Chefs Culinar Sp. z o.o.

3.2 Dodaj merytoryczną opinię

Opinie o Chefs Culinar Sp. z o.o.

Stary Pracownik

Widzę, że ktoś tu kasuje wiadomości...?! Jednym słowem Makro przejmuje całą firmę!!! Zatrudniają po znajomości, albo swoich ludzi z Makro, a nie znają polityki i działania firmy Chefs Culinar, co idzie to w złą stronę!!! Jak dużo mówisz, albo wyrażasz swoje zdanie jesteś do zwolnienia, albo już zwolniony!!! Nie jeden klient mówił, że zniszczyli Makro, a teraz czas na Chefsa!!! Szkoda takiej firmy, bo mogła być wiodącą i pozytywną firmą w Polsce!!!

Miki

Tak to jest jak Polak zaczyna rządzić i chce się wykazać tylko ciekawe czy Niemiec wie o wszystkim i jak to Polak robi

Zrobiła się firma w firmie! Kiedyś było inaczej i 100 razy lepsza atmosfera, a teraz tylko wykazywanie się i robienie komuś za plecami, ale nie wiem, co to komu daje i jakim jest człowiekiem?!

MaJa

Witam, kiedy będzie regrutacja do Wiskitek i na jaką stanowiska pracy?

Joanna
@MaJa

Na razie Chefs Culinar szuka pracowników do swoich oddziałów w: Krakowie, Tyńcu, Żyrardowie, Toruniu, Warszawie i Duchnicach - ogłoszenie widnieją na wiodącym portalu z ofertami pracy. Może w niedługim czasie będą rekrutować i w Wiskitkach. No a jakim stanowiskiem byłbyś zainteresowany?

MaJa
@Joanna

@Joanna dziękuję za odpowiedź. Nie moglam znaleźć oferte dotyczące Żyrardowa. Jestem zainteresowana stanowiskiem team leadera.

@MaJa

@Joanna wszystkie aktualne oferty pracy w Chefs Culinar znajdziesz na pracuj.pl

Planista
@Chefs Culinar Sp. z o.o.

Nie wszystkie!!! Do Duchnic na kierowcę jest ogłoszenie na OLX

zainteresowany
@Joanna

Ja jestem zainteresowany stanowiskiem kierownika zmiany

zainteresowany
@zainteresowany

Jakie zarobki są na stanowisku kierownika zmiany? W jakim systemie się pracuje? Jestem zainteresowany tylko nie wiem czy będzie mi się opłacać. Liczę na uczciwą odpowiedź. Proszę chociaż napisać w jakim przedziale te zarobki oscylują - chodzi o kwotę brutto.

Jak oceniasz przebieg rozmowy rekrutacyjnej w firmie Chefs Culinar Sp. z o.o.? Jakich rad mógłbyś udzielić osobie, która rozważa skorzystanie z zaproszenia na spotkanie w tym miejscu? Czy poleciłbyś jej, a może odradził wykorzystanie szansy?

Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w Chefs Culinar Sp. z o.o.?

Kpp
@Pytanie

Zwykli pracownicy integrują się po pracy. Reszta śmietanki jeździ w góry.

Bączek

I zaczęły się zwolnienia ???????????? z powodu koronawirusa. A wstępnie mówili że będzie ok....

Trymtymtymtym
@Bączek

Taka firma, z takim kapitałem....?!

Podobno poleciało kilka osób z kilku oddziałów :( :(

Iweko
@Bączek

A w wakacje będą zatrudniać??

Denis
@Bączek

z jakich oddziałów poleciały te osoby?

@Denis

Podobno ze wszystkich! A zaraz, po tym wszystkim, zatrudnią 60 osób! Tu jest modne zwalnianie i zatrudnianie

Jarek
@Bączek

I tak będzie, ważne, że zaoszczędzą pare groszy na każdym. Nieważne uczciwy nieuczciwy wszyscy polecą. A to, że ludzie bez pracy zostaną? A kogo to obchodzi?

Kop
@Denis

W Poznaniu około 10 osób. Większość to komisjonerzy, którzy szykowali towar, ale jest też parę osób z biura.

KIEROWCAAAA

Czy we wszystkich oddziałach skończyły się nadgodziny i została tylko nędzna podstawa plus niekiedy premia z którą wychodzi ponad 3tys. na rękę?!

O
@KIEROWCAAAA

To mało zarabiacie?

