Vicim Poland sp. z o.o.

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 120 ocen.

Vicim Poland sp. z o.o.
2 120 6 1

Opinie o Vicim Poland sp. z o.o.

Mariusz

A poza tym że rządzą tam przewrażliwieni (żeby to było forum polityczne to bym ich inaczej nazwał) to: Praca beznadziejnie organizowana Papierzysk niepotrzebnych kuuuuupaaa Nawet kilkuminutowy postój maszyny oznaczał że trzeba było pędzić na pakownię, nieraz człowiek nie zdążył dojść już trzeba było wracać. Sens ekonomiczny tego żaden tylko tyle że pracownik chwilę spokojnie nie postał. Na halach bajzel że historia I co mnie osobiście wkurzało najbardziej po nockach był jeden dzień wolnego i wchodziło się od razu na ranki. To już lepiej było to rozpracowane w strefie w Ostaszewie bo były dwa dni odpoczynku a potem popołudniówki. Jakbym miał ocenić warunki w szkolnej skali ocen dałbym trzy na szynach.

Riuszma
@Mariusz 12.10.2018 22:58

Co do organizacji pracy warto rozmawiać, a nie wyżalać się przed komputerem. Co do "papierzysk" to w każdej firmie jest ich dużo, a szczególnie w firmach motoryzacyjnych gdzie wymagane są one przez normy i klientów (takie czasy). Co do postojów pracownika to nikt w firmie za stanie nikomu nie płaci (to nie pomoc społeczna). Co do "bajzlu" to wiele się zmienia, choć fakt że było ciężko przez ostatnie miesiące (rozwój wymuszony przez klientów). Co do przejścia zmian z nocnej, to od bardzo długiego czasu zmiana nocna przychodzi w kolejnym tygodniu na popołudnie, więc Twój argument jest zwykłym hejtem niepodpartym dowodami. Twoja ocena nie jest obiektywna, a podparta subiektywnym spojrzeniem na pracę (nie tylko w ViCim).

Mariusz

Ponoć pobiłem tam koleżankę . Generalnie jakoś się pracowało ale nie polecam.

Riuszma
@Mariusz 12.10.2018 20:24

Tez się masz czym chwalić. Życzę powodzenia, bo z takim podejściem to nie tylko w Vicim będziesz miał „pod górę”.

Mariusz
@Riuszma 12.10.2018 21:00

Z jakim podejściem? W żartach ona dała mi po łapach a ja przejechałem jej po włosach. Ktoś zauważył z daleka i mi krzywą jazdę wysmażyli jak bym ją zmaltretował niewiadomo jak. Teraz mam własną firmę i olewam wszelkie produkcje Vicimy i ich okolice. A Ty miej sobie tam z górki. Zdrówka życzę :-)

Mariusz
@Mariusz 12.10.2018 22:36

Edit. Ręką po włosach :-)

Mara

Przeczytałam wasze komentarze, i nie uwierzę że piszą ludzie z produkcji, nie polecam tej firmy, praca na trzy zm, 2250brutto

Szukasz pracy?

Qwerty

Praca na trzy zmiany a płacą śmieszne pieniądze... Moi znajomi zarabiają sporo wiecej pracując na jedną zmianę. Jaka atmosfera tam panuje to już można wyczytać poniżej... Powinni się wstydzić...

anonim

(usunięte przez administratora)

Wojciech Jędrusik

Szanowny Pracowniku. W dniu dzisiejszym podejmuję kroki prawne wynikające z artykułu 212 Kodeksu Karnego. Czas pokaże, jak bardzo będziesz odważny.

anonymous

Nie zaczyna się zdania od...." Bym zapomniał" pracowniku. A Ty jaką szkołę kończyłes .... Hymn pewnie studia widać to po Twoich wypowiedziach.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nikt

