Energa Ochrona Sp. z o.o.

Adres: Al. Grunwaldzka 472, 80-309 Gdańsk

NIP: 5842739412 REGON: 360551008 KRS: 0000538927

Energa Ochrona Sp. z o.o.
2 29 159 5 1

Opinie o Energa Ochrona Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Janusz
 Opinia

Ogłaszają się z ofertami pracy i tak samo kłamią jak rok temu. Po co ta ściema panie prezesie i reszta pseudo specjalistów. Dobrze wiecie, że (usunięte przez administratora) macie do zaoferowania i ścieme walicie w żywe oczy. Kpina. Gdzie są pieniądze za wczasy pod gruszą? Widać gdzie macie ludzi. W czarnej (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak10Nie
bogdan
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Janusz 12.07.2019 20:22

Oni są pozbawieni wszelkich uczuć wyższych , celowo wprowadzają ludzi w błąd niszcząc ich zdrowie i życie . Robią to z premedytacją , w celu osiągnięcia własnych korzyści materialnych . Napisałbym dosadniej ale administrator by to usunął .

Pomocna?
Tak7Nie
Gabriela
 Opinia
@bogdan 13.07.2019 09:49

Wysuwasz bardzo pochopne wnioski i dlatego mam nadzieję, że masz ku temu podstawy. Potrzebowalibyśmy jednak kilku słów wyjaśniających, ponieważ tak naprawdę podałeś nam same suche fakty. Co to właściwie oznacza, iż firma Energa Ochrona - jak stwierdziłeś - celowa wprowadza ludzi w błąd? Proszę Cię tylko o kulturalną i merytoryczną odpowiedź.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
bogdan
 Opinia
@Gabriela 19.07.2019 10:30

Proszę bardzo . Szukając pracownika zapewniają 1. Stała i stabilna praca w prężnie rozwijającej się firmie . Akcje spółki lecą na łeb , pierwsza umowa na okres próbny - 3 miesiące , druga na 1 rok , trzecia na kolejny rok . 2. Podnoszenie kwalifikacji zawodowych . Można to zrobić ale na własny koszt a tak naprawdę to nie ma na to czasu chyba że w urlopie . 3. Pakiet socjalny jak w innych spółkach grupy ENERGA . Na święta 130 zł i 500 zł do wczasów ,, pod gruszą ,, to w zieli dosłownie bo wystarczy na rozbicie namiotu pod gruszką . Dla porównania podam że inne spółki otrzymują 3 razy w roku po 700 zł , za - ,, gruszę ,, w tysiącach i 300 kw/h na rok .

Pomocna?
Tak3Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie1
Major
 Opinia

Racja. Zawsze z nimi problem jest. Służbiści (usunięte przez administratora) i wymyślają. (usunięte przez administratora) do służby z powrotem jak wam źle w ochronie. Jakim trzeba być zjebem, żeby do psiarni wstąpić.

Pomocna?
Tak4Nie2
Gabriela
 Opinia
@Major 25.06.2019 19:41

Wypowiadając się na forum publicznym nie powinno się używać wulgarnego słownictwa. Proszę, żebyś zawsze starał się o tym pamiętać. Przeglądając Internet natknęłam się na wiele ofert pracy od Energa Ochrona, które wydają się mi dosyć ciekawe. Wszystkim pracownikom firma zapewnia ponoć rozwój kompetencji, możliwość ciągłego podnoszenia kwalifikacji zawodowych. Możesz coś więcej o tym powiedzieć? Jak pracodawca ten wpływa na ów rozwój kompetencji zawodowych?

Pomocna?
Tak1Nie5

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Real
 Opinia
@Gabriela 06.07.2019 15:18

Proszę się zatrudnić w Energa ochrona czy jakiejkolwiek innej agencji ochrony, to zobaczy pani jakie są realia naprawdę. Cud miód i malina po prostu.

Pomocna?
Tak6Nie
Cola
 Opinia
@Gabriela 06.07.2019 15:18

Ma Pani rację, te oferty tylko wydają się ciekawe, rzeczywistość jest taka jak tutaj wszyscy opisują, wszystko się zgadza i nic nie jest wyssane z palca. Proszę poczytać, wystarczą opinie z tego roku, żeby wiedzieć jak przekłamane są oferty pracy Energa Ochrona i w co można wdepnąć. Nam rok temu nikt tego nie powiedział i kupiliśmy tą ściemę z ogłoszeń.

Pomocna?
Tak12Nie
Struś Pędziwiatr
 Opinia
@Cola 11.07.2019 18:10

Co racja to racja firma energa ochrona to porażka totalna ściema, brak kompetencji od koordynatorów przez szefów ochrony zero szkoleń i możliwości rozwoju awanse z kapelusza dla ludzi z resortu i nie tylko szkoda tracić czas dla tej firmy

Pomocna?
Tak4Nie
Struś Pędziwiatr
 Opinia
@Major 25.06.2019 19:41

Dla Prezesów Energa Ochrona liczy się tylko kasa nic więcej pracownika maja za nic. Niskie zarobki nie motywują do sumienne i zetelnej pracy, nie licząc mundurowych którzy mają swoje emerytury nie małe bsa nie kompetentni brak im zrozumienia specyfiki pracy w ochronie. A mądruja się jak by byli wszechwiedzacy bo byli w policji albo wojsku. Dla wielu z nich ludzi bez ambicji to energa ochrona super firma, dla zwykłego zjadacza chleba to porażka firma dla której nie warto poświęcać własnego czasu i energii.

Pomocna?
Tak10Nie
Śmiech
 Opinia

Czego się można było spodziewać każdy z ochrony dostał nową umowę -śmiech zarząd ZAKPIŁ Z KAZDEGO - okres nowej umowy na rok - teraz widzicie gdzie zarząd ma pracownika (usunięte przez administratora) .Takie obiecanki, tyle ochów i achów i co -zarobisz 2100. Nie licz na więcej .więcej może dostać koleś koordynator, szef ochrony [nic nie robiący,bojący się własnego cienia].Najwyższy czas zacząć szukać lepiej płatnej pracy no chyba ,że przeliczą i zwiększą emeryturę jaką się ma z policji .I pamiętajcie o donoszeniu na kolegę z pracy -bo tu łapiesz punkty jeden z drugim sygnalistą -to zostało wam z działań policyjnych . Wstydźcie się niby ochroniarze z bożej łaski .Donosicielom -mówimy NIE

Pomocna?
Tak21Nie4
Płacz
 Opinia
@Śmiech 23.05.2019 15:34

Mister Śmiech: a niby o czym donoszą owi "sygnalizatorzy"? Że śpisz na posterunku i nic nie robisz, tylko narzekasz, że jest ciężko? Ciekawe, w jakiej pracy zarobisz w ochronie 3 tys ziko za normę godzin i spanie w pracy skoro liczyłeś na taką pensję? Obudź się wreszcie albo podziel się swoją wiedzą, gdzie tak płacą, panie anty-sygnalisto. Albo spij dalej.

Pomocna?
Tak2Nie18
No one
 Opinia
@Płacz 31.05.2019 11:21

Uważasz, że 3 tyś w ochronie to zbyt wiele? Jeżeli tak to czemu tyle obiecywaliście po roku pracy? O całym socjalu nie wspominając? Zarabiamy mniej niż pracownicy konserwacji powierzchni płaskich! Jak zwolni się miejsce to aplikuję. Miotła już zakupiona. Żeby tylko inni pracownicy Energa Ochrona mnie nie ubiegli ?!

