Zalando Logistics Polska

• Rogówko
  • Przytoń
  • Nowe Węgorzynko

3. Opinie o pracodawcach Gardno
  5. Opinie o Zalando Logistics Polska Sp. z o.o.

Opinie o Zalando Logistics Polska Gardno UL. INNOWACYJNA 8

WebsiteIconDHL Supply Chain (Poland) Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Zalando Logistics Polska Sp. z o.o.!

Gruszka

03.03.2022 16:21

Nienormalni to są w tym radiu puszczają jakies alarmy i sygnały babowe .Piosenki wojenne . Ja to w pierwszej chwili myślałam że alarm przeciwpożarowy włączyli.

01.03.2022 00:12

Kolejny dowód na to, że w tej firmie dowodzą niezbyt rozgarnięci ludzie. Dlaczego wyłączyliście radio w głośnikach? Czego chcecie uniknąć? Nie chcecie dokładać stresu Ukraińcom? A może my -POLACY - chcemy wiedzieć czy ruscy nie wjechali do naszego kraju i ogólnie wiedzieć, co się dzieje na świecie? 8 godzin jesteśmy odcięci w murach magazynu a wy jedyne co nam serwujecie, to łupankowe (usunięte przez administratora) z jutuba! To już lepiej to wyłączcie, bo kolejnego dnia z tą pseudo muzyką nie zniesiemy! Robicie powoli (usunięte przez administratora), ale dla Polaków! Aaa no przecież możemy posłuchać przewspaniałych komunikatów. Już się chyba wszyscy nauczyli jak jest po ukraińsku "trzymać się poręczy"! A ilu z tych obcokrajowców wykazuje choćby chęć nauki języka polskiego? Bo na palcach jednej ręki można policzyć osoby, które choć trochę się starają i choć trochę próbują się z nami porozumiewać. Reszta ma to totalnie gdzieś! No ale to my składamy im pokłony, puszczając komunikaty również w ich języku. Większość po roku pracy w Polsce, nawet nie potrafi się porozumieć z liderem odnośnie urlopu. (usunięte przez administratora) i wodorosty to co się dzieje w tej firmie. A te (usunięte przez administratora)pobrzdękiwania to włączcie sobie w biurach. Zobaczymy ile wytrzymacie. Bo my mamy dość!
    Papa smerf

03.03.2022 12:43

Bardzo dobrze ile można słuchać o wojnie
    Flaga

03.03.2022 16:05

W sumie byłoby ciekawe zrobić zestawienie na wykresie red i blu

22.02.2022 22:46

(。♡‿♡。)

24.02.2022 22:26

Nie

03.03.2022 10:49

Która zmiana?
    Polka

01.03.2022 19:35

#Anonim słuszne spostrzeżenie, dziękuję za ten wpis. Nie dość ze człowieka w stresie, ze się boi co się dzieje, co sie noże wydarzyć to oni włączyli muzykę i ok po sprawie!! Najważniejsze Trzeba sie skupić , żeby maski mieć na swoim miejscu, weryfikacji, pamietać o błędach itd… a tu człowiek nie może bo od kilku dni za nasza granica jest wojna i kto wie czy sie nie przeniesie na Polskę, to po pierwsze a po drugie to nie mam nic do tych telefonów dla Ukrainy ze mogą je nosić bo wiadomości, to chociaż dla nas postarajcie sie o radio z wiadomościami, bo ja jestem osoba która bardzo przeżywa i podejrzewam ze jest takich osób więcej ze chce po prostu wiedzieć co sie dzieje poza magazynem!
    Kos

01.03.2022 16:53

Moja szafka znów zmienia się ze skladowiska białych (usunięte przez administratora) na niebieskie .