Oj Magda Magda ,byłaś na okresie próbnym,do pracy przychodziłaś,jak Ci pasowało-problemy-każdy je ma.Zaangażowanie zero,tylko telefon i bla bla bla,wszyscy to widzieli nawet Ci,których tak gorąco pozdrawiasz.Firma dba o pracowników i się rozwija.Jeszcze jedno (do przemyślenia) kiedyś kamieniowano niewinnych ludzi ,teraz jest GOWORK.Powodzenia

Stary Pracownik

Magda - byłaś na okresie próbnym i sobie nie dawałaś rady ani na maszynach ani na pakowni - czego się spodziewałaś? spoznialas się do pracy - Darek dawal ci szanse, nie mialas z kim zostawic dziecka tez bylo dobrze, a teraz co? Darek jest dobrym brygadzista, wymaga duzo bo mamy duzo pracy. Nie chcę ci się pracować to nie, tylko po co go oczerniasz?

Piotr

Pracownik znam Darka kilka lat. Pracowaliśmy razem i szło się dogadać zawsze ! Tylko ze z nim trzeba jak z człowiekiem . Skoro nie ogarniasz zwykłej rozmowy, masz problem. Ortografia nie czyni człowieka. Jak i wykształcenie :)!!! A ze mu na głowę wejść nie możesz bywa ! Co do wiedzy merytorycznej, sporo wie i potrafi. A ze nie pozwala się lenić ? Za coś kasę dostajesz ! ?? Nazywa się to zakresem obowiązków ! I na bank nie ma w nim Łebienia się! Powodzenia.

Alicja

@BYŚ Czy wraz ze zmianą kierownika zaszły jakieś zmiany w warunkach pracy (szeroko pojętych)? Czy może zmieniła się atmosfera, albo coś w organizacji. @produkcja Z Twojej wypowiedzi wynika, że firma jednak jakoś tam dba o pracowników. Czy poza wspomnianymi atrybutami mającymi znieść ciężki okres upałów, w firmie jest jakiś system benefitów dla pracowników?

BYŚ

Już tak nie narzekajcie, bo wcześniej byliście źli na poprzedniego kierownika!!

Pracownik
@BYŚ 19.07.2018 11:29

Nie narzekac - na hali EMIRATY ARABSKIE , przerwa 20 min. , padamy na twarz ale norma ma byc - przyjazna firma?czy kierownik ktory ma ludzi gdzies?

pracownik#
@Pracownik 31.07.2018 18:00

Chyba nie znasz starego kierownika, nie miał o niczym pojęcia a pchał się do wszystkiego.

Alicja

@Formiarz @Pozdro darek Pamiętajcie, że to publiczne forum i obrażanie na nim kogokolwiek jest niedopuszczalne. @BYŚ Po Twojej wypowiedzi wnioskuję, że masz odmienne zdanie, tzn., że masz o Vicim Poland sp. z o.o. pozytywne zdanie. Mógłbyś napisać coś więcej o pozytywach pracy w Vicim Poland sp. z o.o.?

pracownik#
@Alicja 06.08.2018 20:53

tu nic pozytywnego nie ma

produkcja

nie wiem dlaczego tak wszyscy źle piszecie o firmie. wypłaty na czas, teraz bardzo gorąco to chociaż arbuzy dali, na produkcji wody pod dostatkiem.. ludzie są bardzo mili. polecam serdecznie pracę w tej firmie. pracuję tam od 6 lat

ANDROMEDA
@produkcja 12.08.2018 20:20

Produkcja Wypłaty na czas to teraz w każdej firmie A gdzie ta woda pod dostatkiem? , bo dali po kawałku arbuza to firma super... śmiech na sali.. Ludzie co nie którzy to są mili... Reszta to szkoda gadać...

pracownik#
@produkcja 12.08.2018 20:20

Twoja wypowiedź to żenada

Henry

Może warto rozmawiać z szefostwem jeśli większość tak uważa!!

