Zalando Logistics Polska

• Rogówko
  • Przytoń
  • Nowe Węgorzynko

3. Opinie o pracodawcach Gardno
  5. Opinie o Zalando Logistics Polska Sp. z o.o.

Opinie o Zalando Logistics Polska Gardno UL. INNOWACYJNA 8

WebsiteIconDHL Supply Chain (Poland) Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Zalando Logistics Polska Sp. z o.o.!

Smutne fakty

19.01.2022 14:14

Nowy rok nowe możliwości i normy... Kto pracuje ten słyszał wyjaśnienie sprawy nurtującej chyba każdego. A to każdy widział: Art. 83. § 1. Normy pracy, stanowiące miernik nakładu pracy, jej wydajności i jakości, mogą być stosowane, jeżeli jest to uzasadnione rodzajem pracy. § 2. Normy pracy są ustalane z uwzględnieniem osiągniętego poziomu techniki i organizacji pracy. Normy pracy mogą być zmieniane w miarę wdrażania technicznych i organizacyjnych usprawnień zapewniających wzrost wydajności pracy. § 3. Przekraczanie norm pracy nie stanowi podstawy do ich zmiany, jeżeli jest ono wynikiem zwiększonego osobistego wkładu pracy pracownika lub jego sprawności zawodowej. § 4. O zmianie normy pracy pracownicy powinni być zawiadomieni co najmniej na 2 tygodnie przed wprowadzeniem nowej normy. Tak mówi kodeks pracy... A my w ciszy pchamy wózki...Milczeniem sami sobie tworzymy w nagrodę za dobrą pracę większe normy.
    Smutne fakty

19.01.2022 08:28

Nowy rok nowe możliwości i normy... Kto pracuje ten słyszał wyjaśnienie sprawy nurtującej chyba każdego. A to każdy widział: Art. 83. § 1. Normy pracy, stanowiące miernik nakładu pracy, jej wydajności i jakości, mogą być stosowane, jeżeli jest to uzasadnione rodzajem pracy. § 2. Normy pracy są ustalane z uwzględnieniem osiągniętego poziomu techniki i organizacji pracy. Normy pracy mogą być zmieniane w miarę wdrażania technicznych i organizacyjnych usprawnień zapewniających wzrost wydajności pracy. § 3. Przekraczanie norm pracy nie stanowi podstawy do ich zmiany, jeżeli jest ono wynikiem zwiększonego osobi- stego wkładu pracy pracownika lub jego sprawności zawodowej. § 4. O zmianie normy pracy pracownicy powinni być zawiadomieni co najmniej na 2 tygodnie przed wprowadze- niem nowej normy. Tak mówi kodeks pracy... A my w ciszy pchamy wózki...
    Red

18.01.2022 21:58

Witam czy red juz ma grafik na luty? Moglby strescic tutaj ewentualnie?
    Zwrotnica

16.01.2022 02:47

Fajne te nowe normy takie na sportowo, ciekawe ile osób w podeszłym wieku wymięknie. W sumie to się nie dziwię cały czas stoją i gadają i nic nie robią.
    Radek

16.01.2022 19:53

Pewnie masz koszulkę super bohatera hehehe
    Obserwator

17.01.2022 16:04

Po wpisie wnoszę żeś młódka... Fajnie że podczas swego biegu przez magazyn znalazłaś chwilkę by jak napisałaś cały czas słuchać i obserwować starzyków. Jam jest praktycznie z pokolenia silversów. Podzielisz się gdzie to szacowne grono spotkać mogę?

