CLAR SYSTEM

• Czapury
  • Kicin
Bydgoszcz - CLAR SYSTEM
Kalisz - Clar system
Katowice - Clar System S.A.
Kraków - Clar System
Łódź - CLAR SYSTEM S.A ZPCH
Warszawa - Clar system
Wrocław - Clar System

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o CLAR SYSTEM

Opinie o CLAR SYSTEM Poznań

Nie przegap nowości o CLAR SYSTEM!

kika

18.11.2014 15:35

Wiecie może jak to jest z osobami z lekkim stopniem??
    taka ja

19.11.2014 10:15

drodzy forumowicze mam pytanie czy w firmie lanua inwestments poland sa pozyczki dla pracownikow i jakie kryteria trzeba spelnic i jakie swiadczenia socjalne .i jakie opinie na temat tej firmy

15.11.2014 08:13

MAŁE SPROSTOWANIE ,PEFRON PŁACI UBEZPIECZENIE ZA KAŻDEGO PRACOWNIKA A CLAR SYSTEM TO JUŻ NIE OBCHODZI ,MA DODATKOWO DOFINANSOWANIE Z UE ,NO TO MOŻE POLICZYMY NA JEDNEGO PRACOWNIKA 2500 DO TEGO SĄ DODATKOWE PIENIĄDZE JAK MA SYMBOL ;P; 600 ZŁ PLUS DOFINANSOWANIE Z UE A PRACOWNIK Z ŁASKĄ DOSTAJE TYSIĄC ZŁOTY I PO PRZEPRACOWANIU W TEJ FIRMIE CHOCIAŻBY ROKU NIE NALEŻY SIĘ ZASIŁEK BO NIE JEST PŁACONA NAJNIŻSZA KRAJOWA PENSJA 1300
    PIKA

14.11.2014 15:06

Ludzie skąd w was tyle nienawiści,koordynator pracuje 24h na dobę,śpi z telefonem pod poduszką.Większość z was po 8h idzie do domu i zapomina o pracy.Czy uważacie ,że 2.500 to takie duże pieniądze za użeranie się z pracownikami,administratorami i dyrektorem A.M.Nikt wam nie bron złożyć CV na stanowisko koordynatora.Rynek pracy jest taki jaki jest,płaca jest niestety porównywalna. Dopóki w przetargach publicznych kryterium wyboru firmy będzie 100% ceny, czyli wybór najtańszej oferty nikt nie doceni waszej pracy .DLACZEGO NIKT NIE WALCZY O PEŁNE OZUSOWANIE umów zleceń w instytucjach takich jak rząd, a traci energię na ubliżanie innym równie ciężko pracującym ludziom.Zawsze najbardziej nadęci są ci którzy nic nie potrafią. Jeżeli tak żle wam w Clar to po co tam pracujecie. ODPOWIEM BO INNI PRACODAWCY SĄ TACY SAMI LUB GORSI, sami powinniśmy wywalczyć sobie godziwe warunki pracy, anie tylko narzekać.
    henk***

06.08.2015 22:51

rozumiem, że ty już dla siebie TO zmieniłaś, skoro tak głosno i pewnie o TYM krzyczysz? może podpowiesz, jak zmienić ma jednostka TO, co w Polsce jest zatwardziałym systemem nie do ruszenia prze szaraków? Może zostałaś prezesem spółki, co? ;-)
    RELISTA

13.11.2014 10:30

WIESZ DLACZEGO TWÓJ SZEF ZAKASUJE RĘKAWY BO MA ZA DUŻO DO STRACENIA I TYLKO DLATEGO POMAGA A NIE MASZ BLADEGO POJĘCIA JAK ZARABIAJĄ NA TAKICH PRACOWNIKACH
    białystok

06.11.2014 21:00

u nas z pieniedzmi nie ma problemu jest spoko pracownik jest pod opieko dobrego koordynatora i nie ma lipy a ludzie którzy zle piszo o firmach to nieroby juz troche wiem o tej branzy najlepiej to zwalic na firme ale jak firma traci kontrakty na sprzotanie bo laluniom sprzotac sie nie chce to nasz szef sam zakasuje rekawy i robi wszystko by bylo git pozdrawiam sprzotaczka z białegostoku

