COMTEX SP Z O O SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Adres: DĄBROWA 21, 85-147 Bydgoszcz

NIP: 9532429524 REGON: 093064281

COMTEX SP Z O O SPÓŁKA KOMANDYTOWA
2 301 6 1

Opinie o COMTEX SP Z O O SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Filtruj opinie po kryteriach:

Helena
 Opinia

Praca w punkcie nie sama w sobie nie jest zła. Da się zarobić... jednak klienci skutecznie zniechęcają do tej pracy. Uważają, że jak coś nie działa jak powinno to jest to wyłącznie nasza (osób z punktu) wina i mamy to natychmiast naprawić. Jeżeli chodzi o sam comtex, to można opisać jednym słowem - TRAGEDIA. Wieczny bałagan, zrzucanie obowiązków na innych, szefostwo chce być wszystkim informowane tylko po to żeby powiedzieć że ich to nie interesuje. Ogólnie to cyrk...

Pomocna?
Tak3Nie
Słoik
 Opinia

A co powiedzą osoby z punktów po niedawnych zmianach, lepiej Wam?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Żda
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Słoik 10.04.2019 22:20

Lepiej.....nie mówić

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Inna
 Opinia
@Słoik 10.04.2019 22:20

Lepiej nie mówić ????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Prawnik
 Opinia

Informacyjnie: Kodeks pracy w art. 943. § 1 wskazuje, że pracodawca jest obowiązany przeciwdziałać mobbingowi. Oznacza to, że pracodawcy przepisami prawa zobowiązani są do podejmowania wszelkich działań, mających na celu zapobieganie zjawiskom mobbingu oraz do podjęcia niezbędnych działań w zaistniałej sytuacji. Do działań zapobiegających mobbingowi w miejscu pracy można zaliczyć antymobbingowe prawo wewnętrzne organizacji, sposoby zarządzania personelem oraz kreowanie odpowiedniej etyki i kultury organizacyjnej firmy. Zobacz więcej: https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-co-to-jest-mobbing *Czy w firmie Comtex pracodawca zapobiega mobbingowi, czy sam jest mobberem?

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
NigdyWięcej
 Opinia
@Prawnik 15.03.2019 09:02

Brawo,,,,może czas najwyższy żeby odpowiednie osoby przyjzaly się temu co dzieje się w tej firmie. Przysluchały rozmowom przełożonych z pracownikami i sposobem w jaki są oni traktowani,bo szacunek do drugiego człowieka to podstawa

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SS
 Opinia
@Prawnik 15.03.2019 09:02

Pracodawca nie zdaje sobie pewnie do końca sprawy co się dzieje w firmie, bo ma oczy mydlone przez koordynatorów...

Pomocna?
Tak3Nie
Doradca
 Opinia
@Prawnik 15.03.2019 09:02

wniosek prosty czas złożyć zawiadomienie do pipu i prokuratury

Pomocna?
Tak9Nie
2
Anonim
 Opinia
@Prawnik 15.03.2019 09:02

Prosto i na temat, podparte odpowiednim artykułem-więcej nie trzeba nic mowic????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ana
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@SS 15.03.2019 12:26

Pracodawca doskonale wie co się dzieje. Sam pokazuje jak się "powinno" rozmawiac z pracownikiem na szkoleniach, a koordynatorzy tylko biorą z niego przykład.

Pomocna?
Tak1Nie
Mati
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ana 07.04.2019 13:14

Jeśli tak jest to i inspekcja pracy dotrze także do (usunięte przez administratora) Ile byś nie zrobił i tak będzie ZAWSZE źle i zawsze znajdzie się COŚ! ZAWSZE będzie mało!(usunięte przez administratora) koordynatorzy śmieją się pracownikom w twarz. To jak jest tam traktowany pracownik to już szczyt, szczytów! Praca byłaby na prawdę fajna,ale podejście koordynatorów sprawi,że psychicznie siegniesz DNA! Rotacja ogromna,a Ci którzy tam dłużej pracują już długo tego nie wytrzymają... ciągła nagonka, monitoring, kontrolowanie, monolog a nie rozmowa z pracownikiem,(usunięte przez administratora) i awantura o najdrobniejsze szczegóły. Jeśli pracodawca dalej nie widzi w tym nic zlego no to jest problem. Duży problem...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Banan
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Polecam:) (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jah
 Opinia

Firma która niszczy się od środka. A raczej niszczą ją pracownicy którzy myślą, że są ważni i mogą rządzić wszystkimi dookoła. (usunięte przez administratora)"motywacja" obelgami to schemat każdego dnia pracy.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zniesmaczony
 Opinia
@Jah 03.04.2019 22:34

Niszczą ją pracownicy ????? Wątpię dla mnie niszczą ją ci co teraz zarządzają. Przykład: Pracownicy co pamiętają to wiedzą do czasu jak był (usunięte przez administratora) zawsze coś się działo i pracownik-punkt był wynagradzany za to co robił np. "oczko" , premia świąteczna itp. a teraz ??? Grudzień - premia miesięczna za wyrobienie targetu została zamieniona na premię świąteczną - najważniejsza jest nazwa "świąteczna" a tak naprawdę to premia za wyrobienie planu. Super !!! Odkąd Pan J.B usunął się "w cień" i zarządza firmą M.F pokazuje że pracownik się nie liczy.(usunięte przez administratora) chce pokazać że umie lepiej tylko to jest kosztem pracownika - mniej mu dam a i tak będzie zap.... - "Język Strachu ". Brawo Wy !!! A co do (usunięte przez administratora)lepiej nie będę się wypowiadał - brak słów - dać mu tylko koszyk i do kościoła na święconkę z akcesoriami.

