Primark Sklepy

3.5/5

• Poznaj nas
  • Nasze wartości
  • Jak wygląda rekrutacja?

Poznaj nas

Nasze wartości

Jak wygląda rekrutacja?

• Ciechanów

5. Opinie o Primark Sklepy Sp. z o.o.

Opinie o Primark Sklepy Warszawa

Nie przegap nowości o Primark Sklepy Sp. z o.o.!

16.05.2022 14:03

Primark w ogloszeniach o prace podajecie elastyczny czas pracy. Chyba pracuje w innej firmie bo raczej czegos takiego nie ma. Chodzenie na same popoludniowe zmiany, 3 weekendy pracujace. Serio? To ten elastyczny grafik? Chyba dla PC i innych siedzacych tylko w biurze.
    Nnn

17.05.2022 17:16

Przez miesiąc masz same popołudnia? Nie wymieniacie się raz rano, a raz popoludnie? Managerowie też tak pracują?
    Kasia

11.04.2022 19:30

Słabej jakości torby
    wielokrotna

12.04.2022 21:38

wielokrotnego użytku?
    Piotr S

15.03.2022 21:25

Witam .Jaki wymiar urlopu na 1/2 etatu i czy można gdzieś sprawdzić stan urlopu .Dzięki

17.03.2022 09:02

Oczywiście, w każdym sklepie mamy dział P&C, który udzieli informacji o stanie urlopu.

14.11.2021 07:55

W Primarku nigdy nie było prowizji od sprzedaży to raz, jeśli chodzi o zniżki to zawsze były 2x w roku nawet nie 4,pracowałam w tym sklepie 12 lat -ale w UK, w Polsce niestety jest dość spory (usunięte przez administratora)-jak dowiedziałam się o pensji jaka jest!!!! Niestety tutaj są wogóle inne warunki niż za granicą. Praca pn-pt dla full Time , xmas bonus itd… Już nie mówiąc o tym ,że u nas jest mniej niż połowa całej kolecji same basic rzeczy… trochę szkoda… bo jest to dobra porządna firma ,niestety na rynku polskim traci w oczach innych….
    Agnieszka

11.03.2022 16:37

Te sieciowki z zachodu to jakis żart

02.02.2022 13:46

Primark Sklepy Sp. z o.o. poszukuje kandydatów na stanowiska Doradca Klienta. Czy ktoś z Was orientuje się co wchodzi w skład obowiązków na tych stanowiskach?

09.02.2022 23:55

Dzień dobry, nasi Doradcy Klienta w zależności od strefy w której pracują mogą mieć różne zadania (kasy, przymierzalnie, działy i magazyn), ale kluczowe obowiązki to: - obsługa Klientów; - dbanie o prawidłową ekspozycję produktów; - wykładanie towaru; - utrzymanie porządku w sklepie; Zachęcam do aplikowania, poszukujemy obecnie Doradców Klienta w Poznaniu i w Warszawie. Wszystkie aktualne oferty znajdują się tu: https://pl.kariera.primark.com/ Pozdrawiam serdecznie Zofia Zaziemska
    Hm

09.02.2022 22:32

Praca ma plusy i minusy. Minusem na pewno jest brak szacunku managerów do pracowników (usunięte przez administratora). Zera słowa dziękuje za prace. (Oczywiście zdarzają się w porządku managerowie, niestety jest ich tylko kilka). Plusem są pracownicy tam, tzn doradcy klienta. Tworzą przyjemna atmosferę o czym nie można powiedzieć wyżej.

09.02.2022 23:48

Dzień dobry, dziękujemy za opinię. Chcielibyśmy się dowiedzieć się więcej na temat opisanej sytuacji, dlatego proszę o kontakt bezpośredni na adres mailowy: [email protected]. Pozdrawiam Zofia Zaziemska
    Były (na szczęście) pracownik

30.01.2022 20:23

Na pewno można się dużo nauczyć w tej pracy kontroli czasu, cierpliwości i organizacji zajęć. Praca w sklepie odzieżowym jaka jest, wie każdy kto w takim miejscu pracował. Pracę w tej konkretnie firmie oceniam koszmarnie źle. Nie ze względu na ilość pracy, ale na to co się w tym miejscu dzieje. Współpracownicy są świetni, różnorodni i zwyczajnie pomocni, jeśli jest się tylko pracowitym. Aczkolwiek w tej firmie lepiej takim nie być, bo managerowie wykorzystają to (usunięte przez administratora) Niestety opinii byłych pracowników nie wymażecie, a ta idzie w świat i robi Wam bardzo negatywny PR. (usunięte przez administratora)

