Primark Sklepy

3.5/5

• Poznaj nas
  • Nasze wartości
  • Jak wygląda rekrutacja?
  • Benefity

Poznaj nas

Nasze wartości

Jak wygląda rekrutacja?

Benefity

• Ciechanów

5. Opinie o Primark Sklepy Sp. z o.o.

Opinie o Primark Sklepy Warszawa

Nie przegap nowości o Primark Sklepy Sp. z o.o.!

E

25.11.2020 22:45

To co się dzieje w Primark, to naprawdę, żałosna i smutna imitacja tego co mają za granica inni pracownicy. Ja wiem i rozumiem, że to dopiero otwarcie, nowy sklep w nowym kraju w dodatku pierwszy. Obiecują, ale gdy przychodzi co do czego to nie macie na co liczyć w wielu sprawach. Manager waszego działu? Nie zobaczycie go czasami przez miesiąc bo mijają wam się zmiany, albo go zwyczajnie nie ma, bo jest ich za mało na ilość działów. Elastyczny grafik i dyspozycyjność? Zapomnijcie. 3 soboty pracujące, na pełnym etacie, a jak by mogli to i cztery by były. Godziny pracy? TRAGICZNE. Nie idzie się dogadać z menago o inne godziny niż wam nawymyślał i nie ważne czy pracujecie w innej robicie dodatkowo, czy macie studia. Nie i już, bo to by znaczyło, że musza usiąść i coś zmienić, a chyba są też od tego, aby takie rzeczy robić. Zapomnijcie o życiu po pracy. System zmianowy bardzo często nie istnieje i są miesiące, w których pracujecie przez 3 tygodnie od południa do 22.30 albo na odwrót. Przecież nie idzie iść do lekarza, załatwić spraw prywatnych, nie wspomnę już o innych rzeczach. Pracownicy plotują wzajemnie na siebie, supervisorzy panosza się jak króle po swym dworze. Nie wspomnę juz o jakiś chorych akcjach i przedziwnych skargach. Bardzo się zawiodłam na tej firmie i nie wybaczą mi tego ani wielkie zaplecza gdzie można zjeść cholerny obiad. Bo atmosfera jest okropna. Nic nie idzie dogadać. Komunikatywność jest tragiczna, grafiki rzucane dzień przed nowym miesiącem czasami. Pracy jest od groma i to normalne, ale było mówione, że będzie pracować 250 osób, żeby każdy miał swoje miejsce i ogarniał na 100%, a jest tak że nie ma nas nawet 100 i zapierdzielamy na 7 różnych działach w pojedynkę bo NIKOGO nie ma. Chcesz iść do łazienki? Napić się? Musisz szukać swojego mango lub supervisiora, ale nie możesz oddalić się ze swojego departamentu. Chore nie? Mam czekać aż ktoś mnie łaskawie znajdzie ( a bardzo często nie ma nikogo na CAŁE PIĘTRO) by iść siku na 2 minuty. Płaca? 2700 netto na pełen etat za tyle co robisz, nie wynagrodzi Ci tego. Przysięgam, ze nie zajmujesz się tylko swoim działem, zajmujesz się wszystkimi innymi do okoła, czasami sam rozstawiasz dostawy z 3 różnych zupełnie działów bo nie ma komu, wracasz do domu, jesteś padnięty, nic nie zrobisz bo następnego dnia na 6 do pracy, więc życie mija Ci przez palce. Studiujesz? Najlepiej przestań, nikogo nie obchodzi, że napracowałeś się by dostać się na studia. Chcesz tu pracować za te pieniądze? To zrezygnuj ze studiów, nikt nie pójdzie ci na rękę z grafikiem, a jeśli juz to jesteś na czarnej liście. Jedyne rozwiązanie dla studentów tutaj to iść na kasy gdzie nie można mieć pełnego etatu choć na rozmowie rekrutacyjnej było mówione co innego. To jest tragedia. Chciałam się kiedyś przenieść z doradcy na kasy, bo tam chociaż możesz znaleźć kontakt z supervisorem i ogarnąć z nim jakoś sprawę, ale zaproponowali mi etat, na którym nie przeżyjesz w warszawie :) Nowa umowa? dowiadujesz się dzień przed czy chcą cie czy nie. Ludzie tydzień chodzili zestresowani, rzygali i płakali bo bali się, że zostaną zwolnieni dzień przed końcem umowy i będą musieli szukać nowej roboty w czasach pandemii. Firma była naprawdę zarąbista na początku. Widać było, że chcieli, ale gdy tylko towarowaliśmy sklep, to wszystko zniknęło. (usunięte przez administratora) PRacowałam w wielu miejscach handlu, w wielu galeriach, w wielu było coś podobnego, ale tutaj? Wiem że to wielka firma, ale takie nieogarnięcie i stawianie przed pracownikiem faktu dokonanego "Albo studia albo praca" to są żarty. Nikt nie traktuje nas poważnie, jesteśmy po prostu "do zastąpienia", mówią, że chcą stałego personelu, a zupełnie menago czy supervisorzy nie starają nie nas trzymać w tej firmie, wręcz przeciwnie. Jedyne plusy, całkiem okej opieka zdrowotna i karta Multi sport, ciekawe zaplecze, gdzie możesz zjeść.
    Zazdro