Pomocna?
Tak7Nie
3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracow...
 Opinia

Praca godna polecenia osobom które mają problem z samodzielnym myśleniem, a zdania "przepraszam, ma pan-i rację" oraz "oczywiście że doniosę co dzieje się w naszym punkcie" są ich ulubionymi.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anonim
 Opinia
@Pracow... 26.03.2019 23:29

Nastał spokój w Comtexie? Nikt już się nie wypowiada? Burza w szklance wody-jak zawsze.

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Osoba postronna
 Opinia
@Anonim 29.03.2019 23:05

Najwyraźniej szkoda słów na tą firmę ????

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Screen
 Opinia
@Anonim 29.03.2019 23:05

Boję się bać ????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anonim
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Anonim 29.03.2019 23:05

Brak słów na działanie firmy Ludzie są zastraszeni i pracują. Chociaż kto pracuje albo lize (usunięte przez administratora) szefostwu albo siedzi cicho by tylko przesiedziec. Tylko nasuwa się pytanie, dlaczego działania firmy które ewidentnie są mobbingiem nie są w żaden sposob egzekwowane????????

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
MY
 Opinia

A MOŻE KAŻDY Z WAS KUPIŁ BY PO JEDNYM AKC I ULZYŁ NAM TROCHE W CIERPIENIACH MAKSYMALNY RABAT 10% :)

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja
 Opinia
@MY 22.03.2019 16:44

A ktos przed kamerami siedzi i siedzi i nadal" kulturę pokazuje".Masakra juz tu pracować.Czas się zwijać.Szkoda tylko,ze Pracodawca nie reaguje na wpisy.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nerwus
 Opinia
@Ja 22.03.2019 20:44

Brak słów.Wszystko idzie ku końcowi.Dłużej tego nikt nie wytrzyma.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bubu
 Opinia

Dramat co się dzieje, nie wiem co gorsze, fakt że ludzie traktowani są gorzej niż zwierzeta,czy to,że to wszystko prowadzi do rozpadu firmy.. fajne się pracowało,,,dobrze nawet zarabiało,ale kosztem zdrowia? Nie

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
The end
 Opinia
@Bubu 17.03.2019 00:37

Też myślę,że to wszystko prowadzi do rozpadu firmy.pracownicy tak jak szybko przychodzą to jeszcze szybciej odchodzą,aCi długoletni szukają innej pracy,Czy Właściciel tego nie widzi?Panie z biura też zrobiły się jeszcze bardzie nieuprzejme/nigdy i tak nie były/nie rozpatrują reklamacji,przecież jak my będziemy" na nie "wobec Klienta to On przejdzie do innego operatora,Czują się lepsze?do siedzą przy komputerze?Było fajnie,może Dyrekcja w końcu zareaguje i sprawdzi kto pracuje ,a kto tylko udaje i się wywyższa.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bigbrother
 Opinia
@Bubu 17.03.2019 00:37

Proponuję "wspaniałej" trójce z firmy wystąpić w nowym show BigBrother, nadają się idealnie... To jest właściwy kierunek...

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sylwiaszon
 Opinia

Pracownicy comtexu traktowani są jak maszyny. "Kupiliśmy" cię więc masz pracować przez 8 godzin na maksymalnych obrotach i masz robić to co my chcemy. Co z tego, że często nauki koordynatorów nawet w teorii są bez sensu. Koordynatorzy są nad tobą więc uważają, że wiedzą lepiej i nie masz nic do gadania.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agawa
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Sylwiaszon 16.03.2019 11:11

Nie pracuję juz w tej Firmie, niemniej jednak ciągle mam kontakt z ludźmi którzy tam pracują, osobiście czekam na moment, aż w końcu ktoś nie wytrzyma i pójdzie do Inspekcji pracy, bo to jak traktują ludzi jest nie do pomyślenia.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Don
 Opinia

Pracę w comtexie można opisać kilkoma słowami: ciągłe czepianie się o najmniejsze pierdoły; nakaz robienia wszystkiego "naokoło" bo przecież nie może być zbyt łatwo; brak zrozumienia, że dookoła jest kilkanaście innych punktów i nikt nie zmusi klienta żeby przyszedł właśnie do naszego. Co gorsza, cała atmosfera i mania donoszenia przenoszą się na najniższe szczeble, czyli kierowników punktów.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stop cham
 Opinia
@Don 15.03.2019 20:05

Myślałem, że tylko naszemu kierownikowi sodówa uderzyła do głowy. Teraz nie dość, że kamery na nas patrzą, to jeszcze łazi napompowany kierowniczek i rządzi. Rozumiem, że jego zadaniem jest pilnowanie porządku i ładu, ale można poprosić o wykonanie jakiegoś zadania, a nie wydawać rozkazy jak w wojsku. Szkoda, że tak się dzieje, bo bardzo lubiłem tą pracę, ale szkoda zdrowia... Mam nadzieję, że przyjdzie taki czas i na każdym punkcie zostanie tylko najważniejszy (czyt. obecny kierownik) i będzie robił wszystko perfekcyjnie - obsługiwał klientów, zajmował się papierkami, zajmował się reklamacjami, itd. Z całego serca każdemu kto od jakiegoś czasu zaczął się puszyć życzę aby siedział w punkcie 6 dni w tygodniu i do domu wracał wykończony fizycznie i psychicznie.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Od lat
 Opinia

Niektóre ludki z posów po ładnym chłopcu się burzą:). Tylko troche mało tego. Cały pos w którym pracuję i jakieś trzydzieści innych wam kibicują. Dobra rozrywka za darmo:). Comtex powinien wam płacić więcej za rozrywkę:). Jak się znudzi to zacznijcie pracować jak inni. Normalnie. O ile zdążycie. Coraz niższe loty ale nie przestawajcie. Tylko chyba większych emocji u nikogo to nie budzi. Ale przynajmniej radochy. Piszcie o waszych ulubieńcach i dalej się do nich uśmiechajcie. Honorowo:)

Pomocna?
TakNie5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Od lat
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Od lat 15.03.2019 15:38

Nie wiem w sumie co wiedzą własiciele ale wiedzą na pewno co robicie w czasie pracy:). Macie czas dzieci.