Pomocna?
Tak12Nie1
Płacz
 Opinia
@No one 31.05.2019 16:59

Uważam - jak i Ty - że 3 tys jak na dziś byłoby wcale nie za dużo, ale patrzę realnie i wiem, gdzie jak płacą, niestety. Tyle płacą za 250 godzin miesięcznie albo więcej! Co do socjalu - masz całkowitą rację, obiecali i nie dali w takiej wysokości, jak obiecywali. Tylko że mylisz mnie z kimś pisząc, że ja obiecywałem:-) Życzę Tobie zdobycia bardzo atrakcyjnej i dobrze płatnej pracy, ale chyba nie w tym kraju:-(

Pomocna?
Tak4Nie
Alicja
 Opinia
@Płacz 03.06.2019 08:01

Nie da się ukryć, że sporo wiesz o specyfice pracy w Energa Ochrona. Dobrze byłoby zatem, jakbyś podał nam jeszcze więcej szczegółów na temat wspomnianego pracodawcy. Wiem, że niektórzy właśnie chcieliby spróbować swoich sił w tym przedsiębiorstwie i dlatego chciałabym Cię zapytać, czy wiesz coś o planowanej tam rekrutacji? Nigdzie nie znalazłam takiej informacji, a więc liczę, iż Ty posiadasz takową wiedzę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
No one
 Opinia
@Płacz 03.06.2019 08:01

Zarobki w tej branży są żenujące, wręcz urągające wszelkiej przyzwoitości. Ale co się dziwić skoro nawet w Spółce w której Skarba Państwa posiada ponad 50% udziałów zarabiamy trochę ponad minimum. W mediach poltycy z "dobrej zmiany" prześcigają się w zachwytach jak to ludzie zarabiają coraz lepiej. My tego nie odczuwamy. Co jest tego powodem? Według mnie winny jest brak branżowych związków zawodowych pracowników ochrony. Właściciele firm ochroniarskich nie są zainteresowane aby takowy istniał, a nawet nie jest to w ich interesie. Z wiadomych powodów. Jeżeli armia ludzi z ochrony nie potrafi zmobilizować się i scalić w jednym związku to banki i inne instytucje dobrowolnie nie uszczuplą swoich kolosalnych zysków aby nam godziwie płacić. Długo by pisać. W Irlandii zawód pracownika ochrony jest bardzo poważany i cieszący się dużym szacunkiem. Zarabiają około 2,5k euro netto. Można?! Można! Jak środowisko ochroniarskie samo nie wywalczy sobie godnej płacy to nikt z własnej woli tego nie zrobi. Może jak zacznie brakować ludzi z bronią (co zaczyna się urzeczywistniać) trochę się poprawi. Ale daleki jestem od nadmiernego optymizmu. Firmy podkupują sobie klientów podpisując umowy za śmieszne stawki żeby tylko złapać klienta. Obniżają koszty przez zatrudnianie osób z grupą inwalidzką korzystając z dopłat. No i ostatni czynnik zaniżający nasze zarobki to resortowi emeryci. Każdy wie o co chodzi. Nie mam do tych ludzi nic. Skoro system pozwala im pracować na emeryturze to z tego korzystają godząc się na niskie stawki. Zresztą cała ustawa o ochronie osób i mienia została stworzona właśnie dla tych ludzi. Może kiedyś coś się zmieni. Co do Energi SA. Już kiedyś o tym pisałem. Piłka jest po stronie Zarządu Energi SA. Nie Energi Ochrony. Prezesi Energa Ochrona nie dysponują budżetem z gumy. Ile na nas dostaną tyle nam płacą. Nie bronię Ich. Ale takie są fakty. Do Prezesa natomiast mam duży żal, że nas okłamał. Ale to już inna bajka!:)

Pomocna?
Tak14Nie
Alicja
 Opinia
@No one 07.06.2019 20:21

Dziękuję Ci za tę niewątpliwie konstruktywną odpowiedź. Na pewno w jakimś stopniu pomoże ona osobom, które zastanawiają się, czy warto byłoby spróbować swoich sił w Energa Ochrona. Skupiłeś się jednak na samych zarobkach, a i tu trzeba zaznaczyć, iż kwestia wysokości wynagrodzenia powinna być rozpatrywana w sposób indywidualny. A co z dostęp do jakichś benefitów pozapłacowych? Czy w Energa Ochrona macie je zapewnione?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
No one
 Opinia
@Alicja 14.06.2019 12:04

Nie chcę żadnych benefitów! Chcę być godnie wynagradzany za pracę! Wtedy benefity sfinansuję sobie sam bez niczyjej łaski!

Pomocna?
Tak5Nie
obatel
 Opinia
@No one 07.06.2019 20:21

Nie zgadzam się z twoją wypowiedzią . Od samego początku prezesi Energa - Ochrona wiedzieli jakim budżetem dysponują . Te obietnice były celowym działaniem żeby jak najszybciej pozyskać pracowników dla obsadzenia posterunków . Nie wiem dlaczego próbujesz wybielić zarząd zwalając winę na Energa SA ? ! A może od razu na PREMIERA ? ! A On na koniunkturę ? ! I jakie branżowe związki ? Ktokolwiek by się do nich zapisał wyleciałby na łeb . Na dzisiaj to się módlmy żeby nam wypłacili z funduszu za wczasy pod gruszą bo inne spółki już od jakiegoś czasu wypłacają a u nas cisza .

Pomocna?
Tak3Nie1
No one
 Opinia
@obatel 17.06.2019 17:26

Ale ja Ich wcale nie bronię! (usunięte przez administratora) Ale podobno nic w życiu nie zostaje bez odwzajemnienia. :)

Pomocna?
TakNie
kaczyński
 Opinia
@Alicja 14.06.2019 12:04

Jeśli chodzi o benefity to są , np. 10 litrów wody na cały miesiąc upałów dla 5- ciu osób .

Pomocna?
Tak1Nie
Wojciech
 Opinia
@kaczyński 22.06.2019 11:13

Co do upałów, które obecnie panują to ciekawi mnie, czy firma Energa Ochrona wprowadziła może dodatkowe przerwy dla zatrudnionych pracowników? Skoro tak jak napisałeś, pracodawca zapewnia wodę, to znaczy, że firma w jakimś stopniu dba o ten aspekt. Proszę, abyś napisał, czy można liczyć na dodatkowe przerwy w okresie letnim.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wiatraki
 Opinia

Dlaczego ? spółka płaci za każdy alarm na wiatrakach [ bo płacimy najpierw firmie która niby chroni a w rzeczywistości ona podnajmuje następne firmy ochrony i podnajęty patrol jedzie sprawdza ,potem idzie faktura i Energa płaci jak za zboże} .Dlaczego tego nikt nie analizuje ? gdzie są odpowiedzialni za taki stan rzeczy,za marnotrawstwo , łatwo wydawać pieniądze -bo nie ze swojego portfela -co na to departamenty [ szumnie nazywane ]. gdzie jest prezes ? Może tu trzeba szukać pieniędzy na wynagrodzenia.??Liczę że w tej kwestii,,Góra,, się wypowie a przynajmniej ktoś odpowie.

Pomocna?
Tak3Nie
wiatrak
 Opinia
@Wiatraki 18.06.2019 11:19

Muszę dodać ,że pajęczyny, muchy,gryzonie, są w wewnątrz wiatraka i dlatego powstają alarmy .

