Action Poland

• Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Action Poland Sp. z o.o.

Opinie o Action Poland Katowice

Nie przegap nowości o Action Poland Sp. z o.o.!

Xoxo

27.09.2019 18:07

Nie i jeszcze raz na nie. Praca na akord kasowanie ręczne jakich kolwiek nadgodzin , średnio przyjemna atmosfera daleko odbiegajaca od takiej obiecanej na rozmowie o pracę. Niby jest regionalny i HR ale z nikim nie można konkretnie nic załatwić bo każdy temat jest zamiatany pod dywan .szkoda czasu byłem tam stosunkowo krótko ale dla mnie o wiele za długo. Zero premii dodatków opieka medyczna szału nie robi.
    Xxcxx

28.09.2019 09:11

Zgadzam się z waszymi wypowiedziami też miałam do czynienia z ta firma i dużo by można o niej powiedzieć negatywnego oczywiście
    Miła

16.09.2019 19:49

Witam zastanawiam sie czy złożyć sobie podanie do pracy jako zastepca kierownika ale widzę dużo negatywnych opinii:) czy ktos pracowal na tym stanowisku moze napisac jak płacą?
    zocha pisze głupoty

20.09.2019 19:04

każdy wymaga czego innego?!od razu widać ze nie jesteś tzw fizycznym w tej firmie, bo nie masz pojęcia o tym co wymaga każdy pracownik.więc wbij sobie do łba .wymagamy przestrzegania bhp oraz KP, poszanowania,zaplaty za każdą minutę dłużej ponad norme w tym gó...nie.
    Gggg

20.09.2019 21:07

Każdy wymaga szacunku i docenienia jego pracy jaką wkłada pracując tam godnego wynagrodzenia w tej firmie zwykły szary człowiek niestety tego nie dozna...... . :((((
    Czarna

15.09.2019 12:34

Sklep Szamotuły - pracuję tam od otwarcia (zresztą jak 90% naszej załogi). Atmosfera sympatyczna, kierownictwo wymagające, ale pracujące razem z nami z towarem. Wynagrodzenie - może nie najwyższe, ale pomału zaczęło pojawiać sie ubezpieczenie grupowe, opieka medyczna. W związku z tym, ze to firma dopiero rozkręcająca sie na Polskim rynku mam nadzieje ze pod tym względem będzie wiele zmian na plus... paczki na święta, okazjonalne kwiaty na dzień kobiet czy lody w gorące dni... niby nic, a cieszy. Praca bez szału :) ale miło sie do niej chodzi, jeśli chodzi o rozwój to jeśli ktoś chce, to jest opcja awansu w naszym lub innych sklepach. (U nas miało to miejsce - wiec wiem). Pisze tą opinię, bo zazwyczaj piszą osoby niezadowolone ... a tym co sie podoba, nie przychodzi do głowy tym sie podzielić :) Miłego dnia wszystkim.
    Uufuxyizyixkyg

19.09.2019 17:24

Czarna się wypowiada o pracy w Szamotułach w action nie zgodzę się z tym że 90% załogi jest od początku bo tak nie jest dużo ludzi się przewinęło przez krótki okres niech tak nie szkodzi kto robi tam zakupy to widzi wszyscy mają oczy
    PH

19.09.2019 19:40

zgadzam się duża rotacja ,ciągle ponawiane ogłoszenia z pracą .ci co już tam pracują to zwalniają się ,a ci co zostają to fałszywe dup..lizy .
    to_tylko_ja

07.09.2019 18:57

Co sądzicie o sklepie w Tarnowie? właśnie zastanawiam się czy złożyć tam Cv. Doradźcie ;)
    Monika

08.09.2019 16:22

Nie zawracaj sobie głowy.Serio Serio.
    Elwira8882

04.09.2019 11:05

W szamotulskim oddziale action pracuje taki typ co jak się ogoli to wszyscy cisną bekę xD
    Sympatyczna

10.08.2019 18:17

A jak wygląda praca w sklepch action w godzinach nadliczbowych? 1. Można pracować? 2.Każą pracować? 3.Nie ma więcej godzin niż 40 tygodniowo? Czy wypłaca ją za nadgodziny 50-tki, 100-tki? Bardzo jestem ciekawa też jak że zmianami w jakich godzinach etc.
    Nowa53

18.08.2019 16:15

Pracuję niedługo. I bardzo mnie przerazilo to że każda korekta wykonywana np przez asystenta czy kierownika nie musi być drukowana i podpisana przez pracowników. Teraz już wiem dlaczego nie ma nadgodzin...
    Milka

19.08.2019 10:43

Nie ma pracy w godzinach nadliczbowych chyba ze sytuacja tego wymaga bo nagle L4 czy urlopy i suma sumara ktoś pracowac musi. Nagdodziny jeżeli już jakieś masz co zdarza się rzadko są wypłacane po 3 miesięcznym okresie rozliczeniowym
    Pipi

13.08.2019 23:54

Nie polecam praca na akord wykładanie towaru musi być w ciągu 15,20 minut. W tym czasie w sluchaweczce cię poganiaja bo obserwują na kamerze. Gdy otwiera się sklep gdzieś lub potrzebują pracowników gdzieś to musisz jechać na tydzien na drugi koniec Polski z dnia na dzień. Nieuprzejma zastępca kierownika w knurowie. Ogólnie rotacja duża, bo nie szanuje się pracownika i nie daje się samodzielności.
    Nowa

14.08.2019 13:09

Proszę podać wynagrodzenie sprzedawcy zastepcy i kierownika w kwotach brutto
    Pipi

14.08.2019 18:05

Mogę tylko powiedzieć o sprzedawcy, kwota 2600zl brutto
    Milka

09.08.2019 23:51

A ja polecam tą prace. W action pracuje od pazdziernika 2018 i nic złego nie mogę powiedzieć na temat firmy Action. Stała załoga od otwarcia, wszyscy zyczliwi, pomocni, zaden pracownik nie ma problemu by zgłosić mi jakieś niejasności jak czegoś nie wiem to się dowiem nic nie pozostaje bez odpowiedzi. Fakt benegitow nie ma ale nad tym pracują wszystko po kolei i w swoim czasie, bezpłatna prywatna opieka medyczna i mozliwosc przystąpienia do ubezpieczenia grupowego. Praca jak praca u mnie zawsze wszystko zgodnie z planem nikt sie nie przeciąża i przychodzi z usmiechem na twarzy do pracy liczy sie zespół i jaka sami tworzymy atmosferę u mnie trochę tak rodzinnie. Jak w każdej pracy wymagania są ale wszystko do ogarnięcia zawsze mogę licxyc na pomoc innych. Mam u siebie osoby w pracy po tesco czy lidlu to mówią ze nie ma co porownywac dzien fo nocy
    Zainteresowana

07.08.2019 23:26

Cześć Dostałam propozycję pracy jako kierownik sklepu. Proszę powiedzcie mi jak to wygląda od podszewki. Będę wdzięczna za każdą informację. Pozdrawiam
    Pracowałam jako asystent.

09.08.2019 17:51

Nie zawracaj sobie glowy tą firmą.jeden wielki fałsz i udawanie na początku rodzinnej atmosfery.Szkoda zdrowia i nerwów.Nie bedziesz miala wsparcia w nikim a na dodatek ciągle źle i coś nie tak. Te pieniądze ktore proponują nie są warte tej pracy.odradzam
    Pracowałam jako asystent

09.08.2019 21:22

Tak bedziesz musiała wykonywać swoje obowiązki a nawet ponad.chyba ze bedziesz takim niwrobem jak jedna kierowniczka z dolnego ślaska ktora uwielbia wspinaczkę i ma w doopie swoje obowiazki bo siedzi w swoim kantorku bo często ma zjazd i nawet klime na sklepie wyłącza bo jej zimno. I taka kierowniczka bierze kase za nic nie robienie a twierdzi że kazdy miesąc miała pracowity. Co najlepsze taka kierowniczka nie ponosi konsekwencji za nic bo swoich podwładnych wpier..lalala na mine a siebie wybieli że najmniej wyny we wszystkim ponosi.żenada jak cala ta firma. Tam pracują desperaci bo kazdy co mądrzejszy to uciekł do lepszej pracy za lepsze pieniądze.także jak sama widzisz jesli jesteś kierownikiem a nie świnią to nie idz tam do pracy.
    Weronika

31.07.2019 12:13

Złożyłam cv to jednego z nowo powstającego sklepu action we Wrocławiu. Dostaje telefon ze mam się zjawić na rekrutację o godz 8 w Wałbrzychu. Tłumacze pani że składałam we Wrocławiu. Ona do mnie że to nic nie szkodzi, że oni nie mają biura w Polsce i wynajmują menadżerów i w obecnej chwili w najbliższej lokalizacji maja w Wałbrzychu. Oczywiście nie odbyło się od po formowania osoby ze jaka oni są firma jak dbają 9 swoich pracowników jeżeli już na starcie wysyłają ich do innej miejscowości na kwalifikacje. Podziękowałam za pracę
    Patrycja

04.08.2019 17:19

Byłam wczoraj w arkadach. Zapytałam się go czy to prawda,że we Wałbrzychu były rozmowyodnosnie przyjęcia do pracy u was. A ten(usunięte przez administratora) kierownik do mnie w zależności od miasta jakiego aplikowala i stanowiska odbywały się rozmowy. Smiechalm mu w twarz.

07.08.2019 16:15

I jak byłaś na rozmowie? Ja mam jutro.
    T4S

06.04.2019 11:50

Action Gliwice to nie miejsce bezstresowej pracy a raczej akordowy system maksymalnego wyeksploatowania pracownika. Małą atrakcyjność ofertt pracy potwierdza ogromna rotacja pracowników, którzy często po kilku dniach rezygnują. Do tego panuje tam obłudny system komunikacji pracowniczej z kadrą zarządzającą, gdzie pozornie pracownicy z władzami są na Ty. Pracownicy mają zgłaszać wszelkie niedogodności lecz gdy to robią i wykazują się wiedzą z zakresu kodeksu pracy a uda im się przetrwać 3 miesięczny okres próbny nie zostaje przedłużona umowa. Szkolenia wstępne są prowadzone w sposób niewłaściwy, bez zachowania norm. Do tego sklep każe odrabiać godziny za niewłaściwie prowadzone szkolenia bhp. Praca wykonywana jest często w składzie uniemozliwiającym poprawne działanie sklepu co kładzie jeszcze większy nacisk na obecnych w danym dniu pracowników będącym w okrojonym składzie. Dla przykładu podam sytuację Gliwic gdzie bywa, że 3 osoby muszą wykonać pracę tą samą co załoga 6 osobowa. Absencjom brakującej załogi sprzyjają owa warunki pracy, które do przyjemnych nie należą. Pracownik w ciągu dniówki jest wielokrotnie przerzucany z stanowiska na stanowisku nawet gdy nie zakończył wcześniej powierzonych zadań. Wynika to również z zbyt niskiego stanu załogi. Dyrektor regionalny rodem z Lidla (Irlandzkiego) wyjęty oraz reszta składu wyżyn społecznych nie stanowi kompetentnej kadry. Potężne braki w wiedzy podstawowej z zakresu prawa pracy, brak empatii, fałszywe podejście do pracowników. Dodatkowo brak systemu jakiejkolwiek motywacji pracownika, brak premii. Maszyna do sprzątania w 21 wieku wymaga jedynie energii pracownika, który musi ją fizycznie pchać. Reasumując: polityka Action, który znam z Holandii została okraszona typową dla nadgorliwości naszych ambitnych rodaków chęcią wyzysku pracownika, gdzie owy pracownik ma siedzieć cicho i skakać pomiędzy zadaniami (odbiór dostaw, wypakowywanie i wykładanie towaru, obsługa kasy, tak zwane fejsowanie, sprzątanie, tworzenie wystawek itd.) z uśmiechem na twarzy bo to przecież polityka firmy. Praca na 2 zmiany z których żadna nie pozwala normalnie funkcjonować pracownikom posiadającym dzieci gdyż godziny nie są dostosowane do jakichkolwiek norm. Harmonogram pracy również niestabilny powodujący konieczność pracy na różnych zmianach w ciągu tygodnia. Dodatkowo soboty oraz handlowe niedziele, które nie są wyróżniane i nie mają odzwierciedlenia w wypłacie. Zatem, jeżeli ktoś ma chęć pracować za niewiele ponad najniższą krajową to musi siedzieć cicho i przymykać oko na niedogodności i nieprawidłowości gdyż pracodawca woli zatrudnić kolejne kilka osób niż stworzyć stałą zgraną i wiedzącąna na czym owa praca polega ekipę.
    Ona

22.04.2019 22:34

Nic dodać nic ująć. Trafnie ujęte czyli to nie jest wyjątek od reguły lecz z gory zaplanowana strategia działania. Brawo Action również za Wasze (usunięte przez administratora) ktore pokazujecie na każdym kroku.
    H2O

07.08.2019 10:20

W 100% potwierdzam twoja opinie tam nie da się pracować.
    Megi

02.08.2019 07:18

Atmosfera w pracy tragiczna szkoda ,ze regionalny z tym nic nie robi otrzymuje sygnały od pracowników .Firma stawia na wartości człowieka szacunek itp. w tej firmie nie ma tego .Kierownik nie wspiera swoich managerów bo tak naprawdę sam bardzo mało wie na temat pracy lubi bawić się plotkami facet bez ... to jest przykre przechodzisz do takiej firmy słyszysz wartość i podejmujesz prace okazuje się ,ze wartości nie działają .
    Nowa pracownica

13.05.2019 17:38

Praca w action opole nie jest ciężka, polega głównie na przekładaniu towaru :) praca jest w dziwnych godzinach popołudniowych, dodatkowo po zakończeniu pracy nie można wyjść ze sklepu ze względu na jakieś wewnętrzne procedury, w efekcie nigdy nie wiesz kiedy będziesz w domu. Wszyscy mówią sobie na ty ale panuje atmosfera fałszu. W ciągu dnia pracy jest całkowity zakaz posiadania telefonu (Raczej nikt normalny w czasie pracy nie siedzi na fejsie żeby nie można było mieć przy sobie narzędzia do kontaktu np. z dziećmi które nie wiedzą kiedy matka wróci z pracy) -chyba że na przerwie. Pozdrowienia dla pani Agnieszki która zastrasza pracowników i próbuje sobie ustawić. Ludzie uciekają po kilku dniach tej bezsensownej pracy. Na rozmowie było zupełnie inaczej, były opowiadane bajki a w sklepie mieli gdzieś to co ustaliłam przed podjęciem pracy z hr advisor'em. Kierowniczka Agnieszka nie kryła się z tym mówiąc że hr advisor na zbyt dużo sobie pozwala i że jego opinia się nie liczy. Nikomu nie polecam tej pracy.
    Obserwator

07.07.2019 17:35

Tak jak telefon jest potrzebny aby grać w gry siedząc na kasie to spoko;) ;) a oczywiście premia się należy dla takeigo gracza tylko zależy na jaki Level wejdziesz;). Grafik dostajesz z góry to możesz dziecku pokazać jak jesteś w pracy ;)
    Akcja reakcja

18.07.2019 23:26

wiesz co obserwatorku ? ewidentnie widać ,że teorię to masz tylko opanowaną nic więcej.w tym (usunięte przez administratora) nie ma nikt w czasie pracy przy sobie telefonu-to po pierwsze, a po drugie powiem/napiszę w skrócie..........................................tu nie ma żadnego socjalu:D w myśl zasady masz samą nędzną wypłatę i się bujaj. dziwna firma zero telefonów do kadr ,nic nikt ci nie powie kontakt tylko poprzez e-mail .jakieś dziwne to konspiracja,inwigilacja,w tajemnicy?Fałsz i tyle!
    Dorota

08.07.2019 19:48

szukam właśnie pracy a ofert action jest dużo, i co jakiś czas szukają ludzi do tych samych miast.Zastanawiam się czy czasem powodem nie jest słabe wynagrodzenie, lub zła atmosfera w pracy bo te osoby tam pracujące wogóle się nie uśmiechają .Może mi ktoś napisać jak to wygląda,będę wdzięczna :)

Kontakt - Action Poland Sp. z o.o.

Uniwersytecka 13 40-007 Katowice

Branże: Sprzedaż detaliczna

InstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    Remik

20.06.2019 18:26

Spoko firma dla tych którzy chcą pracować a nie pisać bzdury na forum!

21.06.2019 12:01

Czego Ty się najadłeś?! Co tam jest "spoko" wykładanie towaru na czas? Czy może to że ludzie po tygodniu pracy rezygnują?-bo okazuje się że to co im mowiono na rekrutacji całkowicie odbiega od realiów panujących w sklepie, pewnie jeszcze to, że gołe wynagrodzenie bez premii, bez jakichkolwiek dodatków itd,itd,itd.
    Klientka vs kierownik Action

07.06.2019 23:18

Dzisiaj zostałam potraktowana bardzo chamsko przez chyba kierownika tego sklepu w Wałbrzychu. Chciałam kupić doniczki ktorych cena na półce wynosiła 8.90zł natomoasi cena na kasie pojawiła sie 22.95 zł. Kasjerka wezwała jakiegoś faceta cbyba kierownik, bo chciałam wyjaśnic cenę tych doniczek i się zaczeło.tłumacse mu że doniczki stały pod ceną 8.90 a on do mnie że on teraz mówi i ja mam my nie przwrywać.To jest niewiarygodne aby osoba pełniąca funkcję reprezentującą sklep tak mnie potraktowała.w żadnym sklepie tak mnie nie potraktowano.Będe omijać ten sklep z daleka a zglosze was do PIH bo nie będziecie robic z ludzi wariatów znam prawa konsumenta. Gratuluję firmie Action takich kierowników, to świadczy o tym jaki szacunek macie dla klientów.jestem bardzo zawiedziona dzisiejszą sytuacją.
    Arek

16.06.2019 13:09

To zgłoś i po sprawie. Czasami klientom ciężko zrozumieć ze stan jest inny, lub by sprawdzić sobie cenę na czytniku.
    Grus

06.05.2019 14:18

Nie polecam również pracy w sklepie ACTION w Lubaniu atmosfery współpracy jest identyczna jak w Katowicach nie odpowiedni ludzie na kierowniczych stanowiskach!!!!!!!!
    Gość 4

09.05.2019 15:33

To co się. Dzieje to są jakieś żarty, po co prosić górę o pomoc jak nic nie robią z tym.(usunięte przez administratora)
    Adi

25.04.2019 19:47

Też macie zakaz posiadania telefonu?
    takij

30.11.2018 22:00

Witam mam pytanie jakie firma daje warunki zatrudnienia , bo w mojej okolicy otwiera się sklep tej sieci i jestem ciekaw co oferują .
    Fiona

13.02.2019 12:00

@Ona możesz powiedzieć coś więcej? Właśnie aplikuję tam i chciałabym się czegś dowiedzieć.
    ona

20.03.2019 16:16

miałam przyjemność pracować w tej firmie otóż spotkalam sie tam z brakiem szacunku falszywymi ludżmi i arogancją jest jeszcze dużo innych negatywnych rzeczy ale wole zachować je dla siebie także odradzam prace w tej firmie zarówno w biurze jak i w sklepach
    Anika

14.03.2019 10:25

To co dzieje się w sklepie w Świebodzinie przechodzi wszelkie pojęcie. Ludzie zwalniają się po kilku dniach pracy albo są zwalniani. Wszystko z winy głównej kierowniczki ktora powinna zacząć leczyć sie na głowę. Pomiatanie ludźmi, jakieś humory, fochy, czepianie się o byle co. Ciężko wytrzymać taką atmosferę i nikt nie chce tam pracować. Trzeba naprawdę dużo cierpliwości i wazeliny żeby wytrzymać w tej pracy. Przez to sklep ma złą opinie i już w mieście ludzie ostrzegają siebie przed pracą tam.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Action Poland?

Małgorzata

21.02.2019 11:55

Przestrzegam klientów przed placówką handlową w Częstochowie, brak możliwości kontaktu ze zwierzchnikami w całym internecie nie ma kontaktu telefonicznego,ani e-mail, co powoduje iż personel czuje się bezkarny,arogancki. potencjalny kliencie zastanów się 1000 razy zanim cokolwiek kupisz w tym sklepie. Brak możliwości reklamacji. Kupiłam w tym sklepie walizkę z zamkiem na szyfr,zamek w walizce okazał się wadliwy, po zmianie szyfru zgodnie z instrukcją walizka się nie otworzyła w ciągu 1 godziny pojawiłam się ponownie w sklepie.Pani z obsługi klienta w sposób arogancki odmówiła przyjęcia reklamacji cytuję "ona sprzedała towar dobry na prośbę by Pani na innej walizce sprawdziła możliwość szyfru odpowiedziała że nie będzie psuła drugiej walizki, po prośbie z mojej strony o rozmowę z kierownikiem usłyszałam że kierownik będzie w dniu następnym w godzinach 7-9. Następnego dnia o godzinie 7.30 udałam się do sklepu Action z walizką, zostałam nie wpuszczona do sklepu pomimo obecnych pracowników na sklepie .Przez szybę zostałam poinformowana że nie mogą mnie wpuścić do sklepu. Zapytałam czy jest kierownik ,Pani odpowiedziała że jest, ale na moją prośbę żeby Pani kierownik podeszła nie doczekałam się żadnej reakcji. Bezkrólewie, brak szacunku, ignorancja całkowita.
    Coś o tym wiem.

04.03.2019 18:52

Nie tylko w częstochowie panuje bezkrólewie.w wałbrzychu jest podobnie.tam kierownik także jest bezczelny. Ignorancja totalna klienta.to chyba standardy tej firmy niestety.
    ;)

28.01.2019 20:57

Nie polecam pracy w Action. Demotywujacy kierownik i zastepca, marne zarobki, fałszywi ludzie, brak możliwości rozwoju i praca bez umowy - na przykładzie Szamotuł
    Zawiedziona

23.01.2019 11:35

Firma, która rządzi się swoimi prawami. Gołe wynagrodzenie bez premiowania pracownika, za takie śmieszne pieniądze pracy dookoła jest multum. Bezpłatna opieka medyczna to też bzdura. Praca w nadgodzinach gdy się przytrafi a pojawiają się to nie ma co liczyć na zapłatę.Nie polecam pracy w tej firmie a tak kolorowo na rozmowie kwalifikacyjnej mówili.

Zostaw merytoryczną opinię o Action Poland Sp. z o.o.

Oferty pracy - Action Poland Sp. z o.o.

Pracownik Sklepu

Tarnowskie Góry