Zalando Logistics Polska

• Rogówko
  • Przytoń
  • Nowe Węgorzynko

3. Opinie o pracodawcach Gardno
  5. Opinie o Zalando Logistics Polska Sp. z o.o.

Opinie o Zalando Logistics Polska Gardno UL. INNOWACYJNA 8

WebsiteIconDHL Supply Chain (Poland) Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Zalando Logistics Polska Sp. z o.o.!

Jan Kowalski

09.07.2020 23:42

Karygodne jest to ze podczas koronawirusa na koniec pracy po gongu jest zebranie na zwrotach w Grupie Blue 2 u Liderki Gosi. Po pierwsze jest to po gongu czyli swiadczy to o niezwlocznym opuszczeniu magazunu zeby, niw było tłoku po drugie jest to nasz czas po pracy ktory tracimy. Całe zebrsnientylko po to zwby usłyszeć dowidzenia i bezpiecznej drogi a to czy, wyszliśmy na zielono czy, na czerwono mozna przekazać zalodze dzień po na kolejnym zwbrsniu przed praca na którym również trzeba byc wcześniej całą to sprawa powinna zająć sie góra bo to nadużywanie wladzy a przede wszystkim marnowanie naszego czasu!!!!! Dziękuję za u wagę

10.07.2020 05:58

Zebrania są na każdym dziale. Najgorzej ma dół niestety Stow i Pick bo oni mają najdalej do wyjścia gdzie również późno są luzie puszczani a muszą iść z drugiego piętra z samego końca picktowera i biegiem do szatni przebrac się i biegiem na autubus . Po co są te zebrania ,porażka .

10.07.2020 07:31

Widze, ze pojawil sie (usunięte przez administratora) ktory calymi dniami siedzi na gowork i wylewa swoje smutki. Idz porozmawiaj, no ale co powiesz, ze wszystko zle i firma powinna ci dac 500+ Ktos zrobil zebranie by ci podziekowac i zyczyc milego dnia... normalnie skandal, jak mozna chciec byc uprzejmym do pracownika.
    packers

08.07.2020 18:37

Dziś dostałem zwolnienie od lekarza że nie muszę nosić maseczki i przylbicy. Czy jest to możliwe żebym pracowała bez niczego?
    Pan Tik Tak

09.07.2020 15:52

Jeśli nie maseczka, to przyłbica. Nie wiem na jakiej podstawie niby lekarz ma wystawić dokument że dana osoba nie może nosić przyłbicy? Nie wiem, bo może głowę uciska... Śmiech na sali. Nosze już trzeci miesiąc te maseczki i jakoś żyję. I zakrywam nos, a nie jak większość z kichawą na wierzchu. To tak samo jakby wyjąć "interes" ze spodni i biegać z nim na wierzchu... https://m.demotywatory.pl/amp/4997472
    N

10.07.2020 00:49

Na zebraniu mówili że jak ktoś ma zaświadczenie od lekarza to nie musi nosić maseczki ani przyłbicy. Dowiedz się tylko gdzie trzeba przedstawić to zaświadczenie

09.07.2020 13:11

Łuki

09.07.2020 20:12

Masz rację . Postoje wynikające nie z naszej winy są nam przypisywane jak z naszej tną wszystko jak mogą byle by kogoś upodlic . Zamiast motywować ludzi do pracy sami ich zniechęcają . Ja pragnę zauważyć drogiemu kierownictwu że już wszystkie miasta do okoła zwozicie jak tak będziecie robić to wam ludzi do pracy zabraknie . Związki zawodowe koniecznie .
    Stow

08.07.2020 19:01

Moi drodzy podesle ktos grafik dla red4 do konca tego tygodnia. Z góry dziękuję
    Stary

09.07.2020 13:37

Do końca tygodnia pracujesz drogi kolego dopiero poniedziałek masz wolny w Tym tygodniu 6 dni pracujesz

08.07.2020 17:11

Gosc

09.07.2020 00:56

A na jaki dział ?
    Janusz

07.07.2020 22:23

Są wczasy pod grusza i ile wynoszą?

08.07.2020 17:37

Są, wypłacają podobno około 300 zl
    Grześ

08.07.2020 08:08

Ja pracuję tutaj rok i powiem tak . To co się tu dzieje przechodzi wszelkie granice , zero organizacji wczoraj postoje co trochę bo awarie ludzie klną bo później mają po kieszeni. Pack tragedia (usunięte przez administratora) na kółkach inne działy nie lepiej ja się pytam kto na to wszytko pozwala i dlaczego tak są traktowani ludzie . Myślicie że jak dacie troszkę mamałygi na stołówce której nie da się zjeść to cuda ludzie zdziałaja .