04.11.2021 17:50

Co sądzicie i przerzucaniu notorycznie ludzi na wsparcie na inny dział? Jaki sens jest w tym, że ludzie np z działu pak, wędrują na wsparcie na pik czy inny, a z tamtych działów rzucani są na pak? Ktoś potrafi to sensownie wytłumaczyć?
    Baja

07.11.2021 13:34

To logiczne, ale gdzie jest sens kiedy typowo ludzi z packa przerzucają na pick, a z picka na packa itp. Wychodzi na to samo, a logiczne że ludzie na wsparciu zrobią mniej roboty.
    Super

17.01.2022 12:58

Mi tam się to zajebiscie podoba. Przynajmniej nie jestem ciągle na recivie bo go bardzo nie lubie
    Polecam

16.01.2022 20:08

Polecam prace w dhl pójdzie się od czasu do czasu do pracy pójdzie się na test + Piwo netflix pizza . Wróci się na tydzień potem znowu posiedzi. Urlop nie wybrany bo nie ma kiedy wypłata jest .
    Nb

16.01.2022 19:15

Czy jest tu ktos zatrudniony przez adecco i nie dostal jeszcze odcinka wyplaty za grudzien?
    Na Tik Tak

16.01.2022 06:50

Ostatnio na popołudniu jak byłem to w toalecie na pick towerze w pisuarze były damskie stringi. Raczej noszone. Ludzie, co tam się dzieje! Sodomia i gomoria...
    Rudy101

16.01.2022 02:50

Orientuję się ktoś czy przy następnej wypłacie będą zabierać podatek od wypłaty 400 zł ? Związanej z Polskim Ładem ? Lub jaka to będzie dokładna kwota odjęta od wypłaty ?
    Aneta

13.01.2022 10:20

Czy sa przyjecia na zwroty z dhl,?
    Szybki

16.01.2022 02:37

Niema, ale za to są zwolnienia ;)
    Melati

13.01.2022 10:38

Jaka jest teraz norma na singlach i opitmusie?
    A.

14.01.2022 10:25

Na singlach 128...a było 113...robta tak dalej I pokazujcie że potraficie...
    Szybki

16.01.2022 02:36

Jak się nie wyrabiasz znaczy że się nie nadajesz, 130 na singlach to pikuś
    Hej

14.01.2022 23:21

Kiedy będą przyjęcia do pracy?

15.01.2022 17:46

Zwolnienia są.
    Latam z wanami

16.01.2022 02:28

W najbliższym czasie raczej nie będzie, do zwolnienia następna partia 300 osób.
    papa smerf

14.01.2022 18:50

.Zazwyczaj bronie dhl ale teraz musze stwierdzic ze przegina.Te ich nowe normy sa chyba dla robotów .Mam do nich pytanie jak je wyrobic skoro nie ma pracy.Zastawiacie sie czasami nad waszymi pomyslami.Ja wiem Polak bedzie mial dosc (usunięte przez administratora) robote ale Ukrainiec juz nie bo nie moze sobie na to pozwolic.Wstydzcie sie
    konon

15.01.2022 01:25

racja najbardziej szkoda mi ludzi na pick wiem że są takie asy co robili po1900 by dostac koszulke bohatera xd są tez ludzie starsi i robią tam w maskach gdzie jest duszno zastanawia mnie jaki jest według zalando szczyt możliwości człowieka bo wygląda to tak że dla nich z roku na rok człowiek jest coraz lepszy
    PLANdemia

14.01.2022 20:15

Jeszcze trochę to po magazynie będzie chodził lekarz i szczepił ludzi takim automatem jak się świnie szczepi w chlewni.
    Dhsb

13.01.2022 23:35

Co wam szkodzi aby studenci lub osoby uczące się mogły być na 0 i tak biorą wolne bo muszą
    Prawda

14.01.2022 07:55

Tu jest dużo osób co też chcę przejść na grupę 0 a w ost czasie tego wogole nie było dodam że ludzie pracują po 2 lata i muszą w weekendy. Ty na dzień dobry chcesz od pon do pt? Nie za duże wymagania? Magazyn pracuje 7 dni w tygodniu i w nocy też. Więc żegnamy studentów!
    Natalia

13.01.2022 13:31

Cześć wszystkim. Mam pytanie. Jaka firma zatrudnia Ukraińców? Z góry dziękuję i pozdrawiam
    ???

08.01.2022 19:17

Czy wiadomo kiedy będzie wymóg żeby mentorzy byli także szkoleni na inne działy? Na paku są tacy, którzy nigdy nie byli na żadnym wsparciu, nie są przeszkoleni nigdzie a na swoich dzialach też robią niewiele. Dużo osób to zauważa tylko nie liderzy.., chyba czas to zmienić,
    Anty papa smerf

13.01.2022 08:34

Pewnie z zazdrości to takie pospolite w tym magazynie.