Mira

Czy tak dobrze się pracuje, że nie zaglądacie na forum?

były pakowacz

Nie polecam!!!! Jedyny w miarę spokojny brygadzista to S., brygadzista D. najmilszy na początku a w miarę współpracy masakra. Liderka na pakowaniu I. faworyzowała jednych pracowników a innych (z maszyn) gnebiła. Jeśli chcecie pracować z godnością - odpusccie ta firmę.

anonymous
@były pakowacz 06.05.2018 00:03

Brygadzista S? Pierwsze słyszę.

kropka w paski
@anonymous 21.05.2018 22:42

Firma niejeden ma oddział i nie jednego brygadzistę :)

Kandydat

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

PR
@Kandydat 25.05.2018 20:36

Proszę sprawdzac aktualne ogłoszenia na portalu pracuj.pl lub na stronie kariery firmy twojakarierazvicim.pl

Ryszard

Dla mnie to zupełnie normalne, że należy słuchać poleceń zwierzchników.

Alicja

@Nic Czasami w firmach dochodzi do zmian np. w zarządzie i atmosfera pracy i warunki wówczas też może się zmienić a zarazem część starszych opinii może stracić aktualność, dlatego każda opinia ma znaczenie. Ja z kolei znalazłam ofertę pracy na stanowisko Referent ds. gospodarki magazynowej. Jak wygląda praca na tym stanowisku? W ogłoszeniu nic nie widziałam na temat tego, co pracownik na takim stanowisku otrzymałby w zamian.

Katarzyna

Ostatnio pojawiło się ogłoszenie na technologa. Ktoś może przybliżyć mi pracę w tej firmie, an tym stanowisku? Jak z zaorbkami, obowiązkami? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Nic
@Katarzyna 27.03.2018 09:35

Na tym stanowisku ważne jest realizowanie poleceń i umiejętności raportowania o pomyłkach innych . Wystarczy poczytać co było opisane wcześniej .

@ E.

A gdzie ona teraz "pracuje"?

On/Ona
@@ E. 13.03.2018 13:09

OFP Strzelno

Nikt

Tak się tu pracuje jak ci kierownik pozwoli . Zarabia się od pewnego szczebelka . Zmiany jedynie na gorsze ! Co ciekawe nikt nie mówi ile strat spowodował dział jakości i R. ;) A podoba się tu jedynie wybranym . N.

Cezary

Podpowiedzcie jak się tu pracuje? Jaką umowa jest pierwsza?

A.R

Czy może mi ktoś powiedzieć o co chodzi w ogłoszeniu operotor i mieszanie jakiś składników i jaką stawke brutto oferują. Jestem technikiem laboratorium i maszyn produkcyjnych i nwm czy warto się przenieść do tej firm atmosfere mam w.gdzi.. tylko chcę się dowiedzieć na czym polega i czy ciężko na tym stanowisku i jaka płaca

Artur
@A.R 21.02.2018 11:42

W tej pracy ważna jest poprawna znajomość języka polskiego . Więc nie trać własnego czasu

????

Jak teraz wygląda atmosfera w pracy??szukają brygadzisty warto sobie zawracać głowę?? Jak z tymi weekendami?? Ile płacą?Dajcie znać.

Pracownik V.
@???? 02.03.2018 03:29

Bez nadzieja. Jeśli lubisz mieć 30 parę osób na głowie, pretensje od ludzi z biura o to jak jest na hali (usunięte przez administratora) brak miejsca) itp to śmiało. Weekendy są płatne 200 %

E.

Czy ktoś może napisać, dlaczego pożegnano Główna Księgową? Jeszcze nie spotkałem nikogo z tak okropnym charakterem.