Pomocna?
TakNie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Od lat 15.03.2019 15:45

Pracowałem w tej firmie przez kilka lat. Potrafie ocenić co za cyrki tutaj się działy Najwięcej czasu to mają, ale koordynatorzy którzy zapewne popijając kawkę ciągle patrzą na ciebie oczami kamery i rozliczają z każdego ruchu. Ludzie zejdzcie na ziemię. Akcesoria akcesoria popedzane akcesoriami, a gdzie zachęta i motywacja dla pracowników? Głęboko w (usunięte przez administratora) Pracownik jest śmieciem w tej firmie! Dlatego cieszę że się już tutaj nie pracuje. A co do komentowania to widzę że ewidentnie cześć komentarzy należy do elity tejże firmy Powodzenia dla wytrzymałych

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mariusz
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Dobrze interpretuje? Koordynator R już nie pracuje w tej firmie? Zwolniony czy sam odszedł? Jeżeli to drugie to Z tego co kojarzę to drugi Koordynator (wcześniej był na świętokrzyskim fajny gość) który podziękował za pracę. To świadczy o tym i potwierdza że nie najlepiej jest w tej firmie. Rozpierdzieli się to. Nie ma mnie w tej firmie kilka miesięcy ale widzę że nic się nie zmieniło jeżeli chodzi o współpracę z przełożonymi.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Od lat
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Ładny chłopiec dostał nareszcie kopa od właścicieli i zaczął się raban. Kończy się nudne patrzenie w monitor i kawki dla niektórych:). Zaczeło sie marudzenie że Sylwia to a MF tamto a firma zła bo trzeba coś robić. Od razu widać kto pisze te banialuki. Jak ja to wiem to i koorynatorzy też. Zacznijcie się uśmiechać do nich jeszcze mocniej bo nie zdąrzycie sami się zwolnić albo uciec na L4:). Większość poszła do przodu a reszta pisze tu. Jest jeszcze jedna możliwość zamiast pluć zza krzaków. Zabrać się do pracy:) PS Frustracje już można leczyć. Wizyty u psychologa są w modzie:). Powodzenia

Pomocna?
TakNie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klos
 Opinia
@Od lat 12.03.2019 18:47

A w twojej bajce są też smoki?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Easy
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Od lat 12.03.2019 18:47

Jeszcze gorzko zapłaczesz za tym "ładnym chłopcem" :D. kKwestia czasu jak i na tobie się to odbije. I tak btw...sam w miejscu stoisz, inaczej byś tu nie zaglądał i nie pisał "banialuków"

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Od lat
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Easy 13.03.2019 20:44

To teraz na luzie. Otrzyj łzy. Popatrz w lustro. Nie przeraża cię to:)?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Oburzony
 Opinia
@Od lat 12.03.2019 18:47

Zastanawiam się jak nisko trzeba upaść intelektualnie by szukać winny w stercie popiołów po "spalonej czarownicy". Szczerze, gdyby nie skąpstwo tej firmy byłby skłonny uznać ze to opłacony wpis. Życzę Ci porannego olśnienia przed lustrem związanego z naturą swego gatunku, moralnego bezkręgowca.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adidi
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Od lat 12.03.2019 18:47

Widzę, że Sylwia w końcu pękła zderzając się z rzeczywistością. Pamiętaj. Frustrację już można leczyć. Wizyty są w modzie :). Co do szczodrości firmy z opisu, można wywnioskować kto to pisze :) i broni "ludzkiego" podejścia pracowitej dwójki.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Od lat
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Oburzony 14.03.2019 12:03

Co za dzień. Druga czarownica się znalazła!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
MJF
 Opinia
@Od lat 12.03.2019 18:47

Wpis taki, że gołym okiem widać wręcz podpis z imienia i nazwiska! " ja to wiem to i koorynatorzy też. Zacznijcie się uśmiechać do nich jeszcze mocniej bo nie zdąrzycie sami się zwolnić albo uciec na L4:)"- A tym tekstem udowodniłaś tylko jak wielki mobbing panuje w Comtexie, który jest karany - nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę SW??!! Pomyśl trochę i przestań sama na siebie bata kręcić, bo i tak nadejdzie czas, a Ty nawet się nie zdążysz uśmiechnąć, kiedy spadniesz ze stołka"maskotki Comtexu"!!!

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dominika
 Opinia
@Od lat 12.03.2019 18:47

A może upublicznimy nagrania rozmów i maile? Niech wszyscy widzą w jaki sposób wypowiada się MF oraz (usunięte przez administratora). Skoro są tacy "do rany przyłóż" to nie mają się czego bać

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
LC4
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Od lat 12.03.2019 18:47

Większego debila od ciebie to chyba nie ma /nie licząc (usunięte przez administratora) no chyba, że to ty/.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klos
 Opinia

MF i SW myślą, że sami mogą poprowadzić wszystkie Comtexowe punkty. Gdzie wy biedaki znajdziecie pracę jak już to wszystko je.....ie? A widząc co się dzieje to kwestia kilu miesięcy

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karo
 Opinia

"Góra" (o ile w ogóle można tak nazwać ludzi którzy udają, że potrafią zarządzać ludźmi) robi wszystko aby doradcy na punktach patrzyli na siebie wilkiem, donosili na współpracowników, bili się o klientów. Zakaz kontaktowania się z osobami z innych punktów to kolejny pokaz "siły". Komuś chyba pomyliły się czasy. Tak Sylwia, jesteś w gronie tej "góry".

Pomocna?
Tak9Nie
OMIJAĆ szerokim ŁUKIEM!
 Opinia

OMIJAĆ Comtex SZEROKIM ŁUKIEM!