08.07.2020 14:22

Liderów przynajmniej na paku blue jest zwyczajnie za dużo, w dodatku komunikacja między nimi zupełnie leży, jeden każe ci stanąć na sorcie , drugi zdziwiony bo co ty tutaj robisz? Faktycznie ludzi mają za nic. Co do mentorów, narobiło ich się jak mrówek, żeby jeszcze potrafili ogarnąć to co do nich należy, źle uczą nowych ludzi na stanowiskach, a potem wychodzą przeróżne błędy w jakości. Droga area z paka blue , czy ta ostatnia rekrutacja na mentorów była przeprowadzana na zasadzie" bierzemy wszystkich jak leci"? Żeby zwykły pracownik musiał za mentora tłumaczyć nowym ludziom co i jak robimy?. Jest coraz gorzej, a szkoda bo do tej pory lubiłam swoją pracę i atmosferę
    Czika

08.07.2020 17:01

Dokładnie tak jak piszesz. Awanse tylko przez znajomkow. I w dodatku towarzystwa wzajemnej adoracji. Jedzenie (usunięte przez administratora) Premie uginają. Normy do wyrobienia ale jak recive ma w brud towaru z innych magazynow nie jest w stanie dostrzec te bledy które ciągną za sobą resztę pozbawiając premii

08.07.2020 07:50

Ja mam pytanie czy liderom i mentorom też zabraliscie premie ? A niee bo montorom liderzy dali po 5 procent a zwykłym pracownikom zero . Cudowna firma nic dodać nic ująć. Oby tak dalej to na pewno znajdziecie pracowników. Już wszystkie miejscowości tu pracują jeszcze trochę to z Warszawy będą ludzi przywozić.
    K

08.07.2020 16:27

Jakościowa została zebrana wszystkim, łącznie z area i operation. Jeśli dostałeś 0 behawioralnej to najwyraźniej na tyle zasługujesz. Bez powodu brak behawioralnej by nie przeszedł bo lider konsultuje premie z area, który prosi o pełna argumentacja, dlaczego jest tak, a nie inaczej.
    Justa

06.07.2020 07:33

A ja się zastanawiam dlaczego pracując po 6 dni w tygodniu mamy jedynie 1 dzień odbioru,a nie 2 po sobie ? Może osoba,ktora układa grafik niech popracuje jakiś czas w takim systemie i ciekawa jestem w jakim bedzie stanie fiz i psychicznym,gdzie w 1 dzien ani organizm nie odpoczywa ani sie nie regeneruje,a potem przez kolejnych 6 dni znowu praca...I nie przekonuja mnie argumenty,że się inaczej nie da ..Wiele Innych firm posiada więcej brygad i grafiki są ukladane po ludzku, już nie wspomnę,ze na 3-6 miesiecy do przodu,a w tej firmie zawsze to samo...
    Tak jest

08.07.2020 11:45

Popieram, niech się ogarną z układaniem grafików, to jest paranoja jakas
    Ala

03.07.2020 14:12

Jak oceniacie prace Area? I jak traktowanie ludzi w firmie? Ok?
    lupi

08.07.2020 09:16

ktorego, ktorej area? bo ich lacznie na 2 zmianach to jest z 20!
    Batman

08.07.2020 10:08

Zwykli ludzie, jak jestes normalny, to jest wszystko ok.
    Mhm

08.07.2020 09:48

Poczekajcie jak nocki wejdą dopiero zrobi się bajzel większy niż jest . Na stołówce (usunięte przez administratora) o (usunięte przez administratora) trze tyle ludzi. W szatni zakaz jedzenia a dalej jędza. I jeszcze jedna sprawa. Proszę sobie urlopy przed pracą wklepywac w Kronosa a nie jak wszyscy wychodzą z pracy i biegną na autybus bo każdemu się spieszy a wy stoicie i nie wiecie co macie zrobić blokując ludzi .