Mędrkowa
@E. 22.01.2018 13:37

Z nieoficjalnych przecieków wiem że naraziła firmę na jakieś ogromne kary i problemy urzędowe przez swoje zaniedbania... Wścibiała nochal wszędzie zamiast zajmując się tym co należało do gównej księgowej

E.
@Mędrkowa 25.02.2018 16:30

Mędrkowa dziękuję za odpowiedź. Przez tą kobietę odeszły od nas z działu 2 osoby. Jest wulgarna i chamska i też wscibia nosa tam, gdzie nie trzeba.Nie życzę nikomu z nią pracować. M.jeszcze raz dzięki.

Qwertu

Podpisując umowę nik nic nie mówił o obowiązkowych sobotach, płatne ale za brak frekwencji upomnienie, czy to ok? Kierownictwo zastrasza upomnieniami, i ma gdzieś prawo pracy - nie zapewnia 35 godzinnego weekendowego odpoczynku.

Tola

Chciałabym złożyć dokumenty na stanowisko księgowa. Bardzo proszę o informację jak wygląda rekrutacjia i czy atmosfera faktycznie jest taka jak piszą?

S.

Pracuję od roku w Vicim Poland Sp. z o.o. Nie zgodzę się z opiniami poniżej. Zaznaczam, że nie jestem pracownikiem biurowym. To nie jest moje pierwsze zatrudnienie i mam porównanie z innymi zakładami pracy. Firma uczciwie wypłaca wynagrodzenie (podpisując umowę znasz stawkę na którą się godzisz), każda nadgodzina jest zapłacona. Pracownicy otrzymują premie, półroczne i świąteczne, dopłaty do półkolonii. Specjalista ds. BHP czuwa nad naszym bezpieczeństwem, odzież roboczą otrzymujemy wtedy kiedy jest potrzeba, a nie przydział raz w roku. Pani Malwina z HR zorganizowała Mikołajki dla dzieci, wigilię teraz jest możliwość dopłaty do karnety na siłownię. Pracować trzeba wszędzie, normy w każdym zakładzie obowiązują. Nie wiem skąd tyle negatywnych wypowiedzi. Jeżeli krytyka to konstruktywna! Jak Wam tak źle to zawsze można zmienić pracę, a nie oczerniać pracodawcę anonimowo na forach internetowych.

Mobingowany

Ostatnio można usłyszeć, że jeśli nie robi się czegoś co jest po myśli kierownictwa, to będzie się zwolnionym. A to już jest najczystsza forma mobingu! Trzeba dodać, że wymagania stały się już jakąś abstrakcją, ponieważ powierzchnia zakładu stała się niewystarczająca na wielkość produkcji. Mówiąc obrazowo, nie da się upchnąć 100 kg pisaku w 50-kilogramowym worku. Ale niestety kierownictwo zakładu tego nie widzi, albo nie chce zobaczyć i w tym właśnie jest wielki problem. Co do niektórych osób z kierownictwa, to po prostu mają tak ogromne EGO, że skacząc z jego poziomu by się po prostu pozabijali. To tyle co można powiedzieć o tej firmie w dużym skrócie, ale chyba bardzo treściwym. Pozdrawiam.

Cześć

Bing ten arogancki babsztyl jak ja nazwales pracuje w naszej firmie. Już przez nią odeszły dwie osoby, a kto będzie kolejny? Bardzo proszę o kontakt z osobami, które potwierdzą jej zachowanie.

Robert

Młodszy specjalista ds. planowania- taka ofertę pracy ostatnio widziałem. Czy jest aktualna, może ktoś wie i mógłby coś podpowiedzieć?

Bing

@Ging Czy to prima aprilis czy wreszcie ktoś przejrzał na oczy i zrobił porządek z wrednym i aroganckim babsztylem? Boże chroń przed takimi zakałami - jak można być tak toksyczną i chamską osobą ...

Pechowa
@Bing 05.04.2017 16:41

Czy jest możliwość skontaktowania się z Panem/ Panią w tej sprawie?

Zostaw opinię o Vicim Poland sp. z o.o. - Toruń

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vicim Poland sp. z o.o.