HOBIJ International Work Force

• Sławice
  • Górki
  • Folwark

3. Opinie o pracodawcach Opole
  5. Opinie o HOBIJ International Work Force Sp. z o.o.

Opinie o HOBIJ International Work Force Opole

Nie przegap nowości o HOBIJ International Work Force Sp. z o.o.!

jaca

03.09.2014 12:21

Czy jest jakiś test językowy przeprowadzany?jeśli tak to możecie napisac jak wygląda?
    melisa

28.07.2014 23:31

Słuchajcie, a jak to jest z językiem? Czy naprawde jest konieczny, jakieś testy czy coś?
    luna

23.09.2014 18:22

dokladnie
    Maro

22.07.2014 13:23

Co wy piszecie, nie ma nic za darmo. Jak koleżanka była w okresie w którym nie było sezonu to się nie dziwie że nie miała pracy. Ja jade i wiem że jak będe pracowity ,punktualny, dokładny, i prubując zyskiwać doswiadczenie (pchac się do trudnych prac)itp zaangażowanie to zyskasz szacunek nie tylko u holendra. Widzę że większosc tu piszących nie wie co to praca lub jest to ich jedna z pierwszych praci, spodziewają się od razu kokosów.Piszę to jako os, która już pracowała b.długi okres czasu w polsce, ale i mam też kilka lat przepracowanych za granicą. Pierwsze trza zdobyć szacunek , który się zdobywa zaangażowaniem.

17.07.2014 19:12

czaki

21.07.2014 14:46

ostatnio co raz więcej ludzi narzeka po wyjazdach do Holandii. I to nie tylko jeśli chodzi o HOBIJ. Holendrzy zaczęli już naprawdę traktować nie poważnie Polaków, którzy przyjeżdżają do nich do pracy. Co do samego HOBIJ to niewiele różni się od innych pośredników pracy zajmujących się przecież tym samym. Proponują zróżnicowane oferty pracy w różnych sektorach na całym obszarze Holandii. Nie do końca jest tak pięknie jak piszą co do doskonałych warunków zatrudnienia i możliwości rozwoju zawodowego, ale to już też pewnie zależy najbardziej od osób, które jadą z nimi do pracy. No a jak już uda się rozpocząć pracę to wartym uwagi jest, że załatwiają zakwaterowanie oraz dojazdy do pracy. Różnie bywa z obsługą administracyjną w ich wykonaniu
    nowy

17.07.2014 16:43

Hej w przyszły piatek jade do Warder moze wybiera sie tam tez ktos???
    annn

09.07.2014 18:42

hobij nie jest zla agencja, ale zalezy na jaka firme sie trafi, okolice helmond na sezon letni biora prpaconikow a ci potem siedza w domach, nawet starzy pracownicy, wiem z doswiadczenia. poprostu daja ciala ostatnio
    gość

28.06.2014 16:46

Można podpisać z nimi kontrakt na 6-8 tygodni?

28.06.2014 19:56

jeżeli to jest praca na wakacje to pewnie i tak. Po za tym to dość normalna praktyka z takim okresem umów

20.06.2014 16:12

jestem z hobij od 2 miesiecy- najwieksze NIEPOROZUMIENIE W MOIM ZYCIU!! Nie wyjezdzajcie od nich!!!!!!!!!!!!!!!!!!

26.06.2014 23:29

ale możesz podać jakieś szczegóły pracy w Hobij? co jest dla Ciebie tak katastroficzne w tej firmie?

25.06.2014 23:55

Hej ja jade w niedziele rano do miejscowosci Warder ale praca w Zwaagdijk
    johnny

26.06.2014 09:33

Hej to spotkamy sie na miejscu...;)
    Maciula

25.06.2014 20:43

Siemanko,ja mam się skontaktować telefonicznie jutro do HOBIJ'a i maja mi wszystko wytlumaczyc,a moze nawet i podac termin wyjazdu.Dajcie znać kto jedzie to na fejsie poklikamy i uzgodnimy co i jak xD

26.06.2014 18:56

Hej.i co wiesz juz kiedy jedziesz?
    sacha

31.10.2014 22:38

Jeżeli tam jedziesz uważaj na MONIKE p.kor. strasznie fałszywa. jak krzyczy do ciebieb ty krzycz do niej. bylej pracownicy hessa i bylej sprzataczce troche odbilo od nadmiaru wladzy. roznoszenie plotek na hotelu w Warder jej specjalnosc.