01.03.2022 08:23

Dlaczego usuwacie komentarze niewygodne dla Was? Chodzi o przymus o noszeniu maseczek w pracy niezgodny z prawem
    Deszcz

01.03.2022 16:14

Bo się nas boją
    Natkapietruszki

19.02.2022 11:12

Zalando, kiedy zniesiecie te paskudne grube kagańce???
    Johnny "Sixpack" Comando

23.02.2022 11:13

Kurczę. Droga do kariery stoi otworem. Nie wiedziałem że tak dosłownie...
    z hr-u

24.02.2022 16:47

A jak została cwaniara area notabene na prośbę M.K. to sro-iński ją na miesiąc schował do biura żeby emocje opadły,tak w tej firmie wyglądają jasne i przejrzyste standardy awansów
    Zniesmaczony

11.02.2022 19:10

Radzę się z 10 razy zastanowić zanim ktoś się tutaj zatrudni. Stanowczo nie polecam....

24.02.2022 15:46

Coraz gorzej masz (usunięte przez administratora) A jak się odzywasz to dowidzenia nie ważne jest Twoje bezpieczeństwo tylko słupki i ntt
    Xyz

24.02.2022 15:49

Jak jest zapierdziel w pik sezonie to jesteś superbohaterem a zaraz po nim zerem do zwolnienia
    Bydgoszcz Zalando

23.02.2022 09:41

Ja wysłałem aplikacje do Bydgoszczy. Przyjmują przez Fiegę tylko. Nie wiem czemu tak a nie przez Zalando. No nie ważne, ale kontaktu zwrotnego nie otrzymałem. Kontaktowali się z kimś? Przecież tam i tak będą mieli z pracownikami, tym bardziej że u nas budują drugie Zalando.
    Noob

22.02.2022 13:02

Czołem. Na czym polega dział Pick. Czy to się chodzi że skanerem, który pokazuje co wziąć z danego miejsca i ile sztuk i potem te rzeczy wkłada się do danej kuwety które jeżdżą po taśmie a dalej pakowacze zajmują się pakowaniem tych ubrań? Mógłby ktoś pokrótce objaśnić dane stanowiska?
    Pracownik Picka

22.02.2022 21:34

Chodzisz z skanerem, masz pokazany obraz, markę i kolor rzeczy oraz alejke, regał i szfulade, szukasz tego, skanujesz, wrzucasz do niebieskiej lub zółtej skrzyni, pokazuje Ci się do której po zeskanowaniu, skaner też Ci pokazuje gdzie masz mieć wózek cały czas. Jak masz fulla to pick sam Ci się skończy, idziesz zrzucić skrzynie na taśmę i proces od nowa. Wszystko proste. po 1 dniu zrozumiesz.
    C. V.

22.02.2022 23:36

Tak chodzisz jak robót i twór komputer w głowie bierze za Ciebie towar i sam jeszcze wkłada do odpowiedniej wanny. Zero wysiłku fizycznego... bo tam jest automatyka. Nic nie dzwigasz bo przecież wszędzie robót za ciebie pracuje czyli twój komputer.... Ha ha
    Witam

20.02.2022 17:15

Mam kilka pytań. W Bydgoszczy otwiera się zalando. Myślałem, żeby aplikować na stanowisko magazyniera. Czy praca jest trudna do przyswojenia, czy trzeba robić jak robot aby wyrabiać jakieś normy? Czytam, że praca ma być na jedną zmianę a docelowo później na dwie a czytam opinie i piszecie o nockach czy też o niedzielach pracujących. W Bydgoszczy mają przyjmować na pon-sobote więc wychodzi, że niedziela jest niepracująca. Czy warto ogólnie i jak z zarobkami na start na jedną zmianę bez nadgodzin. Czy 3000 netto się osiągnie?
    Pracownik Picka

