Lambda S.A.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 209 ocen.

Opinie o Lambda S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lambda S.A.

Gut

Proszę napisać jak jest z pracą jako Zbrojarz w Szwecji. Mam wyjechać w styczniu, i chciałbym wiedzieć jakie zarobki, czas pracy i warunki mieszkaniowe itp

Gut

byłem na egzaminie. Egzamin zdany, od razu podpisałem umowę na 2 lata, jadę do Szwecji, jako Zbrojarz na początku stycznia 2018. Obiecano Mi, 18000 sek gwarantowane, za przepracowany pełny miesiąc. Firma gwarantuje zjazdy, dwa razy w roku (Wielkanoc, Boże Narodzenie), jeśli chcemy zjechać w innym terminie, to dogadujemy się z kierownikiem i zjezdzamy na własną rękę, na urlop bezpłatny,poniewaz za urlop płatny który nam przysługuje, firma lambda płaci na przelew, razem z wypłatą, podpisywałem również kartę z warunkami pracy, gdzie było napisane że za sobotę pracująca, przysługuje nie mniej niż 800 sek. Pobierają również z pierwszej wypłaty równowartość 400euro kaucji, która jest później zwracana. Praca 10 godzin dziennie w tym przerwa 1godz,bądź dwie po pół godziny. Zakwaterowanie zagwarantowane, wyżywienie na własny koszt. Czy jest ktoś na forum kto pracuje, bądź pracował w firmie Lambda w Szwecji i może potwierdzić, to co napisałem?? Gdyby wszystko było tak jak mówią w biurze w Warszawie, to byłoby dobrze.

Myślący

Czy można coś poprawić w firmie żeby było lepiej?

1111
@Myślący 10.10.2017 22:49
Czy można coś poprawić w firmie żeby było lepiej?

Już niedługo......

Dziduch

Czy może ktoś napisać kilka informacji w temacie pracy dla Kierownik robót karton gips w Szwecji? Bardzo by mi to odpowiadało ale podpowiedzcie coś. Czy dają możliwe mieszkania tam na miejscu? Kto opłaca dojazd na miejsce? Warto wyjechać, daje sie zarobić?

Dariusz

Skoro są na forum informacje o jakichś niezgodnościach z umową to może trzeba pilnować zapisów w umowie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Nostro

Realia takie. 40 h na tydzień. Z końcem kontraktu dochodzą nadgodziny i soboty_płatne. Kiepsko ze sprzetem. Hotel zapewnie firma. Wyżywienie we własnym zakresie. Urlopy z reguły co 2 miesiące. 3 stawki miesieczne w zależności od doświadczenia. Ponad 2100k na miesiąc bez nadgodzin i wakacyjnego. Tak sprawa wygląda w 1 z państw skandynawskich.

Gaworka z kadr

Ludzie piszą tylko niewygodne komentarze są usuwane!

Chrzesniak Mikuleckiego
@Gaworka z kadr 22.09.2017 09:23
Ludzie piszą tylko niewygodne komentarze są usuwane!

Hahaha dobry nick!! :d

Damal

Jaki jest powód , że od dawna nikt nie pisze na forum? Czy to lenistwo po wakacjach jeszcze zostało czy też może jest bardzo dobrze i nikomu nie chce się pisać? Niedawno narzekaliście na firmę a teraz???

Dramat

Lambda zatrudnia fachowców bo tylko z takimi mogą pracować!

fachowiec
@Dramat 17.08.2017 12:20
Lambda zatrudnia fachowców bo tylko z takimi mogą pracować!

Kpisz sobie!

Dreszer

Interesuje mnie robota montera izolacji w Belgii. Czy dowiem się tu coś w tym temacie? Jak długie okresy pracy są na umowie? Jakie mieszkania zapewniają i co z językiem. Na jakim poziomie i jaki trzeba znać?

Mulat

Nie ma idealnej firmy, wszędzie mogą zdarzyć się jakieś problemy. Przecież tu pracują też tylko ludzie i mogą się pomylić. Ważne aby nie zdarzało się to często, bo wtedy to szkoda naszych nerwów. Ja słyszałem dobre zdanie o nich ale może jeszcze ktoś odezwie się.

