Opinie o Chefs Culinar Sp. z o.o.
Widzę, że ktoś tu kasuje wiadomości...?! Jednym słowem Makro przejmuje całą firmę!!! Zatrudniają po znajomości, albo swoich ludzi z Makro, a nie znają polityki i działania firmy Chefs Culinar, co idzie to w złą stronę!!! Jak dużo mówisz, albo wyrażasz swoje zdanie jesteś do zwolnienia, albo już zwolniony!!! Nie jeden klient mówił, że zniszczyli Makro, a teraz czas na Chefsa!!! Szkoda takiej firmy, bo mogła być wiodącą i pozytywną firmą w Polsce!!!
Tak to jest jak Polak zaczyna rządzić i chce się wykazać tylko ciekawe czy Niemiec wie o wszystkim i jak to Polak robi
Zrobiła się firma w firmie! Kiedyś było inaczej i 100 razy lepsza atmosfera, a teraz tylko wykazywanie się i robienie komuś za plecami, ale nie wiem, co to komu daje i jakim jest człowiekiem?!
Witam, kiedy będzie regrutacja do Wiskitek i na jaką stanowiska pracy?
Na razie Chefs Culinar szuka pracowników do swoich oddziałów w: Krakowie, Tyńcu, Żyrardowie, Toruniu, Warszawie i Duchnicach - ogłoszenie widnieją na wiodącym portalu z ofertami pracy. Może w niedługim czasie będą rekrutować i w Wiskitkach. No a jakim stanowiskiem byłbyś zainteresowany?
@Joanna dziękuję za odpowiedź. Nie moglam znaleźć oferte dotyczące Żyrardowa. Jestem zainteresowana stanowiskiem team leadera.
Jakie zarobki są na stanowisku kierownika zmiany? W jakim systemie się pracuje? Jestem zainteresowany tylko nie wiem czy będzie mi się opłacać. Liczę na uczciwą odpowiedź. Proszę chociaż napisać w jakim przedziale te zarobki oscylują - chodzi o kwotę brutto.
Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w Chefs Culinar Sp. z o.o.?
I zaczęły się zwolnienia ???????????? z powodu koronawirusa. A wstępnie mówili że będzie ok....
Podobno ze wszystkich! A zaraz, po tym wszystkim, zatrudnią 60 osób! Tu jest modne zwalnianie i zatrudnianie
Czy we wszystkich oddziałach skończyły się nadgodziny i została tylko nędzna podstawa plus niekiedy premia z którą wychodzi ponad 3tys. na rękę?!
A to jest dużo?! Kierowcy na kat. B zarabiają po 3 tys na rękę. Rozmawiałem z kurierem UPC to ma 4 tys na kat. B....
W amejzonie lewusy przy pakowaniu bzdur w kartoniki maja po 4000 na łapiszona a wy na kat C Ile??
Podobno oddział Szczecin jest w trakcie likwidacji i zawija się do Poznania. Prawda to? Znajomek był zapytać o pracę i takie dostał info...
Dziwne. Konkurencja też narzeka, że jest lipa nawet jak na tą porę roku. Chyba tylko (usunięte przez administratora) dobrze się trzymają. Czyżby klienci tam pouciekali.. hmm
''Idziesz na zwolnienie a gdy wrócisz masz wypowiedzenie.Nie chorować nie pracować najlepiej od nocy do nocy'' to prawda?
Bo to Polska nie elegancja Francja... ???? Tutaj niektórzy chcą się wykazać, ale nie wiem po co i w jakim celu! Psuje to relacje między pracownikami i w całej firmie!!! Z tego co wiem pensje wszędzie idą do góry tylko nie w Chefsie! Dobrze, że są nadgodziny i diety, chociaż ciągle przyjmują kierowców, więc dobre też się niedługo skończy i za ponad 3tys na rękę ciężko będzie przeżyć!!! ????
masz informacje jakiej wysokości są diety - czy wspomagają w znaczny sposób pensję i można sobie jakoś zrekompensować brak podwyżki? Dobrze jest też mieć współpracowników z którymi idzie się dogadać - czy na to można liczyć?
Witam wszystkich ujadaczy. Powiem tak. Pracuję w tej firmie ale w Austrii. 13 i 14 pensja. 2300 netto. Od 4 rano do 13. 6 hoteli w górach. Oddział Hallein. Nikt nie dzwoni gdzie jesteś co robisz. Nikt nie pogania. Właśnie taka jest różnica pomiędzy praca w Pl. Chciałbym wrócić do Polski ale raczej nigdy nie będzie właśnie tego podejścia pracodawcy do pracownika co tutaj. Pozdrawiam. I życzę wszystkiego dobrego.
Twoje warunki pracy wyglądają całkiem atrakcyjnie. Ciekawi mnie, czy pracownicy pracujący w filiach w Polsce mogą również liczyć na dodatki do pensji podstawowej? Może Ty wiesz, jak wygląda to w przypadku pracy w Polsce? Mam nadzieję, że firma Chefs Culinar stosuje również u nas system premiowania.
Witam Krzysztof. Właśnie nie zależy to od firmy w której pracujesz w Austrii. Poprostu tutaj 13 i 14 pensje dostaje każdy. Obojętnie gdzie pracujesz. Kiedyś za komuny jak byłem młody to w Pl też były 13 pensje. Pozdrawiam.
A ile towaru tonarzowo wozisz, tzn. ile u Was najwięcej towaru przypada na jednego kierowcę? Nie mówię o paletach, tylko wózkach :) Dzięki za info i pozdrawiam :)
Co tu dużo gadać o firmie chefs culinar Szczecin.pracowalem tam i mogę dość dużo powiedzieć no ale w skrócie(usunięte przez administratora).wycisna cię jak cytrynę a potem wywalą jak będziesz miał coś do powiedzenia o złym traktowaniu.Nie masz czasu dla rodziny i musisz żyć tylko pracą!!! To jest motto Firmy!!!!Nie polecam
Opinia użytkownika @Piter można zniechęcać do tego pracodawcy. Ale miej na uwadze to, że mógłbyś mieć nieco inne zdanie na temat Chefs Culinar. Widziałam, że właśnie szukają tam Przedstawicieli Handlowych, Kierowców kat. C oraz pracowników magazynu. Planowałeś może zatrudnienie się w tym przedsiębiorstwie? Powiedz nam coś więcej o swoim położeniu.
Skoro szukają to znaczy że nikt tam korzeni nie zapuszcza,i jak tak dalej będą ludzi traktować to nikt tam nie będzie pracował a kierownictwo przesiądzie się z biurka za kierownicę
Wiesz może jakie warunki zatrudnienia oferuje pracodawca na stanowisku kierowcy? Przede wszystkim interesuje mnie to, czy poza podstawową stawką wynagrodzenia są również ewentualne dodatki np. za ekonomiczną jazdę? Proszę o informację na ten temat. Myślę, że nie tylko mnie interesuje ta kwestia.
Wszystkich co pójdą na L4 zwalniają....ci.co.zjada z trasy na potrzeby fizjologiczne i nie napiszą do firmy że kupa się wydłuży a nie dotrą w wyznaczonym czasie na bazę ucinają premie...auta z tyłu.z przodu i zboku okamerowane... jak w Big brother.majac kwalifikacje nie jesteś kierowcą tylko siłowym niewolnikiem niemieckiej firmy z oddziałem.w Szczecinie chefs culinar.Kierowca który awansował na logistyka i teraz rozumy podjadał..i znosisz jego kaprysy ...Nie polecam.Odzedlem z tamtad z głową do góry i nigdy już nie wrócę.szanujmy się jako kierowcy a nie jako tragarze po piętrach!!!!
wypisujesz bzdury nikogo nie zwolnili za L4 za posiaduchy w kiblu nikomu premii nie zabrali . przyjmując się do pracy wiedziałeś jaka jest specyfika pracy dostawa towaru do klienta i rozładowanie tego towaru jeżeli chodzi o logistyka wymaga tego co od niego wymagają . A tobie chyba zaczęło nie podobać się że przestali płacić za obijanie się i robienie sztucznych nadgodzin , jeżeli pracujesz nie ściemniasz masz całą premie jak ja.
Wszyscy dobrze Cię znają i wiedzą jak jest....sami już odchodzą z tego (usunięte przez administratora) ale karma wraca pamietaj
Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Poprawić zarobki i nie zwalniać ludzi
Dzięki ze są takie fora to człowiek nie popełni głupstwa starając się o tą pracę ,może się wkoncu zmieni i zaczną szanować ludzi i cenić jak zabraknie rąk do pracy w firmie
Chefs culinar jest klasycznym przykładem świetnie działającej zagranicznej firmy, która po przejęciu przez Polski zarząd zaczyna upadac...
Poprostu pan B B nie nadaje się na prezesa w Makro może tak ale nie w tej firmie jak w kiloni na to pozwalają
W Wawie ludzie z Makro przejmuja firme, czyli dyrektorzy, kierownicy, itd. Wszystko zaczyna sie robic po znajomosci i niektorych ludzi (usunięte przez administratora) nie wiem kto zatrudnia i kto jest odpowiedzialny za rekrutacje, bo nie raz nie maja pojecia o swoim stanowisku i zakresie obowiazkow. Zaczynaja sie ciecia, oraz kombinowanie, wiec nowi pracownicy (dyrektorzy, kierownicy, itd.) bardzo chca sie wykazywac, a nie za bardzo idzie to w dobra strone. Oczywiscie najbardziej dostaja najslabsze ogniwa, czyli kierowcy i magazyn. Zaczyna sie robic mala lipa i male KORPO. Kierownik magazynu nie wiem za co jest odpowiedzialny i co w ogole robi w tej firmie. Heh.... Wszyscy dostaja firmowe samochody (heheh) - moze kiedys kierowcy i magazyn tez sie doczekaja :) Pozdrawiam
W całej Polsce tną koszty i to w bezmyślny sposób. Puszczają jednego kierowcę na trasy gdzie jest dużo towaru a innemu dają wolę bo za dużo nadgodzin zrobił i trzeba mu je zabrać. Obiecali premie które ucinają bez podania przyczyny, tylko pupilki mają pelne, a to tylko mała część zmian na gorsze. Kierowcy już mają coraz bardziej dość, morale okrutnie spadają. Niebawem firma, która mogła być wzorem stanie na równi z całą resztą badziewia.
Dziwna polityka firmy.... Zaczynaja sie oszczednosci...
O czym dokładnie mówisz? Rozumiem, że jesteś obecnie zatrudniony w Chefs Culinar. W jaki sposób firma szuka oszczędności? Jak obecnie wygląda sytuacja pracowników w tej firmie? Napisz proszę, czy są może obecnie jakieś przyjęcia do firmy.
@ANNA, skąd więc tego wypowiedzi w tym wątku? Tutaj piszemy właśnie o firmie Chefs Culinar. Pracujesz w tym miejscu? Możesz nieco rozwinąć swoją wypowiedź o nim? Czy znajdą się na forum również inne osoby pracujące w Chefs Culinar w Szczecinie? Co możecie powiedzieć na temat tego pracodawcy? Zachęcam do dodawania swoich opinii!
A dlaczego uważasz, że teraz już to inaczej wygląda w Chefs Culinar i że firma jest już inaczej postrzegana? Co na to wpłynęło, jeśli faktycznie tak jest? Zachęcam do rozbudowania swojej opinii. Jesteś obecnie jeszcze zatrudniony w tej firmie, czy nie jesteś już z nią związany?
@kierowca mazowsze Nie jesteś rzetelnym pracownikiem , bo o własnej firmie nie pisze się takich rzeczy na cudzym forum. Jeżeli rzeczywiście jesteś pracownikiem tej firmy i tak ci tam źle to czemu się nie zwolnisz. Firma pewnie byłaby z tego zadowolona. Oczekujesz podziękowań, to raczej firma powinna ci podziękować za taką pracę.
@Jacek, każdy ma prawo do wyrażania swojego zdania - do tego służy również między innymi forum GoWork.pl. A czy Ty jesteś w jakiś sposób związany z pracodawcą, jakim jest Chefs Culinar? Jeśli tak, to chętnie przeczytam, co sądzisz o warunkach oferowanych przez tę firmę.
o firmie lodimex ----zaległe wynagrodzenia ,brak kasy na flocie czasem placimy ze swoich zeby ruszyc w trase ,auta blokują firmy wypożyczające ,agregat sie psuje na zmiane z autem ktore ma ponad milion przebiegu ,i jest w stanie rozsypki,strach jezdzic jak 6 opon z innego zlomowiska,na nic nie ma ,a pan techniczny zyje kłamstwem ,jestesmy oszukiwani, ale pracujemy rzetelnie i dzieki nam oddzial mazowiecki jeszcze dziala i czy ktos powie dziekuje??? zdarza sie ze dzielimy sie jednym autem i jazda do nocy na 3 zmiany,
@kierowca mazowsze, "czasem placimy ze swoich zeby ruszyc w trase" - rozumiem, że chodzi tu o zakładanie z własnych pieniędzy na przykład na paliwo do aut, tak? Czy później nie ma problemu, aby odzyskać te założone pieniądze od firmy? Piszesz, że sprzęt nie jest zbyt dobry. Wiadomo coś o planach jego wymiany?
Zezol w lodimexie codziennie wyzywa nas i chodzi gada firmie ze sie zealnia i synkowi panstwo W nie zaplacili i sądem pracy straszy. A braki na magazynie ma potęzne za wydawanie towaru bez dokumentu na lewo
Drogi Użytkowniku,
Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:
NIE dodawaj opinii, która:
Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.
Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.
Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Chefs Culinar Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Chefs Culinar Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 62.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Chefs Culinar Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 31, z czego 8 to opinie pozytywne, 10 to opinie negatywne, a 13 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!