07.07.2020 07:50

Ludzie! W zeszłym roku powiedzieli że premia będzie liczona dla całego budynku. Wtedy mówili ze jakby tak nie liczyli to co miesiąc jakiś dział by nie miał pelnej premii a tak to zawsze jeden dział z lepszym wynikiem pomoże temu z gorszym. Akurat teraz był duży problem i wszystkim 2,5 zabrali. Także przestańcie zachowywać się jakby Wam się krzywda działa.
    Brajan

25.04.2020 18:52

Witam. Chcę się tu przyjąć do pracy. Podobno jak się jest zaangażowanym to nie ma problemu z otrzymaniem pełnej 20-to procentowej premii. Czy to prawda? Powiedziano mi też że jest jakaś dotacja do obiadów i za drobne pieniążki można zjeść pyszny i pożywny obiadek.
    Jio

06.07.2020 01:03

Biorą bo uwzględniają w raporcie takie rzeczy
    Alex

06.07.2020 20:42

Dokładnie. Niektóre mentorki ciągle zapier....A są takie co gwiazdorza. I nikt im nie zwraca uwagi. Niech ktoś się weźmie za to.

06.07.2020 18:06

Podoba wam się to że teraz na packu redy nie mogą się mieszać i trzeba pracować ze swoimi? Moim zdaniem atmosfera bardzo się pogorszyła bo trzeba na siłę pracować z osobami których się nie lubi i będzie coraz więcej zgrzytów między redami
    Szach

05.07.2020 16:11

Co sądzicie o zakazie jedzenia w szatni.?

05.07.2020 23:14

Bardzo dobrze że jest zakaz, od tego są stołówki
    Xxxxx

04.07.2020 22:11

Jak wygląda praca na zwrotach?
    ??

05.07.2020 23:05

To zależy do jakiej grupy się dostaniesz czy do tej co dostają ,,dobre paczki,,sortowane na zrzutni czy do tej co dostają gorsze
    Pack

04.07.2020 16:46

Czy z jedną Nn można liczyć na przedłużenie umowy ?

01.07.2020 19:08

03.07.2020 03:52

Od tego jest lider. Idziecie i powiedźcie kto tak się zachowuje chodź wiem o kogo chodzi bo tylko oni tak robią . Jest czas na zabawę i jest czas na pracę. Zakład pracy to nie (usunięte przez administratora)
    Jaaa

03.07.2020 19:25

Jak jest norma wyrabiana to nie wiem w czym problem, domyślam się która to para ale nigdy nie widziałam niestosownego zachowania to że ktoś stoi obok siebie i rozmawia i uśmiecha do siebie nie świadczy że się mizdrza do siebie w niestosowny sposób jeśli komuś to nie odpowiada to niech nie patrzy i zajmie się poprostu praca bo ile ludzi tyle komentarzy

30.06.2020 14:39

02.07.2020 05:42

Kogo?
    Nowinka

03.07.2020 03:55

Ja proponuję przyjść na dół na zmianie blue też już zaczyna się tam nie źle dziać . Terror i krzyki . A liderzy na to pozwalają i mało tego nic z tym nie robią bo mają swoich pupilów którzy tylko biurko podpierają. Ale na was też przejdzie czas .
    Pick_ ona

30.06.2020 10:00

Witajcie, wczoraj przenieśli mnie z mojego ukochanego picku do pomocy na pack. Trochę głośniej, ale przez większość czasu pracowaliśmy w spokoju. Aż nagle przyszedł jakiś lider z brodą i rubasznie wystraszył taką blondynkę w okularach aż ta wrzasnęła pod sufit. Zaczęły się wrzaski, ganianie o maseczki i krzyki. Dziewczyny z packu mówiły, że całą niedzielę brodacz darł się na starszych ludzi bez jakiegokolwiek szacunku. Oczywiście z wyłączeniem figlarnych koleżanek, które ani nie miały maseczek na nosie ani on nie zachowywał wobec nich odstępu . Uważam, że nikt nie ma prawa podnosić głosu na innych, zwłaszcza starszych ludzi. Na moim picku jest spokojnie i cicho.

02.07.2020 18:55

Zgłosicie to do kadr

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Zalando Logistics Polska?

Kontakt - Zalando Logistics Polska Sp. z o.o.

