Lacan Technologies

Warszawa

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 64 ocen.

Opinie o Lacan Technologies

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lacan Technologies

Iza

@Bodzio co konkretnie masz na myśli? Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat?

Iza

Od jakiegoś już czasu nie pojawiają się nowe komentarze na temat Lacan Technologies. Możecie powiedzieć jak obecnie wygląda praca w firmie? Czy w tym czasie zaszły w niej jakieś zmiany? Takie informacje będą cenne dla osób, które zastanawiają się nad dołączeniem do firmy.

Bodzio
@Iza 20.07.2017 12:09
Od jakiegoś już czasu nie pojawiają się nowe komentarze na temat Lacan Technologies. Możecie powiedzieć jak obecnie wygląda pra...

Nie pojawiają się, bo firma dogorywa... nie aplikuj, szkoda czasu.

anonim

(usunięte przez administratora)

były pracownik

Przyjacielskie stosunki?? haha jakiś żart... z pewnością nie z kadrą zarządzającą - to zawsze pozostawiało wiele do życzenia.

były pracownik

Jakub... mógłbyś wymyślić mniej "naprowadzający" nick...

anonim

(usunięte przez administratora)

Mizeria

Firma sie zwija od lat a nie rozwija. Moich 4 znajomych tam pracowało w ciągu ostatnich 2 lat. Porażka sami odeszli. Dochodzenie prokuratorskie trwa dodam tylko. Co druga pozytywna opinia pisana na gowork jest przez prezia tak więc proponuję to wziąć pod uwagę.

PH

wlasnie ogladalem o nich reportaz na tvp3 bron boze nie podejmowac zadnej wspolpracy !!

hAm
@ismail33 10.10.2016 22:21
heh, jak to?

Poszukaj w necie słów: TELEKURIER: 22.09.2016 Ja wstawialem juz tu linka ale widze ze nie opublikowali. Generalnie bardzo ciekawie opisana jest ta firma od nienajlepszej strony. Nie polecam.

ismail33
@hAm 11.10.2016 15:40
Poszukaj w necie słów: TELEKURIER: 22.09.2016 Ja wstawialem juz tu linka ale widze ze nie opublikowali. Generalnie bardzo ciek...

Dzięki za link - znalazłem! Też tam kiedyś pracowałem i słysząc słowa-klucze (jak "umowa marketingowa") aż mnie ciarki przeszły...

elemele

Firma bankrutuje, przestrzegam przed pracą tam!

kamil

A ja słyszałem, że tam są znowu masowe zwolnienia? Czy to prawda? Ile osób tam zostało? Ponoć nawet bankructwo grozi firmie?

Woda
@kamil 15.06.2016 15:01
A ja słyszałem, że tam są znowu masowe zwolnienia? Czy to prawda? Ile osób tam zostało? Ponoć nawet bankructwo grozi firmie?...

Zgadza się. Firma skurczyła się z 60 osób do 10 od początku roku. Póki co to kiepskie miejsce do pracy.

Barnaba

Witam, zgłosiłem się do LT na stanowisko menedżera projektu w 2013 lub 2014 roku (oferowana pensja ok 3200 PLN na umowie o pracę). Dopiero na rozmowie powiedziano mi, że to już nieaktualne, ale zamiast tego mogą mi zaoferować stanowisko programisty w Pythonie. Nieco znałem inne języki, ale tego nie. Powiedziano mi, że to nie problem, że przejdę szkolenie i będzie ok, więc się zgodziłem. Szkolenie wyglądało tak, że przyszły-niedoszły przełożony przesłał mi maile link do samouczka Pythona i dał kilka dni na nauczenie się programowania w tym języku [SIC!]. Do tego zaoferowano mi umowę zlecenie na 1800 PLN... Nie skusiłem się.

podnapięciem

Minął już ponad rok odkąd zakończyłem współpracę z LT, od tamtej pory miałem okazję pracować u innych pracodawców, takie chłodne zestawie zalet i wad: + swego czasu niski próg wejścia na stanowisko programisty; nie było wymagane doświadczenie + młody zespół, bardzo miła i luźna atmosfera + możliwe elastyczne godziny pracy, na niepełny etat + możliwy wybór UoD/UoP - duża rotacja - młody zespół-czasem był problem z uzyskaniem pomocy na zawiły temat, ponieważ brakowało ludzi z kilkuletnim doświadczeniem(patrz 1-wszy punkt) - BARDZO wąski stack technologii - niskie zarobki - słabe zarządzanie projektami - niska reputacja na rynku, inni pracodawcy kręcą nosem widząc Lacana w CV

anonim

(usunięte przez administratora)

rustyk

szkolenia...? hahaha pracoewałem tam ponad rok i mimo próśb, wniosków, a potem zapewnień, że tak - oczywiście... szkoleń nie było. Żadnych.

