. Wydaje mi się ze to najkorzystniejsze rozwiązanie, tak dla nas jak i pracodawcy. I żeby było jasne koleżanki i koledzy info o wypasionej kantynie gdzie będzie można za pare złotych nażreć się bez limitu i jeszcze wynieść do domu dla całej rodziny to czysta mrzonka w która wierzą chyba tylko myślący inaczej... Przy tych standardach firmy i kulturze osobistej pracowników w kantynie niedlugo będzie można napić się tylko wody z dystrybutora i to na stojąco. To samo ma się z niektórymi maszynami i mieniem SK które nadaje się do remontu albo zostalo już kompletnie zdewastowane przez wandali i oszołomów mianowanych na pracowników SK.

18.08.2021 13:22

A gdzieś ty chłopie wcześniej pracował ? Skąd się tu zerwałeś? W normalnych firmach utrzymujących socjal na odpowiednim poziomie premie świąteczne wypłacane są na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Takie są standardy przyzwoitości !!! A tobie jak coś nie pasuje bo jestes ateista to możesz przynajmniej się przymknąć i przekazać taki bonus na renowacje pomnika Bohaterów Czerwonego Zagłębia albo zakupić wieszaki do firmowych kabin prysznicowych. Bo takimi wpisami tylko szkodzisz i zaciemnienie sprawę.
    hahahaha

19.08.2021 20:41

a ty mi geniuszu powiedz, który zakład daje jakiekolwiek bonusy i premie w czasie gdy dopiero podrywa się do lotu, kiedy nic jeszcze nie sprzedaje?! Bo tak na razie działa jedynie Św. Mikołaj! I teraz SK

18.08.2021 13:02

Dlaczego w SK Poland nie respektowane są podstawowe obostrzenia dotyczące profilaktyki antycovidowej? Dlaczego w dalszym ciągu pracodawca nic nie robi z faktem notorycznego łamania tych przepisów przez pracowników? Dlaczego pracodawca i służby jemu podległe bagatelizują ten problem narażając swoim postępowaniem ludzi tu zatrudnionych na utratę zdrowia i życia?
    Hahaha

18.08.2021 19:10

A niby co bagatelizuje?? Pracownicy chodzą w maseczkach. A jak czujesz się zagrożony to może pozostań w domu. Bo na ulicy pełno wirusów. I dlaczego wciąż jak dzieci pytasz na forum zamiast w Hr??
    Duffy

17.08.2021 21:40

Najlepsze w tej firmie jest to to że short leaderzy nie nadają się na to stanowisko,kapitanowie nie nadają się na swoje stanowisko,ludzie najniższego szczebla też kilku może więcej nie nadaje się na swoje stanowisko ale ręka rękę myje jeden ma 7 przerw ale jest donosicielem a drugi prosi się l drugą przerwę bo nie wchodzi nikomu w du..
    Tak jest

18.08.2021 15:57

Nie każdy lubi wchodzić tam gdzie słońce nie dociera bo tylko tacy mają dobrze
    Rekin

17.08.2021 21:42

Żarty się skończyły od teraz wyjaśniam za bramą każdy konfident których poznałem już wielu :) będzie miał rozmowę edukacyjną poza terenem firmy :) Rekin powraca i się nie zatrzyma
    wysoki

18.08.2021 10:10

rekin czy niby sportowiec czy sobie pedałuj zamij się pracą i pomocą ludzi na ccs a nie pierdołami bo inni zastępcy kapitan dał sobie radę bez tzw lidera w czasie urlopu gdy go zastąpywał pod czas jego nieobecności na libs też są jak by wszystko wiedzieli ci z początku lini a przerwa w produkcji to z końca lini chłopacy żeby puścić produkcję od początku a reszta się przygląda.

18.08.2021 13:10

Myślisz ze nikt nie słyszy i nie widzi jak sam nadajesz na swoich ziomali? Najgorsze są tskie psy które najwiecej ujadają. Weź sobie kolejna tabletkę i zapał skręta...