30.01.2022 22:06

Dzień dobry, dziękujemy za komentarz, chcemy dowiedzieć się więcej o tej sytuacji, dlatego proszę o kontakt bezpośredni na adres mailowy: [email protected]. Pozdrawiam Zofia Zaziemska

14.01.2022 16:21

Przede wszystkim Management ma złe podejście do pracowników. Teoretycznie firma pro-pracownik, serce na tacy, a w rzeczywistości co chwilę pojawiają się historie (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora). Czy raczej nie powinna kadra liczyć się z tym co kto ma do powiedzenia, nie zawsze pozytywnego, dlaczego zawsze negatywna opinia pracowników nie jest brana na poważnie? (usunięte przez administratora)Sam fakt podziękowania nie wpływa na pracownika pozytywnie, kiedy tusz za tymi słowami pojawiają się wiecznie pretensje. I to nie jest tak jak myslicie, że patrzymy tylko na pieniądze. Bo jeśli atmosfera w pracy byłaby pozytywna, każdy odnosiłby się do siebie z szacunkiem (usunięte przez administratora)do wszystkim to uwierzcie, nikt by nie chciał podwyżki, bo przychodziłby z uśmiechem na twarzy. (usunięte przez administratora) Dlaczego nie skupicie się aby każdy pracownik miał taką samą ilość obowiązków i był tak samo kontrolowany. (usunięte przez administratora) Jeden pracownik nie jest w stanie zrobić 10 rzeczy na raz, a co chwilę komentarze "szybciej, co tak wolno, długo mam czekać" (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora)Ten komentarz nie ma na celu nikogo obrazić, a otworzyć oczy. Jesteście nową marką na polskim rynku, to jak teraz traktujecie swoich pracowników będzie miało swoje konsekwencje na to kto będzie pracował w innych miastach i z jakim zaangażowaniem. (usunięte przez administratora)

14.01.2022 19:14

Dzień dobry, dziękujemy za komentarz. Przykro nam słyszeć taką opinię, bo przywiązujemy bardzo dużą wagę do jak najwyższych standardów pracy dla naszych zespołów w każdym sklepie. Bardzo dbamy o to, aby każda osoba czuła się komfortowo w pracy. Atmosfera pracy jest też wysoko oceniana przez naszych pracowników. Chcemy dowiedzieć się więcej, dlatego proszę o kontakt bezpośredni na adres mailowy: [email protected]. Pozdrawiam Zofia Zaziemska
    Pola

20.12.2021 22:27

Bardzo duży wybór na różne prezenty Świąteczne
    Poznan

02.12.2021 10:59

Dlaczego osoby z PC z oddziału w Poznaniu nie pracują w każdy weekend tak jak inne osoby? Czy zaczyna sie segregacja na lepszych i gorszych. Czy nie Wszyscy mieli być traktowani równo? Doradcy, kierownicy sa gorszego sortu?!
    Domenico

30.11.2021 20:50

Primark zapłacił żeby negatywne komentarze się nie pojawiały xDD To co odwaliliscie jakiś czas temu wróci do Was już nie dlugo

01.12.2021 08:27

Dzień dobry, bardzo dziękujemy za wiadomość. Tak jesteśmy obecni jako Primark oficjalnie na portalu gowork, bo zależy nam na tym, aby móc odpowiadać na pytania i komentarze, które są tu zamieszczane. Wypowiedzi, które zawierają dane osobowe, nieprawdziwe informacje lub kogoś obrażają nie są publikowane. W przypadku dodatkowych pytań, zapraszam do bezpośredniego kontaktu: [email protected]. Pozdrawiam serdecznie Zofia Zaziemska
    Shamrock