21.02.2022 21:14

Mogę się wypowiedzieć za dział pick, robota bardzo prosta, po godzinie ogarniasz większość rzeczy, przyswojenie się do magazynu zajmuję trochę dłużej, po okresie szkolenia (6 tygodni) już musisz wyrabiać normę, czyli 1040 dziennie, a czy trzeba robić jak robot, to już zależy od Ciebie i od Twoich ruchów, czasem przy dobrych pickach zrobisz to bez problemu, nawet zrobisz z większą nadwyżką, a czasem przy słabszych, będziesz musiał się spocić, te minimum 90% powinieneś być w stanie zrobić zawsze z wyjątkiem słabszych dni, da radę wyrobić jak najbardziej. Nie wiem jak w tamtym Zalando, ale tutaj 3K neeto jeżeli masz powyżej 26 to może być granica chociaż zależy to ile będziesz miał weekendów, które są bardziej płatne, poniżej 26 bez problemowo zrobisz powyżej 3K
    Ehhh

22.02.2022 02:14

Tu jak byla 1 zmiana pn-pt to sie zarabialo 2700brutto to jakim cudem chcesz 3 tysie na reke? To nie warszawa, loza tym tu sie pracuje w dhl a nie zalando a u was moze byc inny operator zalando
    BHP

02.02.2022 13:24

Zasady BHP na budowie Zgodnie z instrukcją maskę FFP2 zdrowym ludziom wolno nosić nieprzerwanie przez 75 minut potem koniecznie trzeba zrobić przerwę.
    Strefa agro

16.02.2022 11:29

Nie jeśli mieszkasz w Lutoslawicach Rządowych

18.02.2022 19:56

To proponuję Ci w niej jeszcze spać skoro tak Ci w niej dobrze
    Horel

03.02.2022 18:39

O co chodzi z tymi szkoleniami CSCS ?
    Flaga

08.02.2022 23:13

Hehehehehe Usunęli moja wypowiedź o kocie .

16.02.2022 13:41

Ja pracuje 3 lata i jeszcze nie byłam na szkoleniu CSCS
    Xyz

22.01.2022 08:04

Wiecie może czy pracując w Zalando można gdzieś jeszcze sobie dorabiać? Zastanawiam się nad znalezieniem drugiej dodatkowej pracy na przynajmniej 1/4 etatu... Tylko nie wiem czy jest jakiś zakaz umowny.. a nie chce ryzykować potem wyrzucenia z pracy. Ktoś coś wie na ten temat?
    Placek ziemniaczany

15.02.2022 12:35

Zmęczony ? A co to znaczy? Bo ja znam tylko określenia; padnięty, nie do życia, obolały, bez siły i energii, niezdolny do normalnej egzystencji.
    Yyy

15.02.2022 20:01

W takim razie liderzy , peesi też powinni mieć zakaz siadania
    SB

15.02.2022 17:27

Hej szukam kogoś kto jeździ do pracy samochodem z Pabianic przez Gospodarz i pracuje na Blue1 i była bym chętna do wspólnych dojazdów do pracy ? ???? Pozdrawiam ????
    Magnum 44

11.02.2022 21:37

Czemu parking dla ciężarówek jest taki mały?
    ¯\_(ツ)_/¯

15.02.2022 04:02

Może mają podpisaną umowę ze stacją w Kruszowie? Bo widzę że tam często żółte kontenery stacjonują ¯\_(ツ)_/¯
    Ty

05.02.2022 19:57

Mam pytanie jak wymieniają mi ciuchy dostaje nowe to te stare muszę wrzucać nie mogę zostawić sobie w domu?
    ja to ja

12.02.2022 23:10

Zależy ile ich używasz. Odzież po roku możesz wymienić i zachować, buty po 1,5 roku
    .ona.

14.02.2022 23:26

A komu te buty wytrzymają 1.5 roku
    ???