24.06.2014 17:07

hej czy wyjezdza ktos w weekend za posrednictwem Hobij w okolice Hoorn ?
    HOBIJ-EW

11.06.2014 20:56

Witam, pracowałem przez Hobij kilka miesięcy, śmiało mogę polecić wyjazdy z nimi, liczba dni pracujących to 4-6, wypłaty na czas i bez żadnych niby pomyłek, transport do pracy jest, zakwaterowanie ok, nawet na Warderze, o którym tu już jakieś legendy powstają wcale nie jest tak źle jak piszą. Zaś co do samej pracy, hmmm ludzie sobie chwalą bardzo Sligro, jeśli macie okazje tam jechać to nie zastanawiajcie się ani chwili szczególnie jeśli wciąż jesteście w Polsce. Z kolei jeśli chodzi o Hessing, sam nie wiem co napisać, praca nie jest zła, trochę zimno, niestety plan otrzymuje się z dnia na dzień, raczej nie gonią za tempo, angielski raczej nie potrzebny, w innych zakładach przez tydzień powiedziałem więcej mniż tam przez ponad 3 miesiące. Dobra praca na trochę, jedziesz na wakacje zarobic to będzie ok. No i to by było na tyle chyba. Ja bardzo sobie cenię współpracę z nimi i śmiało polecam. (usunięte przez administratora)

16.06.2014 16:14

możesz jeszcze podać na przykład jakieś widełki płacowe na jakie można liczyć w HOBIJU? na jaką kasę można liczyć?
    kate

12.06.2014 19:22

Hej, czy ktoś wie jakie warunki są w hotelu Hotel & Restaurant Het Tramstation Molentiend 12, czy jest tam kuchnia? i możliwość przygotowywania sobie jedzenia? Czy są pralki?

17.04.2014 16:22

Czy ktos wyjezdza po Swietach z Hobijem do pracy??

26.04.2014 00:02

To by bylo spoko, ja mam niby oferte do Hessinga w Uden, ale cos tez babka przez telefon juz teraz mowi, ze maja tam dwa czy trzy Hessingi. Pojechalbym z Toba, moze do poniedzialku sie wszystko okaze i zabralbym sie z Toba, pozdro.

26.04.2014 17:09

Halo, odezwij sie- prawdopodobnie wlasnie we wtorek 29go bede jechal
    ralf

21.03.2014 15:34

ale przed wyjazdem z Hobijem do pracy podpisuje się jakieś umowy? nie gwarantują tam pewnej roboty na określony czas?
    klara

20.03.2014 13:42

W Work Force sp z o.o. jest ten sam problem. Ściągnęli ludzi do pracy, której nie ma...
    Nowy

28.02.2014 11:59

Witam. Czy ktoś z Was pracuje przez agencje Hobij w Amsterdamie? chodzi mi dokładnie o oferte dla operatorów wózka widłowego.Pozdrawiam
    Wave

20.02.2014 19:40

Ja wyjeżdżam za tydzień do pracy. Zobacze jak będzie, najwyżej będzie szybki powrót. Na całe szczęście mam babcię w Hilversum więc jak będzie naprawdę okropnie i niezgodnie z umową to lecę z nimi. Należą do VIA więc warunki powinny być godne.
    Bolo

27.01.2014 14:42

No jest calkiem normalnie, pytaja na ile sie przyjechalo (a chca na dlugi okres czasu), poza tym wyluszczaja ze w hotelu nie mozna chlac i cpac. poza tym takie tam nudy, ale wszystko jest dobrze zorganizowane, narzekac nie mozna. Duzo zalatwiania, a bo to jakis filmik z hessa a to wycieczka a to papiery
    kuba