24.10.2014 15:16

sama,sobie dolek ,wykopalas,sa,wolne miejsca na dworcu,do wc na starsza babcie,klozetowa,mozesz ,tam awansowac.Zycze ci powodzenia.
    clarowiec

25.10.2014 09:58

Właśnie takich ludzi zatrudnia clar system i robi ich naszymi przełożonymi-WSTYD I HAŃBA!!! To świadczy o firmie i jej kulturze.
    opiniodawca

03.11.2014 11:41

Jeszcze trochę i sam sobie dołek wykopiesz, takich ludzi jak ty to już firmie mają dosyć nie tylko zwykli pracownicy ale i w biurze. Wtedy zobaczymy kto na dworcu do wc wyląduje! Choć ty i na to nie zasługujesz bo tam więcej płacą niż w takiej porąbanej firmie jak clar system!

16.10.2014 10:47

Firma clar system to nie jest już fakt od czerwca br. zakładem pracy chronionym! Taką dostałem informacje od PFRON-u jak zacząłem starać się o zwrot dotacji. Powiedziano mi że w/w zakład nie spełnia norm o zatrudnianiu osób niepełnosprawnych i cofnięto im dotacje już nawet za zeszły rok a urząd skarbowy i zus do tyłka im się zaczął się dobierać za nieprawidłowe rozporządzanie państwowymi pieniędzmi. Clar zaczął się odwoływać od postanowień urzędów i ma za nic ich i dalej zatrudnia ludzi z grupą i dostaje dotację! Powinno się zabrać im w ogóle zabronić zatrudnianie ludzi z grupą bo nie mają pojęcia o ich traktowaniu i ich możliwościach w pracy. Ludzie na stanowiskach podejmują błędne decyzje kompromitujące ich decyzje które nie mają odbicia w rzeczywistości. Ludzi traktują poniżej norm przyzwoitości ale to u nich normalne, aby pochwycić człowieka z grupą i kasować za niego kasę, a jak upomnisz się o zwrot i refundacje to cię wyśmieją, tłumacząc że pieniędzy nie mają albo że twój stopień grupy nie podlega dotacji. Totalna bzdura, każdy stopień niepełnosprawności jest dofinansowany w zależności od symbolu grupy, za co ma być refundacja, czy stały koszt refundacji i od dochodu w gospodarstwie domowym. Tłumacząc że PFRON obniżył w tym roku dofinansowanie też nie jest prawdą bo w br. w marcu wzrosło dofinansowanie od państwa dla zakładów o 25% i ani razu przez ostatnie 10lat ani razu nie obniżono tylko wzrosło, zabrania tego ustawa o zatrudnianiu osób niepełnosprawnych itp. To zakład pracy i jego organy odpowiadają za prawidłowe rozporządzanie otrzymanymi pieniędzmi, ale wiadomo jak mało rozdadzą na pracowników to, to co zostanie im z puli pieniędzy to mają dla siebie czyli idzie do kasy firmy! Wszelkie dokładne informację można uzyskać w PFRON na miejscu u nich a nie przez internet lub tp. Można też sięgnąć po dziennik ustaw z tego roku o zatrudnianiu i finansowaniu osób niepełnosprawnych. Firma nie godna polecenia ale macie swoje prawa i upominajcie się o swoje bo się wam zawsze należy, twierdzenie że nie ze strony firmy jest fałszywe i mijają się z prawdą!

14.10.2014 09:48

JEDNO PYTANIE TO DLACZEGO KAŻĄ SIĘ STARAĆ O SYMBOL ,P, BO ZA SYMBOL P DOSTAJĄ DODATKOWĄ KASĘ TYLKO SZEŚĆ STÓW IMAJĄ NAPEWNO DOFINANSOWANIE Z UE ,PRACOWNIK ZAPIEPRZA A CLAR SYSTEM MA CZYSTĄ KASĘ ,MOŻE BYŁEŚ KAPUSIEM BO W CLAR SYSTEM TYLKO DONOSICIELI CENIĄ
    malkik