14.02.2022 17:44

Czy osoby przebywające na kwarantannie, też mają mieć robiony ponowny test po powrocie do pracy właśnie w pracy?
    Lika

13.02.2022 15:31

Widać że coś słabo rekrutacja pracowników do Zalando bo już widać że zlecili agencją pracy szukanie ludzi do pracy.
    Papaj

13.02.2022 23:33

Jeszcze jak
    Gość

14.02.2022 17:30

Przecież już od dawna większość ludzi pracuje przez agencje. Też mi nowość

09.02.2022 17:58

Były już wyplaty za styczeń?
    Barlerowicz

12.02.2022 07:29

To leć do fokusa, wystrzelaj sie z kasy a później płacz że piniendzy ni ma
    Papaj 2137

12.02.2022 16:16

Ok. Pójdę do Grycana na kremówkę

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Zalando Logistics Polska?

Kontakt - Zalando Logistics Polska Sp. z o.o.

UL. INNOWACYJNA 8 74-100 Gardno

DHL Supply Chain (Poland) Sp. z o.o.
    Branża główna: Moda, projektowanie
    papa smerf

09.02.2022 19:55

...czy ktokolwiek odczuł ze zarobil jakis grosz wiecej w zwiazku z tymi nowymi podatkami
    Hehehe

10.02.2022 09:08

ŚMIESZNE Zarobić więcej z nowymi podatkami
    Ana

06.02.2022 21:43

Jaksie pracuje nanoce?
    Dział Hard

08.02.2022 01:34

A można prosić poprawną polszczyzną? ;)

09.02.2022 13:03

Krótko i na temat nie polecam

03.02.2022 17:43

Z miesiąca na miesiąc coraz gorzej zatrudniaja jak mają więcej zamówień a później dowidzenia, atmosfera średnia są kary dla pracowników którzy coś się odzywają i walczą o normalne traktowanie
    Jan

05.02.2022 10:48

A dziwisz się? Mentor to także zwykły pracownik
    D

05.02.2022 23:11

Wcale się nie dziwię. Na jednym z działów jest ich w brud czerwono
    Inna

30.01.2022 13:31

Cześć ! Kto należy do grupy Fokus ? Mam kilka informacji ale nie wiem jak dotrzeć do tych osób . Kurcze może fajnie były by te osoby jakoś wyróżnić koszulka, naszywka czy coś aby każdy wiedział .
    Spurdo

01.02.2022 23:20

Może czytają to czasopismo Focus? Jakiś klub czytelniczy?

05.02.2022 18:40

A nie możesz krótko w kilku słowach wyjaśnić tutaj na forum co to jest ta " grupa focus"?
    Kkkk

04.02.2022 11:48

O co chodzi z tym szkoleniem cscs

20.01.2022 14:57

Ja sie zastanawiam dlaczego po raz nie wiem ktory Red4 ma zawsze podwojne 5 dni pracujace na popołudniach ? (usunięte przez administratora)Inne grupy maja wtedy jakies wolne Red4 jak zwykle nie

02.02.2022 20:33

Wasz red wiecznie niezadowolony chodzi i wiecznie poszkodowany jeśli chodzi o grafik a jak red 1 miał 2 weekendy w grudniu pracujące toco? Zawsze ma być tak jak wy chcecie, nie wspomnę o 3 dniach wolnych, nie pasuje to się zwolnij
    Blue.

03.02.2022 12:29

Nie tylko u was na Red takie grafiki. Nie wiem kto to wg układa. Moim zdaniem powienno być jak pracujesz weekend to w tygodniu 2 dni wolne w tygidniu. A jak weekend wolny to pracujesz cały tydzień od poniedziałku do piątku. Jakoś by to ułożyli i każdemu by pasowało .