27.11.2020 01:24

Zazdroszczę Ci tego 2700 netto ja mam ledwo 2300 ???????????? ale to pewnie przez ulgę do 26 roku życia

29.11.2020 17:43

To co koleżanka napisała to 100% prawdy. Czasem potrafi być i gorzej, ale lojalka na 5 lat! zabrania nam powiedzieć więcej. Jak studiujesz to tu nie pracuj. Bo oni mają twoje studia gdzieś i nie ma czegoś takiego jak elastyczny grafik. A to nim tak nas zachęcali i obiecywali, że to praca idealna dla studentów. Moje doświadczenie tego nie potwierdza. To ile miałem przez ten grafik nerwów jest straszne. A w Poznaniu nie będzie wcale lepiej, bo część ekipy z Warszawy tam się przenosi. Powidzenia dla was to wy się teraz będziecie z nimi męczyć.

24.09.2020 10:22

W jaki sposób rozwiązany jest problem nadgodzin w firmie Primark Sklepy Sp. z o.o.? Są one dodatkowo płatne czy może jest możliwość odbioru godzin?
    X

25.11.2020 22:25

Nie widziałam pieniędzy na swoim koncie za nadogidzny. Obiecano mi 100% płatne za przekroczenie godzin, ale że okres 3 miesięczny rozliczeniowy, to żeby nie dawać więcej kasy, masz więcej wolnego w następnym miesiącu :)

18.11.2020 11:05

Czy wynagrodzenie na stanowisku Doradcy Klienta jest od 3200 brutto za cały etat, czy więcej/mniej?

19.11.2020 11:27

Wszyscy pracownicy na cały etat mają taką stawkę czy jest ona stopniowana od niższej kwoty?
    He

24.11.2020 18:20

Wszyscy maja tak samo . Niezależnie od stażu pracy . Dział dekoratorski zarabia tyle samo co sprzedawca .
    Qwerty

26.10.2020 12:33

Dzień dobry, Czy ktoś z was miał już wideorozmowe? ( rekrutacja w Poznaniu) albo ewentualnie wyznaczony termin? Pozdrawiam
    Ezu

17.11.2020 20:12

Super. Dzięki za odpowiedź. Jak ktoś będzie znać więcej szczegółów to proszę napisać ;)
    Barb

22.11.2020 11:21

Ja miałam rozmowę telefoniczną z przemiłym Panem. Pytał skąd zainteresowanie ofertą i co wiem o marce. Później standardowe pytania o dyspozycyjność i pensje. Na samym końcu Pan poinformował mnie, że planowane otwarcie sklepu to 18.03.2021, ale praca byłaby od 01.03. Ogólnie sympatyczna i mila rozmowa.

19.11.2020 12:25

Była pracownica

19.11.2020 20:37

Potwierdzam, to wszystko prawda. Nie polecam tego pracodawcy, nieudolność, (usunięte przez administratora) brak szacunku i zero człowieczeństwa.
    Po rozmowie.

19.11.2020 06:27

Cześć. Jaki jest dalszy etap rekrutacji po rozmowie telefonicznej? Gdyby teoretycznie przejść do „kolejnego etapu” rekrutacji? Ktoś już miał podejmowane dalsze kroki i może opisać?
    Roman

19.11.2020 12:13

Dzięki :) a jaki minął czas od telefonu do tych testów? Bo nie mam żadnego info co dalej...