Pomocna?
Tak1Nie
ktoś z ochrony
 Opinia

„Energa Ochrona powstała pod koniec 2017 r. i od tego czasu systematycznie obejmuje ochroną kolejne spółki i obiekty grupy Energa. Celem Energa Ochrona jest zapewnienie wysokiej jakościowo usługi ochrony, opartej na pracy osób zatrudnionych na podstawie umowy o pracę, z poszanowaniem praw pracowniczych, co stanowi nową jakość w segmencie tych usług. W 2018 r. poziom zatrudnienia ma osiągnąć liczbę 322 osób. Spółki grupy Energa dotychczas korzystały z usług ochroniarskich świadczonych przez firmy zewnętrzne, obecnie jest to systematycznie zmieniane na model usług wewnątrzgrupowych. Biorąc pod uwagę wysoką jakość i idący za tym poziom bezpieczeństwa, tak ważny w sektorze energetyki, oferta spółki Energa Ochrona jest konkurencyjna” — informuje Jakub Dusza z biura prasowego Energi" Oczywiście, że oferta spółki Energa Ochrona jest konkurencyjna!! Spółka obciąża inne podmioty grupy kapitałowej Energa TYLKO stawka 35 zł za 1 godzinę pracy pracownika ochrony. Dodatkowo spółka ta jest bardzo konkurencyjna - zleca gotowość do podjęcia interwencji i interwencje firmom z rynku usług ochrony, bo sama nie dysponuje wsparciem. Ot taka quasi-ochrona :-(

Pomocna?
Tak3Nie1
Śmiech
 Opinia

Nikt nie mowi o spaniu bo wszedzie sa kamery.ale o wymaganiach jakie stawiane sa za nedzne wynagrodzenie.czasami czuje sie jakbym pilnowal kremlowskich skarbcow.????????

Pomocna?
Tak7Nie1
Waldek
 Opinia

Pracować w Energa ochrona, bezcenne. Dziękujemy Ci za to, że cię mamy i taty. Będziemy robić 100%, a może i nawet 150% normy. Ku chwale ojczyzny. Potem jeszcze następne 100%, ale już u prywaciarza. Ci co oczywiście emerytur nie mają, ale takich jest garstka. Emeryci w tej firmie mają najlepiej, mentalność zatrudnia ich taka sama jak w (usunięte przez administratora) czyli wojsku. Miało być tak pięknie i rodzinnie, jak mawiała pewna pani na rekrutacji. Jej już nie ma i chyba wcale nie było. Tak postępując energo ochrona, sympatii u ludzi nie zyskacie.

Pomocna?
Tak9Nie
obatel
 Opinia
@Waldek 30.05.2019 08:17

Szkoda gadać . A jeśli chodzi o tą panią , to nadal pracuje ale w innej grupie Energa . Musiała przejść , bo jak spojrzeć ludziom w oczy . To są ludzie bez godności , pozbawieni honoru . Kierują się własnym dobrem a innych mają za nic . Szkoda bo tak ładnie jej z oczu patrzało . Mam nadzieję że i ona zostanie kiedyś z ręką w nocniku .

Pomocna?
Tak43Nie2
Cień
 Opinia

Pracowałam tu - nikomu nie polecam - bo nawet siku musiałam meldować ,że wychodzę . Zresztą i tak się miałam zwolnić -bo jak utrzymać rodzinkę za niecałe 2150 -proponuję prezesowi za tą kwotę przeżyć .

Pomocna?
Tak32Nie2
Nowy
 Opinia
@Cień 23.04.2019 21:09

Witam a ja mam pytanie do zarządu energa, czemu wszystkie spolki dostaly w tym roku podwyżki a ochrona nie? My też jesteśmy energa!! Proszę to naprawić bo jak mamy nosic koszule i mundury energa po co Chcecie to odejdziemy ale narobimy wstydu wam na caly kraj! Mialo byc więcej od stycznia niz jest i co. U nas nastroje bardzo nerwowe, poza jedną osoba która nie wie czego chce liczymy na decyzję zarzadu do konca maja. Co macie nam do zaoferowania, żeby naa tu zatrzymac? Ps. Kto będzie sie cieszyć? Niech ktos szyfrem napisze

Pomocna?
Tak14Nie
No one
 Opinia
@Nowy 30.04.2019 04:38

Myślę, że wstyd to już jest. Każda/każdy z nas ma rodzinę, przyjaciół, znajomych którzy już wiedzą jak Energa S.A. traktuje swoich pracowników! Nie jesteśmy przecież bezimienną masą która zgodzi się na takie traktowanie . Ten wstyd już poszedł w świat i nic tego już nie zatrzyma. Tylko widać, że wstydu nie mają akurat ci którzy powinni go mieć w nadmiarze. Obecny Zarząd Energi to przecież ludzie Solidarności która wszystko co robi, robi przecież dla ludzi pracy! Szumne slogany, hasła o praworządności....a tak naprawdę służą mamonie i własnym interesom! Kiedyś wyprowadzali ludzi na ulicę bo cukier zdrożał o 1zl. Ciepłe posadki i pełne kieszenie pozwoliły zapomnieć o co kiedyś robotnicy, górnicy i stoczniowcy walczyli i ginęli! Wstyd proszę Państwo z Solidarności ! Mówicie, że to PO, że postkomuna! Nie jesteście inni...wstyd mi za Was:(

Pomocna?
Tak19Nie1
Uświadomiony
 Opinia
@Nowy 30.04.2019 04:38

Żadnych podwyżek nie będzie ! Na początku wiele obiecano żeby jak najszybciej obsadzić posterunki , wiele osób zwolniło się z firm w których to pracowali po kilkanaście lat . Teraz wszędzie tam gdzie zakładano czujniki ruchu i dodatkowe kamery redukują etaty wysyłając ludziom wypowiedzenia , dla wielu jest to dramat bo poprzednie firmy już ich nie chcą . ,, Musieli ,, wiele obiecać bo nikt by im nie przyszedł tylko na rok ! Druga sprawa jest taka że , 30 % zatrudnionych to emerytowani policjanci z całkiem godną emeryturą a kolejne 60 % to renciści którzy też chcą dorobić do swojej niskiej emerytury - te osoby nie będą walczyć o wyższą stawkę bo i tak się cieszą że mają etat . Zostaje jedynie około 10 % osób których jest to jedyny dochód ale oni nic nie ugrają bo są osamotnieni - związki ich zbywają i mają gdzieś . Tam gdzie jest kasa tam nie ma litości i osoba która nas werbowała doskonale o tym wiedziała . A to ze należymy do grupy ENERGA Nic nam nie daje , można się pożalić do księdza a jak nie pasuje to do widzenia , znajdą się osoby którzy mają już dochód i chętnie przyjmą ten dodatkowy etat . Pragnę nadmienić ze należę do tych 10 % zatrudnionych .

Pomocna?
Tak13Nie
Weronika
 Opinia
@Uświadomiony 19.05.2019 10:00

Na samym początku chciałabym Cię poprosić, żebyś wypowiadając się na forum zawsze zachowywał spokój. Rozumiem, że musisz być rozżalony, ale jednak obowiązują tu pewne zasady. Muszę Cię zapytać, bowiem z Twojego postu nie wynika ten fakt, jak długo właściwie pracujesz w Energa Ochrona? Może warto byłoby udać się na rozmowę do Zarządu firmy i otwarcie przedstawić swoje zdanie na ten temat. Myślisz, iż mogłoby to przynieść zamierzony efekt?