Daniel

Czym jest spowodowana taka cisza na forum? Czyżby przez wakacje , większość wyjechała i innym nie chce się nic pisać. Może jednak ktoś przeczyta i pomoże mi podpowiadając coś o pracy w Belgii przy montażu izolacji termicznej. O agencji słyszałem dobre opinie.

Mamba

Bardzo podzielone mają opinie, czyli generalnie ile osób tyle zdań i człowiek dalej nic nie wie co ma zrobić.

palczak
@Mamba 15.07.2017 17:19
Bardzo podzielone mają opinie, czyli generalnie ile osób tyle zdań i człowiek dalej nic nie wie co ma zrobić....

Wszystko zależy na jakiego kierownika trafisz, jeden cię doceni drugi będzie tobą orał, praca sama w sobie w porządku oczywiście jak nie robisz pod wariatem, warunki socjalne ok, czasami obiady fundują godziny pracy 40 tyg. siano wpływa ok 15 każdego miesiąca, wysokość wynagrodzenia zależy od kierownika, normalny potrafi docenić pracowitość i umiejętności, wariat nie bardzo. Ogólnie to polecam Skandynawię lub Finlandię, szerokim łukiem omijać Niemcy i Francję.

Robert

Jeśli mam coś powiedzieć o tej firmie to tylko same superlatywy. Pieniądze wypłacane nawet przed czasem, urlopy dwutygodniowe co dwa miesiące oraz zwrot ich kosztów podróży. Perfekcyjna organizacja pracy.

Damal

Interesuje mnie oferta pracy dla montera izolacji termicznej. Powiedzcie mi gdzie lepiej wyjechać- Niemcy czy Belgia? Gdzie więcej zarobię? Gdzie dają lepsze warunki mieszkaniowe?Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Damal

Lambda to spokojna , normalna firma ale dla ludzi którzy jadą pracować a nie udawać ,że pracują. Można nieźle zarobić.

Damal

Myślę, że drobne niedociągnięcia zdarzają się wszędzie. Ale Lambda to jest dobra agencja i można z nimi pracować.

Dunek

Czy Lambda S.A. organizuje może naukę języka jak to robią inne agencje? Potrzebuję sobie odświeżyć angielski przed wyjazdem. Słyszałem o nich dobre opinie.

Damal

Lambda organizuje również roboty w krajach skandynawskich! Słyszałem sporo dobrego o nich i mam zamiar podpisać umowę. Jestem bardzo ostrożny w wydawaniu opinii o firmie po lekturze wpisów, ponieważ wiem jak ludzie lubią przesadzać.

pit052017

Do osób mających styczność z tą firmą: Prosiłbym o opinie odnośnie kontraktów na stanowisku inżyniera budowy: - widełki wynagrodzenia, - benefity, - rodzaj i termin umowy, - kwestia wpisów do praktyki na uprawnienia budowlane, - możliwość rozwoju kariery w stronę kierownika budowy. email: kontikitiki@interia.pl

Donek

@szachista Dlaczego piszesz , że to praca nie dla szachistów? Chyba ludzie wiedzą jakich fachowców firma potrzebuje? Czy chciałbyś coś przez to powiedzieć? Może rzeczywiście niektórzy wyjazd do pracy traktują jak urlop.

szachista

Panowie Lambda ma sporo kontraktów ale to jest praca dla ciesli, zbrojarzy, betoniarzy a nie dla szachistów. Żeby zarobić trzeba cos z siebie dać.Warunki mieszkaniowe zaleznie od budowy ,internet jest,ubezpieczenie to podstawa,do kraju jeździsz tak jak pozwala rytm budowy i kierownik.

Dominik

Słyszałem, że Lambda ma fajne kontrakty i że można zarobić dobre pieniądze. Może ktoś podzielić się informacją jak wyglada życie na wyjeździe? Jak często można przyjeżdżać do kraju? Czy praca i pobyt są ubezpieczone ?