UL. INNOWACYJNA 8 74-100 Gardno

DHL Supply Chain (Poland) Sp. z o.o.
    Branża główna: Moda, projektowanie
    Nowinka

23.04.2020 14:12

Można mieć swoje buty ? Czy trzeba chodzić w tych od nich ?
    Życzliwy

29.04.2020 11:07

Ochrona jest wszechwiedzaca, oni wiedzą lepiej niz szef magazynu. Pracowników mają za nic . Ochrona w piórka obrosła. Łażą po piki i kradną bo ich nikt nie sprawdzi
    Ciekawska

02.07.2020 17:06

Mielone nadal aktualne
    Rekrutacja

30.04.2020 08:42

Witam. Czy przy rekrutacji na lidera, mentora, ps obowiązuje zasada że przy wcześniejszej rekrutacji otrzymuje się ban na pół roku i po pół roku m dopiero można startowac kolejny raz?
    dada

02.05.2020 15:04

wybiorą swoich
    Gosciuwa

02.07.2020 17:02

A gdzie można znaleźć takie ogłoszenie o naborze na mentora?
    Nowa

05.05.2020 09:14

Czy ruszyła już ta nocna zmiana?
    Nowa

06.05.2020 14:36

Dziękuję za ,, wyczerpującą odpowiedź". Ta zmiana być może kiedyś ruszy, jak się skończy epidemia. Taką informację uzyskałam dzwoniąc bezpośrednio do pracodawcy. I tak radzę wszystkimi, którzy chcą się czegoś konkretnego dowiedzieć.

02.07.2020 16:58

Podobno od września mają ruszyć...
    Klari

28.06.2020 10:09

Jak nazywają się nowi liderzy na zmianie Blu?
    haha

02.07.2020 07:05

pracujesz tydzien ze nie wiesz ze sa rozne działy? o ktorych pytasz o tych z picku, packu, shipu, stow, receive, zwrotów ... ?????
    Pan Kowalski

17.06.2020 20:04

Dział zwrotów!!! brak organizacji pracy, duchota, na połowie hali działają wentylatora i to na tej gdzie ludzie nie pracuja. Wieczny, brak paczek, wuzków co przeradza sie w niemiłą atmosfere w pracy walka o wozki i towar to tam codziennosc. Sytuacja z normą to nieporozumienie jak mozna wyrobic cos bez towaru!!!! A co za tym idzie wieczne obcinanie premi Nie polecam nikomu Pozdrawiam
    Ref blue

19.06.2020 15:45

Ręka reke myje,rozumiem że piszesz o tej zamotanej z refa co przeszła na zwroty.miejmy nadzieje że wykaże się tak jak na czyszczeniu i odpalą ją z liderowania
    Qna

01.07.2020 22:00

Jak się jeździło z towarzystwem wzajemnej adoracji do pracy to się liderem zostało a jako sapoorter był cienki jak barszcz i wiecznie mu coś nie pasowało i tacy zostają kierownikami a góra potem pyjerdoly kocopoły o przejrzystych zasadach i uczciwych awansach.ciekawe co na to dyrektor generalny Pan Piotr?????szwindle robicie z awansem na górze i ustawki ale dobiorą i wam sie do doopy

01.07.2020 21:27

Czy jest więcej osób , które mają problem z liderem Jarkiem ze zwrotów( aktualnie tym od maseczek), czy tylko ja mam wrażenie, że jest on wulgarny w stosunku do kobiet?

16.06.2020 16:53

Jakie macie Państwo zdanie na temat premi wypłaconej na " koronowirusa", skąd wzięła się magiczna liczba 16-stu przepracowanych dni( minimum)? Ci którzy pracowali w tym okresie 14-15 dni nie dostaną nic, czy to sprawiedliwe?. Może ktoś z hr się wypowie?
    Lalka

30.06.2020 22:24

Może niektórzy akurat zaczęli pracę w kwietniu? I mają 15 dni przepracowanych tylko nie ze swojej winy? I gdzie tu sprawiedliwość...
    Albo

01.07.2020 18:20

Słucham? Czyli, że co... Mają Ci zapłacić za okres, w którym nie byłaś jeszcze zatrudniona?! No rewelacja xD
    popis ~ 70% ???

01.07.2020 12:22

Ludzie chyba nie chcą żeby w Polsce się coś zmieniło...
    Ciekawski

27.06.2020 18:43

Na początek witam wszystkich. Zastanawia mnie jak to się stało, że zwykły pracownik awansuje na first levela? podczas ostatniej rekrutacji nawet nie było takiego ogłoszenia. Ponoć ludzie składali na PSa a dostali się wyżej. Nie to żebym był zły albo zazdrosny bądź coś w tym stylu, po prostu ciekawi mnie wasza opinia.
    Czuła

30.06.2020 07:19

Towarzystwo Wzajemnej Adoracji jest
    Mira

30.06.2020 15:33

Dokładnie. First level ma dokładnie taka samą umowę, co PS. Ta sama kasa, to samo w umowie.
    Olcia