ppp

@Ciekawy LACAN generalnie otwiera się na rynki Europy Środkowo-Wschodniej. Nowa usługa, która właśnie wchodzi na rynek dotyczy właśnie wspomnianego rynku. Otwierając się na nowe rynki LACAN potrzebuje pracowników ze znajomością tych języków, aby usprawnić i przyspieszyć proces obsługi Klienta.

Grześ

Otrzymałem zaproszenie na rozmowę na stanowisko specjalisty ds. rozliczeń lecz po lekturze powyższych opinii podziękowałem za zaproszenie. Swoją drogą trzykrotnie próbowałem się dodzwonić. Napisałem w końcu maila.

X

Przestańcie pieprzyć, jak to zwykle bywa, osoby, które nie pracowały w firmie mają najwięcej do powiedzenia: - potrafisz zdyscyplinować swoją pracę - wychodzisz o stałych godzinach i nikt nie każe Ci robić nadgodzin - pensje wypłacane regularnie - fajna atmosfera, nikt nie boi się prezesa czy dyrektorów, są na luzie i można z nimi sobie na luzie pogadać - warunki pracy są w porządku, pakiety medyczne czy sportowe to już standard w większości firm, ale jest fajny socjal, firma dba o zaopatrzenie rzeczy biurowych, spożywczych, są zorganizowane dostawy II śniadań i obiadów - umowy o pracę, o dzieło, nikt nie wciska nikomu na siłę śmieciówki Może i jest duża rotacja i chaos, ale wynika to z tego, tak jak ktoś wyżej napisał, że ludzie się nie sprawdzają. Firma zajmuje się dosyć poważną tematyką i nawet praca w dziale marketingu przy systemach ERP okazuje się wyzwaniem. Po to są 3-miesięczne okresy próbne, by każda ze stron mogła się przekonać czy się do tej pracy nadaje czy nie. A byli pracownicy zamiast wylewać tutaj swoje żale, spowodowanie nieumiejętnością poradzenia sobie w Lacan, niechże zajmą się kształceniem, szkoleniem i podnoszeniem swoich umiejętności, by w innym, nowym miejscu się sprawdzić ;)

HardWorker

Dno... Ta firma jest zbudowana od podszewki na oszukiwaniu zarówno pracowników i klientów. Nie polecam ani jednym - ani drugim.

p

A mnie się podoba. Nie ma jakiegoś strasznego ciśnienia. Kasa płacona regularnie.

weteran

Ostatnio mieliśmy długą rozmowę w firmie na temat tego, jak jesteśmy postrzegani na zewnątrz i z ciekawości wszedłem tutaj poczytać co się pisze. I muszę przyznać, że generalnie zgadzam się z większością komentarzy. Może to dziwić bo są tu i bardzo negatywne i pozytywne. Ponieważ jestem jedną z najdłużej pracujących osób tutaj to chyba mogę powiedzieć, że przeżyłem wzloty i upadki. Na pewno pierwszy okres był słaby i było mnóstwo rotacji, słabej komunikacji czy nie najlepszych zachowań ze strony przełożonych. Chyba taka widoczna zmiana zaczęła się pod koniec zeszłego roku lub na początku tego - gdy zmieniło się zdecydowanie podejście do rekrutacji, komunikowania zadań czy samej realizacji projektów. Przyszło sporo sensownych ludzi (niestety trochę też odeszło w między czasie) i jak dla mnie to ta firma zrobiła kilka kroków do przodu jeżeli chodzi o całokształt działalności.

mp

Czytając poniższe komentarze jestem trochę zaskoczony. Pracuję w Lacan dopiero nie całe pół roku i pewnie ciężko rzetelnie ocenić mi wszystkie aspekty. Moje odczucie (zresztą ludzi pracujących to dłużej również), że firma idzie w dobrym kierunku. Zatrudnianych jest coraz więcej kompetentnych i doświadczonych pracowników, co pozytywnie wpływa i na organizację pracy, jak i na atmosferę. Osobiście, nie mam jakiś bardzo negatywnych doświadczeń z kontaktów z przełożonymi, a pieniądze są płacone w terminie. Oczywiście, że zdarzają się problemy, ale chyba ciężko znaleźć firmę, w której ich nie ma.