Laki

Czy to prawda ze w Lambda nie płacą za nadgodziny tylko tyle ile w umowie??????...????

Pawel
@Laki 22.04.2017 07:19
Czy to prawda ze w Lambda nie płacą za nadgodziny tylko tyle ile w umowie??????...????

Non właśnie jak to jest w rzeczywistości dostajesz jakiś tam papier o zrobkach minimalnych czyli jest to za etat.Czy płacą za nadgodziny?i co ile można wracać do polski

ZBYSZEK

JAKA PRACA W TUNELU W NIEMCZECH .JAKIE ZAROBKI. ILE GODZIN DZIENNIE ROBICIE

Koleżka

Lambda S.A. to świetna firma, mają poważne kontrakty i aż się człowiek sam do siebie uśmiecha, że może tu pracować. Dobre zarobki, roboty w różnych rejonach Europy czyli przy okazji zwiedzanie wielu miejsc. Czytając niektóre wpisy mylę, że ludzie mają problemy ale ze sobą.

Greg
@Koleżka 19.04.2017 10:49
Lambda S.A. to świetna firma, mają poważne kontrakty i aż się człowiek sam do siebie uśmiecha, że może tu pracować. Dobre zarob...

Chyba Sobie kpisz albo kapuś jesteś

Liuza

Czy Lambda S.A. organizuje również prace dla kobiet na terenie Francji lub Belgii? Bardzo zależy ni na tych kierunkach a słyszałam że agencja może coś mieć.

czapaj
@Liuza 11.04.2017 18:37
Czy Lambda S.A. organizuje również prace dla kobiet na terenie Francji lub Belgii? Bardzo zależy ni na tych kierunkach a słysza...

Nie, nie organizuje. i NIE JEST TO AGENCJA. Ludzie czy wy jacyś niemormalni, czytajcie ze zrozumienie co to za firma!

Kuba

Czy naprawdę jest ta firma taka zła? Może jednak dobrze jest zastanowić się czy każdy z nas pracuje tak jak powinien? Jeśli nawet jest gorsza sytuacja w firmie to jest normalne bo raz jest lepiej a raz gorzej.

Iza

Widziałam w ostatniej ofercie pracy, że Lambda S.A. potrzebuje pracownika działu handlowego.Czy coś więcej sie dowiem?

lololo
@Iza 26.03.2017 09:56
Widziałam w ostatniej ofercie pracy, że Lambda S.A. potrzebuje pracownika działu handlowego.Czy coś więcej sie dowiem?...

Z tego co chyba widzisz to są opinie o tej firmie... http://www.format-lambda.pl/praca.html

lololo
@Iza 26.03.2017 09:56
Widziałam w ostatniej ofercie pracy, że Lambda S.A. potrzebuje pracownika działu handlowego.Czy coś więcej sie dowiem?...

Nie wiem czy dowiesz sie tu czego chcesz. Tu pisane sa opinie o firmie Format-Lambda, to firma budowlana .

ZBYSZEK

Jakie zarobki obecnie

Natalia

@lolek Możesz cos więcej dodać na temat pracy jaką wykonywałeś?

prawda

dlaczego są usuwane wpisy na forum?????????????????

lolek

pracowałem w belgii, supeer firma i chciałbym jeszcze tam pojechać, polecam

Derek

Ja nie lubię oceniania osób na tym forum. Pracujemy dla firmy i to jest najważniejsze, jesli są ludzie którzy szkodzą trzeba zgłosić szefostwu a nie na forum. Firma dobra ludzie?????

Zambia

Jestem zbrojarzem i widziałem oferty pracy za granicą. Jeśli ktoś ma informacje w tym temacie bardzo proszę o info. Jakie tam są zarobki? Jak wyglada sprawa mieszkania i dojazdu do pracy? Czy muszę spełniać jeszcze jakieś warunki żebym mógł się załapać na wyjazd?