Pomocna?
Tak2Nie7

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Joy
 Opinia
@Weronika 20.05.2019 13:08

Myślę, że wypowiedź tego Pana była i tak opanowana. Trudno tłumić emocje, kiedy rosną wymagania a forma umowy i płaca nie są satysfakcjonujące. Czekamy na umowy ale u nas większość i tak dorabia gdzie indziej i łatwo się z energą rozstaną. A spotkanie z zarządem to porada nie na miejscu. Dopóki mamy umowy na czas określony, nie jesteśmy dla nikogo partnerem do rozmów. Nikt nie będzie się narażał.

Pomocna?
Tak10Nie
2000 netto
 Opinia
@Joy 20.05.2019 18:23

Co robimy z tym fantem? Umowy bardzo źle.

Pomocna?
TakNie
L - 4
 Opinia
@2000 netto 22.05.2019 18:15

Z naszej piątki na posterunku nikt nie chorował ani jednego dnia przez ostatni rok i wiemy jakie mamy wyjście !

Pomocna?
Tak1Nie1
Tojo
 Opinia
@L - 4 24.05.2019 10:39

Firma bez problemu znajdzie ludzi na wasze miejsce. I nie pisze tego po złości, tylko takie są fakty. Byli resortowcy już tylko czekają na ciepłe posadki. Im wystarczy te marne 2000 tyś. plus dodatki plus emeryturki. Ochrona tak naprawdę to fach tylko na dorobienie, bo pieniędzy z tego nie ma, a pracować po 300,400h to ile można.

Pomocna?
Tak3Nie
Sławomir
 Opinia
@Tojo 25.05.2019 20:34

Wiesz może, czy osoby młode również aplikują do pracy w firmie Energa Ochrona? Moje pytanie związane jest z tym, iż w wątku padła informacja o tym, że najczęściej na obecne warunki zatrudnienia godzą się osoby, które mają emerytury. Wtedy łącząc pensję z tej pracy plus emeryturę, ich wynagrodzenie nie wygląda najgorzej. Mam nadzieję, że masz informację w tym zakresie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Janusz
 Opinia

Fajną pjace mam w tej Energa ochrona. Troszku mało płacą mi, ale jakoś daję radę przeżyć cały miesiąc. Zupki chińskie są tanie w mojej ulubionej biedronce. Na paliwo czasem brakuje, ale mam rometa starego i się kulam.

Pomocna?
Tak4Nie
Śmiech
 Opinia

Nie dostałem umowy na następny rok- w enerdze preferowani pracownicy to ,, KAPUSIE , SYGNALIŚCI ,LIZUSY, ULEGŁE BARANKI KTÓRE NIE MAJĄ SWOJEGO ZDANIA,.Jeżeli chcesz takim być zatrudnij się tu a kretynem zostaniesz za 2154 zł miesięcznie bez dodatku za pracę w wolne soboty , bez dodatku za niedziele i święta bo ? tłumaczą ,że praca w systemie . Zanim zaczniesz pracę - poczytaj opinie , dobrze się zastanów czy warto.??

Pomocna?
Tak3Nie1
adam
 Opinia
@Śmiech 29.05.2019 09:23

To i tak miałeś sporo , ja mam 1800 zł

Pomocna?
TakNie
Pracuś energetyczny
 Opinia

Wreszcie tu dotarłem.powiem tak .zarobki czterech liter nie urywają. To co było mówione na rozmowach kwalifikacyjnych ma się jak niezła bajka. Niektórym szefom ochrony palma odbija ,ale mogą mnie cmoknąć -mają takie same uprawnienia jak inni z nas z sufo [ poza znajomościami wcześniejszymi z poprzedniej firmy którą prowadzili z koordynatorami Eko Trade ]. Na chwilę obecną szczują jednych -przeciw innym pracownikom by mieć swoich sygnalistów . Jest nas 10 na SMA -5 skłania się do planu B -szukamy sobie wcześniej zatrudnienia w firmie dającej lepsze zarobki i czekamy do końca maja . Nie wiem jak inni w naszym rejonie działania ale dochodzą słuchy o planach zwalniania się przy mało interesujących propozycjach podwyżek i nowych umów . I ciekawe co zrobi zarząd jak straci w jednym dniu kilkudziesięciu pracowników w Enerdze -ochrona.Tylko (usunięte przez administratora) będą się cieszyć.

Pomocna?
Tak20Nie
Melon
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Pracuś energetyczny 21.04.2019 09:19

Obiecywali tak dużo a tutaj nic ! Nawet marnej podwyżki ...Dosłownie nic.

Pomocna?
Tak19Nie
Hardy
 Opinia
@Melon 22.04.2019 17:09

U nas 5/5 sie zwalnia po maju jesli nie będzie żadnej podwyżki. Niektórzy i tak muszą dojeżdżać i mają druga pracę.

Pomocna?
Tak19Nie
Negat
 Opinia

Założą alarmy kamery wszędzie i zostanie interwencyjna i centrum bezpieczeństwa . wy byliście tylko yymczasowo zrozumcie to, nie oplaca sie utrzymywac posterunków. Dostaniecie umowy na rok bo dalszej współpracy w ogole pewnie z wami nie uwzględniają!

Pomocna?
Tak2Nie2
Jarosław
 Opinia

Pracowałem w tej firmie zwolniłem się miałem za wysokie kwalifikacje obiecywali podwyżki ale ... na obiecankach się skończyło nie polecam nikomu.

Pomocna?
Tak32Nie1
Rob
 Opinia
@Jarosław 30.03.2019 10:36

U mnie wszyscy czekamy do czerwca, jak nie będzie to nie mamy wyjścia

Pomocna?
Tak18Nie
bogdan
 Opinia
@Rob 01.04.2019 12:06

10 czerwca jest dzień elektryka , wszystkie spółki otrzymają premie tylko nie nasza . Jeszcze jedno , dla wszystkich tych którzy liczą na parę złotych na święta - nie będzie nic i decyzja już zapadła .

Pomocna?
Tak13Nie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rob
 Opinia
@bogdan 02.04.2019 19:45

Właśnie będzie, są pogłoski o podwyzce od czerwca. Myślę że premia na Wielkanoc to pewniak. To jescze nas tutaj trzyma.

Pomocna?
TakNie12

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rob
 Opinia
@Rob 03.04.2019 04:57

Wierzę że będzie 200 brutto podwyżki. Panowie dajmy im jeszcze 2-3 miesiące.

Pomocna?
TakNie12

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jarosław
 Opinia
@Rob 01.04.2019 12:06

Nie czekajcie nie ma na co .

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
No one
 Opinia
@Rob 03.04.2019 05:01

Mamy czekać na 200zl brutto podwyżki? Rozumiem, że Kolega żartuje! Podczas rozmowy kwalifikacyjnej obiecywano 3 tyś netto po roku pracy i pełen socjal po objęciu układem zbiorowym pracowników ochrony. Powiem tak...albo weźmiemy przykład z nauczycieli, albo będziemy dalej "płakać" na tym forum. Trzeba założyć własną organizację związkową bo żadna ze struktur Energii za nas nie będzie "umierać".

Pomocna?
Tak21Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Żaba
 Opinia
@No one 04.04.2019 17:03

Masz rację , trzeba utworzyć własne związki .