Pomocna?
Tak7Nie
Była
 Opinia
@OMIJAĆ szerokim ŁUKIEM! 14.03.2019 13:19

Racja.Rotacja mówi sama za siebie.Jeszcze ta nieszczerość i plotkarswo.Dobrze,że już mnie tu nie ma i wszystkim zyczę znalezienia innej pracy.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Emily
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

to co obecnie dzieje się w firmie to jedna wielka tragedia i kpina. akcesoria, akcesoria i jeszcze raz akcesoria. samouwielbienie dyrektora i koordynatorów, rygor niczym w wojsku bo długopis źle położony na stoliku. stanowcze nie dla tego wszystkiego. po roku pracy tam jestem wrakiem człowieka a ostatnie miesiące bardzo dają w kość. wypowiedzenie już wysłane, szkoda bo zajęcie i wynagrodzenie nawet okej

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Emily 08.03.2019 20:33

Długopis źle położony, z ortografią też nie jest dobrze. Zastanawiam się kto Cię zatrudnił.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anonim
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Pracownik 09.03.2019 09:25

A ja zastanawiam się kto zatrudnił Ciebie? Czepiasz się o to, że ktoś napisał prawdę? Czyżby za wysokie ambicje?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paluch
 Opinia

(usunięte przez administratora)- do niedawna zwykły, szary pracownik comtexu. "Przejęła stery" po RP nie mając pojęcia o tym co robi. Sylwia, to że jesteś "koleżanką" MF nie oznacza, że możesz traktować ludzi jak śmieci. Nie masz pojęcia o zarządzaniu pracownikami, nie masz pojęcia o sprzedaży. Przestań kozaczyć, bo niedługo i tak będziesz na dole....

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Primo
 Opinia

MF myśli że jest bogiem, a tak naprawdę każdy, w każdej chwili, może go zastąpić poprawiając tym samym wizerunek firmy. Panie MF, nie tak to się robi...

Pomocna?
Tak25Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Łysek z pokładu Idy
 Opinia
@Primo 06.03.2019 22:23

Opinia w punkt! Brawo!

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Znajomy
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

Jeżeli chodzi o telemarketing są zmiany i to na korzyść firmy. W większości ludzie do 16 pracują i nie odbierają albo każą oddzwonić po 17 dzięki zmianom praca ma jakiś sens. Brawo!!!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Emil
 Opinia
@Znajomy 25.02.2019 06:53

Dawno mnie nic tak nie rozśmieszyło. Zmiany w trybie pracy nie mają nic wspolnego z jej jakością. Pracowałem krótko - ale odradzam!

Pomocna?
Tak4Nie
Anonim
 Opinia
@Znajomy 25.02.2019 06:53

Kadra pracowników z doświadczeniem zaczyna zanikać-niestety taki "pracodawca".

Pomocna?
Tak4Nie
Anonim
 Opinia
@Znajomy 25.02.2019 06:53

COMTEX do "BANI"

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Www
 Opinia
@Znajomy 25.02.2019 06:53

"Jakis sens"... serio? Pracujesz aby odnaleźć sens akurat w Comtexie?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zrezygnowalem po tygodniu
 Opinia

Firma tragedia, pracownicy codziennie narzekali na koordynatorów , idiotyczne wideokonferencje i tłumaczenie sie z niewyrobionych planów dziennych... Premie i bonusy żart unikać z daleka tego pracodawcę...

Pomocna?
Tak21Nie
Pti
 Opinia
@Zrezygnowalem po tygodniu 28.07.2018 11:23

Ja się z Tobą nie zgodzę.. Pracuje tutaj od prawie roku i nie mogę narzekać. Owszem, bywają też gorsze momenty, ale powiedz mi.. W jakiej firmie będą głaskać cię po głowie i dziękować że przyszedłeś do pracy ? Wszędzie są reguły i standardy , jeżeli się dostosujesz i dzialasz według nich jest super, jeśli nie to już twój problem. A premie i bonusy ? Co z nimi nie tak ? Wynagrodzenie wypłacane na czas ... chyba masz zbyt wygórowane oczekiwania. A co do rotacji w firmie to nie że względu bezpośrednio na pracodawcę A na ofertę plusa, która jest bardzo szeroka i niektórym to ciężko opanować..... Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ana
 Opinia
@Zrezygnowalem po tygodniu 28.07.2018 11:23

Telemarketing w firmie to jakaś żenada szczególnie z tą kierowniczka ktora podobno sama była średnia w umawianiu spotkań,dobrze musiała robić Michałkowi a on jak piesek jej słucha wielki mały dyrektorek no wieści stamtąd a pracowałam tam kiedyś są czasem takie że kopara opada ...

Pomocna?
Tak10Nie
załamana
 Opinia
@Ana 01.08.2018 21:59

Racja.Też tam nie wytrzymałąm psychicznie,a dyrektor i koordynatorka potrafią wyzwać bez żadnych zahamowan.Odradzam,może jak kadra kierownicza byłaby inna to jakoś dałoby się wytrzymać.Może przyjrzy sie temu właściciel firmy?

Pomocna?
Tak1Nie
Karo
 Opinia
@Zrezygnowalem po tygodniu 28.07.2018 11:23

Pracowałam prawie rok, kierowniczka wspaniała, rzadko zdarzało się, ze nie wyrobiliśmy planu, ale jak widac dla Pana P. i J. to zbyt mało - na dwa super tygodnie jeden dzień słaby to dramat. Mobbing na porządku dziennym - bardzo lubiłam te pracę ale nie zniosłam tego traktowania, bo czułam sie często jak śmieć.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia
@załamana 11.08.2018 14:23

W tej firmie pracuje koordynatorka? Z tego co wiem oprócz Michała F. pozostała trójka Koordynatorów to faceci. Coś się zmieniło? Jak nazywa się tak Koordynatorka?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Brawocomtex
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ana 01.08.2018 21:59

Nie ma co mówić źle jest spoko a teraz "ktoś" mądry wpadł na lepsze zmiany dużo lepsze oczywiście na korzyść firmy! Szkoda tylko że tyle musieli myśleć by wprowadzić takie zasady pracy dopiero po takim czasie!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karol
 Opinia

Bardzo głębokie (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maciej
 Opinia

Dojarka nieświadomych pracowników ...