18.08.2021 08:22

Rekin, pewnie nie słyszałeś anegdoty o psach co najwiecej ujadają. Poproś mamusie niech wytłumaczy ci jakie konsekwencje czekają na chłopczyków z tytułu stosowania gróźb karalnych. I nie myśl ze nikt nie widzi i nie słyszy jak sam biegasz i nadajesz na swoich kolegów. Weź sobie kolejna tabletkę i zapal skręta. Porażka HR, BHP i całego systemu SK Poland jest fakt ze ludzie twojego pokroju pracują jeszcze tutaj. Psy szczekają a karawana jedzie dalej.
    HR

10.08.2021 16:21

Drodzy Państwo w związku z ostatnimi komentarzami postaram się wyjaśnić nieco tą całą burzę. Po pierwsze, żaden komentarz z Go Work nie został do tej pory usunięty więc bardzo proszę o zaprzestanie rozpowszechniania nieprawdziwych informacji. W związku z niejasnością odnośnie premii. Po pierwsze każdy Shift Leader przeszedł szkolenie zorganizowane przez HR, które w szczególnie wyjaśniało zasady naliczania premii. Przekazana również została prezentacja. Jeśli coś było niezrozumiałe, powinno zostać wyjaśnione podczas szkolenia. Zasady są jawne i takie same dla wszystkich. Osoby będące na okresie próbnym nie podlegały ocenie więc kwota bazowa była inna. Kwota bazowa premii była uzależniona od oceny oraz okresu zatrudnienia. Jest to normalna zasada przyjęta w każdym zakładzie pracy. Przyznaliśmy premie nawet dla osób przebywających na okresach próbnych, co myślę, że zdarza się raczej rzadko, jednak mimo wszystko zostało to odebrane w negatywny sposób. Jeśli chodzi o wątpliwości odnośnie wiedzy Pana Prezesa o całej sytuacji, to informujemy, że Pan Prezes czyta Państwa komentarze i doskonale wie co się dzieje. Nie wiem czy to akurat pozytywna rzecz biorąc pod uwagę wulgaryzmy pojawiające się na forum. Informujemy, że bonus za grudzień również został naliczony i znajduje się na pasku płacowym pod innym składnikiem. Jest to ostatni raz kiedy wyjaśniamy takie kwestie na forum. Jeśli komuś nie zgadza się naliczenie premii lub nie został poinformowany o zasadach przez Leadera proszę o zgłoszenie się do nas bezpośrednio. To nie jest miejsce do rozwiązywania problemów. Prosimy również o zachowanie kultury w komentarzach.
    tak

17.08.2021 13:48

Masz 50 minut przerwy. Zdążysz zjeść i pogadać w HR. Między innymi o tym, że twój lider nie przestrzega przerw!! A nie jęczeć na forum
    Mario

17.08.2021 21:36

A z jakiej racji mam marnować swoją przerwę na róż się w hr która może trwać 20 minut plis dojście i przyjście 10 minut to tracisz pół godziny przerwy takie rzeczy w hr powinno się załatwiać podczas pracy i nikt nie ma prawa mi tego zabronić to.po pierwsze.Po drugie nie jęcze nie dam się robić w chu..a zgłaszać liderów to możesz Ty a za chwilę tracisz pracę proste i oczywiste...........
    Alfons niezadowolonych

15.08.2021 13:12

Ostatnim czasem zamiast (usunięte przez administratora) Wa jest Kukiz więc do Kukiza jego w mordę misia kopana nie obrażając przy tym misiów. Jest wiele rzeczy do omówienia, są to czasem banalne nuansy ale bardzo istotne do poruszenia, które sprawiłyby iż gęsta atmosfera która wytwarza się z dnia na dzień przestała by mieć byt. No ale tu się zaczynają schody- nie tylko te które odbierają ochotę na przerwy- ale te ludzkie. Mianowicie chodzi o to, że nie ma ludzi kompetentych aby tymi rzeczami się zajeły- bo mają to w powazanih- tak jak te wysypisko jak na jadalni, że które robią zwykli robole, którzy nie potrafią zadbać o porządek ale nie w tym rzecz. Aby wróciła przyjemniejsza atmosfera należy zwerifikwać ludzi którzy są tzw liderami ale znając realia ludzie nad nimi będą za nimi. To dlatego walka z wiatrakami, które rozdmuchują problemy- tak jak powinny te dmuchawy które nie spełniają swojego zadania. Dużo by tu jeszcze pisać ale nie od pisania lecz od czynów trzeba działać. Jak narazie tylko obserwuję i w najbliższym czasie zaczynam działać. Miejcie się na baczności wy wszyscy którzy sieją i wprowadzają zamęt. Ament ????
    Alfons niezadowolonych bo jest