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rob
 Opinia
@Żaba 04.04.2019 17:34

W sumie rok temu na rozmowie kwalifikacyjnej była obietnica takich samych zarobków we wszystkich spółkach, mieli przeprowadzić konsolidacje pierdyliarda spolek i ograniczyć je do minimum, ostatecznie za dużo stolkow by polecialo i z 44 zostały 22 czyli nadal bardzo dużo. W każdym razie u nas też obiecywali 3000 netto w 2019 i mam nadzieję, że wprowadzą w ramach przedłużania umowy (tym razem już umowy na czas nieokreślony). Ktoś tu bardzo mądrze napisał, że nosimy logo Energi ale chyba tylko dla reklamy, bo zarobki są jak na rosnące dziś ceny, tak samo upokarzajace jak w firmach outsorcingowych. A czymś się chyba powinniśmy różnic, jako kwalifikowani pracownicy. Nasza ekipa czeka maks do czerwca albo rezygnujemy.

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
mieszko 1
 Opinia
@Rob 05.04.2019 15:08

Nawet Pani kierownik która nas werbowała i tak wiele obiecała jest na etapie wypowiedzenia . Posłużyli się Nią jak zwykłym akwizytorem , robotę swoją wykonała i nie będzie musiała spoglądać , w oczy (usunięte przez administratora)ludzi .

Pomocna?
Tak33Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Real
 Opinia
@Rob 01.04.2019 12:06

"Nie mamy wyjścia" i co niby zrobicie, pozwalniacie się? Wszyscy, tak z dnia na dzień. Szczerze w to wątpię. Zapraszam do solidu, czy innego impela. Tam jest super socjal i podejście do pracowników hehe.

Pomocna?
Tak3Nie6

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rob
 Opinia
@Real 08.04.2019 19:40

My się zwolnimy z dnia na dzień, ale na razie jestem dobrej myśli, że docenią naszą spółkę. Za 2 miesiące wszystko będzie pewne na sto procent. U nas wszyscy mają wpis na listę i pozwolenie na broń więc nie musimy być skazani na firmy oferujące maks 2000 netto. Obiecali to dadzą, spokojnie. Poczekajcie proszę do czerwca bo warto.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Baran12
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Rob 10.04.2019 01:48

Nic nie dadzą .Może tylko na Święta . Na obietnicach się skończyło.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
bogdan
 Opinia
@Real 08.04.2019 19:40

A może zdradzisz swoją receptę , na poprawę warunków płacowych ?

Pomocna?
TakNie
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hardy
 Opinia
@bogdan 11.04.2019 08:39

Jeśli ktoś planuje założenie związku to niech tu poda maila, u nas 5 ochotników już jest do członkostwa. Do założenia potrzrba 10 osób.

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
No one
 Opinia
@Hardy 11.04.2019 12:39

Trzeba poczekać na umowę na czas nieokreślony. W innym razie kto ruszy temat, pewnie wyjedzie energicznie z Energi:)

Pomocna?
Tak5Nie4

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Senex
 Opinia
@No one 11.04.2019 16:19

U nas za miesiąc bo to bedzie nasza trzecia umowa więc muszą :D a wiadomo nowa umowa na czas nieokreślony to i nowe zarobki będą. A hejterzy ponarzekają a i tak poczekają te 2 miesiące. Niecałe.

Pomocna?
TakNie5

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
bogdan
 Opinia
@Rob 03.04.2019 04:57

Nie wiem skąd Ty czerpiesz informacje ale są one błędne , żadnej świątecznej premii nie będzie ! Wszystkie spółki już ją dostały , powiem więcej , w tych placówkach gdzie montują czujniki ruchu będą zwolnienia i dlatego nie ma premii . Ci co zostaną i podpiszą umowę na czas nieokreślony , mogą liczyć na następne święta .

Pomocna?
Tak10Nie
Cola
 Opinia
@Senex 11.04.2019 18:40

Pierwsza umowa była zawarta na okres próbny i ona się nie wlicza. Musisz jeszcze zaczekać. Sami od siebie nie dadzą nic. Podobno związkowcy z Płocka walczą o cokolwiek. Krąży opinia, że z naszym zarządem nie da się rozmawiać i palcem dla nas nie kiwną.

Pomocna?
Tak9Nie
Chrzan
 Opinia
@Cola 13.04.2019 21:20

Dokładnie, podejrzewam że i tak część posterunków zlikwidują e przeciągu roku. Wspomnicie jeszcze moje słowa. Ja powoli rozglądam się za planem B a o podwyżce możecie pomarzyć. Wczasy pod gruszą to maks co uzyskacie w tym roku a dalej w przyszłość ta spółka nawet nie patrzy. Dziadostwo i marne pieniądze, tyle że umowa o pracę.

Pomocna?
Tak7Nie
pstryczek elektryczek
 Opinia
@bogdan 02.04.2019 19:45

Co ciecie mają wspólnego z dniem elektryka ??? (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie4
Massala
 Opinia
@pstryczek elektryczek 16.04.2019 09:09

To co i Panie z biura, ktore wtedy jednak dostają podwyżkę, pracując w tej samej grupie kapitałowej z elektrykami. A jeśli ciecie nie mają nic wspólnego z branżą energetyczną to po cholerę włączyli ich spółkę ochrony do wspólnej grupy energa? Skoro tak zrobili to logiczne, że teraz my, pracownicy oczekujemy równych praw pracowniczych wynikających z przynależności do tego samego pracodawcy więc proszę, wstrzymaj sarkazm i nie udawaj głupiego. Widzę już jakąś bufonadę i poczucie wyższości. Szacunek należy się każdemu, nawet sprzątaczce! Ale kulturę wynosi się z domu. Pamiętajcie Panowie, gramy w jednej drużynie i nie liczymy na kokosy, te 3 netto to minimalna kwota na start u operatora więc chyba tyle nam mogliby dać. Nie poddawajcie się, nie będzie umowy nieokreślonej teraz to będzie za rok, pod centralne związki się podepniemy i coś ruszy.

Pomocna?
Tak14Nie
Cola
 Opinia
@Chrzan 15.04.2019 09:11

W tej chwili Energa Ochrona mentalnie jest na poziomie małomiasteczkowej agencji ochrony z lat 90' Umowy o pracę dla kwalifikowanych czy SUFO są już wszędzie. Sektor prywatny zaczął doceniać pracowników, stawki poszły w górę i na takie wczasy pod gruszą łącznie ze świątecznymi zapomogami można sobie zarobić nadgodzinami, samemu co miesiąc. Bez żebrania ze strony związków zawodowych. Wszystkich nas nabito w butelkę przy tworzeniu tej spółeczki.

Pomocna?
Tak12Nie
Him
 Opinia
@Real 08.04.2019 19:40

W

Pomocna?
TakNie
Hiro
 Opinia
@Real 08.04.2019 19:40

Nie tylko w polsce jest solid i tp. (usunięte przez administratora)firmy , jest też np. orlen ochrona, poczta ochrona gdzie w tej chwili płacą o 500zł więcej

Pomocna?
Tak1Nie
Cieć
 Opinia
@Hiro 18.04.2019 09:28

Tak, poczta ochrona gdzie zatrudnią na jakieś dziwne umowy i nie zarobisz. Do tego wymagają pełnej lojalności i dyspozycyjności. Dlatego mają ciągle braki kadrowe bo przy takich płacach i tak wszyscy muszą dorabiać. Ochrona to dziadostwo i każdy o tym wie. Nigdy w tym zawodzie nie będzie dobrze. Firmy udają, że płacę my, że pracujemy i tak to się kręci, a kontrahenci w większości myślą, że mają super ochronę hehehe.