06.10.2021 08:53

Zacznę od plusów. Umowa o pracę od początku zatrudnienia, a nie śmieciowka pt. umowa zlecenie. Prywatna opieka medyczna w Medicover, karta Multisport. Starsi stażem pracownicy pomagają nowym. Kierownictwo otwarte na dialog i szanujące pracowników. Największy etat to cały, najniższy 1/4. Z reguły proponują 3/4 na start, chyba, że ktoś wyraźnie aplikuje na niższy etat. Możliwość pogodzenia nauki z pracą. Wykorzystywanie na codzień języka angielskiego w obsłudze klienta, dla studentów spoko w sumie opcja. Zaplecze socjalne tj. kuchnia, szatnia są zadbane.(usunięte przez administratora) Praca dla znanej firmy, więc w cv całkiem spoko to wygląda. Minusy. Brak wstępnego szkolenia dla nowych pracowników. Bardzo duża rotacja. Bardzo mały rabat pracowniczy na zakup produktów w sklepie. 10 % i uwaga, 4 razy w roku. Brak dodatku za sprzedaż dla pracowników (usunięte przez administratora)brak dodatku za obsługę w języku angielskim. A to przecież dodatkowy, super skill. Obsługa w tym języku jest jest na codzień. Klienci są z Polski głównie, ale bardzo dużo jest obcokrajowców. Praca ciężka fizycznie, zwłaszcza na początku. (usunięte przez administratora)Mega dziwne próby "zmotywowania" pracowników, jakieś konkursy, tańce przed klientami po spotkaniu organizacyjnym przed otwarciem sklepu. Nie ogarniam tego i nie jestem sama w tym odbiorze. Nacisk na sprzedaż toreb wielokrotnego użytku(usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora) Bardzo trudne zmiany w soboty, największy ruch. Zmiany od 6 rano mogą uprzykrzyć życie, jeśli ktoś nie jest rannym ptaszkiem. I ostatni minus. Sklep z bardzo restrykcyjnym podejściem w kwestii masek(usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora)

13.10.2021 15:17

na cały etat jest 3400zł brutto. na reke ok. 2600zl
    Shamrock

18.10.2021 15:47

W kwestii masek spierajmy się dalej z lekarzami i PISem. Ja ufam mojemu doktorowi, więc niech każdy robi jak chce. Nie wiem ile teraz można wyciągnąć, już tam nie pracuję - z tego co wiem lekko podnieśli stawki, bo masę ludzi im odeszło.
    X

23.09.2021 18:35

Serdecznie odradzam każdemu pracę w tej firmie jako doradca klienta, jeśli nie chce skończyć się z depresją lub załamaniem nerwowym. W zasadzie opinie wielu pracowników są bardzo podobne i w większości negatywne. Dla pracowników pracujących od samego początku, od ponad roku nie było ani grosza podwyżki. Poprzez sprzedaż toreb wielokrotnego użytku pracownicy są zmuszani do pracy na premie managerów, którzy w tym czasie siedzą w biurze przy komputerze i mają doradców klienta za (usunięte przez administratora) Zwykli pracownicy na dziale nie otrzymują żadnych premii, pomimo osiąganiu przez sklep ogromnych utargów dziennych. Są traktowani jako osoby, które zrobią wszystko, poprawią i przy okazji przeszkolą i będą pilnować nowych pracowników. Praca tutaj to zwykły okrutny, korporacyjny wyzysk. Managerowie przy składaniu wypowiedzenia najczęściej wzruszają ramionami lub śmieją się pracownikowi w twarz. Osoby nie studiujące często nie mogą liczyć na uwzględnienie swoich ważnych próśb grafikowych ze względu na wszelkie wizytacje, brak obstawy itp. Firma podkreśla integrację, przyjazność i inne podobne pseudo-wartości, które są kłamstwem i wcale w tym miejscu nie istnieją. Nie zostały wprowadzone żadne zmiany na lepsze pomimo przeprowadzonych anonimowych ankiet i wielu osobistych rozmów z pracownikami. Chciałbym jeszcze podkreślić, że managerowie oraz zarząd firmy zarabiają naprawdę dobre pieniądze. Nikt nie zachęca do pozostania w firmie lub przedłużenia umowy, wręcz odwrotnie. Pracownicy pracujący dłużej są powoli wypychani przez nowe niedoświadczone osoby. Przez codzienne przebudowy na sali sprzedaży, prace porządkowe na magazynie, nie ma tak naprawdę czasu na obsługę klienta. Klienci chodzą zagubieni, bo często nie mogą znaleźć żadnego pracownika na dziale. Nie dajcie się nabrać na zapewnienia tej śmiesznej firmy, praca tam to pomyłka. Szkoda życia, nóg i zdrowego kręgosłupa :) Pozdrawiam
    Jeszcze pracuje

01.09.2021 14:59

Nie dziwie mnie ze ludzie sie zwalniaja. Praca za 10, wiecznie niezadowolenie, 5 osob mowi i kaze robic co innego. (usunięte przez administratora)
    Inka

13.09.2021 19:16

Primark powinien się zastanowić czy ważniejsi są dla nich ich pracownicy ktorzy są 5-6x w tygodniu po 10h czy klient który przyjdzie 2x w miesiącu na 30min :) (usunięte przez administratora)
    y

06.09.2021 00:20

Na czym konkretnie polega program amazing talents?
    Jacek

23.08.2021 21:20

Jakie wynagrodzenie ma kierownik działu?
    kandydat

10.08.2021 21:10

Praca na 1/2 lub 1/4 etatu w primark można pogodzić ze studiami ?