KIEROWCAAAA
@O

A to jest dużo?! Kierowcy na kat. B zarabiają po 3 tys na rękę. Rozmawiałem z kurierem UPC to ma 4 tys na kat. B....

Ooo
@KIEROWCAAAA

Wszystko idzie w gore tylko nie pensje!!!

Broda
@Ooo

W amejzonie lewusy przy pakowaniu bzdur w kartoniki maja po 4000 na łapiszona a wy na kat C Ile??

Polski Niemiec
@Broda

Maja ale po Niemieckiej stronie ????????

Stoprorap

Stoprorap
@Kabe

Premie dodatki

Tolo

Podobno oddział Szczecin jest w trakcie likwidacji i zawija się do Poznania. Prawda to? Znajomek był zapytać o pracę i takie dostał info...

@Tolo

Potwierdzone info

Tolo
@anonim

Dziwne. Konkurencja też narzeka, że jest lipa nawet jak na tą porę roku. Chyba tylko (usunięte przez administratora) dobrze się trzymają. Czyżby klienci tam pouciekali.. hmm

gonzo
@Tolo

''Idziesz na zwolnienie a gdy wrócisz masz wypowiedzenie.Nie chorować nie pracować najlepiej od nocy do nocy'' to prawda?

Chefs Culinar
@anonim

Proszę o sprostowanie informacji. Oddział Szczecin nie jest w trakcie likwidacji i nie ma takich planów. Jesteśmy aktualnie po inwestycji w remont biur i pomieszczeń socjalnych.

Nera
@gonzo

Tak prawda. Zwalniają. Jest nawet przypadek zwolnienia kobiety zaraz po powrocie z macierzyńskiego.

KUBICA

Bo to Polska nie elegancja Francja... ???? Tutaj niektórzy chcą się wykazać, ale nie wiem po co i w jakim celu! Psuje to relacje między pracownikami i w całej firmie!!! Z tego co wiem pensje wszędzie idą do góry tylko nie w Chefsie! Dobrze, że są nadgodziny i diety, chociaż ciągle przyjmują kierowców, więc dobre też się niedługo skończy i za ponad 3tys na rękę ciężko będzie przeżyć!!! ????

Joanna
@KUBICA

masz informacje jakiej wysokości są diety - czy wspomagają w znaczny sposób pensję i można sobie jakoś zrekompensować brak podwyżki? Dobrze jest też mieć współpracowników z którymi idzie się dogadać - czy na to można liczyć?

Alex

Witam wszystkich ujadaczy. Powiem tak. Pracuję w tej firmie ale w Austrii. 13 i 14 pensja. 2300 netto. Od 4 rano do 13. 6 hoteli w górach. Oddział Hallein. Nikt nie dzwoni gdzie jesteś co robisz. Nikt nie pogania. Właśnie taka jest różnica pomiędzy praca w Pl. Chciałbym wrócić do Polski ale raczej nigdy nie będzie właśnie tego podejścia pracodawcy do pracownika co tutaj. Pozdrawiam. I życzę wszystkiego dobrego.

Krzysztof
@Alex

Twoje warunki pracy wyglądają całkiem atrakcyjnie. Ciekawi mnie, czy pracownicy pracujący w filiach w Polsce mogą również liczyć na dodatki do pensji podstawowej? Może Ty wiesz, jak wygląda to w przypadku pracy w Polsce? Mam nadzieję, że firma Chefs Culinar stosuje również u nas system premiowania.

Alex
@Krzysztof

Witam Krzysztof. Właśnie nie zależy to od firmy w której pracujesz w Austrii. Poprostu tutaj 13 i 14 pensje dostaje każdy. Obojętnie gdzie pracujesz. Kiedyś za komuny jak byłem młody to w Pl też były 13 pensje. Pozdrawiam.

KUBICA
@Alex

A ile towaru tonarzowo wozisz, tzn. ile u Was najwięcej towaru przypada na jednego kierowcę? Nie mówię o paletach, tylko wózkach :) Dzięki za info i pozdrawiam :)

Piter

Co tu dużo gadać o firmie chefs culinar Szczecin.pracowalem tam i mogę dość dużo powiedzieć no ale w skrócie(usunięte przez administratora).wycisna cię jak cytrynę a potem wywalą jak będziesz miał coś do powiedzenia o złym traktowaniu.Nie masz czasu dla rodziny i musisz żyć tylko pracą!!! To jest motto Firmy!!!!Nie polecam

Daro
@Piter

dzięki za opinie

@Daro

Opinia użytkownika @Piter można zniechęcać do tego pracodawcy. Ale miej na uwadze to, że mógłbyś mieć nieco inne zdanie na temat Chefs Culinar. Widziałam, że właśnie szukają tam Przedstawicieli Handlowych, Kierowców kat. C oraz pracowników magazynu. Planowałeś może zatrudnienie się w tym przedsiębiorstwie? Powiedz nam coś więcej o swoim położeniu.