14.10.2014 00:23

kanciarze i tyle
    pika

10.10.2014 17:13

Byłam pracownikiem firmy Clar system, i nie zgadzam się z opiniami dotyczącymi wynagrodzeń. Przez pięć lat mojej pracy w tej firmie nie zdarzyło się by kasa nie była na czas.Zawsze dostawałam to co było obiecane ,to prawda ,że miałam dwie umowy ,umowę o pracę i nie ozusowany UZ ale pieniądze się zgadzały.Jeżeli macie braki w wynagrodzeniu to wina koordynatora bo to on jest odpowiedzialny za naliczanie kasy.Zawsze można monitować w centrali,co do dofinansowań to niestety nie macie racji nie wzrosły a zmalały.Inne firmy płacą podobnie obecnie na rynku jest mizernie, a atmosferę w pracy tworzą pracownicy ,przecież to my pracujemy na obiektach. były pracownik Clar
    czesio

10.10.2014 13:52

no właśnie trzeba mieć odrobinę pojęcia o sprzątaniu i szacunek do ludzi którymi się zarządza a nie robić z ludzi wariata sprzątaczka i pracownik gospodarczy też człowiek a nie śmieć. Pokaż mi kierownika po podstawówce najwyżej brygadzista i to tylko w firmie sprzątającej.
    Czesio

07.10.2014 14:09

Firma ok praca ok ale kto faceta po podstawówce awansuje na brygadzistę. Trzeba mieć pojęcie jak kierować ludzmi. A nie straszyć ich zwolnieniem. HANYSIE PODAJ SIĘ DO DYMISJI LUDZIE NA TO CZEKAJĄ.

08.10.2014 13:33

"Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera" A tak poważnie znam ludzi po szkole którzy nie mają pojęcia o branży utrzymania czystości i przynoszą wstyd w firmie. A są też ludzie w firmie którzy nie mają szkoły i dosłownie są po podstawówce ale ich wieloletnie doświadczenie i znajomość branży jest bardzo przydatna i ceniona. Więc zastanów się co piszesz! Może mu zazdrościsz, co!? W dzisiejszych czasach samo zamiatanie miotłą już nie wystarczy! Poważne i ceniące się firmy sprzątające na rynku zatrudniają ludzi na różnych stanowiskach ludzi wyłącznie z doświadczeniem zawodowym, od zwykłego zamiatania ulicy do kierownika, a szkoła jaką ukończył schodzi na drugi plan. Tak robią firmy które chcą się utrzymać na rynku!

21.09.2014 12:05

chodzibyla dorotkaw przychodni,ktora zle sprzatala,ale do prokuratura ,awansowala.chodzi,podsluchuje i do pani kordynatorki,kabluje.

21.09.2014 12:01

20.09.2014 22:38

to jest prawda,ten kto .dobrzekabluje nic nierobi ,kradnie.awansuje

18.09.2014 22:14

DZięki za info ale jeżeli etat to zrozumiałe ze 8 godz .choć my powinniśmy pracować 7 godz.Ale 1200m to do zarąbania

16.09.2014 22:20

hej;D mam pytanie????? jeżeli ktoś się orejetuje to proszę o info. ile metrów przypada na 1 cały etat.Będe wdzięczna. Gosia
    ?????

17.09.2014 20:33

To zależy od przełożonego, wynagrodzenia i liczba godzin. Średnio od 480m do 1200m.
    młoda

28.08.2014 17:59

Jesteś nowy w pracy w tej firmie, uu współczuję. Ta ciągła niepewność, że możesz wylecieć bo nie jesteś lizusem i znajomym koordynanora.Całkowity brak doświadczenia kierowaniem ludzi.Grupę brygadzistów tworzą osoby znajomych kierownictwa.. Najważniejsza jest atmosfera w pracy, przez nią chce sie uczęszczać do niej i z ochotą wykonywać swoją prace. W Clar System szacunek do człowieka jest usytuowany bardzo nisko. Na porządku dziennym są plotki, dwulicowość i przedłużanie godzin pracy przez kierownictwo ciągłym nicnierobieniem (kawka,ciacho,ploteczki,'patrzenie na ręce'innych pracowników) oraz oszczędzanie na wszystkim. Niektórzy tyrają za dwóch inni spędzają czas na kombinowaniu co zrobić, żeby nic nie robiąc godziny zleciały.. Wypłata? Tak, ale musisz być cierpliwy i się upomnieć... Clar System Małopolska
    Malgośka

28.08.2014 09:17

Zgadzam się z częścią wypowiadających się. Ja akurat mam umowę o pracę od 2-3 lat. Zarobki jak wszędzie, praca jak wszędzie... koordynatora mam specyficznego ale bardzo porządnego L.G osoby z umów zleceń zawsze będą narzekały co jest oczywiste, wspomnę tylko, że moim zdaniem odkąd zmienił się kierownik biura z P. Asi- hetery na P. Iwonkę to łatwiej mi załatwić wszystkie sprawy w biurze. Chodzi mi o to, że nie wszyscy koordynatorzy, osoby z biura i brygadziści są źli.