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maniu
 Opinia

Myślałem że akcesoria mają być tylko dodatkiem ale grubo się pomyliłem. Gdyby były mega super jakości może udawałoby się sprzedawać zamierzane ilości. Ale jakość nie równa się cenie o czym klienci bardzo dobrze wiedzą

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rafał Z.
 Opinia

Wstyd , że pracowałem w tej firmie - i dziwie się że ktokolwiek siedzi w takiej prymitywnej firmie

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anonimow John
 Opinia

Ogromne targety, których nie da się zrealizować. Np. na pierwszy tydzień Grudnia otrzymaliśmy target który standardowo wyrabiamy w 2 tygodnie :) Stanowczo odradzam. Gdyby nie premie z Polkomtela to praca by była za marne grosze.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Przejechany Robert
 Opinia

Wypisywanie kont w PlusBank wiedząc, że proponowane zniżki i tak się nie naliczą bo to jest jedna wielka ściema. Koordynator R.P. nazywa to poleceniem służbowym. Akcesoria 300% droższe niż ceny rynkowe, mają być sprzedawane kontenerami na polecenie pana M.F. Najlepiej żeby klient kupił całą paletę kabli, etui i szkieł, przecież można z tego zupę ugotować... Atrakcyjny system prowizyjny to 100 zł/miesiąc na wodę której pracodawca nie potrafi zapewnić. Wracając do koordynatora R.P.... zastanawiam się dlaczego do takiej pracy zatrudniają chłopa, który zamiast wziąć mów wziąść Moje sugestie dla COMTEX SP Z O O SPÓŁKA KOMANDYTOWA: Wypisywanie kont w PlusBank wiedząc, że proponowane zniżki i tak się nie naliczą bo to jest jedna wielka ściema. Koordynator R.P. nazywa to poleceniem służbowym. Akcesoria 300% droższe niż ceny rynkowe, mają być sprzedawane kontenerami na polecenie pana M.F. Najlepiej żeby klient kupił całą paletę kabli, etui i szkieł, przecież można z tego zupę ugotować... Atrakcyjny system prowizyjny to 100 zł/miesiąc na wodę której pracodawca nie potrafi zapewnić. Wracając do koordynatora R.P.... zastanawiam się dlaczego do takiej pracy zatrudniają chłopa, który zamiast wziąć mów wziąść Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zwolnić wszystkich obecnych koordynatorów albo wytłumaczyć im, że słowo idiota i nierób nie motywuje do pracy

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
~69
 Opinia
@Przejechany Robert 02.11.2018 22:44

chyba ktoś tu zapisał się w historii :) pierwsza taka opinia o koordynatorze R.P. - nic tylko oprawić w rameczkę i zachować na pamiątkę. Brak zniżek naliczanych przez plus bank ? - hmm.. korzystam i znajomi także, zniżki ma każdy, może po prostu ktoś nieumiejętnie je proponuje.. Co do akcesoriów to fakt, ceny są wysokie - masz rację.. :) ale system prowizyjny to zapewne zależny jest od zaangażowania jakie wkładasz w swoją pracę, jeśli 100 pln Ci brzydko pachnie to mogłeś / -aś oddać firmie lub innym pracownikom.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Przejechany Robert
 Opinia
@~69 03.11.2018 16:28

Wiadomo, R.P. - chłop do rany przyłóż. Ze święcą takiego szukać. Hahahaha. Uważasz, że system wynagrodzenia jest odpowiedni do pracy jaką się wykonuje? Gratuluję wysokiej samooceny. 80% osób traktuję tą pracę jako "przetrzymanie", pozostałe 20% najwidoczniej lubi być traktowanym jako dywan koordynatorów... (if you know what i mean).

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sneakea
 Opinia
@~69 03.11.2018 16:28

MF czy RP się odzywa?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
~69
 Opinia
@Przejechany Robert 03.11.2018 17:05

czy do rany przyłóż ? ? - tego nie wiem, nie było sprawdzane, ale . . czytanie ze zrozumieniem się kłania.. ;) nie zostało napisane, że system wynagradzania jest odpowiedni, w stosunku do wykonywanej pracy, lecz zawsze lepsze coś niż nic..

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
~69
 Opinia
@Sneakea 03.11.2018 17:06

kogo wolisz ???

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Przejechany Robert
 Opinia
@~69 03.11.2018 17:27

"system prowizyjny to zapewne zależny jest od zaangażowania jakie wkładasz" - siedzę cały dzień i obsługuję klientów, a wypłata w dalszym ciągu marna. Wszystko byłoby ok gdyby nie pie.......ie R.P. i ciągłe dogadywanie, że mało, że słabo, że mogło być lepiej. Nie wiem dlaczego tak bronisz R.P. i comtexu, ale najwidoczniej lubisz włazić komuś w tylną część ciała.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
~69
 Opinia
@Przejechany Robert 03.11.2018 17:43

nie bronię R.P. tym bardziej M.F. - bo nic mi z tego.. za darmo wynagrodzenia nie dostaniesz, troszkę trzeba dać coś od siebie - co najwyżej możesz dostać(usunięte przez administratora) gratis ;)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
96
 Opinia
@~69 03.11.2018 17:29

Sneakea malo ci jeszcze ?? Od prawie dwóch lat nie pracujesz a dalej sie udzielasz. Najwidoczniej dalej Ciebie boli ze Cie tu juz nie ma.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Przejechany Robert
 Opinia
@~69 03.11.2018 17:49

Dążę do tego, że wynagrodzenie za taką pracę to śmiech na sali. Lepiej mieć te 300 zł mniej, niż włazić komuś w (usunięte przez administratora)żeby zarobić na masło do chleba.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
~69
 Opinia
@Przejechany Robert 03.11.2018 18:46

nie wiem ile zarabiasz, ale skoro Ci źle to po prostu zmień pracę - rozwiążesz swój problem.. łatwo krytykować, obrażać innych, a może warto zacząć od siebie.. takie zachowanie to tylko oznaka Twojej słabości - jak i wielu innych na tej stronie, bo nikt nie napisze, gdy jest dobrze, zawsze tylko wylewa się żale - troszkę dziecinne, prawda ??