Pomocna?
TakNie
Hardy
 Opinia
@Cieć 18.04.2019 13:44

U nas premia świąteczna przyznana. Znowu może ktoś powie że mało. Ja uważam, że to znak ze strony firmy że im na nas zależy, są państwowe spółki gdzie na żadne święta pracownik nie ma premii! Teraz otwarta pozostaje sprawa podwyżek, ktoś z Was pisał ze chce 3k na reke. Ok docelowo mozemy do tego zmierzać w dalszej perspektywie. Ale trochę podejdźmy też racjonalnie. Na pewno o nas pamiętają, myślę że jeszcze w tym roku będzie podwyżka 200 brutto. To by było coś. Wiem że cześć z Was ma inne oczekiwania, jeśli tak to czas zwiększać swoje kwalifikacje skoro macie ambicje zarabiać więcej. Rynek w Polsce tak ocenia naszą pracę i oddolnie tego nie zmienimy. Nasz postulat jest jasny, zostajemy jeśli będzie podwyżka 200 brutto.

Pomocna?
TakNie6
Cieć
 Opinia
@Hardy 19.04.2019 07:03

200 brutto hehehe. Weź się ogarnij człowieku. Chyba jesteś kawaler i mieszkasz z mamusią hehehe.

Pomocna?
Tak11Nie
No one
 Opinia
@Hardy 19.04.2019 07:03

Mów za siebie. Chcesz to zostań. Problemem jest sposób w jaki zwabili nas do tej Firmy. Jeżeli otwarcie byłoby powiedziane dostaniecie 2100 netto wtedy ok. Albo się decyduję przyjąć taką ofertę albo nie. Tylko, że pies z kulawą nogą by nie skorzystał z tej oferty.

Pomocna?
Tak13Nie
Cola
 Opinia
@No one 19.04.2019 12:20

Dokładnie, jest kolosalna różnica między tym co nam obiecano na rekrutacji a tym co dostaliśmy. W necie są jeszcze ogłoszenia z grudnia gdzie przedstawiają super warunki, pełne pakiety socjalne, doskonałe płace itp. Niektórzy odeszli z innych firm żeby tutaj trafić, pytanie ilu sobie polepszyło? Minął rok i maks co nam zaoferują to kontynuacja tego samego co dotychczas. Marne szanse na miłe zaskoczenie.....

Pomocna?
Tak16Nie
Cień
 Opinia
@bogdan 02.04.2019 19:45

decyzja zapadła Kwalifikowany pracownik ochrony dostał 136 zł netto na święta - ależ się zarząd natrudził by dać te kilka złotych -mogli lepiej nic nie dawać a tak się tylko ośmieszyli .Za zaangażowanie ??

Pomocna?
Tak13Nie
anonymous
 Opinia

Mamy uniformy że płakać się chce, kto projektuje? kto doradza? .Kolor taki jak w narodowym wojsku Mao { Chiny } materiał nie przepuszczający powietrza ,w dni słoneczne zrobi się z Ciebie parówka a zimne - jeszcze takich nie było to nie wiem .,zapowiadają kontrole -zaczynam się czuć jak w wojsku ,wszystko na komendę nawet do kibla wyjść można za zgodą{ troszkę przesadzam } ale chcę uzmysłowić jaka jest mała tyrania w zakładach.Podobno prezes to (usunięte przez administratora) - tak mówią koordynatorzy -i lubi karać ludzi za byle co -nie znam człowieka nie widziałem .Zarobki - żadna rewelacja dodatki dopiero po przepracowanym okresie { ok. roku } zakład tak jak każdy inny z ludźmi nadmuchanymi jak balony i z takimi normalnymi ,sympatycznymi.Reasumując - mogłoby być lepiej ale prezes nie zna realiów a poplecznicy tylko klaszczą.

Pomocna?
Tak15Nie
operator
 Opinia
@anonymous 25.07.2018 09:59

Energa ochrona powstała żeby dać posadki kolesiom .Czytałem wywiad z prezesem EO błądzi w gwiazdach.Za państwowe pieniądze tworzą prywatne wojsko chce być jak maciarewicz.Wiek do 35 lat !! Tak w wywiadzie prezesie ho ho . A w Słupsku i innych obiektach 65 + . Obiekty strategiczne . Ochrona przed terrorem . To nie jest praca na zarobienie tylko na dorobienie .

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@operator 26.07.2018 07:21

Zatrudniaja glownie bylych policjantow.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pająk
 Opinia
@operator 26.07.2018 07:21

Wszystkie psy do Oświęcimia

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pies
 Opinia
@pająk 15.02.2019 20:09

Licz się człowieku ze słowami. Bo jak owe "psy" cię namierzą to nawet na cieciówkę na budowie cię nie przyjmą, a widać, że nic więcej nie potrafisz w życiu robić.

Pomocna?
Tak1Nie1
Pracuś energetyczny
 Opinia

Do tej pory nic nie wiadomo o jakichkolwiek podwyżkach dla pracowników ochrony - czy zarząd czeka aż ludzie się zaczną zwalniać -bo najniższą krajową można wszędzie mieć .Niby są związki zawodowa ale one są chyba na łańcuchu dyrekcji

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
adam
 Opinia
@Pracuś energetyczny 28.03.2019 13:24

Podwyższają tylko obowiązki .

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zaufana firma
 Opinia
@adam 28.03.2019 19:29

Myślę, że zakład wstrzymuje się z podwyżką pracownika do czasu podpisania nowej umowy. Spółka ma już niemal rok i na pewno ma jeszcze coś do zaoferowania więc warto poczekać te kilka miesięcy. Zarówno zarząd, jakbi pracownicy to naprawdę wspaniała ekipa, ale pracownicy gorąco liczą na podniesienie pensji.

Pomocna?
TakNie5

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Adam
 Opinia
@Pracuś energetyczny 28.03.2019 13:24

W rozmowie z przedstawicielem związków doradzono mi abym nie miał złudzeń i szukał lepszej pracy , zrozumiałem to tak że albo nasza sytuacja finansowa się nie zmieni albo ,, Oni ,, jako związki naszą grupą się nie zainteresują bo cóż by z tego mieli , mogliby się tylko komuś narazić .

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hate
 Opinia

Lać ciepłym moczem na tą całą ochrone. Mundurki, procedurki, raporciki i tabelki. Ściemniać ile wlezie, a w nocy się wyspać. Niech płacą ciule mi jeszcze za to hehe. A wszystkim byłym zomowcą, wojskowym i psą kij od szczoty w tyłek.

Pomocna?
Tak12Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jason
 Opinia
@Hate 26.09.2018 21:33

"Zomowcą", "psą"? Słownik ortograficzny sobie zakup.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Grzegorz
 Opinia

Mam umowę i jest pięknie ! Solidna firma .Polecam

Pomocna?
Tak10Nie8

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Radosław
 Opinia
@Grzegorz 06.07.2018 13:07

Zgadzam się z tą opinią, pieniądze są syte. Pozdrawiam kolegów z branży

Pomocna?
Tak11Nie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Grzegorz 06.07.2018 13:07

Chlopie umowa to nie wszystko ogarnij sie przemysl pewne zeczy i nie wypisuj glupot

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Szalony Waldemar
 Opinia
@Pracownik 06.07.2018 13:40

Jestesmy wszyscy pracownikami smiesznej spółki z prezesami zerwanymi z kosmosu cala firma zbudowana na klamstwie . A oni chca zeby ich normalnie traktowac zero szacunku .