13.01.2022 08:48

Poniekąd się zgadzam, masz zarys w swoim otoczeniu. Niestety, po pierwsze nie wystarczy wyrabiać normy aby być mentorem, po drugie prawie wszyscy bylibyśmy mentorami. Przeczytaj i pomyśl co piszesz a nie robisz kwas.
    XD

11.01.2022 22:46

Ciekawe jaka norma tu będzie za kilka lat chyba że roboty już będą za nas pracowały ;D
    jehehehhehe

11.01.2022 12:29

czy jest możliwość pracy jedynie w tygodniu? Bez weekendów?
    Blue light blue right

29.12.2021 21:20

Polecam osobom zainteresowanym pracą nie czytać opinii tylko przyjść i samemu ocenić prace. Opinie tutaj są nieadekwatne do rzeczywistości. Pozdrawiam

05.01.2022 21:50

Chyba odwrotnie wszystko widzisz
    EV

11.01.2022 02:12

Byłam, pracowałam, zatem oceniam. Obawiam się, że większość opinii jest adekwatna. Pozdrawiam, zaś wszystkim pracownikom najniższego szczebla życzę żeby niezależnie od okoliczności zawsze zachowali swoją godność i nigdy, przenigdy nie dali z siebie zrobić żywych, nie myślących, nie czujących robotów. Trzymajcie się ludzie!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Zalando Logistics Polska?

Kontakt - Zalando Logistics Polska Sp. z o.o.

UL. INNOWACYJNA 8 74-100 Gardno

DHL Supply Chain (Poland) Sp. z o.o.
    Branża główna: Moda, projektowanie
    Warki

31.12.2021 14:19

Zmuszają ludzi do ciągłych testów !! Ileż można
    sdadasda

09.01.2022 23:39

Przepraszam bardzo ale testy nie sa obowiazkowe i nikt nie moze cie do nich zmusic ;)
    Lokówa

10.01.2022 20:23

Romek liderze-lodziarzu ile bananów stelepałeś w weekend?przyznaj się pierwersyjny demonie męskich slipów ile kiełbas starmosiłeś
    sdadasda

09.01.2022 23:48

Skandalem jest to ze my polacy w swoim wlasnym kraju zarabiamy mniej niz ukraincy ktorzy do nas przyjezdzaja, a robimy taka sama robote! Wlasnie takie sa realia tego magazynu! Poczekajcie jeszcze rok a 3/4 pracownikow to beda ukraincy.
    Mam dosc

10.01.2022 06:20

Za chwileczkę miną 3 lata odkąd tu pracuje ale to co z nami wyprawiaja ostatnio to już przesada. Nie dam w ten sposób się ponizac. Więc to są moje ostatnie podrygi firmo! Zawsze robiłam normę bez problemu a teraz w tej szacie jest mi duszno i nie będę się dalej spinać. Dość tego ponizania sie
    Porażka

10.01.2022 02:16

Ten magazyn to logistyczna i projektowa porażka. Ramp chyba że 100, a miejsc na kilka ciężarówek. Trawą obsiane kilka hektarów... Stać muszę na Lotosie albo na drodze do okolicznego lasu. Kiedyś jak parkowałem właśnie przy lesie, to jakaś dziewczyna z chłopakiem się prowadzali tam, grzybów chyba nie szukali ¯\_(ツ)_/¯
    nowy

08.01.2022 22:41

Witam, czy ktoś z Was kto pracuje przez adecco otrzymał może wypłatę już za Grudzień?
    N

09.01.2022 22:10

Tez jeszcze nie dostalam

04.01.2022 20:24

Hej Czy w DHL przyjmują 17latków na dzienne ?