10.08.2021 21:21

Dzień dobry, pracę w Primark można łączyć ze studiami. W przypadku wymiarów etatu takich jak: 1/2 i 1/4 jest to praca głównie w weekendy, dlatego będzie to możliwe przy zajęciach na uczelni lub w szkole odbywających się w tygodniu.

26.07.2021 19:49

Czy pracownicy w trakcie Lockdown’u otrzymywali wynagrodzenia ?

27.07.2021 14:50

Tak, wszyscy pracownicy dostawali wynagrodzenie podczas lockdown’u.
    xd

30.07.2021 21:29

Obniżone i godziny do odrobienia :-D
    kandydat

08.06.2021 20:22

jak wygląda sytuacja w Primark Poznań z kartą multisport dla doradców klienta? ile się za nią płaci na miesiąc?

19.07.2021 19:17

Alicja, dokładnie, tak jak napisałaś oferujemy benefity takie jak karta Multisport oraz prywatna opieka medyczna w Medicover. Dodatkowo to co zyskasz pracując w Primark to: - zniżka pracownicza - program wsparcia dla pracowników - employee assistance program - możliwość udziału w różnych projektach rozwojowych (lokalnych i międzynarodowych) Pozdrawiamy serdecznie Zespół Primark
    XD

29.07.2021 10:19

Zniżka pracownicza raz czy dwa razy w roku 10% XD program wsparcia pracowników? no nic nie wnosi ogółem. Udział w projektach no niech będzie że nawet sie da gdzieś pojechać.
    GalAnonim

26.07.2021 19:43

Czy w trakcie lockdown’u, gdzie lokale, galerie itp były zamknięte, pracownicy Primark otrzymywali wynagrodzenie ?

27.07.2021 14:53

Tak, wszyscy pracownicy Primark otrzymywali wynagrodzenie.
    Jedną nogą były pracownik

27.07.2021 20:38

Tak, obniżone.....

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Primark Sklepy?

Kontakt - Primark Sklepy Sp. z o.o.

Rabowicka 29/31 62-020 Warszawa

Branża główna: Moda, projektowanie

25.07.2021 11:13

Jaka jest kultura pracy w Primark Sklepy Sp. z o.o.?

25.07.2021 17:15

Zależy co masz na myśli, zależy który dział. Są zespoły bardzo zgrane, ale są i takie, co to lepiej omijać łukiem. Supervisorzy - niewielu ich już zostało, w większości ok. Managerowie... cóż....

09.07.2021 10:03

W Primark cenimy otwartą komunikację i jesteśmy otwarci na dyskusję. Dziękujemy Wam za wszystkie pozostawione opinie. Konstruktywne informacje zwrotne stanowią dla nas punkt wyjścia do wprowadzania zmian i tworzenia lepszego miejsca pracy.

Zależy nam, abyście otrzymywali rzetelne informacje i mogli kulturalnie wymienić swoje opinie, dlatego będziemy starali się aktywnie brać udział w rozmowach na forum. Prosimy jednak, abyście zwrócili uwagę, że nie wszystkie kwestie mogą być poruszane publicznie. Na komentarze obraźliwe, dyskryminujące lub godzące w godność kogokolwiek nie będziemy udzielali odpowiedzi.

Szacunek do drugiej osoby w Primark jest dla nas kluczowy. Opiera się na oferowaniu równego i sprawiedliwego traktowania dla wszystkich osób. We wszelkich kontaktach dbamy o komunikację z poszanowaniem rozmówcy, tego samego oczekujemy od rozmówcy w naszą stronę.

W przypadku chęci kontaktu z nami i przekazania swojej opinii, zapraszamy do kontaktu pod adresem e-mail: [email protected].

Więcej informacji o tym jak się u nas pracuje, znajdziecie na naszej stronie karier:

Zespół Primark
    Gość

18.06.2021 16:10

Ile Primark płaci pracownikom zatrudnionym na 3/4 etatu?

18.06.2021 16:46

Pracując na 3/4 etatu otrzymasz 2550 zł brutto.
    X

14.06.2021 14:15

jakie jest wynagrodzenie brutto na pól etatu dla studenta ? ile to wychodzi godzinowo na reke ?