15.08.2021 11:35

Kiero

02.08.2021 10:45

Dlaczego firma sprzątająca nie pracuje w weekend? Śmieci na stołówce wyłażą z koszy , tylko szczurów potrzeba. W kiblach brak papieru, o (usunięte przez administratora) na korytarzach nie wspomnę. Sprawa była zgłaszana liderom ale nic się nie zmienia.
    PRACOWNIK

02.08.2021 17:44

Zgadzam się w 100 %. Nie wspomnę o mydle w dozownikach, syfie na schodach prowadzących na halę produkcyjna. Każom nam w czepkach łazić i i odmuchiwać sie bo niby na produkcji musimy mieć sterylnie. Paranoja...
    To Ja

14.08.2021 21:15

szczury juz sa przynajmniej1

14.08.2021 20:40

......co za "wieprze" sikają pod prysznicami w męskiej szatni.....poziom co niektórych pracowników SK sięga dna.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.?

Kontakt - SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.

Innowacyjna 1 42-520 Dąbrowa Górnicza

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Ala

04.08.2021 23:10

A ciepłej wody jak nie było tak nie ma .Postawili bojler prowizorkę trochę większy od wiadra i myślą że się cała zmiana wykąpie
    To Ja

13.08.2021 17:13

Zgadzam się z Tobą ludzie zapominają ile czasu spędzają w butach roboczych i ze to one powinny z założenia być najwyższej jakości ponieważ w prywatnych oryginałach za kilka setek w ciągu dnia są zaledwie około godziny dziennie i dlatego służby bhp powinny się tym zająć jak najszybciej i z wielką odpowiedzialnością za zdrowie pracowników ponieważ jak to ważna kwestia okazuje się zbyt póżno

14.08.2021 15:01

Te buty są słabej jakości za 50zl po 4miesiacach ropadly mi się a jednemu koledze z działu już po miesiącu pękły, buty powinny być z otworami wenryslcyjnymi bo nogą odpada po 12h są bardzo twarde zero amortyzacji bhp powinno pomyśleć nad lepszymi wygodniejszymi butami na lato

12.08.2021 17:21

.....co do stołówki na kantynie, warto może zrobić głosowanie czy pracownicy są za stołówką ( na której po czasie jest już stare odgrzewane jedzenie, bo to zawsze się tak kończy ), czy za utrzymaniem sodexo. Większość pracowników z którymi rozmawiałem jest za kartami sodexo.

12.08.2021 14:34

Pikawa to stanie niedługo Panu Prezydentowi jak się dowie jakich pracowników przyjęto w jego imieniu i do czego są zdolni. I nie mam na myśli kreatywności, zaangażowania i sposobu zarządzania. Trafi co najmniej na Ostry dyżur. Czego oczywiście mu nie zycze bo wydaje się być rzeczowym i życzliwym człowiekiem. A wariant z kilkoma rodzajami czekolady jest całkiem niegłupi i warty rozważenia dla HR, biorąc pod uwagę zdrowie pracowników i zapotrzebowanie organizmu robotników na glukozę.

11.08.2021 17:36

„ Wszystko się wyjaśniło” Co się wyjaśniło? Ze zostaliśmy nabici w butelkę bo dostaliśmy tylko polowe obiecanej premii? Ze panuje celowy bałagan informacyjny aby potem moc zwalić na niego cała wine? Nic się nie wyjaśniło ! Chyba tylko to ze swoim świadomym lub niekompetentnym postępowaniem demotywuje załogę do solidnej pracy. Jeśli w była wypłacona jakaś premia świąteczna na Boże Narodzenie 2020 lub Wielkanoc 2021 to proszę podać kiedy i w jakiej wysokości? Nie róbcie z ludzi (usunięte przez administratora) Oczywiście ze z tego forum zniknęło pare merytorycznych wpisów. Chyba taka prawda dla kogoś jest bardzo niewygodna.