08.01.2022 19:21

Raczej nie.., ale mogę się mylić
    Bania

05.01.2022 03:14

Co jaki czas jest wypłacane covidowe?Raz do roku, raz na pół roku czy raz na kwartał?
    Krzysiek

06.01.2022 18:30

Od 2022 to anty-covidianie czyli wolni i myślący ludzie nie dostaną wcale a (usunięte przez administratora) bojący się o swoje zdrowie, pokornie chodzący w maseczkach i bezwolnie testujący się to może 1 w roku
    Zenon

06.01.2022 09:50

Czy sa przyjęcia na zwroty w dhl i aby wolne wekendy byly?
    Yeti

06.01.2022 06:41

A co macie do powiedzenia na to że systematycznie obnizaj SPI? NA RECIVE Już skaczą z radości, że tak jest.
    Nowewiezienie

17.12.2021 10:28

Może dajcie ludziom zegarki skoro tak czasu pilnujecie xd

18.12.2021 03:16

Taa. Do cukierków się czepiają, a zegarek Ci pozwolą wnieść. Paranoja, szok i niedowierzanie. Kontrolę jak dla pracowników Mennicy Państwowej
    Lutka

05.01.2022 06:49

I gumy na kiełbasy,szczególnie liderowi Rumkowi dziadkowi-emerytomanowi bo sie chłopak popryska i zaśnili na widok młodych ciał
    Ala4321

17.12.2021 08:43

Dziś dostałam wypowiedzenie, umowę miałam do końca roku,jestem w szoku, zostałam oceniona właściwie po 7 tygodniach pracy, teraz kiedy nauczyłam się wszystkiego i zaczęłam zbliżać do normy oni mnie zwalniają,niby wiedzą że produktywność się zwiększyła ale co z tego,przykro jest mi tylko dlatego że poznałam super ludzi,dla mnie to wygląda na zwykłe wykorzystanie człowieka w momencie kiedy są potrzebni a potem do widzenia,właściwie to nie wiem po co oni nas zatrudniają skoro Ukraińcy robią najlepszą robotę.

29.12.2021 14:45

Ja podobnie - umowa do końca roku, pytając o przedłużenie jeszcze przed świętami lider odsyła do agencji, agencja z powrotem do lidera, i tak przez tydzień. Miałem dość i poszedłem na zwolnienie, dopiero dzisiaj mailowo dostałem odpowiedź, że dhl nie przedłużył mi umowy. Zaskakujące że większość osób z grupy wiedziała wcześniej, że będą mieli przedłużone umowy, mnie odsyłali gdzie się dało. Nie pracowałem gorzej niż inni, norma taka sama jak osób które umowę mają przedłużoną. Na początku pracy byłem zadowolony, śmiałem się z opinii innych tutaj na temat firmy, teraz wiem, że mieli rację. Układy, układziki, same zakaz, nakazy, faworyzowanie pupilków, żenada.
    Ann

04.01.2022 15:45

Tak, dopiero po dłuższym czasie orientuje się co i jak.
    Nowwaa

28.12.2021 17:50

NIE POLECAM PRACY W TEJ " firmie " (usunięte przez administratora) traktowanie pracownika z góry, zabranianie rozmowy, a tematy prywatne to broń Boże !! W tej pracy poruszanie tematów prywatnych na nowym piku na nockach to rzecz zabroniona !! Skarżenie i donoszenie na pracowników przez innych pracowników, ale głównie mentorów to norma. Jeszcze się z tym tak słabo kryją, ale i tak podchodzą i rozmawiają z Tobą jakby nigdy nic się nie stało ???????????? ludzie chodzą jak w zegarku , boja się odezwać, mimo ze są jak (usunięte przez administratora) Jak lider zobaczy ze z kims masz dobry kontakt to ingeruje w ta znajomość i narzuca zaprzestanie kontaktowania się, a jak pójdziesz z kimś na przerwę a nie sam to również jest wielki problem Śmiech na sali (usunięte przez administratora) koncentracyjny ????????????????
    Pick

01.01.2022 16:01

Na nowym mili liderzy na nocce? Ciekawe którzy... Jak mam przejść na nowy to mi słabo. Dla nich liczy się tylko wynik żeby się pokazać a nie pracownik
    papa smerf

04.01.2022 09:38

a w jakiej polecasz....pewnie zadnej bo wszedzie trzeba pracowac...haahhha
    Rudy