15.06.2021 00:25

Ok 1700 zł brutto.
    jakkxjej

08.06.2021 20:32

czy pracownikom wolno wyjść do toalety? mogą gdzies trzymać butelke wody zeby się napić w każdej chwili? Jak wyglada atmosfera między pracownikami w oddziale w Poznaniu? Czy sklep oferuje obuwie pracownicze?
    H

09.06.2021 17:51

Tak, można chodzić do toalety, po prostu mówisz wtedy komuś że idziesz i tyle. Butelkę wody można trzymać za kasami albo na korytarzu. Atmosfera jest ok, sklep nie oferuje butów.
    neutralny

01.06.2021 00:38

Te wszystkie opinie faktycznie nie nastrajają pozytywnie, ale prawda jest zawsze gdzieś pośrodku. Tylko jak ktoś planuje iść do Primarka i tutaj sobie poczyta Wasze twory albo dziecinne przekomarzanki, to nieźle się nastroi i potem rezygnuje po kilku dniach. Z ręką na sercu mogę powiedzieć, że wiele osób tu strasznie przesadza i opisuje ten sklep jak jakiś (usunięte przez administratora), a wcale tak nie jest. Każda sieciówka ma swoje wady i zalety. Primark? Owszem, ruch jest większy niż w innych sklepach, w końcu to chyba flagowy sklep Galerii Młociny i większość klientów przyjeżdża tam właśnie ze względu na Primark. W piątki i soboty (zwłaszcza soboty) ruch jest taki, jak w pozostałych sieciówkach podczas pierwszych dni wyprzedaży (czyt. OGROMNY), więc to faktycznie jest męczące, zwłaszcza gdy cebulandia nasza kochana rzuca się na tanie ciuchy i robi (usunięte przez administratora) gdzie tylko się da, a pracowników jest niewystarczająca ilość, co każdy klient może zauważyć. Ludzie z agencji (pomoc tymczasowa, praca dorywcza chyba) niestety bardzo często przychodzą do tego sklepu żeby zrobić minimum, zarobić i wyjść, są to osoby tylko do sprzątania, co i tak robią dość opornie i na odpieprz, a regularni pracownicy w kolejnych dniach muszą po nich robić porządki albo jeszcze tego samego dnia siedzieć dłużej po zamknięciu i ogarniać (usunięte przez administratora) jaki zostaje na sklepie. Ogólnie nowi pracownicy mają moim zdaniem najciężej, ale chyba w każdym sklepie tak jest. Przede wszystkim - bardziej doświadczeni współpracownicy. W końcu taki stały sprzedawca bez jakiejkolwiek ważnej funkcji, który jest wiecznie sfrustrowany swoją pracą i naszym polskim, kulturalnym klientem (który niestety często wychodzi z założenia, że sam fakt robienia zakupów nadaje mu godność boga albo innego imperatora, któremu stopy trzeba całować), może się poczuć jak Ktoś, kiedy nareszcie ma kogoś pod sobą i może dyrygować taką nową osobą i zlecać jej zadania, których osobiście nie lubi. Ale to chyba jest powszechne zjawisko we wszystkich sklepach, taki "chrzest ognia" sieciówkowy, kiedy jesteś nową osobą i nikt kompletnie cię nie wyszkolił, tylko rzucił na sklep i wszystkiego uczysz się na bieżąco i musisz świecić oczami do klientów, którzy już teraz, natychmiast oczekują od ciebie konkretnej wiedzy (zwłaszcza w ciuchowych sklepach klienci uważają, że pracownicy im powiedzą jaki mają rozmiar albo ile centymetrów w pasie to który numerek na spodniach, błagam). Ogółem praca nie jest lekka, ale po kilku dniach można się przyzwyczaić albo po prostu wyrobić sobie pewien system pracowania. Zresztą moim zdaniem praca w jakimkolwiek sklepie nie należy do najprzyjemniejszych i mało jest osób, które mogą stwierdzić, że to ich pasja życiowa i to kochają, bądźmy szczerzy. Nikt nie marzy o takiej pracy, ale życie różnie się toczy i czasem nie ma wyjścia, a wręcz trzeba się cieszyć, że w końcu coś się ma (zwłaszcza w tych czasach, gdy konkurencja na rynku pracy bardzo wzrosła).(usunięte przez administratora) Ale tak jest wszędzie, nie tylko tutaj, po prostu taka jest "uroda" tej pracy, tak to wygląda w sklepach, zwłaszcza sieciówach. + Niektórzy współpracownicy są fajni - Niektórzy współpracownicy nie są fajni + Przez wielkość sklepu, ilość towarów i ogrom sprzątania nie ma jakiegokolwiek przymusu zajmowania się klientem i chodzeniem za nim, jak to ma miejsce w mniejszych sklepach, gdzie od progu należy witać klienta czerwonym dywanem i milionem pytań "w czym mogę pomóc"; tutaj śmiało można unikać kontaktu wzrokowego i pomagać dopiero jak się będzie o coś zapytanym (usunięte przez administratora) Poza tym sieciówa taka jak inne, nie dramatyzujcie. A że sieciówy są ohydnymi tworami kapitalizmu wykorzystującymi swoich pracowników, to już insza inszość. Może kiedyś powstanie związek pracowników sieciówek, a może już istnieje, jeśli tak, to robi gównianą robotę, bo siecówki to niestety często toksyczne miejsca. Pozdrawiam cieplutko.