Andrzej
@Hanna

Skoro szukają to znaczy że nikt tam korzeni nie zapuszcza,i jak tak dalej będą ludzi traktować to nikt tam nie będzie pracował a kierownictwo przesiądzie się z biurka za kierownicę

Krzysztof
@Andrzej

Wiesz może jakie warunki zatrudnienia oferuje pracodawca na stanowisku kierowcy? Przede wszystkim interesuje mnie to, czy poza podstawową stawką wynagrodzenia są również ewentualne dodatki np. za ekonomiczną jazdę? Proszę o informację na ten temat. Myślę, że nie tylko mnie interesuje ta kwestia.

Były Kierowca

Wszystkich co pójdą na L4 zwalniają....ci.co.zjada z trasy na potrzeby fizjologiczne i nie napiszą do firmy że kupa się wydłuży a nie dotrą w wyznaczonym czasie na bazę ucinają premie...auta z tyłu.z przodu i zboku okamerowane... jak w Big brother.majac kwalifikacje nie jesteś kierowcą tylko siłowym niewolnikiem niemieckiej firmy z oddziałem.w Szczecinie chefs culinar.Kierowca który awansował na logistyka i teraz rozumy podjadał..i znosisz jego kaprysy ...Nie polecam.Odzedlem z tamtad z głową do góry i nigdy już nie wrócę.szanujmy się jako kierowcy a nie jako tragarze po piętrach!!!!

wwwwwwwwwww
@Były Kierowca

wypisujesz bzdury nikogo nie zwolnili za L4 za posiaduchy w kiblu nikomu premii nie zabrali . przyjmując się do pracy wiedziałeś jaka jest specyfika pracy dostawa towaru do klienta i rozładowanie tego towaru jeżeli chodzi o logistyka wymaga tego co od niego wymagają . A tobie chyba zaczęło nie podobać się że przestali płacić za obijanie się i robienie sztucznych nadgodzin , jeżeli pracujesz nie ściemniasz masz całą premie jak ja.

Pijaczyna
@wwwwwwwwwww

Wszyscy dobrze Cię znają i wiedzą jak jest....sami już odchodzą z tego (usunięte przez administratora) ale karma wraca pamietaj

Maly

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Poprawić zarobki i nie zwalniać ludzi

aplikujący
@Maly

Dzięki ze są takie fora to człowiek nie popełni głupstwa starając się o tą pracę ,może się wkoncu zmieni i zaczną szanować ludzi i cenić jak zabraknie rąk do pracy w firmie

E.

Chefs culinar jest klasycznym przykładem świetnie działającej zagranicznej firmy, która po przejęciu przez Polski zarząd zaczyna upadac...

@E.

Poprostu pan B B nie nadaje się na prezesa w Makro może tak ale nie w tej firmie jak w kiloni na to pozwalają

KIEROWCA Z BOMBOWCA

W Wawie ludzie z Makro przejmuja firme, czyli dyrektorzy, kierownicy, itd. Wszystko zaczyna sie robic po znajomosci i niektorych ludzi (usunięte przez administratora) nie wiem kto zatrudnia i kto jest odpowiedzialny za rekrutacje, bo nie raz nie maja pojecia o swoim stanowisku i zakresie obowiazkow. Zaczynaja sie ciecia, oraz kombinowanie, wiec nowi pracownicy (dyrektorzy, kierownicy, itd.) bardzo chca sie wykazywac, a nie za bardzo idzie to w dobra strone. Oczywiscie najbardziej dostaja najslabsze ogniwa, czyli kierowcy i magazyn. Zaczyna sie robic mala lipa i male KORPO. Kierownik magazynu nie wiem za co jest odpowiedzialny i co w ogole robi w tej firmie. Heh.... Wszyscy dostaja firmowe samochody (heheh) - moze kiedys kierowcy i magazyn tez sie doczekaja :) Pozdrawiam

AmialoBYCtakPIEKNIE
@KIEROWCA Z BOMBOWCA

W całej Polsce tną koszty i to w bezmyślny sposób. Puszczają jednego kierowcę na trasy gdzie jest dużo towaru a innemu dają wolę bo za dużo nadgodzin zrobił i trzeba mu je zabrać. Obiecali premie które ucinają bez podania przyczyny, tylko pupilki mają pelne, a to tylko mała część zmian na gorsze. Kierowcy już mają coraz bardziej dość, morale okrutnie spadają. Niebawem firma, która mogła być wzorem stanie na równi z całą resztą badziewia.

