Action Poland

• Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Action Poland Sp. z o.o.

Opinie o Action Poland Katowice

Nie przegap nowości o Action Poland Sp. z o.o.!

19.03.2020 08:27

Gdzie ujadacze jak firma wprowadziła nam prace co 2 dzień? Czyli w zasadzie zmniejszyła wymiar etatu i liczbę godzin w miesiącu i zapłaci nam jak za cały nasz etat? Aha... Nie ma... Bo tu piszą sami rozszczeniowcy których dawno już w tej firmie nie ma a ciągle ich to boli.... Ewentualnie paniusie co to miały z kim dzieci zostawić a uciekły na opieki i narzekają jaka firma zła kierownicy źli i współpracownicy. Załóżcie własne firmy i życzę wam takich wrzodów jak wy.

19.03.2020 19:49

Nie nie mają prawa brać opieki gdy w domu jest ojciec.
    pitu pitu

19.03.2020 20:26

a gdy Tatuś jest chory i jest na L4 to moga,takie prawo,haha . chory rodzic nie moze sprawowac opieki nad dziećmi.ale malo wiesz.
    Pracująca

19.03.2020 09:40

Dajcie już spokój w przescigiwaniu się kto jest zły,kto gorszy,sklep jest otwarty, firma reaguje na bieżąco w kwestii zabezpieczania pracowników, póki co będzie otwarte,nie nakrecajcie się ,poprostu pracujmy, starajmy się żyć normalnie,bo nie wiadomo,jak długo przyjdzie nam tak trwać,jeśli widzicie,że po sklepie chodzi młodzież,grupami,to zareagujcie, myślę,że nikt z zarządu tego nie będzie negował,jeśli widzicie,że ludzie na sklepie też zbyt frywolnie podchodzą do tematu,przychodzą w kilka osób, nie zachowują zasad kolejki,płatności itp to chyba możemy uprzejmie zareagować, nikt nam chyba nagany za to nie da. Trzymajmy się jakoś spokojnie w tym czasie,nie targujcie się o wypłaty, o jajka wielkanocne,dajcie spokój,świat stoi do góry nogami, nie zawracajmy sobie głowy sprawami nieistotnymi.

18.03.2020 21:53

Rozumiem, że ktoś może czuć się zgorszony faktem jajek czekoladowych itd... tylko nie potrafię zrozumieć jednego?! Dlaczego nie macie odwagi powiedzieć przełożonemu tego co tutaj piszecie?? Komu chcecie zaszkodzić? Szkodzicie tylko sobie o ile jeszcze pracujecie w firmie ????‍♂️????‍♂️????‍♂️

18.03.2020 19:54

Bella

Przebieg rekrutacji Po wysłaniu CV zostałam zaproszona na 1 etapową rozmowę kwalifikacyjną z kierownikiem regionalnym oraz specjalistą ds. HR. Po rozmowie miałam dostać odpowiedź do kilku dni. Dostałam ją z opóźnieniem. Pracę przyjęłam, ponieważ wynagrodzenie jest niezłe i ogólnie zapowiadało się fajnie. Pracuję już prawie rok i jestem całkiem zadowolona. Pytania Część standardowych, czyli dotyczących wykształcenia, doświadczenia, pytania ,jakbyś się zachował w danej sytuacji" itp. Część abstrakcyjnych, jak np. ,,Po której stronie wisi 11 plakat jeżeli w korytarzu, którym idziesz jest ich 30 i są po obu stronach?" i różne takie- w internecie jest sporo przykładów.

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę

#RozmowaKwalifikacyjna
    Załamany pracownik.

18.03.2020 10:23

To co się wydarzyło w dniu wczorajszym, to jakiś żart na zbliżający się prima aprilis . W taki sposób firma dziękuje pracownikom za zaangażowanie w tych ciężkich chwilach (poczęstunek jajeczkami czekoladowymi - serio?). Narażamy zdrowie i życie tylko po to by ktoś mógł sobie kupić pudełko plastikowe bo robi porządki bo „ nie ma co z sobą zrobić „ . Żadnej poczciwej reakcji ze strony kierownika regionalnego, szanowny dyrektor wysyła filmik z podziękowaniami, czy to kogoś podniosło na duchu czy dodało chęci do pracy ? Mam porównanie z innymi firmami w których pracują moi znajomi, ich premie czy dodatki do wypłaty na środki do dezynfekcji wywołały u mnie kupę śmiechu a to co zrobił nasz pracodawca przeszedł samego siebie, ale przynajmniej człowiek uśmiał się do łez . Dziękujemy firmie Action, przynajmniej wiemy ile dla was znaczy pracownik w sklepie który na was pracuje .
    Zagrożony

18.03.2020 15:18

Nic nie znaczymy...robol przyjdzie i musi zrobić....Jesteśmy dla nich g....warci.Rejonowy mówi najwyżej zaczniemy zwalniać ...Nie ma przejmowania się zwykłym pracownikiem..który przychodzi i naraża swoje zdrowie ,A może nawet życie....????

18.03.2020 16:10

Jak powyżej... Zastanawia mnie co takie stado frustratów robi jeszcze w tej firmie? Życze wam by firma udźwigneła sytuację i nie musiała radykalnie działać bo wtedy będziecie musieli ißć pracować do tych innych firm w których niby jest tak dobrze a mimo to w nich nie pracujecie. Wtedy dopiero będziecie ujadać.
    Nerwica

18.03.2020 15:32

Na mój zespół nie mam co narzekać. Kierownictwo zapiernicza razem z nami, robią rolki, dbają o nas. Takich ludzi sie szanuje. Jednak to co ci wyżej wyprawiają to jedna wielka kpina. Gdzie są teraz ci co przyjeżdżali do nas na wizyty ? Bywali u nas bardzo często czasem pare razy w tygodniu a teraz? Odkąd ogłosili wirusa nikt sie nie pojawił. Wolą siedzieć z dala od tego gówna w którym my siedzimy codziennie. Prosze bardzo! Niech przyjadą i chodzą po sklepie tak jak wcześniej. A z tymi jajeczkami czekoladowymi to już nie wspomnę. ZERO SZACUNKU. Wszyscy którzy pracują w sklepach dostają premię za to że przychodzą do pracy w tym trudnym okresie a my? (usunięte przez administratora) dostaniemy..

18.03.2020 16:06

Do mnie mój KR przyjeżdza. Jak tak dobrze w innych firmach dlaczego was tam nie ma ujadacze?
    J.Kowalska

18.03.2020 15:11

Normalnie kpina....W obecnej sytuacji epidemi inne firmy dają pracownikom kasę 300 czy 500 zł. skracają czas pracy..A Action jajeczka to żenujące....Oni mają jakiś dziwne podejście ,jak nie muffinki dają za wykonaną prace albo lody czy czekoladę A teraz te jajeczka.Co to przedszkole.....??????Traktują nas jak korpo -śmieci. Firma rodzinna kpina.
    Prawdomówna

17.03.2020 19:18

Firma w obliczu zagrożenia koronawirusem pokazała swoje prawdziwe oblicze. Banda wyzyskiwaczy, dla których pracownicy sklepów łącznie z kierownictwem są nikim. Liczy sie tylko zysk. Nikogo nie interesuje stan psychiczny ani fizyczny pracowników, którzy narażają zdrowie własne oraz swoich rodzin codziennie( nawet w nieskróconych godzinach)obsługując bydło, któremu w ramach walki z nudą zachciało się spacerków po sklepie. Za to w RAMACH UZNANIA mamy się poczestowac jajeczkami wielkanocnymi, które i tak po świętach sa przeznaczone na rozdanie klientom do zakupów. Jawna kpina. Odnośnie żeli do dezynfekcji i rękawiczek to zapewne słusznie stwierdzam, ze sa one z troski o klientów( by biedactwa nie musiały się obawiać zarażenia) a nie o pracowników.A zarządzającym z góry życzę dużo zdrowia, gdyż karma wraca do każdego i wierzę głęboko w to, że kiedyś dostaną z nawiazķa to co im się szczerze nalezy. Pozdrawiam i nie życzę nikomu aby tak był UZNAWANY przez swoich pracodawców.
    Zzz

18.03.2020 08:45

Panią kierownik szczególnie napewno opieka bo taki ma zawsze wolne.
    Prawdomówna

18.03.2020 09:11

Niestety w tej firmie jak widać nie ma miejsca na sentymenty. Wiele też zależy od kierownika, lecz nawet on teraz w tej sytuacji ma związane ręce.
    Zosiasamosia

16.03.2020 12:32

Akszon to firma gdzie pracownik się nie liczy w trakcie epidemi pracownik jest dla nich zerem, regionalni siedza sobie za biurkiem lub pracują zdalnie, ważna tylko kasa kasa kasa a my pracownicy sklepu którzy mają rodziny i jesteśmy narazeni tego wirusa, bo ludzie nie stosują do kwarantanny tylko przychodzą po kabelki i doniczki. JEDNYM SŁOWEM PORAZKA i podciągają sklep pod drogerie tylko żeby go nie zamykać PORAZKA
    Zosiasamosia

17.03.2020 04:59

@Xd jak się ma dziecko powyżej 8 lat to nie ma się opieki a urlopu całego nikt nie wykorzysta, albo bezpłatnego urlopu też nikt nie weźmie!
    Xd

17.03.2020 08:54

Można nagle zachorować raczej kaszlacy kasjer nie jest miło widziany teraz na kasie
    Asia82

08.03.2020 13:57

Ja pracuję miesiąc i fakt pracy dużo, ale Kierowniczka robi równo z nami. (usunięte przez administratora)Druga rzecz narazie mam umowę na pół etatu, a robię na cały. Jeśli się to nie zmieni to odejdę, bo ile można pracować na 1/2 etatu.
    Ele

09.03.2020 18:16

Tu starać się w jakikolwiek sposób nie ma potrzeby bo zawsze podkreślam zawsze dostaniesz tylko i wyłącznie gołą wypłatę. Co do wykształcenia to myślę że te gimnazjum to już skrajność bo skoro ktoś nie chciał zdobyć zawodu to świadczy o tym jakim jest leniem i nie jesteśmy trzecim światem żeby robić wymówki ze musiałem musiała. Iść do pracy i dlatego edukacja tylko na poziomie gimnazjum. Poza tym uważam że jeśli pracodawca nie kladzie nacisku na wykształcenie swojej kadry zarządzającej to oznacza że ma gdzieś jakiekolwiek standardy. Nie wystarczy że przeszkolą cie w innym sklepie przez miesiąc lub dwa i myślisz że możesz kierować grupa ludzi. Kierować grupa ludzi mogą ci którzy w tym kierunku się kształcili i znają to od podszewki.
    Burak

09.03.2020 20:53

Prawda prawda wszystko prawda ,kierownicy w tej firmie to paskudne nieroby ,lenie,tylko pierwsze zmiany sobie biorą ,po południu do domku a ty zapierniczaj z rolkami , tylko szybko szybko bo jutro to samo od nowa,nowa dostawa przyjedzie , święta krowa zmyje się do chałupy po 8 godzinach noc nie robienia tylko łażenia po sklepie,a ty od nowa oraj na rolkach ,tylko szybko szybko bo jutro resztki czekają.
    Nina

04.03.2020 12:09

Hej idę na rozmowę kwalifikacyjną na zastępcę kierownika,ale sądząc po opiniach nie wiem czy warto.ktos coś pozytywnego może powiedzieć

09.03.2020 08:01

Nikt się tym nie zajmie bo nie ma kto tam same lewusy robią porozmawiasz z Hr o problemach w sklepie to ci powiedzą że nazekasz A po jakimś czasie Cię zwolnią nikt tam nikim się nie interesuje nawet jak jest mobing to mają to w (usunięte przez administratora) bo komu masz to zgłosić jak masz zakaz z wyższymi instancjami nawet sama nie możesz z biurem załatwić głupiego zaświadczenia śmiech na sali
    Marta

09.03.2020 13:49

Dokładnie nie ma co liczyć na rejonowych czy hr...wszystkie uwagi zamiecione pod dywan..A osoba ,która się poskarży wyżej wylatuje...I niee ważne czy dobrze pracowała oni zawsze staną po stronie kierownictwa .
    Pracowałam

09.03.2020 13:23

Zgłaszałam uwagi Rejonowemu ,o pracy asystentek,a on nic z tego sobie nie robił nawet nie było żadnych dyscyplinujących rozmów. Zero odzewu.Nie może być tak,że asystentki z łaską drukują opisy polskie towaru i czekamy wieczność ,nawet problem mają aby zrobić zwrot Klienci się denerwują...bo czekają,aż hrabiny podejdą do kasy.I tacy ludzie reprezentują sklep,czyżby nie uczyli ich na szkoleniach jak traktować ludzi z szacunkiem.Odeszłam i jestem szczęśliwa,pracując za takie marne grosze ,szkoda czasu...Zero motywacji,brak premii ..Myślą,że znaleźli sobie murzynów do pracy.Jak ktoś nie ma ambicji i szacunku do siebie to niech tam siedzi i się męczy.Ja już nie muszę...Maszyna do mycia sklepu ciężka,jak cholera niech rejonowi przyjdą i sobie sami myją...Siłownia za darmo...Praca dzielona niesprawiedliwie nie wspominając o grafiku.Czasem na zmianie 1 kasjer i kierownik,który chodzi z kąta w kąt...Nie umie zaplanować zmiany,wprowadza haos.Jak widać stanowiska objęte przeważnie po znajomosciach,kiedyś im to bokiem wyjdzie.Po co są rejonowi czy hr jak nie wyciagajà żadnych konsekwencji ... od ludzi zarządzających .Nie polecam pracy jest wiele miejsc pracy ,,gdzie godnie można pracować i mase benefitów...Powodzenia im życzę
    E

01.03.2020 22:26

Ja od 1.5 miesiąca nie mam pieniędzy. Umowa zakończona 10 stycznia jestem na macierzyńskim nie przekazali papierów do ZUS w trybie natychmiastowym tylko 3 tyg. po i to po mojej ingerencji telefonicznej. O PIT nie wspomnę bo też nie dostałam.

02.03.2020 16:30

Ja nie pracuje już 3 miesiące i dalej nie dostałam z zus za opiekę nad dzieckiem napewno nie wysłali nawet tych papierów.

02.03.2020 18:54

Wychodzi na to że na stanowiskach kierowniczych są osoby które nie mają pojęcia o pracy na tych stanowiskach i wcześniej nigdy nie były kierownikiem bo kierownik z doświadczeniem wie co ma robić

01.03.2020 16:58

Skoro jutro jest 2 marca a dalej nie otrzymałam pit z action czyli według przepisów 3 marca zgłaszam do urzędu skarbowego czy ktoś ma taką sytuację

01.03.2020 20:52

Ja też już nie pracuje ale mają obowiązek wysłać skoro do końca grudnia pracowałam. Z tego co wiem to US daje kary pracodawca za niedotrzymanie terminu. Czekam do wtorku i zglaszam.

01.03.2020 22:08

Tak jestem byłym pracownikiem Action i właśnie dzwoniłam w piątek do Pani z Hr i pity zostaly niby rozesłane 24 lutego dziwne że do nikogo nie doszły do 28 lutego
    Rozbawiony

29.02.2020 21:03

hej pracuje w Action i praca jest fajna. Te opinie ludzi ktorzy wylecieli bo myslelei, ze placi sie za nic nie robienie sa zabawne. Za kazda nadgodzine i delegacje mialem zaplacone. Moze nie po tygodniu ale zawszewszystko bylo zalatwione. Wszystko zalezy czy macie ogarnietego kierownika czy nie. Jednak gdy czytam te glupoty ludzi tutaj to smiac mi sie chce. frustracja siegajaca sufitu... zwolnili was, niepoprzedluzali umow... jakies przyczyny tego byly.
    WTF

29.02.2020 22:49

No to mnie teraz rozbawiłes.wiekszosc opini tutaj jest od osob ktore same sie zwolnily. Zabawne jest to ze pracujesz w tym (usunięte przez administratora), zal mi takich jak ty, hahaha
    Meg

02.02.2020 23:51

Ja miałam problem z rozliczeniem rozlicza firma zewnętrzna delegacje i szczerze o 300 zł wypłacili mniej pomimo moich interwencji z nimi i tłumaczeniem pisaniem maila straciłam pieniądze wiec wybór tej firmy należy do was.
    beżowy_flisak

26.02.2020 15:48

Na kolanach trzeba dział finansowy prosić. nie ma z nimi żadnego kontaktu, maile mają w poważaniu. Sama regionalna personalna rozkłada ręce. Płac za wszystko sam a rozliczenie zobaczysz albo i nie. Taka prawda
    Maja

23.02.2020 21:56

Jakie stawki dla kasjera?
    Ma

24.02.2020 10:00

Nie ma kogoś takiego jak kasjer ???? Jesteś wszystkim czym się da na sklepie od sprzątaczki po zastępców kierownika
    Mm

16.02.2020 16:46

Witam, rezygnacja pracy w tej firmie uświadomiła jak ważna jest atmosfera i szacunek wzajemny człowieka bo życie jest krótkie, żeby robić sobie pod górkę brak współpracy zaczyna się skracanie godzin pracowników tj.jeden pracuje za dwóch. Jest to przykre jak odpowiedział regionalny na pytanie gdzie jest ta firma Holenderska prostota, szacunek cytuje ,,tej firmy już nie ma i nie będzie’’ po takiej wypowiedzi świadczy o kompetencji na tym stanowisku dziękuje za takie myślenie i wspieranie kadry kierownicze.
    Ooo

15.02.2020 23:54

Byłam pracownikiem zdanie mam takie ja większość z was. Kierownictwo dostało pracę po znajomości na niczym się nie znają i gnoja pracownika który ma swoje zdanie. (usunięte przez administratora) Wszyscy się obgadują a później udają najlepsze kolezanki. Dobrze że tam już nie pracuje bo byłam wykończona psychicznie ta praca.
    Jogoda

06.10.2019 14:56

Nie polecam sklepu w Radomsku pracowali tam fajni ludzie ale bardzo się zmieniło jak przyszła nowa kierowniczka, która kieruje się donoszeniem słabych pracowników. Dobra kadra odeszła a zostali koledzy i koleżanki a regionalny i hr tacy sami. Szkoda gadać.
    Avak

14.01.2020 11:05

A czy moge zadać Ci parę pytań na priv? [email protected]
    Miki

15.02.2020 21:53

KS. Napisz kilka zdań na czym Twoja praca. Jestem zainteresowana praca w tej firmie. Pozdrawiam ????

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Action Poland?

ja

13.02.2020 14:03

a wiecie może ile zarabia KS? Jakies premie?
    Xd

14.02.2020 23:28

Po podwyżce 5600 zł brutto
    Ciekawska

06.02.2020 22:33

Macie może jakies informacje na temat sklepu w Wodzisławiu Śląskim? Jestem zainteresowana pracą ale nie wiem czy warto :)
    ×××

13.02.2020 11:05

Warto.pracy jest owszem duzo ale polecam.Tyle , ze aktualnie nie chyba do nas przyjęć.
    aifoZ

14.02.2020 18:09

Duzo swojej pracy wlozysz w powierzone tobie obowiazki a i tak nikt tego ne doceni.pytasz o nadgodziny? nie warto bo platnosci za nie to taka czarna magia ze licz sie z tym ze nie zaplaca ci za nadgodziny.
    zainteresowana

05.02.2020 08:48

Dostałam zaproszenie na rozmowę na stanowisko z-cy kierownika.Czy może mi ktoś napisać jak wygląda praca na tym stanowisku,zarobki,itp. Zależy mi na szczerych opiniach
    zainteresowana

06.02.2020 21:50

brutto czy netto?
    A-a

06.02.2020 23:29

Netto
    Zainteresowany

07.01.2020 20:49

Czy warto i jak płaca na tzw oddelegowaniach do innego sklepu? Zwrot za auta km rozumiem a dalej w czas pracy w danym miesiącu w okres rozliczeniowy czy osobny przelew? Ile ? czy warto?
    Ola

31.01.2020 20:20

Morelowa widać ze musisz być kiero lub asystentka wie powiedz mini proszę jak księgowana jest 12 godzinna inwentaryzacja??? Wlicza się w nadgodz? Inaczej płaci??? Bo mi 20 godz uciekło niby 6 godz nagdg mam gdzie 200 zrobilam i szkolenia miałam bhp w innym mieście
    mądrzejsza od kierwniczki.

31.01.2020 22:59

Ola nie dojdziesz prawdy tak jak ja.kierownicy tak rozliczaja godziny zeby nie stracila firma lecz ty. zapomnij o kasie za nadgodziny i z inwertury.o za nadgodziny dostaja $ tylko kieroi asyst.(usunięte przez administratora)
    Paula

02.01.2020 10:54

Trzeba mieć końskie zdrowie żeby tam pracować. Pójdziesz na zwolnienie chorobowe to możesz się pożegnać z pracą. Mimo że dobrze pracujesz to i tak liuzusy i mruki zostają. Jak masz swoje zdanie i się odezwiesz o nieprawidłowości ach i faworyzacji to do widzenia. Trzeba siedzieć cicho jak mysz pod miotla.Kierowniczka jedna z drugą rodzina druga koleżanka i tak to się kręci. Szkoda że kierowniczka nie słyszała jak asystentki jej kochane lizuski ja obgaduja. Szkoda że przez pomówienia nie zostałam dłużej a to wina jednej asystentki która od początku nie chciała bym tam pracowała bo zaduzo o niej wiem.
    xxx

29.01.2020 12:32

Tak jak piszesz zgadzam sie w100%,tam by musieli zrobic wymiane kierownikow i asystentow a szczegolnie Walbrzych tam co odstawia ta kierownik ..a jaka jest nie uprzejma dla klientow takze jej asystenci .A kiedy wpada ktos z biura lub regionalny, wtedy sa mili i uprzejmi.
    ja

30.01.2020 20:19

nie moge pojąć jak ten z HR wielkie D moze oceniac czyjąś prace skoro sie na niej nie zna.on zostal przeszkolony do opowiadania bajek na rozmowie rekrutacyjnej,nic wiecej bo gdy powstaje problem w pracy to niestety (usunięte przez administratora)

25.01.2020 17:41

Bardzo fajny sklep sam w sobie, ale złe traktowanie zwykłych najniższych szczeblem pracowników, a gdyby nie oni to wszystko by się zawaliło, dajesz z siebie wszystko, starasz się, ale ciągle to za mało, za wolno, najlepiej jakby jeden robił za dwóch, żeby można było zmniejszyć etaty, i zgadzam się najlepiej, gdyby nie mieć swojego zdania i ślepo we wszystko wierzyć co mówią, wtedy to ideał, bardzo dziwna atmosfera pracy z jednej strony bardzo duże wymagania co do umiejętności pracowników, a z drugiej strony jak ktoś jest w miarę ogarnięty to też nie dobrze, głowa bardziej wysiada niż kręgosłup.

Kontakt - Action Poland Sp. z o.o.

Uniwersytecka 13 40-007 Katowice

Branże: Sprzedaż detaliczna

InstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    x12

24.01.2020 21:48

Czy wypłacili wam za nadgodziny? I jak to jest w końcu z tą inwentaryzacją, czy te 12 godzin wlicza się w normalne godziny pracy w miesiącu, czy to są godziny dodatkowe?
    Nshia

25.01.2020 15:58

Nawet jeśli się odbijałeś zapomnij o nadgodzinach gdyż te są usuwane ręcznie przez kierownictwo w biurze ????
    Tomasz

25.01.2020 10:04

Praca dla ludzi bez własnego zdania którzy nie umia się odezwać i lizusow. Gdyby nie kierownicy to by było ok. Nie mają szacunku do pracowników. Myślą że są niewiadomo kim. Kiedyś przyjdzie czas na nie i zostaną zwolnione. Dlatego zwalniają najlepszych bo się boją ze ktoś ich wygryzie. Zostają tylko mruki. W lubaniu proszę skontrolować te dziwne układy i zmienić kierownika a do tego pani kasjerka r... Niemiła i chamska.
    Zx

25.01.2020 10:44

Zgadzam się z tym. Też tam kiedyś pracowałam. Praca jest ok.zarobki itd. Brakuje atmosfery i przez to ludzie odchodzą bo nie mogą znieść tego traktowania zarządzających.
    Ja pracuję w action

22.01.2020 22:20

Praca w Action jest w porządku,firma to dobry pracodawca,pracuje od pół roku i ta praca daje mi satysfakcję.ale.ogrommie ważnym elementem jest zespół i to jest czynnik,który bardzo rzutuje na jakość pracy oraz na indywidualne odczucia każdego pracownika.natomiast firma Action jest poprostu w porządku-wyplata na czas,upominki -ostatnio każdy pracownik otrzymał ogromną czekoladę z okazji jubileuszu.ja w polskiej firmie nie spotkałam się z żadnym takim gestem.docencie fakt,że nie ma odpowiedzialności materialnej.firma zapewnia pomieszczenia socjalne, wyposażenie-to bardzo ważne.kto doświadczył brak takich kwestii w innych miejscach pracy to doceni action.uwazam,że niechęć ludzi do Action i ich niezadowolenie bierze się głównie z tego,że pracują w kiepskiej atmosferze i pod kiepskimi rządami kierowników,którzy bycmoze zamiast uczestniczyć w działaniach na sklepie na równi z pracownikami-poprostu się nimi wysługują i traktują jak zwykly plebs od rozpakowywania dostaw i zamiatania podłogi.
    Ja pracuję w action

24.01.2020 12:25

Pisze się "koleżankom"... Absolutnie nie jestem lizusem,zdziwilabys się.ja poprostu mam różne doświadczenia zawodowe ,z których wynika moje porównanie. Zakonczmy ten wątek,bo zwyczajnie nasuwa mi się myśl,że porozmawiać i wymienić opinie,to można z mądrymi ludźmi tylko.pozdrawiam pracowników,którzy podzielają mój stosunek do Action jako pracodawcy.
    Gość

25.01.2020 09:24

A czy to ważne jak? Czy kolezankąkolezankom, kolegom koljegom. Nie czepiaj się ortografii bo chodzi o temat pracy a nie pisowni.
    jxd

22.01.2020 14:43

Praca super

31.12.2019 14:45

szczk

14.01.2020 21:29

Pracuje w Szamotułach od niedawna jak czytam te komentarze to mam wrażenie, ze albo ktoś nie dorósł do pracy albo ma mega wyobraźnie! Ja polecam!!! pół etatu pieniadze się zgadzaja grafik ustalany wcześniej! co do pochwal to nie przedszkole nikt nie będzie chodził i klaskał za każdą dobrze zrobioną czynność! pzdr
    Xxxxx

18.01.2020 21:41

Jestem za
    Maja

08.01.2020 12:28

Praca ok dla tych co chcą pracować. Pozdrawiam wszystkich pracowników Akction

13.01.2020 08:50

Szamotuły kolejna rekrutacja pracowników są ogłoszenia czy ktoś będzie szukał pracy w dyskoncie czy sklepie gdzie często się pojawia rekrutacja ??????
    Xxxxx

17.01.2020 21:40

Nie masz co robić tylko cały czas żyjesz tym że cię w szamo nie chcieli? Dałabyś już sobie spokój bo to już obsesja i powoli może trzebaby było ją leczyć?
    Pracownica

10.01.2020 12:10

Praca ok wszystko zależy z jakimi ludźmi się pracuję .Stabilny pracodawca,wypłata na czas,można się rozwijać.
    Piszesz glupoty

11.01.2020 17:17

Pracowałem długo w tym dziadostwie i o co ty wymyslasz za szkolenia. Dla dla kierowników i asystentów tak z zakresu jak wciskać z ludzi soki. A zwykły kasjer nie ma szkoleń. Nowy przychodzi i ogień ma robić a nie tracić czas na szkolenie.wyjazdy na inne sklepy nie są po to by się szkolić i zapoznać z towarem lecz by wesprzeć sklep w którym już mało ludzi pracuje bo się pozwalniali. Bzdety. Bzdety.

11.01.2020 18:48

Jakie szkolenie dla kasjerow ja była pracownica tego sklepu w dniu otwarcia usiadłam na kasę bez szkolenia do wszystkiego sama dochodzilam szkolenie przeciwko agresji i bhp tylko miałam przez firmę szkolenia na kierownika i asystenta to normalne na tych stanowiskach choć po tych szkoleniach co nie którzy i tak nie potrafią zarządzać sklepem i ludźmi po prostu hr wybiera nie odpowiednie osoby na te stanowiska.
    K.J

10.01.2020 10:12

Sklepy fajne,każdy znajdzie coś dla siebie tanim kosztem .Miła obsługa. Zadowolony klient

08.01.2020 22:58

A są tacy co się pozbywają dobrych pracowitych pracowników i tu to dziwi każdego że w tej firmie tak się dzieje najwyraźniej na stanowiskach kierownikow są nie odpowiednie osoby inaczej tego ująć nie można aż się wierzyć nie chce
    Znajomy znajomy

07.01.2020 20:57

Praca Wrocław ktoś coś warto??? Idę na rozmowę
    ths

08.01.2020 18:27

Nie warto. Pracodawca nastawił się na płacenie małych pieniędzy. Zależy na jakich ludzi trafisz na sklepie. Może być fajna ekipa, może być kwas.
    Jjj

08.01.2020 18:36

Idź zawsze warto spróbować..nie będzie Ci się podobać,zawsze można zrezygnować. Trzeba dać sobie szansę,zależy na jakich ludzi trafisz i na jakie stanowisko aplikujesz.
    Marta

07.01.2020 22:59

Przelew z delegacji ok 3 tyg. opłaca się Pamiętaj o jednym na takim wyjeździe zawsze jest mnóstwo do roboty,czasem nie do ogarnięcia..Sklepy są tak zapuszczone,że czasem kilka dni nie wystarczy,aby wyprowadzić je na prostą.
    @ZAINTERESOWANY

26.12.2019 09:58

Witam, może ktoś napisać jakie są zarobki w sieci ? chodzi mi o zarobki sprzedawcy, zastępcy kierownika i kierownika. napiszcie jaka jest atmosfera, premiowanie i jak wygląda kwestia nadgodzin, czy są i jak są płatne. z góry dziekuję za info pozdrawiam
    Jowita

04.01.2020 23:43

Niektóre kasjerki I asystentki są tak opryskliwe do klientów,że aż wstyd i takich się trzyma...A opinia idzie...zamiast dbać o dobrą reputację firmy to oni mają to gdzieś...Jest coraz większy (usunięte przez administratora) na sklepie ,brak cen i pozbywają się etatów..Dodając żadnych premi ..doceniana ,człowiek nie ma mobilizacji. aby się starać..bo po co. Jedni ciężko pracują a inni się obijają,a kasa kasjera 1900 z groszami śmiech na sali . ...
    gosia

05.01.2020 00:12

Nie można kontaktować się z kadrami bezpośrednio..Kiedyś potrzebowałam zaświadczenie o dochodach na cito z konkretnego mc Zgłosiłam kierowniczce ona wysłała maila .Przyszło po 10 dnich i jakie było moje zażenowanie zaświadczenie o dochodach zostało wypisane z 3 ostatnich m-cy i to jeszcze wyliczona średnia. I trzeba było od nowa robić zgłoszenie..bo tamtego mi nie przyjęli...Żenada ,żebym sama nie mogła zadzwonić i załatwić swojej sprawy...Po co utrudniać...
    Jola

04.01.2020 22:25

Zastanawiam się skąd oni biorą ludzi na stanowiska kierownicze ,którzy nie mają doświadczenia w handlu i podstawowej wiedzy jak np układać towar na rolkach..Samo szkolenie to za mało,przebudowy to robią ,tak długo,że aż płakać się chcę i większość musi podpierać się gotowym leyautem. Sami nic nie potrafią stworzyć. Grafiki tez robione ,że pożal się Boże. Faktem jest (usunięte przez administratora) i donosiciele mają najlepiej. Nie ma informacji zwrotnej,firma rządzi się dziwnymi prawami ,?Jak widać pozbywają się ludzi ,którzy się znają na swojej pracy i potrafią samodzielnie myśleć ..Wniosek taki firma potrzebuje na stanowiska zarządzające osoby mniej ogarnięte,żeby łatwiej nimi manipulować...Firma mówi ciągle o szacunku to tylko pozory.....
    Polska

02.01.2020 12:32

Czy to Szamotuły czy inny sklep w Polsce to okazuje sie że niestety ale takie funkcjonowanie jest na porządku dziennym. U mnie też tak było że Ci co mają większe pojęcie o tej pracy z szeregowych pracowników to byli gnębieni a Ci co lizali i Ci nic się nie oddzywali to mieli lżej. Standardem bylo też to że asystenci obgaduja za plecami kierownika sklepu ale w twarz to już inna bajka wręcz ubóstwiali swoją przełozoną i prawili jej komplementy. Widocznie taka jest strategia działania tego dyskontu, nadmienię że preferują umowy na pół i 3/4 etatu. Czyli oszczędnosci.

04.01.2020 14:21

Godziny są normalne pełen etat masz 8 H ale to rzadkość w tej firmie pracować na cały etat na pół i 3/4 ustalasz sobie jak chcesz chodzić możesz 5 dni po 4h na pół etatu możesz też iść po 8 H 4 dni i 3/4 To samo mogą też Cię ściągnąć z Twojego wolnego do pracy jak nie ma ludzi w zamian za dni wolne zdarzy się że masz za to zapłacone możesz iść na rozmowę są one bardzo odbiegające od rzeczywistości ja będąc na rozmowie odniosłam wrażenie że super praca się trafiła A po przepracowaniu pół roku już było całkiem inaczej.
    Gośka

04.01.2020 16:59

Oj na rozmowie to cud miód, opowiadają jak wspaniałą są firmą i jak dbają o pracownika ach jeszcze te szkolenia których nigdy nie było bo niby z jakie szkolenia ma mieć zwykły kasjer sprzedawca tam. Ty masz po prostu na czas wykładać towar, nie odzywać się, nie zadawać trudnych pytań.

Zostaw merytoryczną opinię o Action Poland Sp. z o.o.

Oferty pracy - Action Poland Sp. z o.o.

Pracownik Sklepu

Tarnowskie Góry