17.08.2014 12:29

W POZNANIU SĄ ZAREJESTROWANE DWIE SPÓŁKI PRZY JEDNYM ADRESIE A CHODZI O CLAR SYSTEM A JAK SIĘ DOBRZE POSZUKA TO OKAŻE SIĘ ŻE TE SPÓŁKI SĄ POWIĄZANE Z GRECJĄ I SŁOWACJĄ ,JAK CLAR SYSTEM DOSTAJE DWA I PÓŁ TYSIĄCA NA JEDNĄ OSOBĘ TO TRZEBA WSZYSTKICH OPŁACIĆ NA STOŁKACH I DLATEGO MUSI MIEĆ PRACOWNIK DODATKOWO SYMBOL ;P; JAKO WARIAT ŻEBY MIELI CZYSTE PIENIĄDZE,A PRACOWNIK AŻ Z ŁASKĄ DOSTANIE MOŻE TYSIĄC ZŁOTYCH

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CLAR SYSTEM?

Kontakt - CLAR SYSTEM

Janickiego 20 B 60-542 Poznań

skrzywdzona

15.08.2014 17:54

nie dodałam jak komus lekarz zaleca 7 godz pracy , lepiej niech sie nie przyznaje , bo to pierwszy krok do przeniesienia lub zwolnienia. Zresztą koordynator tak wyzyskuje, że podsuwa pracownikom kartki z pieczatka lekarza , ze zgadzaja sie na prace w godzinach popoludniowych i nocnych, nieważne czy im na to zdrowie pozwala!!
    BYŁY PRACOWNIK I SZCZĘŚLIWY

16.08.2014 08:49

To już nie jest zpch od czerwca br.
    skrzywdzona

15.08.2014 17:43

Pan D. N. z Poznania jedne chorobowe akceptuje, jedne nie i szantażuje zwolnieniem z pracy (a jest to zakład pracy chronionej, zastanawiam się tylko kogo: pracownika, czy pracodawce), bo człowiek rzekomo symuluje i niby przysługuje człowiekowi urlop KIZowski a potem bezczelnie nie przedłuża umowy, a urlop przepada. Niedługo zatrudni tam całą rodzine, bo żona i kuzyn już są. Ludzi chorych, a wykorzystuje jak woły pociągowe!!!!
    pracownik Clar System

10.08.2014 16:02

Żeby cokolwiek pisać na jakiś temat to trzeba mieć na ten temat jakiekolwiek pięcie. Szkoda czasu tłumaczyć komuś kto nawet nie jest wstanie zrozumieć co do niego się mówi. poleca stronę www.clarsystem.pl tam są szczegóły.

10.08.2014 10:42

MAŁE SPROSTOWANIE FACILITY MANAGERA I CLAR SYSTEM TO JEDNA FIRMA KTÓRA ISTNIEJE POD RÓŻNYMI NAZWAMI CHYBA NAWET JEST ICH 5 I NIESTETY DLA DOBRA LUDZI TRZEBA JĄ OMIJAĆ WIELKIM ŁUKIEM BO TO JEST (usunięte przez administratora) O JAKIM SIĘ NIKOMU SIĘ NIE ŚNIŁO W KOSZMARNYM ŚNIE
    zadowolony

04.08.2014 09:04

Nie piszę bzdetów. Ty pracowałeś na stanowisku koordynatora lub brygadzisty i tak zapewne miałeś. Inaczej jest na stanowisku Facility Managera. Zapewniam ciebie wiem co mówię.