12.08.2021 06:00

Premia swiateczna byla w styczniu, przestancie ludzi wprowadzac w blad. Tych bzdur sie nie da czytac.
    Goraca czekolada

12.08.2021 04:29

Prosimy o gorąca czekoladę na jadalni gdyż kawy całą noc nie można pić bo stanie nam pikawa. Pan prezes napewno to przeczyta i się zgodzi. Pozdrowionka mordeczki z HR :)
    Zbyszek

11.08.2021 10:29

HR Dlaczego nie jest nam wypłacany ekwiwalent za pranie? Chyba że firma pierze ubrania o czym ja nie wiem?

11.08.2021 19:18

Naprawdę masz problem to idź do HR!! Człowieku zachowaj się dojrzale i nie wypisuj tu płaczu jak 5 letnie dziecko!

11.08.2021 14:32

.....nie całe 3 tysiące z dodatkiem wakacyjnym, za pracę po12 godzin w prawie zerowej wilgotności, życzę pracodawcy powodzenia w utrzymaniu pracowników, nawet pracownicy z Ukrainy za takie pieniądze nie chcą pracować.

11.08.2021 04:55

HR, nie wstydzicie się tak kłamać w żywe oczy? Mamy nagrane jak deklarujecie na spotkaniach premie półroczna za 3 miesiace w wysokości 1000 zł brutto ! Teraz wciskacie kit ze mieliśmy w tym czasie umowe próbna i dlatego mamy się cieszyć ze wogole coś dostaliśmy? Idąc tym torem myślenia to ludzie z wcześniejszych rekrutacji, marzec, luty, grudzień itd również nie powinni dostać „ całej” premii bo w trakcie czasu jej obowiązywania byli również zatrudnieni na okres próbny. Wiec wasza teza na kilometr pachnie delikatnie mówiąc nieścisłością. A fakty są takie ze nie dostali ochłapów a nawet dodatkowy bonus za grudzień! Jak to się ma do waszej teorii? I żeby było jasne, nikt nikomu nie żałuje wysokości tej premii ale mierzmy wszystkich jasno i jedna miara. Info na temat warunków przyznawania tej premii powinno wisieć na tablicach informacyjnych. Co do porządnych pracodawców to wyobraźcie sobie Państwo ze u takowych istnieje coś takiego jak Regulamin przyznawania premii i bonusów okolicznościowych. I kazdy pracownik będący na jakiejkolwiek umówię o prace łapie się nie tylko na premie kwartalne, półroczne i roczne(oczywiście adekwatnie do okresu pracy) ale również na bonusy świąteczno- noworoczne nawet jeśli pracuje dopiero tydzien! W SK premii świątecznych brak. Z jakich powodów? Kulturowych? Pracujemy w Polsce, to nie Korea. Finansowych? Ok, rozwijamy się. Wszystko przed nami, można to zrozumieć. U porządnych pracodawców niedopuszczalny jest również podział na jakieś kasty i pseudozastepcow którzy panoszą się coraz bardziej dezorganizując prace. O dyscyplinie już nawet nie wspomnę. Takie są fakty a nie wyssane z palca i wymyślone na poczekaniu teorie dla motlochu. I moderatora strony proszę o nieusuwanie merytorycznych i niezawierających inwektyw wypowiedzi. Po to jest chyba ta strona. Kto i w jakim celu usunął ostatni wpis HR na temat premii półrocznej i Pana prezesa? Bo chyba nie sam HR?
    Zibi

11.08.2021 13:26

Masz racje HR i Liderzy zachowują się jak "kasta wyższa:!!! tylko są tak krótkowzroczni że bez Nas "zwykłych pracowników" nie ruszą z miejsca!!! Należy się Nam tak jak "Panom z Korei" szacunek i rzetelna informacja!!!! Powinien być wywieszony do wiadomości wszystkich pracowników regulamin przyznawania tej "Nędznej" premii. A nie pokątnie i licho wie jak i komu przyznawanie premii!!! Tu gdzie się zaczynają pieniądze tam drodzy państwo kończą się sentymenty!!! Tym bardziej, że bardzo słabo się zarabia!
    Orka