02.02.2022 12:34

Czy to jakiś problem zabrać ze sobą puste puszki po piciach z autobusu. Ludzie trochę kultury.
    Zula 1987

02.02.2022 20:41

Nie od dziś przewoźnik wozi brudasów którzy nie sprzątają po sobie.
    PTB

02.02.2022 23:24

Ciesz się że znalazłeś puste puszki. Ostatnio między fotelami był zużyty kondon. No po prostu szok
    Ela

02.02.2022 12:04

Grupa focusowa,czym sie zajmuje
    Inna

30.01.2022 16:56

Chodzi o zmianę nocna
    Pack

01.02.2022 14:58

Daj znać jak Ciebie znaleźć z chęcią do Ciebie podejdę i porozmawiamy. Należę do grupy ❤️ Pozdrawiam
    Serduszko ❤️

02.02.2022 01:48

Grupa Focus? Teraz jakaś grupa ❤️? Serduszko? Grupa wolontariuszy WOŚP czy jak?
    Emeryt

04.01.2022 20:37

Mam prawo jazdy tylko na kat. T, czyli na ciągnik rolniczy. Czy mogę nim przyjeżdżać do pracy? Czy będzie problem? Jestem trochę starszym człowiekiem i wolę zapytać, a z mojej miejscowości nie ma transportu. A chciałem sobie dorobić do tej nędznej emerytury
    aaaaaaaa

01.02.2022 01:50

Przyjeżdżaj chłopie nie krępuj się wcale a jak weźmiesz jeszcze kogoś ze sobą to i w pierwszym rzędzie staniesz ;)
    Emeryt

01.02.2022 14:08

W końcu ktoś się odezwał. Może i to dobra myśl żeby kogoś zabierać, mam dodatkowe miejsce w kabinie, bo mam Zetora 5211
    Gość Niedzielny.

23.01.2022 10:05

Nowe centrum logistyczne pod Łodzią powstanie przy ul. Inwestycyjnej 1 w Głuchowie – przy skrzyżowaniu autostrady A1 oraz dróg krajowych nr 12 i 91 (w sąsiedztwie, jak wynika z wizualizacji, centrum dystrybucyjnego Zalando).Zajmie powierzchnię 17,3 ha, z czego 8 ha (80 tys. m kw.) ma stanowić powierzchnia użytkowa pod dachem. Park ma odpowiadać na potrzeby operatorów logistycznych, firm dystrybucyjnych, a także branży e-commerce. Termin oddania inwestycji do użytku to trzeci kwartał 2023 r.
    Info

01.02.2022 09:25

To nie będzie jeden magazyn dla jednej firmy, tylko całe Centrum Logistyczne dla kilku firm.

01.02.2022 11:53

Zupełnie nic mi to nie mówi
    Huszarah

31.01.2022 16:08

Zainteresowałam się jajecznica ponieważ była dziwnie żółta . Dowiedziałam się że jajka przyjeżdżają w butelkach rozstrzepane tak samo jak ciasto na naleśniki. Uważajcie .
    pikuje see wanny

30.01.2022 21:54

Fajnie jest
    Pan Panicz z Pabianicz

21.01.2022 16:59

Witam. Czy była by możliwość żeby na parkingu przed biurowcem "rozstawić" się busem z kebabem? Kolega pyta. Chętnie by się podstawił. Bo jeździ po rynkach i czasami przejeżdża przez Głuchów i mógłby podjeżdżać w czasie przerw. Bo podobno tu straszne jest jedzenie, że aż ludzie wymiotują, ile w tym prawdy? I druga sprawa, ale to jak będzie ciepło. Koleżanka ma busa z lodami. Robi bardzo dobre lody. Też mogłaby zawitać na parking.
    Nika

25.01.2022 07:52

Przez dwa lata mojej pracy zawsze były zatrucia po tych zakładowych obiadkach. Więc widze że od 2019 roku nic się nie zmieniło w tej kwestii, nawet zmiana osoby na kuchni nic nie dała.