04.08.2014 15:47

Dzięki bogu tak daleko w firmie nie zaszłam. Z moim doświadczeniem i praktyce może powinnam zajść tak daleko ale w tej firmie pracowałam i szorowałam podłogi a poza tym miałam spokojną głowę. Bo wstydziła bym się spojrzeć w lustro i ludziom w twarz, mam jeszcze godność i nie potrafię oszukiwać ludzi tak jak to robią w tej firmie!
    pracownik Clar System

03.08.2014 19:40

na tym forum nie szukaj informacji na temat stanowiska Facility Managera. Tutaj wylewają swoje żale i złości pracownicy s z serwisu sprzątającego. Odnośnie zarobków na stanowisku Facility Managera to jak sobie wynegocjujesz podczas rozmowy kwalifikacyjnej tak masz pożniej. Zapewniam Cię że nie są to zarobki na poziomie najniższej krajowej. Dla pracownika na stanowisku Facility Managera firma płaci bardzo godziwe wynagrodzenia (niezła podstawa i prowizja od sprzedaży) Na tyla dobra że warto walczyć i klienta. Bardzo ważna informacja firma płaci całe wynagrodzenie umowę o pracę (wszystko jest wpłacane z pełnym ozusowaniem, inaczej mówiąc wszystko jest na legalu bez umów zleceń) Nie mogę Ci podać jakie podstawę możesz wynegocjować. powodzenia na rozmowie rekrutacyjnej. pozdrawiam zadowolony pracownik Clar System

03.08.2014 23:28

Ale bzdety wygadujesz! Pracowałam i miałam dwie umowy zlecenie z dwóch firm aby uzyskać najniższą średnią krajową w sumie! Oszczędności na wszystkim, a ostatnim nawet okresie i chemii zaczęło nawet brakować, zero jakiejkolwiek organizacji na obiekcie a przełożony mówił że o niczym nie chce słyszeć i róbcie tak abym wam do tyłków się nie dobrał! Porażka ta firma.

10.07.2014 12:36

W tej firmie żądzą krętacze a na pewno największym jest dyrektor A.M. z warszawy!

08.07.2014 09:23

(usunięte przez administratora) Uwaga praca w tej firmie nie daje gwarancji że potem zarejestrujesz się na zasiłku na bezrobotnych.
    Tera

30.07.2014 18:37

No cóż muszę się zgodzić z wypowiedzią. Okazało się że firma nie odprowadzała żadnych składek z tytułu mojego wynagrodzenia! Skąd wiem, poszedł-am do zus sprawdzić swe składki,okazało się że firma nic nie odprowadzała z tytułu mojego wynagrodzenia a naddatek musiałam jeszcze podatek dochodowy zapłacić. Kłamcy, złodzieje a kierownictwo niema pojęcia o zarządzaniu. Też pracowałam u Pawlaka kiedyś; dobry kombinator jest z niego i nie wspominam dobrze pracy dla niego!!!
    clarowiec

03.08.2014 11:51

(usunięte przez administratora) Jak by poznań wiedział co tam się dzieje w warszawie to już dawno by rozwalili by te towarzystwo w warszawie!
    dzidek

05.07.2014 19:38

Zakład pracy chronionej ? a kogo on chroni [usunięte przez administratora]

26.06.2014 09:01

CLAR SYSTEM JEST POŚREDNIKIEM NA RYNKU PRACY I TO CO POWINIEN ZAROBIĆ PRACOWNIK DOSTAJE CLAR SYSTEM MAJĄ CZYSTE PIENIĄDZE NIC NIE ROBIĄC A PRACOWNIK DOSTAJE DUŻO MNIEJ OD NAJNIŻSZEJ KRAJOWEJ I JESZCZE Z WIELKĄ ŁASKĄ ,RADZĘ IM DALEJ TY LEPIEJ ,NIE POLECAM NIKOMU TEJ FIRMY

10.06.2014 22:15

Uwaga ta firma nie opłaca składek i pracując u nich możesz być pewien że po odejściu nie zarejestrujesz się na zasiłku na bezrobotnych. Chciałam wyjaśnić to z byłym kierownikiem ale on niema odwagi nawet telefonu odebrać, nawet zwolnił mnie za pośrednictwem swojego brygadzisty, który nie ma pojęcia o pracy i nadzorowanie pracowników, przesiaduje całe dnie w pakamerze i nawet palcem nie kiwnie ale o czym tu gadać jak podobno to jest jego znajomy! Zapomniałam dodać że moim przełożonym był wielmożny pan Janusz Pawlak, tchórz i kłamca nie dbający o pracowników, ale to może się odbić wielką czkawką na obiekcie, bo zaczął otaczać się ludźmi niewiarogodnymi i którzy więcej plotkują niż pracują.