25.01.2014 22:39

Podbijam, bo tez mnie interesują wrażenia z rozmowy rekrutacyjnej, a zwłaszcza pytania jakie padają, bo chciałbym sie przygotowac odpowiednio.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HOBIJ International Work Force?

landsky

21.01.2014 14:22

Czy miał już ktoś rozmowę w Warder w sprawie pracy?
    Arek

17.01.2014 17:37

No to jak warunki mieszkaniowe nie odbiegaja od standardu to chyba nie jest źle, gorzej jakby było coś nie tak, to opinia na plus.
    bolo

12.01.2014 17:59

Ja nie podzielę opinii powyżej, nie było tak najgorzej, zarobiłem wystarczająco, zależy jeszcze jakie kto ma wymagania.
    igor

26.12.2013 23:23

Para2, a możesz napisac w jaki sposob aplikowac, by dostac sie tam, gdzie Ty? Jak to było w Twoim przypadku, krok po kroku? Z góry dzięki.
    Gabi

12.12.2013 19:16

A mnie sie w Hobiju na prawde podoba. Nie wyobrazam sobie pracy gdzie indziej. Godziny sa, dach nad glowa jest i wyplata na czas. O wszystkim mozna z nimi porozmwawiac i sie dogadac. Czasami debile przyjezdzaja, narobia syfu to sie ich usuwa a potem pisza bzdury. Na Hobiju mozna polegac i to jest dla mnie najwazniejsze. Ze sie czasami nie zgadza co mowia w Polsce z tym co jest w Holandii, moze tak byc, ale jak masz troche rozumu to popros w biurze w Polsce o nr telefonu do jakiegos koordynatora czy managera w Holandii i sobie zadzwon i porozmawiaj!
    Para2

12.12.2013 12:18

Ja oceniam Hobij Warder (Hessing) i Susteren (AA Bakerij). W Warder mieszkałam pół roku, oceniam tamtą lokację i firmę w której pracowałam bardzo dobrze. Nie musiałam się martwić o dojazdy do pracy, ubezpieczenie, podatki. Darmowe pralki, suszarki (w innych agencjach się płaci za takie rzeczy) kuchnia duża i przestronna jest gdzie przygotować posiłki. Zawsze ciepła woda (w innych agencjach może być z tym problem) pokoje ogrzewane. W salonie bilard, ping pong, piłkarzyki, internet. Magda (menagerka) posiada dużą wiedzę na temat swojej pracy, cokolwiek zapytałam ona rzetelnie odpowiadała. Po prostu pełny profesjonalizm. Nie spotkałam się z taką wiedzą i doświadczeniem w innych agencjach. Nie ma żadnych ukrytych kosztów, nie płaci się za dojazdy do pracy ani inne rzeczy, jedyne koszty jakie się ponosi to koszt wynajmu pokoju i ubezpieczenia. No i oczywiście podatek. Co piątek wypłata na konto, solarisy na mail, ja jak czegoś nie wiedziałam to szłam i się pytałam. Podobnie ma się rzecz z Susterem, Karolina zawsze miło i profesjonalnie odpowiadała na pytania. Transport zapewniony, domek w którym mieszkałam był po prostu świetny, ciepło, kameralnie, położony w pięknej uzdrowiskowej okolicy - do dyspozycji miałam darmowy basen, saunę, grotę solną i inne atrakcje. Zarobki zależne od przepracowanych godzin, generalnie przy oszczędnym życiu naprawdę da się dużo odłożyć. Jeśli np. na konto dostaje się 250 e tygodniowo to robiąc normalne zakupy wydaje się ok 50-60 euro tygodniowo. 200 można odłożyć. Teraz mieszkam na prywatnym mieszkaniu, wydaję dużo więcej, bo już trzeba mieć swoje auto, płacić za nie podatek, podatek za dom, i ogólnie jest więcej do załatwiania. Na pewno nie doszłabym do miejsca w którym jestem gdyby nie Hobij, przez ten cały czas pracy nawiązałam ciekawe znajomości, dowiedziałam się różnych rzeczy. Holandia to nie jest kraj w którym płacą za samą obecność, trzeba się napracować ale warto.