10.08.2021 19:58

Co do przerw każdy na rozmowie o pracę słyszał że mają być 3 przerwy 2 razy 20 minut i raz 50 minut na obiad a jest jedna przerwa 50 minut a 2 zniknely ewentualnie po prośbach jedną lider da 20 minut na koniec o co tu chodzi ??? Dlaczego mam zgłaszać do HR lidera czy kogokolwiek ? Powinny być przerwy odgórnie narzucone tak jak miały być 3 przerwy i koniec a nie że każdy lider inaczej gdy produkcja nie szła jedni mieli 6 przerw inni 2,3 to jest nie fair.Po drugie premia półroczna jakim cudem pracując 3 miesiące człowiek z 2tys dostaje 360zl premii ?I 200zl premii miesięcznej to prawie tyle samo co półroczna coś tu jest nie tak...

11.08.2021 06:30

Przerwy są narzucone odgórnie!! Dlatego zgłoś lidera który tego nie przestrzega
    HR

06.08.2021 09:41

Chcielibyśmy oficjalnie poinformować, że od samego początku karta Sodexo miała zostać wycofana w momencie uruchomienia stołówki pracowniczej. Sodexo to tylko rozwiązanie czasowe, które rekompensowało brak stołówki. Karta Sportowa funkcjonowałaby bez możliwości żadnego dodatkowego benefitu. Takie rozwiązanie jest stosowane w wielu innych firmach i również było przyjęte w SK. Możliwość wyboru między kartą Sodexo a kartą Sportową została wprowadzona tylko dzięki staraniom działu HR. Takim sposobem osoby które nie będą korzystały z karty sportowej nie będą stratne. Jeśli takie rozwiązanie budzi mimo wszystko niezadowolenie, może faktycznie wrócimy do poprzedniego stanu i wycofamy całkowicie kartę Sodexo. Wygląda na to, że nasze starania były zupełnie niepotrzebne. Co do urlopów na dziale jakości to bardzo proszę o wyjaśnianie tej kwestii drogą oficjalną. Jak już wspominaliśmy Go Work to nie miejsce do rozwiązywania i podnoszenia problemów. Chętnie porozmawiamy na ten temat osobiście. Od tej pory prosimy o informowanie nas bezpośrednio ponieważ nie będziemy odpowiadać na takie tematy przez portal.

10.08.2021 17:53

Pytac trzeba w dziale Administracji, HR nie zajmuje sie tym. Administracja powinna znac szczegoly.
    Głodna

11.08.2021 04:31

Zadałam pytanie w kadrach...było tylko że nic nie wiedzą i że będzie oficjalna informacja. Śmieszne jest to że mamy się o wszystko pytać i prosić.

10.08.2021 21:13

Lidery wiadomo pomiot dyrektora ale jak nie będą żyli w zgodzie z pracownikami...... wiadomo jak się to skończy

10.08.2021 14:36

Kłamstwa liderów co do premi to już szczyt, wiedzieli ile dostaniemy premi i nas (usunięte przez administratora). Miarka sie przebrala, bylem dobrym pracownikiem ale takie kłamstwa to juz przegiecie. HR pisze zawsze ze jak mamy jakies problemy to zeby sie zglosic do liderow, tak? Teraz widzicie ze z takimi klamliwimi ludzmi nie da sie rozmawiac wiec szanowni Panstwo z HR nie dziwcie sie nam.
    Ręka rękę myje

10.08.2021 20:51

Jakich Leaderow ? Oni celowo siedzą cicho więc albo chcą albo muszą bo tak im kazano. I jedno i drugie to jakiś żart z ich strony. Robią z nas (usunięte przez administratora) ale im kasa się zgadza. Dział HR powinien wziac to na klatę i prześwietlic tych pseudo Leaderow.

10.08.2021 20:05

Dokładnie. HR mówi jedno a „ kierownicy” zmian drugie. Płaczą ze dostali za mały budżet żeby kazdy dostał maxa półrocznej premii i dlatego musza ciąć nawet jak ktoś nie był na L4 i nie miał punktów ujemnych! To jakiś żart czy standard w SK Poland ? A może to nie jest premia za 6 miesiecy 2021 roku tylko Uznaniowa okolicznosciowka dla Rekina i jego niemianowanej świty? Przecież oni nie panują już nawet nad dyscyplina pracy a co dopiero na temat wiedzy merytorycznej i praktycznej podległych im pracowników !!! Radziłbym obejrzeć monitoring służbom odpowiedzialnym za BHP. Jakie były prawdziwe kryteria przyznawania tej premii?