02.06.2021 17:24

Tak z ciekawości...kto ma zostać SV? Zastanawiam się - zostać czy nie.... Atmosfera coraz gęstsza ????
    Loki

06.06.2021 15:35

Fajna, długa wypowiedz
    okej, ale...

29.05.2021 15:30

Praca okej, w każdej pracy znajdują się zawsze plusy i minusy... Co mogę podać jako minus to czasami niemili współpracownicy, którzy mają wrażenie że pracują tutaj zdecydowanie dłużej niż inni.
    Porażka

27.05.2021 12:54

To co się tam teraz dzieje to wola o pomstę do nieba . (usunięte przez administratora) Od rana do nocy osoby z agencji pracy bo swoich ludzi nie maja a jak mają to wyzyskują na maxa . Codzienne siedzenie do 23 , chaos , panika , brak komunikacji , robienie problemów z niczego , wywyższanie się menagerow . Nie wiem gdzie jest to ich hasło : jesteśmy rodzina i że liczy się szacunek , kultura i tolerancja - tego tam wszystkiego brakuje …

27.05.2021 16:56

Sama prawda niestety. Niemal codziennie można usłyszeć, że kolejna osoba odchodzi. Osoby z agencji pracy są czasami wsparciem, ale często też kulą u nogi dla resztki stałych pracowników. Ciekawe ilu pracowników zostanie do wakacji.... Masz całkowitą rację - po szumnych hasłach typu "jesteśmy rodziną" itp wspomnienie zostało. Jest jeszcze kilku, dosłownie na palcach jednej ręki można ich policzyć, supervisorów z którymi da się jakoś współpracować O managerach nie wspomnę...
    Obiektywny

29.05.2021 13:47

A więc się nic nie zmieniło na lepsze. Dobrze, że już tu nie pracuję (Warszawa)
    Prawnik

04.03.2021 10:29

NIe wiem czy wiecie, ale wobec kilku osób wypowiadających sie obraźliwie na gowork jest prowadzone postepowanie. Po namierzeniu IP komputera dostały wezwanie na policje także uważajcie co piszecie.

12.05.2021 10:30

Za prawdę też?? No taknueudowodnisz nic a oni tobie wszystko...
    bzdura

22.05.2021 01:08

proszę się nie podpisywać jako prawnik bo szkaluje Pan swoją wypowiedzią wiedzę prawdziwych prawników. Coś Pan słyszał, że dzwoni ale nie wie Pan, w którym kościele. Gowork.pl po weryfikacji wypowiedzi usuwa obraźliwe słowa. Gdyby pracodawca czytał wypowiedzi, to wyciągnąłby wnioski - zgoła inne. Jako klient zauważam brak pracowników, chaos.
    Poznan

16.05.2021 11:59

Zachowanie (usunięte przez administratora) powoli zaczyna być męczące. Chodzenie po sali sprzedazy, wytykanie bledow, wieczne niezadowolenie kiedy jest nas za malo i nie wyrabiamy sie z praca. Na poczatku wszystko pozytywnie, ale na dluzsza mete nie do zniesienia.

15.05.2021 18:58

Zakaz rozmów do siebie, trzymanie po godzinach z zakazem wyjscia, wieczne chodzenie za pracownikiem zamiast pomocy, wieczne niezadowolenie z pracy tak to wyglada w primark w Poznaniu nie polecam nawet jako facet ciezko fizycznie wytrzymać
    jarek

16.05.2021 04:04

też tu byłem. absurd. nie idzie nawet szkolenia odebrać, bo mają, bo mają obsesje na punkcie obserwowania, czy pracownicy nie są za blisko siebie. (usunięte przez administratora)
    narka

14.05.2021 18:22

praca może i na początku była przyjemna i z chęcią do niej szłam jednak to co się dzieje od dłuższego czasu..... nie będę tego tolerowała. 1. GRAFIK :-) bardzo nie podoba mi się to, że wymagają od nas przedstawienia planów zajęć czy innych obowiązków, no sory ale to jest prywatna sprawa (a i tak układają nie pod te plany i wielki problem że trzeba zmienić); 2. ostatnio ciągle się siedzi do 23 albo ponad, nawet nikt nie pyta o zdanie czy ktoś może/chce.... przecież ludzie mają zajęcia od 8 następnego dnia!!; 3. za mało pracowników na tak duży sklep.
    Wertyuuiop

26.01.2021 08:51

Czy ktoś już został zatrudniony w Poznaniu?
    Prawnik

06.05.2021 13:31

Obecnie najnizsze wynagrodzenie to 2800 brutto. Nie może być mniej.

12.05.2021 10:23

Tak i odradzam. Amazon albo ten s...t to to samo
    Kasia

22.08.2020 19:49

pracuję na 2/3 etatu w Warszawie od miesiąca i jestem bardzo zadowolona Dostałam bardzo dobre szkolenie, mogę liczyć na dodatkowe godziny, jest bardzo dobra atmosfera miedzy managerami i pracownikami. Otwarcie sklepu bylo super, jeszcze czegoś takiego nie przeżyłam (przez 3 dni obiady i ciasto dla pracownikow oraz TORT). Nie ma co się oszukiwać pracy jest bardzo dużo, ale pensja jest wyzsza niż w innych firmach, wiec mi to pasuje. Najlepsze jest zaplecze (!), mamy gigantyczną kuchnię, gdzie mozna sobie podgrzac jedzenie, duzo miejsca zeby wygodnie usiasc i zjesc. wszystko jest nowe i pachnące :) nawet sa oddzielne szafki na telefon! dziele sie czyms pozytywnym bo czesc z nas stracila prace z powodu pandemii, jest nadzieja w takich firmach jak primark :)
    Lll

21.12.2020 22:11

Która nie jest wyzyskująca? Amerykę odkryłeś, jak taka znajdziesz daj znac

12.05.2021 10:21

Ile dostałaś za ten wpis??

15.04.2021 10:19

Czy nowo zatrudnione osoby otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
    B

11.05.2021 16:46

Umowę o pracę, a nie umowę ogólnie.
    Nock

11.05.2021 19:30

W Primarku nie ma innych umów niż o prace.
    Nowa1995

28.04.2021 16:32

Na jaki czas są podpisywane umowy kolejne? Chodzi o umowę po okresie próbnym??
    Cycki

28.04.2021 17:08

Na pół roku a potem zwalniają

28.04.2021 17:19

Na rok
    ok

15.03.2021 19:45

Czy na otwarcie sklepu mają być wszyscy pracownicy?

17.03.2021 21:06

Tia.... szukają "ochotników" w warszawskim Primarku do wsparcia Poznania, 24-28.04
    Primadonna

20.03.2021 10:26

Otwarcia to jeszcze długo nie będzie.Lockdown ma być do końca maja!
    aaa

15.03.2021 14:49

Jak wyglądają grafiki na 1/2 i 1/4 etatu? Ktoś może się wypowiedzieć?
    Miki

16.03.2021 10:51

Ja bym poruszył temat nadgodzin, jeżeli bombardują mnie telefonami i chcą żebym przyszedł na coś ekstra pomimo mojego wolnego dnia ale bez zapłaty xtra, tylko w zamian mogę sobie te godziny odebrać w jakims tam okresie to jest skandal. Szkoda, ze traktują nas jak chińskie bydło w tej Europie. Kolega z UK mówil, ze w innych krajach w tym u niego płaca nadgodziny i to naprawdę dobra stawkę. Szkoda gadać
    Smutne

17.03.2021 09:37

To jest Polska ... wyzysk i nic więcej
    pytanie

13.03.2021 20:03

Jak wyglądały szkolenia na sklepie po szkoleniu online? Były one w tygodniu o określonej liczbie godzin? Czy każdy przychodził na tyle samo godzin czy jednak wszystko zależało od etatu? Chciałbym się dopytać, bo nie wiem czy uda mi się to wszystko połączyć z uczelnią. Proszę o odpowiedź, liczę na wyrozumiałość a nie hejt :)
    pytanie

14.03.2021 14:00

To wiem, że przechodzimy szkolenia, ale chodzi mi bardziej czasowo, po ile godzin w ciągu dnia itp.
    heeej

14.03.2021 15:22

wiesz co, no nie wiem ile dokładnie ma 1/4 godzin, jest to zapisane w umowie także musisz tam zerknąć i te szkolenia przebiegają normalnie wg twojego grafiku który dostaniesz
    Kodeks Karny

04.03.2021 11:56

CO TO JEST ZNIESŁAWIENIE? Zniesławienia to pomówienie, które prowadzi do poniżenia w oczach opinii publicznej lub naraże-nia pokrzywdzonego na utratę zaufania potrzebnego do sprawowania stanowiska, zawodu lub da-nego rodzaju działalności. Treścią pomówienia, co do zasady, są informacje nieprawdziwe Przestępstwo to zostało stypizowane w art. 212 Kodeksu karnego. CZY MOŻNA ŚCIGAĆ ZA ZNIESŁAWIENIE? TAK. Jest to przestępstwo ścigane z oskarżenia prywatnego (art. 212 § 4 K.k.) CO TO JEST ZNIEWAGA? Przestępstwo zniewagi polega zaś na ubliżeniu innej osobie w jej obecności lub pod jej nieobec-ność, ale z zamiarem, by zniewaga do niej dotarła. Przestępstwo to zostało stypizowane w art. 216 K.k. O znieważeniu decyduje użycie zwrotu lub gestu, które powszechnie odbierany jest za pogardliwy, wulgarny lub ośmieszający, obraźliwy i naruszający godność pokrzywdzone go (subiektywne poczucie własnej wartości). Dla oceny, czy określone zachowanie stanowi zniewagę, istotne zna-czenie ma obiektywna ocena tego zachowania, tj. czy zachowanie to jest powszechnie, przeciętnie przez osoby trzecie uważane za obraźliwe i naruszające godność pokrzywdzonego. CZY MOŻNA ŚCIGAĆ ZNIEWAŻENIE? TAK. Jest to przestępstwo ścigane z oskarżenia prywatnego (art. 216 § 5 K.k.) CZY MOŻNA KOGOŚ ZNIESŁAWIĆ LUB ZNIEWAŻYĆ W SIECI? TAK, internet jest środkiem masowego komunikowania, za pomocą którego sprawca może dopu-ścić się zarówno zniesławienia, jak i znieważenia. Mówi o tym art. 212 § 2 i 216 § 2 K.k. CO TO ZNACZY ŚCIGANE "Z OSKARŻENIA PRYWATNEGO"? Akt oskarżenia musi być wniesiony osobiście przez pokrzywdzonego (tzw. prywatny akt oskarże-nia). JAKĄ KARĘ PRZEWIDUJE KODEKS KARNY ZA ZNIESŁAWIENIE LUB ZNIEWAŻENIE? Ten, który dopuścił się zniesławienia lub znieważenia za pomocą środków masowego komuniko-wania się, podlega karze grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do wysokości roku. Sąd może też orzec nawiązkę
    Realista

10.03.2021 12:08

@Anonim pisze po prostu prawdę jak tu jest, potwierdzam. I dobrze, że pisze - niech kandydaci się zastanowią czy chcą tu pracować Dodam tylko jeszcze jedno. Za wszystko można być ochrzanionym. Mnie dostało się np. mocno po głowie, że dezynfekujac (praca wykonywana dobrze i w tempie) kosze obok kas, przy kompletnym braku w tym czasie klientów, pozwoliłam obie na zamienienie paru zdań z ochroniarzem sklepu znajdującym się w pobliżu. Niedługo zakażą się uśmiechać do siebie nawzajem. Nie dość, że nudna robota, to jeszcze nie można być miłym dla siebie. Aha jeszcze jedno...SV i Managerowie są niemili tez dla Klientów, nie tylko dla swoich pracowników! Zdecydowanie nie polecam pracy na stanowisku doradcy w Primarku, przynajmniej w Warszawaie, jak jest w Poznaniu - nie wiem.
    Mike

10.03.2021 13:41

Proponuje wyjechać do UK lub Irlandii, jeśli kilka razy złapią na gadaniu z ochroniarzem( człowiek z innej firmy) dostaje się pisemne ostrzeżenie, wiec nie jest tak, ze tylko w Polsce takie rzeczy się dzieją. Są ludzie zadowoleni z tej pracy są i tacy którzy sadza inaczej, nigdy wszystkich się nie zadowoli, po to jest wolny rynek żeby zmieniać prace lub profesje, jak ktoś lubi gadać w pracy i uśmiechać to polecam Call center ;)

Zostaw merytoryczną opinię o Primark Sklepy Sp. z o.o.