02.06.2014 23:17

03.06.2014 09:26

Kiedyś były ale się rozpadły. Poza tym w cale one nie walczyły o człowieka tylko ciągle składki brali i narzekali że małe są.

02.06.2014 15:29

KTOŚ TU NIE UMIE LICZYĆ ,ZA CZŁOWIEKA KTÓRY MA STOPIEŃ UMIARKOWANY DOSTAJE CLAR SYSTEM ROCZNIE DWADZIEŚCIA PIĘĆ TYSIĘCY A JAK TA OSOBA MA DODATKOWO SYMBOL ;P; TO ROCZNIE MAJĄ DODATKOWO SIEDEM TYSIĘCY DWIEŚCIE ,CLAR SYSTEM NA JEDNĄ OSOBĘ DOSTAJE TRZYDZIEŚCI DWA TYSIĄCE A PRACOWNIK DOSTAJE OCHŁAPY PONIŻEJ NAJNIŻSZEJ KRAJOWEJ I TRAKTUJĄ GORZEJ NIŻ PSA

30.05.2014 21:20

WITAM W TEJ FIRMIE TYLKO CHODZI O KASĘ ,JEŚLI KTOŚ MA GRUPĘ UMIARKOWANĄ TO NA DANĄ OSOBĘ DOSTAJE CLAR SYSTEM DWA I PÓŁ TYSIĄCA A JAK MA DO TEGO SYMBOL ;P: TO DOSTAJĄ DODATKOWO SZEJSET ZŁOTY I MAJĄ NA CZYSTO TRZY TYSIĄCE STO A PRACOWNIK DOSTANIE Z ŁASKĄ TYSIĄC ZŁOTY

01.06.2014 16:20

Potwierdzam a od marca tego roku wzrosły jeszcze dofinansowywania takich firm o 7% jeszcze. Dodatkowo jeśli uda się utrzymać pracownika z grupę przez rok w firmie to dostają za takiego każdego pracownika prawie 10tys zł. dodatkowo co roku. Ulgi, nie płacą ZUS-u tylko państwo płaci, mają ulgę w podatku i rabat przy braniu samochodów służbowych w lizingu, refundacje sprzęty biurowego itp. Dobre co?! A ty co masz z tego?!
    Legnica

28.05.2014 19:10

witam pracowalam w tej firmie w miejscowosci Legnica. Firma Clear system powinna zmienic nazwe na KLAM SYSTEM !! Osoby niepelnosprawne ktore sa tam zatrudniane sa wykorzystywane i szantazowane. Aby dostac umowe oprace na caly etat kobiety musza udawac ze sa chore psychicznie i wyrabiac sobie orzeczenia o niepelnosprawnosci z literka P !! W przypadku braku takiej literki w papierach nie ma co liczyc na wiecej niz 3/4 etatu. Pani brygadzistka Krystyna K.-K. wrecz zmusza kobiety do wyrabiania sobie takich papierow w przeciwnym razie traca prace badz wogule nie sa do niej przyjmowane. Czy to aby jest zgodne z kodeksem pracy ? pan koordynator zatrudnia swoich synow do mycia okien w firmie ale szkoda ze tylko biora za to pieniadze a kobiety tam zatrudnione wykonuja cala robote za nich bo sa zastraszane i szantazowane. czy ta firma moze zajac sie inspekcja pracy i czy pan prezes wie ze osoba z orzeczeniem o niepelnosprawnosci z literka P jest nie godna zaufania i nie wiarygodna? Czy tez oto wlasnie chodzi w tej firmie zeby z ludzi zrobic wariatow i nikt nie mogl nic z tym zrobic.?
    gosc

28.05.2014 09:17

NAJGORSZE JEST TO ZE TO WSZYSTKO CO TU PISZA TO PRAWDA DZIEJE SIE TAK WSZEDZIE W KUJAWSKO POMORSKIM TO MASAKRA PIEKNIE NA POCZATKU A POTEM WYZYSK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!INSPEKCJO PRACY PEFRONIE GDZIE TE INSTYTUCJE SA!!!!!!!!! DOTACJE IDA NA SWAWOLE TYCH NA GORZE A TY NEDZNY CZLEKU DO ROBOTY I MORDA W KUBEL
    kalu