Piękna

Słyszałam, że organizują wyjazdy dla hostessy w Chorwacji, że firma znana i można bez obaw wyjechać. Czy ktoś mógłby coś napisać? Jakie warunki można zastać na miejscu? Jakie warunki muszę spełnić, żebym mogła wyjechać? Czy zarobki są naprawdę dobre ?

lololo
@Piękna 07.02.2017 18:17
Słyszałam, że organizują wyjazdy dla hostessy w Chorwacji, że firma znana i można bez obaw wyjechać. Czy ktoś mógłby coś napisa...

Praca hostessy już dawno jest nieaktualna

Fizyczny

Czy będzie teraz organizowany wyjazd do pracy przy montażu płyt GK w Szwecji? Ile tam płacą? A jakie warunki mieszkaniowe? Słyszałem, że ta agencja potrafi organizować.

lololo
@Fizyczny 04.02.2017 16:14
Czy będzie teraz organizowany wyjazd do pracy przy montażu płyt GK w Szwecji? Ile tam płacą? A jakie warunki mieszkaniowe? Słys...

Ludzie to nie agencja!!!!!! To FIRMA która zatrudnia pracowników!!!!!!! Piszecie komentarze ale dobrze nie zapoznacie sie co to za firma. Najpierw poczytajcie a pozniej piszcie.

lololo
@Fizyczny 04.02.2017 16:14
Czy będzie teraz organizowany wyjazd do pracy przy montażu płyt GK w Szwecji? Ile tam płacą? A jakie warunki mieszkaniowe? Słys...

Ludzie to nie agencja!!!!!! To FIRMA która zatrudnia pracowników!!!!!!! Piszecie komentarze ale dobrze nie zapoznacie sie co to za firma. Najpierw poczytajcie a pozniej piszcie.

Lolik

Czy ktoś wie czy Lambda organizuje prace za granicą dla kobiet? Zależy mi na takiej pracy w której nie muszę znąc dobrze języka. Czy jakieś były już wyjazdy?

lololo
@Lolik 18.01.2017 12:45
Czy ktoś wie czy Lambda organizuje prace za granicą dla kobiet? Zależy mi na takiej pracy w której nie muszę znąc dobrze języka...

Niestety nie ma dla kobiet. Ewentualnie tłumacz ale ..... język trzeba znać.

madra

CZY KTOS WIE KIEDY RUSZA BELGIA ?

Mario

Przyjmują nowych ludzi a starzy pracownicy siedzą w domu na urlopach.Żenada.

lololo
@Mario 04.01.2017 09:23
Przyjmują nowych ludzi a starzy pracownicy siedzą w domu na urlopach.Żenada.

Jestem starym pracownikiem i nie siedzę na urlopie tylko pracuję. Może się nie nadajesz jak siedzisz w domu....?

Damal

Chciałbym dostać się do firmy bo słyszałem dobre opinie o niej, tylko nie wiem gdzie . Może ktoś podpowie?

Kuta

Jedzie ktos do Belgii po nowym roku ?

po szkodzie
@Kuta 05.12.2016 19:37
Jedzie ktos do Belgii po nowym roku ?

JADE DO BELGII WIADOMO COS KIEDY WYJAZD?

Kulas

No ja to bym namawiał wszystkich, którzy mają trochę wolnego czasu na sprawdzenie oferty Spedytor krajowy i międzynarodowy do Lambdy, jest potrzebnych trochę osób dosłownie od już do Leszna, Wrocławia, Szczecina i całkiem nieźle płacą jak na tego typu firmę

lololo
@Kulas 17.10.2016 17:36
No ja to bym namawiał wszystkich, którzy mają trochę wolnego czasu na sprawdzenie oferty Spedytor krajowy i międzynarodowy do L...