10.08.2021 19:02

Kłamstwa HR i liderow o premiach zeby tylko ludzi zatrzymac, mowili na szkoleniach ze mamy dostac 1000zl premii a tu smiech na sali, caly czas nas traktuja jak dzieci.

10.08.2021 17:13

Czy można prosić HR o podanie maila do kontaktu w sprawie związanej z obecnym zarządzaniem pracowników które jest na kosmicznym poziomie. Zapraszam do współpracy z SK nowych kandydatów. Niedługo będzie tu jak w niebie. Tylko nie zapomnijcie zabrać ze sobą swoich małych, kolorowych przyjaciół. Oni pomogą we wszystkim i na wszystko...
    Robol

10.08.2021 16:54

Ala, produkcja wcześniej schodzi bo musi wcześniej przychodzić! Takie jest nieoficjalne życzenie pracodawcy i kazdy pracownik musi się do tego dostosować! Musimy być najpóźniej piętnaście minut przed rozpoczęciem pracy na swoim stanowisku, a ostatnio musimy przychodzić nawet jeszcze wcześniej i to przy 12 h systemie pracy. Ciekawe co na to PIP ? Przychodzimy nawet 30 min wcześniej a i tak jesteśmy be, bo niedoceni tego przy indywidualnej ocenie pracownika przy premii półrocznej!!! Oszukali nas z premedytacja ! HR twierdzi ze to działka „leaderow” zmian a oni ze to kukułcze jajo podrzucone im przez górę bo mimy przydzielili im taki budżet na ta premie ze musieli tak podzielić. ??? Przecież to jakieś jaja! Dlaczego niektórzy dostali 150 % wysokości tej premi a niektórzy 60%? To jest jawna kpina z pracowników i to pod szyldem SK !!! Proszę wytłumaczyć ten absurd. Dlaczego niekompetentni kierownicy zmian wraz z coraz większa świta niemianowanych zastępców decydują po tak krótkim okresie pracy i tak nieobiektywnie o wysokości przyznawanej premii? Przecież oni nawet nie panują nad coraz bardziej spadająca dyscyplina pracy a co dopiero nad poziomem wiedzy pracowników i ich zaangażowaniem. A może ich to nieobchodzi bo maja już jakiś swój nakreślony plan i jasne wytyczne z góry? Żenada...

10.08.2021 15:50

Kogo jeszcze (usunięte przez administratora)na premii i rozliczeniu za Lipcowy urlop ? Czarno na białym jest teraz że słowo i zapewniania HR są nic nie warte.

10.08.2021 15:34

Proszę o szybką odpowiedź ze strony HR skoro teraz dostałem 2000 brutto premii z dwu miesięczną zwłoką a w lipcu poinformowano nas że będzie to 2340 to rozumiem że w grudniu zakład pracy wypłaci kolejną premie półroczną ponieważ za dwumiesięczne opóźnienie nie dostaliśmy wyrównania ?

10.08.2021 15:33

HR pisze o tym ze jak mamy problem to mamy sie zglosic do liderow ale jak mamy to robic jak oni nas klamia w zywe oczy na najwazniejsze kwestie finansowe np w sprawie premii? Jak ufac takim ludzia?klamia w sprawie premi polrocznych.
    FanRekina

10.08.2021 14:45

Jak tam zadowoleni z premii i tego jaki przekaz informacji jest w naszej firmie? Może wkoncu trzeba coś z tym zrobić bo ilez można dawac robić się w (usunięte przez administratora)Ciekawe czy Pan prezes wie o tym co się dzieje na produkcji i jak są przekazywane nam informacje? A może to specjalnie jest robione żeby skłócić ze sobą pracowników albo co najgorsze pozbyć się ich po to żeby (usunięte przez administratora) miały lepiej? Jedno wiem że Rekin ma calkowita rację co do pewnych rzeczy i czas działać...

Zostaw merytoryczną opinię o SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.