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sneakea
 Opinia
@96 03.11.2018 18:19

Proszę Kolegę o przyjemniejsze odpowiedzi,rozumiem że prawda w oczy kole :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
96
 Opinia
@Sneakea 03.11.2018 19:46

wypowiedz prawie jak koordynatora :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sneakea
 Opinia
@96 03.11.2018 20:33

Który koordynator tak przyjemnie mógłby pisać?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
96
 Opinia
@Sneakea 03.11.2018 21:17

Pomimo ze juz nie pracujesz to co Ciebie "kole" ze sie jeszcze tu udzielasz ??? Widac ze brakuje tobie Comtexu :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Przejechany Robert
 Opinia
@~69 03.11.2018 19:06

Nie oszukujmy się, nikt nie zarabia szczególnie dużo. Nikt nie pisze jak jest dobrze, bo nigdy nie jest dobrze. Być może tak dobrze liż.... du... koordynatorom i masz inne warunki. Według mnie oznaką słabości jest przytakiwanie na wszystko co powie R.P. a nie to że ktoś potrafi się odezwać. Zawsze odnoszę się do drugiej osoby tak samo jak ona do mnie. Skoro R.P. potrafi tylko wyzywać od nierobów, to traktuję go tak samo. Problem leży w tym że R.P. M.F. nie potrafią uszanować pracy innych, a do tego ich słownictwo jest mega prostackie, co na takim stanowisku nie powinno mieć miejsca.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
~69
 Opinia
@Przejechany Robert 03.11.2018 22:15

nie znam Twoich, Ty moich.. zatem nie posądzaj o coś czego nie widziałeś na własne oczy.. bo możesz kogoś zranić stosując takie stwierdzenia. Tak czytam Twoją wypowiedź i zastanawiam się czy o tym samym koordynatorze rozmawiamy, bo odnoszę wrażenie, że chyba jednak nie..

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Przejechany Robert
 Opinia
@~69 03.11.2018 22:52

W ogóle nie interesuje mnie ile zarabiasz. Ale nikt normalny nie broni "góry" która nadaje się do prac porządkowych i najlepiej bez narzędzi, bo na nie też mogliby krzyczeć.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
~69
 Opinia
@Przejechany Robert 04.11.2018 10:35

po prostu nie generalizuję.. nigdy nie usłyszałem z ust koordynatora R.P. (z innych już tak) by mówił do kogoś "Ty nierobie, itp." - zaznaczam tylko, że w to ciężko mi uwierzyć.. bo tak jak inni są zdolni do tego typu tekstów, tak nie spotkałem się z nimi akurat z jego strony.. może po prostu jesteś jego podopiecznym i masz bliższe relacje..

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Przejechany Robert
 Opinia
@~69 04.11.2018 13:20

skoro masz "dalsze" relacje z R.P. to po co się udzielasz?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sneakea
 Opinia
@Przejechany Robert 06.11.2018 14:17

Odpowiedz dla 69 vel PC - niestety musze powiedzieć prawdę - Jesteś przyjacielem "Pustego" (od dawna)do czego nie przyznales sie w czasie tej dyskusji- czyli PC oklamales ludzi na forum.Muszę Ci dowalic ponieważ wspomniałes o moim zwolnieniu dwa lata temu przez kut.. RP .Muszę się dalej wypowiedzieć.-upodobniles się do RP a nie jest to dla Ciebie dobry atut na dalsze życie.Moje motto-nigdy nie podam ręki Pustemu a zarazem połowa Twojej ZALOGOI że sklepu.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
96
 Opinia
@Sneakea 06.11.2018 17:57

Nie 69 tylko 96. Ale widząc Ciebie dzisiaj wybaczam mogłaś się pomylić.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
96
 Opinia
@Sneakea 06.11.2018 17:57

Mogles*

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
~69
 Opinia
@Sneakea 06.11.2018 17:57

chyba nastąpiła drobna pomyłka, bo ~69 to nie żadne PC :) zatem nie wiem do czego się dowalasz.. Ale dodam, że w pracy nie ma przyjaźni, są tylko znajomości..

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
~69
 Opinia
@Przejechany Robert 06.11.2018 14:17

Twoja droga dedukcji.. nie można obrażać kogoś o coś, czego nie robi.. skoro takiego koordynatora nie potrafisz docenić to nie wiem jakbyś wytrzymał u pozostałych.. :) spam na nich byłby tu od a do z, ha !

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Przejechany Robert
 Opinia
@~69 06.11.2018 21:48

a kto ja jestem, że mam doceniać tego idi....... ?? może mam mu jeszcze łaskawie dziękować, że nie wyrzucił mnie z pracy? chcesz mu lizać du.ę to rób to we własnym zakresie a nie chwal sie na forum jaki R.P. jest uprzejmy i miły, bo inni to są gorsi

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
~69
 Opinia
@Przejechany Robert 07.11.2018 09:19

bo taka prawda :) Ależ się uparłeś na "(usunięte przez administratora)" - zastanawia mnie tylko czy Tobie się nie udało, że tak docinasz, czy R.P. nie docenia Twoich starań, a może jest tak miło, że innym polecasz ??