chyba Ci sie Lambdy pomyliły

Roko sp. z o.o Rafal Kotarba

Cieśle szalunkowi / zbrojarze/ prowadzący dlaczego szukacie pracy za granicą ??? my oferujemy prace w polsce na budowach w Opolu i Bogatyni ; stawki na rękę 23 - 25 zł netto dla wykwalifikowanego cieśli i zbrojarza ; dla majstra w granicach 30 - 35 /godzine ; zapewniamy umowe o prace ; zakwaterowanie (bezpłatne) ; dojazdy do pracy ( bezpłatne) i prace w realnej ; istniejącej nie tylko na papierze /w walizce i na jachcie firmie. dla odchodzących kierowników z Lambdy oferujemy specjalne bonusy oraz ewentualną profesjonalną ochrone oraz pomoc prawna w wyegzekwowaniu ro9szczeń wobec Lambdy Zainteresowanych prosze o kontakt 501.385.675 www.roko-budownictwo.pl pozdr Rafał Kotarba

Majk
@Roko sp. z o.o Rafal Kotarba 06.08.2016 12:21
Cieśle szalunkowi / zbrojarze/ prowadzący dlaczego szukacie pracy za granicą ??? my oferujemy prace w polsce na budowach w...

Pan "roko" wszędzie już szuka swoich ofiar bo mało kto chce pracować na jego "super" warunkach w kraju. Jak zawsze na początku warunki takie a jak juz pracujesz to pracuj a nie gadaj. Masz umowę to już wykwalifikowany nie jesteś i zasuwaj po 10 godzin lub więcej zaa 3 tys mies. Co do Lambdy to niedawno robili w finlandii, ale nie mogłem wtedy jechać czy ktoś wie jak tam z robotą?

Majk
@Roko sp. z o.o Rafal Kotarba 06.08.2016 12:21
Cieśle szalunkowi / zbrojarze/ prowadzący dlaczego szukacie pracy za granicą ??? my oferujemy prace w polsce na budowach w...

Pan "roko" wszędzie już szuka swoich ofiar bo mało kto chce pracować na jego "super" warunkach w kraju. Jak zawsze na początku warunki takie a jak juz pracujesz to pracuj a nie gadaj. Masz umowę to już wykwalifikowany nie jesteś i zasuwaj po 10 godzin lub więcej zaa 3 tys mies. Co do Lambdy to niedawno robili w finlandii, ale nie mogłem wtedy jechać czy ktoś wie jak tam z robotą?

aha

Dobrze, ze taki spedytor krajowy i międzynarodowy może liczyć na zatrudnienie w ramach umowy o pracę. O takie stabilne zatrudnienie jest dość trudno, bo przecież doskonale wiedzą jak zadbać o swoich pracowników. Może wiecie czy wypłata jest terminowa? Dzięki

hajzyczek

siema warjat nie wiem czy bedziesz to czytał jest dzisiaj 26.07 ijutro jade podpisac umowe do wawy na francje własnie na metro do miasta rennes jak sie nie myle dam ci swoj numer to bys gaga puscił tobym zadzwonił i bysmy pogadali (usunięte przez administratora)

lukasz

przecież nikt nie bedzie sobie odmawial czegos na co ma ochote akurat zjesc, wiadomo ze to nie polska i ceny sa wyższe za wszytko, 8godzin dziennie to tak w porzadku a jaki kraj?

ytyt

wlasnie w Szwecji szukaja teraz dźwigowego do zatrudnienai wymagane sa uprawnienia IŻ – aktualne,doświadczenie na w/w stanowisku minimum 1 ro, znajomość języka angielskiego będzie dodatkowym atutem..

Adam
@ytyt 14.07.2016 21:48
wlasnie w Szwecji szukaja teraz dźwigowego do zatrudnienai wymagane sa uprawnienia IŻ – aktualne,doświadczenie na w/w stanowis...

Witam jakie zarobki.jesli chodzi o operatora??

lukasz

A na jakim stanwosiku pracujesz, wiec napisz cos jak wyglada praca od ktorej godziny zaczynasz/ czy pracuja tam sami placy? jak z jezykiem? w jakim wogole jestes kraju bo nic nie wiadomo, skandynawia? czy niemcy

PLUSZBRO

PAWCIK JAK WARUNKI MIESZKALNE I JAKIEMIASTO WE FRANCJI LUDZIE NORMALNI?

Zostaw opinię o Lambda S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lambda S.A.