Kontakt - HOBIJ International Work Force Sp. z o.o.

Kołłątaja 10 lok. 4 45-064 Opole

Branża główna: Rekrutacja i HR

qwerty

14.11.2013 15:13

para, to ile wynosza te rzeczywiste stawki w Hobij? No i możesz napisać jak w Twoim przypadku wyglądało zakwaterowanie i za co płaciłas przy wyjeździe?
    Kolo

09.10.2013 15:10

nocki placa 150%, weekend tez 150%
    Kolo

01.10.2013 15:21

za wszystko placa, za nadgodziny, nocki i weekendy. Stawka najnizsza w Holandii jest 9 euro (jak nie jestes na wiekowce) wiec nie ma zadnych przekretow.

27.09.2013 12:16

to ponad 8 euro na godz to oczywiscie brutto, za prace w swieta i weekendy płaca więcej

27.09.2013 12:14

nie było kar. stawka normalna jak wszedzie ponad 8 euro na godzine ale jak dla mnie lipa straszna jesli chodzi o ta agencje
    Lysy

21.09.2013 10:19

ale wy opowiadacie historie o tych karach. w Holandii zadnych kar za zerwnie uwmowy nie wolno dawac. Gdyby komukolwiek kare dali to sami moga zaplacic jeszcze wiecej.

19.09.2013 20:05

jak sobie kupisz to sprzęt masz, a jak nie to nie masz. Domki jak to domki, jest tapczan i stół i dach nad głową. I tyle

18.09.2013 21:34

Helmond to miasto do ktorego hobij wysyla do pracy (produkcja sałatek, pakowanie odzieży). Nie licz ze jak pojedziesz do helmond do pracy to dadzą Ci normalny dom, tylko letniskowe niestety

17.09.2013 19:44

jak juz wyrobią Ci sofi to wtedy wracasz do biura i podpisujesz umowe. Nie trafiłem dobrze, wiec nie polecam hobij. Jeśli ktoś chce pracowac w helmond to daja tylko domki letniskowe. nie wierzcie ze beda normalne domy i godne warunki, poprostu nie sa w stanie załatwić normalnych domkow, a kase biora jak za wille. Może w innych miastach jest normalnie

17.09.2013 19:40

sofi wyrabiają od razu jeśli nie masz. Jada z Tobą do urzędu i tego samego dnia już masz

13.09.2013 19:38

jedziesz do Holandii na własną rękę, nie obchodzi ich w jaki sposób tam się dostaniesz, nie zwracają za dojazd. Ze sprzątaczki nie możesz zrezygnować. Czy mieszkasz w pałacu czy w namiocie, ona i tak przyjdzie sprzątać. Oczywiście nie sprząta Twojego pokoju tylko pokój główny. Więc w przypadku domku letniskowego jest to korytarz wejście, chyba tylko tam zamiata no i szpieguje bo kary muszą się skądś pojawiać
    goscm

12.09.2013 22:08

w umowie ktora podpisywalem bylo ze mozna bez zadnych konsekwencji w ciagu tyg wszystko rzucic i wracac. Moze ludzie podpisuja rózne umowy ale moja taka byla
    lauva

12.09.2013 15:56

ale tak na 100% można zerwać umowę bez żadnych konsekwencji w ciągu pierwszego tygodnia? bo mi zaraz mija i nie wiem co mam robic...boje sie kary a nie mam bladego pojecia o przepisach w holandii

12.09.2013 12:33

jest 1 tydz od podpisania umowy na jej zerwanie bez konsekwencji

Zostaw merytoryczną opinię o HOBIJ International Work Force Sp. z o.o.

Oferty pracy - HOBIJ International Work Force Sp. z o.o.

Pracownik magazynu Sklepu Internetowego

15.58 - 15.58 EUR / h

Magazynier – order picker

Amsterdam

15.2 - 15.2 EUR / h

Pracownik magazynu – żywność ekologiczna i produkty naturalne

Veghel

14.99 - 14.99 EUR / h

Pracownik magazynu – elektronika, kosmetyki i produkty medyczne

Dordrecht

14.99 - 14.99 PLN / h