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Oczarowana
 Opinia
@Przejechany Robert 03.11.2018 17:43

"Ciągle dogadywanie, że mało, że słabo, że mogło być lepiej" rany człowieku A czego Ty się spodziewałes? Powinienesbyl się cieszyć że to tylko "dogadywanie" , a nie (usunięte przez administratora), że nie robisz planów. Bo wiesz, nie tylko Ty miałeś je nakładane i nie tylko Ty byłeś z nich rozliczany. Zdajesz sobie sprawę jak mało akurat ten koordynator przenosil na pracowników z tego co sam obrywal, jak widać nie . I sorry bardzo , ale włazeniem w tylną część ciała wypowiedzi poprzednika bym nie nazwała. Zaakceptuj to że w tej firmie pracowali nie tylko tacy ludzie jak Ty. Były, są tam też osoby które potrafią sprzedać, realizować plany i nie potrzebują dogadywania żeby osiągnąć postawione im cele. Jeśli myślisz, że za samo siedzenie i pierdzenie w stołek będziesz zbierał kokosy no to dobry bardzo, ale bez ciężkiej pracy nic w życiu nie osiągniesz.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Oczarowana
 Opinia
@Oczarowana 19.11.2018 06:40

Co więcej dodam, że bez powodów się ludzi nie zwalnia. Boli Cię że ktoś się na Tobie poznał. I teraz będziesz przelewal swój jad. Myślisz, że oczernianie dobrego człowieka z chęci zemsty Ci cos da ? Szczerze wątpię. Żyj sobie z tą satysfakcją, że bardzo odważniej anonimowo opowiadasz bajki w Internecie. Jestem naprawdę bardzo oczarowana twoja determinacja, szczególnie że minęło już tyle czasu odkąd skończyłaś współprace z tą firmą. Naprawdę musi Ci nas brakować .

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Przejechany Robert
 Opinia
@Oczarowana 19.11.2018 06:40

jeżeli wyrabiam plan, a ktoś mówi, że mało i źle to Twoim zdaniem w porządku zachowanie? Bajką jesteś ty... Bajką Pana R.P., która głęboko siedzi mu w..... Mam prawo wypowiadać się anonimowo i z tego korzystam.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Oczarowana
 Opinia
@Przejechany Robert 20.11.2018 09:51

Wypowiadać. Nie obrażać. A Ty jedynie to potrafisz. Oczywiście za plecami bo po co mówić prosto w twarz. To przecież wymaga chodź odrobiny odwagi ;) Swoją drogą... coz za urozmaicony komentarz w odpowiedzi dla każdego kto podważy Twoja wypowiedź. Siedzieć, włazić, lizać d*** wymyśl może w końcu coś bardziej oryginalnego. Chociaż... hm... może właśnie o to chodzi. Tak bardzo sam/sama tego chciałeś/las i dlatego tak do tego nawiazujesz. ? A co do planów... nikt cię nigdy nie nauczył, że nakładane plany to absolutne minimum jakie powinno się osiągnąć. To jak 2 w szkole. Zalicza, ale nie świadczy o tym że się przykladasz.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Przejechany Robert
 Opinia
@Oczarowana 20.11.2018 18:50

Coś jeszcze masz do dodania?? (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Oczarowana
 Opinia
@Przejechany Robert 23.11.2018 10:59

Owszem :) ciekawi mnie coś tam napisał/a, że aż administrator musiał nałożyć cenzurę :) chyba nie przypadła Ci do gustu. No cóż. Ja w każdym bądź razie nie miałam problemu żeby odnaleźć swoje miejsce w tej firmie. I mam je tu już od kilku lat. ( nie niej jest tam gdzie Ty wszystkich sprowadzasz) I pewnie jeszcze trochę tu będę. Osobiście polecam. Ale tylko tym którzy rozumieją, że nie ma nic za darmo ;) Praca wymagająca, ale ludzie i atmosfera naprawdę super.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Przejechany Robert
 Opinia
@Oczarowana 24.11.2018 18:50

Praca wymagająca, za marne grosze. 8h siedzenia i klepania do klientów za takie pieniądze to śmiech na sali. Bardzo się ciesze, że lubisz być traktowana jak wycieraczka do butów, takich ludzi potrzeba w korpo. Mówią, że żadna praca nie hańbi... ale wypłata za tą pracę już tak.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
neutral
 Opinia
@Przejechany Robert 26.11.2018 14:35

Od pewnego czasu obserwuję Wasze wpisy. Też pracuję w korporacji i zakładam, że o większej strukturze niż wspomniana Wasza firma . Wiem z czym się zderzacie i jakie są problemy. Szczerze mówiąc czytam Wasze wpisy i nie dowierzam flustracji. :) podpisy "były pracownik", czy pracownik który nie pracuje już szmat czasu. Szczerze - oceniając z zewnątrz - albo się ktoś na Was poznał i się mścicie, albo byliście tak ambitni, że nie dano Wam się rozwijać. Widząc na co dzień gonitwę wiem , że "odpady" zawsze będą . Nie ważne czy byli to znajomi czy też nie ( przyjaźń może utrzymać się poza strukturami firmy, bo rozmawiać z człowiekiem zawsze można) . Na tym polega strategia firm o ugruntowanej pozycji. Pozostają tylko najlepsi, gotowi do poświęceń i walki o lepsze jutro dla siebie i dla pracodawcy. Nieraz współpracowaliśmy z firmą- uwaga, wiem, że papier wszystko przyjmie (żeby była jasność), ale premie od zaprzyjaźnionych ajentów wiem na jakim są poziomie. Tylko głupiec nie chciałby wybiec poza schematy i wyróżnić się na tle innych - jednym słowy - KASA, a uważam, że jest przyzwoita. Oczywiście dla osób, o których wspomniałem.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anonim
 Opinia
@neutral 29.11.2018 23:20

Widać że Pracujesz w "korpo" lub Comtexie - brak "normalnego" spojrzenia na życie(tylko kasa misiu kasa).Przez takich pracowników jak Ty mamy słaby rynek pracy- Zgadzasz się na wszystko co powie szefostwo "myśląc" że takie postępowanie jest ok.Niestety Jesteś tylko marionetką w ręku pazernych ludzi- ale to Ci odpowiada ponieważ Uważasz że to jest dobre(kasa m......).Oceniasz ludzi nie mając samooceny - Jesteś w swoich wypowiedziach niewiarygodny.Sorki -słabo to Napisałeś