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Grzegorz
 Opinia
@Pracownik 06.07.2018 13:40

Zrobiłem kwalifikacje czekam na rozwój firmy . Stop hejterom. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak4Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
SzefZmiany
 Opinia
@Grzegorz 06.07.2018 21:00

Grzegorz. Po urlopie walisz obchody sam.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Myr
 Opinia
@SzefZmiany 06.07.2018 21:50

Grzegorz na szefa obiektu!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pająk
 Opinia
@Grzegorz 06.07.2018 13:07

Wazeliniarzu

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pająk
 Opinia
@Radosław 06.07.2018 13:32

(usunięte przez administratora) 1800 są syte ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hejter
 Opinia
@Grzegorz 06.07.2018 21:00

To szybko je zrobiłeś ...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
adam
 Opinia
@Grzegorz 06.07.2018 13:07

A jaką masz umowę i co jest takie piękne ?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
adam
 Opinia
@Radosław 06.07.2018 13:32

1790 zł. z nockami i zwrotem za pranie to syte pieniądze ? ! To jakie pieniądze uważasz za głodne ?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Grzegorz
 Opinia
@adam 26.02.2019 09:24

Normalna umowę że ją mam.

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
adam
 Opinia
@Grzegorz 01.03.2019 21:17

Udzieliłeś wyczerpującej odpowiedzi .

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gal Anonim
 Opinia

W spolce pracuje glownie byla policja. Po co siedziec w policji jak mozna miec emeryture i w ochronie nic nie robic prawda. Byla policja to zryte berety i problemy z alkocholem i nieroby jakich nigdzie nie znajdziecie. Ci od bezpieczenstwa to rodzinne stoleczki. Nigdy w ochronie nie pracowali a tu eksperci. Ccb po to by (usunięte przez administratora) ochrone bo za najnizsza krajowa chca komandosow. Prezes Energa S.A. powinien przeswietlic kogo sie zatrudnia bo tu smierdzi. Wystarczy dobrze poszperac w internecie.

Pomocna?
Tak10Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
peaceandlove
 Opinia
@Gal Anonim 23.09.2018 11:40

Masz rację, większość tych specjalistów i specjalistek od bezpieczeństwa to zwyłke pociotki. W ochronie nigdy nie robili, a nas pracujących w tym zawodzie od lat chcą pouczać. Ale czego się spodziewać po budżetówce, zatrudnia się tylko rodzinke i kolesi. Oczywiście policja i wojsko rządzi spółką. Biedaki muszą przecież dorobić do emeryturki. Przez te świnie są takie stawki jakie są, bo oni to i za 5 zł by robili po 300 h najlepiej. Mam nadzieję, że kiedyś przyjdzie taki dzień, że was wywalą z ochrony i oczyści się atmosfera. Albo emerytura albo praca.

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
b
 Opinia
@peaceandlove 26.09.2018 22:04

A czego Ty się nauczyłeś w tym zawodzie. Kiedyś na takich pracowników mówiło się dozorca, cieć. A niektórym wydaje się, że są Bóg wie jakimi ochroniarzami. Tak, że pominę milczeniem Twoją wypowiedz o byłych funkcjonariuszach Policji. Jak masz żal, to do siebie, ale pewnie nie nadawałeś się do Policji-stą frustracja.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
psia grypa
 Opinia
@Gal Anonim 23.09.2018 11:40

To u was nie panuje psia grypa ?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Security
 Opinia
@psia grypa 20.11.2018 08:02

Wszedzie jest psiarnia.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Prezes
 Opinia
@b 19.11.2018 13:21

Policja to jeszcze wieksze (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Peaceandlove
 Opinia
@b 19.11.2018 13:21

Panie b szanowny. Zacznę od tego, że nigdy nie miałem aspiracji ani chęci, żeby zasilić szeregi policji naszej kochanej. Co do pracy o ochronie, to tak. Przez te kilkanaście lat nauczyłem się czegoś. Od pracy w markecie po grupę interwencyjną, więc proszę mi tu nie umniejszać. Mój wpis pana zabolał, bo prawda przeważnie jest bolesna, dla jednej ze stron. Niestety, moje doświadczenia z pracy z byłymi funkcjonariuszami są jednoznaczne. Jesteście grupą ludzi w większości, nie potrafiącą normalnie współpracować z ludźmi i wydaje się wam, że jesteście ponad wszystko i wszystkich, tak jak to było zapewne za służby. O zarobkach i całej reszcie pisałem już wcześniej, więc nie będę się powtarzał. Ma być weryfikacja w Energa ochrona, kto gdzie i z kim, więc myślę, że już nie długo... Amen

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pajak
 Opinia
@b 19.11.2018 13:21

Psy i tępy jesteście pasożyty na utrzymaniu spoleczenstwa

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paweł
 Opinia
@Pajak 21.01.2019 00:53

Drodzy użytkownicy bardzo proszę, aby nie obrażać się nawzajem. Rozumiem, że możecie mieć nieco inne poglądy na różnego rodzaju sytuację, jednak najważniejsze jest, aby zachować kulturę wypowiedzi i wzajemnie się szanować. Czytelnik odwiedzający ten wątek liczy na znalezienie tu jasnych i przejrzystych informacji, które dotyczą firmy Energa Ochrona. Możecie napisać, czy firma zatrudnia również osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności? Chciałbym uzyskać informację na ten temat.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Antypies
 Opinia
@Gal Anonim 23.09.2018 11:40

To prawda, takich leserów jak byłe psy to w ochronie nie ma. Sam mam wątpliwą przyjemność pracować z takimi jegomościami. Młodzi emeryci, w narzekaniu na wszystko i wszystkich mistrzowie świata. Jedna rada nigdy nie ufaj psiarni, czy tej w czynnej służbie, czy na emeryturze!

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pająk
 Opinia
@Prezes 27.12.2018 16:09

Psy to pasożyty na utrzymaniu całego społeczęstwa.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oszukani
 Opinia

W dniu 17 stycznia 2019 r. podpisano porozumienie odnośnie podwyżek zarobków dla ,, wszystkich ,, pracowników grupy Energa ( 200 zł brutto- od 1 stycznia 2019 r. ) Zapomniano jednak że istnieje grupa Energa Ochrona rozproszona po całym kraju i nie ma swoich związków zawodowych . Teraz już nie wiem czy jestem pracownikiem grupy Energa , czy tylko noszę taką naszywkę dla reklamy czy ozdoby . Obiecali kokosy , ludzie opuścili swoje dotychczasowe zaklady pracy i zostali na lodzie z ręką w nocniku . odradzam tą pracę .

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
OCHRONA
 Opinia
@Oszukani 11.02.2019 13:26

Z tego co mi wiadomo to należymy do grupy Energa, z tym że, interpretują to na górze jak im pasuje, czytaj jeśli chodzi o kasę to już słabo. Związki są, a jak, tylko mało się starają w naszej sprawie jeśli chodzi o podwyższki. Trzeba ten stan rzeczy na razie przyjąć na chłodno i poczekać co się wydarzy w najbliższej przyszłości, a na razie pozostaje nam dorabiać do tych słabiutkich pensji. Pozdrawiam wszystkich pracowników ochrony Energa.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
jacek
 Opinia

Czy Energa Ochrona ma jakieś związki zawodowe ?