25.05.2014 21:54

Witam wiadomo jest ze dyrektorzy albo kierownicy nie są uczciwy wobec wlasny pracownikow ja narazie pracuje tam i jakos mi tam idzie owszem nie cierpie ten pracy bo ciagle zlecenia sa ale coz w domu nie wysiedzisz pracowałem w gorszy firmach taka np ze charowałes ponad 15 godzin a byles traktowany jak nie wiem co moze na inny obiektach sa inne opinie ja trafilem na kolesia ktory wydaje sie w porzadku i na szefowa ktora nas kieruje zobaczymy bo i tak tam dlugo nie popracuje bo planuje cos innego ale chce sobie dorobić na prawo jazdy kat c i isc do mpo ;p i sory ze was urazilem no w polsce to tylko umowy zlecenie i nie jestem studentem zawsze tak będzie ze ludzie z wyzszy stanowiskach będą z nami gardzić bo taka prawda jest moze sie trafić 1 do 10 ze warunki pracy sa godne zaufajnia i szef wporzadku oby na taki ludzi trafiać pozdrawiam
    TERESA z WARSZAWY

21.05.2014 11:15

Pracowałam na prokuraturze w warszawie i powiem że ta firma co teraz nas obiela a chodzi o clar system to już chyba najgorsza firma jaka przyjęła sprzątanie na obiekcie! Dobrze pracuje na innym obiekcie w innej firmie ale mam szacunek i jako zakład pracy chronionej to mam stu procentowe zwroty bo w clar system nic nie zwracali, powiedzieli że po roku a tu co teraz to od razu. Mam teraz również szacunek!
    POLITECHNIKA POZNAŃSKA

17.05.2014 12:20

DO KALU. A KTO MÓWI O ZAROBKACH DO 3TYS I TO JESZCZE W CLAR SYSTEM HAHAHAHA TU CHODZI O SZACUNEK DO PRACOWNIKÓW ROBIĆ MOŻNA NAWET ZA 500ZŁ NA PÓŁ ETATU ALE JEŚLI BĘDĄ SZANOWALI PRACOWNIKÓW BO OSOBA SPRZĄTAJĄCA NIE JEST ŚMIECIEM PRZYNAJMNIEJ POTRAFIMY SPRZĄTAĆ W PRZECIWIEŃSTWIE DO OSÓB KTÓRE SIEDZĄ ZA BIURKIEM I OBŻERAJĄ PAZURY DAĆ TAKIM ŚCIERĘ TO NIE BĘDĄ MIELI POJĘCIA O CO CHODZI.
    kalu

16.05.2014 20:21

Witam ja pracuje w clear system w krakowie pracuje na umowę zlecene auto sluzbowie mam i jestem zadowolony zawsze będzie tak ze opinia firmy nie będzie super daje przykład np firma jakaś tam ze wypisujecie bzdury i wgl bo wam sie nie chce pracować taka prawda owszem wypłaty sa smieszne ale to jest polska bo najlepiej nic nie robiąć zarabiać po 3 tys miesieczne
    PK

16.05.2014 23:16

Gadasz bzdury! Ja też pracowałem i miałem auto służbowe, harowałem po 20godz przez 7dni w tygodniu i z dnia a dzień mi bez żadnego uzasadnienia podziękowano po dwóch latach. Wyprostowałem problemy na obiektach aby wszystko było bez zarzutu, byłem na każdy telefon i tak mi się odwdzięczył pan dyr.A.M z warszawy! Teraz pracuje na konkurencji i mam podpisany kontrakt na 5lat i większą kasę i szacunek podwładnych. Auto służbowe itp. Firma obecna wysłała mnie na tygodniowe kursy i od razu przydzielono mi 15obiektów. Obecna firma jest ze mnie zadowolona a administracja na obiektach ma ze mną dobre kontakty i poleciła mnie innym obiektom gdzie moja dyrekcja wynagrodziła mnie prowizją za podpisanie z innymi obiektami umowę. W clar system mogłem sobie żyły wypruwać a i tak ciągle było źle i niedobrze. Więc jak porobisz trochę w clar system to w tedy możesz się wypowiadać o innych! Ja pracowałem i nie żałuje że pan dyr. A.M z warszawy mnie się pozbył z firmy, bo teraz mam o 120% lepiej!

Zostaw merytoryczną opinię o CLAR SYSTEM