Michał

"Prezes" podczas rozmowy rekrutacyjnej powiedział, że mój profil nie odpowiada jednak do stanowiska. Na moje pytanie: po co w ogóle w takim razie zaproszono mnie na rozmowę odpowiedział, że źle zrozumiał opis poprzedniego mojego stanowiska pracy. Firmie gratuluję prezesa a jemu gratuluję umiejętności czytania ze zrozumieniem i podejścia do potencjalnego pracownika

Lacan Technologies
pracodawca
@Michał 23.07.2015 13:35
"Prezes" podczas rozmowy rekrutacyjnej powiedział, że mój profil nie odpowiada jednak do stanowiska. Na moje pytanie:...

Najwidoczniej nieporozumienie wynikło z niedoprecyzowania przez kandydata swoich poprzednich obowiązków w CV lub rozmowa zweryfikowała rzeczywiste kompetencje kandydata...

anonim

(usunięte przez administratora)

były pracownik
@Lacan Technologies 24.07.2015 12:42
Prowadzimy szkolenia wewnętrzne w zakresie naszej działalności. Warunki zatrudnienia ustala się w momencie przyjmowania osoby n...

Jak zaczynałem pracę w LT to znałem swoje obowiązki ale… po 3 dniach dostałem informację że mam robić coś innego. OK co mi szkodze, po tygodniu firma stwierdziła że jednak pracownika wracamy do poprzedniego zakresu obowiązków. Po miesiącu znowu zmiana. No i najlepsze w tym wszystkim ustalone wynagrodzenie jakoś w magiczny sposób nie zgadzał się z tym co zarabiałem. Kropką nad i była "mieszana" forma zatrudnienia: jedna umowa w LT a druga w spółce powiązanej. Umowa podstawowa oczywiście na śmieszną kwotę i od niej był płacony ZUS, umowa dodatkowa to oczywiście umowa o dzieło z "prawami autorskimi". Szkoda czasu, lepiej dalej szukać pracy :)

antek
@Lacan Technologies 24.07.2015 12:42
Prowadzimy szkolenia wewnętrzne w zakresie naszej działalności. Warunki zatrudnienia ustala się w momencie przyjmowania osoby n...

Bzdura. Nie prowadzicie żadnych szkoleń, chyba, że w ramach pozyskanych dotacji na program związany z kapitałem ludzkim.

miś

Firma oparta na śmieciówkach. Jak może przyciągnąć doświadczonych pracowników-nie mam pojęcia. Stosunek do osób przyjmujących się do pracy poniżej krytyki.

Lacan Technologies
pracodawca
@miś 07.06.2015 20:07
Firma oparta na śmieciówkach. Jak może przyciągnąć doświadczonych pracowników-nie mam pojęcia. Stosunek do osób przyjmujących s...

Proponujemy przyszłym pracownikom różne formy zatrudnienia, są to umowy o pracę, umowy zlecenie, o dzieło B2B. Jesteśmy dosyć elastyczni w tej kwestii, Każdy wybiera to co w danym momencie ścieżki zawodowej bardziej mu odpowiada.

.

@pracownik z ciekawosci.. ile zarabiasz?

pracownik

Wszyscy piszą z perspektywy byłego pracownika, natomiast ja napiszę jako osoba pracująca. Początek w firmie takiej jak ta jest trudny to prawda, ale po kilku miesiącach mogę powiedzieć że lubię tu pracować. Pracy jest dużo jak wszędzie, ale gdyby pieniądze rozdawano za nic-nierobienie byłabym pierwsza w kolejce. Prawda jest taka że rotacja wynika z faktu czy ktoś radzi sobie z obowiązkami czy nie. Raczej trudno na rozmowie kwalifikacyjnej stwierdzić czy osoba aplikująca sprawdzi się jako pracownik. Działa to także w drugą stronę pracownikowi może nie odpowiadać charakter pracy. Ile ludzi tyle charakterów. W tej firmie pracują fantastyczni ludzie a atmosfera w pracy jest bardzo ważna. I choć raz w miesiącu chcę uciec, 20 razy przychodzę z uśmiechem. Jeśli chodzi o doświadczenie nabyte tutaj, mogę powiedzieć z czystym sumieniem że jeśli kiedyś pracę zmienię żadna sytuacja ani żadne zadanie nie będzie mi straszne:D

były_pracownik

Bardzo chaotyczne miejsce, bardzo duża rotacja pracowników, traktowanie osób pracujących jak własności, presja na zostawanie po godzinach, za kiepską kasę. Nie polecam.