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anonimous
 Opinia

Krzysztof Grochocki, niegdyś prezes agencji ochroniarskiej Zubrzycki. Tyle w temacie.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Prezes
 Opinia
@Anonimous 27.12.2018 13:26

I wszystko jasne. Jest filmik na (usunięte przez administratora) z tym panem. Reklama "profesjonalnej" agencji ochrony zubrzycki.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Storm
 Opinia

Spółka powinna się nazywać emeryt ochrona, a nie Energa. Jeszcze trochę i nasz pan prezes kochany z dawnej firmy zubrzycki, o reputacji co najmniej wątpliwej wymieni na nowsze modele, chciałem powiedzieć stare hehe. Takich leśnych dziadków co to wszystko im pasuje i nawet jak by było narobione na środku kanciapy, to by to ominęli. No i podwyższyli chcieć nie będą bo ciepłe emeryturami przecież co miesiąc przytulają. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia

Pracownik ochrony ma status społeczny nizszy niz sprzataczka. Wiec wszystko jasne.

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Security
 Opinia

Jak tam dalej zatrudniaja bylych milicjantow na umowe ciecia w tej firmie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kofi
 Opinia

Z tego co czytam to Pan Cieć na budowie więcej od was zarabia i nie musi kłaniać się Paniskom. Jako Kofi mam na rączkę 3200 a nie jakieś marne 1600.

Pomocna?
Tak9Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Smyku
 Opinia
@Kofi 18.10.2018 13:43

Smierdzi psem wiek 50 na karku .

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kofi
 Opinia
@Smyku 24.10.2018 23:18

@Smyku. Nie podskakuj synku bo ci się mleko zważy.

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Trash
 Opinia
@Kofi 18.10.2018 13:43

To fakt zarobki typowego ciecia z budki.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Świetlik
 Opinia

Energa Ochrona dba o pracowników. Wszystko dzieje się zgodnie z umową, i kodeksem pracy. Nie wylewajcie tutaj swoich gorzkich żali bo zniechęcacie ludzi. Nie wiem kto was tutaj wszystkich nasłał ,ale to co piszecie to kompletne bzdury. Brzydkie uniformy? To nie pokaz mody. Każdy ma swój gust, mi się podobają. Nikt was za darmo nie będzie rozpieszczał, ciężką pracą pokażcie ,że zasługujecie na więcej a nie skarżycie się w internecie. Ja nie narzekam, i w pełni popieram zarządzających tą spółką. Wszystko czego mi trzeba dostaję, praca jak najbardziej lajtowa. Ochrona to nie przedszkole. Śmiać mi się chce jak czytam wpisy dorosłych osób płaczących ,że muszą zgłosić wyjście do toalety. Tragikomedia.

Pomocna?
Tak13Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Świetlik 20.09.2018 17:22

Świetliku kochany -odnośnie uniformów załóż sobie białą koszulę na 12 godzin która nie przepuszcza powietrza, pod którą się człowiek poci . wiadomo ma człowiek wyglądać tak jak firma karze ale dlaczego mamy cierpieć?tak to nie pokaz mody ale gdzie są ludzie odpowiedzialni za zakupy dla firmy . Tłumaczenie ze czarne koszulki można wyprac i trzepnąc a będą suche i wyprasowane? paranoja . proszę sobie sprawdzić ile mają bawełny a ile sztucznych włókien - chinszczyzna . I z czego mamy się Swietliku cieszyć.? obiecane zarobki - komu i gdzie ,za co . jak na razie najniższa krajowa . wymagania rosną - tylko oby nie za bardzo bo energa zostanie kopnięta w cztery litery . a my znajdziemy sobie pracę .Pozdrawiam Świetlika

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Świetlik 20.09.2018 17:22

A Ty byly pies jestes ze masz emeryture i w (usunięte przez administratora) jaka masz wyplate? Bo pełno tu w tej spolce lewakow bylych milicjantow policjantow.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
operator
 Opinia
@Świetlik 20.09.2018 17:22

Jeżeli jest tak wspaniale jak opisujesz to napisz gdzie pracujesz jaki (obiekt) .Miało być po nowemu wyszło po staremu . Smieje się zawsze ..ostatni .

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
SZKOLENIOWIEC
 Opinia

CO TO ZA FIRMA KTÓRA NIE MOŻE PODPISAĆ NORMALNEJ UMOWY NA SZKOLENIA KWALIFIKACYJNE . ZROBIONO Z NAS BARANÓW NAJPIERW SIĘ WYPISAĆ BO ENERGA MA SWOJA FIRMĘ - DZIŚ INFORMACJA JEST TAKA BY SIĘ ZAPISYWAĆ GDZIE KTO MOŻE BO FIRMA SIĘ WYCOFAŁA - PANIE PREZESIE ZACHOWUJECIE SIĘ JAK DZIECI A NIE JAK PROFESJONALIŚCI. TO SKANDAL ,ŻE NIE MACIE LUDZI NORMALNYCH

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marek
 Opinia
@SZKOLENIOWIEC 06.09.2018 17:47

U nas podobnie Q-rwa ,chyba zacznę szukać normalnego zakładu

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
wyrobnik
 Opinia

Czy to prawda ? ,że w tej firmie można pracować wykonując pracę dla innej firmy w tym samym czasie?.Płacicie tak mało ,,,,,,ze ludzie podejmują pracę w innych firmach ,i ochraniają inne zakłady

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
operator
 Opinia
@wyrobnik 02.08.2018 08:42

Proszę założyć związki zawodowe i dać im popalić . Stworzyli stołeczki dla siebie i myślą , że wszyscy rzucą się do pracy w energa ochrona . Przejmują obiekty razem z pracownikami obecnych firm ochrony bo brak chętnych do pracy . Miało być 35 + a jest 70+ . Panowie bez obrazy kto chce pracować za 1600 brutto .Niech sami pracują .

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia

nie polecam pracy w energa ochrona na rozmowach kwalifikacyjnych obiecują wielkie kokosy a w rzeczywistości totalna porażka my z kolegą mieliśmy umowę na cały etat za kwotę 1808 brutto plus dodatek 30% ta kwota brutto to jest za 7/8 etatu a po mieśiącu zmienili nam umowę na7/8 etatu za 1585 brutto plus dodatek 30% ta kwota brutto jest za 3/4 etatu tak sie oszukuje to jest chyba firma atut a nie energa

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
olo
 Opinia

ja pracuje na 7/8 etatu a kwotę wynagrodzenia brutoo mam za 3/4 w energa ochrona tak kantują

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xed
 Opinia

Nie polecam. Na rozmowie obiecywali gruszki na drzewie.. Potem wszystkiego się wyparli, nawet zmienili umowy po 3 miesiącach podstawa 1800+30% premi. W miesiącu po około 20 nadgodziny robię za które nie płacą - maja niby rok na wydanie wolnego lub pieniędzy. Energa ochrona tylko z nazwy ENERGA. Swieta ? - zapomnij o bojach chociaż cala energa dostała. Wczasy pod grusza ? Niby maja być, niby.ekipa w pracy okej, ale ludzie się zaczynają zwalniać. NIE POLECAM

Pomocna?
Tak4Nie
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
WiernyEnergii
 Opinia
@Xed 22.06.2018 21:08

Rób (usunięte przez administratora) w tym Lidlu strzym ryj.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
OnanBarbarzynca
 Opinia
@WiernyEnergii 06.07.2018 18:04

Lemek Ci kule i pupę lize dalej? Kiedy się zmieniacie?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stefan M
 Opinia
@Xed 22.06.2018 21:08

@Xed: może ty w e-nergji pracujesz, za 1800zł podstawy? Obudź się, spójrz trzeźwo na umowę i nie okłamuj innych. A za gruszę dostałeś? Pierwszy raz w życiu? I wciąż mało?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Energa Ochrona Sp. z o.o. - Gdańsk

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej