ORLIŃSCY Salony Optyczne - Warszawa
5 73 6 1

Opinie o ORLIŃSCY Salony Optyczne - Warszawa

Ładna87

Ja pracowałam w Firmie Orlińscy kilkanaście miesięcy. Zarabiałam raz lepiej raz gorzej bo wynagrodzenie zależało głównie od własnego utargu. Z początku tego nie rozumiałam ale później było to tak oczywiste, że nie miałam żadnych wątpliwości. Rozwiązanie umowy nastąpiło za porozumieniem stron ale wiedziałam, że nie spełniam oczekiwań bo prawie co miesiąc nieznacznie odstawałam od bardziej doświadczonych pracowników. W życiu nie przyszłoby mi do głowy aby pisać negatywne opinie o Tej Firmie. Nauczono mnie tam ciekawego zawodu i dalej pracuję w optyku. W obecnej firmie jestem najlepsza dzięki szkoleniom u Orlińskich. Brakuje mi teraz tych szkoleń i wiem, że już się nie rozwijam zawodowo. Zarabiam średnio z brakiem perspektywy na więcej. W Firmie Orlińscy gdy początkowo zarabiało się mało lub średnio przynajmniej była perspektywa że jest możliwość zarobienia więcej. Żałuję bardzo, że już tam nie pracuję bo wiem, że teraz poradziłabym sobie i jeśli zasady wynagradzania się nie zmieniły zarabiałabym dużo więcej niż obecnie. Oprócz możliwości zarabiania dobrych pieniędzy najbardziej brakuje mi szkoleń od Orlińskich, atmosfery w zespole Orlińskich oraz imprez integracyjnych u Orlińskich.

Sowa
@Ładna87 14.09.2018 20:11

Ładna87 przecież zawsze możesz wrócić do Orlińskich ogłaszają się ciągle myślę że pozwolą Ci kontynuować pracę po krótkiej przerwie mówisz że brakuje Ci ich szkoleń i atmosfery panującej w firmie Orlińscy . Skoro w obecnej firmie jesteś najlepsza a tu nie dorastałaś najlepszym do pięt to aplikuj ponownie i pokaż co potrafisz .Ja jako były pracownik mam inne zdanie na temat tej firmy zdecydowanie mało płacą za tak obszerną wiedzę którą trzeba mieć na stanowisku doradca klienta co prawda atmosfera jest fajna nie mogę powiedzieć ale dobrym humorem nie zapłacę rachunków podstawowa pensja 2200 zł plus prowizja od sprzedaży ale to już wiesz bo pracowałaś i jak nie wciśniesz klientowi najdroższej opcji soczewek od Essilora na receptę oczywiście a wiadomo ile kosztują to nie zarobisz więcej na samych ramkach i soczewkach kontaktowych życzę Ci powodzenia i pozdrawiam

Ja
@Sowa 19.09.2018 10:09

Zastanawiam się jak dawno temu pracowałeś, bo kwoty, o których mówisz chyba nie dotyczą aktualnej sytuacji i możliwości zarobków w firmie...

Ja
@Sowa 19.09.2018 10:09

Zastanawiam się jeszcze, że gdyby tak mało płacili to jak ludzie pracowaliby tam po 5-6 lat? Byłem przez jakiś czas w firmie, odszedłem bo otworzyłem swój salon optyczny i myślę, że oni nie płacą za to, żebyś miał obszerną wiedzę, tylko dają Ci wiedzę (szkolenia), żebyś był lepszym sprzedawcą i mógł więcej zarabiać.

Sowa
@Ja 19.09.2018 11:19

Ja pracowałam jeszcze w 2018 i na 100% stawka podstawowa nie zmieniła się proponujecie na start 2100 do 2300 netto plus prowizja od sprzedaży a wiem to z dobrego źródła ponieważ znam osoby które nadal tam pracują więc nie pisz że to nie aktualne mało tego usuwane są wszystkie negatywne opinie o Was

Ja
@Sowa 19.09.2018 11:42

A co ma stawka podstawowa do finalnych zarobków?

ORLIŃSCY Salony Optyczne
@Sowa 19.09.2018 11:42

Widzimy dyskusję w temacie negatywnych komentarzy, więc wypowiemy się w kwestii wyjaśnienia. Usuwane są komentarze niezgodne z prawdą, a nie negatywne. Regulamin GoWork pozwala na wolność wypowiedzi, dopóki jest ona zgodna z prawdą. Administratorzy serwisu, broniący regulaminu, zdecydowali o usuwaniu wiadomości szerzących nieprawdziwe informacje o naszej firmie.

Sowa
@Ja 19.09.2018 12:10

Jak to co ma stawka podstawowa do finalnych zarobków ? DUŻO od podstawy masz naliczane wszystko łącznie z ZUSem więc lepiej się nie wypowiadaj na tym forum bo mam wrażenie ze mam do czynienia z kimś po szkole podstawowej skoro zadajesz takie pytania i myślę ze nadal tam pracujesz bo na swój biznes jesteś za mało inteligentny pozdrawiam

Ja
@Sowa 19.09.2018 19:36

Składki w ZUS naliczane są od wynagrodzenia brutto, które pracownik dostaje. Wynagrodzenie brutto czyli podstawa + premia/prowizja. Zapraszam do poszukania w interneci, skoro ze szkoły wiedzy brak.

Były
@Ja 19.09.2018 22:07

Gołą podstawę dostajesz w okresie wakacyinym i podczas ferii zimowych ,bo w salonach echo nikogo nie ma sama geriatria bez pieniędzy więc o premii zapomnij w tym okresie masz rację .Sowa odpuść sobie bo to Cio....a szkoda Twojego czasu .

Ja
@Były 19.09.2018 23:36

No i widać, że Były to wcale nie były pracownik, więc (usunięte przez administratora) wie. W mojej firmie, jak i pamiętam w poprzedniej pracy w optykach, to okres wakacyjny zawsze był najlepszy, więc wtyd pisać takie rzeczy, żeby osobom czytającym w głowach mącić informacjami nie mającymi poparcia w realiach. Ewidentny hejt. Ja Orlińskich nie zachwalam, bo nie zawsze było różowo, ale na pewno nie będę kłamał, jak hejter, z którym mamy tu do czynienia. Chyba za dużo wolnego czasu na bezrobociu i głupoty do głowy przychodzą. Do roboty byś się wziął (usunięte przez administratora)!

sowa
@Ja 20.09.2018 00:22

Widzę że wykazałeś się niesamowitym "TALENTEM" jeżeli chodzi o twoją pisownię zapewne w mowie jest podobnie ewidentny brak kultury,nie będę komentowała tego ponieważ nie zniżę się do Twojego poziomu .Ja piszę prawdę jeżeli chodzi o zarobki u Orlińskich,natomiast co do twoich wypocin i domniemań i obrażania na tym forum pozostawia wiele do życzenia ,Życzę Ci dalszego rozwoju w firmie Orlińscy.

Ja
@sowa 20.09.2018 09:50

Nie zauważyłś, że pierwsza użyłą sformułowania obrażającego mnie? Jak już gryziesz, to przygotuj się na to, że będziesz gryziona. Poza tym przestań już pisać, bo różne pseudonimy i tak pokazują, że to cały czas ten sam hejter, który zamiast zająć się czymś to wylewa swe żale. Tak więc K@2, Sowa, Były - to wszystko to jedna i ta sama osoba. P.S. Nie pracuję już u Orlińskich - czytaj ze zrozumieniem, albo wracaj do szkoły, może tam Cię rozumienia na nowo nauczą

Ja
@sowa 20.09.2018 09:50

Poza tym jak możesz pisać jakąkolwiek prawdę skoro wyszło na jaw, że nie rozumiesz jak jest ZUS wypłacany? Ja nie ufam w taką prawdę, która tworzona jest „pod siebie”

Sowa

Mylisz się kolego dobrze że grzejesz tą ciepłą posadkę kiera u Orlinskich bo psychologiem i

Sowa
@Sowa 21.09.2018 18:36

I grafologiem był byś marny i gdybyś zarabiał te pieniądze o których tak tutaj mówisz to nie jeździł byś starym zdezelowanym samochodem , tylko kupił nowy z salonu,niestety taka jest prawda ,a o swoim salonie to możesz tylko pomarzyć jak Ci się uda zarobić u Orlińskich ps. Ja Cię nie obraziłam pierwsza nie znam byłego wybacz

Sowa
@Sowa 21.09.2018 18:56

To Ty jako kierownik przędziesz jak przędziesz to początkujący mają 7 "niebo" ha ha ha podrzymuję stanowisko wobec Salonów Orlińscy bardzo słabe słabe wynagrodzenie

Karolina

Cały czas piszecie, że trzeba drogo sprzedawać żeby zarobić...No i co w tym złego? Poza tym jak wiadomo za ceną idzie jakość. Jeśli jako handlowcy najpierw wychodzicie od ceny A później dopiero dochodzicie do potrzeb klienta i zalet produktu to guzik ze sprzedaży. Proponuję zacząć od technik sprzedaży... Pracowałam u Orlinskich kilka lat i zarabiałam bardzo dobrze bo poprostu sprzedawałam dobre produkty. Cała pensja na papierze - uczciwie. Natomiast prawdą jest, że firma nie jest propacownicza, trzeba miec twardą skórę i przytomny umysł. Tu nikt nad nikim sie nie rozczula i nikomu nie współczuje. Sprawy osobiste nie mają znaczenia. P.s.Rozstałam się z firmą z innych powodów, które nie powinny stanowić do negatywnej opini na forum.

anonim

(usunięte przez administratora)

ORLIŃSCY Salony Optyczne

Tak jak pisaliśmy wcześniej: informacje są niezgodne z prawdą, dlatego sprawa zgłoszona jest do administratora. Proponujemy przeznaczyć energię na konstruktywną pracę i tworzenie jakiegoś dobra, bo takie podejście mnie powinno być akceptowane na rynku pracy!

anonim

(usunięte przez administratora)

ORLIŃSCY Salony Optyczne

Proszę o niewprowadzanie w błąd, bo informacje tutaj zawarte nie są zgodne z prawdą i mają na celu oczernienie naszej firmy! Sprawa zgłoszona do administratora serwisu.

Abc

Witam, pracuję w tej firmie od jakiegoś czasu i nie przypominam sobie wynagrodzenia we wspomnianej wcześniej kwocie :) piszesz ze masz doświadczenie, u mnie było podobnie więc wychodzisz do klienta i sprzedajesz, a za to doradcy otrzymują prowizję. Tak dla ścisłości podane 4-6 tys to kwota brutto ;) i moim skromnym zdaniem wszystko jest zgodne z prawdą.

ef

Jestem pracownikiem firmy Orlińscy Salony Optyczne od dobrych kilku lat. Co do tematu zarobków to jak w niemal każdej firmie handlowej do podstawy pensji dochodzą różnego rodzaju prowizję i dodatki. W głównej mierze od zaangażowania oraz umiejętności sprzedażowych zależą indywidualne zarobki, które często przekraczają nawet w/w widełki 4-6 tys. Z jednym się zgodzę praca ta jest dla osób ambitnych, bystrych, a także efektywnych i stąd pewnie te bezpodstawne opinie i żale ;-)

anonim

(usunięte przez administratora)

ORLIŃSCY Salony Optyczne

Z przykrością musimy stwierdzić, że najwidoczniej nie zrozumiała Pani przedstawianego systemu wynagradzania w naszej firmie. Jak każda firma handlowa nie oferujemy wynagrodzenia za wiedzę i obecność, tylko za pracę i jej wyniki - jak wszędzie funkcjonuje system prowizyjny. Żałujemy, że ocenia Pani swoje doświadczenie i możliwości na tyle nisko, że nie wierzy Pani, że będzie mogła wypracować w systemie prowizyjnym tyle ile zarabiają nasi Współpracownicy. Faktem jest, że jeżeli ktoś zarabia mniej niż obiecujemy to po prostu nie spełnia oczekiwań, nie dorównując do poziomu reprezentowanego przez naszych doświadczonych Doradców Klienta. Ogłoszenie wystawione na pracuj.pl rzeczywiście jest permanentne, ale najwidoczniej nie rozumie Pani funkcjonowania organizacji zrzeszającej prawie 40 osób. Firma nie prowadząca rekrutacji nie ma szans się rozwijać, a my cały czas idziemy do przodu, dlatego chcemy otaczać się coraz większą liczbą ambitnych Współpracowników. Być może nie zauważyła Pani, że niedawno otworzyliśmy nowy salon, w planach są kolejne, a do tego potrzeba procesu rekrutacji i znalezienia najlepszych, którzy chcą rozwijać się razem z nami!

Rudy

Jestem pracownikiem firmy od ponad 3 lat i nie zamierzam zmieniać tego stanu rzeczy – myślę, że to już o czymś świadczy. Niewątpliwie firma Orlińscy daje perspektywy rozwoju i wynagradza za wysiłki według jasnych zasad. Ponadto, wśród pracowników można poczuć się swobodnie dzięki dobrej atmosferze w salonie. Dodatkowym atutem są także benefity m. in. takie jak multisport, czy fajne imprezy firmowe. Z perspektywy czasu mogę śmiało stwierdzić, że w firmie docenia się pracowników i po latach nie czujesz, że „stanąłeś w miejscu”, a pracodawca daje Ci możliwość dalszych szkoleń sprzedażowych bądź optycznych.

Luiza

Przez lata byłam związana z firmą. Właściciele to przede wszystkim ludzie, którzy znają się na swojej pracy. Firma jest ich pasją i zamiłowaniem a nie ciężarem. Przekłada się to istotnie na to, że pracowników traktują z szacunkiem i zaufaniem. Tworzą rodzinną atmosferę, którą czuć jak się wejdzie do każdego z salonów w tej firmie. Pracownicy z chęcią się angażują i związują z nimi na lata, ponieważ doceniają takie podejście oraz bardzo dobre wynagrodzenia. System płac jest przejrzysty i motywujący. Mam nadzieję, że do dzisiaj pracują tam tylko tak fajni ludzie, jakich miałam okazję sama poznać.

K.

Widzę że sporo osób pyta o rozmowę. Byłam na rozmowie wczoraj. Pytania nie były jakieś wydumane. Chwilę czekałam bo trwało badanie. Zgodziłam się poczekać i powiem szczerze że dobrze zrobiłam. Szłam tam nieprzekonana ale jak zobaczyłam co tam się dzieje to zmieniłam zdanie. W czasie kiedy czekałam to obserwowałam co się dzieje. Pracownicy widać zapracowani ale cały czas uśmiechnięci. Widać że to lubią. Jak wszedł klient to byłam w szoku! Tak profesjonalnie obsługiwali że zapragnęłam tam pracować! Taka atmosfera, troska o klienta. Chciałabym pracować w takiej firmie. Teraz żałuję że się nie przygotowałam lepiej. Pytali co robiłam w poprzedniej pracy, dlaczego chcę pracować w salonie optycznym i generalnie o doświadczenia w obsłudze klienta. Teraz czekam na info. Trzymajcie kciuki!

Anna

@Bonek a jak wygląda kwestia dodatkowych benefitów, np. karty na siłownie albo dofinansowań na różne kursy, czy firma zwraca na to uwagę? Opisz jak możesz, również swoją rozmowę rekrutacyjną, czy miałbyś może coś do polecenia przyszłym pracownikom, jakieś wskazówki do przekazania?

Bonek

Pracowałem tam dosyć długo i odszedłem tylko ze względu na zmianę miejsca zamieszkania. Polecam, ale sprawdzą się tam raczej Ci ambitniejsi, można się nauczyć innego, indywidualnego podejścia do klienta, dużo szkoleń. Bardzo przyjazna atmosfera, fajni ludzie, ale są też oczywiście i wymagania. Wynagrodzenie bardzo motywujące, prowizja jasna i klarowna, zawsze wiesz ile dostaniesz, a jak jesteś dobry, to nie wiem, czy gdziekolwiek indziej w branży zarobisz więcej.

Anonim

Witam :) Wybieram się na rozmowę kwalifikacyjną w tym salonie. Czego się spodziewać? Czy jest to miejsce warte zachodu? Jak duże wymagania mają właściciele?

Pracownik
@Anonim 22.02.2018 14:49

Na pewno nie oczekuj kokosów, które obiecują. Marne 1500 zł podstawy, która nie motywuje do pracy i premia, która jest uzależniona od Twojej sprzedaży. Jeśli nie spełnisz ich oczekiwań to Ci podziękują nawet jeśli bardzo się starasz. Nikt tam nie zwraca uwagi na to, że to wielka loteria czy trafi Ci się klient pod okulary i czy będzie chciał akurat najdroższe, bo takie oczywiście trzeba proponować. Jeśli klient wyjdzie bez okularów to od razu będzie rozmowa z kierownikiem dlaczego klient nie kupił. No i zapomnij o L4, UŻ, pogrzebie babci, dziadka, rodziców bo nie jest to miłe widziane. Ogólnie nie polecam. Dobra praca na start w branży optycznej ale na dłuższą metę szkoda na tę firmę czasu, nerwów i życia.

Anonymous
@Pracownik 08.03.2018 09:47

Można prosić o wiadomość prywatną? Na e-mail izkawalizka25@wp.pl

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. Czy podobnie jest w ORLIŃSCY Salony Optyczne - Warszawa? Napisz, co o tym sądzisz, ułatwiając tym samym innym osobom podjęcie decyzji dotyczącej pracy w firmie.

Pracownik

Dlaczego tak w ogóle zostały usunięte wszystkie negatywne opinie? Bądźmy obiektywni.

GoWork
@Pracownik 08.03.2018 09:49

Negatywne opinie nie były obiektywne tylko niezgodne z regulaminem portalu GoWork. Obiektywne opinie, niezależne czy pozytywne, czy negatywne, pozostają.

Wu

Pracowałam tam dość krótko ale polecam pracę dobrze płatna umowa jest i PR, yznsje pracy dużo ale motywacja w formie premii jest duza ;)

Dorota S.

Ja Pracowałam w tej firmie tylko odeszłam na macierzyński. Pracowałam w wielu firmach ale tu pracowało mi się super i premia też była płacona. Firma docenia pracowitych i nie tylko tych pracowitych :P. System premiowy jest jasny i pewny. Ile sprzedaż tyle zarobisz. Polecam prace w tej firmie właściciele są super. a pracownicy wiadomo są różni.

Marta
@Dorota S. 16.05.2016 15:03

Witam jutro ide na rozmowe w sprawie pracy:) Czy mam sie specjalnie przygotowac do niej ? Jakich pytan mam sie spodziewac?

pracownica

Wogóle się nie zgodzę z opiniami, że jest marne wynagrodzenie. Pracownikom są przyznawane premie, oczywiście obibok, który nic nie robi, ma marną premię.

czarny74

Trochę się z Wami nie zgadzam bo znam tą firmę i znam właścicieli, są to wspaniali ludzie prywatnie i służbowo, pracownik a dokładnie współpracownicy jak pamiętam kiedyś zawsze byli doceniani, nagradzani i suto wynagradzani, może pracy było dużo ale ekwiwalent finansowy na odpowiednim poziomie. jedno przyznaje nie wiem jak jest teraz...

Zostaw opinię o ORLIŃSCY Salony Optyczne - Warszawa - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ORLIŃSCY Salony Optyczne - Warszawa