19.11.2020 13:51

Jeden dzień
    Agnieszka

16.11.2020 01:20

Pracownik w tej firmie jest nic nie warty . Stawka bardzo słaba , nie adekwatna do wykonywanej pracy . Już w biedronce/lidlu płaca więcej. Teraz mamy lockdown zero informacji ... wiadomo tylko ze wszystkie godziny z listopada musimy odrobić w grudniu - czyli brak życia ????a informacja od menagerkow - cieszczcie się ze wam wgl płaca .
    Były pracownk

17.11.2020 15:12

Tak, nie będzie życia, trzeba to będzie wszystko odrobić. Studia w kąt, rodzina w kąt, całkowite oddanie się kapitaliście za małe pieniądze. Tak było od początku. Szukają nowych frajerów, bo poprzedni albo sami odeszli w trakcie okresu próbnego, a po okresie próbnym z większością nie nawiązano nowego stosunku pracy. Nie chcą chyba stałej załogi. Nie radzę pracować w tej firmie
    anonimowy

07.11.2020 23:19

Odradzam pracy w tej firmie. Brałem udział w otwarciu Primarku w Galerii Młociny. Ludzie traktowani są jak roboty. Musisz isć wtedy, wrocic wtedy. Nawett minuty spóźnienia z przerwy. Dodatkowo jak chcesz iść się napić, bądź do łazienki musisz pytać się, czy w ogóle możesz! Przecież nikt nie moze rozliczać nas z sytuacji względem łazienki. Trzeba sie mocno namęczyć po urlop, zmiana w grafiku jest wręcz świętem. Jeśli jestes studentem zaocznym, nie licz na to, że będziesz mógł/ mogła pogodzić prace ze studiami. Studenci dzienni, tylko soboty. Brak elastyczności, supervizorzy zachowuja się jak Królowie całego sklepu. Nie widzą nic po za czubkami własnych nosów. Nawet jeśli ma sie b. dobre referencje, nikt nie stara sie nawet porozmawiać w owej firmie, dlaczego chcemy odejść. Jeżeli macie możliwość innej pracy, nie polecam. Wynagrodzenie na pewno nie jest adekwatne do wykonywanej pracy. (usunięte przez administratora) Polecam tam pójść i nie mieć życia codziennego, a wracać do domu tak zjebanym, że nie jestes w stanie sie nawet podnieść
    były pracownik

04.11.2020 23:37

Nawet nie wiem od czego zacząć. Po pierwsze - brak podawania dyspozycyjności, nawet jak nie pracuje sie na pełen etat. Wpisywanie nadgodzin w grafik BEZ PYTANIA = wyrabianie np pełnego etatu, a wypłata jak za mniejszy bo okres rozliczeniowy 3 miesiące, wiec nie ma opcji nawet dorobić, bo siedzi się w tej firmie. Brak organizacji jakiejkolwiek - jeden manager mówi jedno, drugi totalnie odwrotnie. Przez pierwsze tygodnie po skończonej zmianie po zamknięciu sklepu stawaliśmy i managerowie kazali nam bić sobie brawo bo nie musimy zostawać po godzinach (żenujące). Mam doświadczenie w sieciówkach i NIGDZIE nie było tak źle. Dodatkowo nieprzedłużanie umów pracownikom, którzy znają już sklep bo „wirus”, ale w tym samym czasie rekrutowanie nowych - wow, faktycznie mądre działanie. Albo wpisywanie w papierach urlopu wypoczynkowego zamiast urlopu na żądanie:) Też trochę żenujące. Nie polecam. Idzie sie szybko zrazić.
    Była pracownica

05.11.2020 20:28

Potwierdzam w 100%. Niewolnicza praca (ludzi traktuje się jak nic nie mające do powiedzenia roboty), często bezsensowna i źle zorganizowana. Nawet nie wiadomo kto jest czyim przełożonym. Trzeba się ślepo słuchać każdego na wyższym od twojego stanowisku. Jeden przełożony każe np. układać tak ubrania na półkach, a drugi całkiem inaczej. Kończę wg grafiku pracę np. o 22:15, o godz. 22:10 każą mi iść układać rzeczy na półkach z piżamami, idę, a tam już inna dziewczyna i nie ma co robić - wszystko ładnie ułożone.Pprzechodzi obok jakaś menadzer, pyta do której pracujemy, mówimy do 22:15 ( a jest już 22:13), a ta mówi: to chodżcie ze mną poukładać jeszcze na innych półkach. Normalny cyrk na kółkach. Hmmm...ciekawa metoda nie przedłużać umów i zatrudniać nowych, może to i dobra, z pewnych względów, metoda, zwłaszcza dopóki jest duże bezrobocie.

Kontakt - Primark Sklepy Sp. z o.o.