Zignorowana

(usunięte przez administratora) Przed rozmową kwalifikacyjną czytałam powyższe opinie. Moja rozmowa dzisiejsza nie została odwołana.... Ale się nie odbyła. Zostałam umówiona na spotkanie a nikt nie poinformował mnie że warunkiem rozmów jest gotowość podjęcia pracy od zaraz. Pani wiceprezes w pierwszym zdaniu zapytała jaki jest mój status. Gdy usłyszała że mam 3-miesięczny okres wypowiedzenia, który mogę ewentualnie negocjować - powiedziała że nie mamy o czym rozmawiać, wstała odwróciła się na pięcie - totalny brak profesjonalizmu, szacunku dla kandydata (musiałam przejechać całą Warszawę aby dojechać na spotkanie, zwolnić się z pracy...). Mam wrażenie że ludzie w tej firmie całkowicie się nie liczą - nawet nie przeprosili za wprowadzenie w błąd! Szef który nie szanuje drugiej strony to coś najgorszego na świecie Nigdy więcej nie chcę mieć do czynienia z tą firmą - nie polecam!

robol

miałem "przyjemność" pracować w tej firmie, każdemu kto ceni swoje zdrowie psychiczne sugeruję poszukać innej pracy. zgadzam się z przedmówcą, pracy w LT nie polecam nawet osobie bezrobotnej...

kandydat

były pracownik, napisz coś o tym jak wygląda praca wewnątrz firmy. Jak project managerowie, kierownicy, jak zarząd. Jak w ogóle się tam pracuje?. Czy dobrze płacą? Ile ludzi zatrudniają

Były pracownik

Firma cały czas prowadzi rekrutację i ma mega rotację. Zatrudnia osoby na 2 miesiące, daje umowę na czas nieokreślony i zwalnia po dwóch miesiącach podając za przyczynę likwidację stanowiska pracy. Mam nadzieję, że niedługo ktoś się im dobierze do *upy i zaczną traktować ludzi z szacunkiem.

kandydat

na tego typu firmy należy uważać. Gdy po pierwszym etapie (rozbudowane ankiety internetowe: zadania, test psychologiczny) podjęto ze mną kontakt tylko w celu uzyskania tzw. koncepcji rozbudowy i wdrożenia (ich software`u) a potem żadnej odpowiedzi to wydaje się, że ich podejście do pracownika (nawet potencjalnego- kandydata) jest niepoważnie a nawet mam podejrzenie, że szukają twojego pomysłu na biznes a nie ciebie. Radzę unikać.

kpina z pracownika

Miałem "przyjemnośc" zapoznania się z pracą w firmie LT. Początkowo odniosłem śwetne wrażenie, które jednak równie szybko jak przyszło - przeszło. Firma chyba utknęła w średniowieczu. System zadaniowy jest wielką porażką. Nie polecam pracy w firmie lt.

Admin

Potwierdzam. Przykładowo zadanie instalacji linux/windows wyceniane jest na 10 min. W czasie instalacji możesz robić inne zadania :)

.

ta firma to żart. system wynagrodzeń godzinno-zadaniowy, który polega na tym, że przełożony (powiedzmy.. cto ;)) wycenia taska na ilość czasu X, w którym cto uważa, że zadanie by zrobił. cto ceni się na 45 pln/h, więc za zrobienie zadania dostajesz 45 * X. Zadania bywają 5-minutowe. Aha, to nie wszystko. Pomoc techniczna cto kosztuje połowę stawki, więc za takie zadanie możesz dostać ~2 pln. strata czasu(usunięte przez administratora)

Maro

Ilość przekładanych spotkań po stronie firmy plus brak odwiedzi na @ (co dalej) jak dla mnie klasyfikuje tę firmę w gronie tandeciarzy. Atmosfery pracy nie znam bo nigdy tam nie pracowałem i nawet nie dojechałem ze względu na wspomniane wcześniej próby przekładania spotkania :)

Zostaw opinię o Lacan Technologies - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lacan Technologies