31.12.2021 15:14

W jaki sposób można się przenieść na grupę zero??
    Nitka

01.01.2022 10:36

Jak będzie ogłoszenie przez liderów że są przejścia do grupy 0. Wtedy zgłaszasz chęć i czekasz na pozytywne rozpatrzenie.
    Sylwia

01.01.2022 10:08

A mozna odrazu isc na grupe zero wolne wekendy jak sie orzyjmie do pracy?
    Pts

31.12.2021 23:19

Chyba co po nie którzy dobrze się bawili w noc przed Sylwestrem zamiast zająć się praca ????
    Obserwator

21.12.2021 20:07

Pchając swój wózek przy magazyn upadły... Nasze koleżanki i koledzy pracują u Niemca a tutaj? Kolejny dzień X-info na którym te same osoby siedzą leżą a "wybrancy" w procesie. Kiedyś mentorzy pilnowali, kiedyś teraz siedzą przy biurku lub chodzą trzymając die za rączki odwracając w odpowiednim momencie głowy... Wstyd I hańba.
    Aaaabbbbccc

30.12.2021 07:18

Pilnują źle nie pilnują gorzej ;D

31.12.2021 13:42

Wydaje mi się , że tu nie pracujesz......!!!!!!!!

29.12.2021 17:09

Pracuje tu już od półtorej miesiąca, praca jak praca, zazwyczaj mija dość szybko, bezproblemowo, jedyne do czego można się faktycznie przyczepić to jest przenoszenie ludzi na inne działy, często na działy gdzie Ci ludzie nie mają szkoleń ani nie są zaznajomieni z nimi, na dziale pick ciężko jest spędzić 1 cały dzień, a często przychodzisz i składasz kartony przez kilka godzin, czy idziesz na x-info, aczkolwiek na pewno nie jest tak źle, pogadać nigdy nie miałem problemu z nikim, pomoc była jak potrzebowałem, fajne warunki, ale wyrobienie normy może być stresujące i cięzsze przez słabe picki czy przerywanie ich na rzecz innych działań.
    Transport

17.12.2021 09:18

Hej mam pytanie czy ktoś z Rozprzy dojeżdża do pracy do Zalando na zmianie Red
    red blue green

18.12.2021 19:42

Tak
    red

20.12.2021 22:19

Wpisz chęć dojazdu na tablice przy bramkach i jakoś zgadamy się. Pozdrawiam
    Zniesmaczony

19.12.2021 22:41

Czy według Was siedzenie na zwolnieniu lekarskim i wrzucanie zdjęć na fb ze swoich podróży w tym "wolnym czasie od pracy" jest Oki? Co niektorzy w tej firmie tak robią. Od razu powinni zwalniać takie mentorki
    Blue

20.12.2021 09:49

Są takie sytuacje, że jakieś problemy zdrowotne nie pozwalają wykonywać pracy i jednocześnie nie wyłączają z innych aktywności. Nie zawsze chory leży przykuty do łóżka. Swoją drogą jesteś lekarzem, kontrolerem z ZUS czy tylko zwyczajnie donosisz z czystej sympatii?
    Hemon29

20.12.2021 11:46

Takie to pseudo obyczaje panują w tej firmie
    Ana

19.12.2021 21:34

Czy jest ogliszenie nazwroty z dhl
    Miodzio

20.12.2021 06:33

Jaką szkołę specjalną kończyłaś?I czy mieliście tam język polski?
    Nikt3

15.12.2021 14:16

Witam,mam pytanie , pracował ktoś przez agencje Otto a teraz pracuje już pod Dhl?.Da radę wogóle się dostać pod Dhl ?
    Nikt3

18.12.2021 17:20

Dopiero pewnie można przejść po 5 miesiącach pod agencja ?,zależy pewnie tylko od wyrobienia normy ?,czy tez od tego czy ktoś był na zwolnieniu ?.To pewnie nie ma na co liczyć .
    Blue

19.12.2021 07:20

Pod agencją musisz być 6 miesięcy. Po tym okresie od HR przychodzi info do lidera że masz możliwość przejścia i on/ona wyraża zgodę bądź nie, zależy jak pracujesz itp

Zostaw merytoryczną opinię o Zalando Logistics Polska Sp. z o.o.