Rabowicka 29/31 62-020 Warszawa

Branża główna: Moda, projektowanie
    Magda

02.11.2020 19:27

Jak wygląda praca Visual merchandiser ? Jakie są godziny pracy Poznań...
    Zainteresowana

27.10.2020 20:43

Jakie wynagrodzenie ? Warunki ?
    Beata

31.10.2020 01:16

Wynagrodzenie zbyt małe jak na wymagania co do dyspozycyjności
    X

23.10.2020 13:14

Zgadzam się z przedmówca- grafik to jakiś żart. Wymagają jedynie zmian popołudniowych, zero elastyczności, żeby wprowadzić jakaś zmianę do grafiku trzeba się nieźle nachodzić i naprosić. Może zamiast na śmiesznych standardach skupcie się na dialogu i współpracy z pracownikami, bo jak tak dalej pójdzie to zatrudnicie z pół Warszawy, a nadal nie będziecie mieć stałego składu. Wszyscy tylko chodzą i narzekają na brak umiejętności supervisorów i menadżerów
    Doradca klienta

23.10.2020 00:11

Zdecydowanie nie polecam pracy tu osobom, które chcą mieć życie poza praca i szanują swój czas. Grafik w ogóle nie jest elastyczny- supervisorzy układają grafik według własnego widzimisie, robią łaskę że w ogóle go układają, mają pretensje do osób nie w pełni dyspozycyjnych, jeśli coś ci nie pasuje w grafiku to trzeba wymienić się z kimś całym tygodniem:) a soboty? Masz jakaś uroczystość/spotkanie rodzinne i chcesz wolne? Musisz biegać i błagać o urlop, inaczej nie przejdzie. Z brakiem dyspozycyjności w soboty nawet nie masz co przychodzić na rozmowę. Poza tym słaba organizacja w firmie, nieraz sprzeczne informacje, niekompetencja kierowników na porządku dziennym. Plus bezsensowna mania kierownictwa na punkcie układania wszystkiego linijka pod linijkę, dosłownie :) Niewazne, że zostanie to zniszczone przez klientów w 10 minut, tak ma być i już choć byś miał układać to cały dzien. Wielki minus za brak informacji o przedłużaniu umowy kilka dni przed jej końcem- dowiadujesz się dzien przed czy będziesz pomiatany dalej czy tez nie. Szkoda, bo na rozmowie i szkoleniach bajka, ale wyszło jak zawsze i rozbudowany social czy szafki i prysznice tego nie wynagrodzą.
    Nikowy

18.10.2020 18:37

Odradzam pracę w tym miejscu. Czekają do ostatniego dnia z informacją o przedłużeniu po czym informują Cię, że jednak nie i nawet nie podają powodu.Traktowanie pracownika też na bardzo niskim poziomie, robienie z ludzi (usunięte przez administratora) i taniej siły roboczej, brak próśb do grafiku, robienie ludziom wyrzutów, że studiują. Nie polecam

18.10.2020 20:08

Potwierdzam - tak tu właśnie jest. Ponadto często sprzeczne polecenia, zła organizacja pracy i rozliczanie z każdej minuty - trzeba robić i robić jak automaty, choćby to nie miało sensu. Na kasach kontroluje się ilość skanowań na godzinę - wyścig szczurów - kto więcej wrzuci do torby klienta, ten lepszy, nieważne jak wrzuci, macha się na klienta ręką, aby podszedł właśnie do tej kasy, a nie przypadkiem do kolegi obok. Doradców klienta traktuje się jak automaty,, klienta jak dojne krowy. O urlop trzeba walczyć a i tak to b. często nie pomaga. Jeśli chcecie być automatami i jesteście dyspozycyjni, to starajcie się tu o pracę, ale nie radzę. Zero satysfakcji, człowieczeństwa. Krwiożerczy kapitalizm. Kropka.
    z

24.09.2020 19:55

W jakich godzinach są zmiany?
    Z

25.09.2020 22:42

Sklep dla pracowników jest otwarty 24h. Zmiana nocna to 22:00-06:15, a główne zmiany w ciągu dnia 06:00-14:15, 10:00-18:15, 14:15-22:30. Są jeszcze inne w zależności od etatu np. 10:00-16:15, 14:15-20:30.

24.08.2020 22:19

Czy w Swarzędzu będzie księgowość lub jakieś centrum usług wspólnych?

20.05.2020 10:34

Czy można liczyć w Primark Sklepy Sp. z o.o. na prywatną opiekę medyczną?
    Jolka

22.08.2020 19:51

tak, jest prywatna opieka medyczna
    Zainteresowana praca

10.02.2020 18:16

Czy ktoś się orientuje czy w Swarzędzu będzie magazyn i czy już rekrutują do pracy , a jak tak to jak się do firmy zgłosić ? Będę wdzięczna za info
    primark

11.02.2020 14:41

Na razie jest rekrutacja do Warszawy do Poznania jeszcze nie ma, śledź stronę Primarku

Zostaw merytoryczną opinię o Primark Sklepy Sp. z o.o.