Seriusz

Dziwna polityka firmy.... Zaczynaja sie oszczednosci...

@Seriusz

O czym dokładnie mówisz? Rozumiem, że jesteś obecnie zatrudniony w Chefs Culinar. W jaki sposób firma szuka oszczędności? Jak obecnie wygląda sytuacja pracowników w tej firmie? Napisz proszę, czy są może obecnie jakieś przyjęcia do firmy.

Hanna

@ANNA, skąd więc tego wypowiedzi w tym wątku? Tutaj piszemy właśnie o firmie Chefs Culinar. Pracujesz w tym miejscu? Możesz nieco rozwinąć swoją wypowiedź o nim? Czy znajdą się na forum również inne osoby pracujące w Chefs Culinar w Szczecinie? Co możecie powiedzieć na temat tego pracodawcy? Zachęcam do dodawania swoich opinii!

@Hanna

Chefs w szczecinie jest najlepszym oddzialem w calej polsce

@Hanna

Osobiscie nie pracuje tam ale mam kontakt z ludzmi

A może w Szczeinie pracujesz i Cie jeszcze nieznam

Lolo

Kiedyś był.

Lolo

Kiedyś był najlepszy.

@Lolo

A dlaczego uważasz, że teraz już to inaczej wygląda w Chefs Culinar i że firma jest już inaczej postrzegana? Co na to wpłynęło, jeśli faktycznie tak jest? Zachęcam do rozbudowania swojej opinii. Jesteś obecnie jeszcze zatrudniony w tej firmie, czy nie jesteś już z nią związany?

Jacek

@kierowca mazowsze Nie jesteś rzetelnym pracownikiem , bo o własnej firmie nie pisze się takich rzeczy na cudzym forum. Jeżeli rzeczywiście jesteś pracownikiem tej firmy i tak ci tam źle to czemu się nie zwolnisz. Firma pewnie byłaby z tego zadowolona. Oczekujesz podziękowań, to raczej firma powinna ci podziękować za taką pracę.

@Jacek

@Jacek, każdy ma prawo do wyrażania swojego zdania - do tego służy również między innymi forum GoWork.pl. A czy Ty jesteś w jakiś sposób związany z pracodawcą, jakim jest Chefs Culinar? Jeśli tak, to chętnie przeczytam, co sądzisz o warunkach oferowanych przez tę firmę.

kierowca mazowsze

o firmie lodimex ----zaległe wynagrodzenia ,brak kasy na flocie czasem placimy ze swoich zeby ruszyc w trase ,auta blokują firmy wypożyczające ,agregat sie psuje na zmiane z autem ktore ma ponad milion przebiegu ,i jest w stanie rozsypki,strach jezdzic jak 6 opon z innego zlomowiska,na nic nie ma ,a pan techniczny zyje kłamstwem ,jestesmy oszukiwani, ale pracujemy rzetelnie i dzieki nam oddzial mazowiecki jeszcze dziala i czy ktos powie dziekuje??? zdarza sie ze dzielimy sie jednym autem i jazda do nocy na 3 zmiany,

@kierowca mazowsze

@kierowca mazowsze, "czasem placimy ze swoich zeby ruszyc w trase" - rozumiem, że chodzi tu o zakładanie z własnych pieniędzy na przykład na paliwo do aut, tak? Czy później nie ma problemu, aby odzyskać te założone pieniądze od firmy? Piszesz, że sprzęt nie jest zbyt dobry. Wiadomo coś o planach jego wymiany?

Jurek

Zezol w lodimexie codziennie wyzywa nas i chodzi gada firmie ze sie zealnia i synkowi panstwo W nie zaplacili i sądem pracy straszy. A braki na magazynie ma potęzne za wydawanie towaru bez dokumentu na lewo

Zostaw merytoryczną opinię o Chefs Culinar Sp. z o.o. - Tarnobrzeg

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Chefs Culinar Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Chefs Culinar Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 62.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Chefs Culinar Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 31, z czego 8 to opinie pozytywne, 10 to opinie negatywne, a 13 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Chefs Culinar Sp. z o.o.
Przejdź do nowych opinii