25.01.2022 17:49

Ja na poczatku roku sie zatrułam,2 dni wyjete z życia,takze juz zawsze swoje jedzenie zabieram
    Kazik

23.01.2022 15:58

Witam Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego my musimy chodzić w maskach i straszy się nas zabraniem premii a ochrona może nosić maski pod nosem? Szczególnie jeden z ochroniarzy przy kronosach jest chyba na jakiś specjalnych warunkach. Nigdy nie ma maski na nosie a ja muszę się dusić ponad 8 godzin.
    Bartek

23.01.2022 15:33

Potrzebuje pracy

20.01.2022 17:22

22.01.2022 05:15

Pracownik tutaj to nie ma nic do powiedzenia idźcie do area o grafiki to następnych umów nie dostaniecie i to info jest sprawdzone . Za to że się odezwaliśmy i pokazaliśmy ze nie damy sobą pomiatac to się nas pozbyli. Jak to się mówi Ru trzeba siedzieć jak mysz pod miotła.
    Red4

22.01.2022 11:59

Musicie iść do przedstawiciela pracowników, on na bank załatwi ????????????
    Red 4

21.01.2022 00:04

Hej moze mi ktos napisac jak wyglada grafik na 4-8 luty?
    Red

21.01.2022 08:23

4 rano 5-6 wolne 7-8 popołudnie

21.01.2022 09:21

4-1,weekend wolny,7-8-2 :)
    Beata

20.01.2022 18:49

Czy saprzyjecia na zwroty z Dhl?
    Kik

21.01.2022 07:38

Nie
    W obronie pracowników

16.12.2021 15:47

Chciałbym poruszyć temat dzisiejszej (i któreś z kolei) żałosnej "obławy" na pracowników przy Kronosach. Area manager wyegzekwowała od pracowników ich dane personalne łącznie z danymi lidera w celu złożenia na nich skargi do bezpośredniego przełożonego, aby uciąć im premie. Powód? Pracownicy kończyli zmianę 13:55 i odbili się na Kronosie 13:56. Według niezwykle precyzyjnych wyliczeń area managerki, dojście z hali do Kronosów zajmuje co najmniej 5 minut. Po raz kolejny pracownicy są karani za przestrzeganie regulaminu firmy, w tym przypadku podziału covidowego, który nakazuje opuszczanie miejsc pracy w odstępach 5 minut. Tak, aby grupy Blue 2 i 3 oraz Blue 1 i 4 się ze sobą nie mieszały na korytarzach, ze względu na aktualny szczyt liczby zakażeń na (usunięte przez administratora) Jest mi niezmiernie przykro patrzeć na takie praktyki z pogranicza (usunięte przez administratora) które w tej firmie są chlebem powszednim. Jak, również jest mi bardzo przykro, że nasz główny kierownik przez brak reakcji na takie praktyki daje w ten sposób ciche przyzwolenie na ich dalsze kontynuowanie. Według rozumowania pani area manager skoro kończymy pracę 13:55 to odchodzimy od stanowiska 13:55. To działa w obie strony, skoro zaczynamy pracę 5:45 to powinniśmy odbijać się na kronosie dopiero po wybiciu godziny 5:45, czyli faktycznego rozpoczęcia naszej pracy. Nikt nie bierze pod uwagę tego, że wszyscy pracownicy (zwłaszcza PS i liderzy) przychodzą na stanowiska pracy 10, a nawet 15 minut przed czasem, by przygotować się należycie do pełnionej funkcji. Pamiętajcie, że jesteśmy ludźmi a nie waszymi niewolnikami. Jedynym ratunkiem na wasze (chore) praktyki było dodanie języka Ukraińskiego do komunikatów głosowych i słusznie. Jeszcze rok lub dwa i ten zakład w większości będą wypełniać pracownicy z zagranicy. Dziękuję za uwagę i pamiętajmy. Nasze dobro jest najważniejsze, bo to my jesteśmy rękami tego zakładu i to my ciężko pracujemy na wyniki tych, którzy potrafią nas za to jedynie krytykować.
    Areczek

18.01.2022 15:02

Doskonale porównanie. Lobotomia, a szczepionki. Może zbyt dosłowne, ale trafne.
    Rafał

19.01.2022 17:30

A czy to moja wina że autobusy przyjeżdżają wcześniej pod zakład pracy? Nie.

Zostaw merytoryczną opinię o Zalando Logistics Polska Sp. z o.o.