28.06.2020 21:57

Hejka jak zgłosić urlop na zadanie? Jeśli ide na rano to kiedy?
    X

29.06.2020 17:38

Telefonicznie do lidera.
    Picker red

22.06.2020 14:29

Byłem wczoraj na packu i zauważyłem pełno żółtych koszulek na PS, ba nawet niektóre z tych osób dostają laptopa. Chciałem się dowiedzieć co o tym sądzicie, bo ja też chętnie wziąłbym laptopa i osiem godzin podpierał się na stoliku, a żeby wszyscy przynosili mi robotę. Czy te osoby w ogóle mają jakiekolwiek przeszkolenie PSa czy są wzięte z przypadku żeby ktoś tylko stał?
    Psps

28.06.2020 13:28

Uwierz mi że na dole nie a czasu żeby szkolić PSa także początkowo jest działanie intuicyjne i dużo muszą uczyć się sami
    Eda

29.06.2020 09:44

Zapraszam na zwroty na Ps ..na level 1 i 2 jednoczesnie..jesli ktos tylko wyciaga wnioski z obserwacji to jest w błedzie ..wiedza ktora trzeba zdobyc jako PS na zwrotach nie nalezy do łatwych..
    ja to ja

28.06.2020 20:16

Powiedzcie, jaka jest różnica między PSem a first levelem. Jak to jest ze starszymi PSami i jaka jest różnica zarobków między nimi a naszymi świeżymi first levelami?

29.06.2020 04:40

Jak zostaje sie PS to ma sie początkowa kwotę dla PS jak i first level. Po jakimś czasie mozes wskoczyć na wyzsza stawkę. FL i PS maja to samo na umowach.
    Ona

27.06.2020 18:37

Czy włączycie w końcu ta klimatyzację czy ludzie mają padać jak muchy????
    ja to ja

28.06.2020 19:57

To tam jest klima? Myślałem że przez całe lato będzie mi pot po jajkach płynął :)
    GOŚĆ

27.06.2020 19:14

Jak wam za wolno, słyszałam że mają Wam dac tego kierowce z Warszawy z MZK ???? Wtedy na pewno będziecie na czas...

28.06.2020 06:00

To żeś błysnęła dobrze że nie wszyscy pracownicy mają tak niski iloraz inteligencji.

28.06.2020 13:27

Chyba ZTM doucz się niemoto a dopiero się wypowiadaj .

27.06.2020 10:41

28.06.2020 00:33

Okropne to mało powiedziane . I za to liczą 9.60 ,...wstyd i hańba . Gorzej jak świniom nam dają .
    Bojcora

27.06.2020 19:03

Jakieś świeże ploteczki o awansach? Kto co gdzie i jak?
    Xxxx

24.06.2020 07:39

Wracam do tematu piotrkowskich autobusów. To już są jakieś kpiny ile razy można prosić o wcześniejsze wyjazdy z Piotrkowa na popołudniową zmianę to jakoś dramat . Kierowcy jadą 20 na h mimo że moga przyspieszyć. My musimy w biegu się przebierać i biegiem lecimy do szatni. Zrobicie coś z tym bo coraz więcej ludzi się buntuje. Młody kierowca jedzie jak by wycieczkę wiózł a stary jeszcze gorzej . Dramat.
    ONAA

27.06.2020 00:43

Jakie to ma znaczenie kto o kim gada . Z tego co wiem to była już rozmowa na temat zebrania kilku osób i pójścia na górę . I co i nic każdy tylko narzekać potrafi ale iść i się odezwać nie ma nikogo . Jeździcie tak i Będziecie dalej jeździć skoro nie potraficie sobie załatwić . Pisanie tutaj nic nie da .
    ONAA

27.06.2020 10:50

I te osoby które jadą spod Kauflandu nie jeżdżą z młodym kierowcą. Chyba że w drodze powrotnej.
    Tajemnica

26.06.2020 20:53

Pozdrawiam Roksanę z red 4 Masz słodkie piegi

25.06.2020 15:19

dada

26.06.2020 19:20

Jeśli tak to nieładnie z ich strony.
    Pakowacz88

16.06.2020 17:49

Co sądzicie o nowych liderach na Packu?
    Mika

22.06.2020 08:34

Bo może siedzisz w kiblu albo chowasz sie po kątach i nie pracujesz hehe.... A tak serio to nowi liderzy wydają się spoko, widać że się starają już od pierwszych dni
    ciekawa

25.06.2020 19:59

a o kim piszesz ja jakoś nie zauważyłam nic podobnego....

Zostaw merytoryczną opinię o Zalando Logistics Polska Sp. z o.o.