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Starchild
 Opinia
@Przejechany Robert 02.11.2018 22:44

Comtex krainą miodem i mlekiem płynącą nie jest, ale to co piszesz nijak ma się do rzeczywistości. 1. Zniżki w PlusBanku naliczają się. Czasami system nawali, ale to się zdarza wszędzie. Znajdź mi Operatora, którego system jest doskonały i zawsze działa perfekcyjnie. Nie ma takiego, wielu mam już za sobą. Jest taka magiczna opcja: ,,reklamacje", warto z niej korzystać w takich przypadkach. :) 2. Presonalne wyrzuty są poniżej jakiegokolwiek poziomu. Nie mam zamiaru nikogo bronić, ale fajnie jest zachować trochę godności i odejść z klasą, nie zostawiać za sobą smrodu, to tylko świadczy o Was samych. Swoją drogą, ile trzeba mieć odwagi, żeby wygarnąć komuś anonimowo w internecie. Czujecie się teraz w jakiś sposób spełnieni? Winszuję. Ciekawi mnie tylko jedna rzecz, ilu z Was krzykaczy miało odwagę zgłosić swoje uwagi przełożonym, bo to może faktycznie przynieść jakiś efekt, a takie żale na forum... No cóż. :) Pozdrawiam cieplutko.

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anonim
 Opinia
@Starchild 03.12.2018 20:55

Starchild- szału nie Napisałeś.Forum jest po to żeby pisać prawdę- godność powinni mieć koordynatorzy a nie pracownicy których szkalowali Twoi "biedni koordynatorzy"

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Starchild
 Opinia
@Anonim 04.12.2018 18:18

A miałeś/aś odwagę powiedzieć tę prawdę w oczy? Czy tak tylko krzykasz i szkalujesz? :) ,,Twoi "biedni koordynatorzy""- proszę mi nie imputować jakichś bzdur, nie wszystko jest ,,czarne lub białe". Jak przeczytasz ze zrozumieniem to, co napisałam, to zauważysz, że nikogo nie broniłam. Zwróciłam tylko uwagę na osobliwe przekazywanie swojemu pracodawcy uwag co do pracy. Bardzo skuteczne zapewne. :)

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Eniu
 Opinia

Nie polecam tego pracodawcy, zarobki śmieszne w odniesieniu do wykonywanej pracy i ciężkiej atmosfery. Traktowanie pracownikow jak śmieci to norma w firmie Comtex. Ktos moze rzecz ze przesadzam to w takim razie skad tyle negatywnych opinii tutaj i na innych stronach ? Jasne nikt nie napisze jak jest dobrze ale nikt tez nie napisze jak jest neutralnie. Pisze tutaj aby potwierdzić wszystkie negatywne wypowiedzi drugi raz na pewno nie wykonywałabym pracy dla tego pracodawcy nawet przez jeden dzień. Gorszego mobingu i traktowania w życiu nie widziałem mimo ze kilku pracodawcow mam za soba to ta jedna firma zmusila mnie do wystawienia tutaj opinii. Wiem ze do żadnego punktu Comtexu więcej sie nie udam i przestarzegam wszystkich znajomych którzy chcą zawrzeć umowę w Plusie aby robili to przez infolinie jesli nie chcą zostać oskubani z kasy i na sile a nawet bez wiedzy miec wciśnięte Chińskie akcesoria z telefonem ktory ma pakiet startowy i dlatego nie jest za 1 zł innego wyjścia nie ma. Umowa z telefonem i pakietem startowym albo bez telefonu i róbta co chceta. Niedługo US dobrzierze sie im do (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Przejechany Robert
 Opinia
@Eniu 14.11.2018 19:36

Nie tylko US, ale również PIP za nieprzestrzeganie prawa pracy.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja
 Opinia

Raczej długo nie pracowałeś skoro uważasz, że warunki wypłaty premii ustala koordynator. Uzyskanie 16% premii nie jest nierealne. Najwidoczniej zwyczajnie byłeś za słaby. Miej odwagę podpisać się własnym imieniem i nazwiskiem.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sneakea
 Opinia
@Ja 17.11.2018 14:58

Słabo

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Oczarowana
 Opinia

Hm... A może tak czas nauczyć się rozróżniać kwoty brutto od netto? Bo to głównie tymi pierwszymi operuje się w tej firmie. Może warto otworzyć oczy na to jaka jest w ogóle polityka firmy i przyjąć do wiadomości jak wygląda system motywacyjny, że plany są narzucane odgórnie przez Polkomtel (o ile wiesz co to ), a nie regionalnego firmy Comtex, a skoro tego nie wiesz to widac wlasnie jak bardzo sie do pracy i tej wypowiedzi przygitowales. Bo wiesz, za samo siedzenie i nic nie robienie nikt Ci nie będzie płacił. Trzeba najpierw nauczyć się pracować bezpośrednio z klientem. I wywiazywac się ze wszystkich swoich obowiązków. "Kierowniczka zachowuje się jakby miała wiecznie okres" no ciekawe czym to było spowodowane. A jesteś pewien, że Ty byłeś w porządku pod każdym kątem, robiłeś wszystko jak należy, skoro wszyscy twoi przełożeni byli taaaacy okropni? Wszystko ma drugie dno. Może zastanów się najpierw czy sam byłeś w porządku za nim zaczniesz oczerniac innych.

Pomocna?
Tak16Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nadzieja białych.
 Opinia

Nie pracuje od ponad roku. A jak pracowalem to bylem best of the best. Pozdrawiam!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o COMTEX SP Z O O SPÓŁKA KOMANDYTOWA - Bydgoszcz

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